Belehalt az ördögűzésbe egy apáca

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Kedves Diogenes!

Ahogy olvasom írásaidat, érveidet, ellenérveidet én már csak azt nem értem ki itt a
térítő ill. az eltérítő? Te nem bizinyítékokat akarsz, hanem saját igazadat bizonygatod. Engedd, hogy minden ember abban higgyen, amiben akar és ne nézd hülyének azt, aki nem azt hiszi, amit Te! Kérlek tiszteld a másik ember véleményét és
és világnézetét! Úgy érzem Te ha az Istennel szemtől szemben találkoznál /ami lehet,
hogy napont többször is előfordul életedben/ akkor is megtagadnád!

--------------------------------------------------
Kedves Baloghkati!

Ha Istennel találkoznék, komolyan el kellene gondolkodnom, hogy miféle elmekór támadta meg az értelmemet. Ő ugyanis nem létezik, bár a mellettünk lévő újságos némileg hasonlít hozzá. :D
De most komolyan: Azon nincs mit tisztelni, hogy valaki valamiben hisz. Sokan hiszik, hogy Elvis ma is él, mégsem gondolnám, hogy több tiszteletet érdemelnének, mint aki tudja, hogy nem él. Az istenhit is ilyen.
Azt tisztelem, aki jót cselekszik, aki őszinte, aki becsületes. A pedofil papokat is tisztelte a "nyáj", sőt atyának szólították. Gondolod, hogy megérdemelte a tiszteletet? Ugye nem!
Nem nézek hülyének senkit, még akkor sem, ha azt hiszi és vallja, hogy elvitték az UFO-k és terhes lett tőlük. Ugyanígy nem nézem hülyének azokat, akik azt vallják, hogy egy szűz asszonyt, aki évek óta felesége volt Józsefnek (!), teherbe ejtette a "szentlélek" és miután megszült, továbbra is szűz maradt. Mondom: én elhiszek mindent, de azért engedd meg, hogy ne tiszteljem ezt a hitet.
Istent természetesen bármikor megtagadnám, de ugyanígy vagyok minden más logikátlan és értelmelen dologgal is.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Szerintem kár feszegetni ezt a témát. Tényleg mindenkinek egyéni dolga, hogy mit hisz el és mit nem. A legtisztább az, ha mindenki elfogadja a másik véleményét, Istenhez való viszonyulását, még akkor is ha nem értünk Vele egyet. Minden ember más, más dolgokat tapasztalt az életben. Nem kell "lenézni" megtéríteni a másikat azért mert máshogy gondolkodunk. Ha mindenki ugyanúgy gondolkodna mi lenne a világból? Egy unalomhalmaz......

Kedves Vycky!

Ha lenéznénk a másikat, akkor nem foglalkoznánk vele. Akik itt beszélgetnek és véleményt mondanak, azok megtisztelik a másikat azzal, hogy szót váltanak a mindkettőjüket érdeklő témáról. Ezt tesszük itt is.
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes! Ugye tudod te is, hogy nem bizonyít semmit az, hogy nem éltél át a szívműtéted alatt halálközeli élményt? Nem vagyok szívsebész, de gondolom én, hogy műtétnél nagyon ügyelnek arra, hogy a beteg keringése ne álljon le és az agy működéséhez szükséges oxigént is folyamatosan biztosítják akkor is, amikor a szív nem dobog.

Az a sok beszámoló a klinikai halált megélt emberek (nem csak felnőttek, hanem egészen kicsi gyermekek) esetében, azért sokakat elgondolkodtathat. Igen sok ember lett egy-egy ilyen átélt élmény után a legelszántabb materialistából istenhívő.

