287 dollárra bírságoltak egy kanadait, aki egy gyorsétterem kiadóablakánál várakozva sms-ezett

Kicsit szőrösszívűen értelmezte a KRESZ előírásait az a kanadai rendőr, aki Beaumontban 287 dollárra bírságolta azt a sofőrt, aki egy gyorsétterem kiadóablakánál várakozva sms-ezett.

A kanadai KRESZ előírásai szerint "figyelmetlen vezetésért" (distracted driving) bárkit meg lehet büntetni, aki "bármilyen, közforgalom számára hozzáférhető úton" vezetés közben telefonál.

Szorosan értelmezve a szabályt ez azokra az esetekre is vonatkozik, amikor a sofőr valójában nem vezet, hanem a megbírságolt sofőrhöz, A. J. Daousthoz hasonlóan éppen várakoznak.

"Nevetséges. Kicsit szigorúnak érzem" - mondta a büntetésről. Jó kanadaiként persze eszébe sincs küzdeni az igazságtalanság ellen, bár azért a bíróságon megpróbálja majd mérsékelni a büntetést. (Via Fox)/444.

poloce1.jpg
 
Jó szabály, azonban hozzá kell tenni, hogy kissé feszesen alkalmazta a rend szigorú őrzője.
Tény azonban, hogy az eset nem a megállás kategóriájába tartozik, ami a vezető szándékából történő forgalomból való kikapcsolódást jelenti, és melynek szándékát minden esetben irányjelzővel kell jelezni.
Most jöhet a kifogás arra vonatkozóan, hogy: Amennyiben a gépjármű megáll, akár csak piros lámpánál vagy azért, mert előtte feltorlódott a forgalom, akkor a büntetés nem áll meg. Igen ám, azonban ezek az esetek nem a vezető szándékától függenek, mint ahogyan a gyorsétterem kiadó ablakánál történő megállás sem, hiszen itt sem a megállás a szándék, hanem az azon a "bármilyen, közforgalom számára hozzáférhető úton" történő szolgáltatás igénybevétele, amelynek pontosan ez az egyik funkcionális kelléke, és mint ahogyan egy autópálya fizető kapujánál sem a megállás szándékával fékezünk és az irányjelzőt sem használjuk a közforgalomban történő ügyködésünk során.
Azért, hozzá kell tennem, hogy a vezetés egyik fontos kelléke az, hogy a környezetben történő mozgásokat folyamatosan figyelemmel kell kísérni még akkor is, ha valamilyen külső ok - mint egy hamburgerre való várakozás a gyorsétteremnél- miatt kell megállni. Mert mivé is lesz a világ, ha a kiadó ablaknál megjelenő csinos hölgy már átadná a kalóriaszegény olajban megsütött, szénhidrátokkal és többszörösen telített zsírokat tartalmazó kaját, de a mi figyelmünket teljes mértékben elvonó SMS-ezés miatt ez az adott percben meghiúsul, és amely miatt a mögöttünk ultra-éhesen várakozó sofőr ideges lesz és ennek következtében egy későbbi időpontban pontosan a mi nemtörődöm magatartásunk által kiváltott idegfeszültség miatt kialakuló agresszivitása egy közúti baleset káoszát vonja maga után, amely a fél város közlekedését akár hosszú órákra is megbéníthatja.
Hát, ezek ismeretében lehet ilyen tudattal tovább élni....? És nem vizionálom tovább a számos végkifejlet tragikus lehetőségeit. :D
És valóban, mi lehet az a nagyon fontos SMS küldés, vagy fogadás, hogy a KRESZ szabályainak ilyen durva és önző módon történő szándékos felrúgását elkövessük? :D :D :D
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,801,833
Tagok
615,733
Legújabb tagunk
kocsis.ilona82
Oldal tetejére