Bankokról

Cadderly

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy problémám, remélem valaki tud rá megfelelő választ:
Ha én azt akarom, hogy a magyar állam ne férjen hozzá pl. a bankbetétemhez akkor elég egy olyan bank mo-i fiókjában számlát létrehozni amire a belga, osztrák, stb. állam vállal garanciát vagy külföldi bankfiókban kell létrehozni ezt a számlát?
 

ranunkelgul

Állandó Tag
Állandó Tag
Van egy problémám, remélem valaki tud rá megfelelő választ:
Ha én azt akarom, hogy a magyar állam ne férjen hozzá pl. a bankbetétemhez akkor elég egy olyan bank mo-i fiókjában számlát létrehozni amire a belga, osztrák, stb. állam vállal garanciát vagy külföldi bankfiókban kell létrehozni ezt a számlát?

Külföldre kell menni.
Nagy pénzt kaszálhatna az a bank, amelyik azt ígérné, hogy a német/osztrák/svájci bank-társánál nyithatsz számlát úgy, hogy a magyar bank kiküldi az adatokat, és a külföldi bank nyit neked egy számlát, úgy, hogy nem is lát, csak a papírokat fénymásolatokat kapja meg. Utána interneten már úgy lehetne bankolni, hogy csak na...
 

harzol

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem jó a sima külföldi bank sem, mert EU tagként már arra is rálátnak a hazai hatóságok, APEH...

Az a minimum, hogy Svájcba, vagy más nem EU-s országba kell bankszámlát nyitni, de az költségénél fogva nem a kisemberek számára elérhető módi.
 
Mi is az a pénzügyi furcsaság, ami szinte biztos, hogy már Veled is megesett?

A bankok sajnos nem jótékonysági intézmények, egy cél lebeg a szemük előtt. a profit

Mi a célja egy banknak, biztósítónak? ( Vállalkozásnak?)

Profitot termelni a tulajdonosoknak.

Vetted már igénybe bankok és biztosítók pénzügyi termékeit?

Bizonyára...

Jó, ha tudod, hogy ezen pénzügyi termékekben elhelyezett pénz tulajdonjoga átkerül a bank, vagy biztosító tulajdonába, Téged pedig csak kedvezményezettként tartanak nyilván! A pénzügyi tanácsadók pedig éppen ilyen pénzügyi termékeket kínálnak Neked!

Ha a banké, vagy a biztosítóé a pénzed tulajdonjoga, akkor nincs beszámolási kötelezettségük feléd a pénzéről. Így fordulhat elő, hogy olyan költségeket is levonnak, amiről nem is tudtál. Ez pedig azt hozhatja magával, hogy egy pénzügyi befektetés esetén az első 2-3 évben még nem is nyersz semmit.

Sőt, olyan pénzügyi befektetések is vannak (és nem is kevés), ahol kötelező jelleggel kell minden hónapban pénzt befizetned, és ha valami miatt ezt adott hónapokban nem tudod megtenni, akkor jönnek a büntetéssel fenyegető felszólító levelek.
 
lassan nincs is más örömünk, csak a fogyasztás..

Valamikor még a 60-as években ahhoz ,hogy kölcsönt kapj még a nénikéd születési évére is szükségük volt+ legalább 2 db kezesre.Most kapott boldog-boldogtalan,és nem gondolt bele,hogy azt vissza is kell fizetni.Sőtt rád tukmálták a pénz.Hogy lehet ennek ellenállni?
Jucus

Valaki már összeszámolhatná, hogy egy este hány hitelajánlattal szembesülünk, míg türelmesen várjuk, hogy kedvenc sorozatunk folytatódjon, és végre vége legyen a reklámnak.

Rengeteg csábítás, a plazmatévétől az új autóig, 10 év részletre. Mind-mind arról szól, hogy most élj, most élvezd az életet, nem baj, ha még meg sem kerested azt a pénzt, amit felélsz.

Szegény Odüsszeusz jut eszembe, aki az árbochoz köttette magát, hogy amikor a szirének énekét hallja, nehogy elcsábuljon, és partra szálljon. Mert tudta, hogy ott pusztulna, de azt is tudta, ha hallja az éneket, akkor ez már nem fogja érdekelni, és rohan a szirénekhez.

S minket, szegény elidegenedetteket, akik egyre többen nem a hivatásuknak élnek, csak bejárnak dolgozni, mert kell a pénz, minket ki véd meg a szüntelen csábítástól, hogy vásároljunk, felesleges fogyasztással eladósodjunk?

Hiszen lassan nincs is más örömünk, csak a fogyasztás, kapcsolataink tönkrementek, hivatásunkból munka lett. Az alkotást felváltotta a monoton rutin. Mindezt azért a pár perc boldog mohóságért, ami fizetésnapon ránk köszönt.

Mi védhet meg bennünket, a zátonyra futástól? Szerintem egy alaposan végiggondolt hosszú távú pénzügyi terv. Hiszen, ha tudjuk, mennyit keresünk és abból a rezsi kifizetése után mennyi, marad, akkor azonnal fel tudjuk mérni, hogy egy rendkívüli fellángolás (plazma tv, digitális fényképezőgép, új mobil, ...) felvállalható-e, vagy sem.

E nélkül könnyen elcsábíthatóak vagyunk. S hogy milyen komoly erő a pillanatnyi öröm, erre álljon itt Bodo Schafer könyvéből egy kis részlet:

„Már a babiloniak is éltek a fogyasztási hitel lehetőségével. Ők a mai bankok őseihez, a pénzkölcsönzőkhöz jártak, akik hasonló kérdéseket tettek fel, mint amik számunkra is ismeretesek a mai banki megbeszélésekből, például: - Van Önnek biztosítéka? A babiloni a manapság szokványos fedezeteken kívül még egy dolgot felajánlhatott - önmagát. Így aztán virágozhatott a pénzkölcsönzés, hiszen mindenki hitelképes volt, saját magát mindenki eladhatta. Ha egy babiloni a kölcsönt nem tudta visszafizetni, eladták rabszolgának. Mint ahogy ma elárvereznek egy házat, úgy került egy-egy ember is kalapács alá. Tízből kilenc rabszolga végül is a hírhedt falnál végezte.

Ókori történészek, így például a görög történetíró, Herodotosz leírásai alapján tudjuk, hogy a babiloni városfal az ókori világ hét csodája közé tartozott. A Nabupolasszar uralkodása alatt kibővített fal 50 méter magas, 18 kilométer hosszú, és olyan széles volt, hogy hat egymás mellett menetelő ló elférhetett rajta.

A falat rabszolgák építették. A munka iszonyatosan nehéz volt. Az izzó napon a rabszolgák szünet nélkül hordták a követ. A legtöbbjük három éven belül meghalt. Ha a fáradtságtól összeestek, az őrök ostorral verték őket, és ha már nem bírtak felállni, egyszerűen lelökték őket az útról, hogy a sziklákon lezuhanva szörnyethaljanak. Éjjel aztán összeszedték a holttesteket.

Ez a látvány a babiloniak számára mindennapos volt. A robotoló rabszolgák jelenléte minden babiloni lakos számára kézzelfogható valóságként létezett. Érdekes, hogy a falnál dolgozó rabszolgák kétharmada nem az ellenséges hadifoglyokból került ki, hanem az önmagukat elárverező, szabadságukat kockára tevő babiloniakból.

Feltehetnénk a kérdést: hogyan lehetett valaki ennyire ostoba, hogy ilyen kockázatot vállal? Hogyan adhatta önmagát zálogba, ha tudta, hogy milyen következményekkel járhat ez az elhatározás?

A válasz egyszerű: az emberi agy MOST akar örömet, és MOST nem akar fájdalmat. A jelen tudata jóval erősebb és intenzívebb, mint a szabadságról való lemondás és a rabszolgasors lehetséges jövőképe. Mindebből az következik, hogy az analizáló értelem nem visz minket messzire. Ez a kijelentés: - Pontosan fel tudom mérni, hogy ha adósságot csinálok, nyomorba dönthetem magam -, se régen, se ma nem tette meg a hatását. Nem beszélve arról, hogy velünk nem történhetnek olyan szörnyűségek, mint a babiloniakkal - mi csak a rabszolgasorshoz HASONLÓ helyzetbe kerülhetünk.˝

Hát ekkora erőt kell kordában tartanunk. S milyen örömünk származik belőle ha sikerül?
 
Az AXA bankról vannak személyes tapasztalataitok? Engem vonz a magas kamatai miatt, de nem tudom mennyire megbízható.

Mi a célja egy banknak, biztosítónak?

Pénzt termelni a tulajdonosoknak.

Miért fontos ez?

Mert ha bankon vagy biztosítón keresztül fekteted be a pénzed, lemondazs a pénzed tulajdonjogáról, emiatt olyan költségeket terhelhetnek rád, amit nem kellene megfizetned.

Mi a megoldás? Írj ha kíváncsi vagy
 
Miért nem igyekszik MINDENKi kikeveredni az adósságcsapdából?

