Ígéret megtartása

fehérhaju témája a 'Kávézó' fórumban , 2010 November 25.

 1. Borsi78

  Borsi78 Állandó Tag

  Az ígéretekkel az a baj, hogy általában csak én küzdök azért, hogy be tudjam tartani. Akik nekem ígérnek valamit már nem minden esetben tesznek meg mindent a megtartásért :(.
   
  H. Vera kedveli ezt.
 2. Borsi78

  Borsi78 Állandó Tag

  Ha az ember nem jól válogatja meg az ismerőseit, akkor is járhat pórul az ígéretekkel.
   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  no sztem csak az a szabad ember..., akinek nem kell hazudnia...,
  aki nem ígér olyasmit..., amit nem tud teljesíteni...,és aki mindenkinek megmondja azt..., ami a szívén fekszik...
  azt gondolom ..,hogy ha már hinni kell...,akkor csakis a mai napnak szabad...,és csak a jelen pillanatnak...,és nem szabad hinni az igéreteknek...,az ábrándoknak..., hogy később ne kelljen csalodnunk..., keservesen sírni...,és esetleg mindent megbánni....
   
 4. Livia74

  Livia74 Állandó Tag

  Amit megígérek megpróbálom megtartani, ha néha ez nehezen is megy.
   
 5. Andix

  Andix Állandó Tag

  Az ígéreteim minden esetben komolyan veszem és be is tartom őket.Persze vannak olyan esetek,mikor a körülmények annyira ellenem játszanak,hogy minden próbálkozásom csődöt mond.Ilyenkor történik az,hogy kések az ígéretem megtartásával...ezt valaki megérti vagy sem !!
  Ennek ellenére azt vallom,......Jobb későn,mint soha !
   
 6. t1966t

  t1966t Állandó Tag

  Az ígéretre tényleg figyelni kell, különben jön a lelkifurdalás nálam...
  Azt meg utálom!
   
 7. bazccka

  bazccka Állandó Tag

  Az ígéret szép szó, ha hosszú í-vel írják, úgy jó
   
 8. matyixi

  matyixi Állandó Tag

  manapsag a becsuletnek nem trendi
   
 9. H. Vera

  H. Vera Állandó Tag

  Szerintem nagyon fontos, hogy betartsuk azt, aamit megígértünk. Valóban miősíti az embert, ahogy valaki itt írta. De! Egyetértek, van, hogy nem lehet betartani, még akkor sem, ha komolyan gondoltad, amikor ígérted. Aki ismer, akivel egészséges emberi kapcsolatod van, azzal szemben valóban nem veszíted el emiatt a szavahihetőségedet.
   
 10. H. Vera

  H. Vera Állandó Tag

  ;)
  De hosszútávon csak a becsületesség éri meg...
   
 11. sanyika1973

  sanyika1973 Állandó Tag

  Nagyon fontos, hogy ha nem tudtad megtartani az igéreted kivűlálló ok miatt, akinek igértél érezze vagy tudja meg, hogy mindent megtettél. Így működik a megértés!
   
 12. levaibalint

  levaibalint Állandó Tag

  de ha nem tartják be úgyse rossz.
   
 13. ancsiszu

  ancsiszu Állandó Tag

  Sajnos tini koromban sokat hazudtam..nagyon nehéz volt leszokni róla..de sikerült! és azóta nagyon óvatosan bánok a szavakkal. Nem éri meg hazudozni, mert elkap a fogaskerék és nagyon nehéz leszokni róla. Én ezt megtanultam az életben.
   
 14. Lidson

  Lidson Állandó Tag

  Az én egyik barátnőm is sokat hazudott mikor kicsik voltunk. Elhidegültünk, de most újra összehozott minket a sors és rájöttem, hogy még mindig nem szokott le róla=( Hál' Istennek eddig még nem okozott vele nagyobb bajt, de kicsit féltem...
   
 15. chrissinia

  chrissinia Állandó Tag

  Szerintem a becsület egy nagyon fontos emberi erény, ami manapság szinte nevetségessé vált. Én azt látom, hogy ha valaki megígér valamit, akkor vagy betartja, vagy csak "sunnyog" - vagyis nem szól semmit, nem jelentkezik, nem telefonál, elkerüli az embert. Ez a szokás mostanában! :???:
   
 16. igazmondó

  igazmondó Kitiltott (BANned)

  Segitsetek!
  Azt igértem négy elhagyott gyereknek, hogy mindig mellettük leszek, és felnövelem őket mint hivatásos nevelőszülő.
  A gazdagsági helyzet anyira leromlott, és a fizetéseinket lecsökkentette az állam a krizis miatt, hogy nem vagyok képes eltartani őket. Visszafognak kerülni az állami neveldékbe ahól a sorsuk meg lessz pecsételve.
  Mit tegyek? Hogyan tovább A 200 eurós fizetés és a 62 eurós kajapénz max két hétre elegendő.
  Az igéretemet hogyan tartsam be?
  Köszönöm.
   
  GadMar és Aariella kedveli ezt.
 17. Aariella

  Aariella Állandó Tag

  Egész véletlenül kerültem most ide.Olvastam amit irtál,jaj ez nagyon elszomorit.Mindent meg kell most próbálnod.A helyi plébános nem tud segiteni,vagy a polgármester.Nálunk is volt ilyen estet.A nagyi falujában,hogy segitség kelletett,az emberek ilyenkor -bár nem mindegyik képes segiteni.Beszélj a hozzád közellakókkal.Az iskolával,ahova a gyerekek járnak,talán kérésed meghallgatásra lel.Biztosan vannak olyan szervezetek is -csak nem tudunk róluk akik segitenek ilyen helyzetben..Remélem olvassa valaki amit irtál ,és segit.Nagyon együtt érzek veled,veletek,remélem együtt maradtok.
   
 18. zizi1972

  zizi1972 Állandó Tag

  Az ígéret szép szó, ha megtartják!
   
 19. zweite

  zweite Állandó Tag

  Engem nagyon zavar, ha valaki megígér valamit, legyen az bármilyen kis dolog, és nem érzi úgy, hogy fontos lenne megtartania a szavát. Nem tudok 100%-ban megbízni már benne.
  Ha ígérsz valamit, tartsd is be. Persze, vannak tényezők, amik ezt késleltethetik, vagy lehetetlenné teszik, ilyenkor legalább jelezd, hogy miért nem megy... Így nem veszted el a bizalmat, és az illető tudja, hogy nem felejtetted el az ígéreted, csak nem jött össze. :)
   
 20. greyangel

  greyangel Állandó Tag

  Nem szokásom ígéreteket tenni. Az élet számos váratlan fordulatot, meglepetést tartogathat. Megszoktam, hogy a dolgok sokszor nem úgy sülnek el, ahogyan elterveztük. Ez talán nem is baj. De ha önmagamban eldöntök valamit, hogy be akarom tartani, akkor az a legnagyobb motiváció! Akkor biztos, hogy nem nyugszom addig, míg valamikor be nem teljesítem.
   

Megosztás