Hírek Már több mint egy tucatnyian fagytak meg idén

Döbbenet. Úgy tűnik mégis csak baj van ezzel a jobban élünk, jobban keresünk kormányzati kommunikációval.

Csak november végéig tizenöten fagytak meg a hidegben, közülük öten fűtetlen lakásukban – mondta a Magyar Szociális Fórum elnöke.


A KSH adatai szerint tavaly télen kétszázharmincnyolc ember halt meg az extrém hidegben. Simó Endre az MSZF elnök szerint a megoldást a tűzifaprogram átalakítása jelentené.

Tűzifához kellene juttatni azokat az embereket, akik nem jutnak hozzá. Nem volna szabad megengedni azt, hogy háromszoros áron árusítsák a tűzifát, tavaly még egyharmadáért értékesítették.-mondta az elnök.

Véget kellene vetni a kartellezéseknek, mert bizony van gyanú bőven arra, hogy itt kartelezés van, és emiatt verik fel a tűzifa árát.

A szociális tűzifaellátást nem februárig kellene kitolni, és nemcsak beindítani kellene, hanem az egész télre teríteni kellene a fát, mert csupán egy-másfél hónapra jut, és az is csak százhatvan-százhetvenezer családnak, pedig háromszor ennyinek volna szüksége rá – hívta fel a figyelmet a szakember.

Esti Ujsag

hajléktalan-2-300x150.jpg
 
Ilyen már volt. Agit-prop akkor is elmagyarázta:
"Nem igaz! Gyanús, ellenséges külföldi szervezetek ügynökei terjesztik, hogy zavart keltsenek. Megpróbálják megbontani népünk egységét. Egy emberként támogatjuk a Pártot és dicső Vezérét a Nemzet Atyját!"
"Magyarország nem rés, hanem erős bástya az illiberalizmus frontján!"

Mint a szocializmusban.
Keleti szél ........ áraszt (a pontozott részbe tetszés szerint) ;)

meg a kapitalizmuban .... de a XXI. században már megheckelik a számítógépeket meg a választásokat az ellenséges külföldi szervezetek, van némi technikai változás. Megjelennek a civil szervezetek, senki nem választotta meg őket, külföldről pénzelik őket ... de átvállalják a politizálást a pártoktól, majd ők lecserélik a választott politikusokat.
 
Jah, külföldről pénzelik őket, és ki pénzeli azt a fideszes jelöltet aki állítólag saját zsebből vásárolt fel nagyobb mennyiségű tojást, amit a helyi önkormányzat osztott a rászorultaknak. Természetesen hatalmas felirattal, hogy kinek tartoznak hálával az ajándék tojásért!
Választáskor tessék emlékezni majd erre a 20 darab tojásra!
külföldről pénzelik őket. . . hogy mi mindent beszoptok, elképesztő!
 
most komolyan ... Te láttál már olyan kormányt amelyik nem manipulálja a híreket? A német kormány (mikor még volt) nem manipulálta a híreket?
-
Nagy tévedésben vagy, Németországnak van kormánya, hogy a választások miatt egy átformálodás elött áll az egy természetes dolog. A pártok sokfélesége és eröegyensulya mutaja, hogy a demokratia müködik. Ez a sokféleség többek között lehetetlenné teszi hogy a kormány a sajtot a kezébe tartsa.
-
Magyarországon egy maffia uralkodik, maffia mert maffia modszerekkel zsarolja a választokat, ha nem bennünket választotok akkor Brüsszel kivágja a "magyar akácot", a magyarok kilesznek pusztitva egy Soros-terv alapján...
-
Mutass nekem még egy országot ahol a kormánypárt a teljes választási periodus alatt, állami pénzböl financirozott pártpropagandát folytat, személyreszolo levelekkel vezeti félre a népet, az egész országot kiplakátozza gyülöletszito plakátokkal, hazugságokkal!
-
24312691_1564210323615739_5907745384978050685_n.jpg

