CanadaHun - Kanadai Magyarok Fóruma

Hírek Először gyógyítottak rákot fagyasztással hazánkban a Semmelweis Egyetemen
  • 247
  • 0
A fagyasztásos eljáráshoz nem kell altatás, és a műtét során csak a rákos sejtek pusztulnak el, a többi szövet nem károsodik.

Hazánkban először a Semmelweis Egyetemen végeztek két, rosszindulatú vesedaganatos betegen fagyasztásos eljárást, amely során a rákos szöveteket -40 Celsius fokon roncsolják. A műtétekre december végén került sor, a betegek azóta is jól vannak, és a februári kontrollvizsgálat eredménye is jó eredményt hozott.

Nem kell hozzá altatás – helyi érzéstelenítésben végzik


Az eljárás előnye, hogy a fagyasztás érzéstelenítő hatása révén altatás nélkül, csupán helyi érzéstelenítésben végzik, így például olyan idős szívbetegeknél is megoldást nyújthat ez a beavatkozás, akiknél az altatásos műtét ellenjavalt.

A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájához tartozó Képalkotó Vezérelt Ablációs Központban (KVAK) egy 46 és egy 59 éves, vesedaganatban szenvedő férfin végezték el hazánkban elsőként a...
Hírek Indiában olyan meleg van, hogy dehidratált madarak potyognak az égből
  • 266
  • 1
A madarak nem jutnak ivóvízhez, mert a hőség kiapasztotta a vízforrásokat.

Naponta tucatjával esnek le az égből a kimerült, dehidratált madarak a nyugat-indiai Gudzsarát államban tapasztalható hőhullám miatt, írja a Reuters.
Az állam legnagyobb városa, Ahmanábád állatorvosai és állatmentői szerint a madarak azért kerülnek ilyen állapotba, mert nem jutnak ivóvízhez, ugyanis a hőség kiapasztotta a vízforrásokat. Egy ahmanábádi állatkórház orvosai elmondták, hogy az elmúlt hetekben több ezer madarat kezeltek, naponta több tucat madarat visznek be hozzájuk az állatmentők.

A helyi állatmentők szerint az idei az utóbbi idők legnehezebb évei közé tartozik, mintegy tíz százalékkal nőtt a megmentésre szoruló madarak száma.
Az utóbbi években a nyarat megelőző forró hónapokban Dél-Ázsia nagy része kiszáradt. Narendra Modi indiai miniszterelnök a napokban a megnövekedett tűzveszélyre...
Hírek Nem lesz többé McDonald's Oroszországban, a szintén távozó Renault helyén újra elkezdik a Moszkvics gyártását
  • 494
  • 8
Megkezdte orosz üzletágának értékesítését a McDonald's, s több mint három évtized után végleg távozik Oroszországból . Az amerikai gyorsétteremláncnak 850 üzlete van Oroszországban, és összesen 62 ezer embernek adnak munkát. A McDonald's az Ukrajnában indított háború okozta humanitárius válságot nevezte meg fő okként, aláhúzva,

Oroszországi hálózata „már nem tartható fenn, és nem egyeztethető össze a McDonald's értékeivel.
A chicagói székhelyű cég Ukrajna orosz invázióját követően, márciusban még azt jelentette be, hogy ideiglenesen bezárja oroszországi üzleteit, de alkalmazottait továbbra is fizeti. A mostani döntés után azt szeretnék elérni, hogy egy helyi, azaz orosz vevőhöz kerüljön az étteremlánc, s az vegye át a McDonald's munkatársait, hogy legalább az eladás lezárásáig megkaphassák a fizetésüket.
Chris Kempczinski vezérigazgató nehéznek nevezte a döntést, különösen a cég alkalmazottainak és a több száz orosz beszállítónak „a McDonald's iránti elkötelezettsége és...
Hírek Huszonháromszor ment férjhez a világrekorder asszony
  • 379
  • 5
Linda Wolfe leghosszabb házassága 7 évig, a legrövidebb 36 órán át tartott.


Az amerikai Linda Wolfe – leánykori nevén Linda Lou Taylor – először 1957-ben, 16 éves korában ment férjhez egy George Scott nevű, akkor 31 éves férfihoz. A frigy 7 évig tartott, ez volt a nő leghosszabb és elmondása szerint legboldogabb házassága. A legrövidebb mindössze 36 órán át tartott, mivel férjével rájöttek, hogy nem szerelmesek egymásba.

Az asszony élete során összesen 23 alkalommal ment férjhez, ebből háromszor ugyanahhoz a személyhez. Saját bevallása szerint soha, egyetlen férjét sem csalta meg, míg házasok voltak, de mindig is odavolt a házasodás romantikájáért. Különböző férjeitől összesen hét gyermeke született és még számos gyermeknek volt a mostohaanyja.

Férjei között voltak...

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Eia wrote on Malinák Irén's profile.
Andara wrote on Asil's profile.
Kedves Asil!

Esetleg a Juliette Párizsban nincs meg véletlenül.
Előre is köszönöm.

Andara
keresztúr wrote on Maxell Miklós's profile.
Szia, ez a régi könyv 1994-es, ha érdekel, innen le lehet tölteni:
Iren84 wrote on usakriszta's profile.
Szia! Bocsika a zavarásért. :) Olyan kérdésem lenne hogy megvan még esetlega Zóna Fun 2 dvd-d? Sajnos a linkek közül már csak 1 müködött. :) Köszi szépen. Ici

Statisztikák

Témák
37,180
Üzenet
4,559,087
Tagok
600,523
Legújabb tagunk
Südi Györgyi
Oldal tetejére