CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Több ezer áldozata van a brit katolikus papok zaklatásainak

  • 669
  • 7
Több mint háromezer, gyermekek elleni szexuális bűncselekményt követtek el az angol-walesi katolikus egyház tagjai az elmúlt évtizedekben, derítette ki a brit kormány vizsgálata. A frissen publikált jelentés szerint ráadásul ez csak a bejelentett esetek száma, a valóság még rosszabb lehet.

„A katolikus egyháznak évtizedei voltak arra, hogy megreformálja magát, és elérje, hogy az eltussolás, az elkövetőkkel való együttműködés megszűnjön. De képtelen volt erre. Úgyhogy kormányzati beavatkozásra van szükség. A brit kormánynak kell elérnie, hogy ilyen ne történhessen többé" - mondta egy áldozatokat védő ügyvéd, Richard Scorer.

A jelentés megállapítja, hogy az egyház vezetője az ügyek kivizsgálása helyett inkább a szervezet megítélésének védelmére fókuszált.

„Sajnálom, nagyon-nagyon nyomorultul érzem magam amiatt, hogy ez megtörténhetett a katolikus egyházban, ötven éven keresztül. Most ismét ígéretet teszek arra, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, helyesen fogunk...
Folytatás…
Milliókat vállal át az állam a focisták fizetéséből a járvány miatt
  • 838
  • 11
Kedd este nem csak arról döntött a kormány, hogy milyen szabályok szerint fog működni Magyarország az elkövetkező 30 napban, hanem arról is, hogy kiken és milyen formában próbál segíteni az országvezetés a második idei lezárás idején.

Ennek érdekében az a döntés született, hogy amíg a most bejelentett rendkívüli intézkedések hatályosak - ez első körben 30 napot jelent -, az állam adókedvezmények, bértámogatások és ágazati kedvezmények formájában segít meg egyes vállalkozásokat.

Orbán Viktor ezt nevezi gazdaságvédelmi intézkedéseknek. Érdemes egy pillantást vetni rá, hogy a gazdaság mely ágazatát segíti meg leginkább a krízisben a kabinet.

Az egyik leginkább megsegített terület a turizmus: az állam ugyanis megtéríti a már lefoglalt, de most levesbe tartó szálláshely-bevételek 80 százalékát.

Hogy ezen túl adókedvezményt és bértámogatást mely vállalkozások vehetnek igénybe, azt a...
Folytatás…

A brit hadsereg állományának negyede robotkatonákból fog állni

  • 534
  • 5
A következő évtizedekben komoly változások jöhetnek hadászat terén.

Sir Nick Carter, a brit hadsereg tábornoka elárulta, hogy a következő évtizedekben a fegyveres erők közel 25 százaléka gépesített lehet, vagyis drónok és robotok láthatnak majd el honvédelmi feladatokat.

Vannak országok, ahol már hosszú ideje teljesítenek gépek szolgálatot, de az azért általánosságban elmondható, hogy hadseregek nagy része továbbra is emberi erőforrásokból áll.

A brit honvédelmi minisztérium feltett szándéka, hogy minél több védelmi feladatot gépekre bízzanak, méghozzá azért, mert szeretnék csökkenteni az emberáldozatok számát.
A tábornok véleménye szerint 2030-ra a fegyveres konfliktusok nagy részét már robotokkal vívnák, amelyeket egyébként emberek irányítanának, de biztonságos távolságból. Carter a Guardian-nek azt mondta, hogy nem tud még pontos számokat, de a 120 ezer fős állományuknak akár a negyede is robotokból állhat majd. A tábornok később beismerte, hogy ezt a számot csak...
Folytatás…

A Kínában fogva tartott két kanadai állampolgárról is egyeztetett Trudeau Bidennel telefonon

  • 376
  • 4
A két, Kínában bebörtönzött kanadai állampolgárról is egyeztetett egymással Justin Trudeau kanadai miniszterelnök és Joe Biden megválasztott amerikai elnök.

Trudeau Twitteren közzé tett bejelentésében leszögezte: reméli, Washington segíteni fog Kanadának a két állampolgára elengedésére tett erőfeszítéseiben.

Michael Kovrig korábbi diplomatát és Michael Spavor üzletembert 2018 decemberében tartóztatták le, miután a kanadai hatóságok őrizetbe vették Meng Van-csout, a Huawei kínai telekommunikációs óriásvállalat pénzügyi igazgatóját.

Spavor és Kovrig ellen idén júniusban kémkedés miatt vádat emeltek.

Kína tagadja, hogy az ügynek bármi köze lenne Meng Van-csou ügyéhez, akinek a letartóztatása miatt feszültség alakult ki Ottawa és Peking között.
Kínában ezen kívül két kanadai állampolgárt halálra ítéltek, kábítószer előállításának és - egyikőjük ügyében - szállításának bűntette miatt.

Trudeau egyúttal kozölte, gratulált Bidennek az amerikai elnökválasztáson elért sikeréhezz...
Folytatás…
Oldal tetejére