-
A valóság az, hogy van az MSZF civil szervezet és folyamatosan publikálja az fagyhalállal kapcsolatos adatokat és a média rájuk hivatkozva ezt hivatalos adatként propagálja....hiába kérdezik a szervezetet honnan származnak az adatok nen árulják el.
-
A hivatalos adatok melett van lyuk az adatvédelemben ehez jönnek megbizhato statisztikai modszerek, extrapolatiok, becslések. En nem élek ott de az állapotokat ismerve, összemérve mondjuk az ittenivel ahol több támogatás áll a szegények részére, mondhatom, hogy a számok nagyon realisztikusnak tünnek.
-
Hogy egy állam manipulálja a sajtot láthatod abbol is, hogy nálluk "nulla" megfagyás van, vagy asztronomilag alacsony megadva.
-
A figyelmedben ajánlom, hogy a mai nap az "önkéntes segitök világnapja." No.-ban 30 millio önkéntes dolgozik a legkülönbözöbb területen. Minden tisztelem, és hálás köszönet a világ valamenyi önkéntesének.
-
valóban nem hiszem el hogy minden tizedik embert a fagyhalál fenyegeti a szegénység miatt.
-
Ez nem hitkérdés.
 
Pedig megtörtént velem is. Volt ház, fűtésre pénz nem. Ott reszkettem a dunyha alatt, nagykabátban, közben meg a befőttek sorra fagytak szét a szekrény tetején, mert MEGFAGYTAK. A tetőn a sarkokban már megjelent a dér is.

Túléltem, talán mert fiatal voltam nem idős. De akkor azért már úgy megfogalmazódott bennem a gondolat amit fentebb fejtegettél, hogy kurvára nem tetszik nekem a rendszer - pedig az már nem a szocializmus volt hanem az OV rendszere! - és el kéne menekülni belőle, ha nem is a remetebarlangomba még, de mondjuk Nyugatra...

Megtettem.

Ehhez mit szólsz? Élő cáfolat arra amit írsz.

Te magad írod, hogy életerős fiatalember voltál akkoriban. Akkor hogyan lehet, hogy nem tudtál bármilyen munkát találni, aminek a béréből legalább egy szobát fűthettél volna?
 
na ... ezt jól elmagyaráztad, az "egyéb" kategória valóban csökken 2014 óta. És Te ebből azt vontad le, hogy egyre többen, tömegesen fagyanak meg az orbán kormány miatt....sajnos nem tudom követni a logikádat.
A kérdéses grafikon:
upload_2017-12-4_19-22-9-png.1578042

Hol látsz te itt csökkenést?
na ... ezt jól elmagyaráztad, az "egyéb" kategória valóban csökken 2014 óta.
Az egyéb kategória valóban nem csökken
Ernő növekedést írt és én is azt látom
A dátumot egyikőtök se jól nézte, hisz 2006 tájától nő, előbb hirtelen majd hullámzóan de nő.
2014-2015 dátumnál egy erősödő növekedés lépett be majd 2016-nál valamit csökkent.
 