Épp most mutattak be egy magyar filmet (Fliegauf Benedek: Csillogás), ahol hárman, köztük Nádas Péter író számol be az átélt halálközeli élményéről. http://www.magyar.film.hu/object.044914ff-0201-42aa-8d79-f3386581340c.ivy
 
S

Seth2

Vendég
"A keresztény fogalmak szerinti, individuális Isten-személy nem létezik - mondja Seth -, és mégis kapcsolatod van Minden Létező egy részével, amely magas fokon veled van összhangban. Minden egyénben, minden tudatban benne lakik egy őrá irányított, őrá figyelő rész Minden Létezőből. Következésképp minden tudat kedves, mindegyik külön védelmet élvez. A mindenek fölött való tudatnak ez a része vált egyénivé benned is. - Isten személyiségét általában egydimenziósnak szokás elképzelni; ennek alapja az, hogy az ember keveset tud saját pszichéjéről. Istenre inkább úgy gondolj, Joseph, mint egy energia-Gestaltra vagy piramistudatra. Tudatában van önmagának például tebenned is, Joseph. Tudatában van önmagának a legkisebb magban is. Minden Létezőnek az a része, amely tebenned ismer magára, amelyik a te létedre figyel, szükség esetén segítségül is hívható. - Ez a rész magára ismer valami másban is, ami több nálad. Az a rész, amely benned és a nálad magasabbrendűben ismer magára, ez a személyes Isten. Ez a Gestalt vigyáz az érdekeidre, és személyesen megszólítható. - Az ima magában foglalja meghallgattatását, és ha nincs ősz hajú Atyaisten, hogy meghallgassa, akkor helyette ott van az az elsődleges. kezdeti és örökké táguló őseneregia, amely szüntelenül formál minden létezőt, és amelynek része minden emberi lény. - Lehet, hogy ez a lelki Gestalt személytelennek tűnik neked, de mivel az Ő energiája formál téged, hát hogy lenne személytelen? - Ha úgy tetszik neked, hogy ezt a mindenekfeletti lelki Gestaltot Istennek nevezed, akkor sem szabad tőled függetlennek tekintened, mert ő a magva önvalódnak, minden sejtednek, és közelebb van hozzád, mint saját lélegzeted. Seth egy másik ülésen így magyarázta ezt: - Teremtők vagytok ti is. Amit Istennek neveztek, az minden tudat összessége, és az egész több, teljesebb, mint részeinek összege. Isten több, mint minden személyiségének összege, és mégis minden személyiség azonos Ővele. - A teremtés folytonos. Van bennetek egy ősi erő, amely tudta, hogyan növesszen benneteket magzatból felnőtté. Ez az erő része a belső tudásnak, minden tudatnak, és része a bennetek élő Istennek. - Életetekért és világotokért valóban tiétek a felelősség. Ezt nem valamely külső erő hatása kényszerítette rátok. Magatok formáljátok álmaitokat, és magatok formáljátok tárgyi valóságotokat is. A világ az, ami ti vagytok. Fizikai materializációja a belső Énnek, amely megformálta."
 
S

Seth2

Vendég
"Minden Létező szereti minden teremtményét, a legapróbbikat is, mert felismeri, mennyire drága és mennyire egyszeri minden egyes tudat, amelyet ilyen körülmények között, ekkora áron teremtett. Diadalmas és boldog minden egyes tudat fejlődése láttán, mert ez hozzátesz a diadalhoz az alapállapothoz képest, és örül minden teremtménye legcsekélyebb kreatív cselekedetének is. - Minden Létező önmagából és abból az állapotból életre keltette a lehetőségek végtelenjét. Gyötrelmeiben megtalálta a módot, hogy önkifejezés útján szabadságot adjon, és ezáltal létrehozta az egyedi tudatokat. Jogosan örvendezik tehát. Mégis, minden teremtmény emlékezik eredetére, és most Minden Létezőről álmodnak, ahogyan azelőtt Minden Létező álmodott róluk. És a hatalmas forrás felé kívánkoznak, és vágyaik arra irányulnak, hogy saját alkotásaik által felszabadítsák Őt, és valóságosságot adjanak Neki. - A mozgató erő még mindig Minden Létező, de az egyéniség nem illúzió. Most ugyanilyen módon és ugyanebből az okból adsz szabadságot a személyiségtöredékeknek álmaidban. Ugyanebből az okból teremtesz, és benned van, mint mindenkiben, az ős gyötrelem emléke - az alkotás iránti vágy: az a törekvés, hogy minden lehetséges tudatot kiszabadíts a létezésbe. - Az én küldetésem az, hogy nektek segítsek, és a ti időtök évszázadain át mások is jöttek ezzel a küldetéssel, mert miközben fejlődtök, ti is alkottok új dimenziókat, és ti is segíteni fogtok másokat. - Köztetek és Minden Létező között sohasem szakad meg a kapcsolat; az Ő figyelme annyira finom és éles, hogy valóban az ős teremtő szeretetével fordul minden egyes tudat felé."
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Fagyis Szent!...
Próbáld meg a logika és az értelem szemüvegén át nézni a bibiliai történeteket, az egyház által igaznak mondott meséket....
Mikor olvastál utoljára arról, hogy az egyház (amúgy melyikről nyilatkozol?) mit mond igaznak a Bibliából és mit nem? Kicsit vagdalkozósnak találom megközelitésedet. Ehhez neked jogod van. Ahhoz kevesebb, és én ehhez szóltam hozzá, hogy valakit hitéért lenézz, lesajnálj, hülyének nézzen bárki. Nyilván nem mindenki kész még arra, hogy minden hitével a szent logikát tartsa egyedül üdvözitőnek. ;) Amúgy FagyisSzent, nem "Fagyis Szent". Kösz.

