Isten és más mesék - 2013

Hamp

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Hamp!
Még mindig az ószövetségnél tartasz? Sét-Jehova nem isten, és csak ő nevezteti magát úrnak. Az igazi mennyei Atyának. A mennyei Atyát nem érdekli, hogy valaki púpos, szemfájós, törött kezű, vagy bármilyen testi baja van. Egy fizikai világban élő apát sem érdeklik ezek, csak azt látja, hogy ott a fia, és bajban van. Nem dobja a kutyáknak, nem öli meg ezekért a testi hibákért, hanem igyekszik meggyógyíttatni. Hátmég a mennyei Atya mennyire másként érez a fiaihoz, lányaihoz. Ha kérik segít, gyógyít, támogat, és megadja amit kér az ember. Vigyázni kell, hogy ki mit kér, mert azt adja meg, mivel szabad akaratot adott a teremtményeinek. Vigyázni kell, hogy felelőtlen kijelentései ne legyenek az embernek, mert azt kapja meg. Pl. Sokan mondják, hogy ez kész agybaj. Utána meg csodálkozik, hogy fáj a feje. Vagy azt is mondják, hogy megőrülök. Vagy hogy vakuljak meg ha nincs így. Csodák-csodája ezek mind megtörténnek vele. Utána nem is gondolkodik az ember, hogy miért vannak ilyen bajai, pedig ő kérte meggondolatlan beszédével. Hamis istenekkel nem foglalkozom.....
Mennyi annanuki volt már itt a földön atlantisz elpusztítás óta, és mindd magát istennek nevezte, pedig nem voltak azok, csak hosszú életű földönkívüli asztronauták. Ráadásul nem is azért voltak hosszú életűek, mert + magasan fejlett értelmes lények lettek volna, hanem csak azért, mert a Nibiru távol kering a naptól, és ennyivel hosszabb a keringési ideje. Ha a föld ott keringene, mi is annyi ideig élnénk, mint ők. Ők olyanok mint a földi emberek, csak a bolygójuk törvénye miatt hosszabb ideig élnek. Az ember is tud űrhajóval közlekedni, mesterségesen petesejtet megtermékenyíteni, tud tv-t, számítógépet, internetet, robotokat készíteni mint ők. Akkor az emberek is istenek lennének? Nem hinném. Pont úgy, mint ők sem istenek.
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
Dehát ez is egy kitalált Isten és úgy néz ki,hogy csak a tied!
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Hamp!
Olvsasni kellene, és akkor te is rátalálnál. Közel sem én találtam ki. A valódi Istent ne keverd össze az annanukikkal. Ők magukat nevezték isteneknek, mert műszaki mütyüreik voltak. De keresss és te is megtalálod! Még nem pusztítottak mindent el az igazi történelmet tagadók. Még áll a Szfinksz, és a piramisok, és a piramisok belsejében a falfestmények. Ne higgy, csak a saját tapasztalataidnak. De, hogy lehessenek saját tapasztalataid, ahhoz keresni kell, és olvsani....
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
csm_proimport_himml_karikatur_f1ab39c6b4.jpg


- Atyám, vétkeztem.
- Tudom
 
Utoljára módosítva:

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
Nem tudom mit kezdjek veled. Ha nem tudnám, hogy egy tipikus összeesküvéselméletben hivö vagy azt gondolnám mindenért az USA-t akarod felelösé tenni, még az idöjárás változást söt a kontinens-vándorlást is a számlájukra akarod irni. Hozzád képest a kommunista propaganda egy amerika-barát egyesület. :)
-
Nos az USA technologiailag valoban elöre van, de az idöjárást, söt egy präsident választást sem tud befolyásolni.
Lehet, hogy a Vatikán felelös a tragédiáért ök állitják, hogy a "hittel hegyeket lehet elmozditani". :)
-
A Haiti földrengés a várostol 15 km-re 10 km mélységben történt. Már ne haragudj de a "harp-pal" (rádiohullámok) nem lehet egy a földfelszin alatt 10 km- mélyen levö réteget megmozgatni.
-
A földrengés oka egy platte-eltolodás (Strike slip fault) volt, minek következtében két platte egymás melett elcsuszott. A Karibik legnagyobb része egy saját kis platon helyezkedik el, amit az Észak és Dél-Amerikai platok határolnak. (a kép lent) Ez a két nagy plato a karibiai platohoz képest évente 2-3 centiméterrel eltolodik nyugat felé.
-
plattentektonik_amerika_100311_ger.jpg

-
Van neked fogalmad mekkora energiákrol beszélünk itt? :(

Kedves Ernő? Mi abban az összeesküvés elmélet amit David Walker az amerikai szenátus előtt nyiltan elmond.:
images
film és fotók vannak róla.

