Vancouverben paprikaspay támadást szenvedtek szíriai menekültek

Egy ismeretlen férfi paprikaspray-jel támadt rá körülbelül száz szíriai menekültre és muszlim közösségi szponzoraira Vancouverben.

A támadásban összesen tizenöten szenvedtek könnyebb sérüléseket, akiket a vancouveri tűz és mentőszolgálat kezelt. Adam Palmer, a nyugati-kanadai város rendőrkapitánya egy gyűlölet által motivált bűncselekménynek nevezte a támadást.

"Egyetlen egy férfi cselekedete rossz fényt vetít arra a sok pozitív munkára, amit közösségeink végeztek annak érdekében, hogy befogadhassuk a szír menekülteket"--tette hozzá Palmer.

A Muslim Association of Canada Centre előtt álltak csoportban szír menekültek és a helyi közösség tagjai, amikor egy biciklin lévő férfi oda ment a csoporthoz és nőket, gyerekeket és férfiakat egyaránt paprikasray-jel támadt meg. A menekültek éppen egy közösségi vacsorán vettek részt és indultak volna vissza azokba a szállodákba, ahol el lettek szállásolva.

A legtöbb menekült ugyan meglepődött és visszataszítónak találta az esetet, de amikor a CBC közszolgálati televízió meginterjúolt több érintet személyt Vancouverben, a válaszokból általában kiderült, hogy ettől az incidenstől nem lett sötétebb, negatívabb képük Kanadáról. Többen megerősítették, hogy hálásak a kanadai szövetségi kormánynak, illetve a befogadó kanadai társadalomnak.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnök "a gyűlölet undorító példájának" nevezte a vancouveri támadást. "Ez nem tükrözi azt a meleg fogadtatást, amit a kanadaiak nyújtottak"-tette hozzá a kormányfő.

Rona Ambrose, az ellenzéki konzervatív párt ideiglenes vezetője is elítélte a támadást és reményét fejezte ki, hogy az elkövetőket elfogják és bíróság elé állítják.

Larry Campbell, Vancouver korábbi polgármestere, aki jelenleg szenátorként szolgál "egy őrültnek" nevezte az ismeretlen támadót "aki valószínű, anyukája basementjében él."

"Sértőnek találom, mert nem szeretném ha azt gondolnák, hogy ilyen Vancouver"--tette hozzá a szenátor.

John McCallum, Kanada bevándorlási minisztere egy nyilatkozatban szögezte le: "ez egy támadás nemzeti értékeink ellen és ellentétes azzal a kedves fogadtatással, amit a szíriaiak tapasztalhattak országszerte."

Christopher Adam

adams.png
 
Igen, belenyultak a zsebükbe, élvettek töllük értéktárgyakat még olyan is volt,
Ne csinálj ugy mindha nyitott utcán a Dom elött történt volna az eset és mindenki csak nézett volna, hogy ez bárhol megtörténhetne.
Az, amiről Te beszélsz, Ernő, az zsebtolvajlás, szabálysértési kategória. Ami történt, az meg rablás, az meg minősített bűncselekmény. A kettő egyáltalán nem ugyanaz!
Annak meg miért lenne jelentősége hogy pontosan hol történt? Németországban csak a kölni Dóm előtt tilos a rablás, máshol nem?
 
Ezt meg honnan vetted?
Olvass már utána hány mecset működik az országban! Hány arab diák tanul az egyetemeken? Szerinted Ők már elfelejtették az anyanyelvüket?
Időnként olyan hülyeségeket tudsz írni, hogy elképesztő! Remélem ezeket terjeszted is a hazádban, mint elrettentő példát Magyarországról! Mert ugye te ezt olyan nagyon jól tudod!
Ezek itt működő mecsetek, Magyarországon van az összes, és mekkora blama, nem magyar nyelven olvassák a szentbeszédet!!!

Budapest, VI. Teréz körút 62. pénteki szentbeszéd nyelve: török
Budapest VII. Verseny utca-Dózsa György út sarok - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Magyarországi Muszlimok Egyháza Al-Huda Mecset - Budapest, VIII., Dobozi utca - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Omár (Afgán) mecset - Budapest VIII., Ganz telep - pénteki szentbeszéd nyelve: arab - tanítás nyelve: perzsa, pastu
Élő Anatólia Alapítvány - Török mecset - Budapest VIII., Ganz telep - pénteki szentbeszéd nyelve: török
Tauhíd Mecset - Budapest, VIII. Ganz telep - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Magyarországi Iszlám Kulturális Egyesület - Budapest, X. Makk utca 6/A - pénteki szentbeszéd nyelve: török
Dar-al-szalam mecset (egykori Iszlám Egyház) - Budapest XI., Bartók Béla út 29. - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Magyarországi Muszlimok Egyháza Budapest Mecset - Budapest XI., Fehérvári út 41. - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Magyar Iszlám Közösség - Budapest XIII., Róbert Károly körút 104. - pénteki szentbeszéd nyelve: arab, magyar
Mecset - pénteki ima a Debreceni Egyetem Auguszta nevű kosárlabda termében, hétköznapi imákra az orvosi egyetem elméleti tömbjében van imaszoba - pénteki szentbeszéd nyelve: angol, arab
Magyar Iszlám Közösség Debreceni Iszlám Kulturális Központja Egyetemi sugárút 56.
Gödöllő - Imaszoba a Szent István Egyetem Kollégiumainak B épületében - Az imahely vallási felügyeletét a Magyar Iszlám Közösség látja el.
Győr - Magyar Iszlám Közösség Mecsete - Hunyadi utca 6.
Kecskemét - Mecset - Török kamionparkoló a Lajosmizse felé vezető úton - pénteki szentbeszéd nyelve: török
Miskolc, Huba utca 30. - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Jakovali Haszan pasa dzsámi - Pécs, Kórház tér - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Salgótarján - Füleki út 54-56. - pénteki szentbeszéd nyelve: arab
Malkocs bej dzsámi - Siklós, a Városháza mögött - pénteki szentbeszéd nyelve: bosnyák
Szántód - Imahely - Siófoki út hsz. 883.
Mekka mecset - Szeged, Gogol utca 23. - pénteki szentbeszéd nyelve: arab

Szólj nyugodtan ha kevés, van még több is az országban, szívesen közzéteszem a kedvedért!

A papirforma megtévesztö. Ha jol tudom 2000 ota engedélyezett a mohamedán egyház Mo.-om.
-
A magyarok dicséretére legyen mondva, teljesértékü vallásnak vannak elismerve nem ugy mind No.-ban. :)
-

Ugyanakkor hozzá kell tegyem abban az idöben még olyan "egyházak" is ellettek ismerve mind az "Univerzum egyház", akinek a feje gyakran büszkélkedett azzal, hogy birtokában egy perpetuum mobilenek csak mindig elfelejtette elhozni az elöadásra. Ezeknek volt 10.000 követöje az internet szerint.
-
A mohamedánok számát csak saccolni lehet Mo.-on, állitolag 32.000-re tehetö. Százalékba kifejezve ez 0,32%.
-
Ebbe természetesen benne vannak a küldötségek munkatársai, hozzátartozio, delegierte ujságirok, piloták stevardeszek akik néhány orát töltenek nállunk, egyetemisták, turisták és még néhány aproság. A vallásközösség csupán 2000 taggal rendelkezik. Ezt most nem fejezem ki ezrelékbe, 10 millioval nem nehéz osztani. :)
-
 
A 8 szellemi nyomorékot ki kell emelni a többmilliós tömegből, és megbüntetni őket!
De csöndben lapítani, elsumákolni, szőnyeg alá söpörni - mindezt 8 szellemi nyomorék miatt - érdemes ekkora lovat adni a Pegida hátsója alá? Minden egyes "fenéksimogatás"-ra leminősített rablás és egyéb, szőnyeg alá söpört bűncselekmény az ő malmukra hajtja a vizet!

Kedves CasaLoma
-
Biztosithatlak, itt rengeteget foglalkoznak az emberek, mediák, politikusok a témával sokkal kiegyensulyozottabban mind Magyarisztánban. :)
-
De még mindig nem vitt rá téged a lelked arra, hogy az események hatására fellépö atrocitások külföldi személyek és üzletek ellent a szádra vegyed. Ezek egy része még korházi ápolásra szorul.

mehrere-hundert-frauen-und.jpg

-
A Kölni nök nem hagyják magukat és tüntetnek szexizmus és rassizmus ellen.
-
Egy egészen más hang mind ami tölletek jön. Ti csak idegengyülölök vagytok.
Es ezt mindaddig fogom hangoztatni amig az idegenek elleni eröszakot elhallgatjátok. :(
 
A papirforma megtévesztö. Ha jol tudom 2000 ota engedélyezett a mohamedán egyház Mo.-om.
-
A magyarok dicséretére legyen mondva, teljesértékü vallásnak vannak elismerve nem ugy mind No.-ban. :)
-

Ugyanakkor hozzá kell tegyem abban az idöben még olyan "egyházak" is ellettek ismerve mind az "Univerzum egyház", akinek a feje gyakran büszkélkedett azzal, hogy birtokában egy perpetuum mobilenek csak mindig elfelejtette elhozni az elöadásra. Ezeknek volt 10.000 követöje az internet szerint.
-
A mohamedánok számát csak saccolni lehet Mo.-on, állitolag 32.000-re tehetö. Százalékba kifejezve ez 0,32%.
-
Ebbe természetesen benne vannak a küldötségek munkatársai, hozzátartozio, delegierte ujságirok, piloták stevardeszek akik néhány orát töltenek nállunk, egyetemisták, turisták és még néhány aproság. A vallásközösség csupán 2000 taggal rendelkezik. Ezt most nem fejezem ki ezrelékbe, 10 millioval nem nehéz osztani. :)
-

Ernő, azt írtad nincs működő mecset Magyarországon! Megcáfoltalak, erre megint jössz a hamis adataiddal!
Összedőlne a világod ha elismernéd hogy tévedtél?

Ha Te így, akkor én is így!
Tessék, olvasd, emészd, és hozz újabb félrevezető hamis adatokat, az enyémek nem kitalált adatok, valósak! Íme

Az iszlám az 1916. évi XVII. törvénycikk értelmében államilag elismert vallás lett a magyar állam területén. Ugyanebben az évben megnyílt az isztambuli Magyar Intézet.
Vámbéry Ármin, Goldziher Ignác, később Germanus Gyula erőfeszítésének köszönhetően turkológiát, az arabisztikát és az iszlamisztikát tanították a magyar egyetemeken is, intenzív diákcsere jött létre a két állam között.
1931-ben megalakult a Gül Babáról elnevezett Magyar Mohamedán Autonóm Egyházközség, melynek vezetője Durics Hilmi Husszein volt, a kulturális komité főtitkára pedig Hadzsi Abdul Karim Germanus Gyula.
E szervezet volt jogelődje a Magyar Iszlám Közösségnek.


1939 és 1988 között először a német-arab, majd 1945 után a szovjet-arab kapcsolatok határozták meg az ország viszonyát az iszlám országokhoz. 1947-től, akár a többi vallás gyakorlását, az iszlámét is központilag korlátozták.
A muszlim egyházak törvényi elismerését 1988-tól számíthatjuk.
Dr. Mihálffy Balázs 1988-ban alapította meg a Magyar Iszlám Közösséget.


A Magyar Iszlám Közösség főleg magyar tagok részvételével alakult, és ennek – miután az 1916-évi törvényt nem érvénytelenítették – az Állami Egyházügyi Hivatal elismerte a jogfolytonosságát.
Nagyobb taglétszámmal rendelkező szervezet még a zömmel arabok alkotta Magyarországi Muszlimok Egyháza (MME). Ezek mellett különböző jellegű iszlám alapítványok és iszlám egyesületek működnek, többnyire külföldi származású muszlimok vezetése alatt.
Mindhárom szervezet deklarálja a más egyházakkal kialakítandó baráti viszony fontosságát, a párbeszéd szükségességét a kölcsönös megértés jegyében, és elhatárolódik a terrorizmus minden fajtájától.
Magyarországon a becslések szerint 30-50 ezer muszlim él. Ezek többsége szunnita, de vannak síiták is.
 
De a te szemedben már az is rasszizmus, ha a fent említett kockázatot látja, és szóvá teszi valaki.
-
kedves graver
-
Miota vitatkozunk itt? Hol és milyen mértékben szolaltatok meg a rászorulok nevében?
Egyébbként nem igaz amit mondasz de ha valaki embereket a nemzeti hovatartozása, génei miatt diszkriminál az önmagát definiálja.
-
Már réges régen megemlitettem a gyanumat, hogy a magyar nyelböl vagy hiányzik a finom beszéd vagy nem vagyunk hozzászokva.
-
Hallgass meg hireket németül és magyarul ez utobbi gorombán hangzik a fülemben. Ugy hirtelen csak a Melitta jut az eszembe aki szépen fogalmaz, a többség "sarkos". Az egész világ azt mondja, hogy a vezetö magyar politikusok hangneme elrettentö.
-
Azt hiszem, nem lenne nehéz idézni tőled olyan szövegeket, amelyben számodra ismeretlen embereket sértegetsz.
-
Kérlek figyelmeztess rá mert nem szándékom.
 
