Ezt sem verték nagydobra: lakásokkal is segíti a kormány a menekülteket

Miközben évek óta hergeli a menekültek ellen a kormány a közvéleményt és hirdetett "migránsmentes övezetet", a Magyar Nemzet most azt írja: 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára.

A Belügyminisztériumhoz tartozó BelügyiAlapok.hu portálról ugyanis kiderült: az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira – a 2014–2020-as időszakban 9,9 milliárd forint – sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete.

A 2015. június 30-án közzétett pályázatra a BMSZKI eredményesen nyújtott be támogatási kérelmet, és Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el. Az Európai Unió az alapokból megvalósítandó projektekhez 75 százalékos támogatást nyújt, amelynek mértékét évente határozza meg.


A fennmaradó 25 százalékos forrást pedig a hazai költségvetés állja.

A lap megkereste a BMSZKI-t, hogy pontosan miről szól a menekülteknek nyújtott lakhatási program, de a Tarlós István főpolgármester által irányított fővárosi önkormányzat

nem engedte nyilatkozni a hajléktalanellátó szervezetet.

Szintén az európai bizottsági menekültalap oldalán található meg az a 2016. december 16-i belügyminiszteri utasítás – hatálya a 2017–2018 közötti programidőszak –, amiből kiderült, hogy a Belügyminisztérium különösen négy tevékenységet támogatna: menekültek lakhatási körülményeinek felmérése, lakhatási program kidolgozása, lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadásokhoz nyújtott anyagi támogatás, valamint szociális munka.

A sok milliárd forintot felemésztő állami propaganda ellenére Magyarország igenis fogad be menekülteket. Bár Brüsszellel késhegyig menő harcot folytatunk 1293 elismert menekült áttelepítése ellen, csak tavaly legalább ennyi embernek adtunk valamilyen jogcímen védelmet.

DA

menekultek3.jpg
 
Már régóta mondjuk itt többen is, hogy Magyarország FOGAD BE menekülteket. Anno még videót is belinkeltünk róla. Most csak azok akadnak ki azon, hogy menekülteket fogadunk be, akik eddig ezt tagadták. És akik összemosták a menekülteket a határon rendőröket dobáló, susnyásban beszökdöső illegális bevándorlókkal.
Nem tudom észrevetted e, hogy nem a menekültek befogadása, hanem a kormány hazudozása az, ami a legtöbb tagot kiakasztotta itt (és másutt is).
Amúgy magyarázd már el nekem, hogy ki az az illegális bevándorló? Mert szerintem aki bevándorolt, az nem lehet illegális és vica versa.
Amúgy azok a "határon rendőröket dobáló, susnyásban beszökdöső illegális bevándorlók" végigjöttek Európa déli felén mint menekültek és itt is menekültként szerették volna a magyar határt átlépni. (Nem az EU-st, mert azt már megteték Görögországban, netán Bulgáriában.)
Szóval mi is a különbség? Mikor lesz valaki menekültkérő és mikortól illegális bevándorló?
Menekülteket, védelemre szorulókat mindig is fogadott be az ország. Lakásokat egyébként sajnos nem kapnak. De miért is lenne baj, ha kapnának?
Nagyjából azért mert csak Budapesten mintegy 3oooo hajléktalan van, akik zöme magyar állampolgár és előbb nekik illene fedelet adni a fejük felé. Vagy te nem így látod?.
Inkább örülni kellene neki, ha igaz lenne.
 
Már régóta mondjuk itt többen is, hogy Magyarország FOGAD BE menekülteket. Anno még videót is belinkeltünk róla. Most csak azok akadnak ki azon, hogy menekülteket fogadunk be, akik eddig ezt tagadták. És akik összemosták a menekülteket a határon rendőröket dobáló, susnyásban beszökdöső illegális bevándorlókkal.
Menekülteket, védelemre szorulókat mindig is fogadott be az ország. Lakásokat egyébként sajnos nem kapnak. De miért is lenne baj, ha kapnának? Inkább örülni kellene neki, ha igaz lenne.


Kedves Jászladány
-
Egyenlőre még nem halottam a hivatalos magyar kormánytól megerősítve a hírt.
-

Másodszor, ha igaz is lenne a történet nyilvánvaló, hogy a jótékonyságnak álcázott akció mögött puszta anyagiasság áll, az EU éppen most fog a pénzek elosztásáról diskurálni és nem titok, hogy az anyagi veszteség sokkal nagyobb mértékű lesz mind a lakosághoz viszonyított 0,0001 % menekültnek a felvétele az országnak kerül.
-
Hangsúlyozom, a 0,0001 % menekült felvétele az bakfütty, az ország lakosága 1980 óta évente több mind 20-szor annyi személlyel zsugorodik.
Ismétlem a magyar lakoság létszáma évente több mind 20-szor annyi személlyel zsugorodik. A magyar ápolok nyugaton pisiltetik az ápolásra szorulo öregeket, ki fogja a mi fütyinket tartani?
-
Hogy ezúttal is az EU kijátszása és nem egy erkölcsi megújulás van a hírek mögött mutatja, hogy pont akkora szamról van szó mind az elkötelezettségben lefektetett, hogy alig egy honapja még millió forintokat felemésztő propagandával, un. Nemzeti konzultációval próbálta a kormány ez ellenszenvet szítani.
-
Magyarország hírneve még soha nem volt olyan rossz mind ezen kormány alatt,
Orbán az embertelenség szimbólumává vált, a gúny, a megvetés, az elrettentő példa megtestesítője.

-
Nincs kabaré, amiben meg nem említenék ennek a törpe-országnak a nevét, ezt a "möchte gerne Führert",
csak éppen vér fagy az emberek arcára a nevetés helyett. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt kell megéljem.
 
A 2-2,5 millió fidesz szavazó egyben tartására és a választások megnyerésére, ill. probléma elterelésre, néphülyítésre. Sima, ócska belpolitikai játék.
Pontosan!
Már Bajorország sem kér belőlük, új, önálló hivatalt akarnak felállítani mert a korábbi elég gyenge hatásfokkal dolgozik a kitoloncolások terén.
Sose azzal van a baj aki tevékeny része akar lenni az országnak inkább az eltartásukat követelő résszel van gond!
Az önkormányzatok ami a tulajdonukban volt, és amit csak lehetett, értékesítettek. A magánbefektetők meg nem tolonganak, hogy bérlakásokat építtessenek.
Lesz erre forrás majd nyugi.
 
Vagy inkább, amit írtam, azaz sok afrikai országban gyarmatként meg kellett tanulni a gyarmatosító nyelvét. Az pedig változgatott.
-
Kedves Flamingo, szerintem nincs sok vitatott pont közöttünk, a többség félreértésből származik.
Ha megengeded lassan fogok válaszolni. Jo mindanyiunknak ha a tényeket szem elött tartjuk.
-
Orbán veri az öklét a gyarmatosito hatalmak ellen. Hogy is állunk ezzel
-
Az Egyesült Nemzetek szervezete készitett egy listát 1945-ben a függőségbe levő territóriumokról.
Ezen a listán 1950-ben ebből még 100 territorium szerepelt.
A gyarmatok felszabadításának az időszaka (1960-1980) után csak 16 maradt belölle.
-
Ebből a legnagyobb a Marokkó által megszállt Nyugat-Szahara, az egyetlen Afrikai terület. :(
-
További 10 terület Nagy-Britanniához tartozik, ezek összlakossága 220.000 fö,
ami egy Debrecennek felel meg. :(
Felsorolom öket: Anguilla, Bermuda, Kaiman, Turks és Caicos (a Karibik szigetcsoportbol); Brit Virgin-szigetek; Sankt Helena és a Falkland (Délatlantik)
-
Az US-Amerikai fennhatósághoz tartozó területeken 320.000 személy lakik.
Felsorolom öket: Virgin-Szigetek (Karibik) egy fontos kikötő Cruise-hajok számára; a Guam egy fontos katonai támaszpont; Samoa a Pacifikon tonhalfeldolgozásbol él.
-
Franciaországnak csak közigazgatási joga van Neukaledoniában ahol Nickel bányászat folyik. A terület 1998 ota egy átadási stádiumban van

Mielött tovább ecseteljük a bevételnek ma már modernebb forrásai vannak és ezt ado-paradicsomoknak nevezik.
Mo. például EU-Vizum kereskedéssel foglalkozik, nem gyarmat.
-
szurkemarha-felvonulas.jpg
 
Utoljára módosítva:
Már Bajorország sem kér belőlük, új, önálló hivatalt akarnak felállítani mert a korábbi elég gyenge hatásfokkal dolgozik a kitoloncolások terén.

Csacsiságokat beszélsz kedves CasaLoma.
-
Nem "lustaság" miatt toloncolják ki az embereket hanem azért mert nem jogosultak védelemre, nem ülldözi öket senki a hazájukban.
-
 
Szóval mi is a különbség? Mikor lesz valaki menekültkérő és mikortól illegális bevándorló?

A menekültkérő nem lesz illegális bevándorló semmikortól. Menedékkérő menedéket kér, az illegális bevándorló pedig nem kér menedéket, csak papírok és beutazási engedélyek nélkül beszökik az országba.
Nem tudom, ez így érthető-e, vagy összefoglaljam. Tehát:
1. Menedékkérő: menedéket kér.
2. Illegális bevándorló: nem kér menedéket.

Mondjuk, ez szerintem evidens, de úgy látszik, nem mindenkinek.

Nagyjából azért mert csak Budapesten mintegy 3oooo hajléktalan van, akik zöme magyar állampolgár és előbb nekik illene fedelet adni a fejük felé. Vagy te nem így látod?.

"A magyar kormány és a Belügyminisztérium (BM) nem biztosít lakást Magyarországon a nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek - szögezte le a BM hétfőn.
A sajtóban megjelent hamis híresztelésekkel szemben a kormányzat őrzött és nem őrzött szálláshelyeket tart fent: a védelemben részesültek elszállásolását ezeken a szálláshelyeken oldják meg - írta a BM"

Forrás: MTI. Nem linkelek, mert sok oldal lehozta. Más oldalakat is kéne nézni, nem csak ellenzékieket.

Ezért fogja elbukni az ellenzék a választást, mert nincs egy normális programja, egy ötlete, egy koncepciója, még egy hiteles jelöltje se, csak marják egymást, és átlátszó hazugságokkal szórják tele a médiát. Nagyon szomorú vagyok, amiért nincs egy normális alternatívája a Fidesznek. :(
 
A 4 évenkénti automatikus hátraarc ideje lejárt. Nem most, már jóval korábban. Ideje lenne felébredni.

Szerintem már nincs kinek felébredni. Egy teljesen új ellenzék kellene, új, értelmes, hiteles emberekkel, nem pedig ez a levitézlett, dilettáns, bukott banda. Miért nem adják már át a terepet olyanoknak, akik valóban elfogadható alternatívát jelentének a Fidesz kormánnyal szemben? A Fidesznek is jót tenne egy normális, konstruktív ellenzék, és nem ez a bohócbanda.
A választók 40 %-a nem tudja kire szavazzon, mert a Fideszre nem akar, más meg nincs helyette. Elkeserítő!
 
A fenti fénykép egyébként egy 2015-ös cikkből való, és semmi köze a most állítólagosan lakást kapó menekültekhez:

https://abcug.hu/magyar-zaszloval-halalkodnak-a-befogadott-menekult-gyerekek/

Amúgy röhejes, hogy most meg azt verik a kormány fejéhez, hogy menekülteket fogad be. Magyarországon is lehet beadni menedékkérelmet, a határon is lehet, és aki beadja, azt oltalomba veszik, elhelyezik szálláson, amíg elbírálják a kérelmét. Pozitív elbírálás esetén befogadást nyer, és ugyanolyan oltalomban és gondoskodásban részesül, mint bármely más fejlett országban. A KSH oldalán meg lehet nézni, hogy melyik évben hány menedékkérő volt, és mennyi kapott ilyen-olyan státuszt. Nincs ebben semmiféle suttyom:

http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_evkozi/e_wnvn001.html
 
A tizen-, huszonévesek, de már az annál idősebbek is tudják. Lábbal szavaznak. Aki tud, és akar is dolgozni, annak veszíteni valója nincs.

