Világhírű lett Tiborcz István.........

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 13.

Melitta - 2018 Február 13, 00:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Világhírű lett Tiborcz István, aki uniós pénzből, gyanús módon gazdagodott, miközben az apósa Brüsszel ellen harcolt.

  Bár az Orbán-rendszer iránt egyre nő az érdeklődés nyugaton, de még így is ritkaság, ami az elmúlt 24 órában történt. A világ vezető napilapjának címlapján és a világ egyik legolvasottabb online hírportálján is Magyarország lett a vezető anyag.

  A New York Times cikke a 2010-es választási győzelemmel kezdi, és végigveszi a jogállam leépítése, illetve a Putyinhoz való közeledés itthon már untig ismert lépéseit. Ami figyelemre méltó újdonság, hogy részletesen tárgyalják a miniszterelnök környezetének látványos gazdagodását, és azon belül is a Tiborcz Istvánt érintő OLAF-vizsgálatot.

  Hivatkoznak a Direkt36 által közzétett hangfelvételre, amelyből kiderül, hogy a miniszterelnök vejének korábbi cége már másfél évvel azelőtt feltűnt egy nagy értékű projektben, hogy az arról szóló pályázatot egyáltalán kiírták volna. Idézik a Korrupciókutató Központ tanulmányát is, amely szerint Orbán Viktorhoz szorosan kötődő üzletemberek, Tiborcz, Mészáros, Habony, Garancsi és Simicska 2010 és 2016 között az állami és uniós források 5 százalékát nyerték el, mintegy 2,5 milliárd euró értékben.

  Ez már akkora összeg, ami Amerikából is látszik

  A Guardianben két hosszabb cikkel támasztották ki a címlapot uraló Orbán-fejet. Az első kifejezetten arról szól, hogyan nyertek milliárdokat az uniós adófizetők pénzéből Orbánhoz köthető vállalkozók. Említik a felcsúti kisvasút körüli problémákat, illetve az Átlátszó becslését, amely szerint a Mészáros-cégek bevételeinek négyötöde az EU-ból érkezik. Mészáros nem válaszolt a Guardiannek, ezért reakcióként

  azt a legendás nyilatkozatát idézték, hogy a sikerét a Jóistennek, a szerencsének és Orbán Viktornak köszönheti.

  A cikk kitér a 4-es metró ügyében indított OLAF-vizsgálatra, amely a 2010 előtti és utáni kormányok felelősségét egyaránt felveti, és amely miatt az uniós támogatások visszafizetését javasolták. Ez azonban máig nem történt meg, a Guardian uniós forrásai szerint Brüsszelben még a magyar ügyészség döntésére várnak. Ezután a cikk ráfordul az újabb OLAF-vizsgálatra: Tiborczra és az Eliosra.

  A pénztárgép visszaszól
  A másik guardianes anyag arra fókuszál, hogy az EU-n belül megint felerősödtek azok a hangok, amelyek az uniós támogatások szigorúbb ellenőrzését követelik - különös tekintettel Magyarországra. Ingeborg Grässle, az EU költségvetési ellenőrző bizottságának elnöke szerint erősíteni kell a kontrollt, mert a magyar miniszterelnök körüli oligarchák „pénztárgépnek” használják az Európai Uniót.

  A néppárti, tehát a Fidesszel egy frakcióban ülő Grässle által vezetett bizottság többek között Felcsútot is érintő látogatása során azt találta, hogy a közbeszerzések 36 százalékában egyetlen induló volt a pályázaton. (A kormány szerint ez az arány tavaly már „csak” 26 százalék volt.)

  Magyarország a következő hét évben 25 milliárd eurót kaphat Brüsszelből, amellyel a közösség egyik legnagyobb haszonélvezői maradunk az egy főre jutó támogatásokat nézve. Egyes uniós képviselők azonban egyre jobban aggódnak, hogy Orbán családtagjai, barátai és támogatói nyerik el ezek jelentős részét - írja a Guardian.

  Ezzel a problémával nem vagyunk egyedül, de nálunk különösen szembeszökő az uniós támogatások lelkes felhasználása és a Brüsszelt megállítani akaró, azt a szovjet megszállókhoz hasonlító Orbán szólamai közti ellentmondás.

  A két nagy világlap cikkei után az európai döntéshozók kedvenc reggeli olvasmánya, a Politico hétfői hírlevele a Direkt36 múlt heti tényfeltárását ismerteti, amely szerint megint nagyértékű EU-támogatást kapott Orbán testvérének cége.

  De megemlítik az Elios elleni vizsgálatot is - ez, úgy látszik, már magától értetődik. Tiborcz István jó úton jár, hogy az EU rossz támogatási politikájának és kormányközeli korrupciónak világszerte ismert szimbóluma legyen.

  Urfi Péter

  New Yor Times.jpeg

   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Február 13.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Megmondom őszintén, bár tudom hogy sokakat elszörnyesztek a nézetemmel: néha azon töprengek, milyen jó lenne ha egy ásatáson (amit Magyarországon folytatnak) valami jó állapotban megmaradt tömegsírra bukkannának a középkorból! Olyanra, amibe pestisben meghaltak hulláit temették annak idején. Mondjuk, meghosszabítanák a kisvasutat, s közben a földmunkák során megtalálnák e sírt. Persze kimenne oda Orbán is meg Tiborcz is megnézni mit találtak, kell-e oda műemlékvédelem, netán vannak-e megint a sírban ezüsttárgyak amikkel bizniszelni lehet... S közben a csontokban áttelelő helyes kis pestisbacilusok (vagy vírusok, nekem mindegy) elkezdenének terjedni.. Mire hazaérnének már nagy lázuk volna...

   Tudom, egy efféle járvány nemcsak őket nyírná ki, de optimistán feltételezem, a mai egészségügyi technika mellett hamar meglenne rá a gyógyszer. Hamar, de akik az elején elkapják attól még belehalnának... Hátha így lefejeződne a korrupt és aljas kormány, aztán talán jobb lenne minden, hiszen fejétől bűzlik a hal...
   Patalenszki Krisztina kedveli ezt.
  2. pitti
   pitti
   Eddig se voltal normalis, de most mar teljesen beteg vagy.....:(
  3. Beka Holt
   Beka Holt
   Fertőzéshez szükséges egy közti gazda, pl. patkány bolha. Egyébként meg fogsz döbbenni, de nagyobb esélyed van az új hazádban megfertőződni vele, mint itt!
   Az utolsó nagyobb pestisjárvány hazánkban 1738-ban volt.
   Az Amerikai Egyesült Államokban 13 fertőzés és két haláleset történt 1992-ben.
   Jaszladany és johannsebastian kedveli ezt.
  4. Melitta
   Melitta
   Orban nem ellenseg, hanem ellenfel. Senki halalat nem szabad kivani. mert mindnyajan egy fertozo bacival szuletunk ami biztos halalunkat hoza.Ezt a folyamatot sietetni vagy kivani senkinek nem kell, mert jon az magatol is mindnyajunknak.
   Az ellefelet meggyozni es legyozni kell ervekkel nap mint nap szembesiteni hibaival a kicsivel es a fobenjaroval.
   MEg csak nem is a szemelyet kell kritizalni hanem a munkajat , a fobenjaro bunt a korupciot a nem nyilt kartyaval valo modszeret a demokracia leepiteset es sorolhatnam.
   Meg mindig a demoraciaban szavazassal lehet valtoztatni ezen a helyzeten.
   Egy halom video szol kinyilatkozasairol amit mara homlok egyeneset maskeppen csinal.
   Szerintem betegsegenek kovetezmenye ez es meg csak nem is az hogy szorakozik handabandazik, ezt azert meg a hiveinek is merlegelni kellene, hogy meddig mehet ez el es az orszagnak jo-e ez a beteges vezetes.
   setni és johannsebastian kedveli ezt.
  5. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Beka, én elég sokat foglalkoztaam ezzel a pestis-kérdéssel, tudniillik több olyan művem is akad amikben írok nagy járványokról is, persze nem mindegyikben az az esemény a fő momentum. Na és állítom neked, a kérdést tanulmányozva, én azon tudósok véleményét osztom akik szerint a középkori pestisnek a világon semmi köze ahhoz a betegséghez amit MA nevezünk pestisnek! Néhány felületes tünet hasonlít, az igaz, de nem több.

   Igazából több mint valószínű, hogy a középkori pestisnek sokkal több köze volt mikrobiológiailag a meghűléses betegségekhez, elsősorban ahhoz amit ma „spanyolnátha” néven ismerünk. Abba is jó sokan belehaltak akkoriban...

   Ezzel nem azt mondom hogy a középkori pestis egy nagyon rohadt influenza volt. Persze hogy nem. De hasonlóbb hozzá, mint ahhoz amit ma nevezünk pestisnek. Emellett, azt se hiszem hogy a patkányok terjesztették. Terjesztettek azok sok mindent az igaz. A pestisjárványok terjedésének sebessége és iránya alapján azonban elég egyértelműen levonható a következtetés, miszerint ez nem jött volna össze ha a patkányokra van ráutalva.

   Abban persze igazad van hogy itt Amerikában nagyobb esélyem van elkapni a MANAPSÁG PESTISNEK NEVEZETT betegséget, de tudod mit? Ez legyen életem legnagyobb kockázata, azt kívánom...
  6. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Melitta, hiába akarsz polkorrekt lenni, a polkorrektség egy bizonyos fokon túl kifejezetten hazugság és félrevezetés, plusz természetesen önbecsapás is! A történelem ugyanis sajnos arra tanít, hogy a Gonosznak igenis ellent kell állni, s ha nincs más megoldás, AKÁR FEGYVERREL IS. Márpedig ebben a pillanatban a szembenálló fél nem ELLENFÉL lesz, hanem igenis ELLENSÉG!

   Láthatod, hogy különben se riad vissza semmi jogtalanságtól. És ha jogilag rendben is van amit csinál, csak amiatt mert a jogszabályokat is úgy formálta át, hogy neki kedvezzenek. Aki jogtalanságot művel, ráadásul iparszerűen, rendszeresen, azellen hiába akarsz JOGI eszközökkel megküzdeni mert csak röhög rajtad, hiszen mindig ő lesz fölényben!

   Egyelőre az van, hogy Orbán az erős, s mint minden diktatúrában, a jog mindig az erőseknek kedvez. Na és hogy megint a Történelemmel jöjjek, az arra tanít, hogy ahol a jog egy kis csoportot véd, a hatalmasokat, ott a többiek a jogon túli, abba bele nem férő módszerekkel védik magukat MERT MUSZÁJ NEKIK. Másképp megdöglenének... A „jogon túli” módszerek pedig értelemszerűen nem mások mint „jogtalannak” kikiáltott módszerek. Ha jogtalanok a fennálló törvények szerint, az azt jelenti hogy egyrészt lezüllik a társadalom erkölcse, másrészt a törvény az e módszerekkel élő polgártársakat üldözni kezdi. Ezt ők értelemszerűen rossz néven veszik, védekeznek. Erre a hatalom bekeményít. Erre az üldözöttek is bekeményítenek, mert mást nem tehetnek... a válság eszkalálódik, s kitör a fegyveres konfliktus! Aztán valamelyik majd győz... A vesztest meg általában kivégzik.

   Erre tanít a Történelem. Olyan még nem volt, hogy egy diktatúrát békésen döntsenek meg. Szerintem ne gyere azzal se hogy de épp Magyarországon. NEM. Én egyre inkább azt látom, még mindig nem lett megdöntve a szocializmus, ugyanúgy szocializmus van csak SZEGÉNYEBB KIVITELBEN, azaz a szocializmus egyetlen előnynek mondható tulajdonsága is elveszett: hogy a kisembernek, ha nem politizált, legalább a szegényes életben maradása biztosítva volt! Volt munkahely ha kis pénzért is, és valami icipici plusz még maradt neki a napi kiadások mellett, ami jó volt arra hogy kertészkedéshez vehessen belőle szerszámokat, netán fóliasátrat is, és 20 év alatt összekuporgasson egy használt autóra valót.

   Most EZ SINCS MÁR MEG. Nincs ennyi létbiztonság se. Helyette lehet pofázni és felvonulni, de minek, eredménye nincs semmi. Illetve, lassan már pofázni se lehet mert elveszted a munkahelyedet...

   Szóval, minden pici előnye eltűnt az egykori szocializmusnak, de attól még szocializmus van, mert lényegében egypártrendszer van, és kizárólag az boldogulhat aki benyal a hatalomnak. Semmit nem lehet elérni becsületes vállalkozóként. Tudhatod, te is az voltál amikor még ott éltél. Azóta csak rosszabb lett a helyzet. Munkából ott megélni nem lehet, előrejutni pláne nem, de vállalkozásból se. Ez ami ott van, NEM KAPITALIZMUS!

   Azt hittem korábban én is hogy az... Azóta tudom hogy NEM az, amióta itt élek az USA-ban és látom milyen az IGAZI kapitalizmus!

   Ó, van neki temérdek hátránya! Hajaj! Mégis, igazi felüdülés a magyarországi diliház után. Az nem kapitalizmus. Ott egyszerűen kissé megreformálták a szocializmust, ami azt jelenti mintha egy nőt más ruhába bújtattak volna. Nyilván, kinézetre teljesen más. Lényegileg azonban ugyanaz!

   MAGYARORSZÁGON NEM TÖRTÉNT SZERINTEM RENDSZERVÁLTÁS. Gengszterváltás, az igen, mondjuk hogy mint gyakran a diktatúrákban, „fiatalítottak”. Lényegileg azonban semmi se változott.

   Tehát nem lett a magyar diktatúra megdöntve holmi „békés eszközökkel”. Nem, mert diktatúrát megdönteni békésen NEM LEHET. Nem, mert a végsőkig ragaszkodik a hatalomhoz a diktátor és a klientúrája. Ha pedig békésen nem megy, igenis FEGYVERESEN MEGY CSAK. Már ha egyáltalán.

   Akinek más a véleménye, az bocs de kimondom: naív, és mesékben hisz. Vagy legalábbis nem ismeri a történelmet, holott az az Élet tanítómestere!
  7. johannsebastian
   johannsebastian
   Barátom, megírtad a kapitalizmus és a polgárháború apoteózisát!
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   No VÉGRE! Végre, hogy idáig eljutottunk. Remélem szorul a hurok a család körül, szívből remélem. Ennyit össze-vissza lopni?! Hová? Minek? Ez már beteges. Ha a kevesebb is elég lett volna, akkor talán ringben marad(hat)na "az ő és családja reményei" szerint, - mi, a többek már nem akarnánk a fityeszből többet!
   De így, húzhatják magukra a vízes lepedőt. Egy szégyen. Nem is értem, hogyan mer egyáltalán nyilatkozni, kiállni, mint egy miniszterelnök?! Ez a pofátlanság csimborasszója. Beteg, de ez nem mentesíti fel a sorozatos lopások és csalások tényétől. Ami a legszomorúbb, hogy a körülötte lévők is becstelen bólogatók. Személy szerint nagyon ki vagyok akadva a hol miniszter - hol lelkész Balogra, mert ő aztán tud ám bólogatni, minden izzében. Undorító. De segíteni, az itthon, a határon belül élőknek?! Azt aztán kevésbé...
   :o
  9. gumelig
   gumelig
   Semmi hurok nem szorul itt. Nektek kell az öveteket szorosabbra húzni, mert minden drágul...
   Kiröhögik az EU-t és tikteket is.
  10. violavirag
   violavirag
   Ami különösen fáj még, hogy az Olaf által javasolt büntetést is a mi adónkból fogják kifizetni, ami milliárdok megint.....
   Tudom, hogy off, de annyira de annyira jó....
   Melitta kedveli ezt.
  11. szu22
   szu22
   A karrierje nem most kezdődött, hanem amikor elvette Orbán lányát, most már családtag, minden jár neki sőt még több is... Nem az a baj, hogy van valakinek, ha megdolgozik érte, de így elég zavaró, csak odaáll a kondér köré a többiekkel.

Megosztás