Bombameglepetés Hódmezővásárhelyen, az ellenzéki Márki-Zay Péter legyőzte a fideszest.

Hódmezővásárhely — Soha nem látott érdeklődés kísérte a vasárnapi hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választást, amelyet Almási István fideszes polgármester halála miatt kellett kiírni.

Este 18:30-ig a választásra jogosultak 61,35 százaléka vett részt a szavazáson, míg 2014-ben a teljes részvétel is alig haladta meg a 36 százalékot.

Folyamatosan frissítjük: A szavazatok 98 százalékos feldolgozottságánál az ellenzék által támogatott független polgármester-jelölt magabiztosan vezet!

Dr. Márki-Zay Péter: 57.54%

Hegedűs Zoltán: 41.59%

Dr. Hernádi Gyula: 0.87%

Eredményváró:

Márki-Zay Péterék élőben közvetítik eredményvárójukat, óriási az öröm, ovációval fogadták Márki-Zay bejelentését:

(A többiek nem közvetítik élőben az eredményvárójukat)

Háttér

A választás tétjét a közelgő parlamenti választás emelte, ezért egyfajta főpróbaként tekintettek rá a pártok. A mindig is fideszes, illetve KDNP-s polgármester vezette városban ugyanis komoly kihívót kapott a fideszes jelölt, Hegedűs Zoltán alpolgármester. Márki-Zay Péter független jelölt mögött valamennyi ellenzéki párt felsorakozott, így a sikeres szereplése az ellenzék számára irányadó lehet az áprilisi választásokra.

Hegedűs mellett mindent bevetettek a kormánypártok, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter helyi erőként folyamatosan mellette kampányolt, és meghívására sorra látogattak Hódmezővásárhelyre a kormánytagok Orbán Viktor miniszterelnökkel az élen rengeteg fejlesztést ígérve a városnak.

Harmadik jelöltként Hernádi Gyula volt MSZP-s önkormányzati képviselő indult, akinek jelöltsége az ellenzék szerint a Fidesznek kedvezett volna eredetileg, mivel Márki-Zaytól vehetett volna el szavazatokat. Hernádit ki is zárták emiatt a szocialista pártból.

Márki-Zayt pedig még a templomban is kiprédikálták, de ennek ellenére az emberek megválasztották. Vagy éppen ezért?



