Élet és tudomány

bojtorjan témája a 'Tudomány,Technika' fórumban , 2004 Szeptember 5.

 1. most

  most Állandó Tag

  horgász hal... előfordul azért nem ennyire mély vizekben is ...
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
  nyusz999, mauschz, DóriZ és 1 másik tag kedveli ezt.
 2. ivanka121

  ivanka121 Állandó Tag

  Altered Genes, Twisted Truth:
  How the Venture to Genetically Engineer Our Food Has Subverted Science, Corrupted Government, and Systematically Deceived the Public

  (Módosított gének, kicsavart igazság:
  A géntechnológiai vállalat hogyan forgatta fel a tudományt, vesztegette meg a kormányt és csapta be rendszeresen a nyilvánosságot)

  Ez év márciusában jelent meg Steven Druker könyve, Jane Goodall előszavával, 44000 oldalnyi belső FDA (U.S. Food and Drug Administration, az USA élelmiszerbiztonsági hivatala) dokumentum, amely a szerző birtokába került, és 15 éves kutatómunka eredményeképpen.
  http://sustainablepulse.com/2015/03...expose-us-government-fraud-gmos/#.Vbsf9LXLqO6
  http://www.theecologist.org/reviews/2782286/altered_genes_twisted_truth.html
   
  V.T. kedveli ezt.
 3. Umaksuman

  Umaksuman Állandó Tag

  Csak egy kis kiegészítés: szerintem a "Twisted Truth" (kicsavart igazság) Druker ügyvéd úr hozzájárulása a témához, neki ez (mármint az igazság kicsavarása) a szakmája.:)
  A "44000 oldalnyi belső FDA (U.S. Food and Drug Administration, az USA élelmiszerbiztonsági hivatala) dokumentum" szintén átverés, a könyv összesen kb. 550 oldal, ezeket a dokumentumokat is csak mazsolázza és csűri-csavarja a szerző, akárcsak a tudományos érveket és ellenérveket.
  És csak hogy ne legyen egyoldalú a tájékoztatás:
  http://academicsreview.org/2015/07/steven-druker-twisted-truth-in-altered-genes-book/ (Kicsavart igazság a Módosított gének könyvben)
  http://www.yourdoctorsorders.com/20...rs-new-book-is-filled-with-logical-fallacies/ (Druker új könyve tele van téves logikai következtetésekkel)
   
 4. És a grépfrút méretű szonda képes lenne olyan hihetetlen energiával kelteni akusztikus hullámokat (hangszóróként), ami 6000 km sűrű közbeeső anyagon keresztül érzékelhető lenne? Ehhez milyen energiasűrűség kellene? A földfelszínről egy mekkora berendezés? vagy csak robbantás lenne képes olyan akusztikus hullámokat kelteni, amiket érzékelni lehet a Föld túlsó pontjain? Milyen bit/s átviteli sebességet lehetne egyáltalán egy földfelszíni berendezéssel elérni? Egy robbantás egy bináris 1, egy szünet egy 0?
  A szonda annak az (ismert) olvadéknak az elektromos vezetőképességet és a különféle elemek gyakoriságát mérné és jelezné, amibe induláskor helyezik, vagy pedig azét, ami lent van, vagy milyen keverékükét?
  A szilárd belső magba milyen erő hatására kerülne bele a szonda?
  Mekkora az olvadáspontja a legnagyobb olvadáspontú ötvözetnek?
  Egyáltalán miért menne lejjebb a szonda (és az olvadék) mint a már lent levő olvadék: aa. ha a sűrűsége nagyobb lenne?
  Miért nem az lenne, hogy sűrűség-sorrendben van a Föld közepén némi arany, aztán ólom stb., aztán sok vas, aztán stb.? A vas részek nemcsak gravitációsan, hanem mágnesesen is vonzzák egymást, és ezzel együtt már túlkompenzálják, hogy a sűrűségük kisebb? Meg az számít némileg, hogy melyik anyag atomjai mennyire erősen szeretik egymást (ahhoz hasonlóan, hogy pl. a zsírrészecskék egymást jobban szeretik mint a vizet, ezért a leves tetején a lehető legközelebb húzódnak egymáshoz).

   
  Umaksuman kedveli ezt.
 5. Ha (ragadozó) éhes vadállatok (farkasok, sakálok, cápák) körülöttem keringenek/megtámadnak és az egyiket megsebesíteném/megölném, akkor a többi megtámadja/megeszi ezt (hogy mihamarabb csillapítsa éhségét) és (mind) felad engem, a kisebb ellenállás irányába mennek, vagy hagyják/tisztelik/kifejezetten védik a sebesültjüket, rendesek vele (etikailag fejlettek), a pillanatnyi egyéni érdekük követése helyett a csoport ellenségére (rám) támadnak, velem foglalkoznak továbbra is (még vadabbul vagy óvatosabban-távolabb maradva)?
   
  Utoljára módosítva: 2016 Szeptember 2
  Umaksuman kedveli ezt.
 6. kisskun

  kisskun Állandó Tag


  Próbáld ki, de utána mindenképpen írd meg itt a fórumban, mert szerintem sokan kíváncsiak az eredményre ;)
   
 7. kisskun

  kisskun Állandó Tag

  Erről a témáról az Arizonai álmodozók c. film jutott eszembe Johnny Depp-el. Hogy annak milyen jó zenéje van! :)

   

Megosztás