Hírek Zelenszkij kioktatta Orbánt: „Viktor, tudod te, hogy mi folyik Mariupolban?”

Megköszönte az európai vezetőknek Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij a szigorú szankciós politikájukat, bár hozzátette, hogy kissé megkésve kezdték el alkalmazni őket.

Szerinte amennyiben megelőző szankciókat hoztak volna, Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát. Arra kérte az államokat, hogy hagyják jóvá Ukrajna európai uniós csatlakozási kérelmét. Számos országot dicsért, amiért erőteljesen kiálltak Ukrajna mellett, ezek közé sorolta a Cseh Köztársaságot, Lengyelországot, Észtországot és Olaszországot. Emmanuel Macronnak külön is megemlítette, hogy tényleg hisz abban, hogy kiáll mellettük. Néhány országról (például Németországról, Portugáliáról vagy Írországról) megjegyezte, hogy vonakodtak kiállni mellettük, Magyarországot pedig kifejezetten erősen bírálta a semleges álláspontja miatt.

Egyszer és mindenkorra. Önöknek el kell dönteniük, hogy ki mellé állnak

– mondta Orbán Viktornak címezve, hozzátéve, hogy jó néhányszor járt már Budapesten, szereti a várost, melynek lakói kedves, vendégszerető emberek.
Volodimir Zelenszkij március 17-én (Fotó: Ukrainian Presidency / Handout/Anadolu Agency via Getty Images)

Viktor, tudod te, hogy mi folyik Mariupolban?

– tette fel direkten a kérdést a magyar miniszterelnöknek, majd felszólította, hogy ne habozzon tovább a szankciók meghozatalával és a fegyverek átengedésével. Zelenszkij az Orbánhoz intézett mondataiban utalt a híres Cipők a Dunaparton emlékműre, ami a fasiszta, nácibarát erők mészárlásainak áldozataira emlékezik.

Nézd meg azokat a cipőket és látni fogod, hogy a mai világban hogyan történhetnek újra tömeggyilkosságok. Ez az, amit Oroszország ma művel. És te még azon hezitálsz, hogy átengedd-e a fegyvereket, meg hogy üzletelj-e az oroszokkal
– mondta végül az ukrán vezető.

1648211987852.png
 
Ha te hozzászolhatsz valamihez egy nyilvános fórumon anélkül, hogy speciel megszólítottak volna, ez csupán a te kiváltságod, másnak tilos?

Lehet, hogy hozzászól más is a nyilvános fórumon feltett kérdésedhez, ez baj?
Ne hisztizz, mert még szívrohamot kapsz. Életem végéig lelkiismeret-furdalásom lenne. :D
 
Nem téged kérdeztelek.
De a válasz jó a hipotetikus kérdésedre
"Az ukranoknak az az eldöntendő kérdés, hogy orosz oligarchak, vagy ukran oligarchak uralma alatt érzi-e jobban szabadnak magát"
Hozzáteszem az ukrán igen keveset volt független
De részben ők baszták el ismét a nemzetiségi politikájuk miatt
Azzal is tisztában lehettek nem egynemzetiségű Ukrajna
Vagy nem is kell oda Ukrajna annyi ukránra.
De elbaszták
Most megint nem jött el az ő idejük.Talán később

Majd lehet egy kisebb országban 10-20 év múlva
Már okosabban
Nagyot akart a szarka lenyomta az orosz.
 
Nem megyek bele de az mind más
Egyedül Bodóné beszél másról és Hup 
Utoljára módosítva:
Nem megyek bele de az mind más
Egyedül Bodóné beszél másról és HupNe menj bele, azt írtam lazításként!
 
Most akkor ez a borzalmas erőszakorgia és rombolás neked elégtétel? Gondolod, hogy orosz uralom alatt jobb lesz a magyar kisebbségnek?
Gumelig, az volt az alapkérdés, miért indult meg Putyin. Mi volt az aok. Mi az amit nem lehetett megbeszélni, mert a beszélgetéshez is két ember kellene...
 
Nem csak gyilkolnak és erőszakolnak...

Ha már visszautalás a múltra...és ma van egyes helyeken a győzelem napja.
Akkor emlékezzünk.......
Mert ez is hozzá tartozik.
1652080858617.png

A felvételek egyébként az ünnepélyes breszti szemlén készültek. A parádén a német felet Guderian, a páncélos csapatok tábornoka, míg a szovjet felet Krivoshein dandárparancsnok képviselte.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. 5. osztály nat 2020 természettudomány tantárgyhoz esetleg tudnátok dolgozatot küldeni? köszönöm szépen előre is a segítségeteket!
Valakinek meg van azangol tz? Project 5 unit 3?Sziasztok! Mivel az interneten nem találtam ezt a témazárót gondoltam meg kérdezem hogy valakinek van e ilyen lapja mert pl már meg írta vagy valami.....fontossak lennének a feladatok... Köszönöm ha valaki segít.
Lucan0 wrote on angel1208's profile.
Kedves Angel sehol nem találom a zsebkendőm hová tetted?
Stieb Gabriella wrote on ronix7-7's profile.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Széplaki Erzsébet Szövegértést fejlesztő gyakarlatok 5 évfolyam részére, fel tudnád tölteni? Szerintem Apáczais. Köszönöm szépen.
kÖSZI A KALAPOT!!! ÜDV ATTILA

Statisztikák

Témák
37,466
Üzenet
4,621,991
Tagok
604,418
Legújabb tagunk
Dorcey28
Oldal tetejére