A magyarság mitológiája, ősi küldetése

Bihar

Kitiltott (BANned)
Kossuth Rádió, a nagy tanító...
Nem csalódtam benne. Ma is mit bír/tud mondani, mielőtt Taszárról szól a harang? Hát, hogy Taszár szláv név...csak így, minden indoklás nélkűl.
Sok hasonlót hallottam már a nemes Hírharangtól és igyekszem is megtanuni...Például Csongrád is szláv és -micsoda különösség- még Egyházasdengeleg is, ez a kis nógrádi falu. Dengeleg az bizony döngöleg, és ez pedig vertfalat jelent, de egyháza (temploma) is volt, döndöltfalú házai is voltak..Ha Csongrád vagy Taszár nevét ősi névadónkban keressük, hát ezek pedig FÉRAN NEVEK a FÉRAN pedig egy ősi -hunfajú népeknél használt- névadó, melyből a sámán vagy táltos választott nevet az újszülöttnek...Taszár pl a Tas közelében van a névadóban és áprilisban ünneplik..Azonban -mitad a Teremtő- Csongrád is FÉRAN név..De ezek csak példák lennének.
DE mit kerestek szlávok Csongrádon, Taszáron és Dengelegen és sok más helyen? Ezenkívűl: mit keresünk mi magyarok itt? Mikor menjünk el?
Hová menjünk Suboticára, Bratislavára, Cluj Napocára vagy a semmibe?
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A FÉRAN NÉVADÓ megtalálható az Arvisura 2. kötetének végefelé. Két változata van a neveknek: méghozzá az un ataiszi és egy újabb. Mindkettő sok női (AN) és férfi (FÉR) nevet tartalmaz az év minden napjára vonatkozóan.
Az ataiszit még Van készítette, az édesanyjával, Anyahitával (Boldogasszonnyal). Van pedig az uruki vagy -másnéven- az ősmagyar vallást alapította.
Mielőtt a Kossuth Rádió az éterbe kiabálná a butaságait a településneveinkről, jólenne, he megnéznék a FÉRANT is.
 

petzso

Állandó Tag
Állandó Tag
A FÉRAN NÉVADÓ megtalálható az Arvisura 2. kötetének végefelé. Két változata van a neveknek: méghozzá az un ataiszi és egy újabb. Mindkettő sok női (AN) és férfi (FÉR) nevet tartalmaz az év minden napjára vonatkozóan.
Az ataiszit még Van készítette, az édesanyjával, Anyahitával (Boldogasszonnyal). Van pedig az uruki vagy -másnéven- az ősmagyar vallást alapította.
Mielőtt a Kossuth Rádió az éterbe kiabálná a butaságait a településneveinkről, jólenne, he megnéznék a FÉRANT is.

"A FÉRAN NÉVADÓ megtalálható az Arvisura 2. kötetének végefelé."

Muszáj Neked itt is az arvisurádat erőltetni? Tudtommal 3 rovat is foglalkozik szeretet témáddal.:-(((((
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
A névadásokat általában a fősámán (a Magyar Törzszöv. honfoglalásáig) később főtáltos intézte, az ő feladatai közé tartozott. A névadások legnagyobb része különböző korokban élt magyar, vagy közeli rokonnépeink sámán-táltos nevei alapján történt. Álmos után Gyula fia lett a főtáltos.
Nagyon sok példája van ennek a mai is többnyire megfejthető szokásnak, névadásnak. Barcika pl női név, egyik ismert viselője -rimalány volt- ie. 2100 körűl élt. Vadna (Kazincbarcika fölött) például a jézusi időkben jött be csapatával az országban és a szlávokkal vívott egyik csetepatéban esett el.
A Buda név például már jóval nehezebben megfejthető ősi név. Buda volt az utolsó ataiszi fejedelem egyik fiának neve, ő építette fel Úr városát sumerföldön. De Buda a neve Atilla bátyjának is..és ez a név torzult Buddhává is...
A kölönböző Báta nevű települések nevei pedig avar nevek -de FÉRAN nevek- mert az avar papokat bátáknak nevezték. A Gyula ősi FÉRAN név szintén. Általában, vagy sokszor a besenyő fejedelmek viselték.
A Tisza pedig nagy valószínűséggel az első sámán letelepedettek közűl Tisza jaku sámán nevét viseli. Jászberény egyértelműen olyan összetett név, mely a jászok Berény nevű sámánjáról neveztek el, aki valamikor Balog ideérkezése (ie. 3775) korában szintén Baloggal érkezett.
Debrecen a Baloggal érkezett Tímár nevű táltos már ittszületett fiának neve, századosfalunak épült, ie. 3770 körűl.
Eger..Eged nyugati szkíta fejedelem neve volt, ő Jézus idején élt itt és emberei építették fel Egert. Gyöngyös hasonlóan az előbbiekhez Gyöngyös fejedelem neve, aki a Dunántúlról költözött ide . Létezik - az előbbi okán- a Dunántúlon egy Gyöngyös patak is..Mezőkövesd..Kövesd Eged bátyja volt, ordoszi fősámán és később kínai császár.
Békés város neve Békés fejedelemtől ered, akit még az előbb említett Balog váltott le -halálakor- azután a fejedelmi pozícióban..
Pécs neve Pécs Tórtemtől "ered", a várost szkíták alapították a Pannonkorben (ie. 800 körűl). Sopron pedig Pannon unokája. Kőszeg Sopron egyik vitéze volt. veszprém Pannon dédunokája volt.
Pest...azoknak a kis vasolvasztó kohóknak a neve, mellyet a Dunaparton létesítettek Atilla idejében.
Eszék..Kadosa magyar fejedelem öccsénak neve a Magyar Törzsszövetség idejéből, az apjuk neve Gál volt. Szöged Dédes és Maros fiának neve, Dédes Atilla unokahuga volt (Bősárkány Dédes anyjának neve). Szabadka Jazig jász fejedelem feleségének neve, a jászok ELSŐ honfoglalásának idejéből (Jézus korából).
Majsa ((Kiskunmajsa)) kun fejedelem neve, a kunok közvetlenűl az első jász honfoglalás után érkeztek (iu. 24).
Az Árpád név elemzése roppant hosszú lenne. Az Árpádok még Észak-Mezopotámiáig is követhetőek, Itt máig megvan Árpacsíje és az Árpádvár romjai dettó. Az első Árpád itt élt ie. 4000 körűl (l: Obrusánszky Borbála tanulmányát). A világon az Árpádok családfája a leghosszabb. Gilgames pl úgy volt Árpád, hogy ennek született, azonban utólag vette fel a Gilgames nevet (erre akkor mód volt egy személyes hősi cselekmény okán megtehették), ő ie. 3500 körűl élt.
Parajd az első betelepülő széki hunok sámánja volt (ie. 4000 körűl).-
Torda az Atilla után ittmaradó hunok fejedelemasszonyának (Lonának, Tündér Ilonának) a fia volt, ie. 500 körűl élt.Verecke ősi Féran név, pl Árpád második feleségének, Eperjesnek is Verecke (kabar fejedelem) volt az apja.
Bihar volt az aki az Indushoz nagylétszámú csapattal elkalandozva itt élt sokáig, majd 12 év multán visszajött Ordoszba (ie. 2800 körűl). Már ekkor hun telepeseket is talált itt. Ő honosítja meg azután a szarvasmarhatenyésztést és a koracélgyártáshoz is köze volt, a Dernő nevű fősámánnal.
Nem folytatom, mert több int 3000 település van a mai országban ...
 

doncsodani

Állandó Tag
Állandó Tag
Minden ősi műveltségű nép mítoszai tudnak az aranykorról, amikor a földi élet még összhangban volt az égi törvényekkel.
Ez az aranykor Kr.e 10 998-8838-ig tartott, amikor a Nap az Oroszlán csillagképében vándorolt. Ezt követően a nap a Rák csillagképében járt 2160 esztendőn keresztül, 8838-6678-ig. A Rák hatásai érvényesültek: az emberek nyughatatlanná váltak, szervezkedtek, csoportok alakultak. Ebből a korszakból származnak a Hold-kultusz emlékei, s valószínűleg a matriarchátus is.

[FONT=&quot]Az Ikrek csillagképpel, Kr.e. 6678-4518, már a történeti idők küszöbére léptünk. Kettőséget jelez (szellem-anyag), pozitív kor, melyet az Édenkert egy késői sugara fényesít meg. Ez a kor a magas kultúrák kezdete. Nagy szellemi, technikai és építészeti alkotások születnek. Ebben az időben rögzülnek és kapják meg ismert alakjukat a teremtésmondák, a szellem és fénymítoszok, a napkultuszok. (Biblia, Védák, görög és egyiptomi ikeristenek, Hunor-Magyar. Általában létrehozza a magasabb rendű vallási és állami (a kettő egy!) közösségek normáit és szervezeteit[/FONT]
 

doncsodani

Állandó Tag
Állandó Tag
Diószegi Vilmos: A pogány magyarok hitvilága c. könyvből idézek. A magyar mesekincsben a hős parázzsal eteti meg táltoslovát..... a dobnak a sámánkodás (tehát a rajta való "lovaglás") megkezdése előtti tűz fölé tartás elmaradhatatlan mozzanata....nemcsak a sámán lovának tekintik a sámándobot, hanem lónak is nevezik.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Pusztaszer 896. junius: szavazás. Mit használjanak: sámánt, táltost, bátot(avar)? A táltos győz. Azóta táltosnak nevezik...
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
nem szedtem kedves don...olvastam. Ráadásul nem ennyire élénk a fantáziám...viszont a tiéd nagyon zsibbadtnak látszik. A fejedelmek vagy az Öregek Tanácsa minden jelentős kérdésben szavazott.
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
Köszönöm olvastam és olvastam sok ilyesmit. Tupírozott szövegek tartoznak többnyire az ilyesmikhez. De mondjuk Anonymus neve, személye (Pósa András) a mai napig gumicsont. Ez a bákom nem írás, csak néhány betű, melynek keletkezési ideje nem ismert. Piramis?
Jóval érdekesebb ennél pl Sába hajdani templomában az ablakszegényen lévő véset.
Bosznoiában lépcsőkkel kiegészített és kicsit itt és ott megfaragott mészkő-dolomit dombok vannak, belső folyosóval, ezek természetes képződmények.
 

doncsodani

Állandó Tag
Állandó Tag
Írja az Arvisura? Az, hogy nem fogadunk el mindent feltétel nélkül még nem zsibbadság észlény. A döntést a tanácskozás után a vezető hozza.
 

doncsodani

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Arvisura szerint Tonuzoba ölette meg Imre herceget, ezért ölette meg István. Tonuzoba jelentése okos vagy biztosan tudod. Akkor Wass Albert miért ezt írja a regényében:
– Keresztelkedjetek meg, te és a néped – mondta Tonuzobának István király –
, és nem lesz bántódástok.
V
an még egy költői kérdésem. A medvetoros évszámolás elhagyásáról mikor szavazott az Öregek Tanácsa?
 

Bihar

Kitiltott (BANned)
sajnálatos, hogy nem ismered mit ír az Arvisura IMRÉRŐL. Azt írja, hogy egy vadászaton -Biharban- egy előre készített gödörbe zuhant, ahol egy vadkan várta...Koppányért. A gödör csak végkifejlet. Koppány halála után készültek a besenyők erre a tettre (vérbosszúra) mert Koppány besenyőnek számított...Vajk is rettegett ettől és tudta, nem ússza meg....Ezt írja az Arvisura.
 
Oldal tetejére