Pro Darwin

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

1TOTEM1

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves 1TOTEM1
-
Igazad van, elég lett volna az elsö két mondat a lényeghez, a többit lazán szorakoztatásbol irtam de hozzá tartozik a témához. (A nyelv a "szellemi tudományokhoz" tartozik és evolutios háttere van)
-
Szeretnélek emlékeztetni, hogy az evolutio természettudományos szemlélet és olyan mint lélek nem szerepel benne.
-
Ugy az öntudatrol mind a szabad akaratrol már évek ota kiderült, hogy az agytekervények munkája.
-
Jobb lenne ha az erkölcsöt és ethikát nem kötnéd össze egy nemlétezö anyagtol független világgal mert ilyen nincs.

Kedves Erneo, nem tűnsz olyannak, mint aki szórakozik.

A lélek mindennek a gyökere, még a természetnek is.
Csak a te számodra alaptétel, hogy az öntudat és szabad akarat az agytekervények munkája, ám legyen, ez a te hited. De sajnos tapasztalatod és lenyomata nincs benned eme hitnek.
Egy szóval sem lett említve sehol sem erkölcs, sem etika, ezt honnan veszed, fogalmam sincs :D
És végezetül: csak számodra és a hozzád hasonló felfogással és tudatállapotban leledző egyedek számára nem látható az a mögöttes "energetikai építmény" (egyenlő Teremtés, Egység, Isten és egyéb elnevezések), ami az anyagi lét gyökere és háttere - de ez csakis kizárólag azért lehet, mert a darwini fejlődéselmélet alapján még nem tartotok ezen a szinten. Ajjaj.
Egy szép napon remélhetőleg - Darwin ide vagy oda - látni fogsz Te is.
Hajrá! :)

Üdvözlettel: Totem
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

-
Tartalmilag magyarul:
"A parköröknek, tekintettel a vallásos fundamentalistákra, nem szabad kérdéseket megválaszolni a Grand Canyon geologiai korát illetöen."
-
Egy hir amit nem lehet egyszerüen ignorálni ! :444:


Hehehe! :p

Eddig ez a legviccesebb bejegyzésed, kedves Ernoe!
Lám, lám, az amerikai különleges tudakozó!

Ha valamit nem tudsz, kérdezd meg a Grand Canyon parkőreitől, minden titkok tudóitól!

Biztos az amerikai titkos szolgálat is náluk áll sorba információkért! :p:p:p
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag

-
Tartalmilag magyarul:
"A parköröknek, tekintettel a vallásos fundamentalistákra, nem szabad kérdéseket megválaszolni a Grand Canyon geologiai korát illetöen."
-
Egy hir amit nem lehet egyszerüen ignorálni ! :444:
Ernoe, ez azert eleg rosszindulatu ferdites(persze evolucios korokben ez nem meglepo). Te ennel jobban tudsz angolul.
Hol van a szovegben "vallasos fundamentalistakra" valo hivatkozas?:confused:
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag

A Grand Canyonnál meggyözöbb bizonyitást nem is találhattál volna a fiatal-föld elképzelés ellen. Itt egyetlen egy pillantással áttekinthetsz több mint 1,8 milliard évet átölelö földtörténetet. Ez a geologiai csillagos ég.

Kedves Ernoe!

A Grand Canyonnál meggyőzőbb bizonyítékot egy hatalmas özönvízre keresve sem lehetne találni.
A folyó csak akkor vájhatott ilyen mély árkot a kőzetbe, pláne ilyen kacskaringósan, ha az a kőzet még lágy volt, amikor a folyó átfolyt rajta. Vagy a talaj szétnyílt, és azután folyt át a szakadékon a folyó, de ilyen leginkább nagy áradások idején szokott előfordulni, és a talajnak felázottnak, így lágynak kellett lennie.

jobey1.jpg


Egyúttal egyértelmű cáfolata, a több milliárd éves föld teóriájának
Nincs humusz, és nincs nyoma talajeróziónak sem, az egyes állítólagos földtörténeti kőzetek lerakódása között.

De mire alapozod Te a fenti állításodat?


A Corolado River még ma, a jégkorszakok után sem egy apro folyocska hanem ujra és ujra orjási viztömegeket szállito folyová duzzad. A Hoover-Staudamm, mindenki tudja (nemcsak a Hitchcock filmböl) egy idö-bomba, bár mikor elmoshatja a viz.
-
450px-HooverDam.jpg


Ernoe, egy duzzasztógátnál minden folyó felduzzad.
A Colorado folyó vízfolyama a csapadékmennyiségtől függ, de bármekkora is, soha nem lenne képes egy másfél kilométer mély kanyont kivájni a kőzetbe.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
En nem tartom viccesnek, hogy az alkalmazottaknak tekintettel kell lenniük a biblia-turistákkal szemben.
A prospektusokban ugyis ott áll a Grand Canyon geologiai kora.
-
1.jpg