...Próbáld meg megérteni, hogy az emberek többsége miért nem hisz a boszorkányokban, misztikus lényekben, a villámokat szóró Zeuszban, vagy a pokolbéli ördögökben. Ehhez nem kell semmi, csak az értelem, a logika és az amit a józan eszed diktál...
Sikerült. És most hogyan tovább? Az emberek túlnyomó többsége egyébként talán azért sem hisz a boszorkányokban, mégha esetleg akarna is, mert nem is hallott róluk. Ez egy sajátosan európai jelenség. Szegény Zeusz meg... No mindegy. Beszéljünk valami számodra talán érdekesebbről.

...Aquinoi Tamás szerint a hitet lehet tudományos eszközökkel vizsgálni, Isten léte tudományos eszközökkel is bizonyítható. Isten tehát értelemmel is megragadható. Ezt teszem én is...
Akkor most álljunk meg egy szóra! Mielőtt Aquinoi Tamás nézeteiről nyilatkozunk, nem baj, ha elolvassuk műveit. De legalábbis beleolvasunk itt-ott. Fő művében, a Summaban (Summa Theologiae) a hitről nem éppen azt irja, amit itt álltasz. "Az észérveket a teológia nem a hit igazságainak igazolására használja, hisz ezeket Isten fensőbbrendűségéből fogadjuk el, hanem az ezekből fakadó tanok (doktrina) védelmére, magyarázatára és fejlesztésére..." Másutt azt irja "...de elménkben kell tartsuk, hogy hitünk nem alapul csupán észérvekre..." (Opusculum contra errores Graecorum). Apróságok ezek, mondhatod. Jogod van ehhez is. Csak érveidnek adnak rettentő ingatag alapot.

(Az idézetek talán nem teljesen precizek, mert nem volt előttem a forrás, de hidd el, a lényeg pontos.)

...Ezért kérek segítséget tőletek, hívőktől, hogy álljatok elő ezzel a bizonysággal...
Még kutatom, hogy hol is irtad, miszerint segitséget kérsz a hit megértéséhez. Eddig csak tagadásokat találtam. Keresek tovább.

...mert nincs aki meghallgassa az imát...
Ez épp az a pont, ahol a Te nézeteid szöges ellentétben állnak minden hivőével. Ez persze nem teszi az ő nézetüket jobbá vagy többé a Tiédnél. Csak mássá. Mert erőt és reményt, adott esetben értelmet ad a világ sok dolgának, amikről a Te megközelitésedben vagy lehetetlen beszélni (mert nem létezik, akár Isten), vagy nem érdemes (mert tudománytalan, akár a hit). Látod, igy nagyon nehéz lesz valaha is közös álláspontra jutni, a másik nézetét nyitottan, őszintén fogadni. Még ha azt irod is, hogy "Ezért kérek segítséget tőletek". Szavaidból az sejlik ki, hogy nem segitséget kérsz, hanem igazolást. Ha ugye a hivő nem tudja bebizonyitani neked, a kétkedőnek, hogy igenis van értelme hitének (ami különben az ő végtelenűl személyes belső ügye), akkor ugye mégiscsak neked van igazad...

...Tudod, hogy a történelemben hányan könyöröghettek ár békéért, ám nincs béke! Szerinted miért?...
Hogy miért nincs béke a világban szerintem egyáltalán nem hitbeli kérdés. Szerinted miért háborúznak az emberek? Ha józan, előitélet nélküli választ adsz erre, valószinűleg a fórumtagok többsége egyet fog veled érteni. És le merem fogadni Istent vagy a hitet nem is fog kelleni megemliteni hozzá.

...Szóval addig amíg az egyház nem beszél őszintén a saját híveinek sem, nincs miért tisztelni sem öt, sem papjait. Amíg pénzért keresztelnek, esketnek és temetnek, addig a jézusi elveknek is ellentmondanak, tehát a hívők tiszteletére sem méltóak.
Téged talán egyszer valaki nagyon kiábránditott, megbántott. Nem tudom, nem kérdezem ki, mikor, s mivel. Ezt neked kell rendbetenned. Azzal az indulatmennyiséggel, amit ebbe a pár sorba irtál, erős kontrasztban áll a józan ész fennsőbbsége melletti kiállásod (lásd hozzászólásaidat). Ha alaposan (higgadtan, úgymond a logika oldaláról) elolvasod mit irtál látni fogod, egy néhány olyan alapállitásból indulsz ki, amelyeknek nem sok közük van a következtetéshez, amit levonsz. Mellesleg furcsa, milyen sokan, akik tagadják a Biblia és más szent könyvek hitelességét, milyen kényelemmel hivatkoznak mégis u.n. "jézusi elvek"-re.


Ne kezdjük újra ezt esetleg nyugodtan, egyszerre csak egy kérdésre fókuszálva, nyitottan, egymás gondolatát kivárva, megérteni akarva? Biztoson előbbre jutnánk mindannyian. Meg a válaszok is rövidebbek lehetnek úgy. ;)
 

siriusB

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Diogenes!

Ahogy olvasom írásaidat, érveidet, ellenérveidet én már csak azt nem értem ki itt a
térítő ill. az eltérítő? Te nem bizinyítékokat akarsz, hanem saját igazadat bizonygatod. Engedd, hogy minden ember abban higgyen, amiben akar és ne nézd hülyének azt, aki nem azt hiszi, amit Te! Kérlek tiszteld a másik ember véleményét és
és világnézetét! Úgy érzem Te ha az Istennel szemtől szemben találkoznál /ami lehet,
hogy napont többször is előfordul életedben/ akkor is megtagadnád!

Sokat gondolkodtam írjak-e, de már másodszor dorongolod le Diogenest. Ez az a tipikus vallási türelmetlenség, ami az ortodox, inkább egyházban mint istenben hívőknél tapasztalható. Ne félj, Isten nem szorul arra, hogy védelmezd, a legtöbb egyház viszont rászorul. A papság emberekből áll, ne hagyd magad általuk befolyásolni.;)
 

vycky104

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Vycky!

Ha lenéznénk a másikat, akkor nem foglalkoznánk vele. Akik itt beszélgetnek és véleményt mondanak, azok megtisztelik a másikat azzal, hogy szót váltanak a mindkettőjüket érdeklő témáról. Ezt tesszük itt is.

Kedves Diogenes!

Hát akkor sok sikert hozzá.........:)

Üdvözlettel!€
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Pitti.

Ha más megközelítésből nézzük,mi van ha ezek az emberek "eszközök" voltak,hogy ráébresszék az emberiséget az összetartásra?
Sot..megteremtettek egy lehetoseget mas lelkeknek a tanulasra, fejlodesre, tapasztalasra. De nem akartam ennyire messze menni..mert jon a Karsay Pista es betesz harom oldal idezetet valakitol..:cool:
 
W

w1965

Vendég
Dehát attól, hogy ezek az emberek eszközök, meg lehetőséget adtak másoknak, már tisztelnem is kell a nézeteiket?

