A magyarság mitológiája, ősi küldetése

alberth témája a 'Őstörténet' fórumban , 2006 Szeptember 10.

 1. Dzsin68

  Dzsin68 Új tag

  E forrás állítólag az iráni Iszfahán Szurb Khács nevű örmény kolostorából származik. "Mint a legtöbb iráni nagyvárosban, Iszfahánban és környékén is élnek örmények. Ilyen nevű kolostor azonban nem létezik, és a szöveget se fényképen, se fénymásolaton, se mikrofilmen nem látta még senki" - mondja a Heti Válasznak Sárközy Miklós iranista, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Iszfaháni_kódex
   
  sjandi és Gagul kedveli ezt.
 2. Dzsin68

  Dzsin68 Új tag

  Ezt ugye te sem gondoltad komolyan???
  Mert akkor ugye a brit trónörökös meg végképp Árpád-házi, ugye ezt nem is kérdőjeleznéd meg ??
  http://lexikon.katolikus.hu/H/Hunyadi.html
  Azért mindent nem kell elhinni .
   
 3. CUKRI

  CUKRI Állandó Tag

  Csak néhány enyhén elfogult embernek. Nem bántásból, csak utalásból!!! Itt a megdönthetetlen bizonyíték, hogy már az ősember korában voltak bevásárló központok!!
  ős.jpg
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 4. CUKRI

  CUKRI Állandó Tag

  Ha már katolikus...akkor kételkedésre van elég okom. Ugyanis a katolikus egyház a történelem egyik nagy hamisítója! Főleg itthon István óta!
   
  nemesibolya, Kyra_, Sz.Zsolt és 1 másik tag kedveli ezt.
 5. Sz.Zsolt

  Sz.Zsolt Új tag

  Zakár András, Geönceöl Gyula, Sárkány Kálmán, Kolozsvári Grandpierre Endre, Blaskovics József és mások kitartó, találékony, szorgalmas munkájának eredményeként 1988-ban nyugaton megjlent egy szerény magyar nyelvű könyv, amely "A magyarok története" címet viselte.Ez az egyszerű, de nagyon fontos munka egy 1543-ban eltűnt Magyar Krónika feldolgozása.Ez a sokáig ismeretlen magyar krónika 1543-ban a Székesfehérvárt elfoglaló török csapatok kezébe került, akik a könyvtárt fosztogatták. Az összerabolt iratok, könyvek egy része Isztambulba került a latin nyelvű magyar krónikával együtt.
  Itt talált rá a szultán tolmácsa, aki magyar származású volt. Ő latinról törökre fordította a 210 oldalas krónikát, amely ezután kb. 300 évig szunnyadt a polcokon, amíg egy magyarországi kutató bukkant rá, aki írt róla, de újból félre lett téve a szöveg.
  1971-ben néhány lelkes magyar kutató tudomására jutott ősi krónikánk létezése. Ők addig ügyeskedtek nagy leleményességel, amíg meg tudták szerezni a török fordítás szövegét, annak ellenére, hogy magyar ellenes erők akadályozták e fontos munka nyilvánosságra hozatalát. 17 évig tartott a küzdelem, mely végül is eredménnyel járt és egyik tudós társuk, Blaskovics József magyarra fordította a szöveget. Ezt "A magyarok története" címen könyv formájában ki is adták.
  Az értékes munka 19.-20. oldalain ősvallásunkra rávilágitó részek találhatók.
  Krónikánk elmondja, hogy Nimród király (a szövegben Nemród formában írva) első két gyermeke MAGOR és HUNOR volt.(Ebben a sorrendben.) Felnőtt korukban egy nap apjuk vadászatra vitte őket. Nimród vadra bukkant és utána eredt.
  Fiai másfelé cserkésztek. Egyszer csak feltűnt előttük egy csodálatosan ragyogó vad, melyet MAGOR és HUNOR hosszú ideig lovon követett, de az Adzsem tartomány határán, a Kaukázusnál a hegyek között eltűnt.
  A két királyfi visszatért apjukhoz és kérték őt, hogy azon a helyen, a hegyes vidéken épitessen számukra egy monostort, ahová elvonulhatnak a világtól.
  Majd így folytatja a krónika:
  ..."Nemród kérésüket meghallgatta, és parancsot adott, hogy azon a helyen egy monostort épitsenek. Miután a monostor felépült és elkészült, a két királyfi beleköltözött, hogy saját hitvallásuk szerinti imádságokkal foglalkozva jó ideig ott töltsék életüket.
  Ők azután azon a helyen sok hónapon és éven keresztül laktak. A világi néppel nem érintkeztek, imádsággal, elmélkedéssel foglalkoztak, s a világ örömeiről lemondtak.
  Ily módon öt évig laktak a monostorban, és ott nyugodtan éltek.
  A hatodik év kezdetén... egy titokzatos személy érkezett hozzájuk... A két legény... elhatározta, hogy a monostort elhagyja..."
  Történelmünkből, valahogy ezt a részt, sok más fontos eseménnyel együtt kihagyták. Vajon miért?
   
  phoenyx és Kicsi Fecske kedveli ezt.
 6. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

 7. furrier.

  furrier. Őstag

 8. szakal006

  szakal006 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Bocsi a kicst of-ért, de ez a téma, ahol leginkább megkérdezhetem.

  Tudtok valamit a Kanadai Magyar Egyházról (a Turániak utódjára gondolva), web-es eléréssel? Működik még?
  Mert innen kismagyarországról nem igazán találok róla semmit.

  Előre is köszi

  Szakál
   
 9. Kyra_

  Kyra_ Kitiltott (BANned)

  Szerintem írj privit egyenesen Melittának, ha valaki, akkor ő biztos ismer minden kanadai-magyar szervezetet.
   
  Kicsi Fecske kedveli ezt.
 10. Kicsi Fecske

  Kicsi Fecske Állandó Tag

  Baráthosi Balogh Benedek, A hunok három birodalma könyvet is érdemes elolvasni. Úgyis az I István király minden emléket eltörölt, elégettetett, ez a könyv kínai feljegyzések alapján íródott. Nagyon jó. Legalább fogalmunk van arról az időről, míg magyar vezérekkel visszajöttek a hunok a kárpát medencébe Atilla halála után Árpád vezetésével.
  A HUNOK HÁROM VILÁGBIRODALMA” című ezen kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánlom, akik az alábbi tartalom alapján kedvet kapnak a könyv mielőbbi forgatásához. A művet 1930-ben adták ki és a kinai kronikákból merített amik több ezer évesek. Gyanítom ezeknek több valóság alapja van,mint bárminek,mert a keresztény egyház István királlyal ,minden írásos emléket bezúzatott.
  Tartalom:
  - A hunfajta népek legrégibb története.
  - Kína hun hódoltságban.
  - Kína szabadségharcai.
  - A Keleti Hun Világbirodalom.
  - A Hun Világbirodalom bomlása.
  - A Hun Birodalom bukása.
  - Csitki turkesztáni Hun Birodalma.
  - A hódolt Hunország további sorsa.
  - Az ősi hunság műveltsége.
  - A Nyugati Hun Világbirodalom.

  Innen le lehet tölteni: #2225
  Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
  Sok szeretettel Erzsi.
   
  Szpacskó kedveli ezt.
 11. Szpacskó

  Szpacskó Tag

  Főleg fehér hunok és fekete hunok voltak: Góg és Magóg népei. :)
   

Megosztás