UFO-k földönkívüliek

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
A kiadás, amely e metszetet tartalmazza egy 1554-es olasz nyelvű könyv:
Obsequens, Julius-Polidoro Virgilio. Giulio Ossequente de’ Prodigii. Polidoro Vergilio de’ Prodigii Lib. III. Per Damiano Maraffi fatti toscani In Lione, per Giovanni di Tournes, M. D. LIIII. (Lyon: Jean de Tournes, 1554).


Más kiadások valószínűleg nem tartalmazzák.

Most árverezik, mint az első UFO-s könyvet.

<TABLE style="WIDTH: 86.77%; HEIGHT: 261px"><TBODY><TR><TD colSpan=2>1554 OBSEQUENS’ BOOK ON PRODIGIES:FIRST MENTION OF UFOs



</TD></TR><TR><TD style="WIDTH: 16.8%" class=vi-it-row vAlign=top align=right>Item condition:</TD><TD>--</TD></TR><TR><TD style="WIDTH: 16.8%" class=vi-it-row vAlign=top align=right>Ended:</TD><TD>Jan 09, 201122:40:06 PST</TD></TR><TR><TD style="WIDTH: 16.8%" class=vi-it-prow vAlign=top align=right>Winning bid:</TD><TD>US $1,114.89 [ 37 bids ]


</TD></TR><TR><TD style="WIDTH: 16.8%" class=vi-it-row vAlign=top align=right>Shipping:</TD><TD>$4.00 Economy Shipping


</TD></TR><TR><TD style="WIDTH: 16.8%" class=vi-it-prow vAlign=top align=right>Seller:</TD><TD>Member id bibliomany ( Feedback Score Of 99
iconBlueStar_25x25.gif
)


</TD></TR></TBODY></TABLE>

A könyvben szereplő jegyzék alapján, talán több eredeti írás is megtalálható. Kösz!

Frank
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Most árverezik, mint az első UFO-s könyvet.

<table style="width: 86.77%; height: 261px;"><tbody><tr><td colspan="2">1554 OBSEQUENS’ BOOK ON PRODIGIES:FIRST MENTION OF UFOs



</td></tr><tr><td style="width: 16.8%;" class="vi-it-row" align="right" valign="top">Item condition:</td><td>--</td></tr><tr><td style="width: 16.8%;" class="vi-it-row" align="right" valign="top">Ended:</td><td>Jan 09, 201122:40:06 PST</td></tr><tr><td style="width: 16.8%;" class="vi-it-prow" align="right" valign="top">Winning bid:</td><td>US $1,114.89 [ 37 bids ]


</td></tr><tr><td style="width: 16.8%;" class="vi-it-row" align="right" valign="top">Shipping:</td><td>$4.00 Economy Shipping


</td></tr><tr><td style="width: 16.8%;" class="vi-it-prow" align="right" valign="top">Seller:</td><td>Member id bibliomany ( Feedback Score Of 99
iconBlueStar_25x25.gif
)


</td></tr></tbody></table>

A könyvben szereplő jegyzék alapján, talán több eredeti írás is megtalálható. Kösz!

Frank

Megveszed?
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
A feladat egyik fő része a megfigyelés. Most, figyelek.

Szia Frank!kiss
Távcső, fényképezőgép beélesítve?
Mivel olyan gyorsan jönnek, hogy a felkészületleneket könnyen meglephetik, és aztán már szívhatják a fogukat, hogy nem tudtak bizonyítékkal szolgálni!:rolleyes:
Legyen vidám téli napod!
Sok szeretettel Erzsi.kiss
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Szia Frank!kiss
Távcső, fényképezőgép beélesítve?
Mivel olyan gyorsan jönnek, hogy a felkészületleneket könnyen meglephetik, és aztán már szívhatják a fogukat, hogy nem tudtak bizonyítékkal szolgálni!:rolleyes:
Legyen vidám téli napod!
Sok szeretettel Erzsi.kiss

Nem kell aggódni! Ha én nem venném észre, majd Sirkan észreveszi. Ha megnézed a képeket, láthatod, hogy ketten figyelünk.
 

Szatvacyla

Állandó Tag
Állandó Tag
Dehogy "osztottam ki",csak az ő véleményére voltam kíváncsi. Nem értem miért keverte bele abba a könyvbe,meg egyáltalán az egészbe Kicsi Fecske álmait,élményeit.