Marki.jpg
 
Az mind nagyon szép amit johannsebastien fentebb leírt csak nincs semmi reális alapja. Ha megnézzük a Fidesz tegnap közzétett országos listáját amit úgy számolnak a 72. helyen lévő Révész Máriusz az utolsó befutó a közvélemény kutatási adatok alapján, akkor Magyarország lehúzhatja a rolót, s nyugodtan ki lehet írni átalakítás miatt zárva.
Bár messzemenő következtetéseket nem vonnék le a vásárhelyi választásból, azt azért nagyon valószínűsítem, hogy a felmérések nem teljesen a valós képet adják vissza. A látens fidesz ellenesség nagyobb lehet a mérési eredményeknél.
Szóval némi optimizmusra engedtet a vasárnapi választás.
Vagy inkább elzárva.. mármint a világ demokratikus részétől, a fejlődéstől, az alapvető szabadságjogoktól... Éppen azért mert kétmilliós stabil tábora van a Fidesznek, csak a választási törvény radikális átalakításával lehetne ezen a helyzeten változtatni, mert akkor a számos kis párt is mandátumhoz juthatna, s az országgyűlés valódi népképviselet lehetne.
Ezzel nekem csak az a bajom, hogy a nagyoknak sincs világos elképzelése a jövőről, nemhogy a kicsiknek. Addig mindenki eljutott, hogy "váltuk le/zavarjuk el a fideszt.
De aztán?
Ha ezt meghintjük 3-4 pm/lmp/... jellegű pártocskával, akkor félő, hogy a szekeret megpróbálják tucatnyi irányba rángatni, ami mindenhez vezet csak a haladáshoz nem.
A Fidesz abban az esetben is megnyerné a választást , de a kormány ami így feláll igen erős kontroll alatt állna, s valóban a többség érdekében tett intézkedéseit tudná csak keresztül vinni...
Én úgy vélem, hogy a jól bevált módszerekkel (átszavazó vakondokok kilóra történő megvásárlásával) akkor is elérné, amit akar.
De ugye 1998-2002-ig nyújtott tevékenysége megmutatta a Fidesz alkalmatlanságát a kormányzásra, s erről az állampolgárok döntöttek... de a következő években egyszerűen képtelen volt megemészteni a vereséget, teljesen megosztotta az országot, utcára vitte a politikát, blokkolta a kormány minden pozitív intézkedését, nem törődve az ország érdekével, csak a hatalom vissza szerzése volt a cél...Olyan mocskolódást vezetett be ami, lásuk be még a minimális politikai kultúrával rendelkező országokban sem dívott, dívik. A rágalmazz nyugodtan valami úgyis megmarad, nem számít ha nem is igaz, római elv alapján, nem maradt senki aki ne szerepelt volna a kabátlopási ügyben. A támadás a legjobb védekezés, avagy aki védekezik önmagát vádolja elv alapján, elhallgatta, hogyan sikerült politikusi fizetésből milliárdossá válni egyeseknek, nem osztotta meg annak a receptjét sem, hogyan lehetünk gázszerelőből az ország Lőrincévé, s szinte napok alatt ugyanazon Lőrinc országává, ahol lassan már minden az Övé... Sikerült kimunkálni, hogy az első számú vezető szűkebb környezetét csak olyanok alkotják, akiknek nem csupán vaj van a fejükön, de jól láthatóan csurog róluk, s ebből másoknak is csurran cseppen... Ők viszont mára már olyan sokan lettek,( csak államtitkárból van vagy másfél száz, nem beszélve az oktatás államosításáról) hogy egy váltás esetén Magyarországon a munkanélküliség a duplájára emelkedne.( Persze ezek most is munkanélküliek, csak van állásuk, jó fizetéssel, s egyetlen feladatuk a kormány feltétlen kiszolgálása).
Hogy te milyen pesszimista vagy!
Ezek az emberek kijelentették, hogy a közmunka + két kecskéből meg lehet élni. No ezt be is bizonyíthatnák. Csupán ehhez kellene hozzásegíteni őket szigorúan törvényes úton.
Vagyis belátható, hogy nem a mostani ellenzék győzelme érne el valódi változásokat, mert abban az esetben ugyanarra lehetne számítani, 2002-2010 között amikor minden lehetséges eszközzel az ország megbénításán dolgozna a Fidesz, bizonyítandó, hogy csak Ők tudnának kormányozni, hanem egy szerény többséggel, de még jobb a kisebbségben kormányzó Fidesz lenne, a választás után...
Szerintem most sem kormányoznak és az ország (a gazdaság) valahogy mégis működik (persze működhetne nagyságrendekkel jobban is). Szóval nem biztos, hogy el tudnák érni.
A vásárhelyi eset is mutatja, hogy az "ellenségképre" már nem vevő a nép nagyobbik része. Szerintem, ha aváltókoalíció tisztességgel kiállna és kijelentené, hogy az oktatást x lépcsőben y mértékben, az egészégügyet z mértékben tudják csak helyre/lábra állítani és ehhez megértést kérnek, megakpnák azt, ha következetesen végre is hajtanák a beígért lépéseket.
Így vagy az derülne ki, hogy a király meztelen, s ezt egy következő választás értékelné, vagy rákényszerülnének, hogy az elmúlt nyolc év ámokfutásáról elszámoljanak, az elkövetett hibákat korrigálják...
De a Fidesz országos listáját látva, az ember elgondolkodik tényleg nem érdemel ez az ország többet? Ennyire lenézik, még saját választóikat is? Mert ha csak ilyen kaliberű és erkölcsi értékeket felmutató jelölteket tud felmutatni biztos képviselőként egy országot továbbra is vezető, vezetni szándékozó párt, akkor ennek egyértelmű az üzenete.. De ezt úgy látszik a választókat képviselni akaró pártok nem látják, még mindig az erdőben sétáló medve bőrén osztozkodnak...
Szerintem a következő két hét meg fogja mutatni, hogy megértették e a pártok a "Márki Zay" féle üzenetet. Azaz azt, hogy a helybéli (köztiszteletben álló) személyeket nemhogy nem szabad figyelmen kívül hagyni, de arra kell alapozni.
Igaz ez azt is jelentené, hogy olyan személyeket kell a döntési pozíciók közelébe engedni, akik bizony akár jelentősen csökkenthetik a jelenlegi döntéshozók beleszólását a történésekbe és ezt egyik pártvezetés sem teszi/tenné örömujjongva.
Persze az is igaz, hogy nem könnyű helyileg elfogadott személyeket találni, de nem is lehetetlen.
Szerintem össze lehet szedni 1o6 ilyen személyt és a maradék helyeken osztozhatnának a párto(cská)k.
 