-
Azt irod "Nincs humusz, és nincs nyoma talajeróziónak sem". Már bocsánat humusz csak ott van ahol a vegetatio burjánzik. A Grand Canyon nem ugy néz ki mindha vetésforgoval dolgoznának a parasztok.
-
A talajerozio meg definitio szerint nem más mint "a felsö termötalajnak az elhordása". A Canyon nem ugy néz ki mint ha tudnánk tavasszal vettni. Butaságokat beszélsz.
-
A Hoover-Staudamm (angolul Boulder Dam) azért van veszélyben mert a viz oldalrol elfogja vinni a gátat. A Red River gyakran megduzzad és a közetek olyanok, hogy a beton gát mellett jobbra balra megkeresi a viz az utat magának. Látod, hogy természetes "oszlopok" állnak sok helyen. A viz körülmosta öket.
-
Kedves Pitti
-
Kopirozzd be a föcimet a googel-ba és rögtön metalálod az eredetit cikket. En csak összefoglaltam egy mondatban az egy oldal lényegét.
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
A hétköznapi életben, ha valamiben nem vagyunk biztosak de lehetségesnek tartjuk, akkor abban "hiszünk".
-
A vallásosság azért skizofrén, azért veszélyes mert az emberek "hitröl" beszélnek és valojában ugy megvannak gyözödve az elképzeléseikröl, hogy a halálba mennének érte. (Sajnos meg is teszik magukkal rántva "hitetleneket")
-
Várhato volt, hogy a kreationista topiktagok okoskodása oda fog vezetni, hogy geologiai tényeket, folyokat, medreket söt még a lecsiszolt kavicsok létrejöttét is tagadni fogják csakhogy ne mondjanak ellent az "Irásnak".
-
Olvasom az ujságban, hogy egy 9 gyerekes családot ujra pénzbüntetésre itéltek mert a fanatikusan vallásos szülök ismételten nem engedték a gyerekeiket az iskolába azzal a megokolással, hogy "nincs iskola ami az ö vallásos meggyözödésüknek megfelelne. Mindenekelött a szexualis felvilágosito oktatás, ami szerintük a bibliabeli szüzesség parancsát sérti de a biologiaora is ami az evolutiora épit és nem a bibliai teremtéselméletre."
-

Amerika egy szabadságszeretö ország. Feltételezem, hogy az ott élö forumtagok nagy része "politikai menekült" státusszal telepedett le az uj kontinensen. Ma nem lehet a kommunizmusra hivatkozni ezért vannak europaiak akik vallásos okokat adnak meg, és az evolutios tanok elöl menekülnek a szabad világba.
-
A félreértések elkerülése végett a törvények nem mindenüt olyan szigoruak mint Németországba (ahol "iskola-kötelezettség" és nem "oktatási-kötelezettség" van és ez a törvény egy fasiszta indoktrinatiosvágybol lett 1938-ban törvényszintre emelve), tehát egy Magyar vagy Román családnak nincs sok esélye ezen az alapon egy asylt-kapnia az USA-ban.
-
Valoszinübb, hogy szükség esetén az "igehirdetö amerikai testvérek" nállunk telepednek le. Még az sem tartom kizártnak, hogy egy "Kreationista-Jurassic-Parkot" épitenek nállunk. Már látom a "lelki szemeim" elött:
-
Adam sürü szakálat hord a viaszszinö arcán. Eva hirtelen elöugrik Adam bordáibol, perfekten állo frizurával, az ajkán és lelkes mosollyal. Kain - ugyancsak elektromosan vezérelve - az éppen agyonütött testvére Abel fölé hajol. Eletnagyságu figurák fürészelnek és szögeznek Noah bárkáján, és Methusalem mélyböljövö figyelmeztetö hangon szol a hangszorobol: "Naprol napra közeledik az Utolso Itélet!" .
-
%7B0BE957BD-6C3E-4841-A2C5-F33C9B4F1BDB%7Dg174_4.jpg

-
A kreationista-muzeum emlékei kisértenek.
-
Mégis optimista vagyok és bizom abban, hogy: Miként egy felnött emberböl fundamentalista lehet, ugyanugy megvan az esélye ettöl a fundamentalista kényszerköteléktöl magát rationális gondolkodással megszabaditania.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
En nem tartom viccesnek, hogy az alkalmazottaknak tekintettel kell lenniük a biblia-turistákkal szemben.
A prospektusokban ugyis ott áll a Grand Canyon geologiai kora.

Kedves Ernoe!

A Grand Canyon korát nem tudják bizonyítani. A milliárd éves elmélettel szemben olyan kérdések merültek fel, amire az evolucionisták nem tudnak válaszolni. A milliárd éves-teória pusztán hit kérdése.
Az amerikaiaknál vallásszabadság van, tehát nem erőltetik rá senkire az evolucionista vallás téziseit még a Grand Canyon esetében sem. Nagyon helyes. Ideje lenne, hogy nálunk se hangoztassanak kész tényként bizonyítatlan, pusztán hiten alapuló elméleteket, mint a Föld milliárd éves kora, és az evolúció.
-
-Azt irod "Nincs humusz, és nincs nyoma talajeróziónak sem". Már bocsánat humusz csak ott van ahol a vegetatio burjánzik. A Grand Canyon nem ugy néz ki mindha vetésforgoval dolgoznának a parasztok. .

A következetlenséged már-már eget verő, Ernoe.
Amikor a Mississippi hordalékáról volt szó, nem győzted hangoztatni, mennyit változik a Föld felszíne a milliárd évek alatt. Bezzeg a Grand Canyon mindig is köves és száraz volt.

De ettől függetlenül nem hiszem, hogy komolyan gondoltad, amit mondtál. Az evolúció szerint a Grand Canyon talajrétegei több milliárd év alatt rakódtak le. Te nem kevesebbet állítasz, mint azt, hogy az egyes rétegek, amik millió évekig voltak a szabad levegőn, mielőtt az újabbnál újabb réteg lassan beborította őket, addig sem eső, sem szél nem koptatta őket, nem szárította a Nap, nem fújta rá a szél a port, nem érte semmiféle eróziós hatás.

Szerintem Te beszélsz butaságot, mégpedig elég nagyot.

A Hoover-Staudamm (angolul Boulder Dam) azért van veszélyben mert a viz oldalrol elfogja vinni a gátat. A Red River gyakran megduzzad és a közetek olyanok, hogy a beton gát mellett jobbra balra megkeresi a viz az utat magának. Látod, hogy természetes "oszlopok" állnak sok helyen. A viz körülmosta öket..

A Hoover gátnak nem sokáig van értelme, mivel a Colorado folyó vízhozama folyamatosan csökken, állítólag 2050-re ki is száradhat.
Természetes, hogy a víz kimossa és koptatja a köveket, sziklákat, és mindent amit lát, éppen erről beszélek, ezt hívják eróziónak. De sosem fog kivájni egy másfél kilométer mély kanyont a kőkemény szikla felszínén kacskaringós formában. Ráadásul nem is nagy a folyó esése. Szegény Coloradóra mit rá nem fognak!
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Jászladány
-
Azt mondod: "A Grand Canyon korát nem tudják bizonyítani." ez nem más tölled mind a tényeknek az ignorálása.
-
A Föld korát ugyanazok a törvényszerüségek bizonyitják amiknek segitségével eljutottunk a Holdra; amivel a világ 210 atomerömüve dolgozik; amivel centiméter potossággal megtudjuk határozni a helyzetünket a globuszon; ami lehetövé teszi a számunkra, hogy gombnyomásra informátiokat cseréljünk ki egymással világszerte.....
-
Gondold meg, hogy te még ugyanazon az ismeretelméleti alapokon állsz amivel Galileo ellen küzdött az egyház. Akkor még halállal valo fenyegetéssel rátudtátok birni, hogy visszavegye az állitását, hogy a Föld nem az univerzum középpontja és nem érettünk kétlábon járo primátok miatt lett a világmindenség létrehozva. Ez ma már nem megy.
-
A Mississippi termékeny területeken folyik keresztül, mig a Colorado (aktuális nevén szolitva) már evmilliok ota egy szakadékokkal teli eroziotol (termötalajtol lemosott) terméketlenné vált terület. (zöld az növény, ami barna az kö.)
-
grand-canyon3.jpg

-
Egy ilyen orjási, szemlátomást viz által kimosott "gödör" nem jön létre egy-két hét alatt, ahogy a kreatinonista utikalauzok ezt megprobálják elsozni. Természetesen változik a Föld felszine állandoan de nem mindenütt egyenlö mértékben. Különben nem lehetna a Balatont a Bükk-hegységtöl megkülönböztetni.
-
A Canyon szélén levö közet-lerakodások évmilliokrol árulkodnak amikor északamerikát még a tenger fedte. Amikor a tenger visszahuzodott és larami hegységek keletkeztek, létrejött a Rocky Mountain, a Colorado magasabbrol, gyorsabban kezdett folyni. A jégkorszakban mégjobban megnött a folyo vizhozama, több hordoerövel rendelkezett. Végül megnyillott a Kaliforniai öböl amibe a Colorádo torkollik, a folyo deltája lejjebb került, és lehetövé vált, hogy egy mély gödröt ásson a közetekben.
-
Egy pici gondolkodással beláthatod, hogy egy ekkora "lyuk" körül (az egyik oldal ezen felül magasabb mint a másik) még az idöjárás is különbözö. Az északi részen például átlagosan három méter ho esik a déli oldalon pedig csak 1,3 méter. A mély völgyben, a folyo melett normális Arizonai sivatagi éghajlat uralkodik. A téli ho és csapadék mellett késö nyáron erös zivatarokkal járo monszum keresi fel a vidéket.
-
A geologiai különbbségeknek megfelelöen a hömérsékletkülönbbségek is szélsöségesek. A perem mentén hideg, -15°C nem ritkaság, a Canyon belsejében nyáron 35° C megszokott. Ugy a höség mint a hirtelen jött csapadék olyan veszélyekkel jár, hogy a völgyben tartozkodo turistáknak állandoan kapcsolatban kell lenniük a meterologiai állomásokkal. Ehez képest a Balaton egy szelid joszág.
-
Gondolom a klimatikus hatásoknak a következménye nem idegen a számodra.
-
Végül, a Colorado folyo folyását legalább 10 nagy duzzasztogát fékezi. Ez a legintenzivebben kihasznált folyo a világon. Minden csepp viz ami a Coloradon végigfolyik 17-szer lesz öntözéshez, energiatermeléshez és ivovizként felhasználva.
-
Semmi értelme a Grand Canyonon sokat vitatkozni mert az magáért beszél. Elég ha otthon egy kavicsot vagy bazaltot veszel a kezedbe. A bazalt többmilliard éves megolvadt földkéreg; kövekböl kavicsot még erdei patakok is csiszolhatnak. Ezek kora is több nagyságrenddel nagyobb mint a bibliábol becsült Föld kora.
 