Ez a lényege a szabad munkaerővándorlásnak. Én ennek örülök, mert így itthon is emelni kényszerülnek a béreket, és végre nem leszünk senki bérrabszolgái. Már egész jó fizetéseket adnak a Spárnál is, az Aldinál is, és a kormány is kénytelen emelni az egészségügyi dolgozók fizetését. Jól van ez így!

Csak éppen ettől még nem lesz normális ellenzékünk!
 
A menekültkérő nem lesz illegális bevándorló semmikortól. Menedékkérő menedéket kér, az illegális bevándorló pedig nem kér menedéket, csak papírok és beutazási engedélyek nélkül beszökik az országba.
Nem tudom, ez így érthető-e, vagy összefoglaljam. Tehát:
1. Menedékkérő: menedéket kér.
2. Illegális bevándorló: nem kér menedéket.

Mondjuk, ez szerintem evidens, de úgy látszik, nem mindenkinek.



"A magyar kormány és a Belügyminisztérium (BM) nem biztosít lakást Magyarországon a nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek - szögezte le a BM hétfőn.
A sajtóban megjelent hamis híresztelésekkel szemben a kormányzat őrzött és nem őrzött szálláshelyeket tart fent: a védelemben részesültek elszállásolását ezeken a szálláshelyeken oldják meg - írta a BM"

Forrás: MTI. Nem linkelek, mert sok oldal lehozta. Más oldalakat is kéne nézni, nem csak ellenzékieket.

Ezért fogja elbukni az ellenzék a választást, mert nincs egy normális programja, egy ötlete, egy koncepciója, még egy hiteles jelöltje se, csak marják egymást, és átlátszó hazugságokkal szórják tele a médiát. Nagyon szomorú vagyok, amiért nincs egy normális alternatívája a Fidesznek. :(


Kétféle migrációról szokás beszélni:
- menekülőkről, akik az életterüket egy másik országba helyezik át és
- munka migránsokról, akik csak dolgozni mennek a szomszédos országba
-
Az EU-n belül ez utóbbi engedélyezett, ez a globalizáció része.
Ha Mo. kilép az EU-bol akkor megfog nőni az illegálisan külföldön dolgozok száma.
-
Semmi különös nincs abban, hogy politikai menekültek, üldözöttek, katasztrófák miatt széttört infrastruktúrából jöttek illegálisan (engedély nélkül) lépik át a szomszédos határt.
-
Ez egy olyan küszöb mind amikor egy embernek azt mondjuk: "vállalhatsz munkát ha van tartózkodási engedélyed de tartózkodási engedélyt csak akkor kapsz ha van munkád"
-
Az 1956-os magyar menekültek sem vízummal, útlevéllel a kezükbe érkeztek Ausztriába, közöttük is volt sok rabló és gyilkos (a lincselők voltak az elsők akik pucoltak), mi lett volna ha visszatoloncolták volna őket mondván "kutyából nem lesz szalonna", te kommunista országból jössz, kommunista vagy és a gyerekeid is azok lesznek, elfogtok szaporodni mind a nyul.
-
Kétségtelen, hogy a migráció legfőbb oka a szegénység.
Keresztények nem menekülnének sehova, mert Jézus a szegénységet és a feltámadást éltette?
-
A sajtó jelentések szerint 1988 óta Európa határain 15.566 menekült vesztette az életét,
ebből 6.515 holtest még mindig a Földközi-Tenger fenekén nyugszik.
-

Ha jól értelek kedves Jászladány, az a véleményed "Vesszen a férgese" :(
-
800px-Non-EU_citizens_found_to_be_illegally_present_in_the_EU-28_and_EFTA%2C_Eurostat_2015.png

-
Ez a térképp jól mutatja, hogy Mo. nem mentette meg Europát a menekültektől, a kerítésnek semmi haszna nincsen és nem is volt.
-
2015-ben több mind 100.000 tartozkodott illegalisan Mo.-on. Hol vannak most ezek?
Németország eltud számolni velük. A nyugat jött Magyarország segitségére, nem Orbán a "megmentö".
 
ettől még nem lesz normális ellenzékünk!
Amilyen a kormány olyan az ellenzék.
Miért vársz el becsületet az ellenzéktől és programokat amikor a kormány sem tesz ennek eleget?
itthon is emelni kényszerülnek a béreket, és végre nem leszünk senki bérrabszolgái.
A lidl is most emeli fel netto 240 000 ftra a béreket...ami jó annak akik ott dolgoznak de, a magyar üzletláncok padlót fognak. Majd jön a kormány és megvédi a magyar munkahelyeket....jönnek a büntető adók, több eladót a boltokba stb..marhaság.
 
Ez a térképp jól mutatja, hogy Mo. nem mentette meg Europát a menekültektől, a kerítésnek semmi haszna nincsen és nem is volt.
Szerinted. Azok tartózkodnak a határon belül akiket befogadott az állam és azok akik beszöknek.
A többieknek várakozás....
2015-ben több mind 100.000 tartozkodott illegalisan Mo.-on. Hol vannak most ezek?
A kerítés teszi a dolgát.
Ha Mo. kilép az EU-bol akkor megfog nőni az illegálisan külföldön dolgozok száma.
Ha...(hahaha)
munka migránsokról,
Az EU-n belül ez utóbbi engedélyezett, ez a globalizáció része.
Így van aki szeretne máshol dolgozni az próbálja ki tehetségét önállóságát idegen földön.
Semmi különös nincs abban, hogy politikai menekültek, üldözöttek, katasztrófák miatt széttört infrastruktúrából jöttek illegálisan (engedély nélkül) lépik át a szomszédos határt.
Akkor hogy jutottak el pl: németországig?
Melyik szomszédos országból menekültek oda?
 
A lidl is most emeli fel netto 240 000 ftra a béreket....
Ne féltsd a németet, az nem hülye, azért fizet ennyit, mert megteheti, és még így is nyereséges. A többi meg, aki nem tudja kigazdálkodni, az zárjon csak be, akár hazai, akár nem. Ja, és nem árt egy minimális minőségi szintet sem tartani, mert amelyik csirkehús büdös a lidlnek, a többinek se legyen jószagú.
 
Amilyen a kormány olyan az ellenzék.
Miért vársz el becsületet az ellenzéktől és programokat amikor a kormány sem tesz ennek eleget?

Bocs, de ezt az összefüggést nem értem.
Ha egy kormány sz@r, miért törvényszerű, hogy az ellenzék is az legyen?

A lidl is most emeli fel netto 240 000 ftra a béreket...ami jó annak akik ott dolgoznak de, a magyar üzletláncok padlót fognak. Majd jön a kormány és megvédi a magyar munkahelyeket....jönnek a büntető adók, több eladót a boltokba stb..marhaság.

Ezt a negativizmust! :D
Egy barátnőm Angliában a Lidl-ben dolgozik, mert ott jóval többet fizet az üzletlánc ugyanazért a munkáért, mint itthon. Most a Lidl végre itthon is emeli a béreket, mert különben az emberek elmennek a nyugati boltjaikba dolgozni. Szerintem ez egy jó tendencia, mert így emelni kényszerült a Spár is, meg a Tesco is, akik nyugaton szintén ötszörösét fizették eddig a dolgozóiknak.
De azért sikerül ebből a pozitív dologból is negatív konzekvenciákat levonni!

"Add fel, ha süt is nap!" :rohog:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,729
Tagok
615,771
Legújabb tagunk
MARIA NOGUEIRA
Oldal tetejére