CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek Nővéreket toboroz egy apácazárda, hogy be ne zárják őket
  • 671
  • 22
Már csak négy apáca maradt abban a rondai zárdában, ahol egy szent ereklyét őriznek.

Nővéreket toboroz egy apácazárda, mivel már csak négy nővér maradt és félő megszüntetik az intézményüket.

A dél-spanyolországi Corazon Eucaristico de Jesus zárda azért szűnhet meg, mert a vatikáni szabályok szerint a hatnál kevesebb taggal rendelkező helyek nem maradhatnak nyitva.

„Ha a zárdájukban van elég ember, és szeretnének nekünk segíteni egy vagy két évig, tudom, hogy Isten megáldja önöket, és biztos vagyok benne, hogy a Szűzanya segíteni fog” – mondta Jennifer del Corazon de Jesus perjelnő..

A Ronda városában található zárda épülete a 16. századból való és Avilai Szent Teréz kezét őrzik ott. Népszerű zarándokhely, a látogatók közül sokan úgy vélik, hogy az ereklye segíthet a meddőség gyógyításában.

1708260747954.jpeg
Hírek Három óriáskígyót csempészett egy férfi, a nadrágjába rejtve
  • 245
  • 4
A nadrágjába rejtve próbálta becsempészni a tigrispitonokat Kanadából az Egyesült Államokba egy amerikai férfi.

Akár húsz évig tartó börtönbüntetést is kaphatott volna egy 38 éves amerikai férfi, aki ellen még 2022-ben emeltek vádat, mert három óriáskígyót akart becsempészni a nadrágjába rejtve az Egyesült Államokba. A csempészéssel vádolt Calvin Bautista végül megúszta egy évig tartó felfüggesztett börtönbüntetéssel, valamint ötezer dolláros, azaz átszámítva majdnem kétmillió forintos pénzbüntetéssel – jelentette a helyi sajtó.

Bautistát még 2018-ban buktatták le. A most 38 éves férfi busszal érkezett Kanadából a Champlain...
Hírek Kína békejobbot nyújtott egy fontos országnak
  • 141
  • 1

Kína és Kanada "nem riválisok" - mondta Vang Ji kínai külügyminiszter szombaton kanadai kollégájának, Melanie Joly-nak a Münchenben rendezett biztonsági konferencia keretein kívül tartott találkozón.


Hangoztatta, hogy a két ország "nem rivális", és bírálta az állítólagos kínai beavatkozásról szóló "hamis információkat".
A kétoldalú kapcsolatok azóta feszültek, hogy a kanadai hatóságok 2018-ban letartóztatták a Huawei kínai távközlési konszern egyik vezetőjét, és Kína megtorlásul bebörtönzött két kanadai állampolgárt.

Bár azóta mindhármukat szabadon engedték, a feszültségek továbbra is megmaradtak: Peking bírálja Ottawát, amiért igazodik Washington Kína-politikájához, a kanadai hatóságok pedig rendszeresen beavatkozással vádolják Kínát.

"A kétoldalú kapcsolatok jelenlegi nehézségei" "nem olyanok, amilyennek Kína látni szeretné" - hangoztatta Vang Ji. Hozzátette,
"A két ország nem rivális, nemhogy ellenség. Együttműködő...
Hírek Trump aranyozott cipőmárkát dobott piacra egy nappal a gigabüntetés után
  • 272
  • 8
Csaknem 150 ezer forintba kerül egy pár, de van rajta amerikai zászló.

A második elnöki cikluséárt kampányoló Donald Trump pénteken saját cipőmárkát dobott piacra, nem sokkal azt követően, hogy egy polgári perben elítélték őt és idősebb fiait csalásért: a bíróság három évre eltiltotta az üzleti tevékenységtől New York államban és több mint 354 millió dollár bírság megfizetésére kötelezte őket.

Az ítélet szerint Donald Trump hamisan állapította meg összvagyona, többi között floridai rezidenciájának értékét, amit jóval felülbecsült, így jutva előnyösebb kölcsönökhöz. A bíró egy ponton azt mondta Trumpról és védenctársairól, hogy az általuk tanusított megbánás teljes hiánya a patologikus határát súrolja.

Trump egy nappal ezután a philadelphiai Sneaker Conon tűnt fel, itt mutatta be Never Surrender High-Tops fantázianevű utcai cipőmárkáját...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Fodor Ditke wrote on Szélildi's profile.
Kedves Szélildi! Nagyon hálás lennék, ha tudnál segíteni. Unokámmal igyekszünk az olvasást jobbá, szebbé gyakorolni. Ha dr. Gósy Mária és Laczkó Mária a Varázsló - Olvasásfejlesztés című könyvének elérhetőségét szíveskednél ismét megadni, nagy segítség lenne. A link nem működik már, máshogyan nem tudom elérni. Nagyon köszönöm!!!
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.
koaty wrote on Julcsi960's profile.
Szia, bocs de először véletlen epub-ban raktam fel a Katicalányok 4-et. Időközben javította, esetleg cseréld át pdf-re.

Statisztikák

Témák
38,059
Üzenet
4,783,496
Tagok
614,712
Legújabb tagunk
Ademl
Oldal tetejére