Vancouverben paprikaspay támadást szenvedtek szíriai menekültek

Egy ismeretlen férfi paprikaspray-jel támadt rá körülbelül száz szíriai menekültre és muszlim közösségi szponzoraira Vancouverben.

A támadásban összesen tizenöten szenvedtek könnyebb sérüléseket, akiket a vancouveri tűz és mentőszolgálat kezelt. Adam Palmer, a nyugati-kanadai város rendőrkapitánya egy gyűlölet által motivált bűncselekménynek nevezte a támadást.

"Egyetlen egy férfi cselekedete rossz fényt vetít arra a sok pozitív munkára, amit közösségeink végeztek annak érdekében, hogy befogadhassuk a szír menekülteket"--tette hozzá Palmer.

A Muslim Association of Canada Centre előtt álltak csoportban szír menekültek és a helyi közösség tagjai, amikor egy biciklin lévő férfi oda ment a csoporthoz és nőket, gyerekeket és férfiakat egyaránt paprikasray-jel támadt meg. A menekültek éppen egy közösségi vacsorán vettek részt és indultak volna vissza azokba a szállodákba, ahol el lettek szállásolva.

A legtöbb menekült ugyan meglepődött és visszataszítónak találta az esetet, de amikor a CBC közszolgálati televízió meginterjúolt több érintet személyt Vancouverben, a válaszokból általában kiderült, hogy ettől az incidenstől nem lett sötétebb, negatívabb képük Kanadáról. Többen megerősítették, hogy hálásak a kanadai szövetségi kormánynak, illetve a befogadó kanadai társadalomnak.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnök "a gyűlölet undorító példájának" nevezte a vancouveri támadást. "Ez nem tükrözi azt a meleg fogadtatást, amit a kanadaiak nyújtottak"-tette hozzá a kormányfő.

Rona Ambrose, az ellenzéki konzervatív párt ideiglenes vezetője is elítélte a támadást és reményét fejezte ki, hogy az elkövetőket elfogják és bíróság elé állítják.

Larry Campbell, Vancouver korábbi polgármestere, aki jelenleg szenátorként szolgál "egy őrültnek" nevezte az ismeretlen támadót "aki valószínű, anyukája basementjében él."

"Sértőnek találom, mert nem szeretném ha azt gondolnák, hogy ilyen Vancouver"--tette hozzá a szenátor.

John McCallum, Kanada bevándorlási minisztere egy nyilatkozatban szögezte le: "ez egy támadás nemzeti értékeink ellen és ellentétes azzal a kedves fogadtatással, amit a szíriaiak tapasztalhattak országszerte."

Christopher Adam

adams.png
 
Rengeteg itt irogato még az EU-hoz valo tartozásunk elött jött nyugatra és csodálatos modon kapott menedékjogott. Lehet, hogy a kijövetelükkor még nem volt problémájuk a rendszerrel de néhány honapos ittartozkodás után elitélték öket a távollétükben vagyonelkobzással járo börtönre, ez képezte utána a menedékjog alapjá
Hat lehet hogy volt ilyen, meg nem hallottam rola, mondjuk utolagos megkapasa a menedekjognak nekem eleg furcsa.
En pl 86 ban jottem, 4 honap Traiskirchen utan mint Canadian government sponsored landed immigrant.
Szo sem volt menekultsegrol (refugee status).
Aztan kb masfel ev mulva mar rendszer valtas kornyeken, jott egy level hogy mivel disszidens vagyok a nevemen levo 1/4 hazresz vagy az allamra szall vagy at kell iratni anyam nevere. Igy is lett.
Mire mindez megtortent mar volt rendszervaltas es az uj fiuk tartattakbe a komcsi torveny kemenyen.
Ez volt az elso pofon...de olyan nincs hogy en visszamenoleg menekult legyek. ez képezte utána a menedékjog alapját
 
Engem az bosszant, hogy a magyar elnök szerint az europába érkezök közül senki sem érdemli meg a menekült státuszt. Mindet a német államfö hivta meg vendégségbe, ahogy mondja
Ez tenyleg marhasag, de Orban papa most probalja visszaszerezni a nepszeruseget ugy tunik a menekult dologgal.
Az tulzas hogy senki, de sokan nem.
Aztan hogy bizonyitom be hogy tenyleg menekult vagyok.
Merkel mamanak meg soha nem kellett volna azt mondania minden sziriait befogadnak, hirtelen mindenki sziriai lett.

