Rejtélyek, furcsaságok, talányok

Piroska49

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem nem veszitek tolakodásnak, hogy mostanában az Arvisurából idézgetek. Olyan érdekes dolgok jelennek meg oldalatokon melyekhez ebből a könyvből is lehet válaszolni.

Az Arvisura szerint az i.e. 3970-ben megtartott havaruti Nagyszálára érkező égiektől segitséget kértek a beavatottak mivel abban az időben sok kétnemű újszülött született. Ezeket a gyerekeket különleges kiképzésben részesítették. Belőlük arbag/gyógyító/, nazír/isten idézőpap/ lett. <o:p></o:p>
Az Arvisura szerint Kun László felesége is kétnemű volt.<o:p></o:p>
<o:p> </o:p>
<o:p> </o:p>
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem nem veszitek tolakodásnak, hogy mostanában az Arvisurából idézgetek. Olyan érdekes dolgok jelennek meg oldalatokon melyekhez ebből a könyvből is lehet válaszolni.

Az Arvisura szerint az i.e. 3970-ben megtartott havaruti Nagyszálára érkező égiektől segitséget kértek a beavatottak mivel abban az időben sok kétnemű újszülött született. Ezeket a gyerekeket különleges kiképzésben részesítették. Belőlük arbag/gyógyító/, nazír/isten idézőpap/ lett. <o ="">:p></o>:p>
Az Arvisura szerint Kun László felesége is kétnemű volt.<o ="">:p></o>:p>
<o ="">:p> </o>:p>
<o ="">:p> </o>:p>

Inkább megköszönjük, mert ilyenkor legalább olyan részeket ismerünk meg belőle, amelyek valami miatt különösen érdekesek. Valószínűleg nem vagyok egyedül azok között, akik idő és türelem hiányában nem tudnak nekiveselkedni a teljes (legalábbis ami a teljes 20 000 oldalból megjelent) Arvisurának.:rolleyes:
 

Rozi761

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Mira! Ma találtam rá erre a klubra.Nagyon örülök neki,nagyon érdekes dolgokat olvastam és csodálatos felvételek láttam. A jövőben naponta keresni foglak Benneteket.Nagyon érdekel mind az, amit itt látok, olvasok. Üdvözöllek:Rozi76l
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
X bolygó

A NASA 2004-ben tervezi (ez egy régi írás!)egy űrszonda indítását, mely 2012-re érne a Plútóhoz. Ennek feladata lenne az X bolygó létezésének bizonyítása vagy cáfolása.

Ezek után nézzük meg, mit rejtenek számunka e témában a mezopotámiai kőtáblák. A sumeroktól maradt ránk a világ teremtésének és a vízözönnek a legrégibb leírása, melyek úgy szólnak, hogy a víz apadása után ismét az Égből szállt alá a Földre a Tudás. Csillagászati ismereteik olyan magas fokon álltak, hogy megkülönböztették az állócsillagokat a bolygóktól. Ismerték az üstökösöket, meteoritokat. A Nap, Föld és Hold egymáshoz viszonyított mozgását - szigorú matematikai szabályokra alapozva - figyelemmel kísérték, és táblázatokban rögzítették a Naprendszer többi bolygójának helyzetével együtt. Ezekből az adatokból pontos naptárt készítettek, melyben az újév kezdetét a tavaszi napéjegyenlőség pontjára tették. Ismerték a precesszió fogalmát és a 25920 kisévet felölelő nagyévet is. A legrégibb naptár Kr.e. 4400-ból Nippúrból származik. Egy a Kr.e. III. évezredben készült agyagtábla alapján a mai kutatók pontosan beazonosíthatták az ott felsorolt bolygókat és csillagképeket is.
Zecharia Sitchin, amerikai kutató elmélete szerint a sumer teremtésmítosz, az –Enúma elis” - melyet 7 agyagtáblára róttak fel
az ókori Folyamközben - nemcsak az istenek születésének története, de egyben a Naprendszer keletkezését mondja el nekünk, ahol az istenek a bolygókkal azonosak. Az első táblán elkezdődik a Naprendszer kialakulása, mely a Napból - –kezdettől létező” - és 9 égitestből áll. Ekkor még nem létezik sem a Föld, sem a Hold, a Plútóval pedig, mint a Szaturnusz –hírnöke” - holdja? - találkozunk. A Mars és Jupiter között a Tiamat nevű bolygó foglal helyet, aki az –Élet Úrnője”. Ezen a pályán most az ún. kisbolygó-övezetet tartjuk számon, ahol több mint 3000 aszteroida (kisbolygó) kering a Nap körül. Létezik olyan elmélet, mely azt mondja, hogy ez egy olyan bolygó törmeléke, maradványa, mely valaha itt keringett, de egy ütközés során darabokra tört.
A 2. kőtáblán –Égi viszály” bontakozik ki, ahol a bolygók egymás felé vonzódnak és zavarják az ős égitestek pályáját. Harc kezdődik, melynek során a Naptól legtávolabb keringő bolygó, a Neptunusz (Éa) megfosztja a Napot teremtő erejétől, így újabb bolygók már nem születnek és egy időre béke honol a Naprendszerben. A 3. kőtáblán a történet Marduk születésével folytatódik, aki a Mélység szívében jön világra, Éa nemzi, vagyis a Neptunusz vonzza be a mi Naprendszerünkbe, pályáját megváltoztatva. Marduk a bolygók támogatásával elindul Tiamat felé, hogy elpusztítsa. Útja során a külső bolygók pályájában zavarok támadnak, majd Marduk elérkezik Tiamathoz és erejével darabokat szakít ki testéből. Tiamat erre –11 szörnyet szül”, akik továbbra is az oldalán lépkednek. Közülük az elsőt, Kingu-t indítja Marduk ellen. A többi bolygóistenség Marduk mellé áll, hogy legyőzzék Tiamatot.
A 4. tábla az égi csatát írja le. Az istenek felkérik Mardukot a Tiamattal való ütközéshez, majd eldől a csata. Marduk végighalad az égen, megkerüli a Napot, újra visszatér a csata színhelyére, ütközik a Tiamattal és kettéhasítja azt. A leválasztott rész lesz a Föld, melyet új keringési pályára állít. Az összetört másik felet –égi karpánt”-nak nevezik, melyet Marduk az égre feszít. Ez lenne a kisbolygó öv (karpánt = pánt = öv)?
Az 5. tábla a földi atmoszféra, a kontinensek és az óceánok kialakulását mondja el. Létrejönnek a földi életformák, Marduk fölragyogtatja a Holdat, mely ezután kijelöli a Földön az éjszakát és a hónapok hosszát. A Hold a Tiamat elsőszülöttje Kingu, akitől Marduk elveszi éltető elemeit, ezáltal élettelen anyaggá, holttá, vagyis holddá változik.
Marduk végleges sorsot jelölt ki Gagának, vagyis a Plútónak is, aki kezdetben a Szaturnusz egyik holdja. Új pályára állítja és saját keringési sajátosságaival ruházza fel (elnyújtott ellipszis, eltérő pályasík).
Amikor Marduk visszatér az égi csata színhelyére, azt nevezik Nibiru állomásnak. Marduk ezzel a tettel az –Ég Királya” lett. Gyakran emlegették –Nagy Égi Test”-nek és –Fényesen Ragyogó”-nak is, aki hasonlatos a Naphoz (nem azonos vele) és az –Ég közepén” helyezkedik el. Ugyanezt az eposzt babiloni változatban is ismerjük. A bolygót Nibirunak, –találkozások bolygójá”-nak nevezik, aki útja során a mindenség legtávolabbi zugait keresi fel, majd újra és újra visszatér az égi csata Nibiru állomására. A szövegek a bolygó ragyogó fényességéről írnak, mely nappal is látható. Keringési idejét 3600 évben adják meg, mely az ókori Mezopotámia történetében is nyomon követhető a következő főbb csomópontokkal:

Kr.e. 11 000 a mezolitikum (középső kőkor), amikor a homo sapiens megmagyarázhatatlanul magasabb kulturális szinten jelent meg a Zagrosz-hegységtől keletre található területeken, az Ararát és Taurusz hegységek között, ahol elkezdődik a földművelés és sorra jelennek meg a különféle gabona fajták.
Kr.e. 7 400 a kerámia használatának kezdete, mikor leereszkednek a hegyekből a termékeny folyóvölgyekbe és kialakul a fazekas kultúra, melynek bizonyítékai edények, ékszerek, szobrocskák
Kr.e. 3 800 a sumer civilizáció –hirtelen” megjelenése, királyságok, városok alapítása, a tudományok magas szintű művelése
Bár ha ezt a számítást követjük, a Nibirunak még bőven van ideje visszatérni...

Tehát többféle nézőpontot találunk az X bolygóval kapcsolatban. Vannak, akik azt mondják, egyáltalán nem is létezik. Mások úgy gondolják, létezik és látogatása szűkebb kozmikus környezetünkbe hamarosan bekövetkezik, esetleg 2012-ben. Létezik olyan spirituális nézet is, mely szerint az X bolygó az emberiség magasabb szellemi tudatra ébredésének metaforája. Mindenesetre ez is az univerzum megfejtésre váró titkai közé tartozik.
A világmindenségben bolygók keringenek központi napjuk körül, naprendszerek keringenek egymás szomszédságában, melyek külső bolygói gravitációjukkal befolyásolhatják egymás pályáját. Az is lehetséges, hogy egy központi naprendszer egyik bolygójának pályája keresztezi a szomszédos naprendszerben mozgó bolygók útját.

Lehet, hogy sosem leszünk képesek megfejteni ezeket a titkokat, mert az egész olyan végtelenség távlatát nyitja ki előttünk, melyet nem vagyunk képesek felfogni. És nem azért mert túl bonyolult. Nem. A világ dolgai mindig egyszerűnek tűnnek, amikor már megértettük őket. Itt a végtelenség az, ami megállíthatja gondolatainkat. És bár folyton arra törekszünk, hogy megérthessük a világmindenség működését, mindig csak részleteit vagyunk képesek kiragadni, amely részek megismerésével egyre közelebb jutunk ahhoz, hogy a világ által magunkat is jobban megismerhessük. Ahogy a világegyetemben minél távolibb helyekre jutunk el képzeletben vagy akár űrszondák segítségével, úgy saját kicsi világunkban is talán egyre közelebb kerülünk létünk magjához.


:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Remélem nem veszitek tolakodásnak, hogy mostanában az Arvisurából idézgetek. Olyan érdekes dolgok jelennek meg oldalatokon melyekhez ebből a könyvből is lehet válaszolni.
> </O:p>

Kedves Piroska!
Én is megköszönöm! Szerintem ez a lényege a fórumoknak. Úgy is mondhatnánk, hogy "Több szem, többet lát." Milyen kifejező ez a közmondás is!
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Mira! Ma találtam rá erre a klubra.Nagyon örülök neki,nagyon érdekes dolgokat olvastam és csodálatos felvételek láttam. A jövőben naponta keresni foglak Benneteket.Nagyon érdekel mind az, amit itt látok, olvasok. Üdvözöllek:Rozi76l

Szia! Köszöntelek a többiek nevében is!
Olvasgass és szólj hozzá bátran, tedd hozzá amit te láttál, hallottál, olvastál, érzékeltél stb.... :)
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
SiriusB!
Nagyon jó ez a mezopotámiai anyag!
Annál is érdekesebb, mert engem mindennek a kezdete izgat. Rudolf Steinertől olvasom éppen a Föld és az ember kialakulását. Ő szellemi látással észlelte az Akasha krónikából a régmúltat.

Azt írja, csak vázlatosan összefoglalva, hogy:
A Nap, a Hold és a Föld együtt léteztek, tehát nem a jelenlegi formájukban, hanem egységes masszaként,
majd a Nap kivált belőle, mint önálló égitest, ezzel elvitte a teremtő erőket, ami együtt fejlesztette az éigtestek és az ember fejlődését, ami egységet alkotott. Ezután kezdődött meg az emberi test sűrűsödése.
A Nappal együtt szellemi lények is távoztak, szoros kapcsolatban maradtak az új Nappal. Ezért az ember egy magasabb létfokról visszazuhant egy alacsonyabbra. Innentől a Nap csak kívülről tud hatni a Földre, annak életvilágárára az emberre is. Itt még kétneműség van. Ez az ún. lemúriai korban történt.
Később a Föld és Hold együtteséből kivált a Hold. Ekkor keletkeztek az emberiség főfajai és ketté vált a két nem.

Egyenlőre ennyit olvastam és fogtam fel, esetleg később még összefoglalhatom.
(Rudolf Steiner: Az Akasha Krónikából c. könyvéből)
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Stonhenge - A kék kövek rejtélye

Kedves Cathy!

Köszönöm, hogy felhívtad rá a figyelmem! Eddig nem hallottam a kék kövekről, viszont tökélyre fejlesztettem a keresést :p.

Ezt találtam:

Bournemouth Egyetem Stonehenge-szakértője, Timothy Darvill régésztársaival hamarosan megkezdi a munkát Stonehenge-nél. Darvill korábban meggyőződött arról, hogy az építmény legrégebbinek tartott részei, az úgynevezett kék kövek a Wales-i Preseli Hegységből származnak. A tintakék színű kövek egy-egy darabja öt tonnát nyom, és valószínűleg levonszolták őket a Preseli Hegyről, majd az Avon folyón úsztatták le a Salisbury síkig, de a szállítás pontos módszere ismeretlen.
A tudósok a most kezdődő ásatás során arra szeretnének választ kapni, hogyan tették meg a kék kövek a több mint 246 kilométeres utat a távoli hegységtől a Salisbury síkig. Darvill az AP-nek úgy nyilatkozott: reményei szerint kiderül, hogy miért, és mikor kezdték meg Stonehenge építését.
Egyelőre csak becsléssel állapítható meg Stonehenge kora, eszerint a kék köveket időszámításunk előtt 2600-ban helyezték el a síkságon. Darvill és csapata most rádiokarbonos vizsgálatnak veti alá a kék köveket, hogy pontos dátumot határozhasson meg, és ezzel talán fényt derítsen arra, pontosan milyen célból építették a különleges látványosságot.

Egy angol egyetem munkatársai április közepéig végeznek kutatásokat Nagy Britannia legismertebb történelmi emlékén. Az archeológusok arra szeretnének rájönni, hogyan jutottak el a szerkezetet alkotó kövek a helyszínre, és mikor kezdték meg az éptkezést. (Forrás: VG)

A kéthetesre tervezett feltárást a BBC finanszírozza, az ásatásokról szóló filmet pedig őszszel mutatja be a Timewatch különkiadásában. Az UNESCO örökségvédelmi listáján szereplő Stonehenge-dzsel kapcsolatban mindmáig viták tárgyát képezi, hogy mi célból és mikor épült a brit szigetek pogány múltjához kötődő, szabálytalan alakú kőépítmény.
Az ásatások április elsején kezdődtek, s mostanra a csoport elérte azokat az üregeket, ahol egykoron a rejtélyes kék kövek állhattak. Ezek a kisebb kövek, amelyeknek a többsége hiányzik, valaha az építmény eredeti szerkezetét határozta meg. A kutatók meggyőződése szerint a kék kövek elárulhatják, hogy Stonehenge eredetileg gyógyhely volt - olvasható a BBC News hírei között.
A régészek most szervesanyagmintákat vesznek az ominózus üregekből, hogy meghatározzák az időpontot, amikor a kék köveket a helyükre tették.
A projektet irányító Timothy Darwill professzor, a Bournemouth Egyetem vezető Stonehenge-szakértője, valamint Geoffrey Wainwright, a Régészeti Társaság (Society of Antiquaries) elnöke szerint amennyiben többet sikerül megtudni a kék kövek történetéről, sikerül megfejteni, hogy 4500 évvel ezelőtt miért hozták létre a kőépítményt.
A két kutató szerint a szürkéskék homokkő (a kék kő) a Stonehenge-től 250 kilométerre lévő dél-walesi Preseli-hegységből származhat, s azért szállították ilyen távolságra, mert a neolitikum embere hitt mágikus gyógyító erejében. A tudósok feltételezése szerint a szürkéskék homokköveket Kr. e. 2600 körül rakták le, majd 200 évvel később eltávolították helyükről, ám ez csupán megközelítő időmeghatározás.
Geoffrey Wainwright véleménye szerint ez egyfajta "újkőkori Lourdes" lehetett.
A régészek máris számtalan leletre, így agyagedény-maradványokra, római kerámiadarabokra, valamint őskori kőkalapácsokra bukkantak. <TABCHAR></TABCHAR>(MTI)
<!-- eTarget ContextAd End -->
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyan lehet köveken rádiokarbonos vizsgálatokat végezni? Én úgy tudom, hogy ehhez olyan anyag kell, ami valaha élő szervezet volt, mert ez az ami nek a bomlását mérni tudják.

hb_stonehenge_193928.jpg
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
És még Stonhenge:
http://www.kihagy6atlan.hu/temak/epiteszeticsoda/stonehengeafuggokovekmegfejthetetlenrejtelye/

A cikk:
Vajon a kört alkotó emlékmű egykor temetkezési hely volt? Vagy éppen maga volt az élet forrása? Netán történelem előtti csillagda lehetett?

Stonehenge az angliai Salisbury-fennsíkon látható, amelynek korát ötezer évre becsülik. Sajnos mára állóköveinek több mint fele eltűnt, ledőlt vagy betemetődött, de nagysága és misztikuma így is néma csodálatra kényszeríti látogatóit. A körkörösen elhelyezett köveket - amelyek között találni ún. trilitont, amely két függőleges kőből és egy rajtuk vízszintesen elhelyezett harmadikból áll - 1666-ban John Aubrey fedezte fel.

Az első tanulmányt Inigo Jones, a híres 17. századi régész írta a kövekről. Úgy tartotta, hogy valaha római kori templom lehetett. William Stukeley régiségkutató a 18. században meg volt győződve róla, hogy a druidák temploma volt egykoron, ahol az évszakokhoz kapcsolódó ünnepségeken állat- és emberáldozatokat mutattak be. Ezt azonban a 20. század régészei megcáfolták. A kövek valódi korát megállapítva egyértelművé vált, hogy az emlékmű mintegy 1000 évvel megelőzte a druida kultuszt. Ezzel viszont a csillagászok elméletének adtak szabad utat, miszerint a kövek elrendezése közvetlen kapcsolatban áll a Nap, a Hold és a bolygók mozgásával.

Az elemzések során kiderült, hogy a Stonehenge-et három fázisban építették. Az első szakaszban (kora 5000 évre tehető) épületfákból álló kört alakítottak ki, amit vizesárok és földsánc vett körül. A vizesárkot valószínűleg kézzel ásták ki, állati csontokból készült szerszámokkal. A körön kívül 56 lyuk található, ezeket ma "Aubrey Holes"-nak nevezik ("Aubrey-féle lyukak") felfedezőjük, John Aubrey után. Ezekben a mélyedésekben sírokat találtak, ezért látott napvilágot az elképzelés, miszerint vallási célzattal építhették az "objektumot". A külső gyűrű homokkőoszlopai 5 méter magasak és egyenként 26 tonnát nyomnak. Átmérője több, mint 30 méter.

Az építkezés második szakasza 4500 évvel ezelőtt zajlott. Ezúttal kisebb, kékkövet (bluestone) használtak, melyek ma is láthatók. A köveket a közel 400 kilométerre található Prescelli-hegyekben bányászták. A szikladarabokat legörgették a tengerhez, majd tutajokon felúsztatták az Avon folyón, végül szárazföldön elvonszolták a felállítási helyükre. Elképesztő mutatványt hajtottak ezzel végre, mivel egy-egy kő súlya nagyjából 5 tonna.

Az építés harmadik, végső fázisa nagyjából 4300 évvel ezelőttre tehető. A kékköveknek lyukakat ástak és elrendezték őket. A köveket ezúttal Marlborough Downs bányájából hozták, mintegy 32 kilométeres távolságból. Az út ugyan rövidebb volt, de a szikladarabok a korábbiaknál is tetemesebbek. A köveket párosával állították fel, felül szemöldökfákkal fogták össze őket. Hogy a szemöldökfák a helyükön maradjanak, a köveken bevágást csináltak. Gondosan ügyeltek a kövek egymáshoz képesti pozíciójára és a pontos tájolásra.

Azt már tudjuk, mekkora erőfeszítéssel alakították ki a helyet, de a kérdés még mindig adott: vajon mi célból építették Stonehenge-t? Lehetséges funkciójára néhány apró jel utal. A legérdekesebb és legtöbb hívet maga mellé álltó nézetek közül ismeretünk néhányat.

Nyári napforduló idején a Nap a Sarokkő és egy másik kő között kel fel. Elképzelhető, hogy az első Stonehenge arra szolgált, hogy meghatározzák őseik maradványainak az éltető Naphoz viszonyított helyzetét. Gerald Hawkins, amerikai csillagász 1963-ban komputerrel próbálta megfejteni a csoport titkát. Arra jutott, hogy Stonehenge olyan megfigyelőállomás lehetett, ahonnan az égbolton lezajló eseményeket nyomon követhették, és a kövek elrendezése közvetlen kapcsolatban áll a Nap, a Hold és a bolygók mozgásával, illetve szüntelenül változó konstellációikkal. Így nemcsak a nyári napforduló, hanem más fontos Nap- és Hold-jelenségek is megjósolhatók.

Timothy Darvill professzor Bournemouth Egyetem régészeti tanszékének vezetője szerint Stonehenge maga volt az élet. "Kutatásaink a Preseli-hegyre irányították figyelmünket, hogy megfejtsük a rejtélyt: az ott található kék kövek miért voltak fontosak az ősi idők emberének." - írja tanulmányában, nem is véletlenül. A hiedelem szerint ezek a kövek ugyanis gyógyító erővel bírtak, mert a Preseli-hegyen rengeteg szent forrás található. Még a 18. században is tömegesen zarándokoltak az emberek Stonehenge-hez, hogy letörjenek a mágikus kövekből egy-egy darabot, amit aztán különböző módokon használtak fel a gyógyulás érdekében. Az építmény körül sírokat is találtak, az ezekbe eltemetett emberek nagy része valamilyen betegségben szenvedett. A különböző mozgásszervi bajok, a törött csontok is arra utalnak, hogy azért érkeztek ide, hogy meggyógyuljanak. Így a kőrengeteg akár az élet szimbóluma is lehetett.

Egészen más nézetet vall Julian Thomas, a Manchester Egyetem régészeti tanszékének vezetője. Szerinte Stonehenge lakóhely is lehetett, ugyanis munkatársaival kilenc újkőkori lakásra emlékezettő épületet tárt fel a területen. A föld alól előkerült építmények korát az i.e. 3. évezred első felére datálják. A két legnagyobb talán kegyhely volt, illetve az egyik talán a csoport vezetőjének lakása volt. Mindkettőt árok veszi körül és a mellettük látható lyukak egy valamikori fa kerítésre engednek következtetni. A házak körül korabeli használati tárgyakat - agyagedényeket és kőeszközöket - is találtak. Bár az ásatások folytatódnak, de a leletek már önmagukban is kivételesek, hiszen olyan területen kerültek elő, ahol a hatalmas kőkörön kívül eddig semmi egyéb nyoma nem volt a hétköznapi életnek.

Úgy tűnik, minden viszonyítás kérdése. A hatalmas kőkolosszusok évezredek óta némán őrzik rejtélyüket, és néha, időről időre nagy kegyesen megengedik, hogy a kíváncsi ember megtalálja a valóság egy-egy fontos mozaikját, hogy végül összeállhasson a teljes kép. Addig pedig nekünk marad a találgatás.



Érdekes írás: http://beluard.freeweb.hu/index11_7.htm
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Továbbá:
Az eddigi feltételezések szerint Stonehenge először egy kör alakú töltés volt, árokkal és 56 lyukkal, melyeket ma Aubrey-lyukaknak neveznek. Ezek a kör kerületén helyezkednek el. Az első oszlop a Heel Stone (Sarokkő) volt és a földsánc bejáratán kívül helyezkedett el. A másodikat kb. 200 év múlva állították. A későbbi építők ezeket összekötötték egy párhuzamos, töltések szegélyezte út segítségével az Avon folyóval. A "sugárút" hossza megközelíti a 3,2 kilométert. Mintegy nyolcvan kőtömböt hoztak ide a 320 km-re levő Prescelly hegységből, Délnyugat-Walesből. Ezeket aztán valószínűleg tutajon szállították a walesi partok mentén, majd a másik Avon folyón Bristolba. A szárazföldön görgők segítségével vontatták, egészen Stonehenge-ig, ahol két körben állították fel őket. Az Aubrey-lyukak és a középen elhelyezkedő masszív kőkörök között az ún. Y- és Z-lyukak két további gyűrűje fekszik, amelyeknek csillagászati jelentőségük volt. Kr. e. 2100 körül 80 kék követ hoztak a helyszínre Walesből, melyekből két koncentrikus kört alakítottak ki. Ezeket később 30 homokkő monolittal helyettesítették. Ezen a körön belül két részleges patkóalakzat állt, amelyek közül a külsőt öt homokkő triliton (két függőleges , rajtuk egy vízszintes harmadik), a belsőt 19 faragott kék formázta.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Hogyan lehet köveken rádiokarbonos vizsgálatokat végezni? Én úgy tudom, hogy ehhez olyan anyag kell, ami valaha élő szervezet volt, mert ez az ami nek a bomlását mérni tudják.

Én is úgy tudom, hogy pl. virágpor kell hozzá... ezen én is megütköztem. Azt meg tudják állapítani pontosan honnan származik a kő, meg a kő korát, de hogy mikor került oda, a helyére, vajon miből?
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Belső Föld

A Hihetelen magazin április számában jelent meg egy érdekes és bizonyítékokkal is szolgáló cikk a Föld alatti birodalmak címmel.

Sajnos nem tudom csatolni a lefényképezett oldalakat, valószínűleg túl nagy a mérete. Segítséget kérek, hogy lehet lekicsinyíteni?

De találtam egy képet, amit az ESSA-7 műhold készített, szerencsére elkerülte a Nasa figyelmét, íga időben nem tudták eltüntetni.

essa7.jpg
A sarkvidéken gigantikus 2300 kilométer átmérőjű fekete lyuk látható, az összefüggő jégtakaró helyén.

Cathy, szétnézhetnél a lapon és fodíthatnál nekünk valami érdekeset, persze nem kell szószerint, csak összefoglalva! Lécci! ;)
http://www.byerly.org/thollowt/hollow.html

Erről nem tudom, hogy eredeti kép-e:
hole2.jpg

forrás: http://greyfalcon.us/Agartha.htm

reed4.jpg


Ezt is az ESSA-7 készítette:
occhio_del_ciclone.jpg
terracava_essa_7.jpg
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
imabyrd1.jpg
Byrd admirális, aki az USA haditengerészetének sarkkutató expedíciójának vezetője volt, 1947. febr. 11-én.
A Pentagon beszámolója után orvosi vizsgálatra utalta, majd hallgatásra kötelezte az "emberiség érdekében".
agarth15.jpg


1956-ban ismét szervezett egy expedíciót az Antarktiszra, másodszor is eljutott a Föld belsejébe.


agarth6.jpg


agarth3.jpg




agarth14.jpg


ha eltűnnének a képek: pagesperso-orange.fr/<WBR>oasis2002/agartha_chap1.htm
 
Oldal tetejére