Barátném,remélem a Tiédet is meg fogja ismerni,bár az az érzésem,hogy nem merészkedik el a bolondok házáig ( Pro Darwin).
(Te még nem tudod,hogy egy pici tudatlan gyereknek sem szoktak "gügyögni",hanem értelmes szavakkal beszélnek hozzájuk? Az ügyülübügyülü,nahát milyen okoskákat mondtál,hú de aranyos vagy,stb,nem az én asztalom. Az értelmes beszédet,a tényeket sokkal többre értékelem.Abból egy gyerek is többet tanul...) kiss

Kedves Kyra és Sirkan49!

Köszönöm a biztatást, maradok még.
Lehet, hogy túlságosan tömören próbáltam kifejezni magam, ezért néhány információ elveszett. Azért idéztem Kicsi Fecskét, mert tudtam hogy biztos nem veszi zokon, továbbá az általa leírtakat már mindenki ismeri, így nem szaporítom a szót ismétlésekkel. Elég lesz csak a következtetéseket levonnom, amik lehetnek helytállóak, vagy tévesek is. -ez későbbi vita tárgya lehet- .

Még egy gondolat az információ tömörítésének technikájáról: A profil oldalamon a kapcsolat infónál a "honlap" menüpontban megadtam egy linket. Ott egy előadás-sorozatot tekinthetsz meg. Az előadások kb ötpercesek. Ezeket én készítettem. Mindegyik ötperces előadás más kommunikációs technikával elkészítve egy-másfél órán át tart. Konkrét példát mondok: "A miből van a kenyér?" c. előadásom Lukács Béla: a búza genetikája c. előadása alapján készült.

Térjünk vissza a földönkívüliekhez, és az akarat kérdéséhez:
Belátom, kicsit szokatlan lehet, hogy olyan ember ír ezen a fórumon, akinek még nem volt ilyen találkozása. Ettől még lehet érdeklődni, és a bejövő információk alapján össze lehet állítani egy képet, ami közel áll a valósághoz. Ezt nevezhetjük úgy, hogy elképzeli az ember, beleképzeli magát, vagy modellezi. Ebben a képben viszonylag szabadon lehet mozogni, információhoz is lehet jutni. Ilyen módon bizonyos értelemben a jövőbe is lehet látni. Tegyünk próbát! Most megpróbálom meglátni a következő üzenetedet, ami nekem szól:

Beidézed a fenti sorokat
Ha olyan képességeid vannak, hogy látsz a jövőbe, akkor mondd meg, hogy mi lesz a következő bejegyzésem!

Következő bejegyzés:
Nem erre gondoltam.

Természetesen minden "jövőbelátás" nagy hibaszázalékkal dolgozik. Most csak egy olyan technikát vázoltam fel, amihez nem kell jóskártya, paranormális tehetség vagy más eszköz.

A gügyögésről a véleményem: Lehet hogy szívesebben fogadtál volna, ha hantázok valami elképzelt eseményről, amit mások elbeszéléseiből rakok össze. Szerintem az lenne gügyögés.

Az akarat kérdése:
Lehet, hogy földönkívüliekkel nem találkoztam, de más szellemekkel azt hiszem igen. Volt kopogó szellemem is. Akkor kezdem utánajárni a dolognak. A témának nagy szakirodalma van. Hamar beláttam, hogy az életem túl rövid ahhoz hogy ennyi könyvet elolvassak, ennyi előadást meghallgassak. Először is megismerkedtem a villámolvasás technikájával. Az olyan, mint amikor a kocsmában valaki kiakasztja a gigáját, és egyhúzásra leönt egy üveg sört, utána pedig várja a hatást. A villámolvasás is hasonló, csak információval. Kiakasztja az ember a szemét és az agyát, belezúdít egy csomó információt, utána várja a hatást. A hatás vagy meglesz, vagy elmarad. Általában valamiféle hatás van. Nekem például elmúlt a hátfájásom, mert elég sok relaxációs gyakorlat is tartozik a technikához, ami egyfajta lazítással kezdődik.
Tehát: Így akadtam rá Jókai Anna: Az írástudók felelőssége c. előadásához. Ő a teremtett világot olyannak írja le, ahol az Istenen kívül csak az embernek adatott meg, hogy az akaratával formálni tudja a körülötte lévő világot. Ez a gondolat sok másik könyvben is szerepel. Pl: Barbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól c könyvben, meg azokban, ahol arról van szó, hogy amit kívánunk, az teljesülhet. Hatalmas irodalma van. Sokan csak "Titok"-nak hívják a jelenséget, van honlap is.
Kipróbáltam a dolgot, elküldtem a szellemeimet, és azóta nem jöttek. -kicsit kezdenek hiányozni- Másokkal is beszélgettem a dogról, ők is kipróbálták. Ezekben a kérdésekben sosem tud az ember határozott választ adni, de úgy tűnik, másnak is működött. Volt, aki azt válaszolta, hogy ő nem akarja elküldeni a szellemét, mert barátságos.

Most már nem akarom tovább folytatni, mert a kutya sem fogja elolvasni.
Hogy hű legyek magamhoz, a fentieket leírom olyan tömören, ahogy eredetileg akartam:

Köszönöm a bíztatást
Azért idéztem Kicsi Fecskét, mert őt jobban ismeritek, gondoltam nem az én élményeim a fontosak, hanem azok a gondolatok, amik az események kapcsán megszületnek.

A mondanivaló rövid kifejtését fontosnak tartom. A tömör kifejtést más kommunikációs technikákkal gyakorlom is. Ez sokaknak szokatlan lehet elsőre, belátom. Nézz be a honlapomra, meglátod.

Nem kell feltétlenül átélni mindent, ahhoz, hogy el tudjuk képzelni. A valóság nem csak abból áll, amit megfogunk vagy megeszünk.

Akarat: több, egymástól független gondolkodó is eljutott arra a következtetésre, hogy az embere az akaratával meg tudja változtatni a világot. Két végletes példa : Titok- jelenség, vagy Jókai Anna-Írástudók felelőssége c. előadása.

További szép napot mindenkinek!
Most el kell mennem, hogy segítsem a működését ennek a gyönyörű világnak-- felásom a kertem.

Még egy kérés! Hogy tudom a betűméretet növelni? Én magam is alig tudom elolvasni a hozzászólásaimat. A piszkozat jó, de amikor megjelenik, csak hangyákat látok menetelni.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Ufo-k a felkelö Nap országában.

Az “isteni” szigetbirodalom, Japán is tartogat meglepetéseket a kíváncsi UFO-kutatók számára. Régi krónikák tanúsága szerint az istenek – alias ufonauták – már nagyon régóta látogatják ezt az országot. Egy legenda elmeséli nekünk, hogy Amateraszu Napistenn&otilde; leküldte unokáját, Ningit a Földre.



A földönkívüli egy fényl&otilde; bölcs&otilde;ben, (talán egy &ucirc;rkompban?) egy hegy tetején szállt le Kyushu szigetének nyugati részén. Hozott magával három tárgyat is, egy kardot, egy tükröt és egy ékszerláncot. Mindhárom tárgy a mai napig megvan. Honshu szigetén, a sintoista vallás központi szentélyében &otilde;rzik azokat. Hasonló tisztelet övezi a hív&otilde;k részér&otilde;l ezeket a tárgyakat, mint a muzulmánoknál a Kába-követ. Egy egészen sz&ucirc;k réteg, az “&Otilde;rz&otilde;k” kivételével senki sem láthatja közelr&otilde;l ezeket a szent ereklyéket. Az “&Otilde;rz&otilde;k” makacsul megtagadnak mindenféle tudományos vizsgálódást a relikviákkal kapcsolatosan, mondván, hogy így megszentségtelenítik azokat. A japán kormány pedig, tekintettel a várható közfelháborodásra, nem er&otilde;lteti a dolgot.

Itt tetten érhetjük a hagyományos japán konzervativizmust is.

Felmerül bennem a kérdés: vajon Ningi isten tárgyai nem valamilyen félremagyarázott technikai eszközöket jelentenek? Amíg tudományos vizsgálat nem tisztázza megnyugtatóan a kérdést, addig persze tág tere nyílik a találgatásoknak.

