Hírek Az éjszakai élet császárát keresik Kanadában

Levetkőzné túlságosan komoly imázsát Kanada közigazgatási fővárosa, Ottawa, melyet az ott élők és az ország lakóinak egy része is államuk legunalmasabb nagyvárosának tart. Ennek érdekében a város vezetése érdekes koncepciót fogadott el: munkát ajánlanának valakinek, akinek elsődleges munkaköri feladatata lenne az éjszaki élet felpörgetése.

"A város, amely elfelejetett szórakozni" - így jellemezte Ottawát a szatirikus közéleti kommentárjairól ismert Allan Fotheringham. Csakhogy ennek négy évtizede, és a település azóta sem vetkőzte le magáról a "túl komoly", "túl unalmas" címkéket. Egyes Youtube-videósok körében trenddé vált, hogy csak azért utaznak Ottawába, hogy saját tapasztalataikkal mérjék fel, valóban olyan zord és szürke-e a város, mint a híre alapján feltételezni lehet.

A komolyságnak részben az lehet az oka, hogy - a nagyvárosi területen élőket is számolva - Ottawa 1,5 millió lakosából nagyjából minden negyedik ember a közszférában dolgozik. Ez persze nem meglepő, hiszen Ottawa Kanada fővárosa és kormányzati központja. Ennek úgy tűnik a vidámság az ára. A The Wall Street Journal lapnak nyilatkozott Amen Jafti, aki karrierje korábbi szakaszában a szövetségi kormány munkatársa volt, majd dokumentumfilmek készítésébe kezdett. Tíz éve készített filmjében ottawai lakosokat kérdezett arról, valóban unalmasnak látják-e városukat. Meglepő, de a helyiek többsége szerint onnan valóban "kihalt a szórakozás", ahol legfeljebb nagyokat lehet aludni, és Jafti szerint a helyzet most is ugyanaz.

Az ottawai városházán azonban úgy gondolják, ideje változtatni ezen. Ezért a városházán dolgozó főállású alkalmazottat keresnek azért, hogy a dolgozó felpörgesse a város éjszakai életét. A munkakörhöz tartozó beosztásnak egyelőre nincs elnevezése, de az ottawai városatyák olyan ötleteket dobtak be a koncepcióhoz, mint "éjszakai polgármester", az "éjszaki élet biztosa", illetve "az éjszaka császára".

A tisztviselők szerint az ötlethez ugyanakkor konkrét akcióterv társul. Ennek célja, hogy a város gazdasági élete felpezsdüljön a 18 és reggel 6 óra közti időszakban. Kanada egymilliónál népesebb városai között Ottawában van a legkevesebb, az éjszakai szórakozáshoz kapcsolódó vállalkozás, így a lakosok is keveset költenek az esti és éjszakai órákban. Az akcióterv kidolgozói úgy látják, a pezsgő éjszakai élet versenyelőnyt jelenthet azoknak a városoknak, melyek fiatal vállalakozókat akarnak magukhoz csábítani, elérve azt, hogy a vállalkozók oda költözzenek, és ezáltal a település demográfiai mutatói is javuljanak.


Az ottawai ötletnek vannak előztményei. Európában, Amerikában és a világ más tájain már van tapasztalat az éjszakai életért felelős hivatalos pozícióval kapcsolatban. Ottawa városa különösen Amszterdam példáját tartja követendőnek, ahol 2012 óta alkalmaznak tisztviselőt az éjszakai élet, a szórakozás fejlesztésére.

1700535860665.jpeg
 
Akkor Amsterdam példájára pöfiboltokat és kirakatban árusító nemimirigy ürítő szakasszisztenseket kell üzembe helyezni. És máris pezsdül a trutyói szójavér.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok Canadahun közössége!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Tanulok zongorázni, és midikkel kapcsolatosan szeretném felvenni a kapcsolatot az emberrekkel, hogy ezen fájlok elkérésére hogy működik.
Előre is köszönöm, ha valaki látja a posztot!
hola! Alguien tiene el nuevo patrón de RNata?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Statisztikák

Témák
37,954
Üzenet
4,755,678
Tagok
612,816
Legújabb tagunk
Stier Józsefné
Oldal tetejére