Mért éppen Calgary?

papeszka

Új tag
ismerőst keresek az Alberta tarománybeli Red Deerben

Sziasztok!
Tud nekem valaki segíteni, van-e magyar Red Deerben, vagy a környéken? Most megy a lányom 10 hónapra tanulni a Rotary Klubtól. Szeretnék beszélgetni kint élő magyarokkal, hogy és mint vannak odakint a dolgok. Red Deerben fog lakni, és ott jár majd iskolába is. Ha valaki tud velem beszélni, kérlek tegyétek meg!

Előre is köszi, papeszka
 

Krisz076

Új tag
Sziasztok!

32 éves srác vagyok. Jelen pillanatban nem nagyon látok a magyarországi élet javulására sok esélyt. Az élettársammal nagyon sokat gondolkozunk és beszélgetünk a külföldi munkaválalásról. Én rendelkezem B,C,T kategóriás jogosítvánnyal, van targoncavezetői és rakodógép kezelői jogosítványom. Motorfűrész kezelői és ívhegesztői engedélyem. Szeretek barkácsolni. Az élettársamnak is van B kategóriás jogosítványa. Pedikűrös szakmával rendelkezik. Tudnátok írni egy-pár sort a munkalehetőségekről? Estleg a letelepedés lehetőségeiről?
Előre is köszönöm
Tisztelettel:
Krisz076
 

Paszicsnyek

Állandó Tag
Állandó Tag
Csak gyorsan irok es haragudj erte.
1 Itt sincs most munka...
2 Nem sokat ernek az otthon megszerzet papirok... (meg a jogsit se fogadjak el,hiba uniostag allam vagyunk)
3 Angolul beszelj es nagyobb a lehetoseg,mintha diplomad lenne...
4 Nem egyszeru,csak ugy ki jonni legalisan dolgozni....

Sajnos ez a szomoru igazsag...

Sziasztok!

32 éves srác vagyok. Jelen pillanatban nem nagyon látok a magyarországi élet javulására sok esélyt. Az élettársammal nagyon sokat gondolkozunk és beszélgetünk a külföldi munkaválalásról. Én rendelkezem B,C,T kategóriás jogosítvánnyal, van targoncavezetői és rakodógép kezelői jogosítványom. Motorfűrész kezelői és ívhegesztői engedélyem. Szeretek barkácsolni. Az élettársamnak is van B kategóriás jogosítványa. Pedikűrös szakmával rendelkezik. Tudnátok írni egy-pár sort a munkalehetőségekről? Estleg a letelepedés lehetőségeiről?
Előre is köszönöm
Tisztelettel:
Krisz076
 

Tamás és Anna

Állandó Tag
Állandó Tag
Már régóta olvasom a hozzászólásokat itt, mivel jómagam is, párommal együtt tervezzük a kivándorlást és letelepedést Kanadában. Néha kicsit Mo.-i feeling-em van, ha ezeket a savanyú-a-szőlő típusú bejegyzéseket olvasom. Ha ilyen savanyú, miért vannak kint olyan sokan? Ha ilyen rossz, miért nem jönnek haza, a magukat rosszul érzők? Nincs munka? Én már nem egyszer utána néztem a kínálatnak és szerintem jó lenne, ha itthon "ekkora" és "ilyen" válság lenne! :)
Ha csupán Miskolcból is indulok ki - és szerintem van fajsúlybeli különbség a két város között - aki keres az találhat munkát. Ja, lehet, hogy nem full-extra értelmiségi, légkondis, kényelmes irodai állást. :) És, ha itt, ebben a városban lehet találni munkát, akkor vajon a milliós, Calgaryban ne lenne?

Egyébként nagyon hasznosnak találom ezt a topicot és gratulálok is Donnának ehhez! Sok sikert kívánok/kívánunk az élet minden területén neked!
Most már talán nem sok idő és mi is kint leszünk.
 
A

anizscsillag

Vendég
Kedves Tamás és Anna.

Én imádok itt élni, igaz egy éve költöztünk még csak ide. De az első naptól kezdve boldog vagyok, hogy itt élhetek. Ne vegye kedvedet a sok más féle tapasztalat és vélemény, mert az az övékké. Az, hogy neked milyen lesz itt az itt derül ki. De én tényleg annyira hálás vagyok, hogy ide költözhettem, és azon vagyok, hogy a sok jót amit kapok, vissza is tudjam adni. Szóval gyertek ki nyugodtan és szerintem a saját tapasztalatotok lesz a legjobb. De én is találkoztam igaz egy emberrel itt aki kifejezetten utálta Kanadát, kérdésem nekem is az volt miért vagy itt ? Nem rosszból kérdeztem tőle mert azt gondolom ott élj ahol boldog vagy, ez a legfontosabb és az mindegy hol van a világon. Nyugodtan írj nekem ha szeretnél megtudni valamit. Kellemes vasárnapot.
 

Tamás és Anna

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk is szimpatikus Calgary és nem függ mások kesergéseitől a bizakodásunk. Örülök, hogy vannak - azért nem is kevesen - akik mernek elégedettek lenni. :)
Még elrendezünk pár dolgot - amiket megírtam neked - és megyünk ki.

Szép napot mindenkinek!
 

c117

Új tag
Sziasztok!
Nagyon jól érzem magam, köszönöm a kérdéseteket. Elég jól alkalmazkodtam szerintem! Nem is akarok hazamenni :(
Már azon vagyok, h intéztessem a papirokat. Tudom, h Magyarországon nem lehet, csak Bécsben, meg h nagyszüleim akik Vanquverben élnek, ők "sponzorálhatnak". Szal lehet lesz egy jó kis utam a Suburbannal, h tudjak velük találkozni személyesen.
Amúgy nagyon élvezem, rengeteg szart csináltam otthon, amiből egy nagy lépéssel (ami ide vezetett) ki is léptem, és nagyon nem hiányzik. Újra edzek, a teremben is imádom a hangulatot, mindenki biztat, h maradjak itt. Teljesen más a légkör mint otthon.
Helyi vezetőnkkel beszélgettem amúgy munkáról, és lehet találni. Szerinte aki akar dolgozni, az tud jól is keresni. Akinek büdös a munka, annak nem fog menni.. Én a héten akarok nagyon utánanézni, h mit tudnék dolgozni, vagy meg tudnám-e csinálni az éttermet. Ugye hosszúhétvége volt, szal ma nem tudtam..
Amúgy akinek kéne kis magyar újság, vagy csak szeretne picit magyarul beszélni, esetleg segiteni nekem eligazodni, annak itt az email és egyben msn cimem is : [email protected] van 403-as telefonunk is, amit szivesen megadok!

u.i.: sajna a túrórudit már csak akkor kaptam meg amikor ide értem, úgyhogy nem hoztam, de szerencsére én nem annyira szeretem :) a magyar boltban nem kapni?
 

Paszicsnyek

Állandó Tag
Állandó Tag
Orulok,hogy jol erzed magad. :)
Sok sikert,egy kalappal,hogy eltud intezni itt maradasod.

Sajnalom a turorudit az itteni magyarboltba nem lehet kapni... :(
 

Paszicsnyek

Állandó Tag
Állandó Tag
Tamas es Anna.

Leragot csont,de itt sincs kolbaszbol a kerites...
Sokan bele esenek ebbe a hibab,meg akkor is amikor aztan mondjak "en tudom,hogy nem."
Nem tudom mas varosokba mi a helyzet,de a ferjem es barataink mar bizony 10 eve itt elnek Kanadaban es bizony itt is erezheto a valsag,ahogy meseltek...
A honvagy dolgot,meg nem lehet elmeselni,azt erezni kell.

Minden jot.
 

Tamás és Anna

Állandó Tag
Állandó Tag
Paszicsnyek

Tudom, hogy lerágott csont és mivel mi majd rokonhoz megyünk, akik immár 40 (!) éve élnek Calgaryban, elég jól tájékozódunk a viszonyokról. Persze hogy ott is válság van, de azt azért kötve hiszem, most ezért tömegével indulnának vissza az óhazába a már kijutott magyarjaink. Megjegyzem, jól is teszik, ha maradnak, mivel itt igen csak nagyobb a baj, mondhatnám nagyságrendekkel nagyobb. De nem kell annyira messze menni, mert akár Ausztriával is lehet párhuzamot vonni és bizony ott is nagyon más.
Tudod nem mindegy, hogy a többletből kell-e leadni vagy a létbizonytalanságot kell megélni. Mert itt ez a helyzet. Na nem a nagy tévék műsorain vagy a jómódúak között. Ott nem látszik.
Sajna itt a lenni vagy nem lenni a kérdés. Persze van egy szűk rétege az országnak, akik elegendően nagy fizetéssel és jövedelemmel rendelkeznek, azonban a döntő többség ma már a puszta fennmaradásért küzd. Magának az országnak a gazdasága is a végletekig túl van feszítve, s tulajdonképpen kegyelemkenyéren élünk. 125 milliárd dolláros adóssággal, 25 milliárd dolláros bevétellel, 2-3%-os állami vagyonnal. És azt még csak nem is igen tudjuk, milyen feltételekkel kaptuk a legutóbbi kölcsönöket.
Válság van Kanadában? Akkor itt mi van? :)
Nem jó, hogy ilyeneket kell leírni, mert sokkal jobb lenne azt mondani, jöjjön mindenki haza, mert robogunk előre. Dübörögnek a gépek és 10 % fölött a növekedés. De nem mondhatunk ilyet. :(
Bizonyos idő után már talán elhomályosul, miért is indul el az ember. Nos, leginkább az esélytelenség miatt. Itt alig-alig van esély a kitörésre, mivel minden erővel őrzik a megszerzett koncot. S több az eszkimó, mint a fóka. Itt (Miskolcon), ha egy mérnök végez, kis szerencsével felveszik a Bosch-hoz, gyakorlatilag művezetőnek. Diplomás minimálbérért. De, ha nincs, akkor takarít, vagy ugyanott soron van, minimálbérért (de ehhez le kell tagadnia, hogy egyetemet végzett). Persze csak pár hónapra, addig, amíg az állami támogatás tart a bérre.