Jaszladany

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Ernoe!

Szerintem pedig Te ignorálod az összes olyan tényt, ami megkérdőjelezi az uralkodó materialista nézeteket, akár a Grand Canyon koráról, akár a Föld koráról, akár az evolúcióról van szó.

Most egy időre más teendőim miatt elbúcsúzom, addig gondolkodj el azokon az érveken, amiket írtam. Szerintem Te nem vagy majom, és ne higgy annak, aki ezt állítja!

Kellemes napokat! :..:
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Erneo, nem tűnsz olyannak, mint aki szórakozik.

A lélek mindennek a gyökere, még a természetnek is.
Csak a te számodra alaptétel, hogy az öntudat és szabad akarat az agytekervények munkája, ám legyen, ez a te hited. De sajnos tapasztalatod és lenyomata nincs benned eme hitnek.
Egy szóval sem lett említve sehol sem erkölcs, sem etika, ezt honnan veszed, fogalmam sincs :D
És végezetül: csak számodra és a hozzád hasonló felfogással és tudatállapotban leledző egyedek számára nem látható az a mögöttes "energetikai építmény" (egyenlő Teremtés, Egység, Isten és egyéb elnevezések), ami az anyagi lét gyökere és háttere - de ez csakis kizárólag azért lehet, mert a darwini fejlődéselmélet alapján még nem tartotok ezen a szinten. Ajjaj.
Egy szép napon remélhetőleg - Darwin ide vagy oda - látni fogsz Te is.
Hajrá! :)

Üdvözlettel: Totem

Ez így van!

A darwinizmus burka mögött valójában a lélektagadás szerepel, ami sokkal szembenállób kérdéseket mozgat mint az evolúció köré épített kártyavár!

Ugyanis a kettő bármilyen abszurdként is hangzik a kettő összefügg!

NEM AZ EVOLÚCIÓT TAGADJUK, HANEM AZT AZ ÉRTELMETLEN MESÉT AMI KÖRÉ, ÉS AZ EMBERISÉG MÚLTJÁHOZ FŰZNEK ÁLTALA!

Nem-mellesleg hamarosan a birtokomba kerül a könyv amiből annyi idéztem és digitalizálni fogom mert az egész interneten nincs fenn!

(Michael A. Cremo 'Tiltott régészet. Az emberi faj rejtélyes eredete')


Sőt egyáltalán nem lehet kapni..Talán valakik felvásárolták?..Mindegy..

Én digitalizáltatni fogom, és fel fogom tölteni mindenhova!

Mert az embereknek tárgyi bizonyítékok kellenek.

Miért?

Azért mert az egész oktatás tévútra tereli az emberiséget a legalapvetőbb dolgoktól kezdve a legnagyobbakig!
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Drutakarma dāsa (Michael A. Cremo):
Válasz Császár Gézának
Darwin alkonya?
II. évfolyam, 1. szám
1999. január

Megtiszteltetés számomra, hogy Dr. Császár Géza, a Magyar rétegtani Bizottság elnöke időt szakított rá, hogy elolvassa és röviden kommentálja szerzőtársammal, Richard Thompsonnal közösen írt könyvünk, Az emberi faj rejtélyes eredete magyar kiadását. Mivel megjegyzései általános természetűek, én is csak az általánosságok szintjén tudok válaszolni.

Először is örülök Dr. Császár megállapításának, mely szerint az ellentmondásos adatokat nem szabad elhallgatni, hanem elérhetővé kell tenni őket a nyilvánosság számára. Az emberi faj rejtélyes eredete című könyvemben megpróbáltam egy kötetbe összegyűjteni az emberiség eredetére és ősiségére vonatkozó összes, tudományos úton közzétett leletet, hogy azokat az érdekelt felek megvitathassák. Az elmúlt százötven év során a tudósok számos olyan leletet fedeztek fel, amelyek arról tanúskodnak, hogy anatómiailag modern emberek évmilliók óta léteznek ezen a bolygón. Ezen adatok többsége kevéssé ismert, még a hivatásos archeológusok körében is. Az elmúlt két év alatt több európai egyetemen beszéltem régészekkel és régészhallgatókkal, akik - különösen a diákok - nagyon elképedtek, hogy milyen nagy azoknak az adatoknak a száma, amelyekről a tankönyveik említést sem tesznek, még negatív értelemben sem. Mindig elmondom, hogy legalábbis tudniuk kellene az összes leletről, az egész adatanyagról, amely a szakterületüket érinti. Természetesen az már rajtuk áll, hogyan ítélik meg az adott leletet, annak értékét, de alapvető, hogy legalább tudjanak az összes létező adatról. Ebben az értelemben Az emberi faj rejtélyes eredete jelentős mértékben hozzájárult az archeológia szakterületéhez, ahogy azt a régészet történetével foglalkozó szakemberek is elismerték.