Nem bizony kedves B.P.

Én egyszerűen arról az oldaláról közelítettem meg az akkori eseményeket,hogy miért történhettek meg.Mert ugye egy fecske még nem csinál nyarat.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem a másik ember nézeteinek tisztelete nem azt jelenti, hogy
- igaznak fogadom el, amit mond
- egyet értek vele
- beállok a hivők vagy tagadók vagy ilyen-olyan csoportjába, amiben ő van
- hülyének, elmaradottnak, félrevezetett csürhének tekintem, csak azért mert nem egyezik nézetünk

A nézetek tisztelete nekem azt jelenti, hogy
+ mielőtt vitába szállnék, legalábbis meg akarom érteni, mi is az ő názete
+ hajlandó vagyok minősités nélkül ezt elfogadni az ő nézetének
+ azaz, attól, hogy nem esik hasra az én nézeteim előtt, és nem csókdossa legkedvesebb állandóan idézett könyvem szerzőjének lába nyomát, még nem hülye, elmaradott, vagy lenézni való
+ ha vitatkozni van kedvem, akkor azt a nézeteivel teszem, és érveket használok
+ saját érveimet mint sajátjaimat mutatom be, nem árasztom el millió idézettel egy könyvből mindenféle személyes, saját érték, magyarázat nélkül
+ ha pedig mégsem vergődünk zöld ágra, nem feltételezem ab ovo, hogy ez kizárólag az ő hülyesége, butasága, stb. miatt van

Valami ilyesmi. Még talán finomitásra szorul a lista, de azt hiszem kezdetnek nem lesz rosz.
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Alapesetben nagyon egyetértek. De ha Pitti Saddamot hozta fel, akkor én kerekperec kijelentem, hogy nem értek egyet a hűtlen asszonyok megkövezésével, és nem is akarom megérteni az ezt helyeslő nézeteket.
Szó sincs arról, hogy helyeselni kell (bár sok milliónyi muzulmán biztos igy tesz). Én sem helyeslem természetesen. Nézeteimmel teljesen összeegyezhetetlen. Viszont ahhoz, hogy egy olyan hagyomány, amit úgy látunk, meg kell változzon, meg is változzon, a megközelités nem a külső érték rákényszeritése arra a kultúrára, amelyiket megcélzunk. Ezt csinálja az USA most Irakban, Afganisztánban és még nagyon sok országban, és egyértelműen nem működik. Sőt akkora ellenállást vált ki, hogy a kisérletet eleve meghiúsithatja.

Valamikor jó marxista iskola tanulójaként azt verték a fejembe, hogy forradalmat nem lehet exportálni (érettségi tételem is volt). Ez valami ilyesmi. Az pozitiv átalakulásnak belülről kell indulnia, különben a helyi kultúra újra meg újra lerázza magáról a ráerőltetett demokráciát, emelkedett erkölcsöt, humánumot, vagy nevezzük, aminek akarjuk.

A mai hirekben hallhattunk a mangalore-i (India) szélsőségesek atrocitásairól azon nőkkel szemben, akik megpróbálkoznak a nyugati minta szerint élni: bárba járni, Valentine-napot ünnepelni, stb. Amióta Afganisztán és Pakisztán az erőltett civillizáció pályájára lépett, a fundamentalista mozgalmak rettenetesen megerősödtek. Ez nem az iszlám által gerjesztett dolog, mert lám a "békés" hinduk körében is jelen van. Az alábbi idézetet nem volt időm leforditani. Ha érdekli a társaságot, később szivesen megteszem.
“It is true that whatever is happening in our country in the name of progressivism and modernism does not match with the culture of our country. With the winds of western culture many things have come here that are considered not virtuous by us all. But any civilisation, howsoever old it might be would certainly be a victim of changes with the times and there is no possibility of it being static.” (Rashtriya Sahara - mérsékelt urdu lap vezércikkéből)
Ezért gondolom, a cikk szerzőjével egyetértésben, hogy a megértés, és az annak fényében történő türelmes cselekedet, ami előrevisz. Lassan, de minden kultúra formálódik. Reményünk, hogy a jobb irányba.
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
Szia Pitti.

Ha más megközelítésből nézzük,mi van ha ezek az emberek "eszközök" voltak,hogy ráébresszék az emberiséget az összetartásra?

Tisztelt Fórumtársam!

Hát, ha hívő lennék, nem gondolnám, hogy az én Istenemnek egy Szaddam Husszein kell ahhoz, hogy ráébressze a többieket az összetartásra. Úgy vélném, hogy ezt a mindenható meg tudná tenni Szaddam, Bush vagy más háborús bűnösök nélkül is.
Miért nem hiszel jobban Istened hatalmában?
 

Diogenes-44

Kitiltott (BANned)
A hűtlen asszonyok megkövezése sem nagyobb bűn, mint a "boszorkányok" elégetése, a "hitetlen" benszülöttek tűzzel és vassal történő megkeresztelése. Sajnos, nem kell az arab világig elmennünk, hogy szörnyű tetteket találjunk. A mi témánk, az apáca kereszthalála is példa erre. Aki elítéli (joggal) az iszlám bűnöket, az nem teheti meg, hogy szemet hunyjon a kereszténység bűnei fölött.
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Tisztelt Pitti!

Köszönöm, hogy többmindenben egyetértesz velem, mint amiben nem. De nézzük azt, amiben nem:
Valóban, az egyház hazugságai és a biblia kacagtató butaságai nem elégséges érvek Isten létezésének cáfolataként, de minden további ebből következik.
Ha a Biblia hazugságot állít, és a papok ugyanezeket visszhangozzák, akkor nyilvánvaló, hogy az egyháznak nincs 2000 év óta épkézláb bizonyítéka Isten létezésére, hiszen akkor bizonyára ezt nyilvánosságra hozta volna. Ha pedig a Vatikán a bibliával bizonyítja Isten létét, akkor - mint említetted - hazugsággal teszi mindezt. Kijelenthetjük tehát, hogy Isten létére NEM LÉTEZIK bizonyíték. Ezért kértem, hogy aki tud ilyenről, az jelentkezzen, de senki sem ajánlotta hogy mond ilyet.
A kétkedés tehát jogos. Én legalább olyan joggal mondom, hogy nincs, mint azok, akik állítják, hogy van.
Az már csak hab a tortán, hogy ha lenne, nem lehetne olyan, mint amit a Biblia leír, hanem valóban jónak kellene lennie, hiszen normális ember nem hihet egy vérengző Istenben, márpedig a Biblia egy ilyen istent állít elénk.
Szasz Diogenes,
Eloszor had idezzek kedvenc ufologus embereimtol:
"a bizonyitek hianya nem bizonyitek valami nemletezesere".
Persze sok minden attol fugg, hogy mit fogadunk el bizonyiteknak.
Evidenciak (utalasok?), logika es jozan paraszti esz soxor elegendo bizonyitek.
A vallasoknak termeszetesen nincs ilyen. En inkabb mas evidenciakra probalok tamaszkodni bele ertve kutato munkat es a tudomanyos felfedezeseket is.
"isten" letet a tudamany fogja bizonyitani es nem az egyhaz. Azert irtam "istent" idezojelbe es kisbetuvel mert en nem a hagyomanyos ertelemben veszem (osz oregur ul a tronon valahol es seggbe rugja a bunosoket. Neha az artatlanokat is..)
Szoval....
Ha a lelek letezeset elfogadom, bizonyitottnak latom, foleg a reinkarnacios kutatasok alapjan akkor mar csak egy lepes egy Teremto, Felsobb Rendu Intelligencia, (nem "isten" a hagyomanyos ertelmezesben) elfogadasa.
Ha ehhez hozzarakom a genetika es kvantum fizika ujabb felfedezeseit akkor megint csak az elozokhoz jutok el.

