Amszterdam átvállalja a fiatalok adósságait, hogy új életet kezdhessenek

Ehhez persze el is vár néhány dolgot.

A holland fiatalok egyre növekvő hányadának okoz gondot, hogy a tartozásaik miatt nem találnak állást, vagy nem tudják befejezni felsőoktatási tanulmányaikat. A trend nem csak Hollandiában, hanem számos más európai országban is jellemző, így az Egyesült Királyságban is. A hollandok azonban úgy döntöttek, hogy tesznek ellene: az amszterdami városvezetés úgy döntött, átvállalja ezen tartozások egy részének kifizetését egy kísérleti projekt részeként.

A város egyik hitelbankja folytatja majd le a kivásárláshoz szükséges tárgyalásokat, a programba bekerültek egy részének kedvezményes, a bevételeikhez illesztett törlesztésű hitelkiváltásra lesz lehetőségük, akik pedig vállalják, hogy elvégzik a projekt tréningjeit és tanfolyamait, azoknak a tartozásaik egy jelentős részét egy az egyben elengedik.

A tartozások rengeteg stresszt okoznak. A fiatalok esetében ráadásul nagyban meghatározzák a jövőt is. Ezen fiatalok többsége kis elmaradásokkal kezdte, aztán balszerencséből vagy tudatlanságból egyszer csak olyan helyzetben találták magukat, ahonnan nem tudnak segítség nélkül kimászni. Ezért fogunk segíteni nekik az újrakezdésben.

A projekt februárban indul majd, minden résztvevő kap maga mellé egy coach-ot, akivel közösen tervezik meg a további lépéseket. A városvezetés szerint ugyanis rengeteg fiatal, akiknek bizonytalanok a bevételeik, gyakorlatilag lehetetlennek látja, hogy átalakítsák a pénzügyeiket, és elkezdjék a törlesztést.

Amszterdamban a hivatalos adatok szerint a 18 és 34 év közöttiek több mint egyharmadának vannak tartozásai, a diákhitel-tartozások átlagos összege Hollandiában 2015 és 2019 között 12400 euróról 13700 euróra nőtt, ma közel másfél millió hollandnak van diákhitel-tartozása.

Bodnár Judit Lola

istock-927603122-e1552948107645-1024x576.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss üzenetek

Friss profil üzenetek

pityke007 wrote on kandaisdn's profile.
Szia, a virtuális mellékletet is fel tudnád tenni? Köszönöm szépen.
Baalcain wrote on gpmaria's profile.
szia
Nem tudom te tötötted-e fel a Bajtársak cimű könyvet.- amit sajnos még nem lehet. de ha magánban elküldenéd megköszönném
P.Kati82_ wrote on krisztina1974's profile.
Kedves Krisztina, szeretném elkérni az 5. osztályos történelem felmérőket. Köszönöm szépen, üdv.Kati
Sziasztok!
Nincs meg valakinek véletlenül pdf formátumban?
1614496598907.png
Maron0212 wrote on Ajuda67's profile.
Szia! Szeretném megköszönni a fordításaidat. Az elmúlt években rengeteg örömet szereztél vele. :):dr_24:

Statisztikák

Témák
36,318
Üzenet
4,371,089
Tagok
588,891
Legújabb tagunk
Sárosi Andrea
Oldal tetejére