CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Már Magyarországon is lehet idézettel fizetni a kávéért

  • 3,311
  • 4
Március 21-e a Költészet Világnapja, amelynek jegyében világszerte kávézók százai kínálják a kávét csupán egy idézetért cserébe. A mozgalomhoz idén először csatlakozott Magyarország is.

Különleges kezdeményezést hirdetett az egyik élelmiszeráruház-lánc a Költészet Világnapja alkalmából 2015. március 21-én, melyhez hagyományteremtő szándékkal idén először Magyarország is csatlakozott. Ezen a szombaton ugyanis egy teljes napig minden idézet (legyen az ismert, vagy saját) kávéházi fizetőeszközzé válik. (A költészet napját 1964-től minden évben április 11-én, József Attila születésnapján tartják Magyarországon!)

Világszerte több mint 1100 kávézó, bár és étterem csatlakozott a programhoz, ahol ezen a napon a vendégek kávéjukat egy idézettel vagy verssel fizethetik ki. A felhívás apropóján Nyáry Krisztián irodalomtörténésszel és íróval beszélgettünk történelemről, költészetről, kávéházakról...

Lelépnek a magyar Gripen-pilóták?

  • 5,828
  • 60
Kevés a pénz, nincs se perspektíva, se megbecsülés, irány valamelyik fapados légitársaság - a Magyar Nemzet szerint a vadászpilóták harmada kiléphet.

A Magyar Honvédség huszon-egynéhány vadászpilótájának akár egyharmada is szögre akaszthatja az egyenruháját a közeljövőben, és civil – többek között fapados – légitársaságoknál folytathatja karrierjét – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint a lépés már régóta érlelődik, és abban több tényezőnek is szerepe van. Így kérdésessé válhat a kormány által elvállalt nemzetközi missziók teljesíthetősége is.

Így például az mno.hu-n olvashtó írás szerint a honvédségben csaknem másfél évtizede nem volt értékelhető bérfejlesztés, ezt pedig már nem tudják kompenzálni az életpályamodell bevezetésével, illetve a második fél évtől beígért jelentős bérfejlesztéssel sem.

A lap állítja, a pilóták és a repülőműszakiak elvándorlásáért nemcsak az anyagi...

Barkácsfúróval, horgászzsinórral kénytelenek műténi több magyar kórházban

  • 4,707
  • 28
Nem is olyan rég derült ki és keltett nagy visszhangot, hogy a Szegedi Gyermekklinikán vészmegoldásként fertőtlenített bevásárlókocsikban szállítják és tolják a műtőbe a gyermekkorú betegeket. Most az Index írt terjedelmes cikket egy hasonlóan meghökkentő jelenségről, amely a magyar kórházakat érinti.

Az oldal forrása szerint van olyan neves egészségügyi intézmény, ahol barkácsoláshoz használatos fúrót használnak a speciális orvosi szerszám helyett (egy orvos szerint a fúrót már a nyolcvanas években is alkalmazták). A pénzhiány miatt néhány kórház mezőgazdasági boltokban vásárolt műanyagcsöveket alkalmaz a katéterezéshez, horgász damilt a bőr összevarrásához és vannak olyan esetek, amikor a franciakulcs is előkerül. Az eszközöket természetesen az előírásoknak megfelelően fertőtlenítik használat előtt.

Ennek...

Két évet kapott a garázsban 271 Picassót rejtegető nyugdíjas pár

  • 2,766
  • 13
Csalás miatt két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte pénteken a dél-franciaországi Grasse büntetőbírósága azt a nyugdíjas villanyszerelőt és feleségét, akik a garázsukban negyven éven át 271 Picasso-művet rejtegetettek.

A 75 éves Pierre Le Guennec azt állítja, hogy a műveket az 1973-ban elhunyt Picassótól és a feleségétől, Jacqueline-től kapta, amikor utolsó otthonukban, a Cannes közelében fekvő Mougins településen lévő házukban dolgozott. A perben meghallgatott tanúk azonban egyértelműen kizárták ezt a feltételezést.

A lefoglalt műveket át kell adni az első számú felperesnek, Claude Picassónak, a festő fiának, a művész hagyatékát kezelő Picasso Administration ügyvezetőjének - közölte a bíróság. A művek becsült értékét nem tették közzé. A felperesek között van még Picasso hat további örököse és négy múzeum is.

A kisnyugdíjas házaspárt "lopásból származó vagyonnal való csalásban" mondta ki bűnösnek a bíróság, de a nyomozás nem tudta megállapítani, hogy a lopásnak...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Marcipanos wrote on caviking's profile.
Szia, évekkel ezelőtt a Játsszunk beszédet könyvet feltetted. Tudom, sokan kerestek ez ügyben. Tudnál segíteni, szükségem lenne rá!
Köszönöm!
get to the top 3 test új verzióját keresem. Nagyon köszönöm, ha tudtok segíteni.
Fehér József wrote on janikaaa24's profile.
Midi Sies letőlteni mert törölni fogják .
Sziasztok! Régen jártam erre, kérdezném, hogy lehet-e írást felrakni, és ha igen, akkor hogyan?
Köszönöm!

Statisztikák

Témák
36,981
Üzenet
4,512,178
Tagok
597,465
Legújabb tagunk
Nikzso
Oldal tetejére