Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
Nagyon mondani mikor kell legalabb tiz vagy szazezret, ha ugy van erdekunk akkor a valosagot vetitjuk ki az orszagra.
Az igazsag 500 menekultet fogadott be egy ev alatt a kormany, en hiszek neki te miert nem?
 
es nem lesz ebol haboru elobb-utobb?

Már miért lenne? Hacsak a szélsöjobboldal nem gyöz néhány EU országban.
-
En bizok benne, hogy Europa lakoinak több eszük van, nyugaton beindult egy europa-barát mozgalom, az emberek a gyülölködés helyett az összetartásra kivánják helyezni a hangsulyt.
-
Pulse-of-Europe.jpg

-
Leipzig ahol eddig az AfD trampolt ma europabarát, jövöorientált fiatalok mutatják magukat. :)
 
Másfél millióval, akiket akár azonnal ki tudnak hajtani Törökországból. (Ez ugye nem az összes migráns, csak az azonnal megmozdítható tömeg.)

Ez egy horrorvizio, látom elfogyott a klientél a határ-vadászok számára. :)
-
A törökországi menekülttáborban élök használati dijat (lakbért fizetnek), ha nem tévedek sátranként több mind 200 eurot, ekkora lagerben gazdasági élet folyik ami a törzslakoságot és a menekülteket tartja el, ehez jön még az UN-töl az EU-tol pénz....
-
Most nincs anyi idöm, hogy az összes érvet felhozzam de van elég.
-
Szerintem az Erdogan nagyon ideges mert jön a referendum, az EU-ban élö török állampolgárok nélkül valoszinü nem lesz belölle kiskirály,... Pechje van mert idöközben az EU is ugy látja, talán jobb is ha Erdogán kiszáll a cserepolitikábaol, Görögországban már egy éve várnak a menekültek embertelen körülmények között arra, hogy visszaküldjék öket Törökországba, oda ahonnann jöttek.
-
Ez nem tetszik a menekülteknek, nem tetszik az emberi jogokat védö organizátioknak.
-
Gaziantep8_5eea0915e4d72c4f8f3377d6b9bfe681.jpg

-
 
Ezek is valós információk, pont mint a rendörség kimutatásai (#325. hozzászólás)
http://www.hirado.hu/2017/03/19/migranstuntetes-a-torok-eu-paktum-ellen/

Csak hallgasd meg figyelmesen a híreket, elmondják hányan vannak görögországban most,és mennyit ígért havonta a török belügyminiszter. Az, hogy nálatok Németországban a médiának tilos ilyesmit közölni arról már nem tehetek.

P.S. egy kérdés: Görögország nem képes, ki fogja megvédeni az EU határait?
 
Utoljára módosítva:
Hm, hát tudjátok rólam hogy a kerítéssel még egyet is értek mint szükséges rosszal. Na de az már milyen mégis hogy NEM LEHET NÁLUK A TELEFONJUK?! Ezt most hogyan képzelik?! Ez nem a magántulajdon megsértése?! Miért nem használhatja a fószer amíg tart az előfizetéséből vagy mittudomén, szóval amíg működik?!

Hát basszus ezen én is ledöbbentem de rendesen ám! Eddig még úgy voltam vele hogy osztottam a nézeteket hogy miért nem jönnek be a kapukon, mármint a kerítésen levő hivatalos bejáratokon, de HA EZ IGAZ hogy a telefont is elkobozzák tőlük, ami pedig tényleg azt jelenti hogy megfosztják őket minden kapcsolattartási lehetőségtől, szóval HA ez igaz, bár alig tudom elhinni... Na de ha mégis, akkor azt mondom hogy időszerűnek tűnik a szememben a nézeteim gyökeres revideálása... mert ha én egy menekült vagyok és ezt előre tudom, hát az biztos is hogy akkor eszem ágában sincs megpróbálkozni a legális bejutással! Hogy a pokolba is! Hát nehogy már ne legyen jogom használni a telefonomat, már ha van egyáltalán olyanom, amíg az képes működni! Vagy bármimet! Hát a fenébe is ha én menekülök valahonnan örülök minden apróságnak amit sikerül magammal vinnem, de meg különben is, ha BÁRMIMET IS elvehetik, akkor hol a határa ennek?! Most a telefonomat veszik el, aztán ki tudja, talán még a szüzességemet is, már ha nő vagyok...

Basszahalál, ha ez igaz, akkor ez nem is börtön. Ez akkor tényleg egy koncentrációs tábor!

Ha a késeiket veszik el még megértem, oké, mittudomén ne lehessen öngyilkos meg egymást se szúrják le, akármi... de a telefont?! Miért nem lehet az náluk, hátha az tartja bennük a lelket hogy beszélhetnek úgy valami ismerősükkel vagy jogi segítséget kérhetnek... á, értem, pont emiatt! Nehogy a külvilágnak panaszkodhassanak! Hm, így persze világos. Jellemző az Orbán-kormányra...

Attól tartok ha ki nem derül hogy ez álhír, akkor mostantól már én is menekültpárti vagyok pedig nagyon nem szívesen tényleg, márpedig ha még belőlem is azt tudott csinálni ez a kormány akkor az igazán óriási eredmény, de a negatív irányba ám, mert rémségesen kellett hozzá igyekeznie...

"ha ez igaz"..ez a lényeg. Mert messziről jöttment ember azt mond amit akar.....
 
Ezek is valós információk, pont mint a rendörség kimutatásai (#325. hozzászólás)
http://www.hirado.hu/2017/03/19/migranstuntetes-a-torok-eu-paktum-ellen/

Csak hallgasd meg figyelmesen a híreket, elmondják hányan vannak görögországban most,és mennyit ígért havonta a török belügyminiszter. Az, hogy nálatok Németországban a médiának tilos ilyesmit közölni arról már nem tehetek.

A különbbség kettönk között, hogy én mindkét mediát megértem és rendszeresen olvasom,
mig te rávagy szorulva forditásokra, kivágott jelenetekre, elferditésekre.

-
Ha egy picit odafigyeltél volna pont erröl irtam itt, hogy 2000-en várnak Görögországban és az EU azon gondolkodik az Erdogánnal kötött szerzödést felmondja mert a menekültek helyzete nem javul.
-
Szabad megkérdeznem, hogy a belikelt hiradodban mutatott felvételeket ki készitett, a magyar hirszolgálat? Ugy vásárolták meg külföldi hirszlgálatoktol. :)
 
Utoljára módosítva:
A különbbség kettönk között, hogy én mindkét mediát megértem és rendszeresen olvasom,
mig te rávagy szorulva forditásokra, kivágott jelenetekre, elferditésekre.

-
Ha egy picit odafigyeltél volna pont erröl irtam itt, hogy 2000-en várnak Görögországban és az EU azon gondolkodik az Erdogánnal kötött szerzödést felmondja mert a menekültek helyzete nem javul.
-
Szabad megkérdeznem, hogy a belikelt hiradodban mutatott felvételeket ki készitett, a magyar hirszolgálat? Gondolkozz ember? :)

"14 ezeren várják a görög szigeteken, hogy elbírálják menedékkérelmüket" .... csak arról a pici hírről feledkezel meg tudatosan ahol a havi 15.000 migráns transzportról van szó.
 
Utoljára módosítva:
"14 ezeren várják a görög szigeteken, hogy elbírálják menedékkérelmüket" .... csak arról a pici hírről feledkezel meg tudatosan ahol a havi 15.000 migráns transzportról van szó.

Nem mi produkáljuk a menekülteket, ezért
óóóóóó .... a nagy német precizitás, adatbázisok! ... a félanalfabéta migránsok röhögve hány helyről markolják fel a segélyeket nálatok, hány néven tud bejentkezni egy migráns?
-
Akkor az inteligens magyar sirablo akit tegnap az Alpokban elfogtak egy csomo márkás siléccel a szállodaszobájának az ágynemütartojába egy diszpolgár nállatok. Csak azért, hogy bosszantsalak. :)
-
Nézd csalok vannak mindenüt, analfabeta nem igen lehet aki képes a hivatalokat kijátszani.
Igen elöfordult korábban, hogy valaki több néven szerepelt, ennek több oka van, néha technikai.
-
Kit akarsz megilyeszteni a 15.000-rel? Köztudott, hogy 60 millio ember keres magának egy tulélést biztosito helyet, enyi embernek kelett elhagynia az otthonát. De erröl nem beszél a te kormányod.
-
Egy keritéssel nem lehet ilyen világméretü problémákat megoldani.
Nem lehet a 21. században ignorálni ami a szomszédunkban történik,.
Nem lehet tartosan ugy élni a földön, hogy körülöttünk nyomor van.
-
Alacsony nivonak, tájékozatlanságnak tartom ha embereket diszkriminálsz akiket nem is ismersz.
Vigyázz, hogy ne váljon a karakteredé a viselkedésed.. :(
 
Az itt a baj, hogy akárhányszor felkerül egy ilyen hir ide a fórumra, néhány hozzászólás után ott kötünk ki, hogy a migránsok ilyenek, vagy olyanok. (kinek kinek a hozzáállása szerint) Nekem viszont ebből a cikkből teljesen más jön le. Mégpedig az, hogy ahogy van egy egyhangú tájékoztatás a magyar királyi média oldaláról, ugyan úgy van egy másfajta szintén elfogult tájékoztatás a másik oldalon is. Mind a kettő nagyon ártalmas. Azért merem ezt állitani, mert én többször jártam már ilyen helyeken, és amit láttam, az ellent mond a királyi médiának is, de az Al Jazeera tudósitásának is.....Még most úgy vagyok vele, hogy a saját tapasztalat hitelesebb mint mindenféle cikkek, tudósitások, de lehet, hogy már ez sem igy van. :D
 
Kedves GyKerek , hogyan is gondolnád Te , hogy mondjuk Afrikába ne diktátorok uralkodjanak ?? Akkor kinek adnánk el az az átkozottul sok fegyvert ? Kiktöl vásárolná , mármint vinné el ingyen Franciaország az ásványérceket ? Mitörténne egy igazi demokratikus vezetövel , lásd Lumumba , Ben Barka este ?? Mitörténne a Francia bankokkal ahol a volt gyarmatoknak kell az állami pénzfedezetett tartaniuk és csak Franciaország engedélyével vehetnek fel kölcsönt akkor is csak Francia bankoktól ?? Akik csak a Franciáknak kinálhatják fel árujukat ?? ez több mint 10 "felszabadult" Francia koloniáról szól !! Ök fedezik , fizetik még a mai napig is Franciaország jólétét , Belgiumot megsem merem emliteni , tudod a vérgyémántokat ;)
 
Nézd csalok vannak mindenüt, analfabeta nem igen lehet aki képes a hivatalokat kijátszani.
megint nem olvastad figyelmesen amit írtam ... nem beszéltem analfabétárol.

Kit akarsz megilyeszteni a 15.000-rel? Köztudott, hogy 60 millio ember keres magának egy tulélést biztosito helyet, enyi embernek kelett elhagynia az otthonát. De erröl nem beszél a te kormányod.

mi tisztában vagyunk a helyzettel ezért védekezünk, de feltettem egy egyszerü kérdést : ki fogja megvédeni az EU határait, ki fogja feltartóztatni a 60 millió mindenre elszánt migránst? Gondolom belátod, hogy Görögország és Olaszország tehetetlen.

Egy keritéssel nem lehet ilyen világméretü problémákat megoldani.

A kerítés egy védekezési eszköz, nem mi találtuk ki, persze van hatásosabb módszer is, de azokat egyenlőre még kevés helyen alkalmazzák a nagyvilágban.

Nem lehet tartosan ugy élni a földön, hogy körülöttünk nyomor van.

hidd el lehet, már sokszor leírtam, hogy napjában 25000 ember hal éhen....és ettől még mindenki nyugodtan alszik
 
Nem, ezt nem a magyar határvadászok, hanem a török miniszter mondta fenyegetésképp. (Persze, csak miután Erdögán gondosan lenácizta fél Európát. ) Mellesleg élnek ismerőseink Németországban ( beszélik is a jól nyelvet ), tőlük meg éppenséggel nem azt hallottuk, hogy a németek annyira pusszantanák a migránsokat. Éppen ellenkezőleg.

Nézd itt is van többféle vélemény, attol függöen hogy vannak az emberek informálva.
Igen, rengeteg rasszista motivált büncselekmény történik naponta menekültek ellen, átlag 10 eset naponta.
-
Egy nagy különbbségre azért felhivnám a figyelmedet, a gyülöletszitás nállunk nincs államilag elrendelve.
-
Nállunk nincs nyilt rassizmus vagy antiszemitizmus mind Mo.-on.
Az ilyet sutyomba teszik, és minden menekültellenes, gyülölködö megnyilvánulásra tizszer anyi ellenreaktioval válaszol a nép. Még a menekültek ellen alapitott szélsöjobboldali párt sem engedheti meg magának, hogy rasszista antiszemita szolamokat adjon magábol mert a közvélemény rögtön megálljt parancsol.
-
Örülök, hogy vannak itt rokonaid, remélem ha meglátogatod öket nézelödsz egy kicsit a mediákba és felfedezed a hangnem egészen más mind a hazádban.
-
 
Utoljára módosítva:
Scada , hol és kitöl kell megvédeni az EU határait ?? Kérlek informálj ??

az életükért küzdő, mindenre elszánt migránsoktól, most tudtommal a törökök védik európa határát, ők döntik el mikor és mennyi migráns mehet görögországba a görögöknek nincs beleszólása. Vagy pélául nem az olaszok mondják meg hány migráns érkezhet Lampedusa-ra.

Köztudott, hogy 60 millio ember keres magának egy tulélést biztosito helyet, enyi embernek kelett elhagynia az otthonát.
 
Utoljára módosítva:
Mi a megoldás? Fogadjunk be (sőt, invitáljunk) minden nyomorgót a világból, és aztán nyomorogjunk együtt?

Nézd az tesz bennünket emberré, hogy problémákat oldunk meg, szögesdrottal álatokat szoktak körülvenni.
-
Ha visszatekintesz az emberiség történetébe sokkal nagyobb problémákat is sikerült megoldanunk, ingyen természetesen nincs semmi. Mindenért megkell dolgozni, sokminden álldozattal jár de megéri. Miért csak a nehézségekröl beszéltek?
-
Nem értem, hogy hol marad a magyar találékonyság, álldozattkészség, vendégszeretet amire mindig olyan büszkék voltunk?
-
Jo a kormánynak nem jut több az eszébe mind szögesdrot mögé bulyni, amögött kiismeri magát az ország többsége a 40 év után.
-
Nem üllhetnek okosak a kormányotokba, ha pár hete még hazaárulo volt aki nem szavazott az olimpia melett, ma meg látjuk, hogy a sportuszodában elfelejtettek ugrotornyot épiteni. Még jo, hogy nem az olipiai láng meggyujtásakor vettétek észre. :)
 
Érdekes ez az eszmefuttatás az emberségről, látszik, hogy a német médiábol táplálkozik ahol azt mutatják be, hogy egy remek, nagyszerű világban élünk, minden oké ... csak nem látni, mi van a színfalak mögött.

Azért jó tudni, hogy most ez még csak a migráció kezdete, most csak azok jönnek akiknek van pénzük megfizetni az embercsempészeket ... de jönnk majd a valóban éhezők, akik valóban az életükért küzdenek, akiknek nincs mit veszteni, akiket nem lehet kordában tartani ... kíváncsi vagyok azokkal mit fognak kezdeni az álszent németek.
 
Utoljára módosítva:
Kedves Scada, hogyan értelmezzem amit irtál? A "félanalfabeta" az egy bok volt?
-
óóóóóó .... a nagy német precizitás, adatbázisok! ... a félanalfabéta migránsok röhögve hány helyről markolják fel a segélyeket nálatok, hány néven tud bejentkezni egy migráns?
-
Valoszinü most a karácsonyi ámokfutora célzol aki több mind 5 éven át élt europában, semmi köze a Mo.on átment menekültekhez, több nyelven beszélt mert a börtönökben az arab és francia melett olaszt és németet is felszedett.
-
Tudatlansággal nem elöször probáljátok ledegradálni a menekülteket, ugy teszek mindha egy analfabéta nem lenne ember.
-
Minek tartjátok a beiskolázás elött állo gyerekeiteket, a nagyszülöket akik a második világháboru miatt nem tudtak iskolába menni és még a 60-as évek derekán is szükség volt "felnött-oktatásra", hogy a négy elemije meglegyen. Elfelejtetted?
-
A 20-as években az USA nem akart felvenni a volt "Nagy Magyarország" területéröl jött menekülteket mert "analfabeták" ugy kelett a kormányt polgári szervezeteknek kényszeriteni, megtalálod minden psychologia tankönyvben elrettentö példaként.
-
mi tisztában vagyunk a helyzettel ezért védekezünk, de feltettem egy egyszerü kérdést : ki fogja megvédeni az EU határait, ki fogja feltartóztatni a 60 millió mindenre elszánt migránst? Gondolom belátod, hogy Görögország és Olaszország tehetetlen.
-
Nézzd én a határainkat jobban féltem olyan hatalmaktol akiknek atombombájuk, fegyver-arzenáljuk van mind éhezö emberektöl.
Csak nem képzeled komolyan, hogy a 60 millio Bicskén akar letelepedni?
Ehezö menekültek fogják megtámadni a magyar hentesáru boltot és kinukban megeszik a "hungarikum" mangalicát.
-
A kerítés egy védekezési eszköz, nem mi találtuk ki, persze van hatásosabb módszer is, de azokat egyenlőre még kevés helyen alkalmazzák a nagyvilágban.
-
Tudjuk, hogy mi lett a vége a Kinai Nagyfalnak, a Walter Ulbrich féle antikommunista-védö-falnak.
-
A fal az nem haladást jelent hanem lemaradást.
Azelött minden város körül volt egy fal ma még az országhatárok között sincs. Miért?
-
En emlékszem az elsö önkiszolgálo boltokra, korábban a theke választotta el a vevöt az árutol, lebontottuk a korlátokat, az emberek talán többet lopnak mind korábban de mégis amit nyertünk tulszárnyalja a veszteségeket. Akkor is hitetlenkedve néztek az öregek "ez nem fog müködni" és mégis müködik.
-
hidd el lehet, már sokszor leírtam, hogy napjában 25000 ember hal éhen....és ettől még mindenki nyugodtan alszik
-
Nyugodtan alszunk mert a hétköznapi problémáink elterelik a figyelmünket ez nem felszolitás arra, hogy legyünk közönbösek. Igazán csak akkor tudunk boldogok lenni ha a környezetünk is az.
-
En szeretek utazni, más népeket megismerni, tanulni, látni de csak oda tudok menni ahol béke van, nem lönek és az emberek nem szegények, a pénzemért megvendégeltethetem magamat. Az sem hátrány ha üzletelni tudunk de hogyan ha a szegénység miatt nincs mit kinálniuk, nem tudnak vásárolni töllem. Nem kell altruizmus ahoz, hogy segitsünk tulélni, felzárkozni.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,488
Tagok
615,887
Legújabb tagunk
koborfruzsi
Oldal tetejére