Érdekes kérdés az is, hogy Ningi isten mikor látogatott Japánba? Nos, ezt nem tudjuk, a legenda csak annyit mond, hogy nagyon régen. Mégis, hogy legalább körülbelül el tudjuk helyezni az eseményt a futó id&otilde;ben, megemlíteném, hogy hokkaidói barlangokban falfestményeket találtak, melyeknek egyik tagja azt ábrázolja, hogy egy díszes ruhába öltözött el&otilde;kel&otilde; – feltehet&otilde;en egy törzsf&otilde;nök vagy egy király – felemelt karokkal üdvözöl hét kerek golyót, amelyek magasan fölötte lebegnek az égen. A tudósok véleménye szerint ez a festmény Kr.e. 2000 körül keletkezett. Nézetem szerint nagyjából erre az id&otilde;re tehet&otilde; Ningi isten látogatása Japánban. Ningi isten dédunokájától, Jimmutól származtatják magukat a japán császárok. Jimmu használta el&otilde;ször a tennó címet. (A kifejezés annyit jelent: égi uralkodó.)

A Kedves Olvasó biztosan kíváncsi arra, hogy ezek a földönkívüliek hogyan nézhettek ki. Erre adnak választ az úgynevezett Dogu-szobrocskák.

Ezek a szobrok 20-60 centiméteresek, nagyrészt k&otilde;b&otilde;l és agyagból készültek, de van köztük bronzfigura is. Ruházatuk kimondottan szkafanderre emlékeztet. Egyes dogu-szobrokon véd&otilde;szemüvegeket is láthatunk, bizonyságául annak, hogy a Japánba látogató isten-asztronauták feltehet&otilde;en nem bírták elviselni a túl er&otilde;s napfényt.

Macumara japán és Zeissig német tudós meg vannak gy&otilde;z&otilde;dve róla, hogy a szobrok &ucirc;rhajósokat ábrázolnak. A két tudós gondolt egy merészet. Lefotózták a szobrokat, és egy dolgozat kíséretében benyújtották a NASA-nak szakvéleményt kérve. A hivatal szerencsére komolyan vette a tudósokat, és a dolgozatra a következ&otilde;képpen reagált: “Szakembereink azon a véleményen vannak, hogy az Önök hipotézise nagy figyelmet érdemel. Ugyanezt a szkafandert elkészítettük, jelenleg is folyik a tökéletesítése. Továbbá közöljük Önökkel, hogy a fényképeken látható összeköt&otilde; elemek, a szemüvegek speciális foglalatai, a mozgékony csuklók, a golyós zárak, valamint a légnyomás fenntartására alkalmazott m&ucirc;szerek jól láthatóak a fotókon. A keszty&ucirc;ket golyó alakú zárral er&otilde;sítették az alkarjukhoz. A szemoválisok vagy nyitva, vagy egy kis réssel zárva vannak. Mindkét oldalon kis emel&otilde;k láthatóak, amelyekkel a nyílástávolságot lehetett állítani. A szkafanderen látható rajzok nem díszít&otilde;elemek, hanem valószín&ucirc;leg az automatikus nyomásszabályozó m&ucirc;szerei.”

Amennyiben faggatni kezdjük a régi japán krónikákat, sok meglep&otilde; dologra derül fény. A nihongi krónika arról számol be, hogy Kanni-Yamamoto-Iharo Biko császár Kr.e. 667-ben a saját &otilde;seivel beszélgetett, akik egy id&otilde;gép segítségével látogatták meg &otilde;t. Az égi rokonok a látogatás után visszatértek a saját korukba. Ennek során 1 792 470 évet utaztak hátrafelé az id&otilde;ben!

A régi japán évkönyvek is érdekes UFO-észlelésekr&otilde;l számolnak be.

1180. október 27-én Honshu szigetének déli részén - a szemtanúk kifejezése szerint - egy “repül&otilde; agyagedény” t&ucirc;nt fel a leveg&otilde;ben. Repülése közben egy fényl&otilde; csíkot húzott maga után.

1235. szeptember 24-én Yoritsume japán császári tábornok éppen egy hadgyakorlatot vezényelt. Minden rendben is folyt egészen az éjszaka leszálltáig. Az &otilde;rszemek riasztották a tiszteket, ugyanis az égbolton titokzatos fénypontok keringtek, de ezek a fények bizonyosan nem a csillagoktól származtak. Az égi objektumok a legkülönböz&otilde;bb repülési man&otilde;vereket hajtották végre az ámuló katonák szeme el&otilde;tt.

Reggel a tábornok jelentést írt a császárnak, amely nyugodtan beilleszthet&otilde; lenne a hírhedt Kék könyv-bizottság jelentései közé.