Mit kellene írni, ha egyszer ez az ember az amerikai légierő alkalmazottja és az amerikai szenátus előtt mondja amit mondott? Írjam azt, hogy a német szenátus előtt? Attól, hogy nem hazudok, máris Amerika-ellenes vagyok?

upload_2015-5-10_8-37-24.jpeg William Cohen, amerikai védelmi miniszter mondta, hogy "mások (!) ökológiai típusú terrorizmust folytatnak, amivel megváltoztathatják az éghajlatot, távirányítással földrengéseket és vulkánkitöréseket indíthatnak el elektromágneses hullámok segítségével…"
Vajon kik lehetnek azok a mások? Kinek van ehhez megfelelő technikája? Nem annak, aki a legfejlettebb ezen a téren? Netán hazudott a védelmi miniszter? Esetleg ő csak egy ál-amerikai, de tulajdonképpen hottentotta? Azt pedig már megírtam, hogy a Haiti földrengés 7 megawattos volt.

Tehát valami mást írjál, mert ez nem elmélet, ez összeesküvés a világunk ellen és ez nyilvánvalóan ördögi, csak az nem látja, aki nem akarja látni, hiszen nyiltan megmondják.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra_
-
Természetesen képesek vagyunk "ökologiai változásokat" létrehozni, ebben semmi uj és semmi titok nincsen. Nem kell mindent misztifikálni.
-
De azt állitani, hogy Haitira és Nepálra az Amerikai titkosszolgálat zuditott egy katasztrofát az több mind izléstelenség. :(
-
Ahogy az államok harci gázok, biologiai fegyverek bevetése ellen egyeséget kötöttek ugyan ugy érvényes, hogy geologiailag és biologiailag labilis területek, klima nem hadászati célpontok.
-
Van a Földnek egy csomo "érzékeny pontja", lehet pl. egy vulkán jávafolyását elterelni, tengeri áramlást befolyásolni, az ozonlyukat kárositani de titokban tartani egy ilyen aktiot nem lehet.
-
Mi történne ha valaki egy atombombát dobna a Yellowston park alatt szunyado vulkánra? Valojában semmi, már az egy csoda lenne ha az atombomba felrobbanna a nagy höségtöl és nem olvadna össze idelyekorán.
-
A vulkánkitöréshez a nyomásnak belülröl, a föld méhéböl kell jönnie, a felette felrobbantott bomba egy spriccelésen kivül többet nem tudna produkálni. Azt pedig észrevennénk mert a rádioaktiv hamu mindenhova eljutna még a terror-állam területére is aki ilyet elkövetne.
-
Az idöjárás ismerete ösidök ota fontos volt hadászati célbol (látjuk mi történt Waterloo-nál, Sztalingrádnál, a D-Day napján vagy Vietnamban..) nem csoda, hogy a honvédelem sokat foglalkozik az idöjárással.
-
Tudjuk, hogy a Földet tönkrelehet tenni ugy, hogy az élet a rajta élö emberek számára nehéz, vagy elviselhetetlen lesz. Ehez még fegyverre sincs szükség elég ha olyan elveket követünk aminek a középpontjában nem az ember hanem egy földönkivüli van. ;)
-
Aki azt állitja, hogy az univerzum értünk emberekért lett létrehozva, hogy az élölények nem a rokonaink hanem csak egy élelmiszer-kamra, hogy a Föld csak egy siralomvölgy, a halál után jön az "örök élet" amire "felkell készülni" az felelötlenül fog továbbra is bánni a környezetével.
-
Eddig a villám Isten ostorának számitott, az éhhinség detto, az ujabb vallás ezoterika szerint az Amerikaiak vannak. Az ilyen babona káros.
-
Valojába nem is akarok a vádaiddal foglalkozni kedves Kyra_ mert anyira meggondolatlan de sajnos fertözitek egymást és kell valaki aki felvilágosit benneteket.
-
Ez az internet-oldal Amerikában élö volt honfitársaink fáradságos munkájának köszönhetö. Azért teszik, mert jonak látják, hogy van Europa, Magyarország, vannak akiket ez a nyelv akár melyik csücskében is élnek a világban összetart. Tovább megyek, ez az internetoldal nélküled és, hogy magamat is belevonjam, nélkülünk nem létezne. Ez igaz az egész világra. Ma nem tudsz egy háborut folytatni anélkül, hogy az egész világnak (beleértve magadat) ne ártsál.
-
A világnak nem lehet a felét elpusztitani. Nézzd meg a gazdasági életet, az Amerikaiak azt sem tudják miként adják el a produktjaikat Europában és mi sem csinálunk mást, a Kinaiak már nem toporognak a küszöbön hanem hajtanak elöre bennünket, az Indiaiak nélkül nem lenne high-tech.... a probléma a magukban bezárkozni akaro a külvilágot feleslegesnek tarto államokkal van.
-
A klimát meglehet változtatni büntetlenül egy hütöszekrényben de nem a világ egy részén. Pár nappal ezelött a Szaharábol érkezett homok tette szürkévé az eget, az autokat lekellett mosatni mert anyi por volt rajta, hogy rajzolhattál benne mind Jézus a hokban. :) A biblia idelyében békák hulottak az égböl.
-

