a MOST hatalma

mosthatalma témája a 'Agykontroll' fórumban , 2009 Március 27.

 1. most

  most Állandó Tag

  h nem nehéz néptanitóvá válni ehhez elég egy eszmét magunkévá tenni szellemileg
   
 2. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Ettől még nem vagy tanító, hisz minden tan korlátozz, adj olyan tan amiben nincsenek korlátok, van ilyen?

  Ott a képzeleted tanítása ami egyedi, és nincsenek korlátok benne, és mindenki érti tanító nélkül is;)
   
  Progressor kedveli ezt.
 3. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  ha egy nemelég a hülyességre akkor párosan szép az élet, olyan Oprásan Tolle karöltve, most élik át a semmit
   
 4. bigeleo

  bigeleo Állandó Tag


  Ha valaki vagy valakik ebben hisznek és és ettől tudnak olyan utakat bejárni, amitől teljesebbé válik az életük, azt hiszem nagy hiba és egyben felelősség is elvenni tőlük mindezt, ha az nem rossz irányba visz vagy pozitív mankóként működik. Remélhetőleg mindenkinek megvan a maga hite, amit elfogad, ami irányt mutat neki, amitől vagy amivel jól érzi magát és egyre magasabb szintre léphet. Azonban mindig van egy másik, aki azt sem tudja elfogadni, hanem "lefikázza" (bocs a szóhasználatért). És mi történik, ha a Te hitedről beszélnek így? Azt gondolom, hogy amíg e téren nem ismerjük meg az "abszolút igazságot" a minimum az, hogy a saját véleményünket a tolerancia jegyében fogalmazzuk meg.
   
  ionon kedveli ezt.
 5. most

  most Állandó Tag

  igazság nem létező dolog ... ahol nincs ítélet
   
  ionon kedveli ezt.
 6. Nori62

  Nori62 Állandó Tag

  Ez egy nagyon bölcs megállapítás, de ki vagy mi dönti el, hogy kinek és mi fölött van joga ítélkezni - és főleg milyen módon?
  Én sem hiszek a külső "tanítás" frenetikus erejében, és főleg nem annak a mindenhatóságában. Mert ha valaki nem önmagától, hanem a külső erőktől várja a csodát, akkor az a külső erők függőjévé válhat, és eljuthat oda, hogy azok nélkül nem lesz képes létezni, továbblépni. De ha az elinduláshoz sokaknak van szüksége olyan eszmékre, amelyek kilendítik őket az állóvízből, egy negatív spirálból, és ennek révén találják meg a saját útjukat, azt tiszteletben tudom tartani. Bár megfogalmazom minderről a véleményem, de nem ítélkezem. Nem hiszem, hogy ennyire mindenek felett állók lehetnénk.
   
  ionon és Progressor kedveli ezt.
 7. Progressor

  Progressor Állandó Tag


  Nori62
  !

  Én erre annyit mondok, hogy más fölött nyilván nem uralkodhatsz, viszont önmagad felett igen, és ugyanez vonatkozik az ítélkezésre is.
   
  Nori62 kedveli ezt.
 8. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  tudod a szavakkal zsonglörködik Tolle semmi nem fontos neki, és egyszer csak fontos lesz, de úgy ahogy neki tetszik, nekem azt tetszik hogy nem tetszik amiket tesz mond és ír ZAGYVASÁGNAK tartom szavait (mint Oshoét)te tarhatod az én szavaimat zagyvaságnak és le is írhatod véleményt alkotsz, szabad ezt tennünk IGEN, hisz ezért vagyunk ITT. Kedves mondj érveket a MOSTBÓL és kiderül kinek nincs igaza, de kérlekszépen a te szavaiddal ted a másolatokból elegem van már reagálni szeretnék eredeti gondolatra is, hátha nem lesz zagyvaság a számomra, kérték tőlem nézzem meg a videó üzeneteit és reagáljam le a mostani tudásom szerint, reppentem a helyről nem akarják tudni a véleményt amit szabadon alkotsz Tolle "mesteri" műveiről. vissze vet az utadon amin haladsz az ilyen művek ez a véleményem, ne mond azt hogy a Mostban nem szólt neked senki éveket pazarolsz el a "semmire" szívesen kihíom Tolle mestert egy nyilvános vitára szerinted ki merne állni, vagy bár melyik mestert tanítót a saját tanaiból lenne a vita tárgya, merne Tolle beszélni. kiss a semmiben van helye beszédnek nincs
   
  bigeleo kedveli ezt.
 9. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  ha nem alkotsz véleményt akkor éled a SEMMIT, és megérkeztél az élet elxírjéhez, köszönöm nekedkiss
   
 10. nmarie

  nmarie Silver Tag

  A CanadaHun Rádió december 25-i adását a kívánságok teljesítésére szánjuk.
  Barátoknak, fórumtársaknak, családnak, stb kívánhattok boldog ünnepet.

  A kívánságokat írhatjátok az arra nyílt topikba:
  http://canadahun.com/forum/showthread.php?t=31404
  Ha meglepetésnek szánjátok, akkor priviben, e-mailben, sőt skype-on hanggal is lehet küldeni.
  A kívánt dalt pl. a Zene IV-ből is linkelhetitek.

  e-mail: [email protected]
  Skype: melitta_abraham
   
 11. Nori62

  Nori62 Állandó Tag


  Azt hiszem nem értettél vagy felületesen olvastál. Pont arról beszéltem, hogy megvan a véleményem és azt el is mondom. De nem mindegy, hogy hogyan. Mert az is fontos, hogy különbséget tudjunk tenni a véleménynyilvánítás és az ítélkezés között. Én nem elvenni szeretnék másoktól, hanem adni. Attól, hogy én másként élek és gondolkodom, nem hiszem, hogy mindenkinek csak az a helyes út, amit én annak tartok. De főként nem hülyézem le azokat, akik másként gondolkodnak, mint én. Miért is tenném, legfeljebb tisztelettel elmondom az én tapasztalataimat, hátha azzal segítek?
  Lehet, hogy nekem semmit sem mond egy gondolkodó, de másoknak utat nyit. Talán azért állok szerényebben ehhez a kérdéshez, mert ismerek olyan embereket, akik éppTolle írásait olvasva indultak el egy teljesen más úton, mint amin korábban haladtak. Szerényebbek lettek, elfogadóbbak, másként kezdtek el gondolkodni a világról, átalakult az értékrendjük, és ez segítette hozzá őket, hogy ma már a saját belső értékrendjük szerint tudjanak haladni és fejlődni, ÉLNI. A szemem láttára nagy utat jártak be, ami tiszteletet érdemlő, és nem látszik rajtuk, hogy bármit is elvesztegettek volna. Jó, hogy nem ítélkeztem elhamarkodottan, annak ellenére, hogy megvan a saját utam. Gazdagabb lettem egy tapasztalattal.
   
  ionon kedveli ezt.
 12. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Igazad van, de számomra sok olyan dologról beszél ami nem úgy igaz ahogy Tolle mondja, mert az igazságnak sok-sok arca van, a gondolatnak csak egy arca van(tudatos álomban beszélj Tolle mesterrel ott kiderül az igazsága) ha igaz.kiss
   
  Nori62 kedveli ezt.
 13. seelvuple

  seelvuple Állandó Tag

  Ez az idézet melyik seth könyvből való?
   
 14. seelvuple

  seelvuple Állandó Tag

  Szerintem felesleges(nem feltéltelnül haszontalan) részekre bontani a dolgokat, több lesz az útvesztő bár a választás is könnyebb. De ahová visszafogsz térni egy hatalmas filozófiai kitérővel és ahonnan elindulsz az egyaránt a Most lesz.


   
  Progressor kedveli ezt.
 15. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Most hatalma a tudatlanságod alfája és omegája, mert bedőlsz más hamis tanainak, a tapasztalás mezeje számodra elsődleges, tapasztalni tapasztalat nélkül elfogadni mindent ami utadba kerül, és intelmei szerint nem fontosaK A fák. gondolkodó és tudást adó fákra nincs szüsége, milyen a most hatalma ha nincs benne szüksége csak annak aminek valamiért hasznos, semmit ott a helye élvezze, és vele benne te is. majd ha eluntad a semmi létezéstz indulj el onnan ahol élsz és figyeld az ORGON energiákat amik a fák adnak, és hallgasd a szavaikat amiket gondolatok ként tudod észlelni, figyeld az eseményt mit vált ki belőled, és figyeld és meséld el. isteni fény szaporázza lépteidet amint halkan jössz errefelé
   
 16. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  Szia ionon!

  Mi az az "ORGON" energia,mert erről még nem hallottam.
  Csak a kiváncsiság kedvéért kérdezem,de amúgy értem,hogy miről beszélsz! :)
   
 17. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Nem vagyok Ionon, de rákerestem mert életemben nem hallottam még ilyen elnevezésű energiáról. A kereső szerint:

  Az Orgon energia az, amely lehetővé teszi a kék fényű sugárzást és a biogenezist (biológiai élet teremtési energiáját), a bionok előállítását. Úgy találta, hogy az Orgon energia nem csak az élő anyagokat járja át, hanem az élettelen anyagnak (homok, szén, föld) is jellemzője. Az atmoszféra is át van itatva vele, mivel a nap a fő "forrása"

  Kérdem én, hogy mivan???? :p:p:p Micsoda ügyes felfedezés, hogy minden energiából áll :5: Nem Teremtő energia akart lenni a cikk írója számára is?:confused:

  Másik oldal szerint az Orgon energia:
  Az Orgon energia egy láthatatlan energia, amely az egész Univerzumot áthatja. Magyarul Életerő energia. Az Életerő energia az, amely az élő szervezetet életben tartja és energiával látja el. Minden ami él és mozog, az Életerő energiával rendelkezik.

  Juhuuu, tudtam én, hogy Teremtő energy lesz ez. :D :D :D
   
 18. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  Én sokszor meditáltam nyáron fák és más növények közelében, és én is ismerem az ORGON energiát, mivel sokszor átéltem azt.
  Most megpróbálom elmagyarázni a dolgot.: Az ORGON, az élővilág potenciális, védekező energiája, vagy úgy is mondhatnám, hogy az élőbolygó (a mi esetünkben, a Föld) lelke, életenergiája. Ez a védekező energia, véd minket élőlényeket (persze csak a Földön belül), az Univerzumból áramló, negatív, ártalmas erőktől.
  Minden élőfaj (növény, állat, ember), külön energiaszinttel rendelkezik, de mindhárom esetben kapcsolat lép fel. Mivel a növények a legsebezhetőbbek (a káros hatásokat tekintve), így ők sokkal kevesebb védekező energiával rendelkeznek. A növények után jönnek az állatok, majd az emberi társadalom. Ilyen téren, lényegében lépcsőzetes formát alkot. Ez az életenergia az egészséges szint esetén, kék színű, mikor fogyóban van, akkor zöld, aztán sárga, majd legrosszabb esetben, piros. Ha ez az energia elfogyna, akkor lényegében a Földön, más külső erők uralkodnának.
  Ez az energia, nem a Nap felől jön, hanem egyszerűen mi teremtjük, saját közegünkkel. Egyébként, ez egy egyetemes Teremtői energia, ami az egész légkörben is érzékelhető, de csak itt a Földön belül, mivel közeg.
   
 19. oliyboty

  oliyboty Vendég

  A Teremtő vagyis Isteni energia az kivétel nélkül mindenhol jelen van, nem csak a Földön, bennünk, az élővilágban, hanem az Univerzumban is.
   
 20. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  Ha részese vagy egy Teremtésnek, akkor a te energiád ott megtalálható, de egyébként nem.
   

Megosztás