A magyarság mitológiája, ősi küldetése

Dzsin68

Új tag
Sziasztok.Kaptam 1 erdekes imailt, amit szeretnek itt kozze tenni.

Date: Sun, 11 Dec 2011 14:00:10 -0800
From: privát adat
Subject: HUN Szótár Iránból
To: privát adat


Miért is HUNGÁRIA Magyarország?
Hun szótár került elő Iránból ie(?): 5-700-ból !!!

Ajánlom Mellár Mihály krétai és Borbola János egyiptomi kutatási
eredményeinek megtekintését is. (rendkívüliek)

Hun-magyar nyelv

Félelmetes.... /!!! Áttörés a nyelvészetben!

*

Ennek a villámlevélnek a célja az elhallgatás falának áttörése.

Kérhetem, hogy küldd tovább a mi nyelvünket beszélőknek?!!!
E forrás állítólag az iráni Iszfahán Szurb Khács nevű örmény kolostorából származik. "Mint a legtöbb iráni nagyvárosban, Iszfahánban és környékén is élnek örmények. Ilyen nevű kolostor azonban nem létezik, és a szöveget se fényképen, se fénymásolaton, se mikrofilmen nem látta még senki" - mondja a Heti Válasznak Sárközy Miklós iranista, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Iszfaháni_kódex
 

CUKRI

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezt ugye te sem gondoltad komolyan???
Mert akkor ugye a brit trónörökös meg végképp Árpád-házi, ugye ezt nem is kérdőjeleznéd meg ??
http://lexikon.katolikus.hu/H/Hunyadi.html
Azért mindent nem kell elhinni .
Ha már katolikus...akkor kételkedésre van elég okom. Ugyanis a katolikus egyház a történelem egyik nagy hamisítója! Főleg itthon István óta!
 

Sz.Zsolt

Új tag
Zakár András, Geönceöl Gyula, Sárkány Kálmán, Kolozsvári Grandpierre Endre, Blaskovics József és mások kitartó, találékony, szorgalmas munkájának eredményeként 1988-ban nyugaton megjlent egy szerény magyar nyelvű könyv, amely "A magyarok története" címet viselte.Ez az egyszerű, de nagyon fontos munka egy 1543-ban eltűnt Magyar Krónika feldolgozása.Ez a sokáig ismeretlen magyar krónika 1543-ban a Székesfehérvárt elfoglaló török csapatok kezébe került, akik a könyvtárt fosztogatták. Az összerabolt iratok, könyvek egy része Isztambulba került a latin nyelvű magyar krónikával együtt.
Itt talált rá a szultán tolmácsa, aki magyar származású volt. Ő latinról törökre fordította a 210 oldalas krónikát, amely ezután kb. 300 évig szunnyadt a polcokon, amíg egy magyarországi kutató bukkant rá, aki írt róla, de újból félre lett téve a szöveg.
1971-ben néhány lelkes magyar kutató tudomására jutott ősi krónikánk létezése. Ők addig ügyeskedtek nagy leleményességel, amíg meg tudták szerezni a török fordítás szövegét, annak ellenére, hogy magyar ellenes erők akadályozták e fontos munka nyilvánosságra hozatalát. 17 évig tartott a küzdelem, mely végül is eredménnyel járt és egyik tudós társuk, Blaskovics József magyarra fordította a szöveget. Ezt "A magyarok története" címen könyv formájában ki is adták.
Az értékes munka 19.-20. oldalain ősvallásunkra rávilágitó részek találhatók.
Krónikánk elmondja, hogy Nimród király (a szövegben Nemród formában írva) első két gyermeke MAGOR és HUNOR volt.(Ebben a sorrendben.) Felnőtt korukban egy nap apjuk vadászatra vitte őket. Nimród vadra bukkant és utána eredt.
Fiai másfelé cserkésztek. Egyszer csak feltűnt előttük egy csodálatosan ragyogó vad, melyet MAGOR és HUNOR hosszú ideig lovon követett, de az Adzsem tartomány határán, a Kaukázusnál a hegyek között eltűnt.
A két királyfi visszatért apjukhoz és kérték őt, hogy azon a helyen, a hegyes vidéken épitessen számukra egy monostort, ahová elvonulhatnak a világtól.
Majd így folytatja a krónika:
..."Nemród kérésüket meghallgatta, és parancsot adott, hogy azon a helyen egy monostort épitsenek. Miután a monostor felépült és elkészült, a két királyfi beleköltözött, hogy saját hitvallásuk szerinti imádságokkal foglalkozva jó ideig ott töltsék életüket.
Ők azután azon a helyen sok hónapon és éven keresztül laktak. A világi néppel nem érintkeztek, imádsággal, elmélkedéssel foglalkoztak, s a világ örömeiről lemondtak.
Ily módon öt évig laktak a monostorban, és ott nyugodtan éltek.
A hatodik év kezdetén... egy titokzatos személy érkezett hozzájuk... A két legény... elhatározta, hogy a monostort elhagyja..."
Történelmünkből, valahogy ezt a részt, sok más fontos eseménnyel együtt kihagyták. Vajon miért?
 

szakal006

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Bocsi a kicst of-ért, de ez a téma, ahol leginkább megkérdezhetem.

Tudtok valamit a Kanadai Magyar Egyházról (a Turániak utódjára gondolva), web-es eléréssel? Működik még?
Mert innen kismagyarországról nem igazán találok róla semmit.

Előre is köszi

Szakál
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Sziasztok!
Bocsi a kicst of-ért, de ez a téma, ahol leginkább megkérdezhetem.

Tudtok valamit a Kanadai Magyar Egyházról (a Turániak utódjára gondolva), web-es eléréssel? Működik még?
Mert innen kismagyarországról nem igazán találok róla semmit.

Előre is köszi

Szakál

Szerintem írj privit egyenesen Melittának, ha valaki, akkor ő biztos ismer minden kanadai-magyar szervezetet.
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Baráthosi Balogh Benedek, A hunok három birodalma könyvet is érdemes elolvasni. Úgyis az I István király minden emléket eltörölt, elégettetett, ez a könyv kínai feljegyzések alapján íródott. Nagyon jó. Legalább fogalmunk van arról az időről, míg magyar vezérekkel visszajöttek a hunok a kárpát medencébe Atilla halála után Árpád vezetésével.
A HUNOK HÁROM VILÁGBIRODALMA” című ezen kiadványt azoknak az olvasóinknak ajánlom, akik az alábbi tartalom alapján kedvet kapnak a könyv mielőbbi forgatásához. A művet 1930-ben adták ki és a kinai kronikákból merített amik több ezer évesek. Gyanítom ezeknek több valóság alapja van,mint bárminek,mert a keresztény egyház István királlyal ,minden írásos emléket bezúzatott.
Tartalom:
- A hunfajta népek legrégibb története.
- Kína hun hódoltságban.
- Kína szabadségharcai.
- A Keleti Hun Világbirodalom.
- A Hun Világbirodalom bomlása.
- A Hun Birodalom bukása.
- Csitki turkesztáni Hun Birodalma.
- A hódolt Hunország további sorsa.
- Az ősi hunság műveltsége.
- A Nyugati Hun Világbirodalom.

Innen le lehet tölteni: #2225
Legyen nagyon szép, és vidám napotok!
Sok szeretettel Erzsi.
 

tornando

Őstag
Ezüst támogató
Állandó Tag
A bárki mitológiája, divatos ezoterika körébe tartozó. Homályos mítosz több benne a válási hit mint a
történelem tudomány
Épp ezért nem ez a napom amikor ez érdekelne.Elég amit tanítottak tanítanak az iskolában
Majd ez is elmúlik divatja múlt lesz mint minden
Az oktatásnál pedig remélem az alábbira többet fordítanak:

Képzeld, gyermekem középiskolás tanulmányai alatt, a szülőértekezleten került szóba, h a diákok nagyrésze, a sok NAT-beli változtatás eredményeképpen egész egyszerűen nem rendelkezik megfelelő szövegértési képességgel.
 

yeti108

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azért kíváncsi lennék vennék végre az igazi őstörténelmünkre is. Az én időmben letudták két sorban Levédiával, a hét vezérrel meg a finnugorokkal....
 

Regiomontánus

Állandó Tag
Állandó Tag
Én azért kíváncsi lennék vennék végre az igazi őstörténelmünkre is. Az én időmben letudták két sorban Levédiával, a hét vezérrel meg a finnugorokkal....
Hasonló korból, hasonló történelmi tanulmányokkal a háttérben, jobb..., ha azt elfelejtem megfontolással..., csatlakozok az idézett kommenthez. Folyamatosan kutatom, keresem a valódi, igaz, magyar őstörténelmünket.
 
Oldal tetejére