 

Szpacsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Igen, Ernoe, ő bizony szeret vádaskodni. Kyra. Példaképe a Nagy Vádló..... :D (Nem írom le név szerint, hogy kicsoda.) :mad2::mad2::mad2::dr_64::dr_64:

Én is észrevettem nála, hogy a háború, a támadás, a katonáskodás az, amit kedvel! :(
De vannak ilyen emberek! (Sajnos!) (nem csak a férfiak közt) :laz:
Seth-et is szereti, vagy ismeri legalábbis Kyra. Seth pedig a háború istene volt a régi Egyiptomi mitológiában.
De nem gyilkos típus azért Kyra, szerintem.
És nem is hazug típus.
Meggondolatlan, az igaz.
De jó barát tud lenni, és elég megbízható! :dr_16:
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Kyra_ néhány szám, hogy tudjad miröl beszélsz.
-
haarp04.jpg

-
Az amerikai HAARP adoállomás a 960 kW teljesitményével (ugy mind a hozzá hasonlo szovjett Sura vagy az europai EISCAT) nem képes viharok létrehozására. A 960 kW az megfelel 680 háztartási porszivonak, gondolom egyedül Budapest sokkal több ilyen háztartási berendezéssel rendelkezik.
-
2595-1.gif
680 porszivo = 1 HAARP radioado teljesitménye
(Ne feledjük a porszivo a szobában van HAARP antenna Alaszkában) :)
-
Egy modern villanymozdony teljesitménye 7 MW, tehát hétszer több mind a HAARP berendezés. A Csepelszigeten levö Kossuth ado 2 MW-os teljesitménye miatt még senki nem ment esernyövel az utcára
-
60838845.jpg
= 7 x HAARP rádioado teljesitménye
(A vonatban üllünk, az áram a fejünk fölött folyik, a HAARP antennák Alaszkában vannak.
--
Alaszka olyan messze van Europátol, hogy a rövidhullámu ado vételéhez egy kifejezetten jo rádiovevöre és jol elhelyezett külsö antennára van szükség.
-
Az Europai parlament 1998-ban valoban egy meghallgatásra gyült össze (ugy mind a magyar rendörség által egy gumigolyoval megsebesitett demonstrálojának az érdekében) ez alkalommal egy tanárnak és könyvironak Nick Begichnek a kérésére, aki egy könyvében arrol irt, hogy az amerikaiak a HAARP-ot "geofizikai háboru" vezetésére használják.
-
A képzett tanárnak a qualifikatioját mi sem igazolja jobban mind az, hogy Begich-nek állitolag van egy online-boltja ami mobyl-telefonra ragaszthato cimkéket árul, a valoszinüleg "megszentelt" vignyetta (a müködési elv nem ismert) állitolag jobb telefonvételt igér. Az állitolagos akademiai cimet egy indiai egytemen szerezte 350 US $-ért, minden befizetö kap egy ilyen cimet.
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyitóoldal

null.gif

A zsidóság isteni elhivatásáról
Balogh Károly
2009.01.07. 15:19

"Nem légből kapott kitalálással kívánok előállni zsidópártolás céljából a saját nevemben, hanem Istennek a zsidóságról szóló tanításait szeretném közkinccsé tenni, melyről a Krisztust hirdető papok semmit sem tudnak. Mégpedig azért nem, mert ők a pápákkal együtt tagadják a lélek elsődlegességéről, és az újra születésről szóló bibliai kijelentések igazságát. Nem hiszik, hogy Isten a lelki létből küldi az Ő munkásait. (ld. Mát 23,34; Zsid 1,14)



Az Ó-szövetségből tudjuk, hogy Isten a Kánaán földén vándorló Ábrahámban kezdte megismertetni magát e Föld népével, akinek tett ígéretei sorra beteljesedtek. Az ígéret szerint pedig Izsákban, és Jákób 12 törzset alkotó fiaiban „megáldattak a Föld minden népei.” Ennek valóságát látjuk ma abban, hogy a Bibliát is kizárólag zsidó próféták által – majd a test szerint zsidó Krisztusban és zsidó apostolok révén – nyerte a pogány világ, mely a vallásokból az egyedüli, igaz Isten ismeretéig elvezet, és az élet értelmét adja zsidónak és kereszténynek egyaránt.



A zsidóság az egyiptomi szolgaság házában vált több milliós néppé, ahonnan Mózes és Áron vezetésével, a tíz csapás után elindult diadalmas útjára. Az ingyen munkaerőt a fáraó fegyveresei sem téríthették vissza Isten akarata ellenébe, aki vezérelte és eltartotta őket 40 éven át, majd bevitte az ígéret földjére, melyet Ábrahámnak mutatott.



Történelmükben sok példát találunk arra, hogy valahányszor eltértek a rendelésektől, mindannyiszor meg is büntette őket Isten. Azonban ha visszatértek Hozzá, akkor az ellenségeiken ismét úrrá lettek.

A pogány világért adattak ezek a példák, hogy hitre jutás után senki ne térjen el Istentől. Persze ezeket maguk, a zsidók sem tudták, sőt talán még Mózes sem, aki így szólt felőlük: „Nem adott az Úr néktek szívet, hogy jól értsetek, szemeket, hogy lássatok, és füleket, hogy halljatok.” (5Móz 29,4).

Sőt, kifejezetten Isten akaratából történt a zsidók megkeményítése, melyről így szól Ésaiás (Izajás/Jesája) által: „Kövérítsd meg e nép szívét, és füleit dugd be, és szemeit kend be: ne lásson szemeivel, ne halljon füleivel, ne értsen szívével, hogy meg ne térjen, és meg ne gyógyuljon.” (Ésa 6,10)



A zsidókra ez a megkeményíttetés a Krisztus megfeszíttetésén át, mind e mai napig is fenn áll, és hitetlenségükért a legnagyobb szenvedéseket is viselik, lényegében a pogányság megtéréséig, azaz értünk, félpogány keresztényekért, ugyanabból az okból, amiért Krisztus szenvedett a keresztfán. Így ők valójában a megváltás közrehatói lettek. (!!)



Csodálatra méltó tények sokaságában tárul fel tehát a kereső ember számára a zsidó nép titokzatos lelki útja, melynek elhivatásáról és létrehozásáról így szól Isten:

Elsőszülött fiam az Izráel”.

„Csak titeket választottalak magamnak e földnek minden nemzetségei közül.”

„Csak néked adatott láthatóan tudnod, hogy az Úr az Isten és nincsen kívüle több!”

„A seregek Urának szőlője pedig Izráel háza, és Júda férfiai az Ő gyönyörűséges ültetése.”



Mindezek felsorolása után fordítsuk figyelmünket Pál apostol által írott, Róm 11. részében foglaltakra, mert Krisztus ígérete szerint a Szent Lélek az, aki mindenre megtanít bennünket.

„Elvetette-e Isten az Ő népét, melyet eleve ismert?” (1-2. vers) Nyilván nem vetette el, hisz éppen a Benjaminita zsidó Pált tette a leghathatósabb szolgájává, annak megerősítésére, hogy: „Bizony nem veti el az Úr az ő népét, és el nem hagyja az ő örökségét!”(Zsolt 94,14)

Folytassuk: Pál apostol magyarázatával:

„Amint meg van írva: Az Isten kábultság lelkét adta nékik; szemeket, hogy ne lássanak, füleket, hogy ne halljanak, mind e mai napig. Dávid is ezt mondja: Legyen az ő asztaluk tőrré, hálóvá, botránkozássá és megtorlássá.” (8-9. vers)



„Annak okáért mondom: Avagy azért botlottak-é meg, hogy elessenek? Távol legyen; hanem az ő esetük folytán lett az idvesség a pogányoké, hogy ők felingereltessenek. Ha pedig az ő esetük világnak gazdagsága, és az ő veszteségük pogányok gazdagsága, mennyivel inkább az ő teljességük?

Mert ha az ő elvettetésük a világnak megbékélése, micsoda lesz a felvételük, hanemha élet a halálból?” (11-12.15. vers)



„Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higgyétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen. (ti. az üdvösségre)

És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, (Krisztus) és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat: És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket.


Az evangyéliomra nézve ugyan ellenségek ti érettetek; de a választásra nézve szerelmetesek az atyákért.” (25-28. vers)



„Óh Isten gazdagságának, bölcsességének és tudományának mélysége! Mely igen kikutathatatlanok az ő ítéletei s kinyomozhatatlanok az ő útjai!” (33. vers)

„Szóljatok Jeruzsálem szívéhez, és hirdessétek néki, hogy vége van nyomorúságának, hogy bűne megbocsáttatott; hiszen kétszeresen sújtotta őt az Úr keze minden bűneiért.” (Ésa 40,2)





Az itt olvasottakból látható, hogy mindezek nem papi kitalálások, hisz ők ezekből semmit sem hisznek el. Az Izráel kiválasztása pedig megmásíthatatlan, mert lelkileg senki sem veszett el, még a holokausztban sem, „Mert én, az Úr, meg nem változom, ti pedig, Jákobnak fiai, nem emésztettek meg!” (Mal 3,6). „Visszahozza az Úr a te Istened a te foglyaidat és összegyűjt majd téged minden nép közül. És felhoz téged az Úr, a te Istened a földre, melyet bírtak a te atyáid és bírni fogod azt. Ismét megelevenítesz és a föld mélységéből ismét felhozol minket.” (5Móz 30,3-5; Zsolt 71,20)



Isten így oltalmazza az Őt szerető fiait:

„Mikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged. Elesnek mellőled ezeren, és jobb kezed felől tízezeren; és hozzád nem is közelít.” (Ésa 43,2; Zsolt 91,7).



Méltó tehát, hogy e világ üdvözítő gazdagításáért, minden népért viselt szenvedéseikért az Isten elsőszülötteinek gonoszsággal ne fizessen senki!"
 
Utoljára módosítva:

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
"...az Isten elsőszülötteinek gonoszsággal ne fizessen senki!"
Kedves Steve!

Kik az Isten elsőszülöttei?
Isten így oltalmazza az Őt szerető fiait:

„Mikor vízen mégy át, én veled vagyok, és ha folyókon, azok el nem borítnak, ha tűzben jársz, nem égsz meg, és a láng meg nem perzsel téged. Elesnek mellőled ezeren, és jobb kezed felől tízezeren; és hozzád nem is közelít.” (Ésa 43,2; Zsolt 91,7).
Kik azok, akik "elesnek mellőled ezeren és a jobb kezed felől tízezeren"?
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Kyra_ néhány szám, hogy tudjad miröl beszélsz.

Kedves Ernő! Én tudom miről beszélek, veled ellentétben. :) Nem mintha szakember lennék ezen a téren, csak elhiszem azoknak a tábornokoknak és a hadiiparban dolgozó tudósoknak, hogy mire képes a HAARP, amit Tesla ötlete alapján alkottak meg és amire Tesla az első kísérlet után azt mondta, hogy az emberiség még nem érett meg erre a találmányára. Rengeteg írást találhatsz róla az interneten angolul, németül és magyarul is. Olvasgass egy kicsit, majd nem fogsz csodálkozni azon, hogy " földrengéseket és vulkánkitöréseket indíthatnak el elektromágneses hullámok segítségével…" William Cohen szerint, aki republikánus párt szenátora és az Amerikai Egyesült államok védelmi minisztere is volt.

Én úgy gondolom, hogy az ő szakértelme a tiédnél egy kissé magasabb szinten áll. :)

Azt azért megvallom, hogy igen jól mulattam a válaszodon, Kösz! :dr_24:

Még valamit: Azon ne csodálkozz, hogy nem azt mondják, hogy Haitiban, Japánoknál és New Orleansban mi próbálgattuk a HAARP-ot. Az ISIS létrehozását is már csak akkor vallották be, amikor elszabadult. Éppenséggel azt is egy amerikai tábornok hozta nyilvánosságra a CNN kamerái előtt. Érdekes, milyen szószátyár katonák vannak abban az országban...:D
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Steve!

Kik az Isten elsőszülöttei?

Kik azok, akik "elesnek mellőled ezeren és a jobb kezed felől tízezeren"?
Isten elsőszülöttei akik Isten Szellemétől születettek eredetileg,vagy újonnan születettek itt a földön Isten Szellemétől,vagy erre már kijelöltek egy fejlődési szakasz után,mint Izrael.Végül is mindannyunknak ez a végcélja,hogy elsőszülöttségbe visszakerüljünk.
Hogy kik esnek el,ez nem katonai kérdés,hanem szellemi.A lényeg,hogy a hívő teljesen rátámaszkodhat Atyjára,még ha fizikailag meg is hal,az újjászületése folytán akkor is élni fog,megőrzött lesz Istentől.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Isten elsőszülöttei akik Isten Szellemétől születettek eredetileg,vagy újonnan születettek itt a földön Isten Szellemétől,vagy erre már kijelöltek egy fejlődési szakasz után,mint Izrael.Végül is mindannyunknak ez a végcélja,hogy elsőszülöttségbe visszakerüljünk.
Hogy kik esnek el,ez nem katonai kérdés,hanem szellemi.A lényeg,hogy a hívő teljesen rátámaszkodhat Atyjára,még ha fizikailag meg is hal,az újjászületése folytán akkor is élni fog,megőrzött lesz Istentől.

