„Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?”

Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?” – esett neki Hargitay András szövetségi kapitány a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának a rövid pályás úszó-világbajnokság helyszínén, a kanadai Windsorban, ahol nem csitulnak a kedélyek a magyar válogatott körül.


Sajnos a Windsorból kapott információk alapján a magyar csapat háza táján sok minden van, csak nyugalom nincsen. Csütörtökön hajnalban az edzők megbeszélésén Hargitay András kemény szavakkal esett neki háromszoros olimpiai bajnokunknak, Hosszú Katinkának, aki egyébként csak azért tartózkodott ott a megbeszélésén, hogy férjének, Shane Tusupnak fordítson.

„Ez akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?" – szóltak a kapitány első szavai Hosszúnak, aki a férjével egy ideig tűrte az emelt hangot, aztán idő előtt távoztak a helyszínről...

Nagy hullámok voltak az elmúlt időben, aminek egy hirtelen bejelentés lett a vége, ez nyilvánvalóan hatott mindenkire – felelte a Nemzeti Sportnak Hargitay András szövetségi kapitány. – Vannak, akik örvendenek, vannak, akik elgondolkodnak a következményeken. Ennek kapcsán hívtam össze csapattalálkozót az első adandó alkalommal, még csütörtök délután – hiszen a válogatott három csoportban utazott a Lufthansa-sztrájk miatt –, amelyen azt kértem a versenyzőktől, hogy a történteket tegyék félre, kizárólag a versennyel foglalkozzanak. Van véleménye mindenkinek, és ha erről kérdezik, mondja el nyugodtan, senki sincs korlátozva. Az összejövetel edzői megbeszéléssel folytatódott, ezen Hosszú Katinka és Shane Tusup is részt vett. Elhangzott néhány kérdés, felvetés, amelyek alapján azt mondhatom, az álláspontok nem közeledtek.

Kommunikációs blokk van közöttünk, elbeszélünk egymás mellett. Sajnos konkrétumokig ezúttal sem juthattunk el, mert a beszélgetés közepén felálltak, és otthagytak minket. Lehet, hogy nem is plénum előtt kell velük tisztázni a tisztázandókat.
Az összes többi edzővel nagyon hasznos volt a megbeszélés, sok probléma előjött, sokat végig tudtunk beszélni, és megint kiderült, egyik sem olyan, amelyből elnöki lemondásnak kellett volna következnie. Ezek a gondok egy-egy órás tárgyalásokkal rendezhetők, mert én továbbra is úgy látom, a magyar úszósportot nem feszítik generális, drámai problémák. Azt pedig rendkívül jó volt látni, hogy szót tudunk érteni, hogy a kollégák egymással is tudnak beszélgetni.

Katinka.jpg
 
Melitta szerintem nem jól látod. A szövetségi kapitányt NEM diplomatának szerződtetik, hanem az úszás szakmai vezetést bízták rá. Hargitai ehhez ért, ezt nem is vitatta eddig senki. Én ismerem személyesen (ugyan abba a középiskolába jártunk), ő egy nagyon jó szándékú ember. Nem tudom milyen állatorvos (nincs állatom). Kár lenne Őt is belerángatni a mostani orbáni politikai játszmába.

Én is nagyon jószándékú, és jólelkű embernek ismerem Hargitay Andrást, és én is ismerem személyesen. Először iskolás koromban találkoztam vele, amikor meghívtuk őt, mint akkor már ismert úszóbajnokot, egy osztálybulira, és el is jött. Nagyon kedves és közvetlen volt.

Aztán sokáig ő volt az állatorvosunk. Elmondom, hogy lett ő:
eleinte az Állatorvostudományi Egyetem rendelőjébe jártam az öreg skót juhászommal, aki egyszer nagyon beteg lett, valami húgyúti baja lett. A kórházban röntgenezték, katéterezték, de nem tudták mi a baja. Mindig visszarendeltek újabb vizsgálatokra, közben eltelt egy hét, a kutya egyre rosszabbul lett, végül már menni alig bírt, de még akkor is csak hazaküldtek vele, nem kezelték. Végső kétségbeesésemben elvittem a Lehet úti állatkórházba (akkor még csak ez a két állatorvosi létezett.) A Lehet úton azonban pont vége lett a rendelésnek, már minden be volt zárva. Akkor észrevettem Hargitay doktort, amint épp száll be a kocsijába. Odarohantam hozzá, és sírva könyörögtem neki, hogy vizsgálja meg a kutyámat. Hargitay habozás nélkül visszafordult velem a rendelőhöz, kinyitotta, bementünk, és megvizsgálta a kutyát. Injekciót, gyógyszert adott neki, és még pénzt se kért. Nem lehet elmondani, hogy nekem ez akkor milyen sokat jelentett. A kutya pár nap alatt rendbe jött. Attól kezdve évekig hozzá jártam a kutyáimmal. A másik skót juhászomat is ő mentette meg. Hát ilyen állatorvos ő!
Most már messze lakunk a Lehet úttól, azért nem járunk hozzá. De én ezt az embert nagyon nagyra becsülöm, és nagyon szeretem!
 
Utoljára módosítva:
"Shane....úgy reagált, hogy ő nem fog nekem letérdelni és megcsókolni a gyűrűmet, mert én az ő szemében egy senki vagyok, nem becsül semmire, nem ismer el engem."

egyik kutya, másik eb....hatalom és pénz, csak ez a lényeg mindkét fél részéről - elég szomorú, mert a sportnak nem erről kellene szólnia, de mára már odáig jutott az egész, hogy egyik fél sem tudja kivonni (vagy nem akarja) magát...sem a sportoló, sem a képviselet (edző, szövetség, akármi)

Hargitayt Magyarországon mindenki ismeri és elismeri. Tusupról pedig azt se tudtuk, hogy a világon van. Úgyhogy a szememben ő a senki.
Miután pedig megírták, hogy Katinka egyik rosszabb edzőeredménye után Tusup azt mondta, "fulladt volna inkább bele", én olyan nagy jövőt nem jósolok ennek a kapcsolatnak. Ráadásul aki ilyen bunkó és tiszteletlen, az ki fog ütközni a párkapcsolatában is. Benézi ezt Katinka, de ne legyen igazam...

Gyárfásról elhiszem, hogy neki a hatalom és a pénz a lényeg. De Hargitay sikeres ember, mint állatorvos is, nem tartom valószínűnek, hogy rá van szorulva az úszószövetség pénzére. Szerintem az úszósport érdekében vállalta el a posztot, és el tudom képzelni, hogy ha ilyen hangnem marad ott az uralkodó, akkor hagyni fogja ezt az egész szemétdombot a fenébe! És szerintem akkor dönt jól.
 
Nem igazan lehet hinni,Hargitainak se mert egy beszelgetes nem fajulhat idaig csak ha adok kapok es vita van.
Lesenkiznek valakit az nem ugy zajlik hogy normalis hangu beszelgetes van es egyszer csak valaki beszol....... Altalabn a felso C -rol beszel valaki mire a valasz nem lehet mas....
A magyar media viszont mellette all, es nem Shen mellett. Nem biztos az Orgigo es a tobbi media a frankot irja ez ugyben.
Egyet felejt o is el , a sportolo hozza az eredmenyeket es hozza kell igazodni. Roluk szol most a dolog rajuk kell fokuszalni es nem a nezet kolonbsegekre.
Egy vilagbajnoknak el tudom kepzelni milyen nehez ezt a fonokosdit lenyelni hogy kiadja az ukaszt, hogy megmondja mit csinaljonak.
Nem tetszik az se hogy Shane nem magyar.....ebbe aztan allandoan bele lehet kotni. Kiss urnak minden megbocsajthato olyan nimbusz ovezi pedig.......Shane ha fejre allna akkor se lenne jo. Ilyen kapcsolatnal nem lehet fonokosdit jatszani csak barati egyenrangu tarsalgast folytatni.
Regen mikor elet hala ura volt egy sport vezeto ma legkevesbe van ilyen pozicioba.
A penz ami azert mozgatja a sportot, Katinka a legtobb penz hozo versenyzo amibol lehet a uszoszovetsegnek fonokosdit jatszani es razni a rongyot. MAgyar szinekbe indul a nyert penz 60% kapjak utana a sport vezetok a szovetseg.

http://24.hu/sport/2016/12/04/hargi...merikai-raadasul-az-uszasban-azert-az-tulzas/
 
Hargitayt Magyarországon mindenki ismeri és elismeri. Tusupról pedig azt se tudtuk, hogy a világon van. Úgyhogy a szememben ő a senki.

Ehez nincs mit hozzafuzni, ez a magyar valosag. Kiss ur az valaki.
Szaz millokat kaszalnak HArgitaiek, ugy Katinkan mint a tobbi ermes sportolon, nem fog visszamenni allatorvosnak felmillas vagy millas penzert. Abban igazad van jobb lenne ha o is allatorvos maradna mert a diplomaciat nem ismeri.
NA na hogy a valasz se marad el.
 
Hargitayt Magyarországon mindenki ismeri és elismeri. Tusupról pedig azt se tudtuk, hogy a világon van. Úgyhogy a szememben ő a senki.
Miután pedig megírták, hogy Katinka egyik rosszabb edzőeredménye után Tusup azt mondta, "fulladt volna inkább bele", én olyan nagy jövőt nem jósolok ennek a kapcsolatnak. Ráadásul aki ilyen bunkó és tiszteletlen, az ki fog ütközni a párkapcsolatában is. Benézi ezt Katinka, de ne legyen igazam...

Gyárfásról elhiszem, hogy neki a hatalom és a pénz a lényeg. De Hargitay sikeres ember, mint állatorvos is, nem tartom valószínűnek, hogy rá van szorulva az úszószövetség pénzére. Szerintem az úszósport érdekében vállalta el a posztot, és el tudom képzelni, hogy ha ilyen hangnem marad ott az uralkodó, akkor hagyni fogja ezt az egész szemétdombot a fenébe! És szerintem akkor dönt jól.
A lenyeg szerintem hogy Katinkat ugy biztatja ahogy, es ezzel Magyarorszagnak szerez érmeket!
 
Ok tevedtem nem a MOB hoz hanem a FIFA hoz akar fel fele bukni. Erdekes most megis csak kell a diplomaciai keszseg?
Melitta! Te most viccelsz?! Vagy csak provokálsz?!?? Az, hogy "nem lehet elefant modjara viselkedni a porcelan boltba" igaz. Csak hogy Hargitay nem is így tett. Ezt honnan veszed? Ezt is a nemzeti Sport írta?:)
A FIFA a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség, furcsállanám, ha Gyárfás oda igyekezne. Én FINA-t írtam. Az kicsit (nagyon) mást jelent. És nem "felfelé akar bukni", hanem a nemzetközi szövetség akarja jelölni - mert jó sportdiplomata. És azért van most Windsorban, mert a FINA ott ülésezik, és ő az egyik alelnök.
Én részemről a továbbiakban értelmetlennek tartom a tárgyi tévedéseid javítását, a vélemény pedig szabad...
 
Gepelesi hiba, targyi tevedest kizarja. De nem kotelezo velem tarsalognod.Hargitay kavarja a bilit, mert o nyilatkozgat hogy o nem egy senki. Talan jobb lenne ha az uszokrol beszelne es nem a velt serelmeivel traktalna a mediat. Neked is ajanlanam a temarol tarsalogjal es ne velem foglalkozzal.

***************
Miert nem szerveznek a "tamogatott szervezetek" Windsorba egy szurkoloi tabort Torontobol, Hamiltonbol Londonbol?
 
Hargitay ezt nyilatkozta:

"Valójában az történt, hogy próbáltam Katinka és Shane figyelmét felhívni arra, hogy mindent meg lehet beszélni. (...) Shane erre úgy reagált, hogy ő nem fog nekem letérdelni és megcsókolni a gyűrűmet, mert én az ő szemében egy senki vagyok, nem becsül semmire, nem ismer el engem. Nem volt kiabálás, nem volt indulat benne. Csak simán közölte" - közölte a 24.hu egy Hargitay interjúban, hozzátette, kikéri magának, hogy az úszással kapcsolatban Magyarországon egy külföldi "lesenkizhesse"."

Hargitay egy intelligens ember. Biztos vagyok benne, hogy normális hangon beszélt Tusuppal. Tusup pedig nagyképű bunkó módon viselkedett (mivelhogy az is). Nincs ezen mit szépíteni.
Mondjuk tőle, aki azt mondja a feleségéről, hogy "fulladt volna inkább bele", nem is várok jobbat. Én inkább Katinkán csodálkozom. Ha lett volna benne tisztelet a sport és a sporttársai iránt, akkor nem hagyta volna, hogy a férje így beszéljen egy magyar úszólegendával. Mert Hargitay igenis az. Ő nem Kis és nem Gyárfás. Ő valóban név a magyar úszósportban. Ezt Katinkának tudnia kellene, és meg kellene adnia neki a tiszteletet, és ezt el kéne várnia a férjétől is. Nekem ez a véleményem. De tudtam első pillanattól, amikor Gyárfásék belevonták Hargitayt, hogy ő sem fogja megúszni ezt a sárdobálást. Bár örülök, hogy Gyárfást sikerül kipenderíteni onnan, Katinka ezzel nagyot csúszott a szememben. A férjét eddig se néztem sokba ("fulladt volna inkább bele", az én szememben már ezzel leírta magát.)

Amúgy meg teszek az egész úszósportra magasról. Nekem az egész csak annyit jelent, hogy nincs többé Dagály, szóval utálom az egészet, vizes vébéstől mindenestől!
 
Az itteni nyilatkozatra volt valasz. Lebacarintas utan.
„Ez akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?" – szóltak a kapitány első szavai Hosszúnak, aki a férjével egy ideig tűrte az emelt hangot, aztán idő előtt távoztak a helyszínről...
Ha otthagytak akkor mikor senkihazizta le?
 
Nem igazan lehet hinni,Hargitainak se mert egy beszelgetes nem fajulhat idaig csak ha adok kapok es vita van.
Lesenkiznek valakit az nem ugy zajlik hogy normalis hangu beszelgetes van es egyszer csak valaki beszol....... Altalabn a felso C -rol beszel valaki mire a valasz nem lehet mas....
A magyar media viszont mellette all, es nem Shen mellett. Nem biztos az Orgigo es a tobbi media a frankot irja ez ugyben.
Egyet felejt o is el , a sportolo hozza az eredmenyeket es hozza kell igazodni. Roluk szol most a dolog rajuk kell fokuszalni es nem a nezet kolonbsegekre.
Egy vilagbajnoknak el tudom kepzelni milyen nehez ezt a fonokosdit lenyelni hogy kiadja az ukaszt, hogy megmondja mit csinaljonak.
Nem tetszik az se hogy Shane nem magyar.....ebbe aztan allandoan bele lehet kotni. Kiss urnak minden megbocsajthato olyan nimbusz ovezi pedig.......Shane ha fejre allna akkor se lenne jo. Ilyen kapcsolatnal nem lehet fonokosdit jatszani csak barati egyenrangu tarsalgast folytatni.
Regen mikor elet hala ura volt egy sport vezeto ma legkevesbe van ilyen pozicioba.
A penz ami azert mozgatja a sportot, Katinka a legtobb penz hozo versenyzo amibol lehet a uszoszovetsegnek fonokosdit jatszani es razni a rongyot. MAgyar szinekbe indul a nyert penz 60% kapjak utana a sport vezetok a szovetseg.

http://24.hu/sport/2016/12/04/hargi...merikai-raadasul-az-uszasban-azert-az-tulzas/


itt az idézett cikk: http://24.hu/sport/2016/12/04/hargi...merikai-raadasul-az-uszasban-azert-az-tulzas/

természetesen mindenkinek szíve joga annak a félnek igazat adni, aki neki szimpatikus, de tessék szem előtt tartani, amit írtam: pénz, pénz, pénz, hatalom, hatalom és hatalom mindkét fél részéről - ezért is vagyok kíváncsi a végkifejletre, mikor, milyen változás után nyugszik le mindkét oldal (vagy legalább az egyik)
mindenesetre szvsz Hargitay feltett egy költői kérdést (egyértelműen ez volt H.K.-ék célja), Mr. (???) Tusup pedig nem tud viselkedni :) (azzal a beszólással, amikor H.K. nem nyert nekem se lopta be a szívembe magát - lehet bármilyen edző bármilyen eredménnyel, akkor sem mondok ilyet egy átlagemberre sem, nemhogy a házastársamra...szóval egyáltalán nem egy szimpatikus ember - persze lehet én vagyok mimózalelkű :D )
 
Az itteni nyilatkozatra volt valasz. Lebacarintas utan.
„Ez akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?" – szóltak a kapitány első szavai Hosszúnak, aki a férjével egy ideig tűrte az emelt hangot, aztán idő előtt távoztak a helyszínről...
Ha otthagytak akkor mikor senkihazizta le?

Ezek a szavak nem hangoztak el Hargitaytól. Nem bacarintott le senkit.

"Hargitay jelezte, hogy ez nem így történt, a Nemzeti Sport ellenőrizetlen forrásból hamis állításokat jelentetett meg. Most a 24.hu beszélt telefonon az úszókapitánnyal, aki elmondta, valójában az történt, hogy megpróbálta Hosszú Katinka és Shane Tusup figyelmét felhívni arra, hogy mindent meg lehet beszélni."

http://player.hu/sport-3/hargitay-egyaltalan-nem-tamadt-hosszu-katinkara/
 
Volt egy sikeres sportág a magyar élsportban. Jövőre vizes világbajnokságot rendezünk. Pont most jött el az ideje, hogy Tusup és Tusupné jól beleürítsék a beleik tartalmát az állóvízbe. Tőlem még igazuk is lehet, akkor is ellenszenves amit csinálnak és ahogyan csinálják. Különösen az időzítés, ami eleve gyanússá teszi az egész akciójukat, hogy ez a történet nem az igazságról szól.
 
csak azert tartod annak mert NEM ismered
csak addig tartod annak mig fel nem ismered a hatekonysagat
amerikaban igy megy a dolog aki nem odavalo kiebrudaljak oszt jonapot
a modszer hatekony a hatekonysagarol MOST kapnak izelitot
az lehet hogy nem teccik DE az biztos hogy ganezas lesz
meg a malacka is osszefogja kapni a gatyajat mert azeeee a nagyon jotol qrva messze van !!
azeeeee mikor hazaer kerdezd meg mennyire szereti Canadat :D:D
És, ha Amerikában így mennek a dolgok, akkor azt rokonszenvvel kell fogadnom? :o Újabb adalék, hogy ne örvendjek az amerikai szisztéma bevezetésének a környezetemben.
 
Hogy Gyárfással bajuk volt, azt megértem, nyilván a többi úszónak is, különben nem álltak volna melléjük. De mi bajuk van Hargitayval? Azt viszont már nem értem, hogy őt miért kellett ilyen arrogánsan sértegetni. Hogy ha ennyire nem jó Tusupéknek senki és semmi, akkor minek vannak még itt?
 
Hogy Gyárfással bajuk volt, azt megértem, nyilván a többi úszónak is, különben nem álltak volna melléjük. De mi bajuk van Hargitayval? Azt viszont már nem értem, hogy őt miért kellett ilyen arrogánsan sértegetni. Hogy ha ennyire nem jó Tusupéknek senki és semmi, akkor minek vannak még itt?
Ezaz! Miért nem húznak el oda, ahol nem rökönyödnek meg a Tusupék stíljén. Erre mondom, hogy ez a történet nem az igazságról szól.
 
És, ha Amerikában így mennek a dolgok, akkor azt rokonszenvvel kell fogadnom? :o

Én nem hiszem, hogy ott így mennek. Az amerikaiakra éppen hogy az udvariasság és a tapintat jellemző, pláne ha idegen országban nyilvánulnak meg. Legalábbis ez az én megfigyelésem. Tusup szerintem ott is bunkónak számít. És ez nem túl jó ómen Katinkára nézve...
 
Ezek a szavak nem hangoztak el Hargitaytól. Nem bacarintott le senkit.

"Hargitay jelezte, hogy ez nem így történt, a Nemzeti Sport ellenőrizetlen forrásból hamis állításokat jelentetett meg. Most a 24.hu beszélt telefonon az úszókapitánnyal, aki elmondta, valójában az történt, hogy megpróbálta Hosszú Katinka és Shane Tusup figyelmét felhívni arra, hogy mindent meg lehet beszélni."

http://player.hu/sport-3/hargitay-egyaltalan-nem-tamadt-hosszu-katinkara/

Tegnap meg mas cikk nem volt fent mint ez a vitat kivalto ledorongolas. Te hoztad a cafolatot az Orgotol.....utana meg jo magayr szokas szerint ha mar amerikai akkor rugjunk mindnyajan bele egyet. Es hogy oszinte legyek , el is hiszem az eredeti kirohanasat Hargitaynak ,mert ugy gondolhatta, hogy jo messzire vagyunk Bp-tol , itt legalabb megmondhatom a velemenyemet Katinkaeknak. Lehet pechje volt hogy a sport riporter ott volt, es meg talan be se ert a szobajaba Hargitay mikor mar a hir felkerult a netre. Azota mosakodas es tamadas ezerrel, holott szoba se alltak utana vele Katinkaek.
Nincs nagyobb hitele HArgitainak hogy utolag azt mondja nem mondta......te azt es ott es annak hiszel akinek akarsz.

Sport vezetonek de barmilyen vezetonek se verseny elott se egy fontos dontes elott nem teszek szemrehanyast nem akarom tisztazni a vitas ugyeket mert a versenyre kell koncentralni, gondolom ezert is hagytak fakepnel azonnal Hargitayt.
NEki mi celja?talan Gyarfasnal akar bevagodni legalabb ott lassa milyen hu csatlosa, ha repul akkor neki is legyen helye Gyarfas jovobeni nemzetkozi szintu loti futi allasra.
 
Egy bunkó paraszt jenkinek miért ne mondanák, hogy az? Azon se csodálkozhatna, ha valaki jól szájba vágná itthon. Fogja az asszonykáját, aztán huzzanak nyugodtan a náthásba.

Legalabb akkora bunkosag volt Hargitai beszolasai.
jelenleg Katinka hozza az aranyakat magyar szinekbe se Gyarfas se nem Hargitay.
Jo par magyarnak mondtatok mar hogy huzzon el a nathasba.
Akar a Nobel dijasokat is kivehetitek ezzel az erovel a magyar lexikonokbol es minden magyart aki letette a nevjegyet a vilagba.

Te mivel rukkolsz elo ?mit csinaltal hogy buszkek lehetunk rad? mert az a szoveg nem nyero.
 
Ezt akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?” – esett neki Hargitay András szövetségi kapitány a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkának a rövid pályás úszó-világbajnokság helyszínén, a kanadai Windsorban, ahol nem csitulnak a kedélyek a magyar válogatott körül.


Sajnos a Windsorból kapott információk alapján a magyar csapat háza táján sok minden van, csak nyugalom nincsen. Csütörtökön hajnalban az edzők megbeszélésén Hargitay András kemény szavakkal esett neki háromszoros olimpiai bajnokunknak, Hosszú Katinkának, aki egyébként csak azért tartózkodott ott a megbeszélésén, hogy férjének, Shane Tusupnak fordítson.

„Ez akartad, Katinka? Örülsz neki? Ez volt a célod?" – szóltak a kapitány első szavai Hosszúnak, aki a férjével egy ideig tűrte az emelt hangot, aztán idő előtt távoztak a helyszínről...

Nagy hullámok voltak az elmúlt időben, aminek egy hirtelen bejelentés lett a vége, ez nyilvánvalóan hatott mindenkire – felelte a Nemzeti Sportnak Hargitay András szövetségi kapitány. – Vannak, akik örvendenek, vannak, akik elgondolkodnak a következményeken. Ennek kapcsán hívtam össze csapattalálkozót az első adandó alkalommal, még csütörtök délután – hiszen a válogatott három csoportban utazott a Lufthansa-sztrájk miatt –, amelyen azt kértem a versenyzőktől, hogy a történteket tegyék félre, kizárólag a versennyel foglalkozzanak. Van véleménye mindenkinek, és ha erről kérdezik, mondja el nyugodtan, senki sincs korlátozva. Az összejövetel edzői megbeszéléssel folytatódott, ezen Hosszú Katinka és Shane Tusup is részt vett. Elhangzott néhány kérdés, felvetés, amelyek alapján azt mondhatom, az álláspontok nem közeledtek.

Kommunikációs blokk van közöttünk, elbeszélünk egymás mellett. Sajnos konkrétumokig ezúttal sem juthattunk el, mert a beszélgetés közepén felálltak, és otthagytak minket. Lehet, hogy nem is plénum előtt kell velük tisztázni a tisztázandókat.
Az összes többi edzővel nagyon hasznos volt a megbeszélés, sok probléma előjött, sokat végig tudtunk beszélni, és megint kiderült, egyik sem olyan, amelyből elnöki lemondásnak kellett volna következnie. Ezek a gondok egy-egy órás tárgyalásokkal rendezhetők, mert én továbbra is úgy látom, a magyar úszósportot nem feszítik generális, drámai problémák. Azt pedig rendkívül jó volt látni, hogy szót tudunk érteni, hogy a kollégák egymással is tudnak beszélgetni.

Csatolás megtekintése 1509390
*
A tévében láttam, sőt hallgattam is a "nagy tekintélyű" Hargitay András "urat". Úgy, de úgy felháborodtam akkor, ahogyan vélekedett Katinkáról, meg a kamera előtt üzengetett Neki, hogy azt le nem tudom írni. No amit a kabala figurákkal is művelnek! Egyenesen vérlázító. Nem rejtem a vékám alá, Katinka valóban robbantott, de nagyon jól tette, teljes szívvel és lélekkel drukkolok, hogy ezt a vircsaftot, ami csak a pénzról szólt - mármint az úszószövetség tagjaira gondolok, felfedte.
 
Hosszú Katinka és Michael Phelps az év úszói
Sorozatban harmadszor választotta az év úszójának Hosszú Katinkát a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA. A férfiaknál Michael Phelps kapta az elismerést, 2012 után másodszor.

A FINA immár második éve egy előre meghatározott kritériumrendszer szerint dönti el, kik kapják az év sportolója díjakat. Úszásban az olimpiai eredmények – csak az egyéni számok –, a világrekordok és a FINA Világkupa-sorozatában elért összetett helyezés, valamint a világranglistákon elért 1-5. hely számított a pontversenybe ebben az évben – derül ki a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) közleményéből.

Ezek alapján Hosszú Katinka ismét megelőzte az amerikai Katie Ledeckyt. Mindketten három-három olimpiai aranyérmet nyertek Rióban. S bár a világrekordok tekintetében Ledecky 3-1-re győzött, mivel januárban is úszott egyet, az ezüstérem és az újabb Világkupa-összetett győzelem, illetve a világranglistás helyezések végül az Iron Ladyt repítették az élre.

"Először is a nagypapámnak szeretném megköszönni ezt az elismerést, négyéves voltam, amikor megmondta, hogy egyszer olimpiai bajnok leszek. Kicsit hosszú időt kellett várnia, huszonhárom évet, hogy kiderüljön, igaza van. És persze szeretném megköszönni férjemnek és edzőmnek, Shane-nek, hogy megmutatta az utat, és lehetővé tette, hogy beigazolódjon nagypapám jóslata" – mondta a MÚSZ szerint köszönőbeszédében Hosszú Katinka.

A háromszoros olimpiai bajnok a díjkiosztó után a Facebookon is köszönetet mondott:

Köszönöm a FINA 2016 Év Legjobb Női Úszója díjat! És még nincs is vége az évnek, Köszönöm a rengeteg támogatást itt, az oldalamon, Tőletek, visztek előre!


Katie Ledecky az év csúcsteljesítményéért járó különdíjat érdemelte ki a 400 gyorson elért, 1024 FINA-pontot érő világcsúcsáért. Ugyanez az elismerés a brit Adam Peatynek jutott a férfiaknál – ő a 100 mellen felállított rekordjával lett a legjobb. Az év legjobbja a Rióban újabb elképesztő produkcióval előrukkoló Michael Phelps lett.

Ami a többi sportágat illeti, a nyíltvízi úszóknál a két holland olimpiai bajnok, Ferry Weertman és Sharon van Rouwendaal kapta a díjat, a műugróknál a két kínai riói duplázó, a férfiaknál a 10 méteres egyénit és szinkron megnyerő Chen Aisen, a nőknél a 3 méteren hasonló eredményt elért Shi Tingmao lett a legjobb.

A szinkronúszóknál a két orosz géniusz, Natalja Iscsenko és Szvetlana Romasina, az óriástoronyugróknál az idei világkupán diadalmaskodó brit Gary Hunt és kanadai Lysenne Richard vehette át a trófeát.

Vízilabdában a két olimpiai aranyérmes, a szerb férfi és az amerikai női válogatott kapott elismerést.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,294
Tagok
615,789
Legújabb tagunk
vireni
Oldal tetejére