Utoljára módosítva:
A megfagyásrol.
En voltam egyetemi hallgato ugy Mo.-on mind külföldön anélkül, hogy a szüleim anyagilag támogatni tudtak volna.
-
Budapesten egy kályhával füthetö alberleti szobában laktam, szenet (német brikett) nem mindig tudtam venni, ugyhogy kinomban eltüzeltem az éjjeliszekrények hátulját, a ruhafogasokat és rengeteg cipöpasztát, az jol égett. (Bocsájsa meg nekem utolag az idös néni az égben, aki talán 150 forintott kért a szobáért, amire az öszöndijam fele ráment.)
-
Télen néha olyan hideg volt a szobában, hogy az asztalon megfagyott a joghurt, ami hömérö nélkül is mutatta, hogy nulla fok alatt éltem. Szerencsére volt egy vastag dunnám csirketollal töltve, olyan nehéz, hogy majd elnyomott, nehéz volt megfordulni alatta.
-
Az ágybol valo felkeléshez orjási akaraterö kelett, ha összegyüjtöttem akkor kiugrottam a paplan alol, elkaptam az egyik fotelt, felemeltem és addig birkoztam vele mig kimelegedtem. A fürdöszobában csodálatos modon nem fagyott be a viz, fokákat sem látta. Tanulni a könyvtárakba jártam, ott meleg volt, nyugodtan leadhattam a kabátot a ruhatárba. némelyik este 21 oráig nyitva volt még a hét végén is.
-
Meg nem haltam mert voltak rokonok a közelben akiknek mindig tönkrement valami a háztartásba, vagy a WC-tartályt kelett megjavitanom mert befagyott, vagy a hütöszekrény nem tudott a szobahömérséklet alá menni, a szabályozo elromlott... mindent én javitottam, ezért járt mindig meleg koszt.
-
Mások tömbházban laktak, nekik a höséggel volt bajuk, nem volt thermosztat, a központi fütés csapja már régen tönkrement, örültek, hogy nem csöpög belölle rozsdás viz... ök egyszerüen kinyitották az ablakot ha izzadtak télen.
-
Nyugaton nem szobát hanem lakás tudtam bérelni, majd egy évfolyamtársnömmel laktam egy 3 szobás lakásban, holott a törvény büntette abban az idöben ha valaki házasságlevél nélkül egy lakásba "bement", nem, hogy együtt éljen.
-
A késöbbi feleségem már akkor környezetvédö volt, öröltük a buzát és magunk sütöttük a kenyeret. A buza-malom kövei anyiba kerültek, hogy azért több zsák lisztet vehettünk volna; a krumplit "energiasporolosan" föztük, egyszer felmelegitettük a vizet, aztán bedugtuk a takaro alá ahol, 2-3 ora alatt puha lett... hogy sporoljunk a honap elején zsákszámra vettük a zöldséget, egyszer egy malomkö nagyságu sajtott vásároltunk aminek a méretét Toldi is megcsodálta volna.
-
Ennek anyi köze van a hideghez, hogy kelett vegyünk egy ruhásszekrény nagyságu mélyhütöt, hogy sporolni tudjunk. A havi törlesztésböl nyugodtan ehettünk volna legalább kétszer havonta elsöosztályu étteremben. Ezt nevezik iskolapénznek.
-
A feleségem kivánságára a háloszobát, környezetvédelmi és biologiai okokbol, 13 °C-on kellett tartani (volt termosztát) amit én nem dijaztam, a magyarországi emlékek miatt.
 
Te magad írod, hogy életerős fiatalember voltál akkoriban. Akkor hogyan lehet, hogy nem tudtál bármilyen munkát találni, aminek a béréből legalább egy szobát fűthettél volna?

Mondd, éltél te valamikor Magyarországon, eldugott kis vidéki településen? Pláne úgy, hogy abból a kis pénzből amit mégis megkerestél, még nagy törlesztőrészletet is kellett fizetned?

Bítom az ilyen okostóni beszólásokat. Mind abból indul ki hogy csuda igazságos világban élünk, ahol okvetlenül csak akkor szegényedhet el valaki ha részeg disznó, aki persze munkakerülő is.

Nézd kedveském, azt hogy nem bennem volt a hiba maga az a tény is bizonyítja hogy igenis KERESTEM munkát, TALÁLTAM is, képes voltam érte elmenni a bolygó túlfelére is, és meg is álltam ott a helyemet, pedig az USA lakói nem szívbajosak ha ki kell rúgni a semmittevő dolgozót, tudod!
 
Mondd, éltél te valamikor Magyarországon, eldugott kis vidéki településen? Pláne úgy, hogy abból a kis pénzből amit mégis megkerestél, még nagy törlesztőrészletet is kellett fizetned?

Bítom az ilyen okostóni beszólásokat. Mind abból indul ki hogy csuda igazságos világban élünk, ahol okvetlenül csak akkor szegényedhet el valaki ha részeg disznó, aki persze munkakerülő is.

