CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek A NATO vizsgálja a honvédség tisztikarának megtizedelését
  • 191
  • 7
A Financial Times e témával foglalkozó, előfizetői számára elérhető cikkében példaként említi Juhász István ezredest, aki Irakban és Afganisztánban szolgált, s mostanáig az Egyesült Államokban, a NATO haderő-fejlesztési központjában dolgozott.

Ő és több száz társa a jövő hónaptól munka nélkül marad. Hivatalosan egyetlen érintett sem kommentálja a döntést, de bennfentesek szerint az állományban döbbenetet váltott ki a folyamat sebessége és könyörtelensége. Még akkor is, ha elismerik, hogy túl sok a tiszt, ezért szükség volt a reformra. A lap megjegyzi, hogy a 24 ezer katonából 23 százalék visel magasabb rangjelzést, míg Amerikában ez az arány 18 százalék.

A lap idézte Vadai Ágnes volt honvédelmi államtitkárt, aki úgy látja, hogy a lépés megrendíti a honvédség harci morálját, mivel sok tiszt a NATO-ban tanulta meg a szakma csínját-bínját...
Hírek Napra és percre pontosan megjósolta a III. világháború kitörésének időpontját a mesterséges intelligencia: Már csak ennyi lenne hátra?
  • 354
  • 10
Ha igaza van, akkor nagy bajban vagyunk.

Rémisztő jóslat​


Már 2023 februárját írjuk, hamarosan egy éve, hogy az orosz hadsereg bevonult Ukrajnába és megtámadta az országot, és azóta sincs semmi kilátás arra, hogy a háború napokon, heteken, akár hónapokon belül véget érne. Mióta lényegében Európához ennyire közel zajlik aktív háborús helyzet, az emberek egyre inkább elkezdtek tartani a III. világháborútól, főleg, hogy a NATO és Oroszország elég erősen egymásnak feszült. Megtudhatod, milyen dátumot jósolt a mesterséges intelligencia a III. világháború kitörésére!

Alexa szerint a III. világháború 2023. november 23-án, este 6 óra 5 perckor tör majd ki, a kiváltó oka pedig az lesz, hogy Oroszország támadást indít Németország ellen. A videót erre a linkre kattintva tudod megnézni.

Alexa szerint a III. világháború 2023. november 23-án, este 6 óra 5 perckor tör majd ki, a kiváltó...
Hírek Kis mennyiségben dekriminalizálják a kemény drogokat az egyik kanadai tartományban
  • 209
  • 6
A kanadai British Columbiában a kemény drogok birtoklásáért egy bizonyos mennyiségi határig senkit nem állíthatnak elő.

Három évig tartó tesztidőszakba kezdett Kanada legnyugatibb tartománya, British Columbia, ahol mostantól az olyan kábítószerekből, mint a metamfetamin, a heroin "szintetikus rokona", a fentanil vagy a morfium, a használó 2,5 grammnál kisebb mennyiséget anélkül tarthat magánál, hogy ezért büntetés lenne kiszabható - írja a BBC.

A döntés nem egyedülálló: hasonló módon dekriminalizálta a kemény drogokat 2020-ban az Egyesült Államokban Oregon állam is.
A dekriminalizálás a kanadai példa esetében azt jelenti, hogy bár a kemény drogok továbbra is illegálisak, azokat a felnőtteket, akik a fentebb említett mennyiségig kábítószert tartanak maguknál, nem tartóztatják le, nem lesznek a drogok birtoklásáért előállíthatók, és nem kobozzák el tőlük a kábítószert sem, viszont az elérhető egészségügyi és...
Hírek Tízezer ujgur menekültet fogad be Kanada
  • 214
  • 5
A kanadai parlament egyhangúlag elfogadott egy indítványt 10 ezer ujgur menekült befogadásáról helyi idő szerint szerdán.

A szerdai szavazás előzménye, hogy a kanadai törvényhozás 2021-ben népirtásnak minősítette, ahogy Kina az ujgurokkal és más muszlimokkal bánik az északnyugat-kínai Hszincsiang tartományban.

Jogvédő szervezetek úgy vélik, Hszincsiangban legalább egymillió ujgurt és más, nagyrészt a muszlim kisebbséghez tartozó embert zártak internálótáborokba, ahol a vádak szerint - többek közt - kényszermunkát végeztetnek velük. Peking mindezt tagadja.

A tartományból több tízezren menekültek el, és az indítványt támogató Sameer...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Zoltan1977Apa wrote on Pozitiva's profile.
Kedves Pozitíva, a feleségem gyógypedagógiai asszisztens képzésen tanul. Sokat segíthetne egy jó könyv, ha még megoldható, el tudnád küldeni a már sokak által emlegetett Gordosné: Bevezető általános gyógypedagógiai ismeretek c. könyvet? Köszönöm előre is!
Sziasztok! SOS LENNE valaki tud segíteni ezeknek a feladatoknak a megoldó kulcsában? Az is elég ha csatoltok képet a netről,de én ott mondjuk nem találtam fenn... Kérlek szépen segítsetek....
Sziasztok!Keresem get to the top 1 angol könyvhöz tartozó Teszteket!Esetleg valakinek megvan?
IMOPB wrote on ildi200429's profile.
A Hold sötét oldalán, Bűnös éj, Halálos csók van meg. Kell?
Sziasztok!
Keresem a régi apáczais betűhívóképeket (2002-2003 környéke). Esetleg valakinek megvan scannelve, vagy be tudná nekem scannelni?
Nagyon köszönöm előre is :)

(Tudom, hogy a mostani fent van, de nekem jobban tetszik a régi)

Statisztikák

Témák
37,561
Üzenet
4,649,534
Tagok
606,109
Legújabb tagunk
Áschin judit
Oldal tetejére