Tanítók az életünkben

Szissz1

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy tanító pasi, aki nagyon sokat tud, és kommunikál is egyfolytában a fentiekkel. Megkérdeztük, hogy miért nem ír róla könyvet? Azt mondta hogy akart, de nem szabad, megtiltották neki...

Más: igazatok lehet ebben a hisz nem hisz kérdésben. De hát mások meg az Angyalokban hisznek. Végülis mindegy, hogy a mi hitünk, vagy az Angyalok munkálkodnak, a lényeg, hogy jól süljön el a dolog.
Ajjaj, mennem kell, nemsokára jön egy munkám, és addigra legyen körülöttem fényes rend!! Csak a kakaómmal végzek addig gyorsan:)
 

Sziszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
<EMBED height=285 type=application/x-shockwave-flash width=340 src=http://www.youtube.com/v/VnVrKCy6DWY&hl=en&fs=1&color1=0x006699&color2=0x54abd6&border=1 allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true">.</EMBED>
 

Csillagvirag

Állandó Tag
Állandó Tag
"Viszont az a része, amire már vágytam, hogy valakitől csak úgy kérdezhessek, és mindenre tudja nekem a választ, és mondjon érdekes, új dolgokat, na ezeket nem kapom meg a közelemből. Felém azok vetődnek, akik kevesebbet tudnak mint én (sajnos) az életben, és Ők kérdeznek egyfolytába. Mindenki vágyik arra, hogy Ő is bármit kérdezhessen, korlátlanul, hogy neki is eltűnjenek a kérdőjelei egy pillanat alatt. Ehhez kértem embert magamnak. Vártam én már ilyenre jó ideje, de hiába. Majd most!!:smile: Már a gondolattól be vagyok sózva!!:smile:)))"

Szerintem erre mondják: Meg ahogy Móricka elképzelte...Én is szerettem volna ilyet. De ez nem így müködik. Saját bőrömön tapasztalom. Mindenki a saját válaszait kell megtalálja, én is igyekszem megtalálni az enyémeket. Néha nem is pont úgy kapok válaszokat, hogy kérdezek, csak történik valami, amitől leesik a tantusz...Mint a Te példád a lánnyal a reklamációs vonalon.
Van úgy, hogy a Sors, az Univerzum, az Isten (válaszd ki a Neked megfelelő verziót) küld jelet, vagy éppen a tudatalattid álom formájában üzen, figyelmeztet.
Elmondom, velem hogy történt. Éltem a magam kis életét, amivel amúgy nagyjából elégedett is lehettem volna. 22 éve szeretjük (imádjuk) egymást a férjemmel, kifejezetten jó a kapcsolatom a gyerkeimmel (akik természetesen intelligensek, okosak és szépek, de tényleg:p), nem élünk rosszul. Nem gondoltam arra, hogy komoly problémáim lehetnek. Persze én is megharcoltam a magam kis harcait (pl az apósommal), de úgy gondoltam másnak is vannak kisebb-nagyobb problémái. Valahol legbelül tudtam, hogy valami sántit, de elnyomtam magamban az érzést. Az első jel egy majdnem-méhnyakrák volt. De nem vettem az adást és pár hónapja egy hangszálbénulás formájában kaptam a következő figyelmeztetést. Nagyon megijjedtem, mert az orvosok azt mondták, hogy nem tudnak segíteni. Amikor a kétségbeesésem kissé alábbhagyott, elkezdtem alternatív gyógymódot keresni. Bár az agykontrollt már elvégeztem, sőt az ultrát is, valahogy sejtettem, hogy ez nem elég. Hiába programozok a felszínen, ha legbelül van valami, ami akadályoz, valami, amire nem tudok rálátni, mert mélyen van elásva. Azelőtt Brandon Bays Belső utazását is olvastam, de egyedül nem volt bátorságom hozzáfogni.
Így jutottam el egy kedves barátnőm közvetítésével az én melegszívü pránanadi-mesteremhez, aki utaztatással is próbált segíteni. Első alkalommal még nem jutottunk túl messzire, de azt már kezdtem érezni, hogy megbízhatom benne. Pénzről hallani sem akart, pedig többször is kezelt, aztán én is elvégeztem az első szintet (ami 10 000 ft-ba került és az sem az ő zsebébe, hanem az alapítványnak megy), és már magamat is tudom kezelni. Sokat segített úgy is, mint Tanítóm. Szerintem a jó Tanító az, aki nem megadja a válaszokat, hanem rávezet, hogy megtaláld a saját válaszaidat, és Ő ilyen.
De én nem nyugodtam, közben is kerestem a válaszaimat. Bár még decemberben tévedtem először a CH-ra, és regiztem is, de nem keltette fel az érdeklődésemet annyira, hogy jobban belemélyedjek a témákba. Hónapokig felé sem néztem (egy fél évig), de már más volt a helyzet, éhes voltam minden információra, valósággal faltam a betűket. Minden érdekelt, ami közelebb vihetett a megoldáshoz. Amikor pedig rászántam magam, hogy részt is vegyek a fórum életében, "élővé" vált az egész. Rájöttem, hogy itt nagyszerű társaság jött össze, és sokan vannak, akik önzetlenül segítenek, "terelgetnek". Korábban el sem tudtam képzelni, hogy a netről segítséget kaphatok, és itt nem az anyagiak motiválnak senkit. Kezdtem rálátni, hogy mennyi segítő módszer van, már régebben is érdekelt az ezotéria, de fogalmam sem volt róla, hogy ez ilyen sokrétű. Addig semmit nem tudtam a Hellinger-féle családállításról sem, itt a neten kezdtem ismerkedni vele. Mostanra túl vagyok egy családállításon, és mondhatom, olyan élmény volt, amit soha nem fogok elfelejteni. Olyan Emberekkel találkoztam akiktől sokat kaptam. Persze válaszokat is találtunk, de nem állok meg, fejlődni akarok, megismerni magam, kihozni magamból a maximumot.
A tanulság számomra az volt, hogy ha nyitott vagyok, akkor a válaszokat a lehető legváratlanabb helyekről is kaphatom. Még a környezetemből is. Én annyit tanultam pár hónap alatt, mint addig évek alatt sem. Annyi Tanítót vonzottam be az életembe, amennyiről nem is álmodtam. Lassan az is világossá válik számomra, hogy, bár kérdezni nagyon sokat kérdezek (Tanítóim mesélhetnének erről ;)), jobb, ha nem kapok konkrét válaszokat. Az én válaszaim bennem vannak, és azon dolgozom, hogy megtaláljam őket.
Közben meggyógyultam, a hangom teljesen megjött, köszönöm szépen jól vagyok. És bár a fejlődésem fájdalommal is jár (olyan ez, mint a nővési fájdalom a gyerekeknél), főleg mikor a hibáimmal, gyengéimmel kell farkasszemet nézni, állok elébe.

kisskisskiss!
 

Sziszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
csukd be a szemed... és nyisd ki ha megvilágosodtál... h nem ezt tesszzük ?

akkor úgy járunk mint Józsi bácsi akit még 45-be befalaztak:D
(Markos-Nádas), pedig Ő csak nyugodtan akart vizelni:).

-A csukd be a szemed mondanivalója számomra azt jelenti, hogy nem kell mindent elhinni amit a világban látok, még azt sem amit gondolok. Ha ezek az apró felismerések megvannak akkor mondhatjuk, hogy tanítanak. (mert tanítanak!!! hajaj;)) Ettől függetlenül születhetnek ragyogó briliáns ötletek, amik azért vannak, hogy az alkotás örömét átélhesssük.
-Ha kinyitottad a szemed (nyitva van az, csak a szemedtől nem látod:cool:), akkor a világ továbbra is változni fog körülötted. Te pedig maradsz aki mindig is voltál "az örök szemlélő" akit sehol máshol nem találsz meg.

észbontóak vagytokkiss

üdv.
Sziszusz
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
"A csukd be a szemed mondanivalója számomra azt jelenti, hogy nem kell mindent elhinni amit a világban látok "
vagy azt h ....az számit belül mi van ...mert erdendöen teljes vagy ...

az elsö vigyázo figyelem :) nem mind ego ...
 

maski

Új tag
igen, teljesek vagyunk, már csak az a kérdés, ki mennyit lát meg ebből... vagy akar látni... ugye egy üveg az üveg, mégha az nem is tudja magáról...

Mostanában újra változáson megyek keresztül (persze, mikor nem? minden pillanatban újrateremtjük magunkat) és meg kell, hogy mondjam, ez szinte fizikailag is fáj, érdekes...
 

szaki21

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy tanító pasi, aki nagyon sokat tud, és kommunikál is egyfolytában a fentiekkel. Megkérdeztük, hogy miért nem ír róla könyvet? Azt mondta hogy akart, de nem szabad, megtiltották neki...
 

Szissz1

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát ez szuper:))) A tegnapi karbantartás óta az én írásom mellé Szaki neve került, mintha az előző írást nem én, hanem Ő írta volna:)))
 
S

singularitás

Vendég
Szóval sehol senki aki tanítótól tanult volna egy két kivétellel? Csak élettől tanultak?:(

De tanultam tanítótól hisz a könyvek mind tanítók a személyes tanfolyamára is elmentem egyszer mert a kérdéseimre itt kaptam választ nem szeretek az előadás végén fúrakodni a kemény kérdéseimet feltenni mert ott vannak a szinpatizánsok oszt veszekedjek velük mire sorra jutnék.
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóval sehol senki aki tanítótól tanult volna egy két kivétellel? Csak élettől tanultak?:(


Szióka...má megint ide vezetett valami...hát nem bírtam ellen tenni...;)

Mindenki az élettől tanul az önvalóján keresztül, hisz semmi más nem létezik mint az egyetlen egy teremtő tudat ami által te is én is létezem(nevezheted Mindenségnek, Istennek, Energiának, teljesen mindegy, mert már amit fogalomba zársz úgy sem ugyanaz, csak egy kifejezés az elmén keresztül)...minden ami benned zajlik az az egyben zajlik...nincs senki más aki választ adhatna neked csak is az "egy", (amit nevezhetsz bárhogy)...hogy saját gondolataidként érzékeled vagy kell segítség akinek nyitva a füle és hallja és megosztja veled azt ami amúgy is benned zajlott... Ő (tanító) csupán csak beteljesíti feladatát amivel te az egyet megkérted és ő az egyen keresztül megadta neked a választ...tehát röviden a tanítót is az élet adja, de Te magad teszed oda, mert úgy döntöttél szükséged van rá...ő csupán eljátssza a szerepét amivel mások felruházták...más lehet mégse látja benne azt amit Te...mert ő benned létezik ...másnak más lehet épp egy anya, vagy egy apa, vagy egy főnök, vagy valaki fia lánya …stb..minden az amit gondolunk róla... ott éppen akkor annak a helyzetnek pillanatnak a kifejeződése, ami mint tudjuk mulandó...mivel a figyelmünk se marad mindig ugyan abban az irányban így a dolgok is változnak körülöttünk...kétszer ugyan úgy egy azon úton se tudsz végig menni, tekinteted mindig mást vonzana...mert a benned zajló gondolatok is változnak...de a többi ugyanaz marad...szóval IGEN AZ ÉLET TANÍT, amit hívhatsz TANÍTÓNAK is...mert minden belőle ered!!;)kissBennem ez zajlik most és itt...később már tova evezek...üdv mindenkinek most amikor ezt olvassa:)
 

Szissz1

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez teljesen rendben Bonaona, de valahogy csak vissza akartam térni az induló témához, és reméltem hogy megismerjük egymás tanítóit, aki találkozott ilyennel. Az élet tanításairól már beszéltünk, de itt én konkrét élő és magukat tanítónak nevező személyre lettem volna kíváncsi, akinek már több tanítványa volt. Végülis egy kettőt már hallottunk itt, de én tovább hallgatnám a sort.
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
De nem mondhatok mást mint ami van....benned bennem mindenkiben ott a tanuló és ott a tanító is Egyben....a többi az elme játéka...ahogy írva vagyon "ne csináljatok bálványokat"...légy önmagad....ott a minden benned!!!!Egy igaz tanító csak is ezt taníthatja....így ismered fel az igazat...benned szólal meg általa....
Üdv Bona
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Szóval sehol senki aki tanítótól tanult volna egy két kivétellel? Csak élettől tanultak?:(

tanulás folyamata érdekes dolog és rávilágit a lényegre

- probléma ( elszenvedés -érzelem energia megélés )
- probléma elemzése (vádakodáéstol a szenvedésig )
- kiutkeresés ( elhatározás)
- információ gyüjtés ( mesterek) tecnikák pontositások
- integrálás ( beépités az énképpbe szokásokba és eddigiekbe)
- tanitás ( a tudás megmérettetése a külvilág által, redszerezés)
- proba (uj szituációk keresése kiprobálás)
tudás ( bárhol bármikor -azonosságok felismerése)

annyi a külöbsg h vannak dolgok amiben tanitó vannak amiben tanulo egyéb fázisokban vagyunk
 

most

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez teljesen rendben Bonaona, de valahogy csak vissza akartam térni az induló témához, és reméltem hogy megismerjük egymás tanítóit, aki találkozott ilyennel. Az élet tanításairól már beszéltünk, de itt én konkrét élő és magukat tanítónak nevező személyre lettem volna kíváncsi, akinek már több tanítványa volt. Végülis egy kettőt már hallottunk itt, de én tovább hallgatnám a sort.

a kis gyereknek kell h fogja valaki a kezét... de har rájön h amerre menni akar arra kiséröje nemakar menni ... igy asztán inkább elesik majd felkel ujra és ujra ... és akkor megtanult járni ...
 

maghozó

Állandó Tag
Állandó Tag
Ima minden napra:
Dr Joseph Murphytől:
Isten bölcsessége, ereje, teremtő energiája kifejeződésre jut rajtam keresztül, bennem és általam.
Isten gyermeke vagyok! Atyai örökségem: Isten gazdagságának minden Áldása, Joga, Kiváltsága!
Elmémmel Istenre összpontosítok és érzem, hogy egy vagyok a láthatatlan Jelenléttel!!!!
Hiszek a kiapadhatatlan forrásban, hiszem és elfogadom, hogy a végtelen eláraszt engem az Ő határtalan gazdagságával, elhozza számomra az örök belső békét, harmóniát, az ösztönzést a kreativitást az áldást és a bőséget. Hiszem és Tudom, hogy egy vagyok az Atyával az Ő teremtő ereje az enyém is. Az Ő bölcsessége, hatalma, értelme és tudása az Én bölcsességem hatalmam értelmem és tudásom is. A végtelen értelem vezérel minden utamon és az ő gazdagsága az Én sikerem, Jólétem és Gazdagságom!
Fogékony elmével és nyilt szívvel fogadom a Végtelen gazdagságot és siker örökre velem marad, minden vállalkozásomban, amibe csak belefogok, mert az életre vállalkoztam, Isten országában miden megadatott és én hiszem és tudom, hogy ő megad nekem mindent, mert az Atyám és én Egyek vagyunk!
Reggel mikor felébredsz, gondolj Istenre és az Ő szeretetére, ami által létezel! Légy Hálás érte minden pillanatban! Légy éber és élénk nagy reményekkel és érdeklődéssel néz a nap elé.
Jelentsd ki nyugodtan és csendesen: Isten Szent jelenlétének ajánlom önmagamat, terveimet, ötleteimet egész életemet. Istenben lakozom, az Ő jelenléte vigyáz rám, gondoskodik rólam, családomról, és minden engem érintő dologról. Isten beszél és cselekszik rajtam keresztül és bárhova megyek az Ő szeretete kísér utamon. Isten elősegíti terveim megvalósulását mindenben amibe csak belefogok sikerre viszem általa, mert az Ő határtalan gazdagsága szabadon és végtelenül áramlik hozzám mindenhonnan, hisz Isten van jelen mindenben és mindenhol!
Ezt szem elött tartva , egyetlen pillanatban sem szünök meg, hálámat kifejezni az Én Atyámnak! Hálás szívvel Köszönöm!!!
Ébredj hálával és szeretettel teli szívvel....és a csoda az életedben nem marad el!!!
kiss Köszi !
Tanitokról pedig . Vann amire érdemes befizetni . Pl a jobb agyféltekés rajzolás . Ilyen dolgoknál lehet a határainkat probálgatni. Egyébként az egész földi életünk egy addok kapok játék. A Biblia is emleget tizedet - ez kell mert hanem blokoljuk a folyamatott. Addni kell és igen a tanitoinknak - azoknak akiket mi választunk akiket csodálunk és akire hasonlitani szeretnénk.Ez mindig is igy volt és igy van jól.
Olyan nincs hogy ingyen tanul valaki - legfenebb azt hiszi :D
Még szeretetet is ugy növelem ha adom ,érezem és érzik azok akikre figyelek. Az anyagi világ is ilyen - minél többet addok annál többet kapok.
Vonzás törvénye meg nem a vágyaim szerint érvényesül hanem az elvárásaim szerint - ezért kell a félelmeket csirájukba elfolytani behelyetesitéssel , hogy a vágyaim teljesülhesenek.
Bonaona ez nem neked szól mert te ezt már tudod :D csak kifolyt belőlem :lol:
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
kiss Köszi !
Tanitokról pedig . Vann amire érdemes befizetni . Pl a jobb agyféltekés rajzolás . Ilyen dolgoknál lehet a határainkat probálgatni. Egyébként az egész földi életünk egy addok kapok játék. A Biblia is emleget tizedet - ez kell mert hanem blokoljuk a folyamatott. Addni kell és igen a tanitoinknak - azoknak akiket mi választunk akiket csodálunk és akire hasonlitani szeretnénk.Ez mindig is igy volt és igy van jól.
Olyan nincs hogy ingyen tanul valaki - legfenebb azt hiszi :D
Még szeretetet is ugy növelem ha adom ,érezem és érzik azok akikre figyelek. Az anyagi világ is ilyen - minél többet addok annál többet kapok.
Vonzás törvénye meg nem a vágyaim szerint érvényesül hanem az elvárásaim szerint - ezért kell a félelmeket csirájukba elfolytani behelyetesitéssel , hogy a vágyaim teljesülhesenek.
Bonaona ez nem neked szól mert te ezt már tudod :D csak kifolyt belőlem :lol:

kiss csak had folyon...;)
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem a tanítóim közül egyik pl. ez a Demjén dal.
Ha valaki nem csak kizárólag csak a szövegre, hanem mögé is figyel, akkor megérti, hogy mire gondolok.
Legyen csodálatosan gyönyörű nyárvégi napotok!
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 
Oldal tetejére