Az adósság egy fegyver, mellyel nemzeteket hódítanak meg és tartanak rabszolgaságban és a kamat az elsődleges muníció.

Úgy másfél évvel ezelőtt felfigyeltem egy könyvre. Elolvastam, és éreztem, hogy van benne valami, amit ki kellene használni. De akkor valahogy túl nehéznek tűnt.A könyvben lévő érték korlátozott volt (de én beláttam a színfalak mögé - hiába, ami sokak kezében egy újabb infó semmi több, az egyesek kezében igazi fegyver).

Viszont nálam elindított valamit. Így lázas kutatásba kezdtem, és több mint fél év után összeállt végre egy olyan kép, amiben óriási erő rejlik.

Akinek eddig felfedtem az alapokat, és utána kipróbálták - már csak az alapokat ismerve - fejlődést hozott. Több nyugalmat, több mosolyt, több pénzt- ez lett a mérlegük.

Mert a fejlődés az, ami fenntart egy családot, egy vállalkozást. Sőt! AZ EGÉSZ KAPITALIZMUST.

Ha a GDP nem mutat fejlődést, azaz 0%-on teljesít, akkor annak a gazdaságnak lőttek. De már +1%-on is hanyatlás érezhető.

Ahhoz, hogy túlélj egy gazdasági válságot tisztában kell lenned a következő 5 dologgal:

1. A zűrzavar, amit ma "gazdaságnak" hívnak, tú|ságosan is függővé vált a pénztől. A gazdaság középpontjában eredetileg a termékek és szolgálltatások áltak, de mára a pénz, ami önmagában értéktelen, ( Mit kezdenél akármennxi pénzzel ha nem fogadná el senki?) felülkerekedett a termékeken és szolgáltatásokon és érdemek nélküli, de korlátlan hatalamommal bíró egyeduralkodójává vált a gazdaságnak.

2. Teljes mértékben függünk a kereskedelmi bankoktól. Minden egyes bankjegyet, ami ma forgalomban van, valamikor, valakinek kölcsön kellett vennie, legyen az készpénz vagy hitel. Ha a bankok bőségesen hoznak létre mesterséges pénzt, akkor virágzunk, ha nem, akkor éhezünk.

A pénzt manipulálják. Miután a bankok a pénzt sikeresen elválasztották az értékétől (termékek és szolgáltatások) amelyeket képviselt, magát a pénzt is árucikké tették és amióta csak létezik, a bankok, spekulátorok folyamatosan manipulálják a pénzt a saját haszonszerzésük érdekében.

Annak érdekében, hogy ne rántsa magával az egész gazdaságot, emiatt a kormányok kénytelenek mindenféle programmal a gazdaság segítségére sietni, amihez a nemzetközi bankvilágtól szerzik meg a pénzt.

Persze ezek az intézetek csak bizonyos kondíciók mellett adják ki ezeket az összegeket: bizonyos intézkedéseket, szigorításokat kelljen hozni az emberek jogainak megrövidítésére, vagy a minél szorosabb kontrollra,. legyen teljes belelátásuk az ország belső pénzügyeibe, legyen több rendőr az utcán, hiszen „féken kell tartani az embereket”, akik épp most veszítették el a fizetésük egy jelentős részét, vagy akár az állásukat.Stb.

3. Emiatt minden "gazdasági válság" igazából a pénz válsága. Nem a gazdaság van bajban, hanem a pénz.

Sajnálatos tény, hogy a gazdaság és a pénz mára annyira összenőttek, hogy a pénz válsága képes magával húzni a gazdaságot is és valódi gazdasági válságot elődézni.

4. A résztartalékra épülő banki szabályok a FED által vannak vezérelve. Ezen logika a világ legtöbb bankjában működik, és a modern rabszolgaság rendszere. A pénz adósságból keletkezik.

Mit csinálnak az emberek, ha adósságban vannak? Elmennek dolgozni, hogy kifizessék. De ha pénz csak adósság útján jöhet létre, hogyan lehet a társadalom adósságmentes? Sehogy, és éppen ez a lényeg. A vagyon elvesztése miatti félelem, a kétségbeesett igyekezet fennmaradni, az állandó adósság és infláció az elkerülhetetlen hiánnyal együtt a pénzügyi rendszerben, melyet a soha vissza nem fizethető kamat hoz létre, folyamatban tartja a bér-rabszolgaságot, amelyben milliók tapossák a mókuskereket.

