"Merj nagyot álmodni!" – Így vonul a Budapest Pride

Megkezdődött szombat délután a 23. Budapest Pride programsorozat záró rendezvénye, a "Merj nagyot álmodni!" mottóval meghirdetett felvonulás.

Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik a Városligeti fasorban gyülekeztek, majd a Szivárvány Misszió Alapítvány által szervezett felvonulás több ezer résztvevője elindult a Parlament előtti Kossuth Lajos térhez.

DMARC20180707001.jpg


MTI Fotó: Mónus Márton

Az Andrássy út-Nagymező utca-Bajcsy Zsilinszky út-Alkotmány utca útvonalra tervezett menet élén szivárványszínű zászlókkal és luftballonokkal feldíszített, nyitott platójú kamion halad.

pride1.jpg


MTI Fotó: Mónus Márton

Az emberek több kamionon, illetve a menetben ugyancsak szivárványszínű zászlókat lobogtatva énekelnek és táncolnak a dübörgő zenére.

A szervezők előzetes közlése szerint a felvonulás két rövid beszéddel zárul.

(MTI)

 
Nem a véleményemet tükrözi a személye, válasz volt egy kérdésre! (Vagyis milyen hátrány éri magyarországon azt aki más?)
Elég sok színdarabban láttam, és minden tiszteletem az övé! Valahol itt egyszer már leírtam, szeretem a felolvasásait is, kiemelkedően szépen beszéli a magyar nyelvet!
Sokszor van olyan erzesem, hogy a meleg muveszek sok melegnek csak arra jok, hogy hivatkozva rajuk a sajat tehetsegtelenseguket probaljak veluk igazolni.
Sajna ugyan az, mint sok romaval. Ha elkkapod oket valami torvenytelensegenn amit ellened, vagy a csaladod ellen kovetnek el, akkor rogton roma voltukra hivatkoznak. Kineveznek rasszistanak es vegul te vagy a hibas, mert kirabolt, meglopott.
Emiatt robbanok amikor egy muveszre nem mmint muveszre, hanemm mint melegre hivatkoznak.
Alfoldi tenyleg más! Nem azert mert meleg, hanem mert tobb mint mi :)
Nem azert tobb mint mi mert meleg, hanem mert naggy muvesz :)
 
Sokszor van olyan erzesem, hogy a meleg muveszek sok melegnek csak arra jok, hogy hivatkozva rajuk a sajat tehetsegtelenseguket probaljak veluk igazolni.
Sajna ugyan az, mint sok romaval. Ha elkkapod oket valami torvenytelensegenn amit ellened, vagy a csaladod ellen kovetnek el, akkor rogton roma voltukra hivatkoznak. Kineveznek rasszistanak es vegul te vagy a hibas, mert kirabolt, meglopott.
Emiatt robbanok amikor egy muveszre nem mmint muveszre, hanemm mint melegre hivatkoznak.
Alfoldi tenyleg más! Nem azert mert meleg, hanem mert tobb mint mi :)
Nem azert tobb mint mi mert meleg, hanem mert naggy muvesz :)
Nem is véletlenül írtam hogy Alföldi-t a Heti Hetesben láttam...számomra a magánélete nem számít.
 
Nem is véletlenül írtam hogy Alföldi-t a Heti Hetesben láttam...számomra a magánélete nem számít.
Azt nem szoktam nezni, viszont az Istvan akiraky rendezése rengeteg olyan dologra hivta fel a figyelmem, ami a klasszikus rendezes mellett nem jott elo.
Nem tudja az ember eldonteni, hogy tetszik-e vagy nem amit csinal, de amit muvel az tenyleg - es jo ertelemben eve - más!
 
Arra gondoltam, hogy ott élsz kint és napról napra azzal szembesülsz, hogy mennyire más az ottani gondolkodás. Elfogadják az embert olyannak, amilyen. Nem gond a tömegből kilógni, öltözhet másképp, mint az átlagember, hordhat kirívó frizurát, egy híresség ha nyilvánosan felvállalja a szexuális másságát nem köpködik meg miatta. Meglepődnek, de nem a mássága alapján ítélik meg, hanem az alapján ahogy él.
Azt mondod inkább vagy amerikai, mint magyar, de a gondolkodásod még mindig magyar. Olyasmi miatt reklamálsz amit egy amerikai nem tesz szóvá.
Ugye érted mit szeretnék mondani, és nincs miatta harag?

Szó sincs haragról emiatt, de muszáj megjegyeznem hogy nem értesz engem. Igen, amerikainak tartom magamat, de épp emiatt van olyan érzésem néha, és sajnos egyre többször az utóbbi időúben, hogy a CH az ami kezd nem amerikai lenni, hanem visszafordulni magyar irányba! Lehet persze hogy csak én látom így mert a szellemiség amit képvisel igaz hogy nem „USA-i”, de nem is magyar hjanem csak kanadai. Lehet. Az biztos hogy nem azonos az enyémmel, ennek megfelelően jó nis hogy nem tartom magamat kanadainak. Én USA-i vagyok, okés?

Ez meg annyiból fontos, hogy hogy is fejezzem ki magamat... Magyraországon régebben volt valóban egyfajta buziellenesség, leszbikusellenesség, mindenféleellenesség, igen, mindenki utált mindenkit aki „más”. Ez nyilván nem helyes. Melitta elment Magyarországról, de máig élénken emlékezik erre, s azt hiszi még mindig ez van ott, holott már akkor nagyon más volt a légkör amikor sok-sok évvel Melitta után én léptem le Magyarországról. Nyilván azért léptem le onnan mert rossz volt ott nekem, meg úgy általában is rossz volt, de speciálisan ami a melegeket illeti, nem mondhatnám hogy különösebben vegzálták volna már akkor őket. Azóta gondolom történt még egy rakás mindenféle arrafele ami tovább enyhítette a megítélésüket.

Melitta azonban ilyen téren a múlt emlékeiből él, és azon igyekszik hogy mindenáron megteremtse itt a CH-n azt a virtuális országot, ami MINDENBEN ELLENTÉTE Magyarországnak, pontosabban annak, amilyennek ő elképzeli Magyarországot! És valóban, Magyarország sok szempontból tényleg olyan amilyennek ő tartja, néhány területenm meg még sokkal rosszabb annál is. De nem a szexuális extremitásokkal küszködőket illetően!

Nyilván, most is éri őket számos inzultus és megkülönböztetés, de rendkívül kevés a régebbi mennyiséghez képest, továbbá hihetetlen jogokat kaptak az utóbbi években. Ezzel szemben meg itt azt látom hogy állandóan nyomjátok a propaghandát az érdekükben hogy "még ennél is többet nekik", meg dicséritek agyba-főbe mintha ez mittudomén milyen nagy ALKOTÁS volna, mármint az volna alkotás hogy valaki másképp használja a fütyijét mint ahogy azt tulajdonképpen eltervezte a Természet és az Evolúció! Oké, az övé, használja úőgy ahogy akarja, tőlem akár le is vághatja és belefőzheti a paprikás krumpliba, nem érdekel. De miért kell ezt a mentalitásukat DICSÉRNI?! Miért kell POZITÍVAN DISZKRIMINÁLNI őket, he?!