Amúgy meg szerintem, ha válság van (persze, hogy tudom, nálatok is van), akkor össze kell fogni és egymást segíteni, ahogy itthon nem szokás. Új hazát csak együtt lehet teremteni, külön-külön, egyénenként nem. Különben tényleg nem marad más érzés, mint a honvágy. A honvágy pedig legelőször is biztonság utáni vágy. Azt pedig csak egymásra figyelő emberek adhatják meg egymásnak. Éppen ezért van, hogy egyre kevesebben érzik ezt a hont a sajátjuknak. Mert már nem nyújt biztonságérzetet. Mert nem "törődik" a sajátjaival. Itt elhagyták az emberek egymást és többnyire csak a saját érdekeikkel törődnek. Így azonban nem működtethető egy társadalom. Így szét fog esni.
Viszont ez megmutatja, hogy így, az egymás iránti törődő figyelemmel lehet egy újat felépíteni. Azt is bárhol. Ez nem meghatározott földrajzilag. Ez egy emberi kérdés. Ha lesz egymással való törődés, segítség, és odafigyelés, lesz biztonságérzet is és akkor megszűnik a honvágy is, mivel megteremtődik az új haza. Ez most tényleg csak nagyon röviden megfogalmazva. Valójában egy hosszú folyamatot jelen ez, de azért valóságos. Mások már megtették.

Hát, röviden ennyit.

Szép napot mindenkinek!
 

Paszicsnyek

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos tudom ezek az adatokat,tenyeket... :( Csaladom otthon el.
En csak annyit akartam mondani ezzel,hogy itt sem konnyu az elet,de nem teljesen olyan megkozelitesben mint Magyarorszagon.(nekem szemelyszerint)
Osszetartasra:teljesen igazad van.Pont ezt hianyolom innen.Lehet mi "rossz" varosba eleunk (Edmonton),mert itt sajnos nem olyan a magyarkozeseg,nem olyan ossze tarto mint ahogy olvasom mas varosokban...

En csak roviden.

Osziten sok sikert kivanok nektek!
 

Dani:)

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nagyon tetszik Calgary és amit írtatok eddig róla.
Szerintetek mik az esélyeim a letelepedésre Calgary-ben? Van három szakmám. Faipari technikus (mestervizsgával egyenértékű), cnc forgácsoló, cnc programozó. 25 éves, egyedülálló vagyok.
 

canahun

Új tag
Sziasztok.
Calagary-ben dolgozom jelenleg. Folyamatos munkaero problemak vannak.
Ha valaki szeretne, es akarna itt, Kanadaban dolgozni, az nalam jelentkezhet.
Amit keresunk- fizikai munkara ffi munkaero, targ.vez. jogsival.
Fizetes- oraber/ megegyezes szerint.
Angol - kotelezo. Ha nincs, ne is jelentkezzel, csak raboljuk egymas idejet.

udv
 

c117

Új tag
Szia canahun!

Érdeklődnék a munkáról, amit ajánlasz. Szept 20-án utazok vissza magyarországra intézni a papirjaimat. Még továbbra se tudom, h munkavállalásit vagy családegyesitőt szeretnék. Ami gyorsabb imho.
Angolul tudok, jó erőben vagyok és még azt hiszem van jó néhány pozitiv tulajdonságom! Önéletrajzot is tudok küldeni, itt is szivesen megirom ha valami érdekel.
Szerencsére több munkát is ajánloattak, de minden érdekel! Ahogy anno az oktatóm mondta (persze tök másra) "it doesn't cost time, it doesn't waste money" :)
Irom ezt azoknak is, akik szerint itt nincs munka. Meg azoknak, akik ez állandó kérdés. Ja, h itt se ingyé adják a jólétet?! Szerencsére. Utálom a lusta embereket!

Hamarosan jövök vissza Calgary!

u.i.: hozok majd túrórudit is!
 
Oldal tetejére