Szerinte a császár megnyugodhat, mert az égi jelenség nem fenyegeti a birodalom biztonságát, hiszen csak “a szél volt az, amely a csillagokat lendületbe hozta.”

1271-ben egy halálra ítélt embernek kegyelmeztek meg, mert éppen akkor, amikor végre akarták hajtani a kivégzést, egy ismeretlen repül&otilde; objektum t&ucirc;nt fel, amit az istenek jelenléteként értékeltek.

1361-ben szemtanúk egy dob alakú UFO-t láttak a leveg&otilde;ben. Állításuk szerint az UFO a Japán-tengerb&otilde;l bukkant el&otilde; és szállt fel. Vagyis az ismeretlen járm&ucirc; minden bizonnyal képes volt a tenger alatti közlekedésre is.

Ugyanebben az évben Kyoto városának több lakója t&ucirc;zgolyókat látott a leveg&otilde;ben. Ezek egyikét egy nagy, vörös forgó kerékként jellemezték. Egy japán tusrajzon meg is találhatjuk ezt. Ezen a rajzon egy lángoktól övezett kerék lebeg az égbolton, magasan a megfigyel&otilde;k feje felett.

A régmúlt eseményei után, most lássunk egy korunkhoz közelebb es&otilde; UFO-észlelést Japánból.

1965. március 18-án a TOA légitársaság repül&otilde;gépe, fedélzetén 28

személlyel, Shikoku szigetére tartott. A gépet a nagy repülési tapasztalattal, sok repült órával rendelkez&otilde; Yashika Inaba kapitány és Tesu Umashima másodpilóta irányította. A légköri viszonyok ideálisak voltak, a pilóták betartották az el&otilde;írt 2000 méteres repülési magasságot. 19 óra körül, szinte a semmib&otilde;l egy zöldes fényt sugárzó ufó jelent meg. Átmér&otilde;jét Inaba kapitány 12-15 méterre becsülte. Egy ideig követte a japán gépet, majd leállt és lebegni kezdett szorosan a repül&otilde;gép mögött. Már a jelenség közeledésekor akadoztak a m&ucirc;szerek a repül&otilde;gép pilótafülkéjében. Az automatikus irányhatározó felmondta a szolgálatot, majd megszakadt a rádiókapcsolat a közeli reptérrel is. Ekkor az UFO gyorsított és a repül&otilde;gép mellé lavírozott.

Az ufót és a japán utasszállítót alig nyolcvan méter választotta el egymástól. A két gép Matsuyma városáig repült együtt, majd az UFO éppolyan váratlanul, ahogy felbukkant, köddé is vált. Ezután a gép összes m&ucirc;szerének m&ucirc;ködése helyreállt, és az út hátralév&otilde; része már zavartalanul folyt.

A repül&otilde;téri hatóságok el&otilde;tt nemcsak a gép kapitánya, hanem az utasok is tanúsították, hogy UFO-t láttak. Ugyanekkor egy sportrepül&otilde;gép pilótája szintén jelentette, hogy egy zöldes fényt sugárzó UFO-t észlelt.

Azonban nemcsak a polgári repülés alkalmazottai találkoznak ufókkal, hanem a katonai gépek pilótái is.

A japán katonatisztek ebben a kérdésben nyitottabbak amerikai kollégáiknál.

Fuijo Hayashi, a légier&otilde; kapitánya így nyilatkozott az UFO-król: “Az UFO-k létezését nem lehet tagadni. Ha mi, pilóták felvállaljuk a követésüket, akkor egyértelm&ucirc;en azonosítanunk kell az objektumot, akár ellenséges, akár nem. Ugyan azt állítják, hogy ezek az objektumok bizonyos hatalmak titkos fegyverei, de különös, hogy eredetüket nem tudjuk megállapítani.”

Kanashi Ishikawa tábornok (1967-ben a japán légier&otilde; f&otilde;nöke) így vélekedett: “Ha az UFO-k repül&otilde; testek, amelyek a leveg&otilde;ben repülnek, akkor radarral meg lehet a helyüket határozni. Számos bizonyíték igazolja, hogy radarral már betájolták &otilde;ket. Ennek következtében az UFO-k léte realitás; talán a mindenségb&otilde;l jönnek.”