Nézd csak meg épp e topik címét, Beka, nézd meg jól: Ugye az van ott hogy "M?erj nagyot álmodni!"
EZ VAN OTT VAGY NEM EZ VAN OTT?!

És ezt amiatt emelem ki így mert most tedd a szívedre a kezedet és valld be őszintén: Te valamiféle nagy álomnak tartasz de tényleg és igazán olyasmit, hogy egy férfi egy másik férfi fenekébe dugja a hímvesszőjét?! Vagy hogy elkezdi szopogatni a... hm, nem írom le de tudod ugye hogy mit... Meg hogy pucérkodnak felvonulás közben, s kiskorúak előtt is?!

Most komolyan: ez szerinted MÉLTÓ RÁ, hogy úgy nevezzük hogy „nagy álom”?!

Tudod efféle komoly titulusokat mint „nagy álom”, én mire használok a regényeimben, de a hétköznapi beszélgetéseim közben is? Olyasmikre, ami ALKOTÁSNAK nevezhető! Tehát:

—Nagy álmom hogy írok egy olyan könyvet, ami...
—Nagy álmom hogy felfedezzek egy új programozási paradigmát...
—Nagy álmom hogy Magyarország az USA egyik tagállamává váljon, lehetőleg még az én életemben.
—Nagy álmom hogy létrejöjjön az Európai Egyesült Államok.
—Nagy álmom hogy valaki végre felfedezze az influenza megelőző oltóanyagát.

Stb.

Ezek tényleg mind nagy és nemes célok, többségük konkrétan valamiféle ALKOTÁS. Méltók a angy álom névre! De miféle nagy álomról lehet beszélni egy efféle „meleg” felvonulással kapcsolatban?! Az egész „meleg” életformával kapcsolatban?!

Még ha Szaúd-arábiában vonulnának fel ilyen jelmondattal megérteném, ráfoghatnám hogy a nagy álom az hogy szabadon élhessenek. De ott kussolnak, ott bezzeg meg se mernek nyikkanni! Magyarországon azonban mernek, egyre többet követelnek, épp ott ahol MÁR RÉG élhetnek úgy ahogy akarnak! Itt miféle nagy álomról beszélhetünk velük kapcsolatban?!

És emlékezz csak egy korábbi efféle topikra. Melitta maga is bevallotta, az egész felvonulás célja már nem más, csak a POLGÁRPUKKASZTÁS. Most komolyan, te, Beka, nyilván szereted magadat jóérzésű nőnek tartani, ugye? Ilyen minőségedben te tényleg és igazán mered-e azt nyilatkozni, hogy mások, pláne a többség SZÁNDÉKOS BOSSZANTÁSA, az méltó az olyan jelzős szerkezetre, hogy „nagy álom”?!

Nagy álmom hogy bosszantsam a többieket! - így lehetne kifejezni ennek a felévonulásnak a lényegét. Hát, hm... Bocs de ezzel nem értek egyet!

Igen, van efféle felvonulás az USA-ban is. Azonban az erről szóló híranyag ELENYÉSZŐ a többi hírhez képest! Emiatt aki nem mnegy ki direkt a felvonulásra, alig-alig szerez tudomást róla, és így van ez jól, mert akit nem érdekel, pláne ha ellenszenves is neki, AZT NE CUKKOLJUK, oké?!

Ugyanis nem helyes ha szándékosan keressük a konfliktusokat, nekem ez a véleményem, mert a békés egymás mellett élést kedvelem.
 
A lelkem melyen orommel nyugtaznam, hogy Mo-0n hasonlo elet lenne mint Canadaba.
A pride nagyon fontos a rasszizmus ellen a szabad gondolkozasba az egyenlo jogokba es a napi szinten valo megelesbe.
Mo meg ez gyerek cipobe jar, hisz nem fogadjak el a masok hazassagi akaratat es nem is engedelyezik.
A muveszvilagba sokan pont azert vallaljak massagukat ,hogy egyenlo elbiralasba legyen resze minden allampolgarnak eljen barmelyik orszagba.
Minnel magasabb kulturaju orszag annal elfogadobb a mas szex bealitottsagu ,a fogyatekkal elok stb emberekkel.

A politikusok, uzletemberek cegek felvonulasa elsosorban a szolidalitas a cel pont az hogy ok is hazasodhasonak ,elhesenek ugy mint a hetero emberek a tarsadalomba.
Nekunk tobb meleg baratunk van , gyerekeket nevelnek igazan pelda erteku hazassagba ugyan ugy mint a heteroknal a jol sikerult frigybe elnek az emberek.

Motorosok, a Torozkaiek azert mentek beszologatni a felvonuloknak, meg szerencse hogy osztodassal epulnek le es igy nem kepviselnek nagy tomeget.

Usaba minden nagy varosba van Pride felvonulas, kis varosokba nyilvan kevesbe hisz ez egy honapos kulturalis program is egyben rengeteg szinhazi eloadas koncertek, kiallitasok stb
 
Azt nem szoktam nezni, viszont az Istvan akiraky rendezése rengeteg olyan dologra hivta fel a figyelmem, ami a klasszikus rendezes mellett nem jott elo.
Nem tudja az ember eldonteni, hogy tetszik-e vagy nem amit csinal, de amit muvel az tenyleg - es jo ertelemben eve - más!
Sok lógva maradt dolog vanKezdjük ott hogy nem nézted a heti hetesben.azonnal egy nagylélegzetűre ugrasz.És ott dicséred.Hátha jobban hangzik.
Ám közlöm veled a kis műsorokban is fel kell tűnjön kivételes személyisége.Közvetlen lényegre tapintó embersége és érzékenysége szinte minden iránt.
Még sehol se volt ez a buzimánia- oda vissza.
Én aki amúgy se olvas pletykalapot.Nem is tudhattam róla.
És már ekkor megjelent az Alföldi nem rendezésekben csak.
Mindjárt ekkorában nem került elém
Hanem hol?
Tévében meghívott vendégként:Veiszer Alindának volt egy műsora talán záróra?
És már egy ilyen műsor is elég ahhoz hogy egy karaktert bemutasson (ha jó a műsorvezető)
Na itt tudtam meg a z amatőr festészetét is.
Azt is hogy mi a felfogása a színházról
Annyira természetes ember és hiteles.
Nos innentől kedvelem és mint színész is nagyra tartom.
Még mind

És egy szót se tudtam a magánéletéről.
Ám 56 ez után jött a nagy jobboldali politikai eltévelygések a Alföldi ügybe bevitték a konzervatív jobboldaliak a politikát.
És támadták rendezéseit magánéletét,rendezéseit a túl sok meztelenség miatt.
Sokáig nem volt érthető mi a bajuk az emberrel.
Mára már Őt és sok nem hajbókoló művészembert parton kívülre tettek.
És ez szinte vele kezdődött.
Ezért embertelen a kiépült rezsim.
Leigáz mindent ahol szabad szellemet lát

Nem tudja az ember eldonteni, hogy tetszik-e vagy nem amit csinal, de amit muvel az tenyleg - es jo ertelemben eve - más!
Ezzel egyetértek
Valóban nehéz eldönteni minden tetszik-e amit csinál.
Mert nem tetszik minden.
De a más ábrázolás az nagyon kell.
És meg fog hódítani mindenkit.
Abban egyáltalán nem vagyok biztos hogy a különleges tehetsége és a hajlama nincs e egymásra hatásban.A fokozott érzékenység gondolom együtt alakul ki.
Persze nem mindenkinél jár együtt a tehetség és a szexuális irányultság.
Nem lesz minden homokos, művész se fordítva.
Más:
A fent említett egyik Alinda-Alföldi műsor
Nincs izgalmasabb mint egy ilyen kettős portré
Portré a műsorvezetőről portré a meghívottról
Két tehetség esetén ez így van


Ez pedig még a köztévén a záróra amíg ment 2006-tól 2011 tavaszáig
Hatszáz beszélgetés ből 30 könyvben is
 
Utoljára módosítva:
Sokszor van olyan erzesem, hogy a meleg muveszek sok melegnek csak arra jok, hogy hivatkozva rajuk a sajat tehetsegtelenseguket probaljak veluk igazolni.
Sajna ugyan az, mint sok romaval. Ha elkkapod oket valami torvenytelensegenn amit ellened, vagy a csaladod ellen kovetnek el, akkor rogton roma voltukra hivatkoznak. Kineveznek rasszistanak es vegul te vagy a hibas, mert kirabolt, meglopott.
Emiatt robbanok amikor egy muveszre nem mmint muveszre, hanemm mint melegre hivatkoznak.
Alfoldi tenyleg más! Nem azert mert meleg, hanem mert tobb mint mi :)
Nem azert tobb mint mi mert meleg, hanem mert naggy muvesz :)
Ezt így kell hagynom ahogy írtad mert csak rontanák rajta
 
Csak engem zavar vajon, hogy errefelé ennyire túl vannak reprezentálva a hírekben a létszámukhoz/arányukhoz képest a melegek meg minden más efféle szexuális értelemben "strange creatures"-ek?

Mert lassan már hetente futok bele a főoldalon valami effélébe.

Szerintem ennek főként az lehet az oka, hogy Pártunk és Kormányunk számára csak egy alternatíva létezik: egy férfi és egy nő.
Mind párkapcsolatilag, mind családilag.
 
Szó sincs haragról emiatt, de muszáj megjegyeznem hogy nem értesz engem. Igen, amerikainak tartom magamat, de épp emiatt van olyan érzésem néha, és sajnos egyre többször az utóbbi időúben, hogy a CH az ami kezd nem amerikai lenni, hanem visszafordulni magyar irányba! Lehet persze hogy csak én látom így mert a szellemiség amit képvisel igaz hogy nem „USA-i”, de nem is magyar hjanem csak kanadai. Lehet. Az biztos hogy nem azonos az enyémmel, ennek megfelelően jó is hogy nem tartom magamat kanadainak. Én USA-i vagyok,
Amit itt írsz erre ugyanolyan félreértéssel válaszolt valaki.Bár nem idézett be csak következik sorban.
Tartalmából látszik teljesen félreért Ő is
Vagy túl finoman fogalmaztál és úgy akarják érteni, hogy őket erősíted.
Én úgy látom cáfolod sőt nem tetszően beszélsz arról amit itt látsz.
az alábbi mondat világos:"a CH az ami kezd nem amerikai lenni, hanem visszafordulni magyar irányba!"És ez nem USA szemlélet.hogy nem „USA-i”, de nem is magyar hanem csak kanadai.
Én értelmezésem szerint azt írtad olyan kirekesztő jellegű.Vagy ráerőltető jellegű azokra akik nem "mások"
USA-i szerinted ilyet nem csinál.
Ha rosszul értelmezem szólj
 
Utoljára módosítva:
Szerintem ennek főként az lehet az oka, hogy Pártunk és Kormányunk számára csak egy alternatíva létezik: egy férfi és egy nő.
Mind párkapcsolatilag, mind családilag.
Ő a CH oldaláról beszél ITT van túlreprezentálva szerinte
Szóval miért?
Csak azt ne mondd Orbán miatt.
ITT miért
Na majd diaboli megmondja pártunk és kormányunk miatt-e?
Persze kérdés te mit értettél pártunk és kormányunk alatt
 
Nem a véleményemet tükrözi a személye, válasz volt egy kérdésre! (Vagyis milyen hátrány éri magyarországon azt aki más?)
Először én is úgy értettem ahogy az, akire ezzel válaszoltál.
Ezzel most azt mondod: Alföldit szexuális orientáltsága miatt éri hátrány.
Én nem vagyok 100% biztos abban: Buzeránssága miatt éri hátrány.
azért írtam így mert a személyét letámadó kommentek nyelve.
Kétféle hátrányt érdemes megkülönböztetni
1. Politikai mellőzöttsége szabad szellemű gondolkodása miatt.
2. Nemisége miatti pocskondiázás.
Ehhez(2) a hozzáállása: Nem törődik vele hisz vállalta.
Nem törődik vele mert alatta van minden olyan kommentelő hogy számítson.
Hogy a szélsőjobb letámadta régebben rendezői felfogása miatt az e miatt is volt.
De A hátrány valójában a kormány politika részéről éri(Fidesz).
Mint szabad és kritikus szellemű gondolkodót.
Ez általános levadászás minden gondolkodóra.
Úgyhogy Alföldi nem igazán tökéletes példa a szexualitás miatti hátrányra.


A szélsőjobb idejű letámadásokra példa
Igen mutatja keverik a két ügyet és nagyon korlátolt mély-magyar mondatok:
Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője: "…mikor takarodik már el Alföldi Róbert a Nemzeti Színházból? Addig, ameddig ….. ez az önjelölt magát értelmiséginek nevező ….. szabadon gyalázhatja keresztény és nemzeti értékeinket, fertőzheti a közgondolkozást ….. addig nem beszélhetünk…forradalomról…… Alföldi Róbert egy szimbólum, egy kirakata és megtestesítője mindannak a mocsoknak, szemétnek, mindannak a keresztény -és magyarellenes gondolatvilágnak, amit az elmúlt húsz év liberális kultúrdiktatúrája az országra kényszerített. …. Dőljenek hát le a szimbólumok, bukjanak a provokátorok, vesszenek a nemzetgyalázók, takarodjon el Alföldi Róbert a Nemzeti Színház éléről!"
 
Utoljára módosítva:
Amit itt írsz erre ugyanolyan félreértéssel válaszolt valaki.Bár nem idézett be csak következik sorban.
Tartalmából látszik teljesen félreért Ő is
Vagy túl finoman fogalmaztál és úgy akarják érteni, hogy őket erősíted.
Én úgy látom cáfolod sőt nem tetszően beszélsz arról amit itt látsz.
az alábbi mondat világos:"a CH az ami kezd nem amerikai lenni, hanem visszafordulni magyar irányba!"És ez nem USA szemlélet.hogy nem „USA-i”, de nem is magyar hanem csak kanadai.
Én értelmezésem szerint azt írtad olyan kirekesztő jellegű.Vagy ráerőltető jellegű azokra akik nem "mások"
USA-i szerinted ilyet nem csinál.
Ha rosszul értelmezem szólj

Szerintem kábé jól értelmezed. Megpróbálom azonban még világosabbá tenni, főleg a többiek számára.

Tehát:

—Magyarország régen nagyon kirekesztő volt. Nem is lehetett más a szocializmusban ugye, annak ez a lényegéből fakad.
—Később ez jelentősen enyhült ott, legalábbis a melegek meg effélék irányába.
—Mostanában már az efféle felvonulások ott - de nagyjából a nyugati országokban is (beleértve ezek közé USA-t és Kanadát) - egyre inkább arról szólnak csak már hogy bosszantsák a más nézeten levőket, hiszen a jogaikat nagyjából úgyis elérték már. Ezt hogy a bosszantás a cél, korábban maga @Melitta is elismerte egy másik topikban. És én nem helyeslem a szándékos bosszantást.

Ennyit a melegségről. Amit azonban a CH-val kapcsolatban akartam kifejezni, ennél szélesebb kontextusban értelmezhető, bár különösen szembeötlő konkrétan épp a melegekkel kapcsolatban. A következőre gondolok:

—Van az az „oldal” a világban, aminek legszélsőségesebb formája valóban a fasizmus, enyhébb formáiban szimplán csak a másik vegzálása, bebörtönzése, megverése, gúnyolása, ellehetetlenítése, be nem fogadása, elüldözése, negatív diszkriminálása úgy általában. Aki kilóg a „sorból”, akármilyen módon definiálják is a „sort”, arra rászállnak és gyötrik. A gyötrés módszere és súlyossága változhat kultúránként, de a lényeg akkor is ez.

Ez nyilván nem tetszik Melittának, és más jóérzésű embereknek se (nekem se!), és jogosan nem tetszik. A gond ott van, hogy nem azt látom hogy itt valóban egy általánosságban befogadónak mondható propaganda nyomulna, nem az a cél, hogy azt hirdessék, hogy mindenki békében kell éljen a másikkal, és nem az megy hogy e békességben élés módszereit mutatnák be és ezeket dicsérnék. Hanem szimplán minden erővel annak a - mondjuk így - "axiómarendszernek" az ellenpólusát akarják megteremteni, ami uralja a mai Magyarországot, sőt egyes elemeit tekintve nem is uralja csak uralTA, évtizedekkel ezelőtt!

Tehát: A mai magyar társadalom DOGMATIKUS, s azt látom, hogy egyre inkább dogmatikus a CH is, épp csak azok a dogmák amiket a CH követ, MÁSOK, mint a magyar dogmák. Többnyire épp ellentétesek azokkal a dogmákkal, de attól még dogmák, és semmi esetre se kevésbé erősek!

Példákat is sorolhatok. Egymás alá írom az egyes dogmákat a jó összehasonlíthatóság kedvéért, témák szerint:

Magyar: —A cigányok tolvajok, született bűnözők, lusták, tulajdonképpen ki kéne irtani mindet vagy legalábbis költözzenek vissza Indiába, és ne költözzenek a közelünkbe, ne legyenek a munkahelyünkön, ők primitívek, erőszakosok...
CH: —A cigányok SEMMIRŐL SE TEHETNEK, a többségi társadalom a bűnös, egyáltalán, a cigányokkal semmi baj nincs, de annyira nem hogy NINCS IS CIGÁNYBŰNÖZÉS! (Holott hogy a fenébe ne volna, statisztikákkal igazolható hogy akadnak bűntípusok amik majdnem kizárólag csak cigányokra jellemzőek. Van persze olyan is amit inkább csak „fehérek” követnek el, de ettől még nagyonis jól létező fogalom a „cigánybűnözés”, és remekül definiálható!).

Magyar: (bár magyarnak is inkább csak az évtizedekkel ezelőtti): —A buzik perverzek, ki kéne irtani őket, vagy legalábbis bebörtönözni, ez amit művelnek undorító, megrontják a gyerekeket, stb.
CH: —Buzik nincsenek is, csak „melegek”! Sőt, olyan sincs hogy férfi vagy nő, a nemiség egy „kontinuum”, sőt olyan sincs hogy biológiai „nem”, mindenki olyan „nemű” amilyennek „érzi” magát, de melegek mégis vannak akkor is ha nincsenek mert felsőbbrendűek, mert kiváló művészek, és milyen szép is amikor ezek ott vonulnak szivárványszínű zászló alatt tök pucéron és fetrengenek a porban, és a gyermekeknek buzis mesekönyveket kell adni, sőt bevezetni ennek oktatását már alsó tagozatos korban is hadd ismerjék meg a világot...

Magyar: —Az iszlám nem jó, káros, tönkreteszi a kultúránkat, a menekülteket mind ki kell zárni, egyet se befogadni, kerítés kell, és aki átlépi azt lőjük agyon, és elveszik a munkánkat, és... (gondolom érthető ennyiből is az álláspont).
CH: —MINDENKIT be kell fogadni kivétel nélkül! És engedni hogy terjesszék az iszlámot mert az is egyenlő elbírálás alá kell essék a kereszténységgel. Nem számít ha az ateisták emiatt már két vallás ellen kell küzdjenek, az ő bajuk, a mi felvilágosult szemünkben mindenki egyenlő aki vallásos, de az ateizmus nem vallás, arra nem vagyunk tekintettel... Nem szabad megtiltani a burka és csador viselését, a nők infibulációját se, ez mind kulturális hagyomány és MINDEN HAGYOMÁNY ÉRTÉKES, mert MINDEN KULTÚRA értékes, annak MINDEN RÉSZLETÉVEL, és EGYFORMÁN ÉRTÉKESEK, és nincs JOGUNK megszabni mit fogadunk be és mit nem mert az KIREKESZTÉS, és mi JOGON ítélkezünk mi más emberek és más szokások ellen és fölött?! Aki fellép akár szóban is az iszlám nyugati terjedése ellen, az fasiszta és kirekesztő és tulajdonképpen még rosszabb is mint azok az iszlamista merénylők akik robbantgatnak, mert azoknak legalább van pici mentőkörülményük hogy a kizsákmányoló kapitalista országok tönkreteszik az ő iszlám országaikat, de aki nyugati fehér embernek nem tetszik hogy életveszélyes lassan gúnyolódni az iszlám vallás ökörségein (miközben ez következmények nélkül megtehető a kereszténységet kritizálva) annak nincs mentőkörülménye: az gonosz, és nem befogadó, kirekesztő, soviniszta, maradi! Még azt se engedjük neki hogy ateistának tartsa magát: aki az iszlám ellen tiltakozik, azt @Ernoe letromfolja azzal hogy okvetlenül keresztény, akkor is ha már könyvet is írt az ateizmusról! Iszlámot kritizálni nem lehet, nem szabad, MEGÉRTŐNEK és BEFOGADÓNAK kell lenni vele szemben! Hogy miért? Egyszerűen mert az MÁS!

Tehát összefoglalóan:

Magyar: —Ami MÁS mint amit megszoktunk, azt ÜLDÖZZÜK, ténylegesen kirekesztjük, sőt ha lehet igyekszünk megsemmisíteni! Eleve abból indulunk ki, hogy ami MÁS, az OKVETLENÜL ROSSZ és GYŰLÖLETES! Aki ezellen tiltakozik, azt is igyekszünk megsemmisíteni de legalábbis elhallgattatni.
CH: —Ami MÁS, az okvetlenül befogadandó! Meg se kell vizsgálni a befogadásának a rövid- és hosszútávú hatásait. Eleve abból indulunk ki hogy az BIZTOSAN JÓ. Aki ezellen tiltakozik, azt igyekszünk elhallgattatni, bannolni, nevetségessé tenni, és azonnal megcímkézzük fasisztának, maradinak, ókonzervatívnak aki nem halad a korral, stb.

Na és az én szememben egyaránt TÉVES mindkét álláspont, okés? Mindegyik dogmatikus. Az igazság valahol középen lenne. Ami MÁS, az lehet jó is és rossz is. Meg kell vizsgálni alaposan. Valószínűleg lesz olyan tulajdonsága ami jó, s lesz olyan is ami rossz. Épp emiatt nem is vagyok a híve annak hogy bármit is befogadjunk a maga egészében. Korlátozottan azonban majdnem minden befogadható. Hogy mik a korlátok amiket elébe kell állítani, esetről esetre változhat. Az azonban nem opció a szememben, hogy válogatás nélkül befogadjunk mindenkit minden kultúrából, minden barbárságával együtt (infibuláció, burka, dzsihád, stb...), csak mert MÁS, és nekünk a dolgunk tolerálni az ő másságát, őt közben meg kell értenünk, neki nem kell alkalmazkodnia hozzánk...

Ugyanez igaz a melegekre és másokra. Oké, legyünk irántuk megértőek, házasodjanak meg amit akarnak, nem izgat. Ettől azonban ez még az Ő DOLGUK és ne hencegjenek vele, direkt bosszantva már lassan nemcsak azokat akiknek ez ellenszenves de azokat is akik amúgy közömbösek lennének eziránt, de nem ezt tartják az Élet legfontosabb dolgának, és nem akarnak únos-untalan ezzel szembesülni! Én ez utóbbiak közé tartozom. De hiába mondom hogy nem gyűlölöm őket, hiába tudom be is bizonyítani hogy több művemben is a védelmükre keltem, állandóan azt vágják itt a fejemhez hogy én gyűlölöm a melegeket, leszbiket, mittudoménkiket! Holott ez NEM IGAZ. Egyszerűen ÉN nem vagyok „olyan”, és emiatt nem érdekel ez az egész annyira hogy a pofámba tolják állandóan! Én NYUGODT társadalmat szeretnék, ahol a szex (és sok más dolog is) az illető MAGÁNÜGYE! Ha meg magánügy, ne vigyék ki az utcára, és főleg ne reklámozzák!

Én azt szeretném ha a CH olyan portál lenne ami a békés egymás mellett élést szolgálja, de ennek nem az a módja hogy kiépít egy olyan dogmarendszert ami mindenben a lehető legellentétesebb azzal, ami ellen harcolni szeretne! A történelemben sokszor bebizonyosodott, hogy egyetlen társadalmi rendszer vagy nép se rendelkezik abszolút igazsággal, tisztánlátással. Minden nézőpontban van igazság többnyire, csak nem ugyanazon témákban. Ha az elutasító és bezárkózó dogmatikát károsnak tartjuk, abból még korántsem következik hogy a teljes befogadás és nyitottság százszázalékosan jó lenne, elméletileg se lehet az hiszen az a teljes önfeladással egyenértékű! Ez a dogmatika tehát a szememben ugyanúgy tévút mint a másik.

Fentebbi szavaimra bizonyítékom is van. Emlékezzetek, eleinte itt mennyi olyan cikk jelent meg, ami Trumpot ócsárolta! Jogosan amúgy, sietve hozzáteszem. Pár hónapja szinte nem is látható Trump-ellenes cikk a CH-n. Pedig akad bőven ilyen az Interneten, én olvasom is őket, de a CH-ról mintha eltüntek volna... Hm, vajon miért... a válasz egyszerű, elég hozzá megnézni, mikortól fogyatkoztak meg drasztikusan e cikkek itt: onnantól, hogy Trump elismerte jeruzsálemet mint Izrael fővárosát!
Azon pillanattól kezdve itt szinte semmi Trump-ellenes cikk nem jelent meg. Érdekes, ugye?

Sietve megjegyzem, ÉN MAGAM IS EGYETÉRTEK VELE hogy Jeruzsálemet tekintse az USA (meg minden más ország) Izrael fővárosának! Sőt, ha jól emlékszem még én magam küldtem be legalább egy erről szóló cikk linkjét Melittának! Tehát ezt nem amiatt írom hogy kritizáljam őt ezért, mi se áll távolabb tőlem, s egyáltalán, nekem semmi bajom se Izraellel, se a zsidókkal úgy általában. A lényeg mégis az, hogy ezt, Jeruzsálem fővárosként elismerését Melitta akkora pozitív érdemként tudta be Trumpnak, hogy hirtelen rádöbbent: Hm, ez a Trump rengeteg hülyeséget művel, s akad számtalan hibája úgy általában véve is, de azért mégse annyira rossz mint eddig hittem róla, vannak az öregnek remek döntései is! NEM TELJESEN ROSSZ tehát!

Így van ez mindennel az életben. Alig akad valami ami tisztán jó vagy rossz lenne. Emiatt a teljes elutasítás és a kritika nélküli azonnali magunkhoz ölelés egyaránt tévút, és alaptalan, tudománytalan dogma a szememben!
 
Hosszú, tömören mennyi lenne?
El tudok olvasni hosszabbat is de a tévében is utáltam a: "Jól értem", "magyarul", szófordulatos ismétlést.Ekkor teszik unalmassá és az érthető tömöret terjengőssé.
Kiemelek egy érdekeset tőled:
Fentebbi szavaimra bizonyítékom is van. Emlékezzetek, eleinte itt mennyi olyan cikk jelent meg, ami Trumpot ócsárolta! Jogosan amúgy, sietve hozzáteszem. Pár hónapja szinte nem is látható Trump-ellenes cikk a CH-n. Pedig akad bőven ilyen az Interneten, én olvasom is őket, de a CH-ról mintha eltüntek volna... Hm, vajon miért... a válasz egyszerű, elég hozzá megnézni, mikortól fogyatkoztak meg drasztikusan e cikkek itt: onnantól, hogy Trump elismerte jeruzsálemet mint Izrael fővárosát!
Azon pillanattól kezdve itt szinte semmi Trump-ellenes cikk nem jelent meg. Érdekes, ugye?
Ezt röviden úgy mondanám tematikus és célzatos.

a teljes elutasítás és a kritika nélküli azonnali magunkhoz ölelés egyaránt tévút
Ugye?
 
Utoljára módosítva:
Szerintem kábé jól értelmezed. Megpróbálom azonban még világosabbá tenni, főleg a többiek számára.

Tehát:

—Magyarország régen nagyon kirekesztő volt. Nem is lehetett más a szocializmusban ugye, annak ez a lényegéből fakad.
—Később ez jelentősen enyhült ott, legalábbis a melegek meg effélék irányába.
—Mostanában már az efféle felvonulások ott - de nagyjából a nyugati országokban is (beleértve ezek közé USA-t és Kanadát) - egyre inkább arról szólnak csak már hogy bosszantsák a más nézeten levőket, hiszen a jogaikat nagyjából úgyis elérték már. Ezt hogy a bosszantás a cél, korábban maga @Melitta is elismerte egy másik topikban. És én nem helyeslem a szándékos bosszantást.

Ennyit a melegségről. Amit azonban a CH-val kapcsolatban akartam kifejezni, ennél szélesebb kontextusban értelmezhető, bár különösen szembeötlő konkrétan épp a melegekkel kapcsolatban. A következőre gondolok:

—Van az az „oldal” a világban, aminek legszélsőségesebb formája valóban a fasizmus, enyhébb formáiban szimplán csak a másik vegzálása, bebörtönzése, megverése, gúnyolása, ellehetetlenítése, be nem fogadása, elüldözése, negatív diszkriminálása úgy általában. Aki kilóg a „sorból”, akármilyen módon definiálják is a „sort”, arra rászállnak és gyötrik. A gyötrés módszere és súlyossága változhat kultúránként, de a lényeg akkor is ez.

Ez nyilván nem tetszik Melittának, és más jóérzésű embereknek se (nekem se!), és jogosan nem tetszik. A gond ott van, hogy nem azt látom hogy itt valóban egy általánosságban befogadónak mondható propaganda nyomulna, nem az a cél, hogy azt hirdessék, hogy mindenki békében kell éljen a másikkal, és nem az megy hogy e békességben élés módszereit mutatnák be és ezeket dicsérnék. Hanem szimplán minden erővel annak a - mondjuk így - "axiómarendszernek" az ellenpólusát akarják megteremteni, ami uralja a mai Magyarországot, sőt egyes elemeit tekintve nem is uralja csak uralTA, évtizedekkel ezelőtt!

Tehát: A mai magyar társadalom DOGMATIKUS, s azt látom, hogy egyre inkább dogmatikus a CH is, épp csak azok a dogmák amiket a CH követ, MÁSOK, mint a magyar dogmák. Többnyire épp ellentétesek azokkal a dogmákkal, de attól még dogmák, és semmi esetre se kevésbé erősek!

Példákat is sorolhatok. Egymás alá írom az egyes dogmákat a jó összehasonlíthatóság kedvéért, témák szerint:

Magyar: —A cigányok tolvajok, született bűnözők, lusták, tulajdonképpen ki kéne irtani mindet vagy legalábbis költözzenek vissza Indiába, és ne költözzenek a közelünkbe, ne legyenek a munkahelyünkön, ők primitívek, erőszakosok...
CH: —A cigányok SEMMIRŐL SE TEHETNEK, a többségi társadalom a bűnös, egyáltalán, a cigányokkal semmi baj nincs, de annyira nem hogy NINCS IS CIGÁNYBŰNÖZÉS! (Holott hogy a fenébe ne volna, statisztikákkal igazolható hogy akadnak bűntípusok amik majdnem kizárólag csak cigányokra jellemzőek. Van persze olyan is amit inkább csak „fehérek” követnek el, de ettől még nagyonis jól létező fogalom a „cigánybűnözés”, és remekül definiálható!).

Magyar: (bár magyarnak is inkább csak az évtizedekkel ezelőtti): —A buzik perverzek, ki kéne irtani őket, vagy legalábbis bebörtönözni, ez amit művelnek undorító, megrontják a gyerekeket, stb.
CH: —Buzik nincsenek is, csak „melegek”! Sőt, olyan sincs hogy férfi vagy nő, a nemiség egy „kontinuum”, sőt olyan sincs hogy biológiai „nem”, mindenki olyan „nemű” amilyennek „érzi” magát, de melegek mégis vannak akkor is ha nincsenek mert felsőbbrendűek, mert kiváló művészek, és milyen szép is amikor ezek ott vonulnak szivárványszínű zászló alatt tök pucéron és fetrengenek a porban, és a gyermekeknek buzis mesekönyveket kell adni, sőt bevezetni ennek oktatását már alsó tagozatos korban is hadd ismerjék meg a világot...

Magyar: —Az iszlám nem jó, káros, tönkreteszi a kultúránkat, a menekülteket mind ki kell zárni, egyet se befogadni, kerítés kell, és aki átlépi azt lőjük agyon, és elveszik a munkánkat, és... (gondolom érthető ennyiből is az álláspont).
CH: —MINDENKIT be kell fogadni kivétel nélkül! És engedni hogy terjesszék az iszlámot mert az is egyenlő elbírálás alá kell essék a kereszténységgel. Nem számít ha az ateisták emiatt már két vallás ellen kell küzdjenek, az ő bajuk, a mi felvilágosult szemünkben mindenki egyenlő aki vallásos, de az ateizmus nem vallás, arra nem vagyunk tekintettel... Nem szabad megtiltani a burka és csador viselését, a nők infibulációját se, ez mind kulturális hagyomány és MINDEN HAGYOMÁNY ÉRTÉKES, mert MINDEN KULTÚRA értékes, annak MINDEN RÉSZLETÉVEL, és EGYFORMÁN ÉRTÉKESEK, és nincs JOGUNK megszabni mit fogadunk be és mit nem mert az KIREKESZTÉS, és mi JOGON ítélkezünk mi más emberek és más szokások ellen és fölött?! Aki fellép akár szóban is az iszlám nyugati terjedése ellen, az fasiszta és kirekesztő és tulajdonképpen még rosszabb is mint azok az iszlamista merénylők akik robbantgatnak, mert azoknak legalább van pici mentőkörülményük hogy a kizsákmányoló kapitalista országok tönkreteszik az ő iszlám országaikat, de aki nyugati fehér embernek nem tetszik hogy életveszélyes lassan gúnyolódni az iszlám vallás ökörségein (miközben ez következmények nélkül megtehető a kereszténységet kritizálva) annak nincs mentőkörülménye: az gonosz, és nem befogadó, kirekesztő, soviniszta, maradi! Még azt se engedjük neki hogy ateistának tartsa magát: aki az iszlám ellen tiltakozik, azt @Ernoe letromfolja azzal hogy okvetlenül keresztény, akkor is ha már könyvet is írt az ateizmusról! Iszlámot kritizálni nem lehet, nem szabad, MEGÉRTŐNEK és BEFOGADÓNAK kell lenni vele szemben! Hogy miért? Egyszerűen mert az MÁS!

Tehát összefoglalóan:

Magyar: —Ami MÁS mint amit megszoktunk, azt ÜLDÖZZÜK, ténylegesen kirekesztjük, sőt ha lehet igyekszünk megsemmisíteni! Eleve abból indulunk ki, hogy ami MÁS, az OKVETLENÜL ROSSZ és GYŰLÖLETES! Aki ezellen tiltakozik, azt is igyekszünk megsemmisíteni de legalábbis elhallgattatni.
CH: —Ami MÁS, az okvetlenül befogadandó! Meg se kell vizsgálni a befogadásának a rövid- és hosszútávú hatásait. Eleve abból indulunk ki hogy az BIZTOSAN JÓ. Aki ezellen tiltakozik, azt igyekszünk elhallgattatni, bannolni, nevetségessé tenni, és azonnal megcímkézzük fasisztának, maradinak, ókonzervatívnak aki nem halad a korral, stb.

Na és az én szememben egyaránt TÉVES mindkét álláspont, okés? Mindegyik dogmatikus. Az igazság valahol középen lenne. Ami MÁS, az lehet jó is és rossz is. Meg kell vizsgálni alaposan. Valószínűleg lesz olyan tulajdonsága ami jó, s lesz olyan is ami rossz. Épp emiatt nem is vagyok a híve annak hogy bármit is befogadjunk a maga egészében. Korlátozottan azonban majdnem minden befogadható. Hogy mik a korlátok amiket elébe kell állítani, esetről esetre változhat. Az azonban nem opció a szememben, hogy válogatás nélkül befogadjunk mindenkit minden kultúrából, minden barbárságával együtt (infibuláció, burka, dzsihád, stb...), csak mert MÁS, és nekünk a dolgunk tolerálni az ő másságát, őt közben meg kell értenünk, neki nem kell alkalmazkodnia hozzánk...

Ugyanez igaz a melegekre és másokra. Oké, legyünk irántuk megértőek, házasodjanak meg amit akarnak, nem izgat. Ettől azonban ez még az Ő DOLGUK és ne hencegjenek vele, direkt bosszantva már lassan nemcsak azokat akiknek ez ellenszenves de azokat is akik amúgy közömbösek lennének eziránt, de nem ezt tartják az Élet legfontosabb dolgának, és nem akarnak únos-untalan ezzel szembesülni! Én ez utóbbiak közé tartozom. De hiába mondom hogy nem gyűlölöm őket, hiába tudom be is bizonyítani hogy több művemben is a védelmükre keltem, állandóan azt vágják itt a fejemhez hogy én gyűlölöm a melegeket, leszbiket, mittudoménkiket! Holott ez NEM IGAZ. Egyszerűen ÉN nem vagyok „olyan”, és emiatt nem érdekel ez az egész annyira hogy a pofámba tolják állandóan! Én NYUGODT társadalmat szeretnék, ahol a szex (és sok más dolog is) az illető MAGÁNÜGYE! Ha meg magánügy, ne vigyék ki az utcára, és főleg ne reklámozzák!

Én azt szeretném ha a CH olyan portál lenne ami a békés egymás mellett élést szolgálja, de ennek nem az a módja hogy kiépít egy olyan dogmarendszert ami mindenben a lehető legellentétesebb azzal, ami ellen harcolni szeretne! A történelemben sokszor bebizonyosodott, hogy egyetlen társadalmi rendszer vagy nép se rendelkezik abszolút igazsággal, tisztánlátással. Minden nézőpontban van igazság többnyire, csak nem ugyanazon témákban. Ha az elutasító és bezárkózó dogmatikát károsnak tartjuk, abból még korántsem következik hogy a teljes befogadás és nyitottság százszázalékosan jó lenne, elméletileg se lehet az hiszen az a teljes önfeladással egyenértékű! Ez a dogmatika tehát a szememben ugyanúgy tévút mint a másik.

Fentebbi szavaimra bizonyítékom is van. Emlékezzetek, eleinte itt mennyi olyan cikk jelent meg, ami Trumpot ócsárolta! Jogosan amúgy, sietve hozzáteszem. Pár hónapja szinte nem is látható Trump-ellenes cikk a CH-n. Pedig akad bőven ilyen az Interneten, én olvasom is őket, de a CH-ról mintha eltüntek volna... Hm, vajon miért... a válasz egyszerű, elég hozzá megnézni, mikortól fogyatkoztak meg drasztikusan e cikkek itt: onnantól, hogy Trump elismerte jeruzsálemet mint Izrael fővárosát!
Azon pillanattól kezdve itt szinte semmi Trump-ellenes cikk nem jelent meg. Érdekes, ugye?

Sietve megjegyzem, ÉN MAGAM IS EGYETÉRTEK VELE hogy Jeruzsálemet tekintse az USA (meg minden más ország) Izrael fővárosának! Sőt, ha jól emlékszem még én magam küldtem be legalább egy erről szóló cikk linkjét Melittának! Tehát ezt nem amiatt írom hogy kritizáljam őt ezért, mi se áll távolabb tőlem, s egyáltalán, nekem semmi bajom se Izraellel, se a zsidókkal úgy általában. A lényeg mégis az, hogy ezt, Jeruzsálem fővárosként elismerését Melitta akkora pozitív érdemként tudta be Trumpnak, hogy hirtelen rádöbbent: Hm, ez a Trump rengeteg hülyeséget művel, s akad számtalan hibája úgy általában véve is, de azért mégse annyira rossz mint eddig hittem róla, vannak az öregnek remek döntései is! NEM TELJESEN ROSSZ tehát!

Így van ez mindennel az életben. Alig akad valami ami tisztán jó vagy rossz lenne. Emiatt a teljes elutasítás és a kritika nélküli azonnali magunkhoz ölelés egyaránt tévút, és alaptalan, tudománytalan dogma a szememben!

Hasznalnod kellene a keresonket es maris rajonel igen sokszor szerepel Trump.
https://canadahun.com/kereses/19032699/?q=trump&o=relevance
Jeruzsalem elfogadasa mint Izrael fovarosa tobb ok miatt is tetszik, de mar ezt kifejtettem parszor.
Nincs agyon hallgatva Trump egyeb intezkedesei se.
Nem tetszik a menekult politikaja a gazdasagi se, a kulpolitikaja se stb.

Minden raszizmus megkulonboztetes ellen vagyok hamar engem kritizalsz. Nyilvan a celcsoport a megkulonboztetesnek a 'massok", az "idegenek" a gyerekek ellen elkovetet bunugyek, az antiszemitizmus stb.
Sehol nem tamogatom hogy minden ellenorzes nelkul emberek elinduljanak a nagyvilagba .mert nagy a terrorizmus veszely, mert a genfi egyezmeny biztositja a jogot a menekult kerveny beadasara, a bevandorlashoz is sok sok oldalas infokat kell megadni. Mivel magam is atestem ugy lagereleten elvbol se tamogatom hogy barki ugy tekintse a bevandorlast mintha nyaralni menne, mig a masik ember eveket huz le varakozassal lagerekbe.

Tobben itt csak a hirekhez szolnak ami egy nagyon kis resze a Ch nak, ezen kivul van meg 34ezer temank a legerosebb es leglatogatottabb a kulturaval foglalkozo topicok.
A Ch nem hir portal, naponta 1-2-3 hirekkel szolgalunk csak, hamar portal vagyunk akkor hirek resz is legyen.
Canada ,Amerika, Magyarorszag, Nagyvilag es Szines a hir kategoriak es ez nagyon keves hogy rendes hirszolgatatast csinaljunk.
Minden statisztikank kint van, lathato az olvasottsag a hozzaszolasok szama es ez a szam ami tukrozi a valosagot mennyire megfelelo erdeklodesre szamottevo egy - egy hir vagy nem.
Az otthoni media viszonyok melle nyilvan nem akarunk beallni a sorba 999. kormanyparti papagaj kommandoba.
A demokratius ellenzeki ujagiroknak orommel adunk helyt biztositunk publikalasi lehetoseget. Tobb tagunk is maga ir cikket.
Nagy melysegbe a belpolitikaba nem tudunk menni mert a kint elok jo ha ismerik az elso vonalba levo politikusokat.

Idaig se volt szimpi az Orban kormany muodese , es ez nem valtozott mert csak rosszabb lett a helyzet es nem jobb.
Tovabbi kritika ugy a Ch mint a szemelyem csak privibe ill emailbe lehet megtenni. szet offolni nem kell egy topicot se.
A priderol, a vilagon mindenhol megtalalhato a massag . az egyenlo jogokert kuzdenek es kovetelik. Usa Canada kozel 1 millios reszvet nem kis szam, es pont azert kell megis megrendezni annak ellenere ,hogy nalunk hazasodhatnak,mert sok orszagba meg felakasztjak oket, kikozositik, agyon verik stb. A nagy kanikula miatt nem mentem ki a Pridra, de semmivel se rosszabb mint a Rioi karneval, ahol szinten a prud tarsadalomnak polgarpukkaszto. Nekem pont ez tetszik benne.
 
A nagy kanikula miatt nem mentem ki a Pridra, de semmivel se rosszabb mint a Rioi karneval, ahol szinten a prud tarsadalomnak polgarpukkaszto. Nekem pont ez tetszik benne.

Szóval ismételten elismered hogy a legfőbb cél épp mások bosszantása, és neked ez tetszik. Innentől azt hiszem falrahányt borsó lenne bármi egyebet írnom. Mindenesetre, kiemelem itt is, semmiképp se tudok azonosulni ezzel a nézőponttal, mert mások bosszantása a szememben elítélendő, arról nem is beszélve, tökmindegy hányszor vonulnak fel akárkik olyan országban ahol már elérték a céljukat, ettől MÁS országokban nem fog javulni azon csoport helyzete, tudod ez annyit ér csak mintha több ételt adnék a saját kutyámnak csak azért, mert 3 szomszéddal arrébb az ottani kutyát éheztetik! Emiatt tehát igazán kár bosszantani az embereket épp abban az országban ahol megvannak már a jogok.

Nem, nem tudok azonosulni ezzel a nézettel. Ettől neked persze még jogod van ehhez a véleményedhez, csak azt ne próbáld elhitetni velem, hogy ez a nézet kiegyensúlyozott, vagy legalább békességre törekvő, és a társadalmi megosztottság ellen való! Mert ez ugyanúgy megosztást szít, ideológiai lövészárkokat ás mint a másik oldal nézetrendszere.
 
Hosszú, tömören mennyi lenne?
El tudok olvasni hosszabbat is de a tévében is utáltam a: "Jól értem", "magyarul", szófordulatos ismétlést.Ekkor teszik unalmassá és az érthető tömöret terjengőssé.
Kiemelek egy érdekeset tőled:
Ezt röviden úgy mondanám tematikus és célzatos.

Ugye?

Minthogy korábbi hozzászólásodban leírtad, hogy bizonytalanságokkal küszködöl az én korábbi hozzászólásom megértésévbel kapcsolatban, igyekeztem elmagyarázni neked kellő részletességgel a témát és a nézőpontomat. Ehhez képest nem érdemlem meg, hogy most belémköss, és épp amiatt mert nem kímélve időmet és energiámat, igyekeztem kimerítően válaszolni neked, megtisztelve ezzel téged! Ez minimum hálátlanság a részedről!
 
Szóval ismételten elismered hogy a legfőbb cél épp mások bosszantása, és neked ez tetszik. Innentől azt hiszem falrahányt borsó lenne bármi egyebet írnom. Mindenesetre, kiemelem itt is, semmiképp se tudok azonosulni ezzel a nézőponttal, mert mások bosszantása a szememben elítélendő, arról nem is beszélve, tökmindegy hányszor vonulnak fel akárkik olyan országban ahol már elérték a céljukat, ettől MÁS országokban nem fog javulni azon csoport helyzete, tudod ez annyit ér csak mintha több ételt adnék a saját kutyámnak csak azért, mert 3 szomszéddal arrébb az ottani kutyát éheztetik! Emiatt tehát igazán kár bosszantani az embereket épp abban az országban ahol megvannak már a jogok.

Nem, nem tudok azonosulni ezzel a nézettel. Ettől neked persze még jogod van ehhez a véleményedhez, csak azt ne próbáld elhitetni velem, hogy ez a nézet kiegyensúlyozott, vagy legalább békességre törekvő, és a társadalmi megosztottság ellen való! Mert ez ugyanúgy megosztást szít, ideológiai lövészárkokat ás mint a másik oldal nézetrendszere.
Kaptal szemelyre szolo meghivot a Pride felvonulasra????mert ha enm akkor miert mesz oda, polgarpukasztas miatt?
NE is menjel mert oda azok mennek akik elvezik a bulit tamogatjak az egyenlo elbiralasi jogot es mint minden fesztival fergetes buli. A rioi karneval nem zavar?meg ugyse hogy tobb turista esik aldozatul a nagy esemenynek, es mondhatom neked amit lattam 20cm ruhaanyag nem volt a felvonulokon,es megallapitani enm tudod ki a traszvesztita a sok lamambat tancolok kozott.
Lassan mar olyan leszel mint az a kecskemeti oregasszony aki minden evben ki van akadva es csak fujjog micsoda felhaborito felvonulas, mikor megkerdeztek akkor miert utazott Bp-re a Pridera ha ennyire nem tetszi neki.....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,319
Tagok
615,883
Legújabb tagunk
liska88
Oldal tetejére