Jah, és még valami!

Azokban a mecsetekben ahol arab nyelven olvassák a szentírásokat, ott mindenki érti is amit hall! Tehát hazugság hogy senki nem beszéli az arab nyelveket Magyarországon!

Van neked fogalmad. 1965-ig a katholikus templomokban latinul mondták a misét a hivöknek fogalmuk sem volt mit csinál a pap az oltárnál. A Buddhisták szanszkritül imádkoznak azt sem tudják mit mondanak. A törökök olvassák a koránt de nem értenek arabul. Csak a zene miatt van az egész. :)
-
Egész biztos a zsidok többsége a "bat mizwa" ellenére nem tudna egy kenyeret venni Jeruzsálemben csak az önkiszolgáloban. :)
 
Köszönöm, de most akkor miért nem mernek a muszlimok disznót enni? Azért mert mindenevő? Oké, a tehén növényevő. Ezek szerint a mindenevő állatokat tilos csak nekik megenni?

Erről a "Mikor eljön a nocturnák, s általában a horák ideje..." stb. szövegről tudnál valami bővebbet? Itt is valami ételről van szó, amit nem szabad megenni és már négy éves kortól magoltatják a gyerekekkel? Még fűzfavessző is van...:eek:, talán valamiféle északi népek szaunával kapcsolatos legendáiról akartál írni, esetleg a Kalevaláról?
Nem. Így nevelték anno a keresztény ifjuságot.....
 
Van neked fogalmad. 1965-ig a katholikus templomokban latinul mondták a misét a hivknek fogalmuk sem volt mit csinál a pap az oltárnál. A Buddhisták szanszkritül imádkoznak azt sem tudják mit mondanak. A törökök olvassák a koránt de nem értenek arabul. Csak a zene miatt van az egész. :)
-
Egész biztos a zsidok többsége a "bat mizwa" ellenére nem tudna egy kenyeret venni Jeruzsálemben csak az önkiszolgáloban. :)

Erről beszélek, erről a mindenkin keresztül nézek mert én felsőbbrendű vagyok mindenkitől, hozzáállásodról!
Igen a törökök olvassák a Koránt, török nyelven!
Ne nézz mindenkit gyengelméjűnek! Vannak tőled okosabb, műveltebb emberek is!
Sőt. . .
 
Köszönöm, de most akkor miért nem mernek a muszlimok disznót enni? Azért mert mindenevő? Oké, a tehén növényevő. Ezek szerint a mindenevő állatokat tilos csak nekik megenni?

Erről a "Mikor eljön a nocturnák, s általában a horák ideje..." stb. szövegről tudnál valami bővebbet? Itt is valami ételről van szó, amit nem szabad megenni és már négy éves kortól magoltatják a gyerekekkel? Még fűzfavessző is van...:eek:, talán valamiféle északi népek szaunával kapcsolatos legendáiról akartál írni, esetleg a Kalevaláról?
Ja, és egyébként a zsidók sem esznek disznóhúst. Vagy te egy füst alatt antiszemita is vagy? Csak kérdem.
Aki pedig nem vallási meggyőződásből nem eszik disznóhúst az szerinted zsidó vagy muszlim?
A vegetáriánusok meg a Holdról érkeztek.
De örülök, hogy találtál magad és mindenki más közt egy komoly kulturális vízválasztót a disznók kapcsán.
 
az megint téves mert mind a görögök , és mind a rómaiaknak egyik fő tápláléka a disznóhús volt , tehát semmi köze az Északi Sarkkörön kialakult kultúrához, az egyiptomiak is fogyasztották
Hogyne! Nálunk meg a könnyű eltarthatósága miatt alakult ki a disznóvágás hagyománya a téli hidegebb hónapokra.

De lehet, hogy tényleg semmi köze nincs semmilyen higiéniai megfigyeléshez. Egyszerűen a Tau Cetiről érkezett Jahve utálta a disznókat, és ezért megtiltotta a követőinek.
 


" A számos díjjal elismert újságíró és tévés személyiség, Ben Swann beszél az ISIS valódi eredetéről. Reméljük nem éri "véletlen baleset"....."


http://tudnodkell.info/v/az-isis-eredetenek-igaz-tortenete---minden-ami-a-mediabol-kimaradt/






" Ismét terroristákat képez ki és fegyverez fel az USA, aztán pár év múlva jönnek a merényletek "

http://meteon.org/2016/01/13/ismet-...-usa-aztan-par-ev-mulva-jonnek-a-merenyletek/

http://www.karpatinfo.net/cikk/kulf...unnita-harcosok-vedelmi-miniszterium-kikepzes
 
-
kedves graver
-
Miota vitatkozunk itt? Hol és milyen mértékben szolaltatok meg a rászorulok nevében?
Egyébbként nem igaz amit mondasz de ha valaki embereket a nemzeti hovatartozása, génei miatt diszkriminál az önmagát definiálja.
-
Már réges régen megemlitettem a gyanumat, hogy a magyar nyelböl vagy hiányzik a finom beszéd vagy nem vagyunk hozzászokva.
-
Hallgass meg hireket németül és magyarul ez utobbi gorombán hangzik a fülemben. Ugy hirtelen csak a Melitta jut az eszembe aki szépen fogalmaz, a többség "sarkos". Az egész világ azt mondja, hogy a vezetö magyar politikusok hangneme elrettentö.
-

-
Kérlek figyelmeztess rá mert nem szándékom.


Beidézel a hozzászólásomból, aztán véletlenül sem arra válaszolsz. Jellemző.
Mely rászorulókra gondolsz? Van nekünk elég, nem kell importálni még többet. A valódi rászorulókat egyébként mindenki sajnálja. Ki diszkriminál gének és nemzeti hovatartozás alapon, és hogyan? Ez a rasszista kártya kezd unalmas lenni.
Ha meg nem tetszik a magyar nyelv, nem értem, miért olvasod és írsz magyarul?
 
te most direkt hazudozol, vagy tényleg ennyire nem tudod, hogy miről írsz ? De tényleg ezek sima középiskolai tananyagok. :

.http://epa.oszk.hu/00000/00036/00015/pdf/10.pdf

úgy a 3. oldaltól javaslom az olvasását , semmi IQ

népesség arányos bevándorlási kvóta meghatározása történt, (megjegyzem minden közép,kelet és dél európai országra)

egyik ok , hogy az első világháborúban rádöbbentek, hogy ellenőrizetlen, integrálatlan és identitásukban nem Amerikához köthető tömegek élnek Amerikába.
másik és nagyon fontos oka , hogy megszűnt a humanitárius felfogás és az avval egybeeső gazdasági fellendülés, féltek a felhalmozódó munkanélküliektől
a harmadik pedig ki akarták üríteni az meglévő lengyel és olasz, és egyéb nemzetiségű gettókat, fokozván az amerikaiak biztonságérzetét


Megint történelmi eseményeket , ferdítesz , és az okozatot próbálod felhozni okként.

Akár milyen kellemetlen a számunkra de valoban igy volt, a Balkánrol (Nagy Magyarország) jött embereket nem akarták a 20.-sz elején beengedni Amerikába mert tul sok volt köztük az anaphabeta.
-
Üssed fel a Revay Nagy Lexikonját és ott megtalálod térkép formályába milyen volt az irástudatlanok eloszlása a Nagy Mo.-n.
-
Kezdetben csak betegeket, töbnejüségben élöket, prostituáltakat, szegényeket, anarchistákat, Kinaiakat, Japánokat végül anaphybetákat sem engedtek amerikába beutazni. Ez utobbit jocskán képviselték a Nagy Mo.-lakoi.
 
Beidézel a hozzászólásomból, aztán véletlenül sem arra válaszolsz. Jellemző.
Mely rászorulókra gondolsz? Van nekünk elég, nem kell importálni még többet. A valódi rászorulókat egyébként mindenki sajnálja. Ki diszkriminál gének és nemzeti hovatartozás alapon, és hogyan? Ez a rasszista kártya kezd unalmas lenni.
Ha meg nem tetszik a magyar nyelv, nem értem, miért olvasod és írsz magyarul?

Látod most is laza kézzel elintézed a dolgot "Van nekünk elég (rászorulonk) , nem kell importálni még többet. " és aztán csodálkozol, hogy nem tetszik nekem az érvelésed. A megdöbbentö, hogy felsem tünik nektek a hangnem.
-
Tiltakozol nekem mert rasszizmusrol beszélek, miért nem olvasod pl. sirio01 hozzászolását aki egy Chemnizi professorra hivatkozva közli velünk, hogy: "Németország a menekültek IQ-ja miatt összefog omlami"
-
Minek neveznéd az ilyen beállitottságot másképp? A szavaknak jelentése van.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,161
Üzenet
4,809,679
Tagok
616,166
Legújabb tagunk
Rutkovszky Melinda
Oldal tetejére