Kreatív ötletek II.

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

vazulneni8

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a sok kreatív könyvet nektek,van pár,amit keresek még,ha valaki meglelné és feltenné,rajtam kívük biztos sok köszönetet kapna érte!
A borítóikról raktam fel képeket(The world of beads,Anja Freese:Lovable beaded creatures,Ingrid Moras:Meine liebsten haustiere aus perlen,Anja Freese:perlen-Figuren und schmuck...,Ingrid Moras:perlentiere und bunte bander)

Sziasztok!
Megkaptam az egyik keresett könyvet,szeretném veletek is megosztani.Nem angol nyelvű,de szerintem így is érthető.Címe:Korálky
Angol változatának címe:Anja Freese:perlen-Figuren und schmuck...
A többit még mindig keresem....

[HIDE]http://data.hu/get/3239264/Koralky.rar[/HIDE]

Szia Lotus!
A HIDE gomb működése:A hsz írásánál rákatt a HIDE feliratra,és a 2 szögletes zárójel közé kell betenned a linkedet(középre) a link beszúrása gomb használatával. ...]ide a linket[...
:)
 

Csatolások

  • 00.jpg
    00.jpg
    203.9 KB · Olvasás: 11

Lotus

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia vazulneni!

Köszi a segítséget, megpróbálom így, mert egy kicsit lassú és macerás ennyi darabban feltölteni egy könyvet. Bár biztos megvan az oka, hogy miért így kell. :)

Épp most néztem meg az általad keresett gyöngyös könyveket, de abban a könyvtáramban még nagy a kupi. Kb. 1000 gyöngyös újságom van, és soknak a címe nem fedi a tartalmat. Mindet meg kellene nyitnom egyenként, és arra most sajnos nincs időm. De ha beleütközöm, felteszem neked.:)

Még egyszer köszi a segítséget: Lotus
 

Lotus

Állandó Tag
Állandó Tag
Vazulneni, csak nem bírtam ki, és végignéztem az összes gyöngyös újságomat, de sajnos az általad keresettek nincsenek meg nekem sem. Sőt, rákerestem néhány letöltős oldalon is, és semmi. Illetve ugyanazt a szláv nyelvűt találtam, amit te is...
 

vazulneni8

Állandó Tag
Állandó Tag
Kalitka papagájjal

Vazulneni, csak nem bírtam ki, és végignéztem az összes gyöngyös újságomat, de sajnos az általad keresettek nincsenek meg nekem sem. Sőt, rákerestem néhány letöltős oldalon is, és semmi. Illetve ugyanazt a szláv nyelvűt találtam, amit te is...

Köszi Lotus,hogy utánanéztél.kiss
Pedig nem is mai kiadványok,és sehol sincsenek.Azért még nem adom fel a reményt,hátha megleli valaki,vagy beszkenneli az övét.

Addig is megosztom mindenkivel saját tervezésű kalitkámat,benne egy papagájjal.
 

Csatolások

  • Kalitka leírás 1..jpg
    Kalitka leírás 1..jpg
    118.8 KB · Olvasás: 17
  • Kalitka leírás 2..jpg
    Kalitka leírás 2..jpg
    96.6 KB · Olvasás: 10
  • Papagáj ábra.jpg
    Papagáj ábra.jpg
    65.3 KB · Olvasás: 9
  • Papagáj leírás képpel.jpg
    Papagáj leírás képpel.jpg
    98 KB · Olvasás: 8
  • kalitka papagájjal.jpg
    kalitka papagájjal.jpg
    44.6 KB · Olvasás: 16

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nincs kedved alapanyagokért rohangálni, a pepecselés sem a te műfajod és az idő is szorít, két tippünk is van, hogy kerülhetsz ki a csávából.

1. Papírtasakok

Szükséged lesz pontosan 24 darab natúr színű papírzacskóra vagy néhány ív csomagolópapírra, amiből elkészítheted ezeket. Ha nem egyforma papírból készülnek, az sem probléma, sőt!

3.jpg


Elkészítés:
1. A papírból vágjunk ki különböző méretű téglalapokat, ezekből hajtogathatunk és ragaszthatunk tasakokat.
2. Vágjunk ki fotókartonból vagy maradék filcanyagból, textilekből csillagokat, harangokat, szíveket és fenyőfákat, amelyeket ragasztóval vagy cérnával (az öltéseket akár elég csak imitálni) rögzíthetünk a zacskókra. Ne felejtsünk el számokat is pingálni rájuk!
3. A tasakokat töltsük meg ajándékokkal, hajtsuk le a végüket, és fogjuk össze csipesszel vagy ragasszuk le matricával!


