Több tízezer menekültnek kell elhagynia az USA-t

Az amerikai belbiztonsági minisztérium hétfőn bejelentette, hogy megszünteti a 2010-es földrengés után a Haitiról az Egyesült Államokba menekülteknek nyújtott különleges státust.

A minisztérium közleménye szerint a döntés csak 18 hónap múlva lép életbe, akkor azonban a különleges védelmi státust élvező haiti állampolgároknak el kell hagyniuk az Egyesült Államokat.

58 700 menekült
2010 januárjában több tízezer halálos áldozatot követelő földrengés pusztított a Karib-tengeri Haitin, a földmozgás tönkretette a főváros, Port-au-Prince nagy részét, és földönfutóvá tett több mint egymillió embert. Washington akkor engedélyezte, hogy 58 ezer 700 haiti menekült különleges védelmi státust kapjon, így vízumuk érvényességének lejárta után is az Egyesült Államokban maradhattak, sőt, munkavállalásra is jogosultak.

Megváltoztak a körülmények
Az amerikai belbiztonsági minisztérium érvelése szerint azonban a védelmi státus körülményei ma már nem léteznek. Az Elaine Duke ügyvezető miniszter aláírásával kiadott közlemény leszögezte: "a 2010-es földrengés óta az otthonukból menekülni kényszerültek lélekszáma 97 százalékkal csökkent, és fontos intézkedéseket vezettek be az ország stabilitása és a haiti állampolgárok életminőségének javítása érdekében".

18 hónap haladék
A különleges státus érvényessége 60 nap múlva járna le, ám a 18 hónappal történő halasztását mind a republikánus, mind a demokrata párti törvényhozók kérték a Trump-kormánytól, s ezt kérte Washingtontól a haiti kormány is.

Irány Kanada
A belbiztonsági minisztérium döntése várható volt, ezért az elmúlt hónapokban haitiak ezrei lépték át az amerikai-kanadai határt és kértek menedékjogot Kanadában. A hirtelen megnövekedett számú menedékkérőre tekintettel a kanadai kormány átmeneti menekülttáborokat állított fel a határ közelében.

Canada-Asylum-Seekers-PIC.jpg
 
Tulajdonosi szemlélet? Amelyikben olyan van, az már rég Ausztriában, Németországban kamatoztatja. Az üzletekben, benzinkutakon, de még a plázákban is sok a magyar eladó.
errol beszelek ----- elmegy az ertekesebbje
a kozepmezony kicsit kupalodik es utanuk kullog
az alja meg ott(hon)marad orszagot epiteni
jjjaaa ,hogy azokkal nem lehet -- azt majd en mint befekteto folismerem
egyhet alatt osszepakolok es mar 8ezer km-errel arreb ujraepitem magam
O hogy ok nem magyarok ?? de nem am !!
jo kicsi kinai aki nem pofazik -nem kovetel csak dolgozik
 
magyarazhatnam DE nem fogom
nehannnyal foljebb talalsz egy gyors szamitast
calkulalj

nem a kalkulácóddal van probléma, a kizsákmányolás és a könyvelői bűvésztrükkök nem érdekelnek, ha Te rájöttél valószínüleg sokan alkalmazzák.

ezt állítottad:
"HA egy europai annyit dolgozna mint egy amerikai akkor nem vinnek az europai gyarakat kinaig az amerikaiak"

azt állítani, hogy a nyugati munkás okosabb, szebb, hatékonyabban dolgozik mint a keleteurópai már unalmas.... ugyanazok a normák, esetleg a munkafeltételek rosszabbak, a munkabér meg harmada mint a nyugatinak. Ha sikerül eljuni keleteurópai munkavállalóknak nyugatra azonnal kiszorítják az ottaniakat, lásd a keleteurópai szállítmányozókat ... a nyugatiak törvénymődosításokkal igyekeznek védeni magukat.
 
azt állítani, hogy a nyugati munkás okosabb, szebb, hatékonyabban dolgozik mint a keleteurópai már unalmas....
az lehet hogy unalmas sot akar szegyenteli is
NO DE IGAZ es azt ugye nem kerdojelezheted meg
hogy-hogy nem mikor a hentes az osztrak vagohidon csontozza a lapockat
eszebe se nem jut megdumalni a szomszed cimbivel az esti marcsa sexualis teljesitmenyet
ugy porog a kezepen a Dick pengeje hogy zsonglornek hinned betanitott munkas helyett
ezzel ellentetben bivajbasznadi abc-be a fellapocka csontozasi ideje alatt
mar tulvoltak a szereton-gyereken-anyoson es a cimbiken
es meg nem erte el a lapockacsontot
 
Vess egy pillantást a térképre. Az árviz legkevésbé Magyarországot érintette, ott szinte nem is esett az esö.
Igazán kár, hogy nállunk orjási területeket árasztottak el, csak azért, hogy lejjebb Mo.-felé ne legyen nagy a megterhelés.
Az 1879-es árvíz képét raktam be.
 
az lehet hogy unalmas sot akar szegyenteli is
NO DE IGAZ

ez mese habbal, mikor szabadon utazhatnak az emberek már nem lehet ilyesmit bemesélni nekik
A valóság, hogy Magyarországon a harmadát vagynegyedét keresik a multik által dominált szektorok közé tartozó autógyártásban vagy kiskereskedelemben dolgozók mint a cégek anyaországi munkavállalói. A normák ugyanazok
 
-
Tehát akkor odakinnt is meg odabennt is idegen vállalatoknak dolgoztok? :)
Miért nem zárjátok le a határokat teljesen még felhigul a magyar vér. :(
Amíg fizetnek addig ott dolgozunk..
Érdekes ez hogy idegen fel sem merült bennünk..
Munkavállaló vagyok ilyen dolgok nem érdekelnek.
Nem tudok határt zárni de, miért is kellene?
 
hmmm ugye tudod mi a kovetkezo lepes ???
ilyen esetben egy amerikai meg fut egy kort , magyarul meg kinlodik veletek
aztan osszepakolja a gyarat es utnak bocsatja kinaig
Neki lesz bevetele --- Neked is ???
De, mit csináljak sztrájkoljak hogy jöjjenek a pakisztániak? Épp írtad hogy azok kidolgoznának bennünket...
 
Én, ha rajtam múlna minden munkanélkülinek, közmunkásnak felajánlanám ezeket az üres álláshelyeket. Ha kettőre is nemet mond, utána automatikusan kizárnám mindenféle segélyezésből. Ezzel talán lehetne kicsit növelni a munkakedvet.
Azok nem tudnak dolgozni...betegek. Ráadásul ha kényszeríted őket akkor úgy is dolgoznak...ez pedig munka morál romboló.
 
jo kicsi kinai aki nem pofazik -nem kovetel csak dolgozik
A kínai problémákról hallani a legtöbbet. 2012ben kiderült, hogy egyik gyárukban 14 éves gyerekeket dolgoztattak, az alacsony bérek miatt 2010-ben számos munkás öngyilkos lett. Válaszul a Foxconn hálókat húzott ki az épületek közé, hogy ha valaki az ablakon ugrana ki, ne haljon meg, és fizetésemelést ígért.





Nemrég a BBC mutatott be titkos felvételeket arról, ahogyan az Apple kínai beszállítóinál áthágják a saját maguk által meghatározott szabályokat. Vannak gyerekkorú dolgozók, általános a túlhajszoltság, az ellenőrzések sem szabályosak, derült ki. A felvételeket a Sanghaj melletti Pegatron nevű gyárban készítette egy álmunkás-újságíró, akit 18 egymást követő napon dolgoztattak, és egyszer sem kapott pihenőnapot. Válaszként az Apple vezérigazgatója, Tim Cook megsértődött, az Apple szerint csak szunyókáltak a munkások.
 
Egyre szebb...
A pécsi PVSK vízilabdázói szombaton* este Miskolcról jöttek haza, és mivel Miskolc eléggé messze van Pécstől, csak hajnali kettő körül értek Pécsre. A város határában azonban megállították őket a rendőrök, mert

egy éber pécsi migránsoknak nézte a vízilabdacsapatot, és bejelentést tett.
...
...
Nos ez vagy igaz vagy nem de , bármelyik is ez már agybaj.
 
A kínai problémákról hallani a legtöbbet. 2012ben kiderült, hogy egyik gyárukban 14 éves gyerekeket dolgoztattak,
es ????? mikozom hozza ???
a magyar rabszolgatartokrol is cikkeztek eleget
azzal se volt/van semmi dolgom
 
Utoljára módosítva:
Az 1879-es árvíz képét raktam be.

Akkor gyorsan hozzáteszem: " A világszerte ismertté váló katasztrófa kiváltó oka elsősorban a Tisza felső szakaszának szabályozásából eredt, a folyó kanyarulatait ugyanis sok helyütt átvágták, a gyorsan lezúduló víz pedig az alsó, még szabályozatlan szakaszon nem tudott a kanyargós mederben elfolyni. "
-
Méghogy nem vettünk igénybe külföldi segitséget?" Szeged katasztrófájának híre bejárta az egész világot, nem csupán Európából, de Kínából, Indiából, Afrikából, szinte a világ minden pontjáról érkeztek adományok az újjáépítésre. Gyakran világhírű magyar művészek (pl. Munkácsy Mihály, Liszt Ferenc, Zichy Mihály) is segítették a várost, párizsi, brüsszeli és londoni adománykoncerteket szervezve. A lerombolt Szeged négy év alatt Európa egyik leggyönyörűbb városaként születhetett újjá. "
-
Nem akarom az ördögöt a falra festeni, de katasztrofák rendszeresen visszatérnek és félek megfogjuk mégegyszer élni, hogy a mieink fognak idegen földön reményt keresni.
-
Mégvalami az eszembe jutott, Orbán 2013-ban ugyan ugy mind Rákosi pajtás az 1954-ben megprobált az árvizböl kapitált csinálni magának. Orbán zsákol a kamerák elött, hogy ez effektiv volt a Duna megállitása szempontjábol azt kétlem.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,374
Tagok
615,939
Legújabb tagunk
Enchanto
Oldal tetejére