Teknősök

angelvictory témája a 'Állatok' fórumban , 2007 Augusztus 16.

 1. angelvictory

  angelvictory Állandó Tag

  Sziasztok!
  Még ilyen témát a Canadahun nem láttam, gondoltam nyitok egyet. Két ékszerteknős gazdija vagyok, az egyik Mitike, aki 15 cm, sárgafülű ékszerteki, fiú. A másik Babyke aki még nagyon pici, 3 cm. A nagyról tudok betenni képet :

  Üdv: Angelvictory
   
 2. sbevi

  sbevi Állandó Tag

  Szia!

  Látom én vagyok az első hozzászólód. :o)
  Nekem is voltak ékszerteknőseim régebben, az egyik Béla volt, a másik Steffi. Pár centisen kerültek hozzám, iszonyú édik voltak. Mindig azzal szórakoztak, hogy a fűtéscsövet zörgették az akvárium oldalához döngetve. Persze éjszakánként.. A tieidnek is vannak fura szokásai?
   
 3. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  Nekem is vannak pirosfülü ékszertekösök, 35 évesek, párban vannak, sok tojást tojtak az évek alatt. A teknös ragadozó /dög evö/ de mi halat adunk nekik és szeretik a piros paradicsomot és a fötkeménytojást, héjastól adom oda nekik. a pirosfülü elég agressziv állat azért nem lehet a szabadba engedni mert a magyar védett mocsári teknösöket ki irtja. /a sárga fülü nem annyira agressziv, de az nem birja a hideg vizet mint a pirosfülü. Nagyon okos állat ,az én tecim már ismeri a hangomat fiogyel és kiskanállal is eszik ,mint a babák. Mi nagyon szeretjül Őket és semmi pénzért nem válnánk meg Tölük!! Ha orvoshoz visszük /tüdö gyulladásuk volt , nem volt olcsó a kezeléls/ annyira féltek az orvostól hogy teljesen összepisilték a rendelö sztalt. Streszt kaptak. De meg gyógyultak.A tecikkel kapcsolatban minden kérdésre válaszolok, értek hozzájuk
   
 4. angelvictory

  angelvictory Állandó Tag

  De még milyenek!! a nagyobbik a fenekét állandóan a vizforgatóhoz dörzsöli, ezzel olyan nagy lármát okozva :D nagyon vicces :) egyébként jól tudnak ám nőni.
   
 5. ungu

  ungu Állandó Tag

  Nekünk akváriumba van egy teknősünk. Ubulnak hívják. Ki lehet tenni kerti tóba ? Nem fogja megdrimbolni a növényeket és az aranyhalakat?
   
 6. ilikek

  ilikek Állandó Tag

  szia ungu!
  Nem javaslom, hogy kitedd! El követtem én is ezt a hibát.Amikor kiköltöztünk bérházból kertesbe, én is kitettem a piros fülü ékszerteknősömet a kerti tóba. Egy ideig megvolt, figyelgettem, de egyszercsak eltünt, megszökött, vagy isten tudja mi történt vele! Amúgy szerintem a kisebb halakat megenné.
   
 7. bgsf

  bgsf Új tag

  nekem két ékszerteknősöm van. az egyik 23 cm a másik 17cm. ne rakj közéjük kicsit, mert megeszik! én így jártam! elég agresszivak, és nem tűrnek meg más egyedet, mint amit megszoktak. ha sűrűn eeteted az sem jó, heti három elég! friss víz, napfény, kaja heti 3X! akkor bőségesen!:p friss hús, máj és natúr párizsi jót tesz nekik, időnként saláta levél!:)

  szóval a teknősöknek mindent szabad adni! a víz tisztaságára ügyelni kell! ha az nem tiszta, akkor szemgyulladás, stb... 14 éve vannak meg a teknőseim! még élnek!:) harapnak!:) kisebb vérfürdő a takarításnál!:)
   
 8. pisti72

  pisti72 Állandó Tag

  A párizsit nem ajánlanám teknősnek, ugyanis az nem natúr. Ilyen kaja mellett előbb utóbb megpuhl a páncéljuk, begyullad a szemük. A lényeg , hogy a halat is csontosan kell adni nekik, vagy a hús néha calcium foszfátba beforgatni, hogy legyen mioből építeni a páncélt.
   
 9. ritusbeybe

  ritusbeybe Állandó Tag

  Sziasztok!! Nekem is van egy ekszerteknosom nagyon szeressuk!!! Miota nalunk van alig nott valamit pedig elmult lassan egy eve es mindent adunk enni foleg halat es hust de amugy mindent megeszik :salatat ,szalamit, neki valo szaritott halat es fove vagy akar nyersen hust! kepet sajna nem tudok kuldeni de jo lenne!!!
   
 10. hegike1

  hegike1 Állandó Tag

  Nekünk egy Ernőke nevű teknősünk volt (ékszerteknős)
  Nagyon szerettem, de egy idő után annyira megnőtt, hogy már senki nem szívesen fogta meg, olyan erősen kaparászott a lábaival. Barátainknak adtuk, most náluk éldegél nagy szeretetben.
   
 11. Puszedliufo

  Puszedliufo Állandó Tag

  Mi a párommal most készülünk családtaggá tenni két tekit...angyalkámnak hála sok segítséget is kaptam a nevelésükről :) És már egy hatalmas akváriumot is örököltem a Barátnőmtől Dr.Bubó és Balambér II. részére :D
  Eddig nekünk csak a kis prémes állatokkal volt szerencsénk, kíváncsi vagyok, hogy a tekikkel hogyan boldogulunk majd :)
   
 12. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  angyalkám

  :p:p Sok kedves hozzászolást hallottam a teknösbékákról, mi 36 éve nevelünk egy párt. 1kg. a sulyuk, halat adunk nekik /semmi parizer/ és föt tojást héjastól, itt küldöm a képüket. Nagyon okosak és kedvesek, sajnos nevük nics csak mint tecik szerepelnek a családi szótárban , de erre is hallgatnak.:):)
   
 13. vikikusz8

  vikikusz8 Állandó Tag

  nekem van egy túltáplált tekim...nagyon aranyos, és brutálisan tudja szétmarcangolni az élő halat...Fifinek hívják...és igazi Arc:)
   
 14. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  angyalkám

  A teknösöknek nem szabad parizert vagyehez hasonló felvágottat adni, mert beteg lesz töle,. A Természetes tápláléka a hal!! de egyszer egyszer lehet adni nekik marhahust vagy disznóhust /pár falatot/ a csirke más isjó nekik. Csak nyersen eszik a hust /nem Fözve!!/ a Keménytojás nagyon fontos nekik. Nem a használt viztöl lesz gyulladt a szeme hanem a hiánybetegségtől! Jó Teknöstartást!
   
 15. Griffi

  Griffi Állandó Tag

  Az én teknősöm Flótás.
   
 16. Griffi

  Griffi Állandó Tag

  Én halat és tápot szoktam adni neki
   
 17. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  A táp is jó teknösöknek de én tul drágának tartottam, inkább hallal etetem, a maradékot a mélyhütöbe teszem igy hónapokig eláll.
   
 18. Totu Erika

  Totu Erika Állandó Tag

  Sziasztok nekem is volt egy pirosfulu ekszerteknosom megorokoltem a baratnomtol de akkor mar 9 eves volt nalam meg 9 elt. Vettunk neki tarsat agyonverte. Ha valaki bedugta a kezet annyi volt neki.
  Ha azt akarjatok, hogy a pancelja szep egeszseges legyen erdemes ujszulott egeret vagy patkanyt adni neki idonkent. Sok a csontja ebbol kifolyolag a kalcium benne. Barmilyen hullokkel foglalkozo allatkereskedesben lehet venni tobbnyire meg kell rendelni hetente egyszer vagy ketszer szoktak kapni az uzletek de hamar el is szokott fogyni. Kigyot szoktak meg etetni vele. Ezt is le lehet fagyasztani mint a halat. A salata is nagyon egeszseges nekik a pirosfulu viszon nem nagyon kedveli.
  Egyebkent a mienk is szerette csakpkodni a vizmelegitot egyszer amikor nagon begurult a vizmelegitore, mergeben raharapott. Had ne mondjam, hogy a 220-at magaba vezette. Amikor hazaertem lattam fura pozicioban van megijedtem, hogy beteg. Amikor be akartam nyulni, hogy kivegyem rajottem mi a baja nagyon hamar.
  Azota nincs teknosunk mert napokig sirtam utanna da azert nagyon szeretem oket.
   
 19. angyalkám

  angyalkám Állandó Tag

  Sajnálom szegény teköcöt hogy ilyen szomoru vége lett , de a pirosfülö teknöcöket nem kell melegiteni /Ők birják a szobahömérsékletet/ ,lehet azért volt olyan agressziv a békád mert nem megfelelöen bántatok vele. Mi a tecinkel nagyon seretetteljesen bánunk velük és nagyon kedves állatok. Még sohasem haraptak megsenkit, 35 év alatt. Egeret nem adunk nekik, csak halat!
   
 20. Finee.18

  Finee.18 Állandó Tag

  jééé...nekem is volt egy ékszerteknősöm :)
   

Megosztás