Otthon készített cigit, a szomszéd felnyomta

trapika

Állandó Tag
Állandó Tag
Dohányaprító gépet vett, majd maga vágta és árulta a cigarettát egy sátoraljaújhelyi férfi. Nem sokáig, mert a szomszédja feljelentette a NAV-nál, de nem várta meg a pénzügyőrök segítségét, hanem átment és átvitte a gépet magához. Majd jött az adóhatóság és lefoglalta, ami maradt.

Feljelentette az adóhatóságnál a szomszédját egy 82 éves férfi, mert úgy látta, hogy egy dohányaprító géppel cigarettát készít és azt pénzért adja tovább a falubelieknek, köztük a közeli iskola 18 éven aluli diákjainak. Az idős férfi miután telefonon felnyomta a szomszédot, átment annak kertjébe és átvitte magához a gépet. De a fiatalember sem volt rest, ő is bejelentést tett a rendőrségen, és azt mondta idős szomszédjánál vagy egy aprító és illegálisan cigit gyárt vele nagy mennyiségben - írja a BorsodOnline.

Hamarosan megérkeztek a NAV nyomozói, akik mindkét férfit kihallgatták, mindenhol házkutatást tartottak. A fiatalabb, dohánygyártással gyanúsított szomszéd tagadta, hogy valaha is az övé lett volna az aprító gép. Az idős férfi pedig továbbra is ragaszkodott ahhoz, hogy ő csak elhozta a gépet, hogy segítsen a hatóságoknak.

A feltételezett, 22 éves zug dohánykészítőnél 600 gramm friss dohányt találtak, ezért jövedéki eljárás indul ellene, de nagyjából 30 ezer forintos bírsággal megúszhatja a dolgot. A NAV szerint a bejelentő helyesen tette, hogy kihívta őket, de nem kellett volna átmenni és elhoznia a gépet, mert ha a fiatal férfi beismeri, hogy az övé, akkor a feljelentő is könnyen pórul járhatott volna, mert lopást követett el. Bement ugyanis más magánterületére, ahonnan más tulajdonát hozta el.

A pénzügyőrök elvitték az aprítót és most büntetőeljárásban vizsgálják, hogy ki mondott igazat.
Csatolás megtekintése 1091540
Ilyenek vagyunk vagy csak szeretjük a rendet?
 

pamacs71

Új tag
Ez jó!!!! Vannak még kincset érő szomszédok,igaz nem fiatal ,de tudja mi a NAV!!!!!!!Szerencse hogy én nem ismerek ilyen kincset!;)
 

Sebestyénné Zsuzsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Metiles palinkat lehet otthon fozni, cigit sodorni miert is nem? Elrontani es tuladagolni is nehezebb. Sosem ertettem Partunk es Kormanyunk drogpolitikajat.
Mi lesz a kovetkezo? "Illegalis kaveporkolot gyujtott ra a TEK a bunbandara"? "Kamillateat fozott az unokajanak, legkorabban 120 evesen szabadulhat"?

A tolvaj feljelento meg a nap antihose, en leultetnem egyszer a lopasert, egyszer meg a nyomozas akadalyozasaert. Az eredeti elkovetot el kell majd engedni, ha nem maradt normalis bizonyitek.

Nem igazán értelek miért a kormányt hibáztatod, hibáztasd a gyereket a szülőt a oktatást az egészségügyet mert nem elég tájékozódott vagy csak nem törődöm. A másik probléma miért kell mindig oolyat csinálni amit nem szabad?
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Azert kell mindig olyat csinalni, amit nem szabad, mert tul sok mindent nem szabad.
Minek olyasmirol torvenykezni, ami senki mast nem zavar?
Az nem er, hogy "zavar, hogy masmilyen mint en", "zavar, hogy mas vallasu", "zavar, hogy mas ertekrend szerint el", "zavar, hogy mas a kedvenc drogja".
Alaassak a valoban fontos tarsas egyuttelesi szabalyok megiteleset is.
"Keso ejjel felebreszt ezer embert a lakotelepet tuctuc zenevel, motorbrummogtetessel" pont ezerszer nagyobb tiltast erdemelne, mint "otthon egyedul etilalkohol helyett valami massal kabitja magat"
En mondjuk nem hasznalok drogokat, monogam heteroszexualis hazassagban nevelek 2 gyereket, mintakispolgarok vagyunk. De nem gondolom, hogy nekem mast ugyanerre kellene kenyszeritenem.
 
Oldal tetejére