Kézilabda

T

TH6777

Vendég
Férfi kézilabda BL - Kiel-Barcelona döntő lesz
2010. 05. 29. 23.41



kezi.jpg



A hazai közönség előtt szereplő THW Kiel együttese legyőzte a címvédő spanyol Ciudad Realt a férfi kézilabda Bajnokok Ligája szombati elődöntőjében.


A másik ágon az MKB Veszprémet búcsúztató, Nagy Lászlót is felvonultató, szintén spanyol Barcelona hét góllal verte az orosz Csehovszki Medvegyi csapatát. A magyar klasszis kézilabdázó három találattal járult hozzá a katalánok győzelméhez.

A sportág történetében először rendeznek négyes döntőt a BL-ben, a tornának Köln ad otthont.

Eredmények, elődöntők:
Barcelona (spanyol)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 34-27 (17-11)
THW Kiel (német)-Ciudad Real (spanyol) 29-27 (12-15)

vasárnap:
a 3. helyért: 15:30 ó
döntő: 18 ó




 
T

TH6777

Vendég


Női kézilabda Eb-selejtező - Százszázalékosan zárt a magyar csapat
2010. 05. 30. 14.03



noi_kezi_xlsport.jpg



Százszázalékosan zárta az Európa-bajnoki selejtezősorozatot a magyar női kézilabda-válogatott, amely a vasárnapi, utolsó fordulóban Nyíregyházán magabiztosan verte az azeri csapatot.

6. forduló:
Magyarország-Azerbajdzsán 35-26 (19-12)
---------------------------------------

A magyarok már korábban csoportelsőként biztosították helyüket a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Eb-n. A két csapat első találkozóján könnyedén nyert 31-15-re a Mátéfi-alakulat. A kvartett leggyengébb együttese ellen a szövetségi kapitány ezúttal több fiatalnak adott bizonyítási lehetőséget.
Jól kezdtek a hazaiak (4-1), ám ez el is kényelmesítette a pályán lévőket, így a 12. percben 6-5-re fordítottak az azeriek. Nagyon nehezen lehetett ismét felpörögni, így aztán a 20. percben, 11-10-nél Mátéfi Eszter szövetségi kapitány időt kért, és alapos „fejmosást” tartott. Ez hatott, mert pillanatok alatt 19-10 lett az állás, igaz, a félidő utolsó két találata a riválisé volt.

A folytatásban állandósult a 6-7 gólos különbség, a kapitány arra figyelt, hogy mindenki játéklehetőséget kapjon. A bírók közben kicsit húztak az esélytelenebb együttes felé. A félidő derekán, emberelőnyben megint sikerült jobban eltávolodni a riválistól (29-19), majd 31-20 után már nem volt megfelelő a koncentráció, így apadt a tetemes előny. A meccset Pastrovics kivédett büntetője zárta.

A kontinensviadal csoportsorsolását június 5-én tartják Odensében.

Később:
Svédország-Csehország, Skövde 17:30 ó

A csoport korábbi eredményei:
1. forduló:
Magyarország-Csehország 24-20
Svédország-Azerbajdzsán 31-11

2. forduló:
Azerbajdzsán-Magyarország 15-31
Csehország-Svédország 21-28

3. forduló:
Svédország-Magyarország 26-27
Azerbajdzsán-Csehország 19-26


4. forduló:
Magyarország-Svédország 26-24
Csehország-Azerbajdzsán 37-25

5. forduló:
Csehország-Magyarország 23-31
Azerbajdzsán-Svédország 18-27
 
T

TH6777

Vendég
Férfi kézilabda BL - A Kiel nyerte a döntőt
2010. 05. 30. 21.29



kezi.jpg



A hazai közönség előtt szereplő THW Kiel együttese nyerte a férfi kézilabda Bajnokok Ligáját, miután a kölni négyes döntő vasárnapi fináléjában két góllal jobbnak bizonyult Nagy László csapatánál, a Barcelonánál.

A német gárda 2007 után másodszor végzett az élen.
A sportág történetében először rendeztek négyes döntőt a BL-ben.
Eredmények:
döntő:
THW Kiel (német)-Barcelona (spanyol) 36-34 (17-20)
a 3. helyért:
Ciudad Real (spanyol)-Csehovszki Medvegyi (orosz) 36-28 (19-15)




Nagy László nemleges válaszától tart Kovács László!
2010. 05. 30. 22.54



kovacs_laszlo.jpg



Közel húszezer néző előtt játszották a kölni Arénában a férfi kézilabda BL-döntő mérkőzését vasárnap este, amelyen - az elődöntőhöz hasonlóan - nagy hajrájával nyert a Kiel a Barcelona ellen. A fináléról Kovács Lászlót (képünkön), az egykori világválogatott beállót, a magyar válogatott két perióduson át volt kapitányát kérdeztük.
- Az elődöntőket megelőzően mire számított?
- Megvallom, én a Ciudad Real végső győzelmére tettem volna, de ez a várakozásom több okból sem valósulhatott meg - mondta a Budapesti Honvéd 96-szoros válogatottja. - Talán annyit, hogy Sterbik Árpád jóval a várakozásom alatt teljesített, s ez a tény önmagában is sokat nyomott a latba.

- És a döntőben mit látott?
- Ott már a Kielt tartottam valamivel esélyesebbnek, elsősorban hihetetlen küzdeni tudásuk miatt. Végül ez volt a döntő: miként szombaton a Ciudad ellen, úgy a fináléban a Barcelonával szemben is képesek voltak csaknem reménytelen szituációban is feltámadni és fordítani.

- Pedig a Barcelona a meccs nagyobbik részében biztos befutónak tűnt...
- Az említett akarati tényezők mellett nagyon csodálkoztam a Barca edzőjén, aki a kitűnően teljesítő beállót, Noddesbót lecserélte. A másik gyengeségük az irányító poszton szerepelt Sarmiento volt, aki ezen a szinten nem lehet igazi megoldás.

- Kiket emelne ki a két rivális játékosai közül?
- A Kielben a kapus Omeyer szenzációs feltámadást mutatott be, ő komoly részvényese a sikernek. A mezőnyben a magas szinten sokoldalú Jicha, Narcisse és az ösztönök embere, Zeitz is sokat tett a végső győzelemért, de Lundström is nagyokat alakított. A Barcelonánál Garcia ismét elől harcolt, mellette Rutenka, Noddesbo és Tomas játszott igen jól.

- Mi lett volna, ha mondjuk a Veszprém eljut a legjobb négyig?
- Ők sem tudtak volna ebben a mezőnyben csodát csinálni. Azt hiszem, annak kell leginkább örülni, hogy évek óta ott vannak Európa legjobb nyolc csapata között.

- Nagy Laci játékáról mi a véleménye?
- Kitűnően védekezett, jó passzokkal vétette magát észre, igazán komoly átlövésekig azonban most sem jutott el.

- Most már tényleg napokon belül el kell dőlnie: vállalja-e a válogatottságot a szlovénok ellen? Jelenléte mennyit hozhatna a magyar válogatott számlájára?
- Egyértelmű, hogy sokat. Ha a Barcelona nyer, talán jobb kedvében hozza meg a döntést. Ő egy olyan egyéniség, akinek közelében már a puszta jelenléte tudatában is jobban teljesítenének a társai, védekezésben és támadásban egyaránt. Bár ne legyen igazam, de attól tartok, hogy végül nemleges lesz a válasza.



Még nem jött válasz Nagy Lászlótól
2010. 05. 31. 14.02



kezi.jpg



Hétfő délig nem adott választ a kézilabdázó Nagy László, hogy vállalja-e a szlovénok elleni júniusi két világbajnoki selejtezőn a szereplést.

Mocsai Lajos, a magyar férfi válogatott szakmai igazgatója a múlt szerdán a hétvégét jelölte meg határidőnek, ám a Barcelona átlövője vasárnap este még a Bajnokok Ligája-döntőjében volt érdekelt.
"Felvettük a kapcsolatot a játékossal, ismertettem vele a válogatott most kezdődő programját. Úgy gondolom, ma vagy holnap el kell hogy dőljön, jön-e a csapathoz" - mondta hétfőn kora délután az MTI megkeresésére Mocsai Lajos. Az MTI üzenetet hagyott Nagy Lászlónak, ám válasz még nem érkezett.

A szakember ismételten hangsúlyozta, hogy levelet írt Nagy Lászlónak, amelyben jelezte a világklasszis átlövőnek: szükség van rá, számít rá, és szerinte nem zárja ki, hogy a magyar válogatott rendelkezésére álljon akkor is, ha esetleg külföldön szeretne élni.

Nagy tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot.
A 39 esztendős Perez Carlostól szintén választ várt Mocsai, és a kubai születésű átlövő már pénteken jelezte: ott lesz a fontos vb-selejtezőkön.

A válogatott most szombaton a szerbekkel találkozik felkészülési meccsen Nagybecskereken (Zrenjanin), majd június 13-án Ljubljanában, 20-án pedig Veszprémben találkozik a szlovén együttessel. A párharc győztese vesz részt a januári, svédországi vb-n, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.











 
T

TH6777

Vendég
Nagy László lemondta - a vb-selejtezőt
2010. 06. 01. 13.58



kezi.jpg



Nagy László sérülés miatt kedden lemondta szereplését a magyar kézilabda-válogatott szlovénok elleni, júniusi két világbajnoki selejtezőjén.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapja szerint "Nagy László bejelentette Mocsai Lajos szakmai igazgatónak, hogy a Barcelona csapatorvosa által megállapított gerincbántalmai miatt nem vállalja a szereplést".