Nézd kedveském, azt hogy nem bennem volt a hiba maga az a tény is bizonyítja hogy igenis KERESTEM munkát, TALÁLTAM is, képes voltam érte elmenni a bolygó túlfelére is, és meg is álltam ott a helyemet, pedig az USA lakói nem szívbajosak ha ki kell rúgni a semmittevő dolgozót, tudod!

Éltem. Sőt.
Bár nem tudtam, hogy eldugott, vidéki településen olyan drágák az ingatlanok, hogy nagy a törlesztőrészlet. Ettől még lehet ilyen. De munkahely nélkül is ad hitelt a bank?
Részegségről meg munkakerülésről egyáltalán nem írtam. A világ nem igazságos tényleg, csak csodálkoztam, hogy egy életerős fiatalembernek, akinek még nincs is családja (nem írtad), amiről gondoskodni kellene, nem tudja egymagát eltartani, hogy legalább fagyoskodnia ne kelljen.
Örülök, hogy az USA-ban nincs ilyen probléma.
 
Éltem. Sőt.
Bár nem tudtam, hogy eldugott, vidéki településen olyan drágák az ingatlanok, hogy nagy a törlesztőrészlet. Ettől még lehet ilyen. De munkahely nélkül is ad hitelt a bank?
Részegségről meg munkakerülésről egyáltalán nem írtam. A világ nem igazságos tényleg, csak csodálkoztam, hogy egy életerős fiatalembernek, akinek még nincs is családja (nem írtad), amiről gondoskodni kellene, nem tudja egymagát eltartani, hogy legalább fagyoskodnia ne kelljen.
Örülök, hogy az USA-ban nincs ilyen probléma.

Egyre jobban gyanakszom hogy szándékosan tetteted magadat ennyire értetlennek. Olyan nehéz elképzelned hogy VOLT munkám amikor a kölcsönt adta a bank, de AZUTÁN megszűnt a munkahely?! Szerinted ez valami olyan hihetetlen fantasztikus kitaláció mint mondjuk Godzilla támadása?! Mondd, ebben a világban élsz egyáltalán?!

Amúgy meg szerintem ilyesmi akármikor előfordulhat az USA-ban is, nem írtam hogy ez ne lenne lehetséges ott, de perpillanat most nekem ott nincs ilyen gondom, de ha NETÁN lesz is megint efféle gondom, hát közlöm veled hogy még megfagyni is messze szívesebben fagyok meg az USA-ban, mert arrafelé sokkal kedvesebbek az emberek! Például nem játsszák a nehézfejűt trollkodási szándékkal, szajkózva papagájkommandóként a kormány embertelen fantazmagóriáit hogy aki szegény az biztos maga tehet róla...

Tudod, az USA-ban is akadnak szegények, igen, és még olyan is van hogy nem okvetlenül segítenek ezeken akik megtehetnék, van ilyen, igen. De legalább NEM KÉPMUTATÓ itt a társadalom annyira hogy el ne ismerje: aki szegény, az valóban tehet erről NÉHA, de nem okvetlenül és nem mindig!

Itt őszintén elismerik, hogy bár törekszenek az igazságosságra, de ezt még nem érték el, és még csak nem is az igazságosság a legfontosabb egyelőre hanem a gazdasági teljesítmény és az ALKOTÁS, azaz az individuum itt MAGÁRA VAN UTALVA. Segítséget a társadalomtól majdnem csak akkor kap ha a sürgős életmentésről van szó. Ez kegyetlennek tűnhet első pillantásra, de legalább ŐSZINTE.

Magyarországgal se az volt a bajom elsősorban hogy senki nem fizette helyettem a részleteket, hanem hogy közben ment ezerrel a KÉPMUTATÓ és emiatt HAZUG szöveg holmi társadalmi szolidaritásról, szociális hálóról (mintha létezne...), no meg hogy mint te szajkózod itt hogy akinek nincs munkája maga tehet róla.