de a következő években egyszerűen képtelen volt megemészteni a vereséget, teljesen megosztotta az országot, utcára vitte a politikát, blokkolta a kormány minden pozitív intézkedését, nem törődve az ország érdekével, csak a hatalom vissza szerzése volt a cél...Olyan mocskolódást vezetett be ami, lásuk be még a minimális politikai kultúrával rendelkező országokban sem dívott, dívik
Mindezt alapvetően máshogy látom! (1) A balliberális kormányok nem álltak épp a helyzet magaslatán ebben az időszakban. Ezt legpontosabban Gyurcsány ismerte el. (2) Ellentmondasz önmagadnak: bírálod a Fidesz ellenzéki tevékenységét, mondván, hogy bénítóan hatott a politikára, ugyanakkor erős kontroll alatt álló kormányzás mellett érvelsz. No ez kettős mérce. (3) A teljes politikai elit a nyers hatalmi logika színvonalára szállította le a politikai kultúrát. Ebben aztán tényleg mindkét fél egyként hibás! Hallgass meg néhány Gyurcsány beszédet! Szóval lehet, hogy én elvakult vagyok, de hogy az általad felvázolt vízió is egyoldalú, abban egészen biztos vagyok. (4) Az utcai politizálásnak én sem vagyok híve, de ez kétségbevonhatatlan jog. Másrészt, nézzük meg Nyugat-Európát! Olyan rendszeres összecsapásokat látunk, amely nálunk ritkaság.
 
Lehet sok fele velemeny, lehet szeretni ,nem szeretni Gyurcsanyt.
Az biztos nem korupt, nem stafirungozta ki a gyerekeit Eus penzbol, Budai mindent megtett ,semmit nem tudtak raverni meg ez az elfogult ugyesz se.
NEm vette fel a fizeteset karitativ szervezeteknek adta ,mondhatsz sok mindent de becsuletes es nem korupt es bugas.
Most is o es partja vallalta a legnagyobb reszt vagy 60 helyen nem inditanak az Mszp megallapodas miatt ami szaz millios nagysagrendu tamogatastol esett el a partja.
Tudod en nem vagyok parttag nem is voltam soha, raaadasul a Kadar erabol jottem el a fene nagy szoc.-bol.
Annyira zavar ha karekter gyilkolasznak valakit legyen az barki artatlanul, es koholt es hazug vadakkal , hogy automatikusan szimpatiat ebreszt bennem.
OLy megbocsajtoak vagytok Orbannal, aki aztan minden politikust tulszarnyal a handabandazasaval a korupcioval , demokratikus vivmanyok leepitesebe stb.
MAradjunk a lampa ugyeknel, fideszes polgarmasterek vakon belementek az uzletbe mert a fonok csaladja csinalja. Kiderult igen sikamlos terulet lett hogy az Eu vizsgalodott es megallapitotta a bunszovetkezetbe elkovetett vadakat.
Mit gondol ki fog bukni? elsosorban az orszag , de a valasztasokat ha elbukjak akkor bukni fog az a sok polgarmester is akik vakon mentek bele es fizetni kell majd az onkormnayzati bevetelbol. Na megnezem melyik varosba fogjak megszavazni ezeket a polgarmestereket.
Ilyen dolgok nem zavarnak Johannsebastian, mert minden nemzeti es a nemzet fiainak szabad eltulajdonitani az orszag tamogatasat az Eu-tol.
Ennek a gardatol mindegyik kulonb. Mert senki ne ringasa magat abba, hogy csak ez az ugy van teriteken, ki fog meg sok minden derulni . Nem szereted Gyurcsanyt nem kotelezo, de Hadhazinak a korupcio infoit illene kovetni hogy kepbe legyel mennyi milliardok mentek el a fonok csaladjara es baratai szamara. Mindehez egy dolog kell , nemzeti szot beteni es hasznalni ha kell, ha nem, es mar mely magyarra valik a fonok a tobbi magyar meg le van sajnalva, hogy finoman fogalmazak.
 
