Vezető óvónői tanácsok kezdőknek

szamoca63 témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2009 Június 27.

 1. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Szia!
  Az ügyet alaposan kivizsgáltuk, szakemberekkel is. Nem történt mulasztás senki részéről sem. Mentősökkel is beszéltünk és nem találták indokoltnak a kihívásukat. A család azonnal ott volt a gyermekért és csak 6 óra múlva lett ellátva a kórházban a sürgősségin. Nem vették előre, mert nem volt súlyos az eset. Jegyzőkönyv természetesen készült azonnal és az ügy lezárásakor is. Bevontuk a kivizsgálásba a munkavédelmet, fenntartót, SZSZ elnökséget. Mindenki egybehangzóan kijelentette, hogy nem vonható felelősségre senki. Ez bármikor előfordulhat. Persze a szülők ettől nem nyugodtak meg, de elfogadták.
   
 2. Kriszta0005

  Kriszta0005 Állandó Tag

  Akkor jó. Nagyon rosszak az ilyen esetek. Igazad van. A fejsérülés az amikor viszont azonnal mentőt kell hívni.
   
  vimoni kedveli ezt.
 3. khet22

  khet22 Állandó Tag

  Sziasztok! Dajka bérekkel kapcsolatban lenne kérdésem. Ti milyen bérrel számoltok: garantált bérminimum vagy minimálbér? És persze az emelés +7+3%. Ma felmerült a kérdés, mert a garantált bérmunimum középfoku végzettséghez kötött a dajkai munkakör viszont nem!
  Nálatok hogy lett kiszámolva? Köszi előre is!!!
   
 4. vimoni

  vimoni Állandó Tag

  Szia!
  Én mindenkinek megadtam és más kollégákkal egyeztetve,ők is bérminimumban! A MÁK program automatikusan generálta. A 7%-ot már január óta kapták a dolgozók a 3%-ot pedig most egyben visszamenőleg adtam meg. (Ahogy a pénz át le rá utalva!) Az éves költségvetésbe betervezett volt.
   
 5. panni13

  panni13 Állandó Tag

  Kérdésem a következő. Ovodapedagógus esetében hogyan számoljátok a túlórát. 32 felett, vagy 32+4 felett?
   
  vimoni kedveli ezt.
 6. Szabocsalad

  Szabocsalad Állandó Tag

  Sziasztok! Segítsetek, kérlek: vezetőváltás volt óvodánkban és változtatnánk az eddigi egyéni munkaidő-nyilvántartás rendszerén. Eddigi vezető négyféleképpen adminisztrálta a dolgozók letöltött munkaidejét. Ezen változtatnánk januártól. Küldenétek mintát arról, ti hogyan oldjátok meg ezt egy lapon? Nagyon köszönöm!
   
 7. judit112

  judit112 Állandó Tag

  Sziasztok! Remélem, hogy tudtok segíteni. 3 kisfiam van. A középső 4 éves miatt írok nektek. Szeretnék tőletek ajánlásokat kérni mesékre a kapcsolatunk erősítésére. Mostanában teljesen szétestünk. A kisfiam nem fogad szót különösebben senkinek (idegen anyukának sem), nekem sem, gyakran fújkál rám, vagy rám nyújtja a nyelvét, ha rászólok, ha fizikailag próbálom megakadályozni (elkapom a kezét), hogy a kisöccsét (2 éves) ne üsse, ne üldözze, ne püfölje, akkor tépi ki magát a kezemből és torka szakadtából üvölt. Szóval teljesen félrecsúszott a kapcsolatunk. :( Csak a dac van, más nincs. Nem használ sem megbeszélés, sem kérés, sem büntetés, semmi. :dr_4: Kérlek, ha tudtok olyan mesét ajánlani, ami által javulhatna a kapcsolatunk, akkor tegyétek meg! Testvérkapcsolat javítására is nagyon szeretnék meséket. Köszönöm
   
  Utoljára módosítva: 2017 November 6

Megosztás