Értesítés

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 14.

Melitta - 2020 Október 14, 12:05
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Október 8-tól a kanadai állampolgárok és az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők (PR) távolabbi családtagjai és a méltányossági alapon, kivételes okokból beutazni szándékozók belépési engedélyért folyamodhatnak, amennyiben legalább 15 napig maradnak, illetve megfelelnek az előírt feltételeknek.
  Amennyiben az érintett belépését jóváhagyják, kötelezően karanténba kell vonulnia 14 napra.

  1. Távolabbi családtagok
  Belépésre jogosultak:
  akik legalább egy éve kizárólagos párkapcsolatban élnek egy kanadai állampolgárral vagy PR-ral és töltöttek is már együtt időt fizikailag
  az előbbi csoportba tartozók eltartott gyerekei
  a felnőtt gyerekek, illetve az érintett házastársának vagy élettársának felnőtt gyerekei
  az előbbi csoportba tartozók eltartott gyerekei
  a testvérek, féltestvérek, mostohatestvérek, illetve az érintett házastársának vagy élettársának testvérei, féltestvérei, mostohatestvérei
  a nagyszülők, illetve az érintett házastársának vagy élettársának a nagyszülei
  Emellett szükséges:
  a legalább 15 napos tartózkodásra vonatkozó szándék bizonyítása
  a kapcsolatot igazoló aláírt nyilatkozat a kanadai állampolgártól vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezőtől (Permanent Resident)
  írásos belépési engedély a kanadai bevándorlási, állampolgársági és menekültügyi hivataltól (IRCC)
  2. Méltányossági alapú beutazás
  Vannak olyan kivételes esetek, amelyekben méltányossági alapon lehetővé teszik a rokonok és barátok belépését Kanadába, amennyiben akihez kiutaznak az:
  kanadai állampolgár
  állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik (PR)
  ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezik (tanuló, munkavállaló)
  nemzetközi védelemre szoruló személy / menekült
  őshonos kisebbség tagjaként van regisztrálva / indián
  A beutazási korlátozások alóli mentességre vonatkozó kérelmet kizárólag akkor vonják elbírálás alá és kaphat belépési engedélyt a kanadai határon, ha:
  az érintettnek nincsenek koronavírusos tünetei
  a kivételes ok arra vonatkozik, hogy az érintett jelen lehessen egy haldokló szerettének utolsó napjainál, elláthassa/támogathassa egy egészségügyi okokból segítségre szoruló vagy válságos állapotban lévő hozzátartozóját, illetve részt vehessen egy temetésen
  Az utazashoz írásos engedélyre van szükség a kanadai bevándorlási, menekültügyi és állampolgársági hivataltól (IRCC), akkor is ha az USA-ból és akkor is ha bármely más országból utazik.
  Amíg az engedély nincs meg, nem javasoljuk lefoglalni a repülőjáratát Kanadába!
  A végső döntés a belépés engedélyezéséről a kanadai határon a kormányzati tisztségviselők / határőrök mindenkori teljes jogú hatásköre.

  Suzanne Szalma
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Október 14.

  1. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ez a két utolsó mondat úgy vágja agyon az egészet, ahogyan csak kell.
   Felidézi ez azokat az emlékeket, amikor annak idején az USA, vagy az UK "migráncs officééér" ránézett a kuncsaftra és szigorú függőlegesre ráncolt homlokkal közölte, hogy "No", és ez ellen nem volt apelláta.
  2. setni
   setni
   A határ az határ....
   Koronavírus egyre jobban támad.
   Európa több országában is elég kritikus a helyzet.
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   Minden okuk megvolt a bizalmatlanságra. Elég sok turista vagy rokonlátogatóba érkező "felejtette" ott magát végleg.
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  4. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   A határokon szolgálatot teljesítők egyik tulajdonsága a bizalmatlanság, azonban ez nem azt jelenti, hogy alapos ok nélkül mondja ki az "ítéletét".
   Ezt küszöbölte ki később az USA egyik intézkedése, hogy mielőtt be csekkol az utas, már megküldik a szükséges adatokat és még a beszállás előtt megkapja a választ, hogy érdemes e "tovább fáradnia" a beszálló folyosó felé. Ez valamivel humánusabb, mint a célállomáson telibe kapni azt, hogy "nem tovább".
   CasaLoma és setni kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Az miért is baj?
   Ha úgy látják hogy ott jobban tudnának élni maradjanak.
   Joguk van hozzá.
  6. CasaLoma
   CasaLoma
   ???
  7. setni
   setni
   Mivel ha magyarországról van szó akkor sokan felháborodnak azon hogy a határnál nem engedik be őket.
   Ebből látszik hogy nincs különbség.
   CasaLoma kedveli ezt.
  8. FLAMINGO
   FLAMINGO
   Vagy inkább a fogadó államnak (nemzetközösségnek) van joga eldönteni, hogy kit enged be a territóriumába. Sőt Lukasenko még a saját állampolgárait sem engedi be alkalomadtán (ha az véletlenül ellenzéki, esetleg püspök).

   Azért a szezont a fazonnal ne keverjük! A látogató nem (feltétlenül) menekült.
  9. eniko61
   eniko61
   na igen...sokkal tisztességesebb és emberibb eljárás lenne, ha még a beutazás előtt esetleg alaposabb vizsgálatnak vetnék alá a pácienseket...
   mit tud még egy határőr ránézés után megállapítani, amit addig nem deríthetnek ki?

   őszintén megmondom, engem pont ez a "jogosítvány" tart vissza mai napig Kanada és az Államok felkeresésétől...mert bár egyértelműen rendben lenne minden szükséges papír, de mégis amikor odaérek, egy aznap épp bal lábbal kelt határőr azt mondja, hogy a következő géppel forduljak vissza csak mert ő azt mondja...hát nem biztos, hogy őszinte lenne a mosolyom
   CasaLoma kedveli ezt.
  10. Melitta
   Melitta
   Sok minden felmerulhet egy hataror kerdesei kozott.
   A visaval erkezoket a kovetseg aki a vizumot kiadja atnezi az kliens adatait, nem korozik stb. A vizum nelkul orszagok polgaraitol altalanosagokba kerdezoskodnek, pl milyen cellal akar beutazni, itt a valasztol fugg pl turistaskodas, kerheti a szalloda foglalast vagy barmit ami arra utal , hogy utazgatni megismerni akarja az orszagot. Rokon latogatas eseten meghivo level vagy a rokon ott lete a repteren ill elerhetosege stb ezek nem kotozkodesek de valakit meghivnak annak kell allni, ha beteg lesz, a szallasat biztositani az adott idore stb. A lenyeg nehogy a latogatoba erkezo az allam eltartasara segitsegere szoruljon.
   Nagy rutinjuk van a hataroroknek nem vegzalni akarjak az utazokat csak kiszurni a terroristakat stb.
  11. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ezzel abban pillanatban egyetértek, ha a határőröket kb. 2 óránként váltják. Ugyanis a profilírozás elég nagy pszichés, és koncentrációs nyomással jár és a harmadik órában az ember már olyan szétszórt, mint egy zsák libatoll a szélben.
  12. ?Walaky?
   ?Walaky?
   a canadai es az amerikai beleptetok 60perces valtasban vannak
  13. eniko61
   eniko61
   ezt mind értem Melitta, egyet nem: mit tud egy határőr ránézésre kideríteni egy beutazóról, akiről már előzőleg alaposan tájékozódtak? tehát hogy érthető legyek: megkapok minden iratot a beutazáshoz, mindenütt rábólintanak az utazásra, igazolni tudom 0-24-ben, milyen céllal, mennyi időre, kihez, hova megyek...leszáll a gép, ott állok a t. határőr előtt és azt mondja, nem, nem léphetek be az országba és nem ad rá magyarázatot (erre mondom azt, hogy bal lábbal kelt fel), én meg fordulhatok vissza, hiába van minden rendben
   csak azért kérdezem, mert kedves ismerős járt pont így és bár visszafordult, elment mindenhová érdeklődni, miért volt ez, csak annyit mondtak: a határőrnek joga van indok nélkül visszautasítani...és nem, nem lehet panasszal élni sehol, nem volt rá mód, kidobott x összeget gyakorlatilag a szemétbe és nem kártalanította senki, mert...mert ez van - na ezt nem értem én, ezért kérdezem, mit lehet ránézéssel még megállapítani, ami miatt a fejét rázza a kedves határőr úr...és ezért nem fogom a lábam arra a környékre fordítani, mert egy ilyen tortúra után lehet lefejelném a t. határőr urat (neeeem, de biztos csúnyán néznék rá és az ugye nem illdomos...)
  14. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Akkor, ok.jpg .
  15. sidavoq
   sidavoq
   Emberi jogi szervezetek azzal vádolják az USA bevándorlási hatóságát (ICE), hogy kínzással vettek rá kameruni menedékkérőket, hogy aláírják a saját deportálási papírjaikat – írja a Guardian. Jogászok és aktivisták szerint a kínzások mögött az állhat, hogy az ICE emberei tartanak az elnökválasztás utáni esetleges irányelvváltástól, ezért igyekeznek minél több menedékkérőt eltüntetni a szabadok földjéről.
   Többektől is úgy erőszakolták ki az aláírást, hogy a menedékkérők már a bevándorlási meghallgatásukra vártak az ICE-létesítményekben.
  16. Melitta
   Melitta
   Amerika befogado orszag evi tobbszazezer ember kap letelepedesi engedelyt, a munkavallalok, a kint tanulok stb meg noveli ezt a szamokat.
   11 millio az illegalisan kint tartozkodok. Allamok kulonbozo torvenyeket ha megsertik deportalas a vege vagy ha nem tudja bizonyitani uldozteteset ha refuge kerelmet kert, de criminal ugy is deportalassal vegzodik.

   Alairathatnak olyan papirt ha onkent hagyja el az orszagot, akkor kesobb ujbol probalkozhat,ha nem irja ala soha tobbe nem lephet Usa teruletere. igy is ugy is hazautaztatjak.

Megosztás