Példaként említem Dr. Tim Murray-t, az ausztrál Latrobe Egyetem régészeti tanszékének vezetőjét, aki a British Journal for the History of Science-ben (1995., vol. 28, p. 379.) a következőket írta: "Kétségtelen, hogy többen haszonnal fogják olvasni ezt a könyvet. A régészettörténész számára feltétlenül hasznos összefoglaló kézikönyve a tudományos ismeretanyag történeti és szociológiai vonatkozásúesettanulmányainak, ami felhasználható arra, hogy a régészettel kapcsolatban megvitassuk, hogy mit is értünk egy tudományos diszciplína ismeretelméleti meghatározásán."

Dr. Tim Murray itt a Tiltott régészetre utal, az eredeti 900 oldalas kötetre, aminek Az emberi faj rejtélyes eredete a rövidített változata. A Tiltott régészet több dokumentációt tartalmaz, amit Dr. Császár is olyan fontosnak tart, és remélem, hogy a rövidített kiadás mellett ezt a könyvet is átnézi majd.

Mivel Az emberi faj rejtélyes eredetében teljes áttekintést kívántam adni az emberiség eredetére és ősiségére vonatkozó összes leletről, néhány nagyon extrém adatot is belefoglaltam, például azokat a feltételezhetően emberi lábnyomokat, melyeket kambriumi kőzetben találtak. Abban a fejezetben, amely ezeket a nagyon szélsőséges leleteket tartalmazza - s melyek közül néhány, ahogyan a kambriumi lábnyomok esete is, nem tudományos forrásokból származik -, megjegyeztem, hogy ezek igencsak megkérdőjelezik a bolygónkon kialakult életről alkotott képünket. Dr. Császár, érthető módon, fenntartásainak adott hangot: hogyan létezhettek emberek abban az időben, amikor, a jelenlegi nézetek szerint, nagyon kevés oxigén volt a légkörben, és algán, illetve egyéb primitív tengeri élőlényen kívül nem volt más ennivaló? Ami engem illet, számoltam ezekkel az ellenvetésekkel, de annak is a tudatában vagyok, hogy a földtörténettel kapcsolatos legalapvetőbb elképzeléseink időről időre gyökeres változásokon mentek keresztül. Ezek a jelentős gondolkodásbeli váltások ugyan ritkák, de megtörténnek, és néhány esetben úgy kezdődnek, hogy egy tudós figyelme egy apró bizonyíték felé fordul, amely ellentmond az éppen elfogadott elméleteknek.

Itt van erre két példa. E század elején Wegener észrevette, hogy bizonyos földrészek szélei egy kirakójáték darabjaihoz hasonlóan kiegészítik egymást, s megalkotta a kontinensek elsodródásáról szóló elméletét. Korának geológusai elutasították az ötletet, Wegener pedig egy grönlandi expedíció során meghalt. Azonban több évtizeddel a halála után, végül elfogadták az elméletét.

A huszadik század nagy részében a geológusok elvetették a katasztrofizmus elméletét, helyette a Föld felszínének változásait lassú, fokozatos változások eredményeként értelmezték. Később azonban Alvarez irídiumot fedezett fel a dinoszaurusz maradványokat tartalmazó krétakort és a dinoszauruszokat nem tartalmazó harmadkort egymástól elválasztó rétegekben. Irídiumot a krétakor és a harmadkor határán nemcsak egy helyen találtak, hanem a világon mindenütt. Mivel az irídium igen ritka ezen a bolygón, de gyakori az aszteroidákon és az üstökösökön, Alvarez és mások úgy vélték, hogy a dinoszauruszok kipusztulását egy földtörténeti katasztrófa - egy hatalmas aszteroida becsapódása - okozta. Amikor először nyilvánosságra hozták, elvetették az ötletet, ma viszont széleskörűen elfogadott. Ahogy a geológusoknak revideálniuk kellett a kontinensek eredetéről és a dinoszauruszok kipusztulásáról alkotott elméleteiket, ugyanígy egyszer talán az atmoszférára és a kambrium korszak biológiai körülményeire vonatkozó nézeteiket is felül kell majd vizsgálniuk. Kutatásaim során például én is találtam fejlett terresztrikus növényi létre utaló kambrium kori leleteket.

A paleozoikumból származó szélsőséges esetek Az emberi faj rejtélyes eredetében található adatoknak csak kis részét képezik. Bőséges adat áll rendelkezésre későbbi korokból, amelyek anatómiailag modern emberi lények létezését támasztják alá, és amelyekre az oxigén jelenlétével és a táplálékra alkalmas, egyéb létformákkal kapcsolatos ellenvetések már nem érvényesek. Ettől függetlenül ezek a leletek is gyökeresen ellentmondanak az emberiség eredetéről szóló standard beszámolóknak, amelyek szerint az anatómiailag modern emberek mintegy 100 000 évvel ezelőtt jelentek meg.

Dr. Császár felveti, hogy alaposabb vizsgálat után valószínűleg magyarázatot lehetne találni az effajta leletekre. Igen, lehetséges, hiszen minden régészeti lelet geológiai kontextusa megkérdőjelezhető. De nem kell elhamarkodott ítéletet alkotnunk azelőtt, hogy a szükséges vizsgálatokat elvégeznénk. Ezenkívül biztosítanunk kell azt is, hogy az összes lelet ugyanolyan alapos vizsgálaton menjen keresztül. Amennyiben nagyon szigorú teszteknek vetjük alá azokat a vitatott leleteket, amelyek ellentmondanak az emberiség eredetére vonatkozó elfogadott elképzeléseknek, és nem állnák ki a próbát, azt is meg kell néznünk, hogy a fennálló elméletet alátámasztó leletek vajon átmennének-e ugyanezeken a teszteken. Más szóval nem szabad léteznie egy kettős standardnak. Az emberi faj rejtélyes eredetében rámutattam, hogy sok esetben sajnos egyfajta kettős standardot alkalmaznak a leletek elbírálásánál.

Dr. Császár úgy látja, hogy Az emberi faj rejtélyes eredete nem kérdőjelezi meg az evolúciót a maga egészében. Bizonyos értelemben igaza van. Az emberiség rejtélyes eredetében csak egy fajról, az emberi fajról beszéltem. Az emberiség eredetére vonatkozó összes leletet megvizsgáltam, és levontam belőlük azokat a következtetéseket, amelyek ezekből a leletekből levonhatóak voltak. Arra a következtetésre jutottam, hogy a leletek alátámasztják azt az elméletet, mely szerint anatómiailag modern emberi lények mérhetetlenül hosszú idő óta élnek együtt primitívebb hominidákkal. Ugyanakkor, ezek az emberi jelenlétről tanúskodó leletek olyan távolra nyúlnak vissza a múltba, több tíz-, sőt több százmillió évvel ezelőttre, hogy nemcsak az emberi evolúcióról alkotott standard nézetet kérdőjelezik meg, hanem az emlősök és általában az élet egészének kialakulásáról fennálló elméletet is. Ennek ellenére Az emberi faj rejtélyes eredete című könyvemben nem foglalkoztam ezzel részletesen, hiszen célom elsősorban az volt, hogy egyszerűen felhívjam az olvasók figyelmét az emberiség eredetével kapcsolatos leletek összességére, hogy ki-ki levonhassa belőlük a maga következtetéseit.

A könyvben szereplő, az emberiség igen ősi eredetére vonatkozó leleteket megkérdőjelezve, Dr. Császár felveti, hogy ha más fajok bizonyíthatóan változtak az évek tízmilliói során, az emberi faj miért ne változott volna szintén ugyanilyen hosszú idő alatt? Ez az ellenvetés nem igazán meggyőző. Még az evolúció jelenlegi elmélete szerint is sok olyan faj létezik, amely több tízmillió év óta változatlan. Például a tudósok régen azt hitték, hogy egy egyszerű halfaj, a coeolacanth, amit több mint 70 millió éves kövületekből ismertek, már rég kipusztult. Kiderült azonban, hogy Madagaszkár mellett a halászok még manapság is fognak ilyen halat. Ugyanígy a mai alligátorok sem igazán különböznek a több tízmillió évvel ezelőttiektől. Ugyanez elmondható számos növényi, rovar-, illetve állatfajról is.

Különösen fontosnak tartom Dr. Császár következő állítását: "Egyre több ugyan a különböző fizikai paraméterek mérésén alapuló módszer (radioaktív elemek bomlása során előálló elemek, stabil izotópok, paleomágneses jellemzők stb. mérése), de a rétegtan, és így a földtörténet számára is, a világ minden részén ma is az élet fejlődésében tapasztalható változás szolgál alapul."

Ez természetesen körkörös érvelés. A geológusok a földtörténetet leletekre alapozzák, amelyeket az evolúcióelmélet alapján magyaráznak, az evolucionisták pedig a földtörténetre alapozzák a fejlődéstörténetet. Az érvelés teljesen körkörös. Az effajta érvelés nem nyújthat hiteles képet sem a földtörténetről, sem a fejlődéstörténetről. Pusztán az érvelés kedvéért azonban fogadjuk el a marker leleteken alapuló, bevett földtörténeti sztratigráfiát, és értsünk egyet Dr. Császárral abban, hogy a biológiailag meghatározott sztratigráfia helytállóbb, mint a kémiai, mágneses és radiometriai módszerekkel meghatározott sztratigráfia. Dr. Császár talán meg fog lepődni, ha megtudja, hogy vannak olyan esetek, amikor hivatásos geológusok találtak anatómiailag modern emberi maradványokat olyan rétegekben, amelyeket az általa legbiztosabbnak ítélt módszerrel - a biosztratigráfia segítségével - pliocénnek határoztak meg. A múlt században például egy olasz geológus, Dr. Giuseppe Ragazzoni Észak-Itáliában, Castenedolonál anatómiailag modern emberi csontvázmaradványokat talált olyan formációkban, amelyeket a biosztratigráfia segítségével pliocén korúnak (kb. 4-5 millió évesnek) határoztak meg. Gondosan megvizsgálta a rétegeket, ahol a csontokat találták, és megállapította, hogy érintetlenek. Más szóval az emberi csontok nem utólag kerültek a pliocén formációkba. Ez ismét csak jó bizonyítéknak mutatkozik a pliocén kori emberi jelenlétre.

Az emberi faj rejtélyes eredete bevezetőjében tárgyalom a Mary Leakey által a tanzániai Laetolinál 1979-ben felfedezett, anatómiailag modern emberi lábnyomokat. A lábnyomokat megkövült vulkáni hamuban találták, amelyet a geológusok 3,7 millió évesre becsültek. Abban az időben az elfogadott nézetek szerint csak az Australopithecusok családjába tartozó primitív hominidák fordulhattak volna elő. Dr. Császár megjegyzi: "Nem állítom, hogy nem szokatlan, de nem lévén antropológus vagy főemlős kutató, számomra nem jelent sokkhatást az Australopithecus majomszerű lábnyoma mellett talált, a mai emberéhez hasonló lábnyom. Feltételezve tehát, hogy ez valós adat, mindennek ellenére nem kérdőjelezi meg számomra az evolúciós elmélet hitelességét ez a fenti megfigyelés. Ma is együtt élünk különböző fejlettségi szintű majmokkal." Csak üdvözölni tudom Dr. Császár nyitottságát, de biztosíthatom, hogy az antropológusok nem nagyon örülnének annak, hogy számára nem jelentett sokkhatást, hogy anatómiailag modern emberek együtt éltek az Australopithecussal. Természetesen abban igaza van, hogy ez a lelet még önmagában nem kérdőjelezi meg az evolúciós elméletet általában, az emberiség eredetéről alkotott jelenlegi evolúciós elméleteket viszont igencsak megkérdőjelezi, ami nagy jelentőséggel bír. Teljesen egyetértek Dr. Császárral abban, hogy a lelet tanúsága szerint az emberek együtt éltek majomszerűbb lényekkel 3,7 millió évvel ezelőtt, ugyanúgy, ahogy manapság mi is együtt élünk emberszabású majmokkal. De az együttélés, ahogy azt már említettem, ennél sokkal régebbre nyúlik vissza.

Végül csak egyet tudok érteni Szabó József professzorral, aki szerint az elméletek változhatnak, de a jól megfigyelt tények tartós beccsel bírnak. Pontosan ilyen tényeket gyűjtöttem össze és mutattam be Az emberi faj rejtélyes eredete című könyvemben, mindazok számára, akiket érdekel fajunk eredete és ősi mivolta.

Őszinte tisztelettel: Michael A. Cremo

Bhaktivedanta Institute

Los Angeles, 1998. április 11.

Forrás:tattva.hu
 

1TOTEM1

Állandó Tag
Állandó Tag
Szőr Kán!
Köszönet az irományért!

Ami az én tudomásom (másokét nem ismerhetem) az emberi faj eredetéről, az írott formában nem jelent még meg sehol. Valószínűleg nem is fog. Nulla kiváltság, mert mindenki ott hordozza magában az információt róla, néha igen vastag lepel alatt :) Még Ernoe is :)
És úgy érzem, hogy néha teljesen felesleges beszélni, írni róla, mert elég a tudat. Mások meggyőzése vagy felviláglása pedig nem mindig bölcs dolog, hiszen mindenki annyit lát a világból, amennyit az eddig leélt összes élete integrálódott tapasztalatai engednek, és nem hiába lát mindenki annyit a világból, amennyit. Mindenkinek pont annyi információ van a tudatában, amennyivel elbír. Aztán ha kijártuk az oskolát, jöhet a többi :)
A lényeg: MINDIG MINDEN ÚGY VAN JÓL, AHOGY VAN. :)
 

WalterSkinner

Állandó Tag
Állandó Tag
Szőr Kán!
Köszönet az irományért!

Ami az én tudomásom (másokét nem ismerhetem) az emberi faj eredetéről, az írott formában nem jelent még meg sehol. Valószínűleg nem is fog. Nulla kiváltság, mert mindenki ott hordozza magában az információt róla, néha igen vastag lepel alatt :) Még Ernoe is :)
És úgy érzem, hogy néha teljesen felesleges beszélni, írni róla, mert elég a tudat. Mások meggyőzése vagy felviláglása pedig nem mindig bölcs dolog, hiszen mindenki annyit lát a világból, amennyit az eddig leélt összes élete integrálódott tapasztalatai engednek, és nem hiába lát mindenki annyit a világból, amennyit. Mindenkinek pont annyi információ van a tudatában, amennyivel elbír. Aztán ha kijártuk az oskolát, jöhet a többi :)
A lényeg: MINDIG MINDEN ÚGY VAN JÓL, AHOGY VAN. :)

Persze Totem ebben egyetértek, de vannak akik a
TUDÁS HIÁNYA MIATT, VAGY A MANIPULÁCIÓK MIATT JÁRNAK TÉVÚTON!
Vannak akik fogékonyak az igazságra ahogy te is mondtad ez ember függő viszont.
 

1TOTEM1

Állandó Tag
Állandó Tag
Persze Totem ebben egyetértek, de vannak akik a
TUDÁS HIÁNYA MIATT, VAGY A MANIPULÁCIÓK MIATT JÁRNAK TÉVÚTON!
Vannak akik fogékonyak az igazságra ahogy te is mondtad ez ember függő viszont.

Így van. Tudod jól, hogy azokra gondoltam, akiknek még ezzel nincsen dolga :)
És azt is jól tudod, hogy pontosan ahhoz kerül és pontosan annyi információ, akihez amennyi kell :)
Az, hogy mi pedig itt ezekről beszélgethetünk, Ernoe szíves közreműködésével, igazi oskolapad! :) Köszönet érte minden résztvevőnek!
 

sirkan49

Kitiltott (BANned)
Szőr Kán!
Köszönet az irományért!

Ami az én tudomásom (másokét nem ismerhetem) az emberi faj eredetéről, az írott formában nem jelent még meg sehol. Valószínűleg nem is fog. Nulla kiváltság, mert mindenki ott hordozza magában az információt róla, néha igen vastag lepel alatt :) Még Ernoe is :)
És úgy érzem, hogy néha teljesen felesleges beszélni, írni róla, mert elég a tudat. Mások meggyőzése vagy felviláglása pedig nem mindig bölcs dolog, hiszen mindenki annyit lát a világból, amennyit az eddig leélt összes élete integrálódott tapasztalatai engednek, és nem hiába lát mindenki annyit a világból, amennyit. Mindenkinek pont annyi információ van a tudatában, amennyivel elbír. Aztán ha kijártuk az oskolát, jöhet a többi :)
A lényeg: MINDIG MINDEN ÚGY VAN JÓL, AHOGY VAN. :)

Üdv indián rokon:szerencséd,hogy öreganyádnak szólítottál :D

Igazad van elég lenne a tudat,feltéve ha azt mások is tudnák olvasni.

De: a fejlődés lehetősége mindenkinek adva van....

Az utolsó mondatod pedig csak akkor lenne igaz,ha minden életünket előre eltervezett módon saját magunk választjuk és alakítjuk.
 

1TOTEM1

Állandó Tag
Állandó Tag
Szőr Kán kartárs, arra gondoltam az utolsó mondat leírásánál, mely szerint azért van pont jól úgy minden ahogy van, mert az ember mindig csak annyi információt kap, amennyi a továbblépéshez szükséges. Az információkat nem csak tudásanyagban értem, amit el lehet olvasni, fel lehet tárni, hanem történések által is - maradjunk egy szélsőséges és tragikus példánál: a volt középiskolai osztályfőnököm a férjével és két felnőtt lányával autóbalesetet szenvedtek, amiben neki haja szála sem görbült, viszont férje és lányai életüket vesztették - annyi mindenre azt tudjuk mondani, hogy ami történt az másképp nem is történhetett volna. A volt osztályfőnököm igazi komcsi tanár volt, és a stílusával, élethez való hozzáállásával komoly gondok voltak. A tragédiából nagyon sokat tanult, azóta ösztöndíjat alapított, és a tehetséges, és szociálisan nehéz körülmények között élő gyerekeket segíti. Ha azt nézem, hogy meghalt a családja és megszakadt a szíve, akkor ez egy tragédia. Ha azt, hogy mit tanult belőle és ezáltal hogyan alakította az életét, akkor pedig másképp nem is történhetett volna. Így valójában tényleg magunk irányítjuk a dolgok tudatos részét. A reinkarnáció és eljövendő életünk feladatainak megtervezése előző életeink megélt tapasztalatainak alapján az én számomra természetes. De ez nem jelenti azt, hogy bárki másnak annak kellene legyen.
Szóval így értettem az utolsó mondatot. :)
A tudás-tudatra visszatérve: így van. Magamból indultam ki (milyen fura, ugye? :D ), hogy például annyira sokat írnék a magyarságtudományos topikokba, hogy az életem hátralévő részét ott tölthetném, de Bihar sorstárssal való két mondatos találkozásunk nyomán úgy éreztem, felesleges. Viszont itt roppant jól érzem magam :D.
Üdvözli indián rokonnya :)
 

Ernoe

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Walter Skinner
-
Te nem érvelsz hanem rejtéjekbe beszélsz. Egy "felsöbbrendüségedet" probálsz a kirakatba tenni mindha a létezö világ valami bagatel lenne a te állomvilágod mellett. Figyelmeztetlek, hogy akárhogy szárnyal a fantáziád, "élned és meghallnod itt a valoságba kell". A te megélhetésed is szorosan összefügg a rationalis viselkedéssel, a tudománynak a komolyanvételével. Köldöknézö vallásosság nem hoz létre jolétet.
-
Probáljuk a keletkezés sorrendjét betartani és elöször az élövilág létrejöttét megérteni mielött egy lépcsövel tovább megyünk és az "öntudatrol" beszélünk.
-
A kedves Jászladány ilyen geologiai jelenségek láttán is köti a karot ahoz, hogy a Grand Canyon és a többi gyönyörü erozio által létrejött geologiai képzedmények egy-két hét alatt jöttek létre a vizözön idelyén.
-
VIEWmaxFULL.php

-
Szélerozio Baluchestan sivatag Iranban.
-
A középkori tudosok hevesen vitatkoztak azon, hogy Adamnak és Evának volt e köldöke?

Egy köldök nélküli homoid az egy "missing link" amival a kreationisták adosak. :)
-
Az ilyen kérdéseknek egy orjási repertoire van már a Darwin elötti idökböl amire a kreationizmus nem tud választ adni, viszont az evolutiot figyelembe véve egy "magátol érthetödö" dolog.
-
Elég ha megemlitem a kérdést, hogy az Edenkerti fáknak voltak e évgyürüi?
-
adam_eva_web_lucascranach_-(5)_rdax_190x260.jpg

-
Egyszer megpenditettem a "köldök dilemát" egy galeriában, mire egy evangelikáner megjegyezte.
"A festönek valoszinöleg csak köldökkel rendelkezö modellek álltak a rendelkezésére." :)
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére