Virágkötészet,Design munkák!

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
kar hogy Pierre mar egy eve nem jon a topikba... vajon mi lehet vele? :(...
Margit, a pici kompozicoid tetszenek, a gesztenye felhasznalasa foleg (szeretem a selymes barna szinet), de talan a kepek rossz szogbol keszultek, de nekem ugy tunik, tuuuuul hangsulyos a mecses!... az aluminium teteju mecses... hogy is mondjam? olyan... "olcso-kinezetuve" teszi a kompoziciot... mas megoldas nincs esetleg? sima zold-uvegbe teamecsest, vagy kezzel festett uvegbe teamecsest? vagy uvegpoharra ragasztott szines uvegdarabok-uveggyongyok, es abba a teamecses?... csak gondolkodok... Te hogy latod? muszaj ezt a mecses-felet hasznalnod, vagy lehet mast is?
 

bondars

Állandó Tag
Állandó Tag
Esetleg karácsonyi asztaldísz készítéshez nem tudna valaki ötleteket adó képeket feltenni? Előre is köszi.
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Itt vagyok Veletek !!!

kar hogy Pierre mar egy eve nem jon a topikba... vajon mi lehet vele? :sad:...


Itt vagyok :) Sorry,mostanában nincs időm feljönni az oldalra,meg is kapom érte a komoly leveleket :)
De,hogy a kérésekre válaszoljak,próbálok új fotókat feltenni, illetve hamarosan kapható lesz egy könyv,mely az eddigi 20 év alatt készitett munkáimat mutatja be,a könyv érdekessége egy cd melléklet,melyen St. Martin barátom játszik,a cd hallgatásával és a könyv egyidejű lapozásával,remélem az olvasónak megelevenednek a kompózciók,valamint a könyvben található 3 D szemüveg felvételével,még közelebb kerülhet a virágkötészet élménye az olvasóhoz. Szerettük volna karácsonyra kiadni,de ez most már biztos,hogy csúszik,mível a munkám mellett az itt Svájcban élő magyaroknak szervezünk kulturális rendezvényeket,ezzel is elősegítve a magyar kultúra és folklor összefonódásának erősítését külföldön.
Rendezvényeink csak és kizárólag jótékony célt szolgálnak,próbálunk valamit tenni azért,hogy a Mo-on nehezebb helyzetben élő családoknak segitsünk,nem csak igy az ünnepek közeledtével,hanem egész évben folyamatosan.
Pénteken hajnal 4 óráig kamiont rakodtunk egy ujabb segélyszállitmánnyal,mely adományt szállit Mo-ra és reméljük sok örömet okoz majd a rászoruló gyermekes családoknak,hiszen az itt élő gyerekek játékait,kis kedvenceiket,ruháikat hozták be a templomunkhoz azért,hogy ezzel is segitsenek a náluk rosszabb helyzetben élő gyermektársaikon.
Mise után csak egyszer kellett mondanom,hogy mit is szeretnénk,már dálután a vasárnapi iskola foglalkozása alatt kérdezték,hogy mit hozhatnak.
A legmeghatóbb az volt,amikor múlt héten az egyik kisfiu elhozta a kispárnáját,hogy neki ez a kedvence es ezen tud jól aludni,az anyukája mesél neki minden este,a párna már kivülről tudja a meséket és ezért szeretné elküldeni egy magyar árva kisgyereknek,hogy ő is had hallja a sok szép mesét amit neki az anyukája mesélt... :-( esküszöm,a könnyeimmel küszködtem,nem volt szívem nem elfogadni a párnácskát,az anyukája is csak bológatott,hogy fogadjam el,neki ez sokat jelent.
Ti mit tettettek volna a helyemben,én elfogadtam és arcomról a könnycseppet letörölve felé fordultam,majd a szemébe néztem és azt mondtam: Te vagy az a kisfiu akinek az arcát soha nem fogom elfelejteni amíg élek,soha nem gondoltam volna,hogy lassan 37 éves fejjel még egy kisfutól fogom megkapni a legnagyobb adományt,hiszen ő az édesanyját adta át a párnával,egy hangot,mely a születésünk elött már velünk van,nyugtató hatású és mindig jelzi,hogy mellettünk van. A szeretet a legnagyobb ajándék és ez a kisfiu rengeteget küldött belőle.


"sainos" sok a munkám is emellett,igy kevesebbet tudok veletek lenni,most értem haza és hosszú hónapok után sikerült ide is felnéznem.
Aranyosak vagytok,hogy hiányoltok :) Ezért puszi mindenkinek.
Próbálok feltenni újabb fotókat,mi is készülünk a karácsonyra,jövő héten 4 napot szabadnapos leszek,mert a templomnál készítjük az adventi,karácsonyi díszeket,melyeket kedvezményesen árusítunk,a bevétel egy része szintén Mo-ra kerül,az egyházunk oda utalja át.
Tudni kell,hogy nem magyar templom hanem svájci,nagyon jó kapcsolatot ápolunk a hívekkel,egy évben 2 x 1 hetet,Mo-ra visszük kirándulni a gyerekeket illetve az időseket,had ismerjék meg ezt a szép országot,illetve a hazámat.
Az ember az élete folyamán bárhová is kerül,soha nem felejtheti el,hogy hoz a hazája... Amikor utazom haza,a határon átlépve megdobban a szívem és elszorult hangon szoktam mondani,itt születtem,ez a hazám...
A 12 órás autóútból az utolsó 4 -et várom mindig,amikor magyar földön vezetek,pláne amikor elérem éjjel a balaton déli partját és a lankás dunántúli tájon keresztűl a Mecseknek veszem az irányt...
A legyen tél vagy nyár,az ablakot letekerem és magamba szívom a friss levegőt,néha az autóból kiszállva elfelejtem az út fáradságát és nagyokat lélegezve próbálom magam feltölteni azzal a levegővel,amit csak OTT érzek...

Ne haragudjatok,hogy elkalandoztam,de ez is én vagyok,nem csak a virágok...
Tehát ahogy igértem,igyekszem feltenni fotókat,a másik laptopomon van jó pár kép,majd egy pendrive-ra ráteszem és elhozom haza,a munkahelyen nem igazán van időm fotókat feltölteni.

Legyen szép napotok,


P.
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Újabb fotók...

A picasa webalbumomban van pár fotó,remélem ezzel is beéritek egyelőre,igy nem töltöm fel újra őket,igy végig lapozgatva láthatjátok őket akár felnagyítva is.
Semmi extra,tehát ne áluljatok el tőlük,de ezek is hozzám tartoznak :) Esther barátnőm kérésére készültek az üzletébe.

http://picasaweb.google.com/swissboy34/EstherArtdecoDesign#5269722917249210514

Ezek a fotók pedig már 2 éve készültek egy magyar esküvőre,szintén egyszerű,semmi extra nincs bennük:

http://picasaweb.google.com/swissboy34/CMNLkLiAlbum#5240001597488217426
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Rendezvények...

Ime 5 rendezvény plakátja,amik miatt az elmúlt 1 évben hanyagoltalak benneteket....

A rendezvények weboldalai,rengeteg,több éjszakai munkám van bennük,mindegyik rendezvényt több hónapi szervezés előzte illetve előzi meg,hiszen a 2011-es év is tartogat sok kulturális programot az itt élő magyarok részére.
Igyekszünk ketten a barátommal mindent elkövetni azért,hogy a magyar kultúra fontos szerepet töltsön be az itt élő emberek életében,a belépőjegyektől, a weboldalig,plakátokig,a teljes szervezéstől,tervektől a megvalósításig mindent ketten csinálunk és örülünk,hogy a szabadödőnkben azt csinálhatjuk amit szeretünk,örömet okozhatunk másoknak és ez nagyon jó érzés...

Operett Gála a Budapesti Operettszínház sztrájaival:

www.operettengala.atw.hu

Közvetlen oldal : http://users.atw.hu/operettengala/index2.html

Kulturális fesztivál,mely keretén belül a régi táncdalfesztiválosokat is meghívtuk,róluk a magyar médiában is hallhattatok.

www.kulturfestival.atw.hu

Közvetlen oldal: http://users.atw.hu/kulturfestival/index2.html

Pünkösdi koncert és fergeteges cigánybál Bangó Margittal:

www.pfingsten.atw.hu

Közvetlen oldal: http://users.atw.hu/pfingsten/index2.html

A weboldalakon először a plakátok jelennek meg,erre vagy az oldal alján elhelyezett nyelv választásra klikkelve juthattok el az eredeti oldalra.

Az operett est rövid összefoglalójának videója :

http://www.youtube.com/watch?v=-f8NDguTse8


Pár megjelent cikk illetve videó a médiában a rendezvényekről:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=620252

http://frizbi.tv/musor/20100307/musor_02.htm

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=675343


Február elején a fiataloknak szerveztünk hatalmas bulit,aminek óriási sikere volt,Hamvai.P.G.-vel és Dukai Reginával,ezt a bulit Summer 69 néven megismételtük a nyár elején,amolyan szezonnyítónak szánva,szintén hatalmas sikerrel...


http://www.youtube.com/watch?v=hkGhIzAS8dI

A reklám spot...

Szóval azt hiszem igazoltan hiányoztam közületek:oops:
 

Orsiboszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Először is köszöntök mindenkit!

Szeretnék segítséget kérni egy barátom számára. Virágkötészetet tanult, már gyakorolja is. Sajnos a szalagírás kimaradt a tananyagból. Ha valaki leírná a műveletét, anyagok, festékek, stb. Vagy esetleg hol találunk anyagot róla, könyvet. Nagyon hálás lennék érte.

Előre is nagyon köszönöm
 

boaerzsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a lehetőséget.
Én most tanulom a virágkötészet csodáit tanfolyam keretében.Ami igaz nem könnyű de csodálatos szakma.Anyagot kerestem a neten és nagyon véletlen találtam ide az oldalra de azt hiszem érdemes kutakodni az éterbenNagyon sok érdekes és tanulságos dolgot olvastam tőled.Ha így oktatnának biztos könnyebb lenne tanulás is.hozzáteszem jó az oktatónk.
De itt sokkal érthetőbb minden.Köszönöm Egy virágkötő tanuló.
 

hmargit_

Állandó Tag
Állandó Tag
kar hogy Pierre mar egy eve nem jon a topikba... vajon mi lehet vele? :(...
Margit, a pici kompozicoid tetszenek, a gesztenye felhasznalasa foleg (szeretem a selymes barna szinet), de talan a kepek rossz szogbol keszultek, de nekem ugy tunik, tuuuuul hangsulyos a mecses!... az aluminium teteju mecses... hogy is mondjam? olyan... "olcso-kinezetuve" teszi a kompoziciot... mas megoldas nincs esetleg? sima zold-uvegbe teamecsest, vagy kezzel festett uvegbe teamecsest? vagy uvegpoharra ragasztott szines uvegdarabok-uveggyongyok, es abba a teamecses?... csak gondolkodok... Te hogy latod? muszaj ezt a mecses-felet hasznalnod, vagy lehet mast is?


Sziasztok!

GIGI, bocs, hogy csak most reagálok, de sajnos mostanában nem jártam erre. Valóban az alumínium tetejű mécses nem a legelegánsabb megoldás, de nagyon praktikus. A tavalyi évben gyertyás díszt készítettem, sajnos az eső miatt nem tudtuk meggyújtani. Ezért idén mindenképp törekedtem arra, hogy zárt tetejű mécsest használjak, ami jól is jött, mert megint esett mikor kimentünk. Persze el is lehetne hagyni a tetejét ha valakinek nagyon nem tetszik. Az üveg mécsestartónak azonban van egy nagy előnye, lehet bele kapni gyertya belet, így ahányszor kimegyünk mindig lehet bele vinni és meggyújtani. Sajnos a gyertyás megoldásnál ez sem mannyira egyszerű, mert hiába viszünk gyertyát, az előzőnek szétfolyik a viasza és úgy már nem olyan szép a dísz.
Én egyáltalán nem vagyok profi, soha nem tanultm virágkötésztet, csak szeretem a kreatív dolgokat, így szívesen fogadok minden kritikát.
 

pierre1974

Állandó Tag
Állandó Tag
Köszönöm a lehetőséget.
Én most tanulom a virágkötészet csodáit tanfolyam keretében.Ami igaz nem könnyű de csodálatos szakma.Anyagot kerestem a neten és nagyon véletlen találtam ide az oldalra de azt hiszem érdemes kutakodni az éterbenNagyon sok érdekes és tanulságos dolgot olvastam tőled.Ha így oktatnának biztos könnyebb lenne tanulás is.hozzáteszem jó az oktatónk.
De itt sokkal érthetőbb minden.Köszönöm Egy virágkötő tanuló.


Nagyon szépen köszönöm a kedves szavaidat,igazán jól esett olvasni,hogy van értelme a topic-nak. Jó tanulást kivánok,ha valamit nem tudsz és online tudok segiteni akkor írj nyugodtan,próbálok válaszolni...Sikeres szakmai munkát kívánok Neked.
 
Oldal tetejére