Catherine Deneuve a #metoo ellen

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Január 10.

Melitta - 2018 Január 10, 05:35
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Meg kell hagyni a férfiaknak az ostromlás szabadságát - áll abban a nyílt levélben, amelyet több ismert francia nővel egyetemben Catherine Deneuve is aláírt, hogy véleményt nyilvánítson a szexuális túlkapásokról szóló vitában.

  A férfiak elleni feljelentéskampány csak az erkölcscsőszök és a vallási szélsőségesek kezére játszik - idézi az MTI a Le Monde című lapban kedden megjelent levelet, amelyet száz nő, köztük Deneuve, az egyik legnagyobb francia filmcsillag írt alá.

  [​IMG]
  Catherine Deneuve
  Fotó: John Macdougall
  Az aláírók kifogásolják azt a puritanizmust, amelyet a Harvey Weinstein amerikai filmmogul elleni vádak keltettek.

  "A nemi erőszak bűntény, de a makacs vagy ügyetlen flörtölés nem az, és a nők körüli legyeskedés sem macsó agresszió" - olvasható a levélben.


  Miközben elismerik, hogy a Weinstein-ügy nyilvánosságra kerülésének megvolt a haszna, hiszen szükségszerű volt, hogy kiderüljön, bizonyos férfiak hogyan használják ki hatalmukat, az aláírók úgy vélik, a vádak "túl messzire mentek".

  "Megbüntetnek férfiakat, arra kényszerítik őket, hogy felmondjanak, holott egyetlen vétkük, hogy megérintettek egy térdet vagy megpróbáltak csókot lopni" - áll a szövegben. "A férfiakat meghurcolták azért, mert bizalmas témákról beszéltek egy üzleti ebéden vagy szexuális töltetű üzenetet küldtek egy olyan nőnek, aki nem viszonozta az érdeklődésüket".

  "Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nőket segítenék abban, hogy önállóbban legyenek, a szexuális szabadság ellenségeit segíti" - olvasható a levélben. "Megvédjük a férfiak jogát a nők ostromlására, mert ez a szexuális szabadság elengedhetetlen része" - vallják a levél aláírói.

  "Nőként nem találjuk helyünket ebben a feminizmusban, amely túlmutat a hatalom kihasználásának leleplezésén, és táplálja a férfiakkal és a szexualitással szembeni gyűlöletet " - áll a levélben.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Január 10.

  1. udvarfy
   udvarfy
   Végre egy Normális személy aki maga is nö , látszik van még nem csak szép és kitünö , hanem értelmes szinésznö is a világon !!!:dr_24:
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   Mint minden jelenséget, ezt is árnyaltan szükséges megközelíteni. Mellette is, ellene is számos ostoba és demagóg kijelentést lehetett hallani. Deneuve üdítő kivétel! Ráadásul se a dolog maga, se a leírására használt fogalmak nem egészen világosak! Így a viták sokszor meddők vagy félrevezetők. Megjegyzem - ne bíráljatok most azzal, hogy bagatelizálom a dolgot, mert ilyesmiről szó sincs -, hogy az abúzusoknak vannak még rejtettebb és veszélyesebb formái, s őszintén sajnálom, hogy ezekről mégsem beszélünk eleget.
   CasaLoma kedveli ezt.
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   Az viszont érdekes, hőgy Őt senki nem zaklatta, pedig minden külső kelléke vonzza még ma is a férfitekintetet. Lehet, hogy a kisugárzása olyan, hogy "engem meg kell hódítani, velem nem lehet csak úgy elszórakozgatni"?
  4. Vegetable
   Vegetable
   Igazuk van! Ha azt látom valahol, #metoo, nem a nemi erőszak - amit be kell jelenteni, és a pasit baromi durván megbüntetni -, nem a szexuális tulkapás jut eszembe, vagy a szomszéd, aki kamaszként zaklatott, és ezért letéptem a tökeit, hogy orditva fetrengett a földön, hanem az jut eszembe: tönkre akarsz tenni valakit? le akarod nyulni a cégét valakinek óccson? Állitsd, hogy nemi erőszakot követett el 38,5 éve (bizonyithatatlan!!!), amikor egy üzleti ebéden felhivott magához szobára, ahova fel is mentél, de ott döbbenten sikitva jöttél rá, hogy amikor szobára hivott, nem az üzleti tárgyalást akarta folytatni - mi van??? -, hanem taperolt, mire te azt mondtad, hogy no nem, és elmentél.
   Nem történt semi, nem kell, és nem is lehet bizonyitani semmit, de az illető erkölcsileg, egzisztenciálisan tönkre megy, és vagy kapsz öt perc hirnevet, elvégre te névtelen senki maradtál, ő meg nem, vagy tönkre megy a cége, oszt megveheted óccson, és még hirdetheted is, hogy megmentetted az utcáról a szegényeket, akik a gonoszdi miatt utcára kerültek volna.
   Gyilkolsz? Elkapnak, megbüntetnek, leülöd, utána szabadon csinálsz amit akarsz. Megfogod valakinek a lábát, aki addig nyalogatta a száját, és az orrod alá dugdosta a csöcseit, majd felépítesz magadnak egy életmüvet? Egy életre tönkre mész, mert a csöcsibaba azt mondja 20 év után, hogy zaklattad, és ő áldozat. Bizonyitható? Történt egyáltalában bármi? Nem.

