CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek Bencsik András szerint itt az ideje, hogy hadat üzenjünk az Egyesült Államoknak
 • 833
 • 22
A Magyar Demokrata főszerkesztője a HírTV műsorában pendítette meg, hogy az Európai Uniónak hadba kellene lépnie az Egyesült Államokkal szemben.

"Amennyiben a volt lengyel külügyminiszter jól látja, és az a körülbelül 450 millió ember Európában, aki szintén ugyanezt gondolja, hogy ezt az amerikaiak csinálták – hogy ne kerteljek, közéjük tartozok én is –, akkor ezt úgy hívják, hogy hadüzenet. Az Amerikai Egyesült Államok megtámadta az Európai Uniót. Ez ilyen egyszerű. Miközben püföli Oroszországot Ukrajnában, most úgy döntött egy merész fordulattal, hogy megtámadja az Európai Uniót is, és olyan kárt okozott neki, aminek a következményét föl se tudjuk fogni.

Normális esetben ilyenkor az Európai Unió azt mondja – de nincs ugye hadserege, csak országok vannak, és azoknak a vezetői egy sajátságos lelkiállapotban vannak… –, azt kellene válaszolni, hogy felvesszük a kesztyűt, és mi pedig hadba lépünk Amerikával szemben. Ez ugyanis nem baráti tűz volt. Ez egy gonoszul...
Hírek “Nem fog jönni a pénz!” — Ezrek osztják Juszt László drámai sorait Orbánék fejetlen kapkodásáról
 • 1,468
 • 25
Közel lehet az államcsőd az újságíró szerint.

Beszámoltunk arról, hogy teljes kifizetési stopot rendelt el a kormány az állami szerveknél: megjelent egy úgynevezett “2000-es” kormányhatározat arról, hogy a kormány alá tartozó szervek október 31-ig nem fizethetnek ki lényegében semmit, ami nem bérköltség.
A kifizetési stop alól négy tétel jelent kivételt:

 • önkormányzatok és egyéb szervek gyermekjóléti, egészségügyi, köznevelési terheinek finanszírozása;
 • bérek és más személyi juttatások;
 • nemzetközi szerződésekhez, vagy más jogszabályokhoz kötött kiadások;
 • a 2014-2020-as uniós programok esedékes kifizetései.
Juszt László a Facebook-oldalán kommentálta a hírt, bejegyzését már több mint 1600-an megosztották:
“Az Orbán-kormány a bérek kivételével szinte teljes kifizetési...
Hírek Az oroszok ördögi terve: már évekkel ezelőtt aláaknázhatták a gázvezetékeket
 • 3,416
 • 131
Björn Lund, a Svéd Szeizmológiai Hálózat (SNSN) szeizmológusa számára egyértelmű, hogy az Északi Áramlaton megfigyelhető gázszivárgások robbantások miatt történtek: „ehhez nem fér semmi kétség” – mondta.
A héten érkezett a hír, hogy – rejtélyes módon – egyszerre három ponton is szivárogni kezdett a gáz az Északi Áramlat-1 és -2 gázvezetékből.

A Kreml szerint „aggasztónak” és lehetséges szabotázsakciónak tartott események miatt rendkívüli vizsgálatot sürgetnek az oroszok. A váratlan szivárgás egyszerre három helyen indult el, amelyek miatt Németország, Dánia, Svédország, Finnország és Oroszország parti hatóságait azonnal riasztani kellett.

Tor Ivar Strömmen norvég katonai tudós és tengerésztiszt most kijelentette: „A...
Hírek Házakat mosott a tengerbe Kanadában a Fiona
 • 321
 • 2
Házakat mosott a tengerbe és elektromos vezetékeket szakított le Kanada Atlanti-óceáni partvidékén a Fiona nevű trópusi vihar. Newfoundland tartományban egy nőt a tengerbe sodort a vihar, egyelőre keresik.


A Fiona hurrikán a Karibi-térségből indult, Puerto Rico lakosságának 80 százalékát el is vágta az áramtól és hatalmas pusztítást okozott. Pénteken hurrikánról trópusi viharrá minősítették, mert valamelyest vesztett az erejéből. Ettől még nagyon tartottak tőle a kanadai hatóságok, arra számítva, hogy ez lesz a valaha volt legnagyobb vihar, ami az ország partvidékén pusztít. Meteorológusok előre figyelmeztettek, hogy a Fiona lehet "Kanada Sandy hurrikánja", utalva arra a viharra, ami 2012-ben 223 ember halálát okozta az atlanti partvidéken.


Fiona öt kanadai tartományon söpört át 160 km/órás széllel, rengeteg esővel elárasztva a partot.

A vihar többszáz embert hagyott áram nélkül, az ár pedig Newfoundland egyes részein több házat is a tengerbe mosott. A CBC kanadai...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok..

Szeretnék van -e 5.osztály felmérő anyagokat ( matek,irodalom, nyeltvan, történelmi, természet tudományos, német 1A)

És előre köszönöm..

Elnézést hallássérült vagyok bocsi
Szép napot mindenkinek.
eddy56 wrote on Stack's profile.
2021. november 30. az angol nyelvu megjelenés dátuma, ugyhogy gondolom egy ev mig a forditas és a nyomdai munka elkélszul
Leviathan Falls
ez a cime

és itt az angol nyelvu konyv pdf-ben
attila.p wrote on aniko45's profile.
Szervusz Anikó.

olvastam itt az oldalon, hogy Bakóczi Sára könyveit kedveled....nincs meg esetleg (és tudnád elküldeni e-bookban) "A város és a rózsa" c.könyvet

köszönettel attila.p
Pityesz46 wrote on garszt's profile.
Nagyon szépen köszönöm a munkádat! Leírnád milyen programmal csináltad és ha lehet elküldenéd nekem itt privátban?

Statisztikák

Témák
37,384
Üzenet
4,603,121
Tagok
602,675
Legújabb tagunk
Pozsár Krisztina
Oldal tetejére