Az ősi Egyiptom

F

fülesmaci93

Vendég
Szép Estét Kivánok!

A Szfinx tekintete.

1134160429.gif


Egyiptom vallása egyistenhitű. Akiket mi isteneknek vélünk, szimbólumai az emberi tudat különböző állomásainak. Hosszú időnek kellett eltelnie az emberiség történetében, hogy megfejtsék az egyiptomi írást: arra a tudati szintre kellett eljutni, amelyben születtek.

1134163766.jpg


Teremtéstörténet: Volt egy olyan időszak, amikor a világ még nem létezett, ez a tanítás az alapszíne az egyiptomi teremtésmítoszok tarka színskálájnak. Ez adja a számtalan - gyakran egymásnak ellentmondó - változat egységes gondolati hátterét. A teremtő tevékenység megkezdése előtt csak a víz volt jelen, az ősóceán, egyiptomi néven Nun. Ebben lappangott mint potenciális teremtőerő az ősistenség, akinek lénye minden leendőt magába foglalt. Természetmitológiai magyarázat egyike az egyiptomi vallás legrégebbi elemeinek, a piramisszövegekben tűnik fel először.;)
 

Azetz

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyiptomi mitológiában jártas vki?
Még jó hogy van ilyen topik, mert engem is érdekel az ősi Egyiptom, de nagyon keveset tudok róla, úgyhogy most figyelek:)
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Elfelejtkeztem a következőről:
2002-ben Rudolf Gantenbick robotját ismét beengedték a Nagy Piramis királykamrájában levő a szellőzőaknáknak titulált járatokba. A robot útját élőben közvetítette a National Geographic.
DE: "Valami nincs rendben. A robot közeledik az ajtóhoz, amelyet át kell fúrnia, hogy a furaton áthúzza a kamerát. Az elkészült furatot azonban már azelőtt látni lehet, hogy a fúró a falhoz ér! Ugyanakkor, míg az 1993-ban készített felvételeken a jobb részfogantyú hosszabb volt, mint a bal, most épp fordítva van. Erről persze mindenki hallgat, és egyik riporter sem mer rákérdezni, mint ahogy arra sem, miért nem folytathatta Gantenbrink a kutatást, és vajon miért kellett ennyi évet várni rá. A kutatás élőadásban folytatódik, és mindannyian láthatjuk, hogy az elmúlt tíz év során valaki mégiscsak benézett az ajtó mögé. Havas tehát ismét valótlant állított. A pompázatos tévéadás végén a világ annyit azért megtudhat, hogy az ajtó mögött még egy ajtó található – az előzővel szinte teljesen megegyező, és Havasnak mindezt tudnia kellett."
Aki többet akar tudni: http://www.egyiptominfo.hu/hirek/friss-hirek/az-egyiptomiak-felfedeztek-egy-titkos-kamrat.html
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt tudjátok, hogy az építész, aki fantasztikus zsenialitással megépítette Hatsepszut templomát, az egyik ajtó mögött belevéste a nevét a sziklába?
Ez hallatlan merészség volt! Csak egy magyarázata lehet: közel állt a fáraónőhöz. Akinek tudnia kellett erről a merészségről.
 

Tibi16

Állandó Tag
Állandó Tag
sajnos nem ismerem az irások megfejtését én sem!de biztos lesz valaki aki megfejtéssel szolgáll!
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt tudjátok, hogy az építész, aki fantasztikus zsenialitással megépítette Hatsepszut templomát, az egyik ajtó mögött belevéste a nevét a sziklába?
Ez hallatlan merészség volt! Csak egy magyarázata lehet: közel állt a fáraónőhöz. Akinek tudnia kellett erről a merészségről.

Így születhettek a többi bevésegetések is, amelyek alapján megállapították a piramisok korát. Olvastam valahol, hogy C14-es vizsgálattal a nagy piramis korát többszáz évvel idősebbnek találták, mint ahogy Keopsz megszületett. Már ez is nagy baj, nem is hozták nyilvánosságra, de van, aki még annál is idősebbnek véli: 10500 évesnek.
 

b.p.

Állandó Tag
Állandó Tag
sajnos nem ismerem az irások megfejtését én sem!de biztos lesz valaki aki megfejtéssel szolgáll!

A megfejtést természetesen nem ismerem, de borítékolom, hogy a jobb oldalon valakinek a nevét "kiradírozták" a feliratból. Ilyenkor gondolom, hogy nincsen új a Nap alatt. Orwellnek az 1984-ben felvetett, irreálisnak ható ötlete a történelem folyamatos átírása, íme évezredekkel előbb megvalósult. :mrgreen:
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
A megfejtést természetesen nem ismerem, de borítékolom, hogy a jobb oldalon valakinek a nevét "kiradírozták" a feliratból. Ilyenkor gondolom, hogy nincsen új a Nap alatt. Orwellnek az 1984-ben felvetett, irreálisnak ható ötlete a történelem folyamatos átírása, íme évezredekkel előbb megvalósult. :mrgreen:

Nem akármilyen elődei voltak Sztálin papusnak.:mrgreen:
 
I

ionon

Vendég
<o:smarttagtype namespaceuri="urn:schemas-microsoft-com<img src=" http:="" www.canadahun.com="" forum="" images="" smilies="" icon_surprised.gif="" border="0" alt="" title="Surprised" smilieid="2" class="inlineimg">ffice:smarttags" name="metricconverter"></o:smarttagtype><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p {mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} p.sectionsmall, li.sectionsmall, div.sectionsmall {mso-style-name:sectionsmall; mso-margin-top-alt:auto; margin-right:0cm; mso-margin-bottom-alt:auto; margin-left:0cm; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} span.google-src-text {mso-style-name:google-src-text;} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Az egyiptomi Sphinx: A Mystery of rejtelmei <o></o>
<table class="MsoNormalTable" style="" align="right" border="0" cellpadding="0" cellspacing="0"> <tbody><tr style=""> <td style="padding: 1.5pt;">
<o>
</o>​
</td> </tr> <tr style=""> <td style="padding: 1.5pt;">
Scott Grady Scott Grady
<o></o>
</td> </tr> </tbody></table> Az elbűvölő történet Edgar Cayce és a nagy Sphinx Egyiptomból. Mi elfelejtett kincsek fekszenek a homok alatt az idő? <o></o>
A Scott Grady, kutatás és oktatás, a klinika <o></o>
Ez volt 1925 júliusában, hogy az "alvó" Edgar Cayce említik először a nagy Sphinx Egyiptomból. Egy korábbi életében olvasatban Cayce azt mondta, hogy miként a múltban az egyes fogadó felolvasása volt Arsrha nevű ember, és hogy ő volt a Fáraó Araaraart fő ékszerész és építész Azt Arsrha, Cayce azt mondta, aki meg a terv a Sphinx és a különböző templom komplexek, s letette a design sorozatát hozta, hogy a csatornák Nílus vizeken a mancsát a Sphinx.
Ma a lelki betekintést nem tűnik úgy, méltó. Mert most - több mint 70 évvel később - tudjuk, hogy közel a Sphinx ott valóban több templomok, sírok, és csatornák - mint ahogy azt mondta Cayce. Valójában az elmúlt képek a Giza plató, a terület annyira zsúfolt, újonnan felfedezett falak és pillérek, hogy ez egy kicsit nehéz időben észlelni, hogy a Sphinx közepette is.
De 1925-ben, amikor először kezdett Cayce leírja az ókori egyiptomi templomok, a Sphinx alig volt több mint a fejét a homokba. Franciaország lépett egy 11 éves projekt klíringjére a Sphinx a felhalmozott homokot és törmeléket. Mivel az elmúlt években 1925-<st1:metricconverter productid="1936, a" w:st="on">1936, a</st1:metricconverter> test és az alapja a Sphinx lassan jött fedhető fel.. Talán elképzelhető, Cayce azon kinyilatkoztatásokat meghaladta az régészek ugrásszerűen.
Cayce azt mondta, hogy a Sphinx és más művek voltak épül romjait jóval korábbi civilizáció. Az arc a Sphinx, azt mondta, hogy egy nagy tanácsosa, aki előbb a pharoah Arart, majd fia, Fizikai bizonyíték, hogy létezik-e tanácsosa is talált egy titkos adattár a Sphinx, a bázis alatt a bal alkar. A másik meg a feljegyzések, ezeket kapcsolatos építésére a Sphinx és a történelmet a fáraók, akik építették, meg lehet találni a bázis alatt a bal hindpaw, a sarokban a legközelebb a Nagy Piramis.
A Cayce, vannak más ősi feljegyzések rejtett közelében Sphinx. A Sphinx és a Nílus-sok hazugságot sírok és templomok, melyek még nem lehet fedetlen. Néhány sírok vannak feljegyzések és filozófiai írások. Egy személy nevét Aris-Hobeth is mondta, hogy 32 tabletta az ő írásai eltemették vele. Egyéb síremlékeken tartalmazó írások, amelyeket az elhunyt díjazott. Néhány síremlékeken viselhetik artifacts a korábbi civilizáció. <o></o>
De a leginkább keresett az ősi feljegyzések temették közelében Sphinx azok társul a " A feljegyzések itt azt mondta, hogy tartalmazza a történelem és a bölcsesség Atlantisz. A felolvasások, másodlaton ezen nyilvántartások másolatát meg lehet találni a templom Atlantis és a Yucatan-félsziget Mexikó.
Lehet ez igaz? Természetesen néhány mi Cayce azt mondta, a síremlékeket, templomokat, és csatornák egész Sphinx már bizonyított. De a datings hogy Cayce adta - megyek vissza a 10500 BC az építőipar a Sphinx és a piramisok - és az összes olyan információt, feljegyzések gyorsítótárazza és az eddigi élete ... can this be true? lehet ez igaz? <o></o>
Az egyik nyomozó, John Anthony West, megosztott a véleményét. Miután látogatását AN konferencia Egyiptomot, azt mondta: "Mivel vindicating (vagy megcáfolása) Edgar Cayce nem a saját személyes legfőbb aggodalmat, én nem veti ezeket a kérdéseket túl tudomásul véve, hogy én hiszem, hogy az érvényessége a kiterjedt Cayce orvosi leolvasásokat vitán felül áll, és az egyik legjelentősebb és meggyőző nyilvántartásoknak parapsychological valaha feljegyzett jelenségek. De a kérdés sokkal cloudier, amikor a jóslatok, próféciák, múlt-élet leolvasásokat, és a tömeges corpus aki Atlantis / Egyiptom leolvasásokat. <o></o>
Az ARE Clinic került, amely a kiemelkedő értékét az Cayce orvosi leolvasásokat. Ez lesz a feladata, hogy mások validálja Cayce a betekintést a történetét a világban. <o></o>
A század kezdetén, érdeklődő elmék fordult a Sphinx és a piramisok. Most, hogy vége ennek az ezredfordulón, a Sphinx felhívja a figyelmet ismét. Milyen új misztériumok lesz feltárta?
Másolat<o></o>
Angol szövegből bogoztam ki.
 

Mrs Tanár

Állandó Tag
Állandó Tag
I. e. 1550 körül íródott az egyiptomi Ebers papirusz, amelyben számos gyógymód megjelenik.
A gyógyszerészek egyik jelképe, a kígyó egyes kutatók véleménye szerint Imhotep-hez köthető.
150px-Bowl_hygeia.svg.png

Ókori egyiptom naptár:
aktualiskep_1077572359_naptar4.jpg

Ré a Napbárkában, melyen minden éjjel, mikor nem látható az égen, áthajózik az Alvilágon.
Ra_Barque.jpg

egyiptomi vízóra:
05.jpg


Az ókori Egyiptom naptára az ókori Kelet legpontosabb naptára volt. Itt vezették be legelőször a 365 napos évet az i. e. 3. évezred kezdetén.
Minden év három, négyhónapos évszakból állt, ezek nevei: ahet („áradás”), peret („sarjadás”), semu „forróság”). Minden hónap három tíznapos dekádból állt. A maradék öt – a római kortól kezdődően a szökőévekben hat – napot (melyet későbbi görög szóval epagomennek, azaz pótnapnak hívtak) a naptár végéhez adták hozzá, semu utolsó napja és az új év első napja közé. E napokon ünnepelték Ozirisz, Hórusz, Széth, Ízisz és Nephthisz születésnapját. A napot 24 órára osztották, de az órák hossza változó volt, mivel az éjszaka és a nappal is 12 órából állt. Az éjszakai órákat a csillagok állása alapján állapították meg. Mivel egy napév 1/4 nappal hosszabb az egyiptomi évnél, az egyiptomi év ún. mozgóév volt, a naptári év csak 1460 évenként egyszer esett egybe a csillagászati újévvel, a Szíriusz heliakus kelésével. Ennek az 1460 évnek az elnevezése a szaknyelvben a Szóthisz-periódus.
forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/Ókori_egyiptomi_naptár
A 25 000 ÉVES REJTÉLY - BOSZORKÁNYTÖRTÉNELEM:http://hatarzona.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=238328
 

Tara9

Állandó Tag
Állandó Tag
Imhotep volt a Hórusz Szeme Misztériumiskola főpapja, aki fontos szerepet játszott az emberiség történelmében.
Ő volt az emberiség történelmének első, isteni rangra érdemesült orvosa. A világűrrel, az idővel, a térfogattal, a betegségek természetével, isten létezésével, a halhatatlansággal kapcsolatos gondolatoknak szentelte magát.
Megfogalmazta az egyiptomi civilizáció fogalmi alapját, az egyebek között a tudat fejlődését az igazság, az igazságosság, a harmónia és egyensúly, a "Maath" felé.
Platón szerint Imhoteptől ered az a történet, amelyet az egyiptomi papok Atlantiszról meséltek.
Imhotep volt az első, aki összegyűjtötte a betegségek felismerésével és gyógyításával kapcsolatos tudást.
A pálca, amelyre kígyó tekeredik, ma az orvoslás szimbóluma, Imhotep jelvénye volt.
Azzal mérte az életenergia mennyiségét, amelyet egy ember megtanul feldolgozni.
 
I

ionon

Vendég
Imhotep volt a Hórusz Szeme Misztériumiskola főpapja, aki fontos szerepet játszott az emberiség történelmében.
Ő volt az emberiség történelmének első, isteni rangra érdemesült orvosa. A világűrrel, az idővel, a térfogattal, a betegségek természetével, isten létezésével, a halhatatlansággal kapcsolatos gondolatoknak szentelte magát.
Megfogalmazta az egyiptomi civilizáció fogalmi alapját, az egyebek között a tudat fejlődését az igazság, az igazságosság, a harmónia és egyensúly, a "Maath" felé.
Platón szerint Imhoteptől ered az a történet, amelyet az egyiptomi papok Atlantiszról meséltek.
Imhotep volt az első, aki összegyűjtötte a betegségek felismerésével és gyógyításával kapcsolatos tudást.
A pálca, amelyre kígyó tekeredik, ma az orvoslás szimbóluma, Imhotep jelvénye volt.
Azzal mérte az életenergia mennyiségét, amelyet egy ember megtanul feldolgozni.

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List" href="file:///C:%5CDOCUME%7E1%5CUser%5CLOCALS%7E1%5CTemp%5Cmsohtml1%5C01%5Cclip_filelist.xml"><!--[if gte mso 9]><xml> <w:WordDocument> <w:View>Normal</w:View> <w:Zoom>0</w:Zoom> <w:HyphenationZone>21</w:HyphenationZone> <w:punctuationKerning/> <w:ValidateAgainstSchemas/> <w:SaveIfXMLInvalid>false</w:SaveIfXMLInvalid> <w:IgnoreMixedContent>false</w:IgnoreMixedContent> <w:AlwaysShowPlaceholderText>false</w:AlwaysShowPlaceholderText> <w:Compatibility> <w:BreakWrappedTables/> <w:SnapToGridInCell/> <w:WrapTextWithPunct/> <w:UseAsianBreakRules/> <w:DontGrowAutofit/> </w:Compatibility> <w:BrowserLevel>MicrosoftInternetExplorer4</w:BrowserLevel> </w:WordDocument> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> <w:LatentStyles DefLockedState="false" LatentStyleCount="156"> </w:LatentStyles> </xml><![endif]--><style> <!-- /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:595.3pt 841.9pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:35.4pt; mso-footer-margin:35.4pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;} --> </style><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> Kígyó egy geometriai ábra jelképe, ami sok mindet takar csak mára elfelejtődött a jelentése és csak egy kígyó lett.
 
Oldal tetejére