A nap végén, kinek dolgozol valójában? A bankoknak! A pénz bankokban születik és végül oda is áramlik. Ők az igazi mesterek, az általuk támogatott vállalatokkal és kormányokkal együtt.A fizikai rabszolgaságban az embereket lakatni és etetni kell. A gazdasági rabszolgaságban az emberek magukat lakatják és etetik. Ez az egyik legszellemesebb csalás, amit társadalmi manipulációra kitaláltak. És a rendszer lényegében egy láthatatlan háború a lakosság ellen.

Az adósság egy fegyver, mellyel nemzeteket hódítanak meg és tartanak rabszolgaságban és a kamat az elsődleges muníció.

5. Ahhoz, hogy felülkerekedjünk egy gazdasági válságon, legyen az személyes, cégen belüli, országos vagy a világ válsága, az első lépés az, hogy helyezzük a fókuszt a pénzről az értékekre amelyeknek a pénz csupán a (borzalmasan) rossz képviselője.

Fontos, hogy a pénzüggyel kapcsolatban megértsünk egy dolgot: a pénzügy olyan, mint az egészség: ha rendben van, akkor nincs rajta figyelem. Ha viszont nincs rendben, akkor minden figyelmet leköt, és megállíthatja a termelést is!

A pénz olyan a gazdaságban mint vér a testben. Ami történt az olyan mintha valaki felvágta volna az ereidet és megcsapolta volna testedben a keringő vért, ettől az ember elgyengül mert a kevesebb vér már nem elegendő az egészséges testműködés fenntartásához. Amikor gazdaság elnyomásról beszélünk, akkor a lényeg, hogy a figyelem a termelésről a pénzre kerül át, és máris befelé fordult az illető, nem termel, és szépen megszűnik létezni.Az egyetlen esély, ha sokat termelsz, és keveset költesz. Mondjuk így: sokkal többet keresel, és sokkal kevesebbet költesz!

Másképp nincs esélyed! Sem otthon, sem a cégben!Pontosan ez történt a gazdasággal.

Soha nem fogjuk tudni elkapni a bűnözőket akik ellopták a vért a gazdaságból, de egy valamit tudunk tenni: kevésbé függővé vállni a pénztől és helyette azokra az értékekre koncentrálni. amelyeket a pénznek kellene képviselnie, eszerint irányítani a személyes, céges és gazdasági, pénzügyi döntéseinket is.

Szóval a helyzet az, hogy sokkal fegyelmezettebb pénzügyek kellenek már, és már nem csak otthon, hanem a cégben is keményen kell fogni a költségeket, illetve fokozott kontroll kell a bevételekre is.Korábban egy család egy „körül-belüli költségvetéssel” vígan el tudod élni, gyarapodni tudott.Ma már ez megváltozott! Ma sokkal több figyelem és erőfeszítés szükséges ahhoz, hogy a megfelelő bevétel minden hónapban megérkezzen a számlánkra, és több figyelem, precízebb gazdálkodás szükséges a kiadási oldalon is.

Mondani könnyű. de hogyan?

Változtasd meg a hozzáállásodat a pénzhez.

Mi kell mindehhez?

50%-ban a felismerés, hogy adósságaid vannak, a kiadásaid normalizálása, a pazarlás megszüntetése, a tenni akarásod, és minden egyéb hasonló dolog.

De mindez mit sem ér, ha nincsen akarat és tudás. Tudás nélkül feleslegesen optimalizálsz bármit. Hiába húzol a szíjon, ha még a csökkentett kiadásaidat sem fedezi a bevételed. Ráadásul ez egy csapda, de meddig bírod majd?

De akkor, kérdem én, miért nem igyekszik MINDENKi kikeveredni az adósságcsapdából?

Egyszerű: mert valami belső fék visszatartja a többséget.

Egy ősidők óta bevésődött rossz szokás, hogy hitelt veszünk hitelből.

Egy hitetlenséget súgó késztetés, ami halkan duruzsol, hogy mindenki csodát ígér, de az sohasem jön

A fék, hogy "Már így sincs pénzem, miből áldozzak a fejlődésre, a több pénzügyi stabilitást ígérő tudásra?".

VIGYÁZZ, mert ezek mind-mind csak a tehetetlenség racionalizált formái!És most mindegy az, hogy ez a félelem tehetetlenség, a rossz tapasztalatok tehetetlensége, vagy a kialakult hátrányos körülmények tehetetlensége.

Soha nem feledd: a jelened a múltban hozott döntéseid eredménye, a jövőd pedig a jelenben hozott döntéseid eredménye lesz.