2. Ajándék borítékolva

Szintén pofonegyszerűen elkészíthető meglepi a borítékokba rejtett ajándék. Persze a terjedelem itt némileg korlátos, plüssállatot tuti nem fogunk belepréselni, így ezt a verziót inkább gyereklelkű felnőtteknek ajánljuk. Színház-, mozijegy, otthon „beváltható” kényeztetőkuponok, titkos kívánságok kerülhetnek a kis borítékokba.

2.jpg


Az egyetlen nehézség talán könnyen hajlítható, vékony drótot felkutatni a lakásban – ezeket kell 10–15 centis darabokra vágni, majd úgy meghajlítani a végüket, hogy szív alakot formázzanak, és közéjük tudjuk csíptetni a borítékokat. Ezután már csak pár szem piros almára lesz szükség – ezekbe szúrhatjuk bele a drótokat. A borítékokra fel is firkanthatjuk a számokat, de ha a környezettudatosság jegyében többször szeretnénk használni őket, elég, ha egy csipesszel rögzítjük azokat a borítékhoz.

Tipp: nem kell 24 almát feláldozni, és 24 drótocskára sincs szükség, hiszem a megürült helyre jöhet mindig egy újabb boríték.

<table class="color_advent_dekoracio_bg keret" width="100%" border="0"><tbody><tr><td align="center"> Bedobozolva</td></tr></tbody></table>
3–4. Eljött a remek alkalom, amikor végre megszabadulhatunk a régóta gyűjtögetett kisebb-nagyobb dobozainktól. Gyufásdoboztól kezdve az ékszeres és kozmetikumos dobozokon át mindent felhasználhatunk, csak egy pofás csomagolópapírra lesz szükség. Rejtsünk el bennük apróbb meglepetéseket, majd csomagoljuk be őket egyenként, mintha csak miniatűr ajándékcsomagok lennének.

Tipp: ha nincs kéznél kellő számú doboz, ötvözzük az előző megoldással, és használjunk borítékokat is!

<table class="cikkkeptable" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td>
5.jpg
</td></tr><tr><td class="cikkepalairas">Akaszthatjuk őket a csillárra... </td></tr></tbody></table>
<table class="cikkkeptable" align="center" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"><tbody><tr><td>
6.jpg
</td></tr><tr><td class="cikkepalairas">...vagy egy direkt erre az alkalomra
összetákolt „mű-fenyőfára”.</td></tr></tbody></table>
<table class="color_advent_dekoracio_bg keret" width="100%" border="0"><tbody><tr><td align="center"> Tündöklő naptárak
</td></tr></tbody></table>
5. Aranyos tölcsérek

4.jpg
Ezt a csodaszép adventi naptárt bárki pillanatok alatt elkészítheti – különösebb kézügyességet nem igényel, viszont nagyon mutatós, és a gyerekek áhítattal fogják leemelgetni a kis csomagokat.

Így készül:
Rajzolj meg egy tetszőleges méretű „A” alakzatot (szétterített legyezőre emlékeztessen, ha elkészült), amelynek a két szárát összekötő vonal kissé ívelt legyen. Ezt a sablont helyezd egy fehér papírra (a legjobb az átlátszó pauszpapír), rajzold körbe, majd vágd ki! Figyelj arra, hogy hagyj rá egy keskeny szélt, ahol össze lehet ragasztani a tölcsért! Egyszerre több papírt is egymás alá helyezhetsz, így gyorsabban elkészül a 24 tölcsérforma.

Formálj tölcsért az A alakzatokból, és a tölcsér egymásra hajló széleit ragaszd össze! Egy kis ideig tartsd összenyomva a ragasztott részt, hogy a tölcsér egyben maradjon.

Egy iratlyukasztó segítségével üss rajtuk egy-egy lyukat, húzz át rajtuk egy szalagot, ezzel tudod majd felakasztani őket. A tölcsérekre ragassz mini-tortaalátéteket, ezekre pedig arany festékkel rajzold meg a számokat, és várj egy kicsit, amíg megszáradnak.
Végül minden egyes tölcsért tölts meg apró édességekkel, ajándékokkal!


6. Nosztalgikus csipkecsodák

A csipkék adják meg a báját ennek az adventi naptárnak. Szükség lesz még poharakra, fagyis- vagy desszerteskelyhekre, ezeket béleld ki vagy fogd körbe különböző méretű és mintájú csipkével, aztán mehetnek is bele a szépen becsomagolt meglepetések.

1.jpg
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére