Brüsszel fellép az állampolgársággal bizniszelő tagállamokkal szemben

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 7.

Melitta - 2018 Augusztus 7, 23:42
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az Európai Bizottság fellép az állampolgárságot az Európai Unión kívüli személyeknek értékesítő EU-tagországokkal szemben – közölte a brüsszeli testület jogérvényesülésért felelős biztosa.

  Vera Jourová a Die Weltnek elmondta, hogy egyre több tagország ad állampolgárságot harmadik – EU-n kívüli – országokból származó embereknek jelentős összegű befektetésekért cserébe, a bizottság pedig „nagy aggodalommal” szemléli az ilyen, ún. arany útlevelek számának növekedését.


  Brüsszel szerint olyan személyek is jutnak állampolgársághoz, akiknek nincs igazi kapcsolatuk az adott országgal, és a bizottság elvárásával szemben nem is élnek ott legalább egy évig.

  „Az állampolgárság megadása komoly biztonsági kockázatot is jelent, mert a kedvezményezettek megszerzik az EU polgárainak járó valamennyi jogot és szabadon mozoghatnak az egész EU-ban”, „nem akarunk trójai falovakat az EU-ban”

  – mondta Ver Jourová. (A letelepedésikötvény-üzletben a 444 is talált biztonsági kockázatot jelentő embereket.)

  [​IMG]
  Fotó: Alexandros Michailidis/SOOC
  Az állampolgársági ügyek ugyan a nemzetállamok hatáskörébe tartoznak, de „ha egy EU-tagállam megnyitja a kapuit egy harmadik ország polgárai előtt, akkor az egész EU felé megnyílnak a zsilipek, és ez már ránk is tartozik, mert az Európai Bizottság is felelős az EU biztonságáért” – mondta a cseh politikus.

  Vera Jourová azt mondta, a bizottság minden egyes érintett tagállam gyakorlatát részletesen megvizsgálja, majd jelentés készít a problémákról, és az eddiginél szigorúbb irányelveket dolgoz ki.

  Olyan rendszert javasolnak majd, amiben az eddiginél nagyobb felelősség hárul a tagállamokra, nekik kell gondoskodniuk arról, hogy ne érje kár a közösséget mindazon személyek részéről, akiknek állampolgárságot adnak – mondta Jourová, aki kiemelten fontosnak tartja az ügyet, ezért a jelentést a korábban tervezett decemberi időpont helyett már ősszel nyilvánosságra hozzák.

  (MTI)
   
  ladybug7spots és advocatus_diaboli kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Augusztus 7.

  1. setni
   setni
   Jókor kapnak észbe majd csak lesz egy döntés 20 év múlva,,,
   cat34 és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  2. vum
   vum
   és ráadásul állampolgárságot csak Ciprus árul, a többiek csak letelepedési kötvényt.
  3. setni
   setni
   Brüsszel szerint olyan személyek is jutnak állampolgársághoz, akiknek nincs igazi kapcsolatuk az adott országgal, és a bizottság elvárásával szemben nem is élnek ott legalább egy évig.

   „Az állampolgárság megadása komoly biztonsági kockázatot is jelent, mert a kedvezményezettek megszerzik az EU polgárainak járó valamennyi jogot és szabadon mozoghatnak az egész EU-ban”, „nem akarunk trójai falovakat az EU-ban”

   – mondta Ver Jourová
  4. vum
   vum
   így van ... mondom állampolgárságot csak Ciprus árul. A többieknél akik árulnak letelepesési kötvényt lehet idővel kérelmezni az állampolgárságot ... de ezt természetesen meg lehet tenni kötvényvásárlás nélkül is.

