Reiki!

A

altungar

Vendég
Szervusz Altungar!

  • - végre sikerült letisztázni a reiki történetét, szerencsére egyre kevesebben tanítják a reiki mesét a keresztény szerzetesről...

    Senki sem perfekt, de itt van a kutya elásva...

  • - egyre több hiteles információ kerül átadásra a reiki történelmében betöltött személyek, tanításokat illetően.

    Valamikor csak ki fog világosodni
  • -szintén pozitívan értékelem azt is, hogy kiegészítésre kerültek a kezelési praxisok a japán mesterektől kapott útmutatások alapján, és ezen gyakorlatokba egyre több ember szerez jártasságot és kezel sikeresen a reikivel, segítve a beteg embereken

    De mi van a Tibeti mesterekkel, Budhával, Jézussal? Ők nem jegyzeteltek?
  • -jó dolognak tartom, hogy egyre több reiki tanító vállal nagyobb felelősséget tanítványaiért, több foglalkozást (csoportost és egyénit) biztosítva a fejlődését; a magasabb fokozatokat feltételekhez köti, nem elég a tanfolyam díjat kifizetni

    hallelúja most már nemcsak a pénzt veszi fel...hát igen a mai telített gazdasági helyzetben többet kell nyújtani a konkurenciánál.
  • - szintén a fejlődés jele, hogy közös munka és egyetértés van több reiki mester és szervezet között, mint pl.

    A Kartelltörvény...;)

    Magyarországi Reiki Egyesület, Usui Szellemi Iskola Közösség, Magyar Tradícionális Usui Reiki Egyesület, stb

Én úgy gondolom szükség van közös munkára, és az a fejlődés jele, hogy a reiki mesterek között együttműködést helyezik előtérbe a rivalizálás helyett... és ennek a gyümölcse pl. a korabeli japán könyvek magyarországi kiadása, korabeli gyakorlási és szellemi útmutatók magyarországi elérhetősége, több egészségesebb, harmonikus ember.... persze tennivaló van még.

Egyetértek, csak az a bajom, hogy annyira Japán mánia van. A Karateban és a júdóban is (melynek a tradíciója az Usui Reiki-s korszakot többszörösen felülmúlja) sokáig az ment, hogy a Japán mesterek a legjobbak.. hmm hmm nos a mai helyzet az, hogy...;)


Én örülnék annak is hogy normális párbeszéd alakulna ki a tradíciót követő irányzatok és az egyéb alternatív vonalak közt.

Még az sem kellene, csak legyen békésegymásmellettélés.


És csökkenne a különbség, a különcködés, a vetélkedés és lennének alap dolgok ami minden reiki irányzatban közös lenne és nagyjából hasonló tanítás kerülne átadásra irányzatoktól függetlenül.

Hát igen a különcködés az egyetlen igaz Isten lovagja... a megvilágosodottak jellemzője. De legyenek. Ha mindenki csak magával foglalkozik akkor mindenkivel VAN foglalkozva ;)

Ugyanakkor azt is látom, hogy ez nehéz, mivel kicsúszott a kontroll a reiki mesteri avatásokat illetően és ma nagyon sok helyen csupán pénzért megvásárolható a reiki mesteri cím, sajnos.

A Kontroll az olyan mint a Cenzúra meg a Rezsim, és a Diktatúra meg Monopol. Osho mosolyog.

És kérdést vet fel mi még a reiki és mi az a határvonal amitől nem célszerű egy módszert reikinek hívni. Hisz egyértelmű ami a reiki irányzatainak a számát illeti igencsak felül van prezentálva a sokféle stílus. A tisztulás úgy gondolom egyébként mindenki hasznára válna.

Igaz nem mind a 315...315...317 irányzatról is van szó. de vannak olyan irányzatok melyek azért 20-30 éves múltra tekintenek vissza. Az is egy kicsi tardíció.

Szia giyandeva, hát egy irányba beszéltünk, bocsi ha beidézgettelek.
Tudod most egy jó darabig csend volt. Jól van ez így. Jól láttad meg a dolgokat én csak hozzáfűztemegy kicsit. Alapjában véve tök mindegy. Úgy is minden úgy történik ahogy történnie kell.
Azt, hogy mit nevezünk Reiki-nek a leglényegtelenebb dolog a világon.
Osho azt mondta, hogy csak a lényegtelen dolgokat lehet tanítani, a lényeges dolgok megtörténnek maguktól.
Míly igaz a mondás ha belegondolsz.

Egyszer eljön a pillanat amikor már nincs szükséged a KENYOKU,JOSHIN KOKYUU-HO,SHU CHU REIKI,REIKI MAWASHI,RENZOKU REIKI-HO,ENKAKU CHIRYO,SEIKAKU KAIZEN-HO,KOKI-HO,GYOSHI-HO,BYOSEN REIKAN-HO,HESSO CHIRYO-HO,TANDEN CHIRYO-HO,HATSUREI-HO,.... dolgokra hanem elég egy gondolat ;);););)
 

flamenco

Új tag
Kedves Altungar!

Ezt az utolsót tapasztalatból írtad? Be tudnád mutatni a gyógyítást? Egy gondolattal? Több rákos áttétes ismerősöm van, akik 100 km.-et utaznak kezelésekre.

Kérlek, értesíts, hol történhet meg az egy gondolattal való gyógyításod. Nagyon érdekel és gondolom sokakat.
 
A

altungar

Vendég
Kedves Altungar!

Ezt az utolsót tapasztalatból írtad? Be tudnád mutatni a gyógyítást? Egy gondolattal? Több rákos áttétes ismerősöm van, akik 100 km.-et utaznak kezelésekre.

Kérlek, értesíts, hol történhet meg az egy gondolattal való gyógyításod. Nagyon érdekel és gondolom sokakat.

Kedves Flamenco

;););) így fejeztem be a Monológomat.
Ha valaki most egy mindent megváltó receptet vár tőlem akkor csalódást kell okoznom.
De kezdjük az alapoknál. Minden Energia,… a gondolat is. (Tudjuk) Rendben van, mit csinál a Reikimester ha távgyógyít??? Nos a gondolat erejével teszi azt is. Valakinek kell kapaszkodóként egy HON SHA...hozzá valakinek nem. (de csak azt gyógyítja aki kéri és az a páciens számára már egy ráhangolódás, adhat persze engedélyt a Felső Én-jén keresztül is de az mindegy)
Aztán mit is tesz a Reiki terapeuta? Gyógyít? Dehogy is! Hisz mindenhol ezt lehet olvasni. Közvetíti a Reikit (feltölti, kiegyenlíti az energetikai rendszert és aktiválódik az Öngyógyítói folyamat a páciensben). Nem tudom, hogy MO.-n mit tanítanak de nekem még a Tibeti Hangtálakkal végzett rezgésterápia eredményességét is a kezelést kísérő Gyógyító gondolatoktól teszik nagymértékben függővé. A (általam tanult) Reikiben is pozitív Affirmációkkal kell a kezelést végezni. Vizualizálni az egészséges állapotot (boldogan szökdel egészségtől duzzadva egy szép mezőn), és a pozitív megerősítések hozzá, az igenlő. „Igen Én egészséges vagyok”. Vagy „Józsi makkegészséges.” ( a páciensnek is kell ezt tennie)
Helytelen a „szeretnék” vagy „egészséges leszek” illetve „ meg fogok gyógyulni” megfogalmazás. Ennek az egésznek a Belső gyermekkel van dolga. Nem akarok most könyvet írni. Megtették azt már mások előttem, s nem akarom a Spanyol viaszt sem feltalálni.

Mindenkiben ott lakik a saját maga messiása. Mindenki meg tudja gyógyítani saját magát. Mi a Reikivel csak egy támaszt adunk. Egy fizikálisan nagyon is érezhető támasz. Ami igen Meggyőző a közvetített érzésekkel és hatásokkal. De csak Egy energetikai helyrehozatal. Most javasoljak könyveket, filmeket, idézzem az univerzális törvényeket. Felesleges.

A Lényeg Mindenki dönthet, hogy beteg lesz e és az marad e vagy sem. Persze mindennek oka van. Meg kell találni. (nem arra gondoltam, hogy elestem és eltört a karom).
Érdekes lehet megemlíteni, hogy egy ÖRÖKBEFOGADOTT gyermek aki nem hordozta magában az örökbefogadó család genetikai betegségét is megbetegedett benne.!!! Hmmm.,.. (The Living Matrix film) Miért? Energetikai egymásrahatás az ún mezőkön keresztül (az ember finomanyagú testein keresztül) vagy csak a Gondolat útján fertőződött meg. Hallom, látom, azt hiszem én az igazi gyerekük vagyok… Megbetegedhetek én is ? Már beteg is vagyok.

Az embereket fel kell világosítani, el kell velük beszélgetni, meg kell találni a betegség okát érzelmi szinten (persze lehet Karmikus is). Ez a legnagyobb feladat. Fel kell dolgozni ezeket a „gyökereket” Ez csakis a Gondolat erejével működhet. A saját maga gondolata erejével. A Te gondolatod nem fogja meggyógyítani. Te hitet adsz nekik abban. Sokan hisznek benne, hogy a Mester majd meggyógyít. A Hit hegyeket tud megmozgatni. De annak is rendíthetetlennek kell lenni,… ez is a gondolat terméke. Ez egy elsődleges gondolat „ a mester meggyógyít” de ha a Mögöttes gondolat a kétely akkor az lesz a való. Minden gondolat mögött van egy mögöttes gondolat.
A csodálatos gyógyulásokat nem én vagy te hoztad létre, hanem a hit. A Hit (mondjuk inkább mélységes meggyőződés megrendíthetetlen bizalom TUDÁS) egy Gondolat. A gyógyultak továbbadják a gyógyulásukról való dicsőítést és más betegeket is megfertőznek a Hittel. Ez kívánatos a gyógyulás szempontjából. Aztán lesznek olyanok is akik akarnának Hinni de a Mögöttes Gondolat a kétely…hm általában a nagyon intellektuálisak gyógyulnak a legnehezebben. Nem ok nélkül.

Most ne írjak már órákon keresztül. Nem akarlak untatni benneteket de egy két apróságról még. Én nagyon is intellektuálisnak indultam… A metafizika az számomra nevetséges dolog volt. De a tapasztalataim meggyőztek, hívővé (nem keresztény) tudóvá tettek s így meggyógyulhattam.
35 évesen Gynekomastiát kaptam mindkét cickómba. ( magyar elnevezése. A férfi mell nőies jellegű megnagyobbodása )

Aki ismeri tudja, csakis operációs úton lehet megszabadulni tőle. Nos én meg is operáltattam akkor mindkettőt, de egy év sem telt bele és újra ott volt.
Második feleségem különleges képességekkel megáldott személy, (nem is olyan ritkaság) s elbeszélgetett a Belső gyermekemmel. Olyan dolgokat említett a gyermekkoromból amit aztán tényleg nem tudhatott. Ez egy sokk volt számomra, de pozitív, én a materialista. Ez személyes megtapasztalás egy formája annak a bizonyos Metafizikának. Ha egyszer személyesen ilyen dolgot megtapasztalsz akkor TUDOD és már a mögöttes GONDOLAT is tiszta tudás. A HIT akkor óriási. Apámnak köszönhettem, hogy nőies oldalam elnyomtam. Nagyon lágy fiúcska voltam s Ő egy „kemény férfit akart” azzá is váltam. S amikor Ő meghalt akkor előjött a nőies oldalam. A fent említett formában. A Feleségem elbeszélgetett a Belső gyermekemmel, én is szoktam hozzá beszélgetni, bár én nem „látom” de a pinpong labda nagyságú két daganat elmúlt. Nem akarok csalódást okozni de akkor még nem reikiztem, tehát semmi energetikai csodagyógyulás.

Hát ennyit a Gondolatról ami HIT.

A Rákos betegeidnek talán nem ártana mélységeiben foglalkozni saját magukkal. Gyermekkorral, sokszor ott van az eb elásva. A mostani életükkel. A megvilágosodás útjára lépni. Te segíthetsz nekik megtalálni saját magukban a HIT-üket. Kis dózisban fokozatosan. Hangold be őket a Reiki 1 és 2 be. Ajánlj neki regressziós terapeutát ha te ezt nem csinálod. Találjátok meg az okokat. Addig is a Reiki energia Fizikai megtapasztalása első lépésként egy csodálatos alap a HIT felépítésének. Higgyenek, benned hogy meggyógyulnak. Használd a Placébó effektust.
Persze aki „ezt vállalta be” annak is jól fog jönni ez hiszen el fogja fogadni. Az elfogadása emelni fogja a (mai nyelven) életminőségét.

Egyébként a Reikiben vannak technikák amibe kapaszkodni lehet. Passzív és aktív mentális kezelés például.

Sajnálom, ha csalódást okoztam de nincsenek csodagyógyítók, csak csodás öngyógyulások.
De TE lehetsz egy a sok közül akit az emberek annak hívnak. De mélyen tudod, hogy Placebo vagy.  A cél szentesíti az eszközt hallottam valahol. Nem kell mindenkinek mindent tudni…csak az Intellektuálissokkal sok a bajlódás. De ha személyesen megtapasztalják (mint én is) akkor ..,.AKKOR..
Üdvözlettel
 

flamenco

Új tag
Szia Altungar!

Köszönöm szépen a válaszodat.

Azt gondolom, az elmélet elmélet, a gyakorlat gyakorlat.

Mintha úgy vélnéd, a beteg a felelős, nem gyógyul meg, ha te arra gondolsz, ő gyógyuljon meg.

A Reiki 90 % gyakorlat, 10 % elmélet, így tanította Kerkápoly Géza mester.
Mintha mostanában 95% elméletet lenne a Reikiben és 5 % gyakorlat - de nem mindenütt és ez jó.

Azt gondolom, más reikit tanultunk, illetve inkább átfogalmazom - mást tanultunk útmutatásul.

A reikit nem lehet irányítani. Én-t belevinni - vizualizálni, akarni - ez nem a reiki útja ismereteim szerint. Semmi vizualizáció nem való a Reikibe - más az eszköztára. A tiszta tudat. Itt némi vágyat érzek : az ember szerény szavakkal de mégis az énjét tartja fontosabbnak, nem a reikit. Irányítani akarja, belevinni valami sajátot, nem gondolod?

Úgy vélem, te azt képviseled - behangollak és gyógyítsd meg magad - magára hagynád a beteget, Altungar - noha ha te magad ennyi év után nem tudod őt meggyógyítani - ő hogyan tudná magát?

A mesterek feladata tanítványaik kikezelése is a betegségekből - legalábbis én így tanultam. Azokból, melyekből magukat még nem tudják.

Számomra nem megoldás behangolni őket és aztán okosságokat mondani, oldják meg... Ha te ennyi év után nem értél célba az úton, akkor egy rákos beteg akinek hónapjai vagy hetei vannak hátra - hogyan?

A betegnek az élete a tét.
 
A

altungar

Vendég
Szia Altungar!

Köszönöm szépen a válaszodat.

Azt gondolom, az elmélet elmélet, a gyakorlat gyakorlat.

Mintha úgy vélnéd, a beteg a felelős, nem gyógyul meg, ha te arra gondolsz, ő gyógyuljon meg.

A Reiki 90 % gyakorlat, 10 % elmélet, így tanította Kerkápoly Géza mester.
Mintha mostanában 95% elméletet lenne a Reikiben és 5 % gyakorlat - de nem mindenütt és ez jó.

Azt gondolom, más reikit tanultunk, illetve inkább átfogalmazom - mást tanultunk útmutatásul.

A reikit nem lehet irányítani. Én-t belevinni - vizualizálni, akarni - ez nem a reiki útja ismereteim szerint. Semmi vizualizáció nem való a Reikibe - más az eszköztára. A tiszta tudat. Itt némi vágyat érzek : az ember szerény szavakkal de mégis az énjét tartja fontosabbnak, nem a reikit. Irányítani akarja, belevinni valami sajátot, nem gondolod?

Úgy vélem, te azt képviseled - behangollak és gyógyítsd meg magad - magára hagynád a beteget, Altungar - noha ha te magad ennyi év után nem tudod őt meggyógyítani - ő hogyan tudná magát?

A mesterek feladata tanítványaik kikezelése is a betegségekből - legalábbis én így tanultam. Azokból, melyekből magukat még nem tudják.

Számomra nem megoldás behangolni őket és aztán okosságokat mondani, oldják meg... Ha te ennyi év után nem értél célba az úton, akkor egy rákos beteg akinek hónapjai vagy hetei vannak hátra - hogyan?

A betegnek az élete a tét.

Szia Flamenco,

ne haragudj meg, hogy ha megkérlek rá, hogy olvasd el mégegyszer amit írtam... talán élesednek a körvonalak a képben.
Nem tartom szükségesnek, hogy beidézgessek a te hozzászólásodból aztán megint magyarázgassam ugyanazt amit már leírtam.

Igazad lehet, sőtt egyes dolgokban igazad is van... nekem a Reiki nem a teljes életemet teszi ki. Sok minden más is beletartozik ami az ezotzérikát illeti. Szinte szégyenlem magam, hogy a bibliát és jézust idézgessem (és legyen neked hited szerint). A világ az aminek látod. Te az vagy aminek látod magad.

Egyébként azt veszem ki a szavaidból, hogy hatalmas segíten vágy van benned és ez csodálatos. De azt is kiveszem, hogy a Reiki egyedül nem gyógyír mindenre.
A tüneteket kezelni az mindíg időleges sikerekkel járhat csak. Hogy behangolni? Az csak természetes ezt még a jó öreg Takata is így csinálta sőt a családtagokat. A gyógyulásnak belülről kell jönnie a nap 24 órán keresztül. Az csak természetes, hogy 100 km -ről eljön egy 2 órás kezelére az nem helyettesítheti a (áramlik rajta a Reik)-t a nap 24 órájában. Igen hónapjai vannak csak hátra. De minden percét a saját maga gyógyítására tudná fordítani, s akkor a veled való konzultálás is meg a heti 1-2 kezelés tőled sokkal nagyobb eredményt produkálna. Matematikailag is nő az esély. Méghozzá 10-20 szorosára. Napi önkezelés? Pont neki lenne rá szüksége 2 szer is napjában.
Nem, én nem hagynám magára, de magdnám neki a lehetőséget, hogy segíthessen magán is ne csak az én kezeléseimre várjon, Utazási költségek, kezelési költségek, törődés az úton.
Ugyanazt a dolgot sokféle szemszögből lehet nézni. Én behangoltam az Édesanyám is és törődtem is vele, most egészséges és boldog. Egy effektív gyógymódot akarsz. Igen ez az Nonstop, 24 óra.

Visszatérek a gondolatra... hát még soha nem gondolkoztál el az életeden? Nem voltak megdöbbentő felismeréseid, hogy amik történtek azok belőled fakadtak.? Isten a saját maga képére teremtett bennünket. Teremtő erőkkel rendelkezünk. Nemcsak kiszolgáltatott lények vagyunk. Megteremtjük minden nap a világunkat. Ugyanúgy az egészségünket.
A Reiki a mindennek az alapja az univerzális, a szövete, a hordozó közege, de a te gondolatod dönti el hogy mivé válik...

ui: miért is kell több száz kilométert a páciensnek megtennie hozzád? A Távgyógyítással megoldható az is. Apropó de hogyan is kerül a Reiki távgyógyítás útján a pácienshez? Csakis a gondolatommal tudom hozzá küldeni kell pontos személy azonosítás és pontos célmeghatározás. Ennyit a Gondolatról.
 

FLAMINGO

Ne kérj hozzáférést! Ha jár, a rendszer ADJA.
Fórumvezető
Kormányos
Kedves Altungar!

Ezt az utolsót tapasztalatból írtad? Be tudnád mutatni a gyógyítást? Egy gondolattal? Több rákos áttétes ismerősöm van, akik 100 km.-et utaznak kezelésekre.

Kérlek, értesíts, hol történhet meg az egy gondolattal való gyógyításod. Nagyon érdekel és gondolom sokakat.
A másik (tradis) Reiki-ben Fodor György arról (is) ír, hogy több rákost sikerült meggyógyítaniuk.
Javaslom konzultálj vele!
 
A

altungar

Vendég
A másik (tradis) Reiki-ben Fodor György arról (is) ír, hogy több rákost sikerült meggyógyítaniuk.
Javaslom konzultálj vele!

Nem tartom magam a tradisok közé valónak. Az általam leírtak alapján szerintem egyértelmű, hogy "eretnek" gondolataim vannak. Meggyőződésem, hogy a csodálatos gyógyulások megtörténtek, de a Páciensnek akarata, töretlen HIT-e volt. Vagy ezt vállalta be a Lelke.
Csodálatos gyógyulásokról vannak dokumentációink :) de ki vezet olyan statisztikát, hogy hányan húnytak el a Reiki kezelések ellenére??? A Reiki egy csodálatos eszköz, de mint minden szerszámhoz kell az is aki használja. Minden használat viszont a gondolat eredménye.

Ha mindenki csak önmagát gyógyítja akkor mindenki gyógyítva lesz. Adjuk oda mindenkinek ezt az eszközt és mutassuk meg, hogyan kell használni. Számomra ilyen egy igazi tanító.
A Fodor úrnak is megvan a dolga ezen a világon de nekem semmi közöm hozzá. Ő azt szeretné, ha csak az ő hőnszeretett tradicionális Reiki-je lenne az egyetlen MONOPÓLIUM?
 

giyandeva

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Altungar!

Értem miről beszélsz: AZ ÉLŐ MÁTRIX c. film is pont ezeket a gondolatokat mondja el. És azt kell mondjam, minden mondanivalója a filmnek igaz. Aki beteg, érdemes foglalkoznia a lelki hátterével és a hite, pozitív hozzáállása önmagában képes arra, hogy meggyógyítsa.


A reiki úgy gondolom nem placebo, és nem is hit alapú energetikai gyógymód. Úgy mondják a reiki a fizikai test mellett a finom energetikai és a betegség oki szintjén is hat. Ez nem mindig látható, legtöbbször spontán történik meg a lelki blokkok oldódása.

Had meséljek el egy esetet: pár hónapja járt nálam egy áttétes rákos beteg vastagbél + nyirokrendszer + a gerinc több szakaszát átjárta már a rák. A beteg elég nyakas volt, "ő teljesen jól van, és amúgy is rai reiki mester ", holott tisztába kellett lennie az állapotával az orvosi kontroll eredmények alapján. A lényeg: több hónapon átkezeltem heti 6-8 órát. Olyan volt mint egy feneketlen kút, úgy itta a teste a reikit, a blokkok is nagyon nehezen oldódtak, vagy ha igen akkor a következő alkalomra visszajött. Már sok hét eltelt és egy alkalommal megkérdezte, hogy halad a kezelés. Én őszintén elmondtam, hogy sok energetikai blokkot érzek, de biztosítottam afelől is hogy mindent megteszek a gyógyulása érdekében. Ekkor elsírta magát és könnyes szemekkel kérdezte "meg fogok halni a rákban?" Legközelebb amikor jött sokat javult az állapota, felgyorsult a gyógyulása is amit a látványos orvosi kontroll eredmények is bizonyítottak. Utólag mondta el, hogy elgondolkodott az emberi kapcsolatain és tisztázta magában, hogy el kellene engednie a haragot xy -al és a megbocsátás meditációt kell gyakorolni. Az érdekes az volt, hogy én sose lelkiztem vele, mégis a reiki valahogy rávezette, hogy milyen lelki tennivalója van a gyógyulás érdekében.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nem fejezte be végül a reiki kezelést, egy alkalommal azt mondta nem jön többet, mert azt mondta hogy a többi alkalom óta tartó oldalában érzett fájdalom a reiki kezeléstől van (holott sem én energetikailag, sem az orvos nem talált semmit) Usui reiki behangolást se kért, pedig bizonyára javára vált volna ha folytatja az önkezelést.

Sajnáltam az esetet, de meglátásom szeriont egy reiki gyógyító is addig tudja elvinni a beteget a gyógyulásban ameddig az hagyja.

Valóban sokkal könnyebb dolgozni olyan betegekkel, akik bíznak bennem és ezáltal képesek átadni magukat a reiki kezelésnek. Náluk sokkal hamarabb segít a reiki, szerencsére ilyen történetből sokkal többet tudok elmesélni.


Üdv., Gábor



Hát ennyit a Gondolatról ami HIT.

A Rákos betegeidnek talán nem ártana mélységeiben foglalkozni saját magukkal. Gyermekkorral, sokszor ott van az eb elásva. A mostani életükkel. A megvilágosodás útjára lépni. Te segíthetsz nekik megtalálni saját magukban a HIT-üket. Kis dózisban fokozatosan. Hangold be őket a Reiki 1 és 2 be. Ajánlj neki regressziós terapeutát ha te ezt nem csinálod. Találjátok meg az okokat. Addig is a Reiki energia Fizikai megtapasztalása első lépésként egy csodálatos alap a HIT felépítésének. Higgyenek, benned hogy meggyógyulnak. Használd a Placébó effektust.
Persze aki „ezt vállalta be” annak is jól fog jönni ez hiszen el fogja fogadni. Az elfogadása emelni fogja a (mai nyelven) életminőségét.

Egyébként a Reikiben vannak technikák amibe kapaszkodni lehet. Passzív és aktív mentális kezelés például.

Sajnálom, ha csalódást okoztam de nincsenek csodagyógyítók, csak csodás öngyógyulások.
De TE lehetsz egy a sok közül akit az emberek annak hívnak. De mélyen tudod, hogy Placebo vagy.  A cél szentesíti az eszközt hallottam valahol. Nem kell mindenkinek mindent tudni…csak az Intellektuálissokkal sok a bajlódás. De ha személyesen megtapasztalják (mint én is) akkor ..,.AKKOR..
Üdvözlettel
 
A

altungar

Vendég
Szia Altungar!

Értem miről beszélsz: AZ ÉLŐ MÁTRIX c. film is pont ezeket a gondolatokat mondja el. És azt kell mondjam, minden mondanivalója a filmnek igaz. Aki beteg, érdemes foglalkoznia a lelki hátterével és a hite, pozitív hozzáállása önmagában képes arra, hogy meggyógyítsa.


A reiki úgy gondolom nem placebo, és nem is hit alapú energetikai gyógymód. Úgy mondják a reiki a fizikai test mellett a finom energetikai és a betegség oki szintjén is hat. Ez nem mindig látható, legtöbbször spontán történik meg a lelki blokkok oldódása.

Had meséljek el egy esetet: pár hónapja járt nálam egy áttétes rákos beteg vastagbél + nyirokrendszer + a gerinc több szakaszát átjárta már a rák. A beteg elég nyakas volt, "ő teljesen jól van, és amúgy is rai reiki mester ", holott tisztába kellett lennie az állapotával az orvosi kontroll eredmények alapján. A lényeg: több hónapon átkezeltem heti 6-8 órát. Olyan volt mint egy feneketlen kút, úgy itta a teste a reikit, a blokkok is nagyon nehezen oldódtak, vagy ha igen akkor a következő alkalomra visszajött. Már sok hét eltelt és egy alkalommal megkérdezte, hogy halad a kezelés. Én őszintén elmondtam, hogy sok energetikai blokkot érzek, de biztosítottam afelől is hogy mindent megteszek a gyógyulása érdekében. Ekkor elsírta magát és könnyes szemekkel kérdezte "meg fogok halni a rákban?" Legközelebb amikor jött sokat javult az állapota, felgyorsult a gyógyulása is amit a látványos orvosi kontroll eredmények is bizonyítottak. Utólag mondta el, hogy elgondolkodott az emberi kapcsolatain és tisztázta magában, hogy el kellene engednie a haragot xy -al és a megbocsátás meditációt kell gyakorolni. Az érdekes az volt, hogy én sose lelkiztem vele, mégis a reiki valahogy rávezette, hogy milyen lelki tennivalója van a gyógyulás érdekében.

A teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy nem fejezte be végül a reiki kezelést, egy alkalommal azt mondta nem jön többet, mert azt mondta hogy a többi alkalom óta tartó oldalában érzett fájdalom a reiki kezeléstől van (holott sem én energetikailag, sem az orvos nem talált semmit) Usui reiki behangolást se kért, pedig bizonyára javára vált volna ha folytatja az önkezelést.

Sajnáltam az esetet, de meglátásom szeriont egy reiki gyógyító is addig tudja elvinni a beteget a gyógyulásban ameddig az hagyja.

Valóban sokkal könnyebb dolgozni olyan betegekkel, akik bíznak bennem és ezáltal képesek átadni magukat a reiki kezelésnek. Náluk sokkal hamarabb segít a reiki, szerencsére ilyen történetből sokkal többet tudok elmesélni.


Üdv., Gábor

Örültem, neki, hogy leírtad az esetedet. Egyetértek azzal, hogy a Reiki nem direkt Placebó. A Reiki fizikálisan is érezhető még a Laikus számára is. Éppen ezért hatalmas a Placebó hatása éreztem,- valami van, -valami történik, -ez tényleg működik, -hiszek, -tudom, hogy meggyógyulok! Közben egyértelmű, hogy a Reiki megadja az energetikai alapját ami a súlyos betegséhek gyógyuláshoz szükséges.
Kisebb betegségekhez sérülésekhez nem kell még a HIT sem elég a hitetlen REIKI is ;) Szióka.
 

flamenco

Új tag
Kedves Flamingo!

Köszönöm a tippet!

Fodor úr válaszolt, és van a közelben gyógyítójuk is, sőt tegnap már volt kezelés is. Köszönöm!
 

flamenco

Új tag
Kedves Altungar!

Mindenki abban hisz, ahol tart. És azt tartja a legmagasabbnak - ez talán elfogadható. Ha a gondolatban hiszel, akkor mentális szinten működsz és azt gondolod a végső igazságnak - nyilván.

A távreiki szvsz nem a gondolattól működik. Nem te vagy a főszereplő - sokan elkövetik, hogy magukat helyezik mindig a központba, ahonnan megítélik-megbírálják a többi dolgot.

Akik ezt abba tudják hagyni, átélhetnek valami nagyon mást...

Azt gondolom, akik rendszeresen alkalmazzák a Reikit - ők átélhették. Ez szvsz átjön az írásaikon is.
 
A

altungar

Vendég
Kedves Altungar!

Mindenki abban hisz, ahol tart. És azt tartja a legmagasabbnak - ez talán elfogadható. Ha a gondolatban hiszel, akkor mentális szinten működsz és azt gondolod a végső igazságnak - nyilván.

A távreiki szvsz nem a gondolattól működik. Nem te vagy a főszereplő - sokan elkövetik, hogy magukat helyezik mindig a központba, ahonnan megítélik-megbírálják a többi dolgot.

Akik ezt abba tudják hagyni, átélhetnek valami nagyon mást...

Azt gondolom, akik rendszeresen alkalmazzák a Reikit - ők átélhették. Ez szvsz átjön az írásaikon is.


Mindíg is "csodáltam" azon embereket akik képesek embertársaikat (kinyilatkoztatott, pl. fórumokon) gondolatai, elképzelései, tapasztalatai alapján egy skatulyába tenni és megrendíthetetlenül, általuk a másikban felfedni vélt negatív tulajdonságokkal, vagy hozzáállással felruházni. Leteszik a másikról kialakított kép alapjait aztán a saját fantáziájuk szerint összeraknak, egy „EMBERT” Mindezt látatlanban, csak néhány mondat alapján. Nem lenne semmi kifogásom, hogyha 10-20 bejegyzésben kommunikálgattál volna velem mielőtt beskatulyázol az abszolút „elméletiek” közé.
Egyébként ha ténylegesen tudatában vagy saját magad lényének akkor kicsit komolyabban vennéd ezt a Gondolat dolgot. Magyarázattal nem szolgáltál a távgyógyításra, hogyan működhet gondolat nélkül. Ha nincs gondolat nincs energia lekérése kérés sem.
Úgy hangzik ez mintha az IGAZI Reikis agy nélkül kellene, hogy éljen….A másik oldalon pedig de sokszor halottam, hogy csak azt lehet gyógyítani aki akarja, csak azt lehet kezelni aki kéri. Ez mind a Gondolat kizárásával hogyan működhet. Igazad lehet az Ősember sem tudta hogy hogyan működik a tűz, csak őrizgette a villámcsapás eredményét és jaj volt annak a tűzőrzőnek aki hagyta kialudni. Aztán egyszer csak megtanultak tüzet csinálni.
Nekem semmi bajom a hozzáállásoddal, hisz (talán túl gyakran emlegetem) a te szemedből is Isten néz rám. Csak többet várnék el mint 2-3 tőmondatba foglalt egyszerű kibuggyanást. Ez itt egy fórum ahol illik „Fejtegetni” Talán hiábavaló az az elvárásom, hogy főleg a Reikisek között, (ugye a Reiki segít a megvilágosodásban, hangoztatja minden Reiki irányzat, persze gondolom a megvilágosodott ember nem gondolkozik mint ahogy azt én a mindent átható ELME agyon keresztüli megnyilvánulásának értek) érdekes mások az Intelligencia szülte tapasztalataikat velünk itt megosztják. De csak az Intellektualitás jön nagyon sokszor elő. (Osho Intelligencia, című könyvét javasolnám a különbség megértéséhez)Milyen nagyszerű ajándék is ez a Reiki. Nem kell gondolkozni, Gasho, gyün az energia fel a kezekkel lekezelem a Rákot, aztán ott a csoda én pedig megvilágosodtam .
Akkor minek Fórumozni ??? A megvilágosodott elme ide be sem tenné a lábát. Ha megvagy győződve a Gondolatlanságról akkor mit keresel itt ahol, a Gondolatok megfullaszthatnának.

Megsúgom, te magad is csak egy Gondolat vagy, nap mint nap. Mindig más. Ha nem lennél egyéniség ha nem gondolkoznál akkor azt hiszed Isten örömét lelné magát BENNED? Egyből kikapcsolna.
 

Medim

Állandó Tag
Állandó Tag
....
Megsúgom, te magad is csak egy Gondolat vagy, nap mint nap. Mindig más. Ha nem lennél egyéniség ha nem gondolkoznál akkor azt hiszed Isten örömét lelné magát BENNED? Egyből kikapcsolna.

A gyakorlat azt mutatta nekem, hogy
valaki lehet még egyéniség akkor is, ha (látszólag) nem gondolkodik, mert attól, hogy valaki van/él már egy egyéniség.
Isten nem kapcsolja ki mindíg az ilyen látszólag nem gondolkodó egyéniséget.
Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon miért nem teszi meg, és arra a következtetésre jutottam, hogy talán azért nem, mert örömét leli azokban, akik az ilyenekről gondolkodnak.
 
A

altungar

Vendég
A gyakorlat azt mutatta nekem, hogy
valaki lehet még egyéniség akkor is, ha (látszólag) nem gondolkodik, mert attól, hogy valaki van/él már egy egyéniség.
Isten nem kapcsolja ki mindíg az ilyen látszólag nem gondolkodó egyéniséget.
Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon miért nem teszi meg, és arra a következtetésre jutottam, hogy talán azért nem, mert örömét leli azokban, akik az ilyenekről gondolkodnak.

Nem semmiért írtam nagybetűvel a BENNED. Azt hiszem éppen itt az Ezotéria oldalon nem fognak elégetni, hogy ha most csatlakozom többek között Neale Donald Walsch, Albert Einstein, hőn szeretve idézett Oshonk-hoz...Jézushoz és Budhához stb stb, és összefoglalva csak annyit mondok, hogy mindnyájan Isten részei vagyunk. Rajtunk keresztül nyílvánul meg, csak ő tudhatja hány miliárdszor.
 

flamenco

Új tag
Még egy gondolat kikivánkozik:

Magyarul is olvasható Takata mester áldozatos élete - ő nem távkezelte az embereket, nem behangolta őket ha betegséggel keresték meg - hanem kigyógyította őket - és a gyógyult betegek mentek hozzá Reiki avatásra. Nem azt mondta, adj pénzt, behangollak - és old meg magad utána.

Azt hiszem, ez az egyik, ami megfogott Porosz Tíbor dolgozatában is - a Mester FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA - a felelősségének elhárítása helyett. Takata nem mondta - ha nem gyógyulsz meg, az a karmád, ezért van.

Hol vannak a mai Takata Mesterek? Akik gyógyítanak a Reikivel, ezt tekintik a legfontosabbnak, és az avatás az másodlagos? Nem könnyű hétvégi pénzkereset hanem nap mint nap szolgálata embertársainknak?

Ahol erről szól a Reiki, ott tudom a barátaim, rokonaim biztonságban érezni.
 
A

altungar

Vendég
Még egy gondolat kikivánkozik:

Magyarul is olvasható Takata mester áldozatos élete - ő nem távkezelte az embereket, nem behangolta őket ha betegséggel keresték meg - hanem kigyógyította őket - és a gyógyult betegek mentek hozzá Reiki avatásra. Nem azt mondta, adj pénzt, behangollak - és old meg magad utána.

Azt hiszem, ez az egyik, ami megfogott Porosz Tíbor dolgozatában is - a Mester FELELŐSSÉGVÁLLALÁSA - a felelősségének elhárítása helyett. Takata nem mondta - ha nem gyógyulsz meg, az a karmád, ezért van.

Hol vannak a mai Takata Mesterek? Akik gyógyítanak a Reikivel, ezt tekintik a legfontosabbnak, és az avatás az másodlagos? Nem könnyű hétvégi pénzkereset hanem nap mint nap szolgálata embertársainknak?

Ahol erről szól a Reiki, ott tudom a barátaim, rokonaim biztonságban érezni.

Félreértés ne essék, én soha nem hangoztattam, hogy a REIKI-vel keresem a pénzem és éppen ez az ami miatt nem fűz még a legcsekélyebb anyagi ÉRDEK sem ahhoz amit írok.
Én és családom valamint azon ismerőseim akiket csak úgy kezelgettem sokat nagyon sokat köszönhetünk a REIKI-nek.Mások szemében talán csak egy amatőr vagyok 3.fokozattal de jó néhány éves amatőrködéssel.
Nem kell túlmisztifikálni ezt a Reiki folyik nem folyik, mester nem mester dolgot. A Reiki egy veleszületett adottságunk. 7-9 éves koráig minden gyermekben nyitottak a csatornák. Azt is lehet olvasni (hiszem nem hiszem) ezotérikával foglalkozó irodalmi alkotásokban, hogy pontosan erre az időszakra tehető amikor is az EGÓ kezdi teljes mértékben átvenni az irányítást és kezd kialakulni a személyiség.
Ha ez nem így lenne és nemm lenne EGÓ akkor később nem lenne mit levetni. Ne mélyedjünk bele a lényeg az, hogy a Reiki beavatással csak visszakapkuk azon képességünket amely már a miénk volt. Az én nevelt lányom most 11-éves. Nem indigó vagy kristálygyerekként jött a világra, de amióta be lett avatva megváltozott.(2 éve) Ma már kitűnő tanuló, olyan humorral és bölcsességgel,sziporkázó intelligenciával, hogy párját ritkítja. Elkezdett énekelni, zongorázik egyre tehetségesebb, és a beavatás előtt fikarcnyi jele sem voltak ezekra a képességekre.Nem vagyok elfogult mert máég csak nem is vér szerinti lányom. Itt mindíg is csak a gyógyító aspektusról beszéltek. De sokkal több van e mögött. Kéztartások ide oda...miért ha 5 cm-rell arrébb csúszik akkor a szellemi vezetőm besértődik???

A Tokaji aszunak is és a Méznek is antibiotikum hatása van. El nem tudnám képzelni, hogy csak a patikában vehessem meg és csak gyógyszerként használhassam. Ezt csinálják a tradisok a Reikivel. Ledegradálják a csak a gyógyítás szintjére. Persze ez sem az Ő érdemük, hiszen csak csatornák vagyunk. Mindent meglehet magyarázni de számomra egyértelmű a cél. Pénzt keresni vele. De ne legyen konkurrencia mert Ők nem felelősségteljesek. Mi vagyunk az egyetlen igazak és erkölcsösek. Éppen tradíció.Misztifikálni a dolgokat még több fázylat húzni, hisz ha nem tennétek akkor csak annyi lenne az értéke mint egy egyszerű maszírozni. Usui tényleg akart segíteni és az Ő korában azt tette amit tennie kellet. De a Tradisok most 100 évvel később is azt teszik mint 100 évvel ezelőtt.
Persze, hogy vannak eredmények, a Reikinek köszönhető, Őszintén az isteni energia nem tesz különbséget, hogy ki lehet csatorna és ki nem mint ahogy a nap is mindenkire süt.

Remélem elég saját gondolat volt benne, megpróbáltam nem ollózni.
 

izumrud

Állandó Tag
Állandó Tag
....

A Tokaji aszunak is és a Méznek is antibiotikum hatása van. El nem tudnám képzelni, hogy csak a patikában vehessem meg és csak gyógyszerként használhassam. Ezt csinálják a tradisok a Reikivel. Ledegradálják a csak a gyógyítás szintjére. Persze ez sem az Ő érdemük, hiszen csak csatornák vagyunk. Mindent meglehet magyarázni de számomra egyértelmű a cél. Pénzt keresni vele. De ne legyen konkurrencia mert Ők nem felelősségteljesek. Mi vagyunk az egyetlen igazak és erkölcsösek. Éppen tradíció.Misztifikálni a dolgokat még több fázylat húzni, hisz ha nem tennétek akkor csak annyi lenne az értéke mint egy egyszerű maszírozni. Usui tényleg akart segíteni és az Ő korában azt tette amit tennie kellet. De a Tradisok most 100 évvel később is azt teszik mint 100 évvel ezelőtt.
Persze, hogy vannak eredmények, a Reikinek köszönhető, Őszintén az isteni energia nem tesz különbséget, hogy ki lehet csatorna és ki nem mint ahogy a nap is mindenkire süt.

Remélem elég saját gondolat volt benne, megpróbáltam nem ollózni.
Kedves Altungar!
Most azt kell, hogy mondjam: nem értek veled egyet.
A TE MÉZEDNEK nem lehet antibiotikus hatása, mivel a Te méheidnek nem olvastad fel a Hikkei-i:
  1. Tartalomjegyzék (mármint a Hikkeié)
  2. Az Usui Reiki Ryoho doktrína
  3. Beavatás (magyarázat) a nagyközönség részére
  4. Ryoho Shishin (indikációk a kezeléshez)
  5. Meidzsi császár versei

Ezekkel nem voltak tisztában és gyanítom, hogy az üvegen sem volt ráírva, hogy "tradicionális" méz.
Így - már ne is haragudj, de a Te mézed maximum édesítőszernek megy el.
De, ha van vállalkozói vénád, sürgősen rápingálod, hogy "tradicionális méz" és máris dől a lé.
(Fokozott hatást lehet elérni az Usui sírfelirattal is.)

.
 
Oldal tetejére