Hírek „Ki tudja, én vagyok-e az igazi apád” – viccelődött Károly király Harry herceggel, aki nehezen nyelte le ezt a poént

A herceg nem lelkesedett az anyja hűtlenségéről szóló viccért.

A kilencvenes évek közepén sokáig tartotta magát a pletyka, hogy Diana hercegnének viszonya volt a királyi lovasoktató James Hewitt-tal. Ezt később egy 1995-ös tévéinterjúban maga a hercegné is elismerte. Erről Harry herceg is írt új memoárjában, amiből az Independent szemlézett egy részletet. A herceg azt írja, mikor a pletyka keringett a brit médiában a hercegné viszonyáról, apja, Károly király különös tréfákkal fordult fia felé.

Harry ezt úgy vezeti fel a könyvben, hogy a jelenlegi uralkodó imádott anekdotázni, egy esetet mindig felemleget, mikor ellátogatott egy elmegyógyintézetbe. Ott találkozott egy beteg férfival, aki arról mesélt Károlynak, hogy ő a walesi herceg. Erre Károly felemelte az ujját, hogy „nos, te nem lehetsz a walesi herceg, én vagyok a walesi herceg”. Erre a beteg ugyanezt, ugyanazzal a mozdulattal megismételte. Károly levonta a konzekvenciát, miszerint senki nem lehet elég biztos abban, hogy nem „egy fantáziában élünk mindannyian”.

Ki tudja, hogy én vagyok-e az igazi apád? Talán az apád tényleg Broadmoorban van, kedves fiam

– mondta Harrynek nevetgélve, aki nem fogadta jól a viccet, azt írja: rossz ízlésre vall, hogy ezzel próbált poénkodni az apja.
Nevetett és nevetett, bár ez egyáltalán nem volt vicces, tekintve az éppen akkor keringő pletykát, miszerint a tényleges apám anya egyik volt szeretője volt: James Hewitt. A pletyka egyik oka Hewitt őrnagy lángoló vörös haja volt.


Besenyei Balázs

1672996542136.png
 
Persze, hogy Vilmos Károly fia, s igen, a kislány hozza a dédi vonásait.
Mégsem vonták soha kétségbe, hogy Vilmosnak Károly-e az apja, pedig tényleg Diana vonásai dominálnak.

Ebből látszik, hogyan lehet manipulálni a közvéleményt.

Hozd kellemetlen helyzetbe, gyanúsítsd meg, hordj össze hetet-havat.
Mindegy igaz-e.

S tudják: a "köz" ostoba módra csámcsog majd rajta, továbbgörgetve a kitalációkat.
Ha végigfutod a világsajtót, ugyanezt találod. Hosszú évek óta újra meg újra előássák a témát. Egy angol lap évekkel ezelőtt odáig elment, hogy az olvasók között szavazásra bocsájtotta a kérdést. A voksolók 1/3 szerint Károly volt a hunyó, de a 2/3 szerint nem! :D
 
A "memoár" 500 oldal körüli. Rengetegen olvasták, ennek köszönhetően lassan 500 oldalas lesz a könyvben leírt tévedések és csúsztatások listája is. Olyan dolgokban is téved számtalanszor, amelyekben a helyes választ pillanatok alatt kiadja a google.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

clownpepito wrote on Melitta's profile.
Mellita! Már bocsánat, de az nem éppen demokratikus, hogy ez a szánalmas figura nyilvánosan piszkál, aztán ha válaszolok, akkor csak az én hozzászólásomat törlöd. A te értékrendszered szerint ez okés? Mert ha igen, akkor nem vagy jobb ennél az egyértelműen kötözködésre vágyó alaknál.
Kicsicsillag95 wrote on Ajuda67's profile.
Szia, engem az érdekelne, hogy Thea Harrison könyveinek fordítását folytatni fogod? Nagyon szeretem a könyveit :) Köszi!
Kicsicsillag95 wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a fordítást :)

Statisztikák

Témák
37,621
Üzenet
4,672,658
Tagok
607,472
Legújabb tagunk
LGZsuzsi
Oldal tetejére