Több ezren tüntetnek a szabad oktatásért és a CEU maradásáért

A menet a Fővám tértől indult, és a Kossuth térre tart. A tüntetés szervezői a felhívásban emlékeztettek arra, hogy már csak egy hét választ el „a CEU Budapestről való kiűzésétől”.


Fotó: Halász Júlia/444
Szerintük a CEU elleni támadás „egyben támadás a tudományos és oktatási szabadság, a jogállam, az egyetem 1500 oktatója és alkalmazottja, sőt az Európa alapköveit jelentő demokratikus alapértékek ellen” is.
7EgbZqG9CQuTQ4HQs.jpeg

Fotó: Halász Júlia/444
Azt követelik a kormánytól, hogy írja alá a CEU-szerződést, szüntessen be minden felsőoktatási és kutatási cenzúrát, és biztosítson minőségi, hozzáférhető, független és megfelelően finanszírozott oktatást és kutatási lehetőséget. De a tüntetésen szó volt az egyetemi tanárok elleni propaganda-hadjáratról és a magas albérletárakról is.
444.
 
Szabad egyetem? Istenem, a humboldt-i eszméknek már régen vége! Az egyetemek ma szakképzési intézmények, amelyek a gyakorlati és munkaerő-piaci igényeket szolgálják ki immár hosszú ideje. Hogyan lehetne autonómiáról és "academic freedom"-ról beszélni?! Millió egy dolognak vannak kiszolgáltatva. Ez persze nem helyes, de ettől még realitás. Egyetemi autonómiához hatványozott forrásokra volna szükség. Honnan szedjük be ezt az összeget? Egyáltalán akarná a többség, hogy beszedjük tőlük az adott összeget? Mellesleg mióta autonóm a CEU - mondjuk - ideológiailag?! Porhintés. Ja, és nézzük meg miért is indult el a karaván az USA határai felé?!
 
Utoljára módosítva:
MIlyen szakkepzes az amikor az allam mondja meg mit oktasonak? Persze nekik nincs szukseg filozofusokra genderszakra, MTA is lehet bedaralni ,minek hisz nincs hasznuk belole, meg kell vonni a tamogatast es ok is huzonak el az orszagbol mint a vadliba.
A CEU viszont nem eltartott intezmeny hanem adozo milliardos ertekben. NEm kell ez sem, majd a szorgalmasan dolgozo tulorazo tomeg majd potolja adojaval a kieso CEU adot.
4-5 ev mulva kifizetik a tulorat addig meg isten neveben az utolso leheletukig huzzak az igat.
 
Utoljára módosítva:
-

Magyarország miniszterelnöke Orbán Viktor
A nemzeti jövedelem 4,6%-át adja ki oktatásra és 5,0%-át a labdarúgás fejlesztésére.

upload_2018-11-25_22-53-30.png

-
Orbán a jogi tanulmányai alatt futballozott az egyetem csapatába.
A játékos társakból hárman vannak a kormányban.
-
Hátvéd - Kövér Laszlo - kormányszóvivő
Csatár - Áder János - államelnök
Középcsatár - Orban Viktor - miniszterelnök
-
A Focus Magazin irja: "Cégeket amelyek piszkos üzleteket csinálnak a kormánnyal arról lehet felismerni, hogy focit finanszíroznak"
-
Csupán futballstadionokra 1,27 milliárd eurót adott ki a kormány 2011-óta
Ez szurkolókként 16.000 eurót jelent
Az átlagkereset Magyarországon 500 euró
Az emberek 61%-a egyáltalán nem követi a hazai liga játékát.
-
Most mi a fontosabb? Néhány focicsapat vagy az oktatás?
Ha jól emlékszem legutóbb Andor ellen esett ki a Magyar csapat.
(Debrecenben több mind 3 szór annyian élnek mind Andorában) :(
-
Der britische "Guardian"-Journalist Dan Nolan lebt seit Jahren in Budapest, er sagt FOCUS Online: "Die einzige Infrastruktur-Veränderung der letzten zehn Jahre ist der Fußball. Nichts wurde im Land neu gebaut: nichts außer Fußballstadien, Fußballakademien und Fußballkomplexen."
-
A Brit újságíró szerint "az egyetlen változás a magyar infrastruktúrában a foci.
Semmit sem építettek a futballstadionok, futball-akadémiák és futball-komplexusokon kívül."
 
Utoljára módosítva:
Az oktatási probléma sajnos már az általános iskolában jelen van. A jó tanárok, az igazán jó tanárok elhagyják az állami szférát, és a magániskolákban találják meg a számításukat. Mi pedig, egyszerű adófizető állampolgárok hálásak lehetünk, ha egy-két évig bírták... Ők mennek, a gyerekeink maradnak, mi bosszankodunk...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,159
Tagok
615,926
Legújabb tagunk
Szegedi Anikó
Oldal tetejére