Drága Steve! Ettől féltem, hogy ilyen választ kapok...:) Azért azt még megkérdezném, hogy Jahve és az izraeliták szempontjából mit kell érteni azon, hogy "fizikailag meg is hal,az újjászületése folytán akkor is élni fog". Tudtommal ők nem hisznek a feltámadásban és a reinkarnációban sem, akkor micsoda a számukra az "újjászületés"?

Hogyan lehet Isten szellemétől születni?
 

Szpacsi

Állandó Tag
Állandó Tag
És mi (vagy ki) az Isten Szelleme? Satan-El? Mika-El?
Szerintem inkább az első.
Azaz, a Szeretet Szelleme.
(Mika-El, Mihály főangyal, ő pedig énszerintem a Szent Lélek.)
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Steve! Ettől féltem, hogy ilyen választ kapok...:) Azért azt még megkérdezném, hogy Jahve és az izraeliták szempontjából mit kell érteni azon, hogy "fizikailag meg is hal,az újjászületése folytán akkor is élni fog". Tudtommal ők nem hisznek a feltámadásban és a reinkarnációban sem, akkor micsoda a számukra az "újjászületés"?

Hogyan lehet Isten szellemétől születni?
Kedves Kyra!
Majd hinni fognak a mennyei feltámadásban,ami késik nem múlik.A reinkarnációban bizonyos ágak hisznek.A biblia pedig világosan beszél arról,hogy nem vagyunk a múlttól függetlenek,mégpedig okkal nem.
Az újjászületésről legvilágosabban Jézus beszél.Azt pedig ismered mi az üzenete..
 

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
És mi (vagy ki) az Isten Szelleme? Satan-El? Mika-El?
Szerintem inkább az első.
Azaz, a Szeretet Szelleme.
(Mika-El, Mihály főangyal, ő pedig énszerintem a Szent Lélek.)
Kedves Szpacsi!
A Biblia a Szentszellemben Isten tapasztalható tevékenységét mutatja be, teszi számunkra is elérhetővé.Ez lehet angyal is szerintem,mert az angyalok tevékenysége is sokszor ugyanúgy tapasztalható,mint Isten szava,gondolata,ereje bennünk.A lényeg,hogy a Szentszellemet az Atya küldi (vagy Jézus),és nem más szellemmel kerülünk kapcsolatba.Ez nagyon fontos,hiszen a Szeretet Istenével akarunk kapcsolatban maradni.Ő teszi lehetővé Jézus tapasztalatát bennünk,az ő jelenléte terem jó gyümölcsöt bennünk-rajtunk keresztül,és tőle kaphatunk természetfeletti ajándékokat.Pl.:gyógyítás,prófétálás,jövőbe látás...stb.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernő! Én tudom miről beszélek, veled ellentétben. :) Nem mintha szakember lennék ezen a téren, csak elhiszem azoknak a tábornokoknak és a hadiiparban dolgozó tudósoknak, hogy mire képes a HAARP, amit Tesla ötlete alapján alkottak meg és amire Tesla az első kísérlet után azt mondta, hogy az emberiség még nem érett meg erre a találmányára. Rengeteg írást találhatsz róla az interneten angolul, németül és magyarul is. Olvasgass egy kicsit, majd nem fogsz csodálkozni azon, hogy " földrengéseket és vulkánkitöréseket indíthatnak el elektromágneses hullámok segítségével…" William Cohen szerint, aki republikánus párt szenátora és az Amerikai Egyesült államok védelmi minisztere is volt.

