veszélyes jelszofejtö féreg a neten

dulifuli témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2003 Március 10.

 1. dulifuli

  dulifuli Állandó Tag

  A Deloder egy olyan Windows-os hálózati gépeket fertőző féreg, amelyiknél jelszó nélküli vagy könnyen kitalálható a választott Adminisztrátori jelszó. Ezenkívül kéretlenül telepíti a VNC nevű távmenedzsment alkalmazást is, megnyitva így a gépet a külvilág számára.

  A Sophos és Vírus Híradó Szerkersztőség szerint a 32/Deloder-A egy hálózati féreg és egy trójai. A W32/Deloder-A a 445-ös portot használva próbál kapcsolódni a kiszemelt gére. Ha sikeres, a Dvldr32.exe fájlt próbálja bemásolni és indítómappákba teszi a trójai inst.exe telepítőjét úgy, hogy az minden Windows indításnál elinduljon.
  A féreg a Psexec.exe állományt használja a távoli gépen a két állomány rejtetté tételéhez, futtatásához és bizonyos megosztások megszüntetéséhez. A féreg véletlenszerű IP címeket vizsgál, így próbál nyitott 445-ös porttal rendelkező Windows-os gépeket találni. A 445-ös port (Microsoft SMB megosztás TCP/IP segítségével) engedélyezi a kívülállóknak, hogy Windows megosztásokat érhessenek el.

  A legtöbb vállalati számítógépen központilag vagy helyben telepített tűzfallal védekeznek, amely képes lezárni ezt a portot. Ám a legtöbb felhasználó láthatónak hagyja ezt a portot és ezzel sebezhetővé válik, ha a helyi adminisztrátori jelszó nem megfelelően erős.

  Ha a féreg alkalmas gépet talál, megpróbál helyi adminisztrátorként belépni. Ha a bejelentkezés sikeres, a féreg különböző indítómappákba másolja be magát - rendszerint INST.EXE néven - és létrehoz egy olyan registry kulcsot is, amellyel a "DVLDR32.EXE" állományt - ez szintén a féreg másolata - minden rendszerindításkor lefuttatja.

  A féreg elsődleges bináris futtatható állománya egy ASPack módszerrel tömörített programkód, amely végrehajtáskor kibocsát magából két további összetevőt: a "psexec.exe" és a "inst.exe" fájlt. Az INST.EXE ezenkívül további fájlokat hoz létre a rendszerben. AA gépen keletkezik egy UPX segítségével összetömörített PSEXEC.EXE segédprogram - a sysinternal cégtől - és egy szintén UPX által tömörített RUNDLL32.EXE IRC trójai, amely egy 13 elemű listából véletlenszerűen kiválasztott szerverhez kapcsolódik.

  A fertőzés mellékhatásaként az is előfordulhat, hogy a korábban megosztott könyvtárakat nem tudjuk többé megosztani.
   
  indigósirály és hopogasz kedveli ezt.
 2. kandur

  kandur Állandó Tag

  Nekem már olyan hosszú a jelszavam, hogy három perc amíg begépelem.
  Remélem jól gondoltam, hogy minél hosszabb egy jelszó, annál nehezebb feltörni.
   
 3. pocimaci

  pocimaci Állandó Tag

  benne van a kulcsszo: windows.
  na ez az, amit meszire kerulni kell. :)
   
 4. pocimaci

  pocimaci Állandó Tag

  keylogger eseten nincs jelentosege.
   
 5. szeveryn

  szeveryn Vendég

  A NortonSec. megtalálja ezt a csodabogart?
   
 6. foco

  foco Állandó Tag

  A bonyulultságára is ügyelni kellene! Spec karakterek meg miazmás.
   
 7. bátor11

  bátor11 Állandó Tag

  Szia!!
  Én is hosszú jelszavakat használok..
   
 8. nagyzsk

  nagyzsk Állandó Tag

  Én mint otthoni felhasználó hogyan tudom lezárni ezt a portot? ill hogyan tudom erőssé tenni az alap admin jelszót az xpben?
  Köszi
   
 9. nemszukseges

  nemszukseges Állandó Tag

  használj nagybetű,kisbetű,számot stb
   
 10. m-o-n

  m-o-n Állandó Tag

  Én a Mozilla elindítása előtt valami szerkesztőbe beírom a jelszót, vágólapra rakom, és onnan másolom a szükséges helyre. Az segít valamit?
   
 11. FLAMINGO

  FLAMINGO A KERESŐ MŰKÖDIK! Fórumvezető Kormányos

  Ha figyelmesen olvastad a cikket HÁLÓZATBA KÖTÖTT gépek (hálózati jelszavát próbálta a vírus megszerezni.
  Amúgy a cikk 2003-ra datálódik, azóta valamit fejlődött a vírusirtó ipar is.
  az pedig, hogy a jelszavad Ctrl+C, Ctrl+v módszerrel viszed be, ebben az esetben semmit sem jelent, mert arról szól a történet, hogy a(z operációs) rendszer által eltároltakból próbál visszanyerni admin infót
   

Megosztás