Pro Darwin

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Kb 65millió éves mészkőbe ágyazódott fém csővezeték.
500-600millió éves - prekambriumi rétegből előkerült
fém váza.
297


33-55millió éves kőedények, kőeszközök.
forbidden-arch-tube.jpg
295

Üledékes kőzetben talált furcsa alkatrész.
Valamilyen gyújtószerkezetnek ("sparky")
vélik.
343

320-360 millió éves rovátkolt arany tárgy.
296


forbidden-arch-phili-letters.jpg


60-70 millió éves tárgy.

993-ban Richard L.Thompson és Michael A.Cremo kiadta a "Tiltott régészet-emberi faj rejtélyes eredete címü művét.Nálunk 1997-ben adták ki.
Ebben szerepelnek roppantul érdekes vésett gömbök amiket Dél-Afrikában bányászok hoztak a felszínre. A gömböket a prekambium kori ásványi üledékben találták amit 2,8 milliárd évesek.Az NASA a Cassinitol 2005 januárjában kapta meg az Iapetus közelképét!
302



A legkülönösebb tárgyak a kőbányákból kerülnek elő.

Ilyenek azok a pattintott kőből készült lándzsahegyek, amelyeket a kaliforniai Toulomne kőbányáiban találtak. Az ottani kőzetrétegek tíz–ötvenöt millió évesek(!), de a jelenleg érvényes tudományos elmélet szerint az ember csupán száz-kétszázezer évvel ezelőtt jelent meg.
Egy amerikai kőbányában(Fisher Canyon, Pershing County, Nevada, USA) talált rá 1922-ben John T. Reid bányamérnök és geológus arra a megkövesedett cipőtalpra, amelyet a New York-i Rockefeller Intézet műszerei ötmillió évesnek becsültek. Az ott készült mikrofelvételen jól láthatók a talpat a cipőfelsőrészhez rögzítő szabályos dupla öltések.
40
L%C3%A1bnyom.jpg


500-900 millió éves kőzetben talált lábnyomok
The Fisher Canyon ‘footprint’



inf_antropologia_erd_clip_image003.jpg







1911-ben, Guano-bányász munkálatok során számos, mintegy 2-2.5 m magas, vörös hajú ember mumifikált maradványát ásták ki a nevadai Lovelock Cave-nél, 70 mérföldre észak-keletre Reno-tól.Ezek a csontok a helyi Piute indiánok legendáit igazolták az óriásokkal kapcsolatban, kiket ők Si-Te-Cah-knak hívtak. A múmiákat figyelmen kívül hagyta a helyi hatóság és megparancsolta, hogy újra temessék el azokat. Néhány koponyának vörös haja volt, ami csak európaiaknál fordul elő, bebizonyítván, hogy volt a Columbus előtti Amerikában európai jelenlét. Szerencsére az óriási Lovelock koponyák közül az egyiket még ma is megőrizték.​
ÓRIÁSI LÁBNYOMOK


nephilim.jpg


Egy 3 hatalmas lábnyomból álló együttest fedeztek fel Mulgoa-hoz közel, Penrith-től délre, Új Dél-Walesben.Ezek a lábnyomok - mindegyik 2 láb hosszú és 7 hüvelyk (kb 77cm) széles a lábujjaknál - kb. 1.5 méternyire vannak egymástól. Mindez egy 12 láb (3.6 m) magas óriás lépését jelzi, aki a nyomokat hagyta. Ezeket a lábnyomokat vulkáni láva és hamufolyam őrizte meg, amelyek több millió évvel azelőtt következtek be, hogy az ember egyáltalán megjelenhetett az ausztrál kontinensen a mai tudásunk szerint

(ha elhisszük az evolúciós elméletet De nem hisszük mert tudjuk hogy valótlan!).
Noel Reeves szörnyen nagy lábnyomokat talált Kempsey-hez közel (Új Dél-Wales) homokkő-ágyakban a felső Macleay folyó mentén.Az egyik nyomban 10 cm hosszú ujj van és a teljes ujj-fesztáv 25 cm, ami azt sugallja, hogy a nyom gazdája 17 láb (kb. 5 m) magas lehetett.
Biztos, hogy a mostani őslakóknak tekintettek nem elsőnek érték el Ausztráliát. Az antropológusok állítják, hogy az “abo”-k egészen új-keletű érkezők, akik megették elődeiket, akik az új-guineai bennszülöttekhez voltak hasonlók. Maguk az “abo”-k is elismerik ősi népi kultúrájukban, hogy ezt a földet több embercsoport lakta - óriások is - mielőtt ők itt letelepedtek.


1934-ben a texasi London nevű település közelében Emma Hahn egy sziklára lett figyelmes, amelyből fosszilis fadarab állt ki. Amikor letörte, vele együtt letörött egy nagyobb darab kő is. Emma asszony nagy meglepetésére megkövesedett kalapácsfejet talált benne, a letört nyél egy darabjával.

A szakemberek megállapították, hogy a kalapácsot rejtő homokkőréteg 500 millió éves. A másik sokk akkor érte a kutatókat, amikor a kalapácsfejet vegyi elemzésnek vetették alá. Íme az összetétele: 96,6% vas, 2,6% klór, 0,74% kén és 0, 06% egyéb elem.

A ma ismeretes fémfeldolgozási eljárások során a vas szilíciummal és szénnel szennyeződik, ilyen tisztaságú, mint a kőzetből előkerült, egyszerűen nem állítható elő!

Nem készülhetett vasmeteoritból sem, mivel az olyan vegyületeket tartalmaz, amelyek ebben a fémben nem találhatók!

23
42

London (Texas, USA)




A tudósok tanácstalanok, a lelettel kapcsolatban felmerült egyetlen kérdésre sem tudnak kielégítő választ adni.
De vannak más nagy rébuszok is, amelyekkel végképp nem tudnak mit kezdeni.A texasi Glen Rose krétás talaja egy sor ősállat lábnyomát őrzi. Mellettük azonban jól kivehető emberi lábnyomok is vannak, és ez a tény a feje tetejére állít minden eddigi tudományos hipotézist és ismeretet. A kréta nem lágyulhatott meg anynyira az évmilliók során, hogy változatlanul megőrizte volna a dinoszauruszok lábának lenyomatát és a jóval később keletkezett emberi lábnyomokat.​
Az állati és az emberi lábnyomok azonos élességgel rajzolódnak ki. Ha igaz, hogy az ősállatok hetven–százhúszmillió évvel ezelőtt éltek, akkor az emberi lábnyomok tulajdonosának is akkor kellett élnie. Számos tudós úgy oldja meg a problémát, hogy kétségbe vonja: valóban embertől származnak azok a nyomok. Egyelőre azonban nem ismeretes olyan állatfajta, amelynek azonos volna a lábnyoma az emberével.​






L%C3%A1bnyomok2.JPG





Őslény,és emberi lábnyom - minimum 65 millió éves.








Peru,Tamana ica-i kövek és figurák:
Nem igazán használati tárgynak készültek, hanem, hogy valami okból elraktározzák őket (valószínűleg a fejlett atlantiszi kultúra érezve a véget, gyorsan tartós adathordozóra mentette adatait - az icai kövekre). Az tény, hogy az eloxidálódott kövek immár sokkal jobban ellenálltak az időnek, mint akármilyen más íráshordozó tehette volna (még a fém is viszonylag gyorsan eloxidálódik). Talán ez volt a legbölcsebb döntés akkoriban

A.A. Zoubov orosz antropológus, hazája Tudományos Akadémiájának tagja az Icai Egyetemen tartott előadássorozatot. Természetesen Cabrera is találkozott vele, és az ember ősiségéről faggatta őt. Zoubov mesélte el neki, hogy még '73-ban hindu antropológusok találtak emberi maradványokat mezozoikumi sziklákba zárva.1974. december 26-27-én pedig a Laetoli időszakos folyó száraz medrében (Tanzánia) Mary Leakey lelt 11 hominida megkövesedett állkapocscsontjaira és fogaira. A maradványokat radioizotópos vizsgálattal 63,75 millió évesnek találták. Leakey ráadásul megerősítette, hogy a maradványok megfelelőnek tűnnek az emberi fajhoz, és a valódi emberhez, nem pedig az australopithecushoz (utána gyorsan átminősítette őket 3,5 millió évesre - mint már említettem, a fosszília határozza meg a kőzet korát, a kőzet kora pedig a fosszília korát, a radioizotópos vizsgálat csak megerősítheti ezt).
Mary Leakey férje, Richard Leakey, 1972-ben találta meg a híres '1470-es koponyát'. A ma sem eldöntött faji hovatartozású koponya korát 2,8 millió évben állapította meg a tudós. A fosszíliát rejtő tufa-réteg korát a cambridge-i egyetem laboratóriumában állapították meg radioizotópos vizsgálattal 221 millió évben.

Rengeteg kő van ami belső szerveket,sebészi beavatkozásokat(koponyalékelést,stb.) örökítettek meg..!



dennis.jpg
clip_image001.jpg

0005715.jpg

images.jpg
ica01.jpg



Lemúria másnéven Ataisz’ahogy az arvisura nevezi
1996-ban fedezték fel, harmincméteres mélységben, a csendes-óceáni Jonaguni-sziget közelében, az úgynevezett Iszeki-ponton a lépcsőzetesen elhelyezkedő kőtömböket, amelyek a dél-amerikai piramisokra, leginkább a perui Pachacamacra emlékeztetnek.
Amikor a búvárok beszámoltak a látottakról, sokan kinevették őket. Kilenc-tízezer évesre becsüli a korát, az egyiptomi piramisok korának duplájára. A radiokarbonos vizsgálatok szerint a falaira tapadt korallok hatezer évesek (ami azt jelenti, hogy hatezer év óta van víz alatt). Maga az építmény jóval öregebb – állítja a Srí Sundaresht, az indiai Goa Oceanográfiai Intézetének munkatársa. Meggyőződésében bizonyára szerepet játszik az is, hogy az ősrégi indiai szövegek egy megsemmisült civilizációról regélnek, amely hetvenezer évvel ezelőtt létezett, és egy rettenetes erejű földrengés következtében pusztult el. Bizonyított tény hogy a csendes-óceáni lemez is süllyedésnek indult régen egy óriási földrengés után.És mit ad isten pont ebben az időben tört ki 70000 éve az Indonéziai Toba szuper vulkán Ami világméretű katasztrófa volt és mindenhol a földön nyomot hagyot maga után.Porfelhő savas eső jégkorszak és a biológiai sokféleség és az emberek létszámának jelentős csökkenése a civilizációk megsemmisülése.​

clip_image002.jpg
clip_image008.jpg
clip_image005.jpg
clip_image004.jpg

clip_image007.jpg




Vannak olyan archeológusok, akik évek (évtizedek) óta nem publikálhatnak, a szakma gyakorlatilag száműzte őket, mert olyan kutatási eredményeik, leleteik vannak, amelyek nem illeszkednek a hivatalosan is elfogadott, tanított őstörténeti elméletbe. Miről is van szó?

Olyan leletek kerültek elő, melyek bizonyíthatóan sok tízmillió vagy százmillió évvel korábbi emberi tevékenységet bizonyítanak, mint a legkorábbi hivatalos ősemberi, előemberi tevé-kenységek idősávja. Ilyenek pl. a dinoszauruszok idejéből fennmaradt emberi ( - nem ősemberi!) lábnyomok (a mocsárban haladó dínót követő, a lábnyomában lépkedő ember nyomai), ősi, megkővült rétegekből előkerült kalapács, acélgolyó vésett sávokkal, stb.

Ezek a dolgok nem illeszkednek a mostani evolúcionista világképbe ezért tűzzel vassal írtják az ellentétes elméleteket, az ilyesmivel foglalkozó kutatókat ellehetetlenítik, kutatásaikat betiltják, leleteiket elzárják, letagadják. Ismerős az eljárás, ugyan az mint a tiltott energetikai találmányokkal kapcsolatban...

(Mert ilyen a demokrácia - demokratúra - a mások nézetei csak addig tisztelendők amíg azonos a hivatalos nézetekkel.)





Ez az úgynevezett

" Lolladoff lemez"
egy 12.000 éves kő edény amit Nepálban találtak.

clip_image009.jpg

Üdv,
Roland
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
A FÖLDTÖRTÉNETI KORBEOSZTÁS:

Főidő
Idő
Időszak
Kor
Kezdete
(millió éve)
archeozoikum
(ősidő)​
.
.
4600​
proterozoikum
(előidő)​
2500​
paleozoikum
(óidő)​
542​
488​
444​
416​
359​
perm
299​
mezozoikum
(középidő)​
251​
jura
200​
146​
kainozoikum
(újidő)​
65​
56​
34​
23​
5,3​
1,8​
holocén (jelenkor)​
0,01​
272

Szent Darwin
A legnagyobb Dezinformátor :)
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Pitti
-
A "doktor-titel" az egészen más mint egy foglalkozási megnevezés mondjuk váltoör, ápolonö, vagy mérnök.

Koszi Ernoe, mar eppen akartam a Wikipediara menni, hogy megtudjam mi a franc az a "Dr." betucsoport valakinek a neve elott.
Szoval a bakteroknak nincs. Igy mar tiszta.

Mielött konkretan belekezdenénk Hovind "tudományokat megdöntö érveinek" analizálásába
Ne menjunk bele Ernoe. Itt a Darwini elmelettel kell foglalkoznunk. Maraggyunk a temanal.
Szoval hogyan is lett a tengeri moszatbol kardfugu tigris?
 

1TOTEM1

Állandó Tag
Állandó Tag
Amikor egyetemen a fejlődéslélektant tanultuk, szép hosszú órákon át vettük a darwini fejlődéselméletet - nem csak a biológiai részét, mert ugye nem csak az van neki. Semmi baj nem volt vele, ámen. De egy kérdés mindig itt motoszkál a nagy tudományosság közepette: a LÉLEK és SZELLEM vagy TUDAT (az ember vezérlőegységei, létének magja), hogy illik bele a darwini "majomból emberré válás" verzióba? Min kell keresztül mennie egy majomszerű főemlősnek ahhoz lélekben és tudatilag, hogy emberré váljon??? Na ezt magyarázza meg nekem Darwin. Mert hogy nem tudja.
 

Frank-FHI

Kormányos
Kormányos
Amikor egyetemen a fejlődéslélektant tanultuk, szép hosszú órákon át vettük a darwini fejlődéselméletet - nem csak a biológiai részét, mert ugye nem csak az van neki. Semmi baj nem volt vele, ámen. De egy kérdés mindig itt motoszkál a nagy tudományosság közepette: a LÉLEK és SZELLEM vagy TUDAT (az ember vezérlőegységei, létének magja), hogy illik bele a darwini "majomból emberré válás" verzióba? Min kell keresztül mennie egy majomszerű főemlősnek ahhoz lélekben és tudatilag, hogy emberré váljon??? Na ezt magyarázza meg nekem Darwin. Mert hogy nem tudja.

Darwin jó irányban gondolkodott, a fejlődési összefüggéseket látva, de szerintem túl messzemenő következtetéseket vont le az igazság apró darabkája alapján.


"A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett."

A Lélek lebegett a vizek felett. Vagy ahogy Erwin Schrödinger tartotta, az univerzumot átjáró egységes tudat. Ami szerintem Istent is megalkothatta egy hosszú folyamat eredményeként. Így Isten Lelke is ez. Isten sem a semmiből lett.

Az a Lélek, Tudat, dolgozott a földi élet kialakulásánál, de véleményem szerint a folyamatokat, amik maguktól is végbe mehettek volna a Földön, a Teremtő felgyorsította illetve, beleavatkozott azokba, tehát TEREMTETT. Az a hosszú - hosszú folyamat, nem a Földön játszódott le, hanem valahol máshol.
Ezért nem találjuk a nyomait. Ezért nem illik a Föld korába az alapelmélet, ami önmagában jó és logikus.

Szerintem a földön szabad lelket nem lehet találni, önmagában mi nem tudjuk hozzárakni valamihez. Wöhlernek hiába sikerült előállítania a karbamidot, hiába vannak a vírusok, prionok, ameddig az élet nem érinti addig csak anyag. Nem fejlődik, nem szaporodik, nem csinál semmit.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Hovind qualifikátiojárol nem érdemes sokat vitatkozni. Hovind egy "levelezö-egyetemen" a Korrespondenz-Universität, Patriot Bible University, doktorált "keresztény nevelésböl", egy négy hétig tarto studium után!!!
-
A "keresztény nevelés doktora" per pillanat egy tizéves börönbüntetést "abszolvál" csalásért. Hogyan lehet kompetens a természettudományokban ha a saját szakterületén (keresztény nevelés) ilyen példával jár az élen?
-
kent_hovind.jpg

-
A kormeghatározáshoz csak annyit, hogy "történetük" csak strukturáknak van. Ha beküldesz egy marék homokot egy intézetben akkor természetesen megkérdezik "honnan van".
-
Ennek az az oka, hogy a természettudományok szisztematikusan dolgoznak. Minden ásatásrol pontos térképet és paraméterfeljegyzést csinálnak. A kormeghatározás az számtalan mérésnek az egybevetése. Ezalatt geologiai, fizikai, kémiai és hisztorikus adatokat értek.
-
Ez olyan mint amikor a lovásáron megállapitod az
állat korát. A fogak állapota egy fontos adat, de ebböl a korra csak akkor tudsz utalni ha láttál már az életedben egy csomo különbözö koru lovat.
-
fotolia_1358404.jpg

-
A cirkuszlo fogsora, amelyik évekig kockacukorral volt etetve, másképp néz ki mint a szteppén legelö társáé. A cukor-fogyasztás épp anyira konstans mint az erozio. Egy folyo nem egy homokora amelyik evmilliokon keresztül azonos tempoban folyik. Ez ellen vitatkozni nevetséges.
-
Az "amöbábol elefánt"-hoz. Az evolutios fejlödés a véletlennek és a szükségszerüségnek az eredménye. Egy toronybol leesett golyo utját elég jol lehet rekonstruálni mert a körülmények állandok, a véletlennek elhanyagolhato szerepe van. Ha "mesterségesen" szeretnék egy egysejtüt arra késztetni, hogy "elefánttá" fejödjön azt sem tudnám milyen változásnak tegyem ki a szegényt és mennyi idöre mert a fejlödés utja nem determinisztikus ahogy láttuk.
-
Még egy egypetéjü ikerpárnak a felnevelése is olyan diverzitásokkal jár, hogy minnél tovább élnek annál eltéröbbek lesznek. A célbavett irány, "egyetlen egy sejtböl elefántot tenyészteni" még nagyobb nehézségbe ütközik.
-
A saját DNA-val rendelkezö mithochondriumiok és chloropastok, egyértelmüen bizonyitják, hogy miként jöttek létre az állatok ill. növények sejtadaptátio utján. A sejtjeink energiaellátoi a mithochondriumok nemcsak, hogy akkorák mint egy bakterium, egy cirkuláris DNA-val rendelkeznek és két membrán veszi öket körül, hanem megörizték a DNA szerkezetüket ami bizonyitja, hogy korábban önállo organizmusok voltak.
-
Az endosymbiogenese egy meggyözö bizonyiték a fajok közötti rokonságra (ha ugy tetszik a makroevolutiora)
-
img_Grosser-Hund--kleiner-Hund_Phil-BANKO_ref%7ECPCN0430_mode%7Ezoom.jpg

-
Az állat- és növénytenyésztés igen is egy bizonyitéka az evolutionak. Ezekre a az állatokra azt mondod, hogy "továbbra is csak kutyák" mert az összehasonlitási kritériumokat a kutya definitiobol veszed.
-
Egy állatnak rengeteg tulajdonsága van. De te csak azokat számolod amik passzolnak. Ha a majmot és az embert csak a hasonloság alapján vetnéd össze akkor gyorsan kiderülne, hogy két különbözö faj között a genetikai különbbség sokszor kisebb a mint egy fajon belül. A csimpász és az ember között kisebb a genetikai különbbség mint a csimpánz és a gorilla között.
-
Ha megnézem a fenti képet, akkor nehéz belátnom, hogy ott egy fajrol (szexualis kompatibilitásrol) lehetne beszélni.
A "kis-kutya" a "nagy-kutya" számára még a "dildo" szerepét sem tudná betölteni.
-
Az állattenyésztés "közismert" állatokat szaporit, bizonyos tulajdonságokra helyezve hangsulyt (szalonna, hus, tej vagy tojás minöség, menyiség) Ethikailag nem egyeztethetö össze a Frankenstein féle, "korcsoknak" a létrehozatala, pedig genetikai változásokkal világrajött állatok száma nem kicsi.
-
Csupán az érdekeink szolnak a mellet, hogy nem harapos-kutyákat (pl. minnél vadabb annál jobb) tenyésztünk. Ha a természetben genetikus hibával született lényeket találunk akkor rögtön a "helyükön vannak a vadászok" és lelövik a "különleges példányt", az egészségügyi-miniszterium megkeresi a környezeti szenyezödést ami a mutatiohoz vezetett és megszünteti a "környezeti hatást".
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Hovind qualifikátiojárol nem érdemes sokat vitatkozni. Hovind egy "levelezö-egyetemen" a Korrespondenz-Universität, Patriot Bible University, doktorált "keresztény nevelésböl", egy négy hétig tarto studium után!!!
-
A "keresztény nevelés doktora" per pillanat egy tizéves börönbüntetést "abszolvál" csalásért. Hogyan lehet kompetens a természettudományokban ha a saját szakterületén (keresztény nevelés) ilyen példával jár az élen?

Kedves Ernoe!

Te olyan szegénységi bizonyítványt állítasz ki az evolúcióról, hogy mind Yahya esetében, mind Hovind esetében az egyetlen válaszod az evolúció-elméletet kihívó kérdéseikre az, hogy nincs joguk kérdezni.
Hogy nem veszed ezt észre? Nem mindegy ki kérdez? A lényeg, hogy az evolúció-elméletnek nincs válasza az ellenvetésekre, mert hamis elmélet.
-
A kormeghatározáshoz csak annyit, hogy "történetük" csak strukturáknak van. Ha beküldesz egy marék homokot egy intézetben akkor természetesen megkérdezik "honnan van".

Nem Ernoe, nem azt kérdezik, honnan van, hanem hogy mennyi a becsült kora.

Ennek az az oka, hogy a természettudományok szisztematikusan dolgoznak. Minden ásatásrol pontos térképet és paraméterfeljegyzést csinálnak. A kormeghatározás az számtalan mérésnek az egybevetése. Ezalatt geologiai, fizikai, kémiai és hisztorikus adatokat értek.

Ja, felsoroltam néhány példát rá, mennyire megbízhatóak.

Ez olyan mint amikor a lovásáron megállapitod az állat korát. A fogak állapota egy fontos adat, de ebböl a korra csak akkor tudsz utalni ha láttál már az életedben egy csomo különbözö koru lovat.

Na persze, miután az általam említett módszerrel meghatározták a tengeri moszat kövület, és az azt tartalmazó kőzet korát, erre aztán ráalapozták a többi a mérést.

Az "amöbábol elefánt"-hoz. Az evolutios fejlödés a véletlennek és a szükségszerüségnek az eredménye. Egy toronybol leesett golyo utját elég jol lehet rekonstruálni mert a körülmények állandok, a véletlennek elhanyagolhato szerepe van. Ha "mesterségesen" szeretnék egy egysejtüt arra késztetni, hogy "elefánttá" fejödjön azt sem tudnám milyen változásnak tegyem ki a szegényt és mennyi idöre mert a fejlödés utja nem determinisztikus ahogy láttuk.

Akkor milyen alapon állítod, hogy az amőba elefánttá fejlődött?
-
Még egy egypetéjü ikerpárnak a felnevelése is olyan diverzitásokkal jár, hogy minnél tovább élnek annál eltéröbbek lesznek. A célbavett irány, "egyetlen egy sejtböl elefántot tenyészteni" még nagyobb nehézségbe ütközik.

De még milyen nagy nehézségbe!!! Mond ki kereken Ernoe: Lehetetlen!

A saját DNA-val rendelkezö mithochondriumiok és chloropastok, egyértelmüen bizonyitják, hogy miként jöttek létre az állatok ill. növények sejtadaptátio utján. A sejtjeink energiaellátoi a mithochondriumok nemcsak, hogy akkorák mint egy bakterium, egy cirkuláris DNA-val rendelkeznek és két membrán veszi öket körül, hanem megörizték a DNA szerkezetüket ami bizonyitja, hogy korábban önállo organizmusok voltak. .

Ez kábé olyan, mint azt állítani, hogy a növények fotoszintézise bizonyítja, hogy a tüdős állatok növényekből fejlődtek ki.

Az endosymbiogenese egy meggyözö bizonyiték a fajok közötti rokonságra (ha ugy tetszik a makroevolutiora)
-
img_Grosser-Hund--kleiner-Hund_Phil-BANKO_ref%7ECPCN0430_mode%7Ezoom.jpg
.

Könyörgöm Ernoe, ez a két kutya ugyanahhoz a fajhoz tartozik, csak a fajtájuk más.
Ez már fárasztó Ernoe, nevetséges azzal érvelned az evolúció mellett, ami nem is evolúció.
A kutyák ilyen rendkívül változatos fajtái azt bizonyítják, hogy nincs evolúció: lesz belőlük kiskutya, nagykutya, tarka kutya, fehér kutya, de sosem lesz belőlük csimpánz vagy póniló.

Az állat- és növénytenyésztés igen is egy bizonyitéka az evolutionak. Ezekre a az állatokra azt mondod, hogy "továbbra is csak kutyák" mert az összehasonlitási kritériumokat a kutya definitiobol veszed. .

Hát ha szerinted nem kutyák, akkor kár vitatkoznunk. Akkor te nevezd a nagyobbat lónak, a kisebbet meg cickánynak és fejezzük be a vitát.


Egy állatnak rengeteg tulajdonsága van. De te csak azokat számolod amik passzolnak. Ha a majmot és az embert csak a hasonloság alapján vetnéd össze akkor gyorsan kiderülne, hogy két különbözö faj között a genetikai különbbség sokszor kisebb a mint egy fajon belül. A csimpász és az ember között kisebb a genetikai különbbség mint a csimpánz és a gorilla között.

De még mindig elég nagy ahhoz, hogy semmiféle rokonság ne legyen köztük.
Ernoe, nehogy megint a 97%-os marhasággal gyere!


Ha megnézem a fenti képet, akkor nehéz belátnom, hogy ott egy fajrol (szexualis kompatibilitásrol) lehetne beszélni.

Ha ezt nehéz belátnod Ernoe, és a fenti képen a két állatot különböző fajhoz valónak tekinted, akkor én kiszállok a vitából. Nincs értelme Veled vitatkozni, ha szerinted a kutya nem kutya, az ember az majom, az amőba meg kezdetleges elefánt.
Attól, hogy a két kutyafajta termetüknél fogva nem tudnak természetes módon szaporodni, a női és a hímivarsejtjük tökéletesen passzolnak egymáshoz, és utód fog belőlük fejlődni. Más kérdés, hogy ehhez mesterséges megtermékenyítésre van szükség, és lehetőleg ne a nagyobbik legyen az apa. Mit olyan nehéz ezen belátnod Ernoe? Direkt akarsz macerálni ilyen ökörségekkel, vagy már tényleg belegárgyultál ebbe az evolúciós maszlagba?


Az állattenyésztés "közismert" állatokat szaporit, bizonyos tulajdonságokra helyezve hangsulyt (szalonna, hus, tej vagy tojás minöség, menyiség) Ethikailag nem egyeztethetö össze a Frankenstein féle, "korcsoknak" a létrehozatala, pedig genetikai változásokkal világrajött állatok száma nem kicsi.

Ernoe, én esküszöm, nem írom le többször, hogy állattenyésztés csak azonos fajon belül lehetséges, fajok között lehetetlen, ilyen nincs is. Frankenstein egy kitalált mese, tudod, olyan, mint az evolúció.
Ma láttam a tévében, hogy vita van a génkezelt disznókkal kapcsolatban, mutatták is a disznókat, rendes normális disznók voltak, teljesen jól be lehetett azonosítani őket disznóként.
Ki kell ábrándítsalak, a genetikai változásokkal tenyésztett állatok is a fajukon belül maradnak. Nem tudnak a nyúlból kecskét létrehozni, csak nyulat. Génkezelt nyulat, mint a disznókat.

Csupán az érdekeink szolnak a mellet, hogy nem harapos-kutyákat (pl. minnél vadabb annál jobb) tenyésztünk. Ha a természetben genetikus hibával született lényeket találunk akkor rögtön a "helyükön vannak a vadászok" és lelövik a "különleges példányt", az egészségügyi-miniszterium megkeresi a környezeti szenyezödést ami a mutatiohoz vezetett és megszünteti a "környezeti hatást".

Ernoe, a "hibás egyed" amit a vadászok kilőnek, nem egy félig őz, félig muflon mutáns, hanem pl. egy olyan szarvas, amelyiknek az agancsa aszimmetrikus. A vadászok meg azt szeretnék, hogy a szimmetrikus agancsúak szaporodjanak inkább, mert az olyan trófea jobban mutat a szobájuk falán.
Ha másféle hiba van a szarvasban, ami már az életminőségét befolyásolja, az a vadászok nélkül is kiszelektálódik, mert vagy életképtelen, vagy szaporodásképtelen. Ezt nevezzük természetes kiválasztódásnak, aminek ugyancsak semmi köze az evolúcióhoz.

A környezeti szennyeződésről pedig annyit, hogy amikor a Tiszába cián került, tonnaszámra pusztultak ki a halak a folyóból, egyik sem alakult át másik fajjá, ami már ciánnal táplálkozik.
Ha pedig egy környezeti szennyeződés mutációt idéz elő, lásd Csernobil, az mindig az élőlények hátrányára történik, sosem az előnyére, ezért akarják megszüntetni a szennyeződést. Ha a szennyeződés hatására az élőlények új, fejlettebb fajokká alakulnának, akkor inkább szennyezni kellene a környezetet, mint megszüntetni azt, hisz csupa haszon lenne a poliuretán zacskókkal beborított földgolyó! Állítólag már az Antarktiszon is van, úgyhogy a pingvinek kezdhetnek felfejlődni Tesco-vásárlókká.
 

1TOTEM1

Állandó Tag
Állandó Tag
A környezeti szennyeződésről pedig annyit, hogy amikor a Tiszába cián került, tonnaszámra pusztultak ki a halak a folyóból, egyik sem alakult át másik fajjá, ami már ciánnal táplálkozik.
Ha pedig egy környezeti szennyeződés mutációt idéz elő, lásd Csernobil, az mindig az élőlények hátrányára történik, sosem az előnyére, ezért akarják megszüntetni a szennyeződést. Ha a szennyeződés hatására az élőlények új, fejlettebb fajokká alakulnának, akkor inkább szennyezni kellene a környezetet, mint megszüntetni azt, hisz csupa haszon lenne a poliuretán zacskókkal beborított földgolyó! Állítólag már az Antarktiszon is van, úgyhogy a pingvinek kezdhetnek felfejlődni Tesco-vásárlókká.

Darwin szegény a tuskós zacskós pingvin populációt ugyan nem élheti már meg, de egyben biztos vagyok: ha látná szegény, hová fajult az elmélete, minden bizonnyal átgondolná, amit akkor megfogant az elméjében. Az azóta bekövetkezett változások mindenféleképpen megingatták volna elképzeléseiben. Voltak neki más művei is, mint például ez a kevésbé ismert : Az állatok és növények megváltozása a háziasítás állapotában ami a fentebb írtakhoz tartozik. Érdemes elolvasni, bár nem a fajok közti szaporodással foglalkozik. E könyvét olyan megfigyelésekkel támasztotta alá, amelyeket az evolúciós elméletéhez gyűjtött. Ezen kívül Darwin tudta, hogy elméleteit támadni fogják: többször is aggodalmát fejezte ki, hogy ugyan a tudós társadalom hogyan fogadja hipotéziseit.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Fogadok, hogy a legtöbb olvaso itt nem tudta, hogy a Kreationista-Disneyland szakmai tanácsadoja négyhetes studium során szerezte a doktorcimét. Ha kérdezni szabad akkor a válaszolni is lehessen.
-
1292462390044.jpg

-
A probléma nem a kérdésekkel, hanem a feleletekkel van amit ezek a vallásos félrevezetök adnak és szeretnének nyilvános iskolákban tudományként eladni.
-
Az állami iskoláknak nincs pénzük mert a hivök minden szektának adott fillért leirnak az adobol. A gyerekek még olvasni sem tudnak rendesen; a rosszul megfizetett tanároknak nincs idelyük a házifeladatok javitására ezért totoszelvények modjára kiállotott kérdöiveket kell a gyerekeknek beikszelniük....
-
Ezzel szemben a szektáknak van pénzük kreationista-muzeumok épitésére, ahol elektromosan vezérelt gumibabák mutatják Adamot és Evát, a bárkát épitö Noaht. A testvérgyilkos Kaint becsinálásra késztetö haragos hangon szolitja meg az Uristen egy többszáz vattos hanszoron keresztül.
-
Elö- vagy ösemberekröl egy szot sem lehet hallani. A Neandervölgyi ösember szerintük "egy nagyon idös bácsika aki valamiféle csontbetegséggel rendelkezhetett". "Ilyen embereket már láttam New York utcáin futni." mondja a nonsens-muzeum tervezöje.
-
A dinoszauruszokat nem lehet letagadni mert a gyerekek nagyon szeretik ezeket az állatokat ezért, kényszerböl mesebeli figuráknak mind Behemthnak és Leviathannak kell a szerepbe beugraniuk.
-
Geologiai formátiokat - hogy a kormeghatározás témájánál maradjunk - mint az Arizonai Grand Canyon, az özönviz hozott létre "néhány héten belül".
-
A többszáz létezö hivatalos nyelv eredete, ahogy a kreationista muzeum ezt multimediál demonstrálja, "a bábeli torony ledölésekor a fejükre esett munkások dadogásábol jött létre." Apropo munkások.
-
Hogy a látogatokat megakarják hülyiteni az egy dolog de, hogy a muzeum épitésében résztvevö munkásoknak a munkaszerzödéssel együtt irásban kellet elismerniük a Földet 6000 esztendösnek voltát, az mindennek a teteje.
-
Na ja, a chefnek most van idelye utánagondolni az isteni parancsoknak, hogy nem sikkasztjuk el a munkások bérét.
Tiz év az sok idö a világmindenség számára, különössen a bibliahü teremtéselmélet mértékével mérve.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Geologiai formátiokat - hogy a kormeghatározás témájánál maradjunk - mint az Arizonai Grand Canyon, az özönviz hozott létre "néhány héten belül".
-

Kedves Ernoe!

Már megint a világvégén jársz, valahol távol, nagyon távol az általad tudománynak vélt evolúciótól. Alig lehet kiszűrni valami evolúcióhoz kapcsolódó megjegyzést a hosszas vallási fejtegetésedből, és Hovind ismételt szapulásából, ami nyilván sokkal egyszerűbb, mint válaszolni a kérdéseire.

De ha már ismét eljutottál a Grand Canyonhoz, akkor lássuk újra a megválaszolatlan kérdeseket:

Hol vannak a Grand Canyon állítólagosan évmilliárdok alatt lerakódott kőzetei közül a humusz és az talajerózió nyomai?




Hol van az irdatlan mennyiségű hordalék, amit a Colorado folyó kimosott a talajból, hogy létrehozza ezt a bazi-hatalmas, mérföldnyi mély árkot?

aerial-grand-canyon.jpg


Hogyan vájhat ilyen keskeny, viszonylag alacsony vízhozamú folyó ekkora gödröt a sziklás talajba?
Milyen fizikai törvények alapján folyik ilyen kacsakaringósan a víz egy köves felületen, ráadásul mindig ugyanazon a vonalon, amíg ilyen mélyen ki nem vájja?

grand-canyon3.jpg



grand_canyon_colorado_river.jpg

Ernoe drága, nem kell ahhoz geológiai diploma, hogy belásd, egy ekkorika folyó nem hogy 4 milliárd, de 400 milliárd év alatt sem képes kivájni neked ebből a sziklából ilyen óriási kanyont, se egyenes vonalban, sem ilyen szép kacskaringóban.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves 1TOTEM1
-
Az evolutio természettudomány és ezért nem foglalkozik szellemekkel, manokkal dämonokkal. Es mint ilyen az emberi képességeket, amiket álltalánosan szellemnek nevezünk, anyagi tulajdonságunak tekinti.
-
A gondolkodáshoz, érzékeléshez van egy külön szervünk épp ugy mint a vizeletkiválasztáshoz.
-
Neurologusok megtudják figyelni a képernyön, hogy hogyan meditálsz. Az érzéseinket kémiai és fizikai behatásokkal befolyásolni lehet. Kanosságot létrelehet hozni még egy cölibátusban szenvedö szerzetesben is. Hol van a testen kivüli lélek ha ilyen könnyen megtéveszthetö?
-
Egy nagyon téves és elvetendö felfogás, hogy az állatok "ugysem éreznek semmit".
-
Központi idegrendszerrel rendelkezö lényeknek ugyanolyan érzései vannak mint nekünk. Az ember és a többi élölény között csak az a különbbség, hogy mi megtudjuk védeni magunkat jogilag.
-
Az embert elsösorban az "együttérzés" és a "kooperatios viselkedés" képessége tette azzá ami. Ezeknek a képességeknek is evolutios gyökerei vannak, sok állatnál jol megfigyelhetö.
-
Evolutios szemszögböl nézve az emberréválás elválaszthatatlan a szexualis élettöl. A legtöbb élölény csak idöszakosan mutat gondoskodást (szoptatás), együttérzést (megvédeni valamit), probál kommunikálni (párválasztás, hivo hangok, illatok.)... Az ember a legkülönbözöbb helyen és idöben képes kiélni a szexualitását. Szükség esetén partner nélkül.
-
parfums-moschus.jpg

-
A karácsonykor én is a pokolba kivánom az evolutiot. A parfum-ök nagyon drágák amit a feleségem magának ajándékba kiván. Ezenkivül teljessen kiszolgáltatottnak érzem magamat ha pheromonok szállonganak a levegöben. Az ember még egy TV-adást sem tud végignézni ilyenkor. A kézilabda világbajnokság áthelyezödik a hálloszobába.
-
Most olvastam, hogy az emberi beszéd kifejlödése összefügg a "baggerolással" (megdumálás). A nök nem szaladnak az elsö fütyszora a férfi után. A férfi kénytelen kibeszéni a lelkét amig a nö beadja a derekát.
-
Az öltözködéssel teljesen meglehet zavarni az evolutio ritmusát. A madarak de még a vörösseggü pávián is látja a partnerén levetközés nélkül, hogy elérkezett az idö vagy sem. Az embernél mindig fennt áll a veszély, hogy kibulysz a gatyábol és a feleséged a homlokához kap: "Te jo ég most jut eszembe, hogy elfelejtettem shrimps-t vásárolni!"
-
 

1TOTEM1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves 1TOTEM1
-
Az evolutio természettudomány és ezért nem foglalkozik szellemekkel, manokkal dämonokkal. Es mint ilyen az emberi képességeket, amiket álltalánosan szellemnek nevezünk, anyagi tulajdonságunak tekinti.
-
A gondolkodáshoz, érzékeléshez van egy külön szervünk épp ugy mint a vizeletkiválasztáshoz.
-
Neurologusok megtudják figyelni a képernyön, hogy hogyan meditálsz. Az érzéseinket kémiai és fizikai behatásokkal befolyásolni lehet. Kanosságot létrelehet hozni még egy cölibátusban szenvedö szerzetesben is. Hol van a testen kivüli lélek ha ilyen könnyen megtéveszthetö?
-
Egy nagyon téves és elvetendö felfogás, hogy az állatok "ugysem éreznek semmit".
-
Központi idegrendszerrel rendelkezö lényeknek ugyanolyan érzései vannak mint nekünk. Az ember és a többi élölény között csak az a különbbség, hogy mi megtudjuk védeni magunkat jogilag.
-
Az embert elsösorban az "együttérzés" és a "kooperatios viselkedés" képessége tette azzá ami. Ezeknek a képességeknek is evolutios gyökerei vannak, sok állatnál jol megfigyelhetö.
-
Evolutios szemszögböl nézve az emberréválás elválaszthatatlan a szexualis élettöl. A legtöbb élölény csak idöszakosan mutat gondoskodást (szoptatás), együttérzést (megvédeni valamit), probál kommunikálni (párválasztás, hivo hangok, illatok.)... Az ember a legkülönbözöbb helyen és idöben képes kiélni a szexualitását. Szükség esetén partner nélkül.
-
parfums-moschus.jpg

-
A karácsonykor én is a pokolba kivánom az evolutiot. A parfum-ök nagyon drágák amit a feleségem magának ajándékba kiván. Ezenkivül teljessen kiszolgáltatottnak érzem magamat ha pheromonok szállonganak a levegöben. Az ember még egy TV-adást sem tud végignézni ilyenkor. A kézilabda világbajnokság áthelyezödik a hálloszobába.
-
Most olvastam, hogy az emberi beszéd kifejlödése összefügg a "baggerolással" (megdumálás). A nök nem szaladnak az elsö fütyszora a férfi után. A férfi kénytelen kibeszéni a lelkét amig a nö beadja a derekát.
-
Az öltözködéssel teljesen meglehet zavarni az evolutio ritmusát. A madarak de még a vörösseggü pávián is látja a partnerén levetközés nélkül, hogy elérkezett az idö vagy sem. Az embernél mindig fennt áll a veszély, hogy kibulysz a gatyábol és a feleséged a homlokához kap: "Te jo ég most jut eszembe, hogy elfelejtettem shrimps-t vásárolni!"
-

Kedves Ernoe.
Én más vagyok mint Jászladány vagy Pitti, mert nem szedem apró darabokra az irományodat, hogy lépésről lépésre és tézisről tézisre bebizonyítsam az ellenkezőjét annak, amit tudni vélsz. Valószínűleg azért, mert egységben szemlélem a dolgokat. A te dolgod, hogy miben hiszel, az enyém pedig az, amit én tapasztaltam és lenyomata van bennem.
Egy mondattal elintézem: amit fentebb írtál, annak semmi köze ahhoz, amit én kérdeztem.
A lélek-szellem/tudat soha nem képezte a darwini evolúció részét, mert ezek örök dolgok, a lét és a fejlődés alapvető mozgatórúgói, ezért nem is illik egy lapon emlegetni holmi fizikai fejlődéselmélettel.

Más, és ezt mindenkinek írom, de fentebb mindezt már leírtam:
A darwini evolúciónak csak egy nagyon icinykepicinyke része bizonyítható és alkalmazható, és még icinykébbpicinykébb részét képezi az emberi fejlődés folyamatainak. Az emberi fejlődési folyamatok összetevői milliárdnyi részletben rejlenek, amit ezeken az oldalakon akkor sem tudnánk felsorolni ha mindet ismernénk és legalább kismillió életet kellene megélnünk ahhoz, hogy mindet be tudjuk integrálni a kis agyunkba.

Köszönettel a türelmetekért: Totem
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
A kreationista-muzeum a "kérdesek és feleletek térháza" amit Hovind ápol. En nem tértem el az evolutiotol. Ugy látszik vannak emberek akik nem fizikai, kémiai és történeti ismereteket használnak geologiai képzödmények korának megállapitására hanem Mozes könyvéböl probálják ezt kiolvasni.
-
Nem akarom a tényeket megismételni, találsz elég forrást ami mögött több mint Hovind "négyheti kutatomunkája" áll.
-
A Grand Canyonnál meggyözöbb bizonyitást nem is találhattál volna a fiatal-föld elképzelés ellen. Itt egyetlen egy pillantással áttekinthetsz több mint 1,8 milliard évet átölelö földtörténetet. Ez a geologiai csillagos ég.
-
Minnél távolabb nézel a távcsövel annál mélyebben mész vissza a multba, minnél mélyebben nézel a Canyonba annál régebbi földtörténetet látsz.
-
Nem az a hihetetlen, hogy a viz képes hosszu idön keresztül egy ilyen mély árkot létrehozni, hanem az, hogy vannak olyanok akik azt képzelik, hogy mindez két hét alatt jött létre egy istentöl létrehozott tömegmord emlékeként.
-
430px-Grand_Canyon_geologic_column.jpg

-
Aztán kérdezed mint a Mississippinél "Hol van az irdatlan mennyiségű hordalék?" Hát ott ahova a Colorado River és a többi vizfolyás öket az elmult kétmillio évben elmosta. Nézz rá a térképre. Barna az magas, zöld az alacsony.
-
Most már remélem megérted miért nehéz bizonyos helyeken a kormeghatározás.
-
Az orjási tömegü elmosott hordalék az árterületekre, a tengerbe mosodott. Mivel a folyok utjukat és erösségüket a magasabb regiok idelyén szabálytalanul változtatták az árterületeken a rétegek jol összevannak keverve. Ezért fontos, hogy a régészet, a geologia szisztematikusan, egységes modon regisztrálja a vizsgált objektumokat. Nem pedig "gyerünk-hurrá" keressünk egy emberi lábnyomot mit a kreationista hobby-kutatok.
-
A Corolado River még ma, a jégkorszakok után sem egy apro folyocska hanem ujra és ujra orjási viztömegeket szállito folyová duzzad. A Hoover-Staudamm, mindenki tudja (nemcsak a Hitchcock filmböl) egy idö-bomba, bár mikor elmoshatja a viz.
-
450px-HooverDam.jpg

 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves 1TOTEM1
-
Igazad van, elég lett volna az elsö két mondat a lényeghez, a többit lazán szorakoztatásbol irtam de hozzá tartozik a témához. (A nyelv a "szellemi tudományokhoz" tartozik és evolutios háttere van)
-
Szeretnélek emlékeztetni, hogy az evolutio természettudományos szemlélet és olyan mint lélek nem szerepel benne.
-
Ugy az öntudatrol mind a szabad akaratrol már évek ota kiderült, hogy az agytekervények munkája.
-
Jobb lenne ha az erkölcsöt és ethikát nem kötnéd össze egy nemlétezö anyagtol független világgal mert ilyen nincs.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
"How Old Is The Grand Canyon? Park Service Won’t Say.
Orders to Cater to Creationists Makes National Park Agnostic on Geology"
-
"Washington, DC — Grand Canyon National Park is not permitted to give an official estimate of the geologic age of its principal feature, due to pressure from Bush administration appointees...."
-
News Release, Public Employees for Environmental Responsibility, December 28, 2006
-
Tartalmilag magyarul:
"A parköröknek, tekintettel a vallásos fundamentalistákra, nem szabad kérdéseket megválaszolni a Grand Canyon geologiai korát illetöen."
-
Egy hir amit nem lehet egyszerüen ignorálni ! :444:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére