CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Jövő héttől nyomkövető karperecet kell viselniük a koronavírus-fertőzötteknek Malajziában
  • 221
  • 2
Nyomkövető karperec viselésére kötelezik Malajziában március 11-től azokat, akiknek pozitív lett a koronavírus tesztjük - jelentette be szerdán Adham Baba egészségügyi miniszter.

A szerkezetet tíz napig kell viselnie az érintetteknek - mondta a miniszter, aki szerint bírsággal sújtják azokat, akik eltávolítják, manipulálják, megsemmisítik vagy elveszítik a karpereceket.

A nyomkövető eszköz viselésére vonatkozó kötelezettség azokra is kiterjed, akik kapcsolatba kerültek fertőzöttekkel.
Hasonló intézkedést vezettek be tavaly a szingapúri és a hongkongi hatóságok is.

Malajziában a minap jelentették be a járvány feltartóztatását szolgáló, januárban bevezetett korlátozások további lazítását. Mindemellett az egészségügyi vészhelyzet továbbra is hatályban marad, egészen augusztusig.

A kormány kedden közölte, hogy a parlament sem fog ülésezni ez idő alatt...
Benyújtotta a számlát három randi után a férfi, mert a nő nem akarta többet látni
  • 718
  • 14
Még mindig gyakori, hogy a randikon nem osztják meg a számlát vagy nem felváltva fizetnek, és most épp emiatt alakult ki faramuci helyzet egy Tinderen ismerkedő férfi és nő között.

A wisconsini Milwaukee-ban élő Alex Colboth megismerkedett egy pasival a Tinderen, akivel végül három randira is sor került. Alex ezután érezte úgy, hogy a kölcsönös vonzalom ellenére nincs meg a kellő kompatibilitás, ezért aztán finoman leépítette a pasit.

Ezek után a következő üzenetet kapta:

“Szia Alex, remélem, jól vagy. Megadnád kérlek a Venmo-dat? Azért kérdezem, mert többet már nem fogunk találkozni, ezért úgy gondolom, az volna igazságos, ha a közös randik költségét felesben fedeznénk. ha jól emlékszem, három különböző alkalommal mentünk bárba/étterembe, ahol mindegyik alkalommal én fizettem mindkettőnk fogyasztását. Ez kb. 35 dollárt (kb. 10 ezer Ft) jelent számodra, ami több mint fair az ételért és az italért, amit én vettem neked a randikon. Én egy korrekt lánynak tartalak...
A Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából
  • 988
  • 28
A Fidesz szerdán kilép az Európai Néppárt frakciójából, írja egybehangzóan a kormánymédia, köztük a Magyar Nemzet. Ezt néhány órával azelőtt írták meg, hogy az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti képviselőcsoportja szerda délelőtt dönt az új eljárási szabályzata jóváhagyásáról.

Emlékeztettek, hogy Orbán Viktor vasárnap Manfred Webernek, az Európai Néppárt európai parlamenti képviselőcsoportja vezetőjének azt írta: „ha a Fideszt nem látják szívesen, mi nem ragaszkodunk ahhoz, hogy a képviselőcsoport tagjai maradjunk”. A miniszterelnök levelében kifejtette, hogy az Európai Néppárt huzamosabb ideje vezetői és politikai válsággal küzd. „Bár ígéretek...
Megszületett az ítélet Sarkozy korrupciós ügyében — Nem járt jól a volt francia elnök
  • 259
  • 3
Ezzel véget érhet a politikai pályafutása.


Három év börtönbüntetésre ítélték Nicolas Sarkozyt, ebből két év felfüggesztett börtönbüntetés. Bár valószínűleg házi őrizetben fogja tölteni büntetését, a volt elnök ügyvédei fellebbeznek.

A vád korrupció volt: Sarkozy egy bírót próbált megvesztegetni, hogy információt adjon neki egy ellene folyó eljárásról.

Gilbert Azibert jogász akkor a legfelsőbb bíróságnál dolgozott főügyészként, így lehetett hozzáférése azokhoz a dokumentumokhoz, amelyek Sarkozy-nek kellettek.

Sarkozy ezért cserébe állítólag azt ajánlotta neki, hogy monacói pozícióhoz fogja hozzásegíteni.

A vádakat lehallgatott telefonbeszélgetések alapján emelték, a használatuk jogszerűségéről azonban hosszas vita folyt, melynek során Sarkozy botrányosnak nevezte azt, hogy lehallgatták a telefonját.

„Ha Putyin úr világában lennénk és így viselkednének, de mi az emberi jogok országában vagyunk” – mondta a vádemelés után a...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

RixavanDerMaat wrote on kiskalap's profile.
Köszönöm a lájkot :) legyen szép a napod! :)
jövő13 wrote on kistraktoros's profile.
Szia!
A földrajz 7.o.-os felmérőket fel tudnád tölteni más formában,mert így sajnos nem tudom megnyitni.
jövő13 wrote on Széles Krisztina's profile.
Szia!
Kaptál esetleg OFI-s földrajz felmérőket?/7.o./
Sziasztok .Valakinek meg van a Welttour Deutsch 2016 1 munkafüzet megoldása?

Statisztikák

Témák
36,328
Üzenet
4,373,875
Tagok
589,099
Legújabb tagunk
nita21
Oldal tetejére