Na nem akarok hosszut irni mert unalmas lesz....:mrgreen:
 

FagyisSzent

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát, ha hívő lennék, nem gondolnám, hogy az én Istenemnek egy Szaddam Husszein kell ahhoz, hogy ráébressze a többieket az összetartásra. Úgy vélném, hogy ezt a mindenható meg tudná tenni Szaddam, Bush vagy más háborús bűnösök nélkül is.
Miért nem hiszel jobban Istened hatalmában?
Feltevésed azonos formában működik a hivő megkülönböztetése nélkül is. Azaz miért kellene az embernek bárki kiemelkedően gonosz (vagy éppen jó) ember, hogy ráébressze az összetartásra? Ha az ember képes saját erőből ilyen magasabb rendű felismerésre, akkor ezt meg tudja tenni akár hivő, akár nem. A gondom nekem inkább az, hogy az emberek nagyon nagy része sajnos nem képes önzését, hatalomvágyát, irigységét félretenni. A vallás emberének isteni törvényei ezeknek a törekvéseknek valamelyest megpróbálnak segitséget adni. A sor végén persze mindig csak az egy ember áll.

...Valóban, az egyház hazugságai és a biblia kacagtató butaságai nem elégséges érvek Isten létezésének cáfolataként, de minden további ebből következik.
Ha a Biblia hazugságot állít, és a papok ugyanezeket visszhangozzák, akkor nyilvánvaló, hogy az egyháznak nincs 2000 év óta épkézláb bizonyítéka Isten létezésére, hiszen akkor bizonyára ezt nyilvánosságra hozta volna. Ha pedig a Vatikán a bibliával bizonyítja Isten létét, akkor - mint említetted - hazugsággal teszi mindezt. Kijelenthetjük tehát, hogy Isten létére NEM LÉTEZIK bizonyíték...
A logika és az érvelés mellett törsz ládzsát, és mégis ekkora álszillogizmust betettél ide?! :(

...Ezért kértem, hogy aki tud ilyenről, az jelentkezzen, de senki sem ajánlotta hogy mond ilyet. ...
Kedves bajvivó Mikolám, már kértelek, tegyél fel tiszta kérdést, egyszerre egyet - talán jobb, ha külön topicba, és akkor talán kapsz is tiszta választ. :)

...A kétkedés tehát jogos. Én legalább olyan joggal mondom, hogy nincs, mint azok, akik állítják, hogy van. ...
Mindenkinek joga van kétkedni mindenben mindadig, amig meg nem győződik valami igazságáról. Ha az után is kétkedik, akkor más baj van.

A hűtlen asszonyok megkövezése sem nagyobb bűn, mint a "boszorkányok" elégetése, a "hitetlen" benszülöttek tűzzel és vassal történő megkeresztelése. Sajnos, nem kell az arab világig elmennünk, hogy szörnyű tetteket találjunk. A mi témánk, az apáca kereszthalála is példa erre. Aki elítéli (joggal) az iszlám bűnöket, az nem teheti meg, hogy szemet hunyjon a kereszténység bűnei fölött.
Stimmt! Én azért nem céloznám ezt a kijelentést annyira csak a vallások irányába. Az ember nem húnyhat szemet semmilyen embertelenség felett. A humánum kell legyen legalábbis a minimális közös nevező ahhoz, hogy emberi értékekről, hitről érdemes legyen beszélgetni. Bizom benne, legalább ebben hajlandó vagy nem öklöt, hanem kezet rázni. Mint mondasz?
 
W

w1965

Vendég
Tisztelt Fórumtársam!

Hát, ha hívő lennék, nem gondolnám, hogy az én Istenemnek egy Szaddam Husszein kell ahhoz, hogy ráébressze a többieket az összetartásra. Úgy vélném, hogy ezt a mindenható meg tudná tenni Szaddam, Bush vagy más háborús bűnösök nélkül is.
Miért nem hiszel jobban Istened hatalmában?

Szia Diogenes.

A probléma ott kezdődik,hogy én nem vagyok hívő...remélem érted. :)
 
Oldal tetejére