Mindezt alapvetően máshogy látom! (1) A balliberális kormányok nem álltak épp a helyzet magaslatán ebben az időszakban. Ezt legpontosabban Gyurcsány ismerte el. (2) Ellentmondasz önmagadnak: bírálod a Fidesz ellenzéki tevékenységét, mondván, hogy bénítóan hatott a politikára, ugyanakkor erős kontroll alatt álló kormányzás mellett érvelsz. No ez kettős mérce. (3) A teljes politikai elit a nyers hatalmi logika színvonalára szállította le a politikai kultúrát. Ebben aztán tényleg mindkét fél egyként hibás! Hallgass meg néhány Gyurcsány beszédet! Szóval lehet, hogy én elvakult vagyok, de hogy az általad felvázolt vízió is egyoldalú, abban egészen biztos vagyok. (4) Az utcai politizálásnak én sem vagyok híve, de ez kétségbevonhatatlan jog. Másrészt, nézzük meg Nyugat-Európát! Olyan rendszeres összecsapásokat látunk, amely nálunk ritkaság.

Én azt gondolom cseppet sem kettős mérce .. Az nem erős kontroll, ha válogatás nélkül minden intézkedését akár népszavazással is blokkolják egy kormányzatnak.. S igen másutt a világon a demokrácia azt jelenti, hogy x évre megválasztják a képviselőket, akik a kormányt összehozzák, pampogni ugyan pampognak, s van hogy a többségnek nem tetszenek dolgok, de x évig Ők és csak Ők kormányoznak, s a csapból sem folyik a hamis rágalmazása a politikai ellenfeleknek... S ha szemébe hazudnak még a saját választóiknak is, akkor bizony elzavarják őket, de ez csak kormány válság...s jön a másik kormány, de ugyanazon ciklusban...
S Gyurcsányt lehet szeretni, vagy nem szeretni.. de két tényt nem szabad figyelmen kívül hagyni:
Nem a közös kasszából fényezi magát és nem abból tukmálja rá politikáját az országra...
Gyurcsány tegnap is azt mondta, amit ma mond..
S nem véletlenül csatoltam tegnap nagykanizsai lakossági fórumát, mert az egyetlen a mai politikusok közül aki mer őszintén válaszolni bármilyen kérdésre, s nem egyszer Karácsony meg máskor Húsvét...
S bizony a kormányának a tagjai sem közpénzből lettek gazdagok, s legtöbbjének a szakterülete volt a szakmája, s legalább a munkatársait ki tudta választani, mert ennyit legalább tudott a saját területéről...
S persze az én véleményem is csak egy a sok közül. majd áprilisban kiderül, hogy a szavazók kivel értenek egyet, vagy kivel értenek többen egyet...
 
A lámpaügyeknél miért buknának a polgármesterek? Minden településnek csak a töredékébe , csak a pályázati költségekbe került a világítás korszerűsítés... attól függetlenül, hogy ez tökéletes-e vagy sem, mert az már garanciális kérdés..A település polgárai szinte ingyen kaptak egy komoly fejlesztést...
Hiszen a 85%-ot az Unió állta, az önrészt pedig a kormány.. Ha Lázár János nem tud kihátrálni belőle, akkor Ő viszi el a balhét.. De valószínű neki is vannak jó lapok a kezében , hiszen a Fidesz országos listáján Rogán A. előtt szerepel. annak ellenére, hogy egyéniben is indul, s kijelentette ha úgy nem nyer, nem marad képviselő...
 
Én azt gondolom cseppet sem kettős mérce .. Az nem erős kontroll, ha válogatás nélkül minden intézkedését akár népszavazással is blokkolják egy kormányzatnak.. S igen másutt a világon a demokrácia azt jelenti, hogy x évre megválasztják a képviselőket, akik a kormányt összehozzák, pampogni ugyan pampognak, s van hogy a többségnek nem tetszenek dolgok, de x évig Ők és csak Ők kormányoznak, s a csapból sem folyik a hamis rágalmazása a politikai ellenfeleknek... S ha szemébe hazudnak még a saját választóiknak is, akkor bizony elzavarják őket, de ez csak kormány válság...s jön a másik kormány, de ugyanazon ciklusban...
S Gyurcsányt lehet szeretni, vagy nem szeretni.. de két tényt nem szabad figyelmen kívül hagyni:
Nem a közös kasszából fényezi magát és nem abból tukmálja rá politikáját az országra...
Gyurcsány tegnap is azt mondta, amit ma mond..
S nem véletlenül csatoltam tegnap nagykanizsai lakossági fórumát, mert az egyetlen a mai politikusok közül aki mer őszintén válaszolni bármilyen kérdésre, s nem egyszer Karácsony meg máskor Húsvét...
S bizony a kormányának a tagjai sem közpénzből lettek gazdagok, s legtöbbjének a szakterülete volt a szakmája, s legalább a munkatársait ki tudta választani, mert ennyit legalább tudott a saját területéről...
S persze az én véleményem is csak egy a sok közül. majd áprilisban kiderül, hogy a szavazók kivel értenek egyet, vagy kivel értenek többen egyet...
Én, bevallom, Gyurcsányban csak egy populista posztkommunistát látok, aki ha kell, az elvtársak ideológiája szerint beszél, vagy épp az emberi jogok és a demokrácia őrangyalaként láttatja magát. Akárhogy is, páttállami káderek átmentett vagyonából játsza itt a szabad világ vállalkozó kapitalistáját - aki mellesleg szépen szétverte szerencsétlen szocialistákat. Ha igazi rendszerváltás lett volna, az ilyen alakok nem léphettek volna a politika színpadára. Ha Gyurcsány tegnap is azt mondja, amit ma mond, akkor szép jövő elé nézünk, hiszen azt mondta, hogy jó pár évig nem volt kormányzás Őszöd előtt. Mellesleg ez se érdekel! A tettek beszédesek, márpedig az ország a gazdasági összeomlás szélén táncolt, és korántsem csak a válság miatt. Ha pedig a válság miatt, akkor felelőtlen dolog válság idején csak mímelni a kormányzást. Szóval Gyurcsány alkalmatlan figura!
 
Én, bevallom, Gyurcsányban csak egy populista posztkommunistát látok, aki ha kell, az elvtársak ideológiája szerint beszél, vagy épp az emberi jogok és a demokrácia őrangyalaként láttatja magát. Akárhogy is, páttállami káderek átmentett vagyonából játsza itt a szabad világ vállalkozó kapitalistáját - aki mellesleg szépen szétverte szerencsétlen szocialistákat. Ha igazi rendszerváltás lett volna, az ilyen alakok nem léphettek volna a politika színpadára. Ha Gyurcsány tegnap is azt mondja, amit ma mond, akkor szép jövő elé nézünk, hiszen azt mondta, hogy jó pár évig nem volt kormányzás Őszöd előtt. Mellesleg ez se érdekel! A tettek beszédesek, márpedig az ország a gazdasági összeomlás szélén táncolt, és korántsem csak a válság miatt. Ha pedig a válság miatt, akkor felelőtlen dolog válság idején csak mímelni a kormányzást. Szóval Gyurcsány alkalmatlan figura!

POnt ellenkezojet latom en. A szocik arultak el es nem o a szocikat. Nem volt egy jo csapat sok sok klikkel es ellenerdekekkel.
Az oszodi beszed oszinte volt ha vegig hallgatod es nem kiragadsz belole reszleteket mint a szelsojobbosok. Hogy egybe rantani egy ilyen partot ahol meg a regiek a fiatalokkal is hadakoztak akikhez o bekerult es felbolyditotta a szokas jogot stb sok problema volt nem vitas. Pucktol kezdve Szili es meg sokan. Most hianyolod a nagy szoci partot?
mindjart elsirom magam.
Meg mindig sok a vita naluk es a klikesedes tovabbra is duborog lasd Botka vagy Szanyi stb Ezeket a evtizedes problemakat az o nyakaba varni..Ezert is valt ki es alakitott partot.
Tudod szelsojobbos panelokat hordasz itt ossze, de ezek szerint nem tudod es meg csak nem is nezel utana a valosagnak. Nagy komcsi se volt mert eleve 61 ben szuletett,
A elso vallalkozasai is aranylag sikeres volt es volt ugyan bukasa is de a hazukat eladta es befektette +hitel mint a valalkozok tobbsege vitte sikerre a ceget. Tavaj eladta eleg jol mert 400millio fizett adot.
Kenytelen az ember osszehasonlitani mert ebbe kenyszerited bele az embert a fals infoiddal.
Orbannak alig van 1 millio Ft-ja. Akkor o megelhetesi politikus? azaz 750 ezer je van. Ha raerek sajnalom szegeny embert.
Biztos hibazott en ugyan nem tudom miben es niccs is miert olvasak el kilometereket hogy bizonyitsam neked, de meg kell elegedjel azzal hogy tobbszor bocsanatot kert.
A vilagvalsag nagyon sok orszagot erintett, hitelt enm lehetet felveni mer tnem volt a piacon igy kerutl az IMF bele hiteladasba.
de
4% volt a hitel. Orban elobb vissza fizette ez igaz de maris a piacrol 8% vett fel hitelet mert o sem tudja ma se finanszerozni az orszagot maskeppen.
A birosag nem talalt a 2006 orjonges es buncselekmenyekbe semmilyen felelosseget a Gyurcsanynak, persze biztos nem tudod tobb rendor serult meg mint hoborgo gyujtogato.
Ez ugyben nem erdemes mast allitnai mert pert nyerhet Gyurcsany es mar nyert is tobb milliot.

Akkor most en varom a cafolatodat a ket Miniszetelnok tenykedeserol amit tettek az orszagba.
Megsugom neked kormanyzas nelkul ez nem ment volna.

28166580_1802924499760148_9042548179981825193_n.jpg
 
Felejtsétek el a kormányváltást.

Jobbik: Semmilyen együttműködés nem képzelhető el az MSZP-vel, és nem tárgyalunk más pártokkal sem

https://444.hu/2018/02/26/jobbik-se...-mszp-vel-es-nem-targyalunk-mas-partokkal-sem

Bocsi, de ez ma már nem így hangzik. Ha megnézed a tegnap esti Egyenesen interjúját és JÓL FIGYELSZ arra, hogy mit mond Volner, akkor meghallhatod, hogy KATEGORIKUSAN nem utasítják el az együttműködést, csak ködösítenek:

https://hirtv.hu/egyenesen/van-remeny-2450009


Ja, egyébként már együtt is működnek az MSZP-vel, és az LMP-vel....egy új bizottságban.
 
Engem úgy neveltek , hogy semmit sem szabad fenntartás nélkül elhinni, mielőtt elfogadja az ember és beépíti az ismeretei közé mint tényt előtte ellenőrizze le.. pedig én egyházi iskolába jártam s nem voltak világi tanáraim..
Gyurcsány Ferenc 1992-től egyéni vállalkozó, 1994.-ben vette feleségül Dobrev Klárát aki Apró Antal unokája....
De Dobrev Klárának 4 nyelvből van felsőfokú nyelvvizsgája, van egy közgazdász és egy jogi diplomája, s már a polgári kormányok alatt is komoly beosztásai voltak, nem az "Apró vagyon" tette azzá, amit elért... Gyurcsány Ferenc pedig már 1994- ben sem volt szegény, s 2002-ben sem felesége révén lett az ország 50. leggazdagabb embere.. S arra azért kíváncsi lennék Orbán Viktor felesége mikor fényképezkedik hasonlóan...(mert a vagyon már meg van igaz az nem "apró"..
Laura_Bush_and_Klara_Dobrev_2.jpg
Laura Bush és Dobrev Klára...
Nem szólva arról, hogy amikor Orbán Viktor azt hazudta, hogy megbeszélést folytatott Putyin elnökkel, az orosz elnök minő véletlen éppen Gyurcsány Ferenccel és feleségével vacsorázott... De a ugye ezeket nem így tálalják... Ahogy azt sem, hogy Orbán Viktor anno azt mondta, egyetlen ember akire mint tárgyalópartnerre oda kell figyelni(akkor Gyurcsány még Demisz alelnök volt) a baloldalon, mert kemény tárgyaló partner az Gyurcsány Ferenc... aki ugye a miniszterelnökjelölti vitán le is mosta rendesen.. azóta nem vitázik O.V....
Nyilvánvaló, sok hibát fel lehet róni a Gyurcsány érának, s személy szerint Gyurcsány Ferencnek, de úgy tisztességes ha nem a negatív IQ-s Fidesz propaganda gépezet lózungjait, hanem a tényeket sorolja az, aki valakit bírál, ráadásul kissé erőteljes jelzős szerkezetben...
S nem csak az internet nem felejt, de lassan felnő egy olyan generáció aki nem csak az interneten élte meg az elmúlt 20 évet felnőttként, akinek a gyerekeinek ellopják a jövőjét, mert jó iskolába szeretné járatni, színvonalas oktatással, nem stadionba, s megöregszik egy másik nemzedék akiknek van összehasonlítási alapjuk, nekik egészségügyi ellátásra , kórházra lenne szükségük nem stadionra.......Tessék összeadni mit is lehetett volna abból a pénzből csinálni...
 
Prominor , na persze , hogy nem mint irod az "apró vagyonból" hát honnét is különben ??
Mi is volt Gyurcsány Ferenc 1992 elött ?? Nemtudom volt e valamikor KISZ-tag ??:rohog: Ahonnét könnyen lehetett "privatizálni ?? Tudnál e mutattni Magyarországon egy egyszerü kétkezi munkást a 80-as évekböl , na jó a mai vezéreken és holdudvarán kivül akinek a 90-es években már millió lettek volna ??;)
Ps. amugy örülök neki , hogy Te egyházi iskolába járhattál és méghozzá a Jezsuitákhoz amikor Magyarországon nagyon kevés egyházi iskola müködött az is Bencés meg ha nemtévedek Piarista volt .
 
Utoljára módosítva:
Akkor most en varom a cafolatodat a ket Miniszetelnok tenykedeserol amit tettek az orszagba.
Megsugom neked kormanyzas nelkul ez nem ment volna.
Tudod, ezzel az a baj, hogy ezek olyan "statisztikai" adatok, miket rendesen ki lehet csavarni.

Például nézzük az autópályákat:

1280px-HU_Motorways_Plan2016_22.png


Ebből az látszik, hogy Gurcsány alatt (2004-2010) készült el autópálya, de azokat valószínűleg korábban kezdték építeni egy öööö... hogyishivják kormány alatt. Nem Megyóra gondolok.
Az autópálya különben sem jó példa, mert olyan hosszan tart, hogy több kormányzati cikluson át folyik, tehát nem lehet azt mondani, hogy X kormány építette. De ha jobban megnézed a térképet, akkor az látszik, hogy az Orbánnak tulajdonított 0 km biztosan nem igaz, mert 2010-2016 között kb. ugyanannyi épült, mint 2000-2009 között, és jelenleg is vannak építkezések. És autópályák mellett vannak még gyorsforgalmi utak is, például a 8-as főút, ami nagyon látványosan, de nagy csendben épül évek óta, csak erről nem ír az amerikai Népszava.

A lakásépítési adat sem jó:

A KSH adatait itt lehet látni:
http://www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_hosszu/h_zrs001.html

A Fidesz kormányon volt 1998-2002 között, és 2010-2018 között. A jelenlegi állás tehát valójában:

Orbán: 166.500, Gyurcsány: 155.020, Megyó: 67.054

De még azt hozzá kell tenni, hogy itt is az építkezések átcsúsznak egyik kormány idejéből a másikba.
Amit még hozzá kell tenni, hogy Megyó elég gyorsan megszüntette a kedvezményes forint alapú lakásépítési kölcsönt. Tehát a Gyurcsány kormányok alatt ez a lehetőség nem állt fenn, de baromi sok lakás épült. Hogy kik építették, az elég jól tudható, őket nevezzük "devizahitelesek"-nek, akik óriási gondban vannak most, és már évek óta. Akiket a Gyurcsány kormány maga után hagyott.

A GDP adat is rossz. Nem tudni, melyik évre vonatkozik például.
De ha nézzük az éves, egy főre eső adatokat, akkor a Gyurcsány kormány legjobb eredménye a 2008-as év, 10.500 EUR/fő, az Orbán kormányé pedig 2016-ban 11.300 Eur/fő volt. Ja, és igen, 2008-tól volt egy világválság, ha nem emlékeznénk.

A gázár adat sem jó. Itt láthatod a lakossági gázárakat:

upload_2018-2-27_13-13-31.png

A 137 forint/m3 sehogy sem jön ki.

A hidak mellett álló adat is gyanús, például a Rákóczi híd nem a Gyurcsány kormány alatt készült, a Mária-Valéria hidat 2000-2001 között építették, Orbán adta át, a Szent László híd Orbán, 2003, az Új Komáromi híd most épül. Ez tehát 4 db Orbán-féle Duna-híd, hirtelen.

Az új villamos a Combino az világra szóló bénázás volt, nem dicsekednék velük. Először végig sem tudtak menni a kiszemelt útvonalon, át kellett építeni az egész nagykörúti pályát, MIUTÁN megérkeztek a villamosok, majd hónapokig többet álltak, mint mentek. Szóval nem egy tipikus sikersztori, de ha gondolod, akkor lehet vele büszkélkedni, mint remek Gyurcsány (de inkább Demszky) projekttel.

Az OPEL az Antall Jóska, a Mercedes 2012, az Audi 1994, a SUZUKI 1991.

A többinek lusta vagyok utána nézni, de valószínűleg azok is éppen ilyen "hiteles" adatok.

A versenyképességi jelentés is sántít, nem tudom, melyikre gondolsz? A WEF vagy az IMD félére? Ugyanis 2017-ben az 51. heylen voltunk, nem a 63-on, mert ott Venezuela állt, az IMD félében. A WEF-félében meg a 60. helyen úgy, hogy közben 9 helyet léptünk előre. Az innovációs pillérben meg a 62. helyen vagyunk, nem a 98-on, és 18 helyet léptünk előre.
 
Utoljára módosítva:
Prominor , na persze , hogy nem mint irod az "apró vagyonból" hát honnét is különben ??
Mi is volt Gyurcsány Ferenc 1992 elött ?? Nemtudom volt e valamikor KISZ-tag ??:rohog: Ahonnét könnyen lehetett "privatizálni ?? Tudnál e mutattni Magyarországon egy egyszerü kétkezi munkást a 80-as évekböl , na jó a mai vezéreken és holdudvarán kivül akinek a 90-es években már millió lettek volna ??;)
NEm volt ket kezi munkas es meg sokan rajta kivul, es kepzeld el az is munka sot lehet sikeres munka hallottal ilyenrol? Kisz titkarokat nem fizettek halalra. Orbant se amo.
Nem kell beleszolni ha megint nem ismered a temat. Az Antal /jobb oldali/kormany volt a privatizacio vegrehajtoja . Gyurcsany uzletember volt, halottal a tozsderol?
Ezek a politikusok egyse volt ketkezi munkas. MInd tanult legtobb Soros penzen. Gyurcsany eltud szamolni a jovedelmevel minden ado ellenorzesen atment akkor kar vadaskodnod. Kerestek rajta fogast nagyon sok sok ado ellenor es mindenki foleg ORban emberei es tisztanak talaltatik. Bizony ritka politikus az ilyen.
Lehet akad meg par de oket nagyitoval nem vizsgaltak at ugy mint Gyurcsanyt.
Tudod nincs hazi feladat, nem keresem meg de fent van a neten videon pontosan a gazdagodasanak allomasai es bizony a bukta is fent van mikor rossz uzletet kotott es felmillio azonnal elvesztett, amiota politikus lett azota is csokkent a vagyona. kicsit segitek azt hiszem a privat szfera sorozatban mondta el. Az egy olyan sorozat volt ahol a politikusok magan eletebe engedtek bepillantas Peterfy Judit ha jol emlekszek a riporterno nevere.
Nem az a bun , hogy gazdag valaki, hanem az ha lopassal csalassal koprupcioval szerzi vagyonat, csak ugy osszehasonlitas keppen az Orbannal. Azonos beosztasu embereket lehet hasonlitgatni a teljesitmenybe.
 
Birkanep.
Hasonlot a hasonloval. Az elso Orban kormany meg normalisnak mondhato. Az ORban elmult 8 evet hasonlitgasd a Gyurcsanyhoz. Csak a korektseg kedveert. Nem hoztam ide Megyo szoc .programjat ahol duplazta a fizeteseket stb.
A napokba volt riport Nogradba Szabolcsba sar tenger van meg mindig. Utak..............ki tudja mikor.
Egyben lehet igazad, hogy a felzarkozas elso lepese az uthalozat rendbe hozatala. Aminek feltetele a toke bearamlasa es a termeles eljutatasa szallitasi lehetoseg export stb.
 
Igen, főként a Gyár- és Gépszerelő Vállalat soha vissza nem fizetett E-hitelből történő zavaros megvásárlása és vagyonának kiárusítása után. Ha jól emlékszem, a hitelt az a bank folyósította, ahol Apró Piroska volt vezető pozícióban...
S hálából elvette Dobrev Klárát.... vagy csak mondod.. ahogy szoktad?
 
Igen, főként a Gyár- és Gépszerelő Vállalat soha vissza nem fizetett E-hitelből történő zavaros megvásárlása és vagyonának kiárusítása után. Ha jól emlékszem, a hitelt az a bank folyósította, ahol Apró Piroska volt vezető pozícióban...

A hitel minden gazdasagot segit, es maskeppen meg fejleszteni se tudnanak. Azt o maga is elmondja hitelt felvett es vissza is fizette. Hogy ki volt a banki ugyintezo lenyegtelen.
Meszaros barat is hitelre vasarolja magat halalra, csak nala a bukas boritekolva van mert a kulker bank magyar bank a hitelezo ha bedol akkor az allamnak kell akar kartalanitani akar feltokesiteni, nana ado fizetok penzebol.
Ergo o az aki hasznalja a magyar nemzet nemzeti bankjat es ha nem jon ossze valamelyik vallalkozasa akkor lehet fizetni a nemzetnek helyete is.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,350
Tagok
615,829
Legújabb tagunk
Jason Maoam
Oldal tetejére