"Mindkétszer megírtam Nagy Lászlónak, hogy számítok rá, várjuk a válogatottba. Előbb sem pozitív, sem negatív választ nem kaptam tőle, majd kedden délután fölhívott, és közölte, hogy a BL-döntőt követően elment a Barcelona csapatorvosához, ahol megállapították, hogy gerinc- és derékbántalmai miatt pihennie kell" - mondta a kezi.hu internetes oldalnak Mocsai. "A szlovénok ellen így a játékos nélkül készülünk".

Mocsai múlt szerdán a hétvégét jelölte meg határidőnek, hogy a Barcelona átlövője eldöntse, a válogatott rendelkezésére áll-e. Nagy tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot.
Sinka László, az MKSZ elnöke az MTI-nek elmondta: nagyon sajnálja, hogy Nagy László megsérült, pedig a vasárnapi Bajnokok Ligája-döntőben még nagy kedvvel játszott a Kiel ellen.
"Nagyra becsülöm azokat a játékosokat, akik minden nehézség ellenére, a hosszú szezon végén vállalják a versenyt, és a szlovénok elleni vb-selejtezőt" - tette hozzá Sinka.

A válogatott most szombaton a szerbekkel találkozik felkészülési meccsen Nagybecskereken (Zrenjanin), majd június 13-án Ljubljanában, 20-án pedig Veszprémben találkozik a szlovén együttessel. A párharc győztese vesz részt a januári, svédországi vb-n, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.




Befejeződött a Női Kézilabda NB I. Arany Ászok rájátszás
2010. 06. 01. 20.07



kezi.jpg



A 2009/2010-es bajnoki idény sok izgalmas, színvonalas mérkőzést hozott. Különösen igaz ez az Arany Ászok rájátszásra, melynek keretében a felsőház, a középmezőny és az alsóház csapatai szoros mérkőzéseket vívtak egymással.

Az Arany Ászok – a sport és a csapatjáték elkötelezett partnereként – 2010. márciusában csatlakozott a női kézilabda szurkolótáborához, támogatja a felnőtt magyar női kézilabda válogatottat, a Női Kézilabda NB I. rájátszásnak pedig névadó szponzora lett.

„Az Arany Ászok csatlakozása kapcsán nagyon kedvező visszajelzések érkeztek a kluboktól és a szurkolóktól is. Az, hogy a rájátszás névadó szponzora, pozitív üzenet mindenki számára, növeli a bajnokság, a Liga értékét, presztízsét. A szurkolók bevonása, aktivizálása pedig üde színfoltot jelentett nemcsak a csapatok, hanem az egész sportág életében.” - mondta Sinka László, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke.

A mezőny csapatai felkészültségben, tudásban nagyon hasonló szintet értek el, a 2. és a 10. hely között kiegyenlítődés történt. A világ egyik legjobb csapatának számító Győri Audi ETO kiemelkedett a mezőnyből, és 100%-os teljesítménnyel szerezte meg a bajnoki címet, de még neki is több esetben meg kellett küzdenie a győzelemért.

Az idei évad meglepetésekkel is szolgált: mindenképpen pozitívum a DVSC-KORVEX és a Váci NKSE előrelépése, dobogóra jutása, valamint az, hogy a Mondi Békéscsaba stabilizálta helyét az élmezőnyben. A Vác teljesítményét jól jelzi az is, hogy Tóth Tímea, a Váci NKSE válogatott átlövője kimagasló teljesítménnyel, 276 góllal szerezte meg a gólkirálynői címet.

Különösen értékes az idényt komoly nehézségekkel kezdő Dunaújvárosi NKKSE bravúrnak számító 6. helyezése, és kellemes meglepetés a két újonc sikeres szereplése és biztos bent maradása - a Siófok KC előkelő 7. és a Veszprém Barabás KC 9. helyezése.

„Az elmúlt két hónap, a mérkőzések színvonala és a visszajelzések is megerősítettek minket abban, hogy, jól döntöttünk, amikor a női kézilabda szurkolótáborához csatlakoztunk. A szurkolókkal kialakított közvetlen kapcsolat pedig azt tudatosította bennünk, hogy a szurkolás, a kézilabda szeretete nemcsak kikapcsolódás, hanem elkötelezettség is. Az Arany Ászok elismeri a szurkolók kitartását, hiszen szurkolónak lenni annyit jelent, mint együtt küzdeni a csapattal a lelátóról.” – mondta Kerekes Péter, az Arany Ászokat forgalmazó Dreher Sörgyárak Zrt. marketing igazgatója.

„Szurkolóink mindig a maximumot nyújtják. Utaznak velünk, elkísérnek minket a külföldi mérkőzésekre. Szeretem a teltházas meccseket, nagy pluszt, erőt, lendületet adnak a szurkolók ahhoz, hogy a csapat jó teljesítményt nyújtson. Csarnokunkban minden ülőhely bérletes, és alig lehet jegyet kapni a mérkőzésekre.

Amikor a meccsek előtt egy-másfél órával kimegyünk a pályára, már félház van a nézőtéren, és ilyenkor mi magunk is alig várjuk, hogy elkezdődjék a mérkőzés. Ha lehet ilyet mondani, én ilyenkor egy kicsit mindig is a szurkolóknak is játszom.” – mondta Görbicz Anita, a bajnokcsapat Győri Audi ETO KC játékosa, aki már a világ legjobb játékosa címet is magáénak tudhatja.

Az idei szezonban változott az 1-4. helyezett csapatok rájátszásának lebonyolítási rendje is, ami befolyásolta a végső eredményt: az alapszakaszban elért helyezéshez képest helycsere történt a 2-3. helyen. Bár az elődöntőben az alapszakaszban. DVSC-KORVEX legyőzte az előtte végzett Váci NKSE-t, Vác számára a dobogós helyezés rendkívüli sikernek számít.

„Legnagyobb eredményünk ez a bronzérem” – mondta Matuk Bálint, a 2004-ben megalakult Red-Blue Panthers Vác Szurkolóklub tagja.” A váci női kézilabdacsapat életében kiemelkedő volt az idei szezon. Az új edző és klubmanager nemcsak új szakmai alapokat tett le, hanem szemléletváltozást is hozott. Az új játékosokkal kiegészült csapat a szezon második felére érett össze, és ez már az eredményekben is megmutatkozott. A szurkolók számára az egyre izgalmasabb és színvonalasabb mérkőzések mellett a legpozitívabb változás a csapattal való kapcsolat erősödése: egyre több közös programunk van a csapattal. Érezni a csapat nyitottságát a szurkolók felé, és ez csak növeli elkötelezettségünket. Egyre többen vagyunk kint a meccseken, és egyre többen utazunk az idegenben játszott mérkőzésre, és ahogy a csapat, mi, szurkolók is egyre jobban összekovácsolódunk.”

Az Arany Ászok ezúton köszöni meg az NB I-es női kézilabda csapatoknak az izgalmas mérkőzéseket, és gratulál a dobogós helyezést elért kluboknak.

Elismeri a szurkolók lelkesedét, kitartó munkáját, és bízik abban, hogy a színvonalas mérkőzések is egyre több nézőt és rajongót vonzanak a lelátókra vagy éppen a televízió képernyője elé - hiszen csak velük, szurkolókkal teljes a csapat. Ahogy a csapat sikere és elismerése a győzelem, úgy a szurkolók elismerése az Arany Ászok.

A női NB I. Arany Ászok rájátszás végeredménye
Felsőház Az 5-8. helyért A 9-12. helyért


BAJNOK: GYŐRI AUDI ETO KC
2. DVSC-KORVEX
3. Váci NKSE
4. Mondi Békéscsabai ENK SE
5. FTC 12 (4)
6. Dunaújvárosi NKKSE 9 (1)
7. Siófok KC 7 (3)
8. Alcoa Fehérvár KC 6 (2)
9. Veszprém Barabás KC 15 (4)
10. ASA-Consolis-HNKC 11 (3)
11. Kiskunhalas NKSE-Bravotel 7 (2)
12. Hunnia KSK 0 (1) *


Női kézilabda: második kalapban a magyarok
2010. 06. 01. 18.17



kezi.jpg



Az erősorrend alapján a második kalapba került a magyar női kézilabda-válogatott a december 7. és 19. közötti norvég-dán közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság szombati sorsolása előtt.

A hazai szövetség keddi tájékoztatása szerint Mátéfi Eszter kapitány együttese így nem kerülhet azonos kvartettbe a horvát, az ukrán és a dán együttessel.
Az európai szövetség a honlapján jelzi: az irányított sorsolás előtt biztos, hogy a dánok Aalborgban, az oroszok Aarhusban, a németek Larvikban, a norvégok pedig Lillehammerben játszanak először, így ez a négy csapat - noha nincsen azonos kalapban - nem lesz egy csoportban. A középdöntőket a dániai Herningben és a norvégiai Lillehammerben, az elődöntőket és a helyosztókat pedig Herningben rendezik majd.

A sorsolási kalapok:
1. kalap
: Norvégia, Spanyolország, Montenegró, Németország
2. kalap: MAGYARORSZÁG, Horvátország, Ukrajna, Dánia
3. kalap
: Franciaország, Oroszország, Románia, Svédország
4. kalap: Szerbia, Szlovénia, Hollandia, Izland

A csapatokat négy négyes csoportba osztják be, az első három helyezettek jutnak majd a középdöntőbe. A sorsolást a szombaton 16:15-kor kezdődő dán-norvég barátságos mérkőzés szünetében rendezik Odensében.






 

cicamica1988

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagy László lemondta - a vb-selejtezőt

2010. 06. 01. 13.58



kezi.jpg


Nagy László sérülés miatt kedden lemondta szereplését a magyar kézilabda-válogatott szlovénok elleni, júniusi két világbajnoki selejtezőjén.

A magyar szövetség (MKSZ) honlapja szerint "Nagy László bejelentette Mocsai Lajos szakmai igazgatónak, hogy a Barcelona csapatorvosa által megállapított gerincbántalmai miatt nem vállalja a szereplést".

"Mindkétszer megírtam Nagy Lászlónak, hogy számítok rá, várjuk a válogatottba. Előbb sem pozitív, sem negatív választ nem kaptam tőle, majd kedden délután fölhívott, és közölte, hogy a BL-döntőt követően elment a Barcelona csapatorvosához, ahol megállapították, hogy gerinc- és derékbántalmai miatt pihennie kell" - mondta a kezi.hu internetes oldalnak Mocsai. "A szlovénok ellen így a játékos nélkül készülünk".

Mocsai múlt szerdán a hétvégét jelölte meg határidőnek, hogy a Barcelona átlövője eldöntse, a válogatott rendelkezésére áll-e. Nagy tavaly nyáron szerepelt legutóbb a válogatottban, ezután felmerült, hogy felveszi a spanyol állampolgárságot.
Sinka László, az MKSZ elnöke az MTI-nek elmondta: nagyon sajnálja, hogy Nagy László megsérült, pedig a vasárnapi Bajnokok Ligája-döntőben még nagy kedvvel játszott a Kiel ellen.
"Nagyra becsülöm azokat a játékosokat, akik minden nehézség ellenére, a hosszú szezon végén vállalják a versenyt, és a szlovénok elleni vb-selejtezőt" - tette hozzá Sinka.​

A válogatott most szombaton a szerbekkel találkozik felkészülési meccsen Nagybecskereken (Zrenjanin), majd június 13-án Ljubljanában, 20-án pedig Veszprémben találkozik a szlovén együttessel. A párharc győztese vesz részt a januári, svédországi vb-n, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.​


Nagy Lacinak az a baja hogy nem meri felvállani hogy már nem szeretne magyar lenni és a magyar válogatott szineiben játszani!
 
T

TH6777

Vendég
Szabó Edina lett az női kézilabda NB I-ben újonc Érd edzője
2010. 06. 03. 12.16



kezis_lanyok_xlsport.jpg



Az EHF Kupa-győztes Szabó Edina lett a női kézilabda NB I-ben újonc Érd vezetőedzője – jelentette be a klub csütörtökön.


A kétéves szerződést aláíró Szabó segítője a volt válogatott átlövő Németh Helga lesz, aki az előző idényben játékos-edzőként segítette az NB I/B megnyeréséhez a csapatot.

A francia női válogatott menedzsereként tovább dolgozó Szabó 2005-ben – még a székesfehérvári Cornexi-Alcoával – EHF Kupát nyert.

A csapatot bemutató sajtótájékoztatón elhangzott: az együttes nem egyetlen idényt szeretne eltölteni az NB I-ben, és a mostani keret alkalmas lehet, hogy a középmezőnybe végezzen.
Az Érdnek jó alapot nyújthat, hogy olyan rutinos, korábbi válogatott játékosok szerepelnek a gárdában a BL-, KEK- és EHF Kupa-győztes, világválogatott Németh mellett mint Őri Cecília vagy Pádár Margit. Távozik Szrnka Hortenzia, érkezett viszont több fiatal játékos: Oguntoye Viktória, Kisfaludy Anett, Kovács Anna, Tamás Krisztina, Wolf Alexandra, Burai Edina, Janurik Kinga és Ferencz Judit.
 
T

TH6777

Vendég


Férfi kézilabda: immár végleges, hogy Dusan Beocsanin a Pick-Szegedé


A kétszeres magyar bajnok Pick-Szeged férfi kézilabdacsapata újabb játékossal kötött kétéves szerződést. Az új szerzemény a szerb Partizan Beogradtól érkező Dusan Beocsanin.

„Tatai Péter, Törő Szabolcs, Bajorhegyi Ádám és Frantisek Sulc után egy ifjú tehetséggel sikerült megegyeznünk, akit a szakemberek a jövő emberének tartanak. Dusan Beocsanin 19 éves, 195 centiméter magas, és a balátlövő posztján szerepelt immár négy éve a belgrádi Partizannál. A szerb alakulattal kétszer megnyerte hazája kupasorozatát, tavaly pedig a szuperkupát is elhódította a fekete-fehérekkel. A szerb utánpótlás-válogatottban kulcsszerep jutott neki. Jelenleg a szerb felnőtt nemzeti csapattal készül, amelybe 19 évesen be tudott kerülni. Úgy gondolom, hogy Katzirz Dáviddal a balátlövő poszt kérdése megoldódott, két kiváló játékos szerepelhet a Pick-Szegedben” – nyilatkozta az új szerzeményről Bella Árpád ügyvezető.
 
T

TH6777

Vendég
Női kézilabda: Norvégiával, Franciaországgal és Szlovéniával kerültünk egy csoportba az Eb-n

A magyar női kézilabda-válogatott Norvégiával, Franciaországgal és Szlovéniával került egy csoportba a decemberi, dán-norvég közös rendezésű Európa-bajnokságon.

A 2010-ES NŐI KÉZILABDA-EB CSOPORTJAIA-csoport:

Spanyolország, Dánia, Románia, Szerbia
B-csoport: Montenegró, Horvátország, Oroszország, Izland
C-csoport: Németország, Ukrajna, Svédország, Hollandia
D-csoport: Norvégia, MAGYARORSZÁG, Franciaország, Szlovénia



Hat év után búcsút int Andjelkovics a Szegednek
2010. 06. 04. 21.36



kezi.jpg



Hat év után elhagyja a Pick Szeged kézilabdacsapatát Daniel Andjelkovics.

A klub tájékoztatása szerint pénteken dőlt el, hogy a szerb válogatott játékos nem újítja meg lejáró szerződését, mivel kettő plusz egy évre szóló megállapodást kötött a francia Toulouse-zal.

"Csodás éveket töltöttem Szegeden, és korrekt ajánlatott kaptam a Picktől, Bella Árpád ügyvezetőtől. Azonban a francia együttes az utolsó pillanatban olyan szerződést kínált, amit nem utasíthattam vissza. Köszönöm a Picknek, Szeged városának, a szurkolóknak ezt a hat évet, amelyben bajnok lehettem, és kétszer a Magyar Kupát is elhódíthattam a csapattal. A profi sport ilyen, még ha fájó is, de búcsúzom" - nyilatkozott Andjelkovics.
 
T

TH6777

Vendég

"Nekem még nagyon sokat kell dolgoznom"
2010. 06. 06. 17.29



roplabda7.jpg



Az Euroaszfalt-NRK-Nyíregyháza együttesétől a Vasas Duna Autó Óbuda csapatába igazolt Mikli Zsanett. A fiatal center az utóbbi években meghatározó játékosa volt a szabolcsi együttesnek, és hazánk egyik legnagyobb tehetségeként tartják számon.

A nagybajomi születésű röplabdázó már a nemzeti csapatban is letette névjegyét, tagja volt a tavalyi, rotterdami ifjúsági Európa-bajnokságon hetedik helyet szerző, majd idén a junior Európa-bajnokságra kijutó magyar válogatottnak is.

– Az elmúlt négy évben Nyíregyházán játszott, ahol a közelmúltban már alapembernek számított. Miért döntött a távozás mellett és miért a Vasast választotta?
– Azért döntöttem a távozás mellett, mert most végzek a gimnáziumban és remélhetőleg Budapesten a Testnevelési Főiskolán folytatom a tanulmányaimat. Ha már Budapest, akkor három csapat közül választhattam, és bár más egyesületek is érdeklődtek irántam, azért döntöttem a Vasas mellett, mert nagyon jó csapatnak, együttműködő egyesületnek tartom, ahol jó edzők és jó játékosok vannak, és stabil háttérrel rendelkezik.

– A társaság nem lesz ismeretlen, hiszen a csapat nagy részével az utánpótlás válogatottban együtt játszik. Az, hogy ismeri a csapatot, befolyásolta a döntésében? Milyen a viszonya a lányokkal?
– Igen, befolyásolt a döntésemben, hogy ismerem a lányokat. Úgy érzem, jó a viszonyom velük, mondhatni, hogy a fél Vasas a csapattársam a nemzeti csapatban. Remélem, tovább mélyül majd a kapcsolat velük.

– Nagybajomban született és ott is kezdett röplabdázni. Nem ön lesz az első a Vasasban, aki onnan indult. Pék-Tormási Orsolya nagy közönség-kedvenc volt a Folyondár utcában, ráadásul ő is centerposzton játszik. Vele milyen a viszonya? Nehéz lesz a nyomdokaiba lépnie?
– Elég jó viszonyban vagyok Orsival, amikor találkozunk, mindig szoktunk beszélgetni. Mindenképpen nehéz lesz a nyomdokaiba lépni, hiszen nagyon jó játékosnak tartom. Sőt szerintem Magyarország legjobb centere! Nekem még nagyon sokat kell azon dolgoznom, hogy eljussak arra a szintre ahol ő tart, ehhez nekem még idő kell. De mondhatjuk, hogy ő a példaképem!

– Egy évre írt alá, milyen tervei vannak a jövőben?
– Ezt nehéz előre tervezni. Mindenképpen szeretném befejezni az egyetemet és majd évek múlva, ha már mindenki úgy gondolja, hogy jó játékos vagyok és megérettem arra, hogy a határon túl is kipróbáljam magam, akkor szeretnék majd külföldön is játszani. De egyelőre az itthoni tanulmányaimat szeretném befejezni.
 
T

TH6777

Vendég
Kézzel-lábbal varázsoltak a Fradi kézisei
2010. 06. 08. 16.43



A Szigeti Sportvarázsra vasárnap a Ferencváros női kézilabdázói is meghívást kaptak. A hölgyek négy versenyszámban is rajthoz álltak.

sportvarazs_csoportkep_fradi.jpg


A Sportcsillagok szigete vetélkedőn a lányoknak olyan nagyságokkal kellett összemérniük a tudásukat, mint Pulai Imre, Kovács István, Magyar Zoltán, Katus Attila, Wichmann Tamás és Kállai Ildikó. Elsőként floorball-ütőt és labdát ragadtak a résztvevők, a Fradis lányok pedig nem jöttek zavarba a feladattól: volt, aki fonákütéssel próbálkozott, Németh Csilla pedig úgy állt oda, mintha csak az udvaron sepregetne.

nemethcsilla_floorball_fradi.jpg
Ezután igazán testhezálló próbatétel következett: célba kellett dobni. A kisebb kör kettő, a nagyobb egy pontot ért - Albert Helén viszont hármat kapott, miután az egyik operatőrt találta el. Példáján felbuzdulva Szádvári Krisztina már kifejezetten a kamerást vette célba - nem kis derültséget előidézve ezzel a szépszámú nézőközönség körében.

szadvarikriszti_sportvarazs_zoldlabda.jpg
Ezután maradtak a labda kézzel történő megszelídítésénél: kosárra kellett dobni. A legjobban Albert Helga és Németh Csilla célzott, de Dajka Bettina például háttal állva is próbálkozott: az öt pont nagy vonzerőt jelentett.

alberthelga_kosar.jpg
Az utolsó szám előtt Szádvári Krisztina vezetett az összetettben, ám félő volt, hogy a férfi vetélytársak átveszik a vezetést. Zárásként ugyanis dekázni kellett. De a Fradi hölgyei itt sem vallottak szégyent, hiszen Albert Helén és Szabó Edina egyaránt 6-6 érintésen keresztül tartották a levegőben a labdát. Katus Tamással azonban nem tarthatták a lépést: az aerobic-versenyző 38-at dekázott, és így ő lett a Sportcsillagok szigetének uralkodója.

alberthelen_dekazas.jpg
A lányok egymás között morogtak egy kicsit - persze nem kellett ezt annyira komolyan venni -, mondván: igazságtalan volt egy ennyire férfiakra szakosodott számmal befejezni a viadalt, ám a vetélkedést záró közös fotóra - a megérdemelt érmekkel a nyakukban - már mindannyian mosolygósan álltak oda.​
 
T

TH6777

Vendég
Teljes a magyar keret az vb-selejtezőre
2010. 06. 08. 13.57



kezi.jpg



Minden légiós megérkezett, így teljes létszámban készülhet a magyar férfi kézilabda-válogatott a szlovénok elleni világbajnoki selejtezőre.

A csapattól származó információ szerint utoljára a Horvátországban szereplő Gál Gyula csatlakozott a Balatonfüreden, illetve Veszprémben gyakorló alakulathoz.

A magyarok szombaton utaznak a vasárnapi ljubljanai összecsapásra, a visszavágót pedig június 20-án rendezik a Veszprém Arénában. A győztes jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.
A 18 fős keret:
kapusok
: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)

jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)

jobbátlövők: Laluska Balázs (Cimos Koper), Mocsai Tamás (Lemgo)

irányítók: Császár Gábor (Chambéry), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)

beállósok: Gál Gyula (Croatia Zagreb), Herbert Gábor (Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta)

balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo), Perez Carlos (MKB Veszprém)

balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)
 
T

TH6777

Vendég
Férfi kézilabda vb-selejtező - Eredmények
2010. 06. 14. 09.30



kezi.jpg



A januári, svédországi férfi kézilabda-világbajnokság európai selejtezőjének első, hétvégi mérkőzésein:


Szlovénia-Magyarország 27-25 (12-12)
Németország-Görögország 25-20 (14-9)
Szlovákia-Ukrajna 25-30 (16-16)
Szerbia-Csehország 27-23 (16-9)
Norvégia-Litvánia 27-19 (13-9)
Ausztria-Hollandia 31-15 (15-10)
Románia-Oroszország 28-32 (10-12)
Portugália-Spanyolország 26-27 (14-14)
Dánia-Svájc 32-27 (17-11)

A visszavágókat a hétvégén rendezik.
A vb-t január 13. és 30. között rendezik Svédországban. Európából eddig a házigazda svédek, a címvédő franciák, valamint a horvátok, az izlandiak és a lengyelek szereztek indulási jogot.

 
T

TH6777

Vendég

Férfi kézilabda vb-selejtező - Pihenőnap után ismét együtt a keret
2010. 06. 15. 13.37



kezi.jpg



A hétfői pihenőnap után kedden déltől ismét edzőtáborban van a magyar férfi kézilabda-válogatott, amelynek vasárnap Veszprémben kétgólos hátrányt kell ledolgoznia a szlovén csapat ellen, hogy ott lehessen a jövő évi világbajnokságon.


Mocsai Lajos szövetségi kapitány ezúttal nem számít Herbert Gáborra. A szegedi beállósnak hétfőn kislánya született, és csak akkor tér vissza a kerethez, ha valaki megsérül.
A korábbihoz képest sokkal jobban van Császár Gábor háta, dereka, így az irányító minden bizonnyal már ott lesz a pályán a visszavágón. A harmadik számú kapus, Liszkai Szilveszter is együtt gyakorol a többiekkel.
A magyarok múlt vasárnap - erős bírói ellenszélben - 27-25-re kikaptak Ljubljanában. A párharc győztese jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.


A 17 fős keret:

kapusok:​
Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövők: Laluska Balázs (Cimos Koper), Mocsai Tamás (Lemgo)
irányítók: Császár Gábor (Chambéry), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
beállósok: Gál Gyula (Croatia Zagreb), Schuch Timuzsin (Constanta)
balátlövők: Ilyés Ferenc (Lemgo), Perez Carlos (MKB Veszprém)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)

 

Shawn 84

Állandó Tag
Állandó Tag
Ma 1010 06 27-én veszprémben lesz a Magyarország -Szlovénia selejtező mérkőzés. A kezdés este 18 óra. A Sport Klub közvetíti a meccset. Nézze mindenki aki tudja.
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Férfi kézilabsa VB selejtező

Ma, 18.00 órakor tartották Veszprémben a férfi kézilabda VB. selejtezőt a Veszprém Arénában.


Teltházas közönség előtt kezdődött meg a Magyarország-Szlovénia mérkőzés.
A játék során ugyan volt egy mély pont: amikor is a szlovén csapat vezetett 5 góllal, de ebből remekül fordított a magyar válogatott!
A közönség biztatásából is erőt meríthettek a fiúk, mert remek hangulatban, erős biztatással segítették az indított támadásokat, illetve a kapust (akik váltották egymást: Liszkait és Fazekast) gól helyzet alatt.

A végeredmény: 28-25 a magyar válogatott javára!!
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Férfi kézilabda VB selejtező

Ma, 18.00 órakor tartották Veszprémben a férfi kézilabda VB. selejtezőt a Veszprém Arénában.


Teltházas közönség előtt kezdődött meg a Magyarország-Szlovénia mérkőzés.
A játék során ugyan volt egy mély pont: amikor is a szlovén csapat vezetett 5 góllal, de ebből remekül fordított a magyar válogatott!
A közönség szurkolásából is erőt meríthettek a fiúk, mert remek hangulatban, erős biztatással segítették a magyarok által indított támadásokat, illetve a magyar válogatott kapusát (akik váltották egymást: Liszkait és Fazekast) gól helyzet alatt.

A végeredmény: 28-25 a magyar válogatott javára!!
 
T

TH6777

Vendég
A Pick Szegedhez igazolt Mikler Roland
2010. 06. 21. 13.41



mikler_roland.jpg



A kapus Mikler Roland a Pick Szeged kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A Dunaferrtől érkező, 25 éves, 190 centiméter magas válogatott hálóőr egy plusz egy évre írt alá szerződést Szegeden - jelentette be Bella Árpád ügyvezető a klub hétfői sajtótájékoztatóján.

"Két éve szó van róla, hogy Szegedre kerülök, ezúttal jött el az idő a váltásra. Igyekszem majd minden erőmmel tenni a szegedi sikerekért" - mondta Mikler Roland.
A sajtótájékoztatón megjelent három további új igazolású játékos, a francia Dunkerque-től átszerződött Tatai Péter, a spanyol Arratétól érkezett Törő Szabolcs és az ez előtt Mezőkövesden kézilabdázó Bajorhegyi Ádám is.
"Bár kicsit furcsa, hogy egykori veszprémiként kerültem Szegedre, egyáltalán nem jelent majd gondot, hogy korábban a riválisnál is játszottam. Ezt a lehetőséget amúgy sem hagyhattam ki" - fogalmazott Tatai.
"Mindig szerettem volna a Tisza partján játszani, ez egy titkos vágyam volt. Örülök, hogy a következő szezonban ez valóra válik, pláne azért, hogy ezzel bemutatkozhatok a Bajnokok Ligájában is" - nyilatkozott Törő.
 
Top