Én úgy gondolom, hogy az ő szakértelme a tiédnél egy kissé magasabb szinten áll. :)

Azt azért megvallom, hogy igen jól mulattam a válaszodon, Kösz! :dr_24:

Még valamit: Azon ne csodálkozz, hogy nem azt mondják, hogy Haitiban, Japánoknál és New Orleansban mi próbálgattuk a HAARP-ot. Az ISIS létrehozását is már csak akkor vallották be, amikor elszabadult. Éppenséggel azt is egy amerikai tábornok hozta nyilvánosságra a CNN kamerái előtt. Érdekes, milyen szószátyár katonák vannak abban az országban...:D
Kedves Kyra_
-
Nem hiuságbol mondom, William Cohen szakképzettségét tekintve egy jogász én ezzel ellentétben természettudományokat tanultam és a mai napig abbol élek, hogy ezeket az ismereteket alkalmazom.
-
Egy hadügyminiszternek nem kell otthon lennie a természettudományokban, nállunk pl. egy közgazdaságtant és medicint végzett nö vezeti a honvédelmet.
A HAARP-ot épiteni kezdö amerikai elnök egy közepes képességü szinész volt, állitolag gyakran összetévesztette mit látott a Pentagonban és mit egy James Bond filmben. ;)
-
Nem tudom mit olvastál Cohen-töl, elképzelhetönek tartom, hogy valami krimit vagy lirát, amit most belekeversz a témába. (nem tréfa ebben a müfajban is jártas, többet megtudhatsz roll Michael Moore-nál, gondolom a név mond neked valamit)
-
Szpacsi védölevelére válaszolva mondom, én is kedvellek téged, te vagy az "ördög ügyvédje" nélküled én sem tudnám milyen kételyek gyötrik az embereket.
Azt irod: "Rengeteg írást találhatsz róla az interneten angolul, németül és magyarul is."
-
Igazad van, sok helyen találom meg szorol szora azt amit nekünk elakarsz adni, sajnos mind ezoterikus, misztkus, összeesküvéselméleteket szövök portálja. Mondom kedvellek téged csak azon borulok ki amikor a saját jozan észed, a tárgyi tudásod megkérdezése nélkül irsz. Hol vannak a saját gondolataid?
-
Mindig csak személyekre és példányszámokra hivatkozol tertalom nélkül. Ez bosszant.
-
Nem vonom kétségbe, hogy duzzasztogátak felrobbantásával nagy ökologiai károkat lehet okozni ezért is tilos háborus összetüzéseknél ilyeneket bombázni.
-
Felsoroltam már hány nagy csata kimenetelét befojásolta az idöjárás, Watterloo, söt még talán Mohács is ennek köszönheti a kimenetelét, ott valaki vizbe fulladt.
-
Mindenesetre anyi biztos, hogy Konstantin fényes/véres gyözelme 321-ben a csapatainál sokkal nagyobb erövel rendelkezö riválisa felett (a Milvai hidon) nem a kereszt varázserejénk hanem egy kiados esönek volt köszönhetö. Ez a véres csata márkirozza a kereszténység gyözelmét a hitetlenek felett.
-
Belegondoltál már hányszor mozog a Föld naponta, hány "természetes" földrengés észlelhetö világszerte? Ügye még nem. Belegondoltál menyi robbanoanygra lenne szükség, hogy mondjuk csak a Yelloston parkban naponta észlelhetö rezgéseket mesterségesen hozzuk létre? Valoszinü nem.
-
Naponta több mind ezerszer megremeg a föld, mindez egy ártalmatlan jelenség amig nincsenek házak felette, vagy az épületek kibirják.
Hol volt HAARP amikor Japánban már aranyhalakat tartottak az emberek ennek természeti jelenségnek az elörejelzésére?
-
Nem kell Japánba menned, látogass el a német Bensberge (Rajna völgye) itt leolvashatod az összes közeli és távoli földrengést.
Tudod ezeknek a feljegyzéseknek én jobban hiszek mind a krimi-iro volt hadügyminiszternek. (Ha jol tudom a Budai hegyekben is van seismologiai állomás, talán ott többet tudnak segiteni neked. )
-
En hagyom magamat meggyözni de ahoz elkell magyarázzad miként lehet egy földrengés epicentrumát, egy Alaszkában müködö rövidhullámu adoval, 10 km mélységbe helyezni Haiti mellé? :(
-
Te csak hivatkozol más összeesküvéselméletet szövöre de fogalmad sincs mi hogyan müködik. Nem csoda, hogy mesebeli lényekben, istenekben, tulvilágban hiszel.
-

-
Az 1755-ös Lissaboni földrengés idején sem volt még HAARP, az emberek kezdték végre belátni, hogy nincs egy joindulatu teremtö (a templpmok összedöltek az alacsony bordélyházak megmaradtak) márcsak, hogy a témánál maradjunk. :)
 
Utoljára módosítva:

steve3

Állandó Tag
Állandó Tag
Drága Steve! Ettől féltem, hogy ilyen választ kapok...:) Azért azt még megkérdezném, hogy Jahve és az izraeliták szempontjából mit kell érteni azon, hogy "fizikailag meg is hal,az újjászületése folytán akkor is élni fog". Tudtommal ők nem hisznek a feltámadásban és a reinkarnációban sem, akkor micsoda a számukra az "újjászületés"?

Hogyan lehet Isten szellemétől születni?
Kedves Kyra!
Szeretném neked megmutatni,az izraelita írásokban a feltámadásra,és a szellemi újjászületésről szóló igéket.
A feltámadás esetében elsőképpen arra gondolunk,hogy fizikai testben élünk újra a földön,de alaposabban értelmezve a sorokat,észrevehetjük ,hogy az Isteni cél szerint fizikailag élő,de szellemi halott állapotunkból kell feltámadni.Már az ószövetségi sorokban is világosan érthető,hát még Jézus megvilágosító tanításával együtt.

26És adok néktek új szívet, és új lelket adok belétek, és elveszem a kõszívet testetekbõl, és adok néktek hússzívet. 27És az én lelkemet adom belétek, és azt cselekszem, hogy az én parancsolatimban járjatok és az én törvényeimet megõrizzétek és betöltsétek. 28És laktok azon a földön, melyet adtam atyáitoknak, és lesztek nékem népem s én leszek néktek Istenetek.Ez.36,26-27

Jézus is erről az újjászületésről,feltámadásról beszélt,ha hiszünk Őbenne és megtérünk.Vagyis elfogadjunk ingyen szeretetből véghez vitt áldozatát,és bűneinkre feloldozást kapunk,és ettől fogva az Ő Szellemét hordozva Neki élünk,és engedelmeskedünk.Ez valódi újjászületés,tapasztalható,gyakorlati lépés.

Izrael feltámasztásáról bővebben is ír még Ezékiel próféta....amikor már a leírt részben majdnem kész a feltámasztás,-fizikailag már kész az alany,..de hiányzik belőle a legfontosabb,Isten megelevenítő,-én úgy értem itt -Isten újjászülő Szelleme.
Testben már élhetünk itt a földön,de ez még nagyon kevés.A továbblépés:-hogy Isten Szellemétől újraszülessünk,hogy ne csak fizikailag már helyreállított gondolkodó lények legyünk,hanem Istentől MEGELEVENÍTETTEK,FELTÁMASZTOTTAK.
Hiszen tudod,Jézus a" sötétben ülő halottakért" jött,hogy aki vele kapcsolatba kerül ,aki benne hisz azt azonnal feltámassza,és Szellemet adjon neki....így kerülve vissza az Istennel való élő közösségbe.

7És én prófétálék, a mint parancsolva vala nékem. És mikor prófétálnék, lõn zúgás és ímé zörgés, és egybemenének a tetemek, mindenik tetem az õ teteméhez. 8És látám, és ímé inak valának rajtok, és hús nevekedett, és felül bõr borította be õket; de lélek (Szellem)nem vala még bennök. 9És monda nékem: Prófétálj a léleknek, prófétálj embernek fia, és mondjad a léleknek(Szellemnek): Ezt mondja az Úr Isten: A négy szelek felõl jõjj elõ lélek, és lehelj ezekbe a megölettekbe, hogy megéledjenek! 10És prófétálék a mint parancsolá. És beléjök méne a lélek s megéledének, s állának lábaikra, felette igen nagy sereg.

"11És monda nékem: Embernek fia! ezek a tetemek az Izráel egész háza. Ímé, ezt mondják: Elszáradtak a mi csontjaink és elveszett a mi reménységünk; kivágattunk! 12Annakokáért prófétálj, és mondjad nékik: Így szól az Úr Isten: Ímé, én megnyitom a ti sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem! s beviszlek titeket Izráel földjére. 13És megtudjátok, hogy én vagyok az Úr, mikor megnyitándom sírjaitokat és kihozlak titeket sírjaitokból, én népem! 14És adom az én lelkemet belétek, hogy megéledjetek, és leteszlek titeket a ti földetekre, és megtudjátok, hogy én, az Úr, szóltam és megcselekedtem, ezt mondja az Úr Isten."
-

A feltámadás kezdete hogy Szellemet kapunk Istentől,és a mi szellemünk is megéled,a feltámadás vége,pedig az amikor a halandó testünk is romolhatatlan mennyei szellemi testté változik.Mint amilyen az angyaloknak is van,tudod olyan lesz...
-
Ha most is érthetetlen voltam és bonyolult,akkor kérlek vedd kezedbe az evangéliumot,és kövesd Jézus egyszerű szavát,ha érdekel az újjászületés.Nincs jobb ennél.
 
Utoljára módosítva:
Oldal tetejére