   Mindenesetre ez a biztonági kockázat elenyésző az illegálisan érkezők százezreihez képest, akik csak egyszerüen eltünnek miután behatoltak az EU -ba. Mekkora kockázata lehet egy ilyen partraszállásnak, és hány ilyen lehet amit nem vesznek videóra?
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 8
   danceangel kedveli ezt.
  5. setni
   setni
   Persze, persze...már megint félsz.
   Mi lesz velünk? Jön a felmelegedés jönnek az illegálisok...
   Kovipisti kedveli ezt.
  6. vum
   vum
   Szerinted nem lenne logikus, ha a kedves Ver Jourová összességében foglalkozna a témával, viszonyítaná a biztonági kockázatokat?
   Maradjunk a Spanyol példánal ... 500.000 euróért lehet venni letelepedési kötvényt, de lehet érkezni gumicsónakon is ingyen. Szerinted hogyan jönnek többen?
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 8
  7. setni
   setni
   Ez hogy jön a cikkhez?
   Aki megveszi az lehet hogy megkapja az állampolgárságot míg aki beoson az lehet hogy nehezebben.
  8. vum
   vum
   szorosan kapcsolódik a cikkhez ... elvégre a biztonsági problémáról van szó az európába letelepedni szándékozókkal kapcsolatban (legálisan és illegálisan érkezőkkel).
   Szerinted, ha megnézed a youtubeos spanyolországi partraszállást, úgy tűnik mintha a hatóságoknál jelentkeznének a határsértők, hány bombaszakértő lehet köztük?
  9. setni
   setni
   Majd a spanyolok megbírkóznak vele ...(miért félsz hogy templom helyett dzsámiban kell isten tiszteletet hallgatnod?)
  10. Melitta
   Melitta
   Vum jo lenne ha legalabb itt olvasnal mert mar beszamoltunk rola hogy kb 20ezer letelepedesi kotvennyel erkezok szama csak Mo -ra es az ellenorzesuk nem hogy szigoruan ha nem sehogy nem tortenik, mert mar tobb ember lebukott kozuluk az Eu teruleten.
   Arrol nem beszelve hogy az adofizetok igen rafizetnek mert offshore lovagok gazdagodtak akik aruljak igen jo % ert ezeket a kotvenyeket.
   Igy van ez jol szerinted nyugodtan tapsoljal fizessel a Rogan Tonika helyett.
   Mashol is vannak hasonlo letelepedesi kotvenyek de komoly feltetelekhez kotve. Pl par szazezer dollart kell befektetni a gazdasagba ugy hogy a helyi lakosoknak munka legyen x szamban stb.
   danceangel, cat34, tornando és 1 másik tag kedveli ezt.
  11. vum
   vum
   Már lezárult a magyar letelepedési kötvényprogram ... a magyar kormány is pont azt mondta mint a kanadai kormány mikor még árulta a letelepedési kötvényeket "ez a kategória a működő tőke behozatalát szorgalmazza".
  12. Melitta
   Melitta
   Sajnalom de nincs turelmem minden beirasod megcafolni, mert keptelen vagy olvasni mast is mint a papagaly hiradot.
   Bezartak mert tul riszkes volt. de ujra nyitottak mert a lovetta az kell.

   [​IMG]
  13. gumelig
   gumelig
   Roboterrel beszélgetsz...;)
   CasaLoma és Melitta kedveli ezt.
  14. tornando
   tornando
   Követelték a parlamentben hogy ne legyen
   És láss: Jól megtelt a zsebük kivezették
   Itt az új letelepedési kötvény? Ingatlanbefektetésért kínálnak tartózkodási engedélyt
   A Kínában megjelent hirdetés szerint államkötvény helyett most ingatlant kell venni, ha valaki magyar papírokat akar szerezni. A cég szerint minden meg van beszélve a magyar hatóságokkal, bár ők ezt tagadják.
   Más néven troll
   Ki kell venni az áramforrását.
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 8
  15. tornando
   tornando
   ...
   Vietnamban több cég is hirdeti azt a lehetőséget, hogy magyarországi ingatlanbefektetésért cserébe magyar tartózkodási engedélyt lehet szerezni.
   A hirdetések szerint az ingatlanbefektetési bevándorlást a 2007-es, külföldiek tartózkodását és beutazását szabályozó törvény teszi lehetővé.

   [​IMG]
  16. ede22
   ede22
   Óvatos kezdeményezés kedves hölgytől , beszédtér nyitása nem az ideiglenes hanem az állampolgárság adása a harmadik kontinens polgárainak,
   (ensz ők a menekültjogok "alapvető emberi jogként" érthető legtöbb kibocsátóország) (eu a közös menekültpolitika elfogadásáért) stb
   Csehek a felelősség vállalás kérdését vetik fel ha már állampolgárságot kapott az illető utazgatna is ez schengeni kérdés feszítése lesz és természetesen lehet beszélni erről de működni? Cseh rész érthető, családegyesítés lesz Németországban ők meg biztonsági garanciát várnak " ?"
   [​IMG]
   Utoljára módosítva: 2018 Augusztus 8
  17. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Az állampolgárságot egyszerűen ki kell venni a nemzetállamok kezéből. Egyetlen, birodalmi (azaz EU-s) állampolgárság kell, ami felett „Brüsszel” őrködne, azaz szövetségi hatáskörbe tartozna.
  18. cat34
   cat34
   Oké, de most is ÖT ÉV kellett az EU-nak, hogy megriadjon.
   Komolyan mondom egy szabadnapos csiga is gyorsabb náluk.
   Ha legalább Orbán tempójának a felével rendelkezne, talán más lenne a helyzet.
   setni és advocatus_diaboli kedveli ezt.
  19. Ernoe
   Ernoe
   Nézd meg még egyszer a videót, a strandolok nem estek pánikba a menekültek pedig örömujjongásba törtek ki. A keresztény kultúrára hivatkozó Magyarországon már rég meglincseltétek volna őket, aki egy pohár vizet adott volna nekik azt börtönbe zárta volna Orbán.
   -
   A nyugati szabad világban ahol az emberiesség még nincs láncra verve "megmentett menekültekről írnak az újságok: "...die spanische Seenotrettung mehr als 1.200 Geflüchtete vor der Küste gerettet... ". Ez egy egészen más hangnem.
   -

Megosztás