ZAVACZKI JÁNOS


ufo.jpg
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A felsorolt túl sok "japán jelenséget" egyenként és hosszabban kellene vizsgálni, így ömlesztve kicsit kaotikusnak tünnek.
Az ember jelenléte -a homo sapiensre gondolok- messze nem éri el az 1,8 millió évet a Földön. Ezért ez az állítás...a császár időgépéről nem lehet igaz.
A Dogu szobrokban pedig "lehet valami".
Japánban ősi barlangból nem lehet sok, a rengeteg és nagy földrengés ezeket tönkreteszi. Amikor a Bering szoros kinyilt és pl a Szahalin is leszakadt a kontinensről (ie. 1800 körűl) akkor példátlanul nagy földmozgások lehettek Japánban is, ekkor sok barlang is eltünhetett.
Japán elég különleges övezetben található az óceánban, itt lehetnek különleges események bőven..
 

spilu

Állandó Tag
Állandó Tag
A hivatalos álláspont:

A hidroszféra, és a sós víz kialakulása<o>:p</o>:p
<table style="border: 1pt solid black; background: none repeat scroll 0% 0% rgb(245, 245, 242);" class="MsoNormalTable" align="right" border="1" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr style=""><td style="border: medium none black; padding: 0.8pt; background-color: transparent;">
</td></tr><tr style=""><td style="border: medium none black; padding: 0.8pt; background-color: transparent;">
</td></tr></tbody></table>
“..... A jelenleg legáltalánosabban elfogadott elmélet szerint, Földünk nagyjából 4,6 milliárd évvel ezelőtt egy felrobbant óriáscsillag, egy szupernóva maradványát alkotó, és az ősi Nap körüli kozmikus por és gázfelhőből (nebula) jött létre, akréció útján, a többi bolygóval együtt. (A Naprendszer szupernóva maradványból történt létrejöttének rendkívül fontos szerepe van a földi élet kialakulásában. Mai ismereteink szerint, egyedül csak a szupernóva robbanást előidéző ún. gravitációs kollapszus során termelődik akkora hőmérséklet és nyomás a csillag belsejében, ami képes felépíteni a periódusos rendszer összes elemét. Ezeknek az elemeknek a jelenléte pedig nélkülözhetetlen a szén alapú élet -egyéb feltételektől is függő- későbbi kialakulásában.)

A hadaikumnak nevezett időszakban (4,6 milliárd évtől 3,8 milliárd évig) játszódtak le azok a folyamatok, amelyek a Föld, mint bolygócsíra kialakulásától kezdve elvezettek a földfelszínt borító állandó hidroszféra kialakulásáig. Az ős Föld pályáján rendkívül sok volt a kozmikus törmelék, amellyel a bolygócsíra folyamatosan ütközött. A korai időszak meteorzáporai nem csak felforrósították a felszínt, hanem sok elemmel, többek között a vízzel is gazdagították a Föld (a mainak ekkor még csak kb. 40 százaléknyi) tömegét. A Föld viszonylag nagyobb tömege biztosította a nehezebb gázok, mint például a szén-dioxid és a metán visszatartását, ezzel pedig az őslégkör, a légnyomás, és a folyékony víz megjelenéséhez szükséges hőmérséklet kialakulását. A folyamatos meteorzáporoktól felhevült felszín eleinte gyakorlatilag cseppfolyós magma-óceán volt. A Nap körül keringő Föld azonban lassan magába szippantotta a pályáját borító összes kozmikus törmeléket, és más, kisebb bolygócsírát (mint pl. a Theiának nevezett bolygókezdeményt, amellyel összeütközve jött létre a Hold), így véget ért a becsapódási időszak. A forró, olvadt állapotú felszín lehűlési folyamata eredményezte a kigázosodást. Ekkor rendkívül nagy mennyiségű vízgőz és széndioxid került az őslégkörbe.

