Az új magyar népautó

Laci témája a 'Technikai újdonságok' fórumban , 2005 Február 4.

 1. peti75

  peti75 Új tag

  Mire kell az autó?

  1. közlekedési eszköz A-b pontba?

  2. statusztszimbólum?

  Ezt kell eldönteni, és ez alapján válassz autót.
   
 2. pikachu

  pikachu Új tag


  egy valamit ne feledjünk el!A suzuki nem magyar csak van nálunk is egy gyára!Ezzel az erővel lehetne az audi is magyar.magyar volt a pannónia,az ikarus,a csepel,és a tátra.Sajnos magyar autó vagy motor nincs és nem is nagyon hiszem hogy valaha is újra lesz.Ez a "mi autónk"szöveg csak kampányfogás a japánoknak hogy jobban fogyjon nálunk a suzuki,mert más országokban szinte nem is ismerik.Nincsen semmi baj a suzukival,az városban és országúton is megfelelő.Aki meg nyomatékot akar meg 300-as tempót az vegyen BMW-t,audit,ferrarit vagy bármit ami arra felel meg.Én a suzukiban és a BMW-ben egy különbséget látok,mégpedig azt hogy a suzuki több ezer embernek ad munkát ,a bmw meg magasról tesz ránk csak az autóit vásároljuk.
   
 3. Iceman07

  Iceman07 Állandó Tag

  én ha autót vásárolok alkatrészárak alapján fogok dönteni
   
 4. mhejjas

  mhejjas Új tag

  Akkor Trabant 601s.
  :)
   
 5. loxigabi

  loxigabi Állandó Tag

  Egyetértek veled, bár nekem a férjem azért vett 14 éve egy BMW-t , mert ha egy idióta belém jön akkor leporolom magam , a gyerekeket kiveszem és továbbállok, mig a Mi autónkból nem biztos.Nem száguldozok vele, és 14 év alatt 3 szor voltam olyan szervizben ahol is komoly alkatrész ment tönkre.Bocsi hosszú iiiii nincs a gépemen.
   
 6. lenaga

  lenaga Állandó Tag

  Nem tudom kinek van élő tapasztalata a Suzukiról, de nevetséges autónak nevezni. Én pótautónak hívom, mert a semminél jobb, de szinte csak 3 ülés, 4 kerék és semmi olyan, amit az ember szívesen venne egy autóban.
   
 7. fanyar.

  fanyar. Kitiltott (BANned)

  üzembiztos kis fogyasztású
  Szóval a megbízhatóság mintaképe
  Éppen ezért a kisebb jövedelműek kiváló autója.Mondhatnám népautó
  Arra minden korban és minden rendszerben szükség van.
  A válságot is jobban vészelik át az autószalonjaik
  Jobban mint az Opel
  Mutatja mégiscsak nagy kereslet van rá
  Tehát összességeben Jó értékelést kap.Tőlem
  Az értékelés nem egyetlen szempont alapján kell készüljön
  Persze a nagy arcú BMW-s akinek jut az nem így nézi.
  Nem is neki készül
  De ne is mondjon véleményt egy BMW-s
  Neki sosem lesz tárgyilagos véleménye Ő csak hasonlítgasson az egy árkategóriában lévőkkel
   
 8. Mirian

  Mirian Állandó Tag

  Elfogadom, hogy némely dologban lehet általánosítani, de mindenhol vannak kivételek...
  Nekem például van egy BMW-m, pontosabban BMW 316i, s nagyon szeretem használni, mert megbízhatóan működik, de ettől még nincs - szerintem - "nagyarcom" :) ....s ráadásul teljesen egyetértek azzal, amit jellemzésként a Suzukiról írtál.
  Saját tárgyilagos véleményem is van, még pediglen az, hogy testvérhúgom közel tízéves Suzukija eddig tökéletesen kiszolgálta a három gyermekes családot, mely mindenképp köszönhető volt az olcsó alkatrész-utánpótlásnak is, mely szintén jellemző erre a kategóriára.
   
 9. Mirian

  Mirian Állandó Tag

  :rolleyes: ...e két pontba szedett iránymutatón kívül is van jócskán szempont, ami egy autóvásárlásnál segít a döntéshozásban.
  Természetesen rengeteg egyéni dolog is van, de én például ha kellett Trabantot, "Kispolszkit" vezettem, ha úgy hozta a sors, akkor jobb felszereltségű típust használtam. Ha valaki szeret vezetni, akkor a többféle tapasztalat is csak javára válhat.
  Azzal nem vitázom, hogy sokaknak státuszszimbólum az autója, de ilyen alapon sok minden más is e célt szolgálja...a ház, amiben lakik, vagy akár a "barátok" akikkel kapcsolatot tart stb-stb.
  Szerintem az autó típusán, árán kívül van egy igen fontos momentum, tudni kell vezetni, biztonságosan, biztosan, körültekintően és persze folyamatosan tudatában azzal, hogy mások is vannak az utakon!
   
  GJodie kedveli ezt.
 10. sunocske

  sunocske Új tag

 11. szasza993

  szasza993 Állandó Tag

  csak egy ponttal nem értek egyet, azzal, hogy jobban átvészelték a válságot, mint a többiek.
  új suzukit Magyarországon szinte 100%-ban hitelre vettek az emberek. ráadásul a leghosszabb, legalacsonyabb havi törlesztésüvel. mert gondolom ennyi pénzük volt. (hogy miért nem vettek inkább egy olcsóbb használt autót az más téma.)
  szóval a suzuki igenis nagyon megérezte a válságot, talán a legjobban. mióta nincs hitel 120 hónapra, 0 indulóval, alig adnak el autót.
  2011 januárjában az új autó forgalombahelyezési statisztika alapján, Magyarországon több (7db) Porsche kapott rendszámot, mint Suzuki...
  tudom, ez csak egy hónap, ami lehet kivételes is, de akkoris érdekes.
   
 12. kust

  kust Állandó Tag

  A 80-as években örültünk a Zsigulinak, és a lengyelek megrakott kis-Polskival Istambulig mentek.
  Ebben az időben mindenki tapasztalt szerelő is volt, mert kénytelen volt érteni a géphez, ha biztonsággal el akart jutni valahová.
  A határnyitással mindenkinek megjött az étvágya a jobb járművek felé, és az jó húzás volt hogy nálunk is gyártanak.
  Mint minden más terméknél, itt is nehéz különböző termékeket összehasonlítani, de nem szabad megfeledkezni a magyar viszonyokról sem.
  Fizetések, benzinárak, javítási költségek, szervízdíjak, utak stb. más értéket képviselnek tőlünk nyugatra.
   

Megosztás