A holnap felelősségétől nem menekülhetsz úgy, hogy ma kibújsz alóla.
Abraham Lincoln


Tanulj a múltból, a jelenben igyekezz úgy cselekedni, hogy a jövőd eredményesebb legyen. Ha nem így teszel, elveszhetsz...

Nem az számít, honnan indulsz, hanem az, hogy milyen döntéseket hozol arról, hogy hová akarsz végül eljutni.
Anthony Robbins


Egy jó lépés a jelenben, hogy eredményesebb jövőt építhess az, ha megtanulod megismerni a pénz játékszabályát, mert ezt mindenki játsza, és kezd el a saját hasznodra fordítani őket.

Ezt a lépést itt találod>>

„Ha nem vagy kész változtatni az életeden, nem lehet segíteni rajtad.”-
Hippokratesz


A program nem váltja meg a világot, ám vagy Te tartod ellenőrzés alatt a tetteidet, vagy azok fognak Téged - ezeket csak Te tudod elérni - csak annyit ígér, hogy könnyebb utad lesz...

 

nagyf63

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek! A bankvilág egy hipnózis. Virtuális pénzek, amiket az adósok tartanak fent. Mindenkinek egyszerre be kellene mennie a pénzintézetébe és kikérni a pénzét. Akkor megtörne a varázs!
 

zlaco

Állandó Tag
Állandó Tag
Re:

Egyetértek! A bankvilág egy hipnózis. Virtuális pénzek, amiket az adósok tartanak fent. Mindenkinek egyszerre be kellene mennie a pénzintézetébe és kikérni a pénzét. Akkor megtörne a varázs!


Sajnos nem így van.
Egyrészt azért, mert ha pl Mo-on mindenki bemegy, és kiveszi a pénzét, akkor az egyes bankok az anyabank pénzét adják ki. Pl a cib az olasz bank pénzét, a raiffeisen az osztrák anyabank pénzét stb.

Másrészt, mióta nincs aranyfedezet, azóta a pénzteremtés egy mozdulat a banknak. Ha bemegyek a bankba, kérek 100 M hitelt, akkor nem kell, hogy ott legyen az a pénz. Beírják a folyószámlámra, hogy 100M hitel, és ott van a pénz. Nem egy fizikai valami, hanem a bank fizetési ígérete.
 
A rendszer folyamatosan a bankok kezére játssza az egyének javait. Ha képtelen vagy kifizetni a jelzálogod, elveszik a tulajdonod. Ez különösen akkor felháborító, amikor rájössz, hogy a fizetésképtelenség természetes jelenség a résztartalékra épülő banki praktika miatt. De azért is, mert a pénz amit a bank neked kölcsönzött, eleve törvénytelen.

Kölcsönnél fizetési ígérvényt fogadnak el a pénzért cserébe. A kölcsön nem befolyásolja a bank tartalékalapját, a betétek azonban új értékkel járulnak a teljes betéti állományhoz. Más szavakkal: a pénz nem a bank meglévő vagyonából származik. A bank egyszerűen feltalálja, semmit nem adva hozzá a saját tulajdonából, kivéve az elméleti felelősségét papíron.

Minden alkalommal, amikor pénzt kölcsönzöl a banktól akár jelzáloggal, akár hitelkártyával, a pénz, amit kapsz nem csupán nem valódi, hanem törvénytelen is, ami érvényteleníti a szerződést. A bank sosem rendelkezett a pénzzel, mint tulajdonnal. Sajnos az ilyen jogi értelmezéseket eltitkolják és sok helyütt a kormányra való nyomásgyakorlás útján elérték, hogy legyen törvényes „kiskapu”. Így aztán a folyamatos áramlása a javaknak és az állandó adósság játéka csak folytatódik.
 

zsoka1962

Állandó Tag
Állandó Tag
Aranyfedezet nincs, de kötelező tartalékráta van. Ha azt magasabbra vennék, akkor nem lehetne annyi pénzt teremteni a semmiből a kereskedelmi bankoknál (és bezsebelni a belőle származó kamatokat).
Legjobb lenne, ha a "pénz csinálás" joga visszaszállna a Központi Bankra.
 

zsoka1962

Állandó Tag
Állandó Tag
2010-ben Magyarországon létrejött az első közösségi bank.
Én átmentem hozzájuk.
Náluk tudom, hogy mibe fektetik a pénzem (pl. biotermelőnek adják, nem pedig fegyverkereskedőnek).
A tőlem szerzett nyereségük egy részéről eldönthetem, hogy kinek adományozzák stb.
Az adott viszonyok mellet ez már egészen tűrhető. Persze, még nekik is van hova fejlődniük.
 
Oldal tetejére