A további lehűlés következtében a vízgőzzel telített légkörből -a kondenzáció eredményeként-, évezredekig tartó esőzések formájában csapódott ki a víz. A megszilárdult és kihűlt kéregről a víz már nem párolgott el. A földfelszín egyenetlenségeiben kiterjedt vízfelületek jöttek létre. Ezek voltak az első ősi tavak és tengerek......"<o>:p</o>:p
<o>:p</o>:p

Dr. Elter Tamás
Marine Life Oceanográfiai Központ<o>:p</o>:p
,<o>:p</o>:p

Halihó! Most néztem, a Spektrumon is erről volt szó. Úgy vélik "tudósaink", hogy a Kisbolygó övezet külső térségéből a Saturnus hatására kivált meteoritok hozták Földünkre a vizet. Kb. 20% vizet tartalmaztak(nak).
Még egyszer mondanám az okosak kedvéért, csak talált, nézett infó nem saját vélemény!:rolleyes:
Ja, meg pár szomorú élőlény is besegített:12::12::12:
 

zbr741

Állandó Tag
Állandó Tag
egy pap barátom egyszer azt mondta, hogy túl nagy a világegyetem, hogy csak ránk emberekre lenne elpazarolva
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Kedves Kyra és Sirkan49!

Köszönöm a biztatást, maradok még.
Lehet, hogy túlságosan tömören próbáltam kifejezni magam, ezért néhány információ elveszett. Azért idéztem Kicsi Fecskét, mert tudtam hogy biztos nem veszi zokon, továbbá az általa leírtakat már mindenki ismeri, így nem szaporítom a szót ismétlésekkel. Elég lesz csak a következtetéseket levonnom, amik lehetnek helytállóak, vagy tévesek is. -ez későbbi vita tárgya lehet- .

Még egy gondolat az információ tömörítésének technikájáról: A profil oldalamon a kapcsolat infónál a "honlap" menüpontban megadtam egy linket. Ott egy előadás-sorozatot tekinthetsz meg. Az előadások kb ötpercesek. Ezeket én készítettem. Mindegyik ötperces előadás más kommunikációs technikával elkészítve egy-másfél órán át tart. Konkrét példát mondok: "A miből van a kenyér?" c. előadásom Lukács Béla: a búza genetikája c. előadása alapján készült.

Térjünk vissza a földönkívüliekhez, és az akarat kérdéséhez:
Belátom, kicsit szokatlan lehet, hogy olyan ember ír ezen a fórumon, akinek még nem volt ilyen találkozása. Ettől még lehet érdeklődni, és a bejövő információk alapján össze lehet állítani egy képet, ami közel áll a valósághoz. Ezt nevezhetjük úgy, hogy elképzeli az ember, beleképzeli magát, vagy modellezi. Ebben a képben viszonylag szabadon lehet mozogni, információhoz is lehet jutni. Ilyen módon bizonyos értelemben a jövőbe is lehet látni. Tegyünk próbát! Most megpróbálom meglátni a következő üzenetedet, ami nekem szól:

Beidézed a fenti sorokat
Ha olyan képességeid vannak, hogy látsz a jövőbe, akkor mondd meg, hogy mi lesz a következő bejegyzésem!

Következő bejegyzés:
Nem erre gondoltam.

Természetesen minden "jövőbelátás" nagy hibaszázalékkal dolgozik. Most csak egy olyan technikát vázoltam fel, amihez nem kell jóskártya, paranormális tehetség vagy más eszköz.

A gügyögésről a véleményem: Lehet hogy szívesebben fogadtál volna, ha hantázok valami elképzelt eseményről, amit mások elbeszéléseiből rakok össze. Szerintem az lenne gügyögés.

Az akarat kérdése:
Lehet, hogy földönkívüliekkel nem találkoztam, de más szellemekkel azt hiszem igen. Volt kopogó szellemem is. Akkor kezdem utánajárni a dolognak. A témának nagy szakirodalma van. Hamar beláttam, hogy az életem túl rövid ahhoz hogy ennyi könyvet elolvassak, ennyi előadást meghallgassak. Először is megismerkedtem a villámolvasás technikájával. Az olyan, mint amikor a kocsmában valaki kiakasztja a gigáját, és egyhúzásra leönt egy üveg sört, utána pedig várja a hatást. A villámolvasás is hasonló, csak információval. Kiakasztja az ember a szemét és az agyát, belezúdít egy csomó információt, utána várja a hatást. A hatás vagy meglesz, vagy elmarad. Általában valamiféle hatás van. Nekem például elmúlt a hátfájásom, mert elég sok relaxációs gyakorlat is tartozik a technikához, ami egyfajta lazítással kezdődik.
Tehát: Így akadtam rá Jókai Anna: Az írástudók felelőssége c. előadásához. Ő a teremtett világot olyannak írja le, ahol az Istenen kívül csak az embernek adatott meg, hogy az akaratával formálni tudja a körülötte lévő világot. Ez a gondolat sok másik könyvben is szerepel. Pl: Barbel Mohr: Rendeld meg az Univerzumtól c könyvben, meg azokban, ahol arról van szó, hogy amit kívánunk, az teljesülhet. Hatalmas irodalma van. Sokan csak "Titok"-nak hívják a jelenséget, van honlap is.
Kipróbáltam a dolgot, elküldtem a szellemeimet, és azóta nem jöttek. -kicsit kezdenek hiányozni- Másokkal is beszélgettem a dogról, ők is kipróbálták. Ezekben a kérdésekben sosem tud az ember határozott választ adni, de úgy tűnik, másnak is működött. Volt, aki azt válaszolta, hogy ő nem akarja elküldeni a szellemét, mert barátságos.

Most már nem akarom tovább folytatni, mert a kutya sem fogja elolvasni.
Hogy hű legyek magamhoz, a fentieket leírom olyan tömören, ahogy eredetileg akartam:

Köszönöm a bíztatást
Azért idéztem Kicsi Fecskét, mert őt jobban ismeritek, gondoltam nem az én élményeim a fontosak, hanem azok a gondolatok, amik az események kapcsán megszületnek.

A mondanivaló rövid kifejtését fontosnak tartom. A tömör kifejtést más kommunikációs technikákkal gyakorlom is. Ez sokaknak szokatlan lehet elsőre, belátom. Nézz be a honlapomra, meglátod.

Nem kell feltétlenül átélni mindent, ahhoz, hogy el tudjuk képzelni. A valóság nem csak abból áll, amit megfogunk vagy megeszünk.

Akarat: több, egymástól független gondolkodó is eljutott arra a következtetésre, hogy az embere az akaratával meg tudja változtatni a világot. Két végletes példa : Titok- jelenség, vagy Jókai Anna-Írástudók felelőssége c. előadása.

További szép napot mindenkinek!
Most el kell mennem, hogy segítsem a működését ennek a gyönyörű világnak-- felásom a kertem.

Még egy kérés! Hogy tudom a betűméretet növelni? Én magam is alig tudom elolvasni a hozzászólásaimat. A piszkozat jó, de amikor megjelenik, csak hangyákat látok menetelni.

Most már csak egy kérdésem van: mi történik,ha mindezt nem "tömören" írod le? :D

(Jobb olvasáshoz vagy szemüveg,vagy a felső sorban levő menüpontoknál katt a nézetre és utána a nagyításra.)
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Halihó! Most néztem, a Spektrumon is erről volt szó. Úgy vélik "tudósaink", hogy a Kisbolygó övezet külső térségéből a Saturnus hatására kivált meteoritok hozták Földünkre a vizet. Kb. 20% vizet tartalmaztak(nak).
Még egyszer mondanám az okosak kedvéért, csak talált, nézett infó nem saját vélemény!:rolleyes:
Ja, meg pár szomorú élőlény is besegített:12::12::12:

Azért igazán szólhattál volna,hogy mit "találtál" .... Most bőgjek én is? :D
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Még egyszer mondanám az okosak kedvéért, csak talált, nézett infó nem saját vélemény!:rolleyes:
Ja, meg pár szomorú élőlény is besegített:12::12::12:

Kedves Spilu!

Miért mentegetőzöl? Félelemre semmi ok. Az alvó "oroszlánok" nem harapnak. Az igazi nagyvadak akikben még energia is van, azok pedig még nem is léptek ki a mezőre. Bár ha a szimatom nem csal, egy tigrislány már itt van a környéken, csak még vár. Tudod Ő nem vadászik egerekre, most csak figyeli, hogy mi a felhozatal.
Ha majd Ő és a hozzá hasonlóak is beugranak, majd akkor kezdődik el az igazi élet, és remélem az alvó "oroszlánokat" is felkeltik.
Akkor, akkor majd jobban kell vigyázni, hogy mi a véleményed, de akkor sem kell igazodnod senkihez, csak jobban fel kell készülni.

Úgyhogy, nyugottan mond el a véleményed, minden mozgás segít, még akkor is, ha előre tudod, hogy provokatív.
Lehet, hogy sikerül felkelteni az erdőt és újra beindul az élet.

Baráti üdvözlettel: Frank
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére