Hidegterápia

berengere

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok, érdekelne van-e valakinek tapasztalata a témával kapcsolatban. Wim Hof tevékenysége nyomám került elém a dolog, gondoltam kipróbálom.
Tapasztalatokat megköszönöm.
Nem tudom, érdekel e még, de szívesen beszélek róla. Én három éve kezdtem, azóta is csinálom, de engem a sport része (jegesúszás) fogott meg.
 

csilla001

Állandó Tag
Állandó Tag
Én 2 éve csinálom és még most sem könnyű reggelente rászánnom magam. De nem gondolkodom rajta, igyekszem csak csinálni.
Légzési gyakorlat aztán hideg zuhany. Az elején szinte abbahagytam mert a veséim nem bírták (Addison kórom van) de azóta azt a területet kihagyom, így már ok a szervezetemnek.
Amit adott: sokkal több energia, fegyelem, jobb koncentrálási képesség és hideg tűrés. Nagyon fázós voltam régebb most kb sosem érezek olyat, h fáznék. (Télen sem amikor reggelente utazom kb 1 órát elektromos autóban fűtés nélkül)
Ami a zuhanyt illeti 5 percig csinálom amiből az első 5-10 másodperc kellemetlen aztán mintha egy védőpajzs lenne rajtam csak simán lepereg rólam. Sosem betegszem meg pedig iskolás gyerekeim vannak akik mindig hoznak haza különböző vírusokat. Ahhoz képest, h van kb 5 autóimmun betegségem egészségesebbek érzem magam mint bárki a környezetemből akit ismerek. Még a komolyabban sportoló barátaim is elkapnak néha ezt-azt én azóta, h elkezdtem még semmit.
 
Oldal tetejére