   A férfiak egyre kevésbé mernek lépni, ha a nőkről van szó. Én határozott pasikat akarnék! Olyanokat, akik bókolnak, jól vagy rosszul, akik igenis próbálkoznak közeledni, akik mernek szólni. Csak ha azt mondom, nem, álljanak le. Ennyi. De ha nem próbálkozik, mert fél, hogy nemi erőszaknak veszik ha megszólal, és ha a nő, mint én, régimódi, és SOHA, SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT nem kezdeményez, ameddig a férfi nem lép - mert felköpnék és aláállnék, ha mégis -, akkor mégis hogy jönnének össze a férfiak és nők??? Minden nő legyen egy macsó, aki elkapja a pasi farkát, hogy no öregem, dugunk??? Francba.
  5. Vegetable
   Vegetable
   Esetleg nem megy akárkire szobára. Vagy nem zaklatásnak veszi, ha valaki ebéd közben azt mondja, szép a szemed. Ha meg megfogja a lábát, akkor megfogja az egyed kezét, és azt mondja: ezt talán nem kéne, jó? és a pasi leáll. Mert ezt igy müködik normális nő és férfii esetében.
  6. gumelig
   gumelig
   Csak viccelünk...;)

   Minden férfi disznó!
   Igen, és...?

   859469D4-EA8B-4568-A670-1A6C08907028.jpeg
  7. CasaLoma
   CasaLoma
   Egészen más a helyzet viszont amikor azt mondja, hogy minden férfi egyforma. Akkor jogosan neki lehet szegezni a kérdést, hogy akkor minek válogatsz? :)
  8. medvegy
   medvegy
   A félreértelmezett, túlzásba vitt és agyament miakkorisjogvédünk, ami nem csak ebben az esetben működött. Ez a magatartás az, ami még a komoly dolgokat is tökéletesen kiforgatta és értéktelenné tette - a belekapaszkodó, ostobán bármire csak a demagóg sablont ismételgető, érvet, tényeket ezzel simán félresöprő, ám ellenkezést nem tűrő bigott jámborság. Ami tulajdonképp azt se tudja, mit mond, de mondja és mondja a végtelenségig. Rosszabb esetben pedig nagyon is tudja és egyszerűen aljasul felhasználja a saját kis céljaira.
   Hát ez ellen a gondolkodásmód ellen apelláltam eddig is - és végre, hogy ebben a konkrét példában mások is ki merik nyitni végre a szájukat, ld. Deneuve. Bár semmi illúzióm arra vonatkozóan, hogy többnyire fel is fogják, mit mond...
   Egyébként ha nem az, akkor más - megy a bolondokháza tovább. Minden napra valami. Új hír: http://valasz.hu/vilag/ujabb-halado...gy-lanyiskola-tanuloit-lanyoknak-hivni-126918
  9. CasaLoma
   CasaLoma
  10. tornando
   tornando
   Gyerünk már halljuk azok véleményét is a feljelentgető nőkről
   Akik az elmúlt 25 molesztáló témájú cikkben úgy kikeltek a feljelentett vagy nyilvánosan meghurcolt férfiak ellen
   Kezdhetjük a Úszóedző ezerszer elévült és letöltött eseténél amit felelevenítettek
   Egy a Hosszú által kevert ügy után 2016 ban a 1961 ügy
   És jöttek a Zsuzsannák nyilatkozni
   Bár ez nem koholt vád típus.Hanem régi ügyből botránykavarás
   Mai haszonért
   Utoljára módosítva: 2018 Január 10
  11. Melitta
   Melitta
   Miert kell osszemosni az udvarlast a nemi eroszakoskodassal?
   Zongorazni nem lehet a kulonbseget.

   Kis ur igaz leulte a bunteteset de meg se kene gyerekek koze engedni, nem csak mert priuszos hanem mert normalis ember nem bizna ra gyereket ha ezt tudta volna.
  12. udvarfy
   udvarfy
   Gumelig , aber weißt , Schwein sein ist Schööön !:rohog: De tudod , szép disznónak lenni !:rohog:
  13. CasaLoma
   CasaLoma
   Fiúk! Jujj, ezt nem szabad mondani, helyesbítek: Nebulók! :) A malackodásnak nem itt van a helye, itt komoly dolgokról beszélgetünk!
   udvarfy kedveli ezt.
  14. Vegetable
   Vegetable
   Ki az a Kis úr?

   Én nem mosok össze semmit. ÉN nem. Én olvasom a hireket. Olyