Bankokról

beloka témája a 'Pénzpiac' fórumban , 2008 November 18.

 1. jucus 67

  jucus 67 Állandó Tag

  Gondolkodj

  ;)Biztosan csak az OTP a hunyó? Gondolkodj el rajta.
  Van egy nagyon jó magyar közmondás:Addig nyújtózkodj,ameddig a takaród ér.
  Jucus
   
 2. jucus 67

  jucus 67 Állandó Tag

  Logika

  Ebben tényleg van logika.Vajon akkor kinek az érdeke volt a válság kirobbantása?
  Jucus:p
   
 3. carly

  carly Állandó Tag

  A napokban az alábbi levelet kaptam a tvn-es blogomban:

  Kedves MKB ugyfel ,


  Biztonsagi okokbol is felfuggesztettek a fiokjat, egy biztonsagi intezkedes, amelynek celja, hogy megvedjuk Ont es szamla.
  Meg kell ujra az adatokat a folyo fizetesi merleg visszaallitja a mukodeset a fiokjat, es megerositi, hogy meg nem volt az aldozatok szamitogepes lopas.
  Meg kell ujra adja meg az adatokat a kovetkezo oldalon, hogy az ellenorzesi folyamat soran:

  https://www2.mkbnetbankar.hu/login.jsp?lang=HU&start=true

  Koszonjuk szives egyuttmukodeset.


  Megjegyzem nem vagyok MKB ügyfél!!!

  A linkre nem kattintottam rá,nem is ajálom senkinek,de hogy ez átverés az biztos!Még a fordításra sem fordítottak figyelmet!
   
 4. luklaci

  luklaci Állandó Tag

  Egy bank nem mehet csődbe

  Nem is értem, hogyan veheti be bárkiis azt a maszlagot, hogy szegény bankok a csőd szélén állnak. Egy frászt. Mégis segítséget kapnak. Ha valaki ismeri a szinsztémát, tudhatja, hogy egyetlen bank sem mehet csődbe, mert ők teremtik a pénzt.

  Lesley
   
 5. manifiam

  manifiam Állandó Tag

  ha lehet ne használjatok hitelkártyát mert ha valami akkor az-az uzsopra
   
 6. manifiam

  manifiam Állandó Tag

  az UC Bank-nak tartoztunk, havi 5000-et kellett törleszteni amiből 3000 volt a tőke és 2000 a kamat végtörlesztésnél 59000-ből 1 hónap alatt 82000 lett
   
 7. Ferencv123

  Ferencv123 Állandó Tag

  Minden bank nagybetükkel hirdeti honlapjain, hogy nem kér be semmilyen adatot az ügyfelektől!
   
 8. ferencke

  ferencke Kitiltott (BANned)

  Valami olyasmit hallottam hogy a kinai bankok abban kulonboznek a tobbitol hogy azt a celt szolgaljak hogy az orszag elore jusson.
  Nem csak profit a profit kedveert a tulajok zsebebe.
  Szigoruan ellenorzott es kezben tartott resza kinai gazdsagnak egyetlen cellal a vilag gazdasagi uralmanak atvetele elobb utobb.
  Inkabb elobb ugy tunik.
   
 9. creativehun

  creativehun Állandó Tag

  Én alapból utálok minden bankot és totál törvénytelennek tartom,hogy az állam legalizáltan monopol helyzetbe hozta a bankokat.Hiába nincs szükséged a bankszámládra mert készpénzben fizetsz ki mindent és ahogy ráérkezik a fizu azonnal le is veszed még éves szinten fizethetsz 6-8 ezer forintot számlavezetési meg mittudomén milyen díjként.Aztán egy példa péntek délelőtt netbankárral elutalok a számlámról xy-nak...Ő csak hétfőn vagy kedden kapja meg a pénzt de nekem azonnal leemelik a számlámról.Hol van a pénz a köztes időben és kinek kamatozik???Egyszer felhívtam a bankom ügyfélszolgálatát és megkérdeztem ugyanezt a telefonos azt mondta adja a főnökét mert Ő nem tud erre válaszolni..na a főnök sem tudott..vagy inkább nem akart.
   
 10. mattz0r

  mattz0r Állandó Tag

  én a CIB-re szavazok
   
 11. orsolyhathor

  orsolyhathor Állandó Tag

  a bank kölcsönt kap az államtól, cserébe az állam tulajdon részt kap a bankból ,ha újra erős lesz a bank az állam eladja a tulajdonrészét és nyer rajta. ez is csak üzlet, nem pedig összeesküvési elmélet, az más kérdés, hogy az adott állam mennyire szabályozza az általa nyújtott kölcsön felhasználását és mennyire ellenőrzi a bankokat... :S
   
 12. burhán

  burhán Állandó Tag

  Tegnap voltam a bankomnál. Márciustól a papíron kiküldött egyenleg értesítést is pénzért csinálják. Így aztán lemondtam Majd az interneten megnézem, s ha kell kinyomtatom magamnak.
   
 13. márti9

  márti9 Új tag

  Mit teszünk ellene? De tényleg csinálsz valamit, hogy ne így legyen? A háttérhatalom azt csinál velünk amit akar. Azt gondolja, hogy irányítható embermassza vagyunk amivel azt tehetnek amit akarnak. És igazuk van? Te mit teszel hogy ne így legyen? Beszélsz róla... az ...
   
 14. atiixbmw

  atiixbmw Állandó Tag

  Sziasztok!
  Egy kérdéssel szeretnék hozzászólni az előttem elhangzottakhoz: Mi lesz a sok emberrel, akik nem tudják fizetni ingatlanhitelüket? Mindent elvehetnek a bankok?
  Egy adat biztos forrásból: (remélem leírhatom)
  Az elárverezésre kerülő ingatlanok száma január hónapban kis (megyényi) területen megközelíti a 3000db-ot!!! Ez országos szinten is sok lenne! Ehhez mit szóltok?
  Szép napot!
   
 15. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  És hova megy 3000 család? És ki vesz meg még plusz 3000 ingatlant amikor így is szinte minden utcában 4-5 házra ki van írva, hogy "eladó" és minden társasházban legalább 4-5 lakásra.

  10 milliós országunkban 1 millió olyan hitel van, amit már hónapok óta nem törlesztenek.... (azt hiszem ez mindennél többet mond).

  Viszont a bankok adózás utáni nyeresége 200 milliárd forint volt. Ez elég volna 3000 darab 6,6 millió forintos lakásra.
   
 16. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Tehat a bankok a nyeresegukbol fizesek ki masok lakasat??? :confused:
   
 17. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Persze, tudom, hogy ez már nem az a világ, amikor simán elvették ezeket a pénzeket, hogy az emberek ne az utcán kössenek ki a családjaikkal...

  Azt azonban nehéz józan paraszti ésszel felfogni, hogy a válság a bankok miatt tört ki, arra ment rá a gazdaság, azért nincs munkájuk az embereknek, ezért nem tudják fizetni a többszörösére duzzadt hiteleket. És ki az, aki még ebből is profitál: A BANK. Ki az, aki emiatt többszörösen is megfizet? Az a család aki teljesen vétlenül olyan helyzetbe kerül, amikor nincs jövedelme.

  Nem én vagyok a világ ura, nem vagyok amerikai elnök, sem pénzügyminiszter, sem a FED-nek nem én vagyok az elnöke, nem vagyok Putyin és még sok minden nem vagyok. Ezért aztán nincs arra lehetőségem, hogy megoldást találjak és azt véghez is vigyem.

  Nekik viszont volna rá lehetőségük, ezért fizetik őket elég tisztességesen meg a sleppjüket és az egész politikusi bagázst. :98:
   
 18. Spanky

  Spanky Állandó Tag

  Miert? Mikor volt az a vilag?
   
 19. siriusB

  siriusB Állandó Tag

  Vancouverben soha!
   
 20. atiixbmw

  atiixbmw Állandó Tag

  Sziasztok!
  Szerintem sok az olyan ember, ill. család, ahol nem kibújni szeretnének a hitel törlesztése alól, csupán a irreálisan magasra nőtt törlesztőrészletek mérséklését szeretnék elérni. Sajnos nagyon sok bank nem tárgyalóképes, az áthidalóhitel pedig vicc, amiről van olyan ügyintéző, aki nem is hallott.
  Üdv!
   

Megosztás