NEM. Nem MINDIG. Szóval nekem igenis nem mindegy hogy a munkanélküliség mellé csak pénzhiány párosul vagy emellett még MEGBÉLYEGZÉS IS. Munkanélküliség az USA-ban is előfordulhat, de megbélyegzés nélkül.

AZ USA se tökéletes, messze nem az, de mégis fényévekkel jobb mint Magyarország, már az emberek egymáshoz való viszonyát illetően is.
 
-
A figyelmedben ajánlom, hogy a mai nap az "önkéntes segitök világnapja." No.-ban 30 millio önkéntes dolgozik a legkülönbözöbb területen. Minden tisztelem, és hálás köszönet a világ valamenyi önkéntesének.

németország lakossága kb. 80 millió és ebből 30 millió önkénteskedik??? Szóval ha levonom a kiskorúakat stb. kb, minden második ember önkénteskedik...nem csoda, hogy a migránsok eldorádója.
 
németország lakossága kb. 80 millió és ebből 30 millió önkénteskedik??? Szóval ha levonom a kiskorúakat stb. kb, minden második ember önkénteskedik...nem csoda, hogy a migránsok eldorádója.

Az "önkéntesek" nemcsak menekültekkel foglalkoznak hanem ezer más területen szorgoskodnak.
-
Kérlek nézz utána, a paletta nagy, az utkeresztezödéseken ilyen önkéntesek vigyáznak arra, hogy a gyerekek biztonságosan átkelhessenek az uton, az önkéntes tüzoltok és katasztrofavédelem nélkül nem tudnánk létezni, de emlithetném az önkétes telefonszolgálatot amit bajbajutott emberek keresnek fel... nézz utána
-
schuelerlotsen.jpg

-
onkentesseg.jpg
 
németország lakossága kb. 80 millió és ebből 30 millió önkénteskedik??? Szóval ha levonom a kiskorúakat stb. kb, minden második ember önkénteskedik...nem csoda, hogy a migránsok eldorádója.
Ppix , ugy 23 millió lenne az csak . Aztán a legnagyobb részük kérlek a sportban tevékenykedik vagy korrepetál a "Tafel"-nél dolgozik . Aztán nemszabad elfelejteni , hogy azokat a tevékenységeket végzik el mely tulajdon képpen az állambácsi feladata lenne . Mit gondolsz hány milliárd € van igy Schäuble urnak megsporolva ?? Ez pontosan ugy bevan számolva az államkasszába minha Ö maga végezte volna ezeket a munkákat el ! Az átkosban mondjuk "Kommunista müszaknak" nevezték és erröl ma mindenki utálkozva beszél /Tisztelet a kivételnek/ de ugye az Ehrenamt-tiszteletbeli , fizetés nélküli munka sokkal hangzatosabb nem ??;)
 
Egyre jobban gyanakszom hogy szándékosan tetteted magadat ennyire értetlennek. Olyan nehéz elképzelned hogy VOLT munkám amikor a kölcsönt adta a bank, de AZUTÁN megszűnt a munkahely?! Szerinted ez valami olyan hihetetlen fantasztikus kitaláció mint mondjuk Godzilla támadása?! Mondd, ebben a világban élsz egyáltalán?!

Amúgy meg szerintem ilyesmi akármikor előfordulhat az USA-ban is, nem írtam hogy ez ne lenne lehetséges ott, de perpillanat most nekem ott nincs ilyen gondom, de ha NETÁN lesz is megint efféle gondom, hát közlöm veled hogy még megfagyni is messze szívesebben fagyok meg az USA-ban, mert arrafelé sokkal kedvesebbek az emberek! Például nem játsszák a nehézfejűt trollkodási szándékkal, szajkózva papagájkommandóként a kormány embertelen fantazmagóriáit hogy aki szegény az biztos maga tehet róla...

Tudod, az USA-ban is akadnak szegények, igen, és még olyan is van hogy nem okvetlenül segítenek ezeken akik megtehetnék, van ilyen, igen. De legalább NEM KÉPMUTATÓ itt a társadalom annyira hogy el ne ismerje: aki szegény, az valóban tehet erről NÉHA, de nem okvetlenül és nem mindig!

Itt őszintén elismerik, hogy bár törekszenek az igazságosságra, de ezt még nem érték el, és még csak nem is az igazságosság a legfontosabb egyelőre hanem a gazdasági teljesítmény és az ALKOTÁS, azaz az individuum itt MAGÁRA VAN UTALVA. Segítséget a társadalomtól majdnem csak akkor kap ha a sürgős életmentésről van szó. Ez kegyetlennek tűnhet első pillantásra, de legalább ŐSZINTE.

Magyarországgal se az volt a bajom elsősorban hogy senki nem fizette helyettem a részleteket, hanem hogy közben ment ezerrel a KÉPMUTATÓ és emiatt HAZUG szöveg holmi társadalmi szolidaritásról, szociális hálóról (mintha létezne...), no meg hogy mint te szajkózod itt hogy akinek nincs munkája maga tehet róla.

NEM. Nem MINDIG. Szóval nekem igenis nem mindegy hogy a munkanélküliség mellé csak pénzhiány párosul vagy emellett még MEGBÉLYEGZÉS IS. Munkanélküliség az USA-ban is előfordulhat, de megbélyegzés nélkül.

AZ USA se tökéletes, messze nem az, de mégis fényévekkel jobb mint Magyarország, már az emberek egymáshoz való viszonyát illetően is.

Természetesen elismerem, hogy vannak, akik önhibájukon kívül kerültek nehéz helyzetbe. Például egy betegség, vagy családi tragédia miatt.
Mivel te a saját példádat hoztad fel, ezt nem tudom ilyennek tekinteni, már megbocsáss.
Ha felveszel egy hitelt, úgy kell kalkulálnod, hogy akkor is tudd fizetni, ha átmenetileg nincs munkád, vagy csökken a jövedelmed. Ha ez nem működik, nem szabad hitelt felvenned, vagy számítanod kell rá, hogy nehéz helyzetbe kerülsz. Ki más tehetne erről? Ez valószínűleg Amerikában sincs másképp. De megértem, ha úgy látod, ott még szegénynek is jobb lenni.
 
szerintem 2015 után csökkenést mutat a grafikon ... a lényeg senkinek semmi fogalma, hogy a fagyhalálnak mekkora az aránya az "egyéb" halálesetek közt pláne hogy azon belül hogyan alakul.
Az önkényes neked tetsző kiolvasást tennéd és ez a vakok vagy a hívők szokása.
Grafikont olvasni nejed is tudnod kell.
A grafikon vége 2016 2015 és 2015 között van egy hullámzás ez nem tendencia de írtam is folyamatos emelkedésében van2016-nál illetve 2016-ra valamit csökken.
De egy tendencia mikor fordul át csökkenésbe azt ebből megítélési nem lehet
Azt viszont meg lehet látni 2006 tájától folyamatosan nő az egyéb.
2006 tájától nő, előbb hirtelen majd hullámzóan de nő.
2014-2015 dátumnál egy erősödő növekedés lépett be majd 2016-nál valamit csökkent.


upload_2017-12-4_19-22-9-png.1578042

2014-15 Közötti változást nem lehet értékelni az egy pici hullámzás a folyamatos növekedésben.
Az igaz hogy az egyéb halál nem mondja ki mi volt az.
Az se derül ki mennyi a fagyhalál
Vagyis a grafikon nagyon fenntartással értékelendő.
Nem is hozott következtetést a grafikon nem azért készült.
2006 óta mi volt az a folyamatos halálozás növekmény
És ha tudjuk mi volt azt nézzük meg ki volt kormányon attól többet
Talán meg tudható mi köze az egészségügyhöz a halálozás növekedése
Talán szociális kérdés is.
És te kormánykommunikátor. ne próbáld kimagyarázni ha van köze egy általános egészségromláshoz esetleg a romló szociális helyzethez
Hazudni önmagadnak is kár.
 
Utoljára módosítva:
Az önkényes neked tetsző kiolvasást tennéd és ez a vakok vagy a hívők szokása.
Grafikont olvasni nejed is tudnod kell
A grafikon vége 2016 2015 és 2015 között van egy hullámzás ez nem tendencia de írtam is folyamatos emelkedésében van2016-nál illetve 2016-ra valamit csökken.
De egy tendencia mikor fordul át csökkenésbe azt ebből megítélési nem lehet
Azt viszont meg lehet látni 2006 tájától folyamatosan nő az egyéb.


upload_2017-12-4_19-22-9-png.1578042

Az igaz hogy az egyéb halál nem mondja ki mi volt az.
Az se derül ki mennyi a fagyhalál
Vagyis a grafikon nagyon fenntartással értékelendő.
Nem is hozott következtetést a grafikon nem azért készült.
2006 óta mi volt az a folyamatos halálozás növekmény
És ha tudjuk mi volt azt nézzük meg ki volt kormányon attól többet
Talán meg tudható mi köze az egészségügyhöz a halálozás növekedése
Talán szociális kérdés is.
És te kormánykommunikátor. ne próbáld kimagyarázni ha van köze egy általános egészségromláshoz esetleg a romló szociális helyzethez
Hazudni önmagadnak is kár.

Tudom nem Te kezdted ezt a partatlan vitat, de nekem valahogy gusztustalan ha arrol vitazunk itt, hogy 100 vagy 105 ember halt-e meg mostanaban egyeb kategoriaban
"...egy ember halala tragedia, millioke statisztika..." mondta anno Sztalin.
Legyunk mi jobbak tole!
 
Tudom nem Te kezdted ezt a partatlan vitat, de nekem valahogy gusztustalan ha arrol vitazunk itt, hogy 100 vagy 105 ember halt-e meg mostanaban egyeb kategoriaban
"...egy ember halala tragedia, millioke statisztika..." mondta anno Sztalin.
Legyunk mi jobbak tole!
Beszéd morális kérdéssé nem kell tenni.Azt ami annál sokkal komolyabb ügy amivel azembe kell nézni nem letagadni
Az okát kideríteni az a felelősség.
Nézzük mit mondasz konkrétan:"100 vagy 105 ember halt-e meg"
Ez azért nem mindegy mert ha e,elkedőben a számuk az mutat társadalmi változást
Aminek okát kideríteni kötelessége a kormánynak és tenni az ügyben mi az oka egy tendenciának
Persze egyetlen ember is tragédia.
De az lehet egyedi véletlen eset is.
Kötelessé feltárni a mélyebb okokat.
Ezért nem teszi jól az aki lehazudni törekszik.
Ha 2005-től folyamatos emelkedés van
Az már mutat valamit.
 
Beszéd morális kérdéssé nem kell tenni.Azt ami annál sokkal komolyabb ügy amivel azembe kell nézni nem letagadni
Az okát kideríteni az a felelősség.
Nézzük mit mondasz konkrétan:"100 vagy 105 ember halt-e meg"
Ez azért nem mindegy mert ha e,elkedőben a számuk az mutat társadalmi változást
Aminek okát kideríteni kötelessége a kormánynak és tenni az ügyben mi az oka egy tendenciának
Persze egyetlen ember is tragédia.
De az lehet egyedi véletlen eset is.
Kötelessé feltárni a mélyebb okokat.
Ezért nem teszi jól az aki lehazudni törekszik.
Ha 2005-től folyamatos emelkedés van
Az már mutat valamit.

Realis analizisre akkor lesz mod ha definialni tudjuk ezt a bbizonyos "egyeb" kategoriat.
Addig csak duma, es semmi koze a realitashoz.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,805,930
Tagok
615,912
Legújabb tagunk
szebezol
Oldal tetejére