CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek Kiviharzott a teremből az iráni válogatott vezetőedzője, miután a nők elnyomásáról kérdezték
  • 223
  • 4
Eltakarták mezükön a válogatott címerét az iráni játékosok, amikor szeptemberben két barátságos mérkőzést játszottak – a közvélemény akkor ezt a gesztust a tiltakozások támogatásának jeleként értelmezte. Az elmúlt napokban ugyanakkor erősen kritizálták a focistákat a Twitteren, amiért Dohába indulásuk előtt iráni vezetőkkel találkoztak .

Carlos Queiroz vezetőedző ugyanakkor egy sajtótájékoztatón azt mondta, az iráni focisták szabadon tiltakozhatnak a világbajnokságon, amennyiben az összeegyeztethető a versenyszabályzattal és a „játék szellemével”. „Irán pontosan olyan, mint a te országod. Követi a játék szellemét és a FIFA törvényeit. A futballban így fejezed ki magad. Mindenkinek joga van ahhoz, hogy kifejezze magát” – mondta Queiroz egy brit újságírónak a torna előtti sajtótájékoztatón.

„Ti letérdeltek a meccseken. Van, aki egyetért ezzel, és van, aki nem. Irán pontosan ugyanilyen. Kizárt, hogy a nemzeti válogatott bármi ilyen jellegű problémával szembesülne, a...
Hírek Tíz év után visszatették a Kúria falára a nyilaskeresztesek kúriai elnökének portréját
  • 350
  • 6
Közel egy évtizeden keresztül csak egy üres keret lógott a Kúria folyosóján ott, ahol addig az 1944-ben kinevezett, majd később Németországba menekült Szemák Jenő fotója állt, a keretben pedig egy szöveg jelezte, hogy miért nem vállalnak közösséget vele: „vészterhes időkben vállalt szerepe miatt nem állítják ki”, írták korábban.

Ám a portré nemrég visszakerült a díszterem felé vezető folyosó falára, írja a Hvg.hu. Jelenleg az alábbi felirat áll Szemák fotója alatt: „Dr. Szemák Jenő a nyilas hatalomátvételt követő alkotmányellenes kinevezését kényszerű szükség nélkül fogadta el. A Kúria kitelepítését Sopronba fenyegetést alkalmazva támogatta.”
Szemák Jenő a nyilas hatalomátvétel után lett a Kúria elnöke. És a nyilasok ideje alatt széles körben rettegtek tőle, miután pereket vezetett a rendszer ellenfelei és egyszerű magyarok ellen. Szemák a háború után elmenekült...
Hírek NATO: nincs jele annak, hogy a lengyelországi rakétacsapás szándékos lett volna
  • 345
  • 8
A vizsgálat még folyamatban van, a NATO pedig nem tesz elhamarkodott lépéseket, de azért leszögezték: a lengyelországi incidens nem Ukrajna hibája.

Megszólalt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár Brüsszelben, aki elmondta, hogy a lengyelországi rakétacsapás kivizsgálása „folyamatban van”, de „semmi jel nem utal arra, hogy ez szándékos támadás eredménye lett volna”, ahogy arra sem, hogy Oroszország csapást akarna intézni NATO-országok ellen.
Soron kívül Medvegyev: a Nyugat egyre közelebb kerül a világháborúhoz
„Előzetes elemzésünk szerint az incidenst valószínűleg egy ukrán légvédelmi rakéta okozta, amelyet az ukrán terület védelmére lőttek ki az orosz cirkálórakéta-támadások ellen”
– jelentette ki.
„De hadd legyek világos, ez nem Ukrajna hibája. A végső felelősség Oroszországot terheli, mivel folytatja az Ukrajna elleni illegális háborúját” – tette hozzá.

...
Hírek Kína is indult a választásokon Kanadában
  • 138
  • 2
A pekingi rezsim 2019-ben és 2021-ben is pénzelte egyes kanadai politikusok kampányát. Trudeau már januárban tudott erről, mégsem tájékoztatta a közvéleményt.

Kína a demokratikus intézmények aláásására törekszik – figyelmeztetett Justin Trudeau kanadai miniszterelnök. „Jelentős intézkedéseket hoztunk választási folyamataink megerősítésére, és továbbra is nagy figyelmet szentelünk (…) a demokráciánkba és intézményeinkbe való külföldi beavatkozás elleni küzdelemnek” – mondta múlt hétfőn újságíróknak. A baj csak az, hogy Trudeau egy sajtóhír miatt szánta el magát arra, hogy nyilvánosság elé álljon az ügyben. A Global News hírtévé beszámolója szerint a kanadai hírszerzés (CSIS) arra a következtetésre jutott, hogy Peking több választáson is a demokratikus folyamatok aláásásán dolgozott, s erről már idén januárban tájékoztatták a miniszterelnököt és a kabinet magas rangú tagjait. Mindez felháborodást váltott ki Kanadában. A rendőrség alig néhány nappal korábban közölte, hogy...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Stieb Gabriella wrote on ronix7-7's profile.
Szia! Szeretném megkérdezni, hogy Széplaki Erzsébet Szövegértést fejlesztő gyakarlatok 5 évfolyam részére, fel tudnád tölteni? Szerintem Apáczais. Köszönöm szépen.
kÖSZI A KALAPOT!!! ÜDV ATTILA
Sziasztok! Zátonyi Sándor Fizika 8.osztályos témazáró füzet megoldását keresem !! Akinek esetleg megvan kérem szépen küldje el!! Köszönöm szépen !!
Sziasztok!
FÖLDRAJZ 9.o-os A FÖLD MINT KŐZETBOLYGÓ TÉMAZÁRÓT keresem.
NAGYON SÜRGŐS és FONTOS lenne!
KÖsZÖNÖM!
Sziasztok!
TÖRTÉNELEM 9,o,-os TÉMAZÁRÓT keresem:A RÓMAI KOR
Nagyon fontos lenne!
Köszönöm!

Statisztikák

Témák
37,462
Üzenet
4,621,176
Tagok
604,348
Legújabb tagunk
Popnpixels
Oldal tetejére