Gondoolod, hogy a nyugateuropai országok, US-Amerika, Canada... mind egy barom csak a magyar vezir tudja ki az "igazi menekült"?

Nem barmok de itt is be fog csuszni jopar aki majd nagy bajt okoz egyszer.
A canadai mindenaron 25 ezer befogadasa mivel egy valasztasi igeret volt, hat az is felelotlen.
De talan meg igy is ide tobb olyan jon aki tenleg megeremli mivel haborus menekult.
 
Legalább egy tucat országot lehetne emliteni kapásbol ahol háboru van, ahol az emberi jogokat bakancsal tapossák, ahol a megélhetés, a jövö kilátástalan.
-
Mo.-rol nemcsak 56-ba, vagy 44-ben menekültek el az emberek. Ne gyere nekem azzal, hogy mi tiszteséges és szorgalmas nép vagyunk. A mai napig elhagyják az országunkat emberek végérvényesen. Erre ügye jo az EU-tagság? :)
-

Országunk? :eek: Most akkor hol is élsz?
 
-
A gazdasági életért a politika felelös. Miböl gondolod, hogy szegény országban nincsenek politikai ülldözések?
-

-
Rengeteg itt irogato még az EU-hoz valo tartozásunk elött jött nyugatra és csodálatos modon kapott menedékjogott. Lehet, hogy a kijövetelükkor még nem volt problémájuk a rendszerrel de néhány honapos ittartozkodás után elitélték öket a távollétükben vagyonelkobzással járo börtönre, ez képezte utána a menedékjog alapját.
-
A keletnémet kémek nem hamisitott utlevéllel jöttek nyugatra, csak az adatok voltak frizurázva. Ezért tart minden asyl-elismerés sokáig. Csak nem gondolod, hogy itt ránéznek a menekültek papirjára és elfogadják ami rajta áll?
--
Egy további Orbán tévedés, hogy akkor menekült egy ember ha elötte nyomorékká veri a rendszer ahonnan jön. Az embercsempészés meg nem okvetlen egy erkölcstelen tett, hányan hagyták el csomagtartoba kuporogva Mo.-ot, vagy Berlint? Fizettek érte. Sokat fizettek érte.
-
Szóval szerinted aki szegény országban él, az szükségszerűen politikai üldözött?

Akikről beszélsz, magyarok és németek még politikai menekültek voltak, illetve annak ismerték el őket a szocializmus miatt (és mert a disszidálást büntették). A rendszerváltás óta már a magyarok nem lehetnek politikai menekültek, NDK meg mint olyan, már nincs.
 
Utoljára módosítva:
Ez volt az elso pofon...de olyan nincs hogy en visszamenoleg menekult legyek. ez képezte utána a menedékjog alapját.
-
Hogyhogy visszamenöleg? Nem tudom, hogy te mire hivatkoztál az ittmaradásod alkalmával, a turista vizumot meglehet hosszabitani. Canada valoszinü bevándorloként vett téged fel No. ban más a helyzet. A legtöbb azzal jött, hogy nem akar kommunizmusban élni, ergo politikai ok.
-
Aki párttag volt, akinek fontos positioja volt, aki "titkokat" tudott az elmesélt itt néhány storyt az államhatoságoknak, ezt probaképen továbbadta a titkosszolgálat a magyaroknak, ök erre mérgesek lettek, elitélték a "diszidenst". Innen már jogos volt a politikai üldözésre valo hivatkozás. "Ha hazamenne bántodás érné." Igy kell ezt érteni.
-
A 80-as évek végén már elvolt vetve a kocka, álltak itt a Pershing rakéták, valoszinü nem volt mit mesélni. :)
Ha jol tudom korábban Berlinben autorendszámokat vásároltak az Amik, abbol volt a magyar turisták zsebpénze az 5 dollár melé. :)
-
Aztan hogy bizonyitom be hogy tenyleg menekult vagyok. Merkel mamanak meg soha nem kellett volna azt mondania minden sziriait befogadnak, hirtelen mindenki sziriai lett.
-
Szerintem nem kell sok ész belátni, hogy ahol az infrastruktura szétvan bombázva, ahol nincs orvosi ellétés, az életfeltételek hiányoznak ott nem lehet élni.
-
Látod, hogy oktober ota levolt zárva Madaja az emberek tucatjai haltak éhen. Most sikerült elöször valami élelmet vinni a városba. Ha ez nem ok a menekülésre akkor mi?
-
Ismétlem nem jutnak az emberek élelmiszerhez, 1 kg cukor ára 100 euro fölött volt, nem csoda, hogy aki csak tudja elhagyja a vidéket.
-
Cinizmus lenne azt állitani, hogy a magas cukorárak miatt, gazdasági okbol jönnek ide a menekültek.

-
Az élete érdekében mindenkinek joga van guritani. Már enyhéb elönyökért is hazudnak az emberek. Annakidelyén amikor a Volga-Németek jöttek akkor minden orosz német származásu volt. De ez igy volt a menekült magyarokkal is akik hirtelen "németesiteni" kivánták magukat mert asylt nem kaptak, azok lepkeháloval kerestek maguknak hamis tanukat.
-
Nem barmok de itt is be fog csuszni jopar aki majd nagy bajt okoz egyszer.
-
Már emlitettem, hogy No.-ban évente 300 ember hal meg a Bambitol, mert az autok elé ugranak, mégse irtjuk ki öket mert a velük járo haszon nagyobb. Gondolom Canadában is ugy van, hogy többen vannak szabadlábon mind a börtönbe, ez a megoszlás a menekültekre is érvényes. Közöttük is több a tiszteséges mind kriminális.
-
Ausztrália egy kontinens ahol a bevándorlok tulnyomo többsége kriminális alak volt, ma egy megbizhato jogállam. Csak a magyarok félnek. :)
-
Ezt nem lehet fair modon megvitatni mert jon a rasszista pecset nagyon hamar.
-
Már bocsánat, a menekülteken valo segitség visszautasitása vallási hovatartozással indokolva a magyar államfötöl jön. Emiatt többször nyilvános meglett dorgálva nyugati politikusoktol.
-
A vallásszabadság egy érték amiröl nem akarunk lemondani. Ehez tartozik ügye, hogy a vallásnélküliséget sem lenne szabad hátrányos helyzetbe helyezni. Mo.-on többet szentségelnek mind itt ahol az ország elnöke egy pap, a kormány élén egy pap-lánya áll. :)
 
Akikről beszélsz, magyarok és németek még politikai menekültek voltak, illetve annak ismerték el őket a szocializmus miatt (és mert a disszidálást büntették). A rendszerváltás óta már a magyarok nem lehetnek politikai menekültek, NDK meg mint olyan, már nincs.
-
Jo hogy megegyeztünk. Erdekes, hogy a nyitott határok ellenére nem állt le a nyugatra költözés (most költözésnek nevezzük nem menekülés mert nem kell asyl hozzá de végsösoron ugyan az)
-
Keletnémetország 15-20%-kal kevesebb lakoval rendelkezik mind az egyesités elött.
Ha jol tudom Mo. lakoinak száma is csökkent, voltunk már 11 millio felett.
 
-

Szerintem nem kell sok ész belátni, hogy ahol az infrastruktura szétvan bombázva, ahol nincs orvosi ellétés, az életfeltételek hiányoznak ott nem lehet élni.
-
Látod, hogy oktober ota levolt zárva Madaja az emberek tucatjai haltak éhen. Most sikerült elöször valami élelmet vinni a városba. Ha ez nem ok a menekülésre akkor mi?

Most meg a valódi háborús menekültekről beszélsz. Nem minden szegény (már amelyik az) háborús övezetből jön, ezt magyarázzuk itt többen. Ezért lett hirtelen mindenki szír, mert tudják, hogy szírként nagyobb esélyük van a befogadásra.
De azt minden épeszű embernek be kell látnia, hogy a világ fejlettebb fele nem tudja befogadni és több-kevesebb ideig eltartani a világ szegényebb térségeiben lakó népességet. (Ez akár több milliárd embert is jelenthet!)
Ezért muszáj szelektálni, azokon segíteni, akik közvetlen életveszélyben vannak.
 
-
Jo hogy megegyeztünk. Erdekes, hogy a nyitott határok ellenére nem állt le a nyugatra költözés (most költözésnek nevezzük nem menekülés mert nem kell asyl hozzá de végsösoron ugyan az)
-
Keletnémetország 15-20%-kal kevesebb lakoval rendelkezik mind az egyesités elött.
Ha jol tudom Mo. lakoinak száma is csökkent, voltunk már 11 millio felett.

Nincs már Keletnémetország, csak Németország van, ez ezzel jár. Magyarok esetében meg az úniós tagsággal, az únión belüli szabad munkaerőáramlással. Mellesleg nem csak a magyarok költözködnek az únión belül, hanem sokkal nagyobb létszámban pl. a lengyelek, és még sorolhatnám, sőt, láss csodát, németek, és még sok más polgár is.
 
Hat lehet hogy volt ilyen, meg nem hallottam rola, mondjuk utolagos megkapasa a menedekjognak nekem eleg furcsa.
En pl 86 ban jottem, 4 honap Traiskirchen utan mint Canadian government sponsored landed immigrant.
Szo sem volt menekultsegrol (refugee status).
Aztan kb masfel ev mulva mar rendszer valtas kornyeken, jott egy level hogy mivel disszidens vagyok a nevemen levo 1/4 hazresz vagy az allamra szall vagy at kell iratni anyam nevere. Igy is lett.
Mire mindez megtortent mar volt rendszervaltas es az uj fiuk tartattakbe a komcsi torveny kemenyen.
Ez volt az elso pofon...de olyan nincs hogy en visszamenoleg menekult legyek. ez képezte utána a menedékjog alapját

A szoc, vilagbol jott emberek abban az idoben mikor egy diktaturabol erkezett menekultkent kezeltek es azok is voltak mert ha tovabb tartozkodtal nyugaton mint amit engedelyeztek szinte biztos volt borton buntetest kaptal es priuszod lett.
Ausztriabol allami sponzorral aki jott kellett neki a kihallgatason elmondani miert is akar elmenni hazajabol.
Biztos vagyok benne nem azt mondtad hogy a rohado kapitalizmus akarod dontogetni es a sirasoja lenni.
Sajnos nem csak te jartal igy hogy mindent elkoboztak hanem mi i s.
Mindent mondhatsz a gulyas kommunizmusra de azt nem hogy szabadsagban eltel.
A rendszervaltas utan minden retorzio nelkul haza lehetet menni akinek nem tetszik itt a rendszer.
 
Kedves CasaLoma
-
A müsorba az is elhangzott, hogy nem mi döntjük el, hogy hány ember lesz kénytelen ebben az évben hozzánk menekülni.
Azt eddig sem Németország döntötte el, hogy hány induljon útnak, miért lenne az idén másképp? Az meg, hogy beengedjük-e őket, vagy sem, megint nem kérdés, mert eddig sem kértek engedélyt, ezután sem fognak.
Akiknek nem tetszik, az max. elmehet innen, de nekünk magyaroknak ez sem új, már ezt is hallottuk korábban valahol, valakitől ... ugye?
 
Beszelni gyorsan megy irni mar bajos (azt mondjak )
Tudod mint a magyar templomokban ugy mosque-kokban is van angolnyelvu istentisztelet es azt erted
csak egyszer probald es mar is maskent beszelsz
csak egyszer probalj a szemebe nezni
csak egyszer tegy erte barmily csekelyseget
csak egyszer simogasd meg a gyermeke fejet
es meglatod az embert !


Csak edgyszer simogassam meg a gyereke fejét? Ez a tanár még többször is megsimogatta a gyerekek fejét az iskolába, aztán leült a diákjaival beszélgetni óra után...

 
Aha. Szóval árkezett másfél. Ebből egy millió vándoruton levő felajzott férfi. A maradék félmillió a csalárdegyesítések során ujabb 5,5 millióval bővül. Bocs, de ehhez képest a Keneddy-gyilkosság konteoi a fasorban sincsenek. Szóval maradjunk a realitásoknál. Az sem feltétlenül kevés ember. De ez így, a jelenlegi afdtok alapján elég csámpás.

Hát, szerintem nem értetted mit olvasol, biztos siettél. Semmi gond, én is vagyok így sokszor. Ugorj neki mégegyszer. :)
 
Csak edgyszer simogassam meg a gyereke fejét? Ez a tanár még többször is megsimogatta a gyerekek fejét az iskolába, aztán leült a diákjaival beszélgetni óra után...



Szegény, szegény német emberek! Ti sem vagytok okosabbak, mint mi magyarok. Mi is tévedünk sokszor, amikor az ellenséget barátnak és a barátot ellenségnek hisszük. Ti ezt most nagyon megszívtátok. Ebből nem fogtok egykönnyen kilábalni. A szír barátaitok közül egy jól megrakta magát robbanószerrel és keresett egy német turistacsoportot. Pedig volt ám ott másik is! Aztán a másik hű barátotok Erdogán országában szépen felrobbantotta magát.

Nagyon, nagyon sajnálom az embereket, mert megint az ártatlanok bűnhődnek, nem az a polgármester, aki 10 000 euróból bérelt ellentüntetőket, hogy bizonyítsa, a németek mennyire szeretik a migránsokat.

Mi történt a német politikusokkal? Megőrültek? Ezért egy Kanadait vagy egy amerikait biztos lecsuknának.
 
Ma Magyarországon gazdasági exodus zajlik.

Érdekes. Gondoltam megnézem ki ez az Endre István Simay, mert szeretem tudni, hogy az értesüléseimet kitől szerzem be. Nekem ez fontos. Jó dolog ez az internet, érdemes átböngészni ilyenkor.

Mivel tudom már, hogy ki ő és milyen "közvetlen" helyről szerzi az értesüléseit, illetve ki közvetít neki, ezért kicsit megnyugodtam. :)
 
Hát, szerintem nem értetted mit olvasol, biztos siettél. Semmi gond, én is vagyok így sokszor. Ugorj neki mégegyszer. :)
De, szerintem megértettem.
Ugyebár az volt az alaptézis, hogy egy millió felajzott, tehát megányos férfi mászkál szerte és szét Németországban. Erre írtam, hogy kb annyira reális adat, mint Filip kétmillája. Ha igaz lenne, hogy másfél millióhoz családegyesítéssel 7 milliós végső számot várnak, akkor még a kettő különbözetéről van szó.
Gyanítom, hogy ezt Európában összesenre becsülték eredetileg és még azt is túlbecslésnek érzem.
Viszont ha jelenleg másfél milla van, és abból egy millió magányos faljazott vándor, és a 7 milla németérszágra vonatkozik, akkor ugyabár az egy milla vándor felajzott stb, kivételével maradó fél milla duzzad fel családegyesítéssel.
Tudod mit, ha a másfélhez várják a tovűbbi 5,5 millát és csak a németekhez, az is eléggé filipkés adathalmaz.

De ha Te mondod, biztos így van.
Ha Rátkay kartárs mondja, akkor még ígyebbül. :)
 
Hogyhogy visszamenöleg? Nem tudom, hogy te mire hivatkoztál az ittmaradásod alkalmával, a turista vizumot meglehet hosszabitani
Nem volt itt maradasom, 86 nyaran befizettunk egy 3 napos Ibusz utra Becsbe , csoportos volt de ugy mindenki sajat kocsival ment es meg volt adva a szalloda neve ahol talalkozunk.
Hatar atlepes utan azonnal Traiskirchenbe mentunk, egy het karanten, aztan 3es fel honap a gyonyoru Neuhaus ban nem messze Becstol.
October vegen mar Niagara Fallson voltunk mint a kanadai allam altal szponzoralt bevandorlok.

Szerintem nem kell sok ész belátni, hogy ahol az infrastruktura szétvan bombázva, ahol nincs orvosi ellétés, az életfeltételek hiányoznak ott nem lehet élni.
Ujra, nem errol volt szo.
hanem errol : Merkel mamanak meg soha nem kellett volna azt mondania minden sziriait befogadnak, hirtelen mindenki sziriai lett.
Szoval azok is azt allitjak hogy menekultek ahol nincs semmi sem szetbombazva.

Látod, hogy oktober ota levolt zárva Madaja az emberek tucatjai haltak éhen. Most sikerült elöször valami élelmet vinni a városba. Ha ez nem ok a menekülésre akkor mi?
Persze hogy az, miert nem csereljuk ki oket a sok szelhamosra aki vegigtapostak Europan?
Ok azok kiket az ugynevezett menekultek otthagytak?

Cinizmus lenne azt állitani, hogy a magas cukorárak miatt, gazdasági okbol jönnek ide a menekültek.

Na most haborus ok vagy gazdasagi?

Ausztrália egy kontinens ahol a bevándorlok tulnyomo többsége
kriminális alak volt, ma egy megbizhato jogállam.
Na ez mar viccnek is rossz, ez ilyen utolso szalmaszal erveles?
A vallásszabadság egy érték amiröl nem akarunk lemondani.
Persze hogy nem, de ne is akarjak a muszlimok megvaltoztatni a mi eletmodunkat, hagyomanyainkat, torvenyeinket..es meg sok mast.
 
Hat lehet hogy volt ilyen, meg nem hallottam rola, mondjuk utolagos megkapasa a menedekjognak nekem eleg furcsa.
En pl 86 ban jottem, 4 honap Traiskirchen utan mint Canadian government sponsored landed immigrant.
Szo sem volt menekultsegrol (refugee status).
Aztan kb masfel ev mulva mar rendszer valtas kornyeken, jott egy level hogy mivel disszidens vagyok a nevemen levo 1/4 hazresz vagy az allamra szall vagy at kell iratni anyam nevere. Igy is lett.
Mire mindez megtortent mar volt rendszervaltas es az uj fiuk tartattakbe a komcsi torveny kemenyen.
Ez volt az elso pofon...de olyan nincs hogy en visszamenoleg menekult legyek. ez képezte utána a menedékjog alapját

Ha már Ernővel nem boldogulsz, majd én segítek. Mit szólnál egy ilyen menekültséghez?

Mondjuk gazdasági menekültséghez, mert nálunk Magyarországon most nagyon sok szegény ember él, semmi perc alatt öszze tudnék szedni 1000 embert és elindulnánk papirok nélkül Szaud-Arábiába, mert ott nagyon gazdagok az emberek és az nekünk is jár, mert mi is emberek vagyunk! Ezt Soros által működtetett New York-i Nyitott Társadalom Intézet valamint a Budapesti Nyitott Társadalom Intézet brossúráiból tudjuk mi szegény magyarok. Még szerencse, hogy Soros Gyuri bácsi nem hagyja, hogy hülyén haljunk meg. :D

Tehát elindulunk ezren! Mondjuk úgy, hogy elindulunk papírok nélkül Szaúd-Arábiába. Ha valamelyik határon megállítanak, elkezdünk üvöltözni és megdobáljuk flaszterral az arab határőröket. Ha ennek ellenére is megérkezünk, akkor Rijád főutcáján letépjük a burkát az arab nőkről, s bejelentjük, hogy szeretnénk megnyitni Szaúd-Arábia legnagyobb és legmodernebb nudistastrandját. Ok? :hurra:
 
Ha már Ernővel nem boldogulsz, majd én segítek. Mit szólnál egy ilyen menekültséghez?

Mondjuk gazdasági menekültséghez, mert nálunk Magyarországon most nagyon sok szegény ember él, semmi perc alatt öszze tudnék szedni 1000 embert és elindulnánk papirok nélkül Szaud-Arábiába, mert ott nagyon gazdagok az emberek és az nekünk is jár, mert mi is emberek vagyunk! Ezt Soros által működtetett New York-i Nyitott Társadalom Intézet valamint a Budapesti Nyitott Társadalom Intézet brossúráiból tudjuk mi szegény magyarok. Még szerencse, hogy Soros Gyuri bácsi nem hagyja, hogy hülyén haljunk meg. :D

Tehát elindulunk ezren! Mondjuk úgy, hogy elindulunk papírok nélkül Szaúd-Arábiába. Ha valamelyik határon megállítanak, elkezdünk üvöltözni és megdobáljuk flaszterral az arab határőröket. Ha ennek ellenére is megérkezünk, akkor Rijád főutcáján letépjük a burkát az arab nőkről, s bejelentjük, hogy szeretnénk megnyitni Szaúd-Arábia legnagyobb és legmodernebb nudistastrandját. Ok? :hurra:
Mikor indulunk?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,806,912
Tagok
615,978
Legújabb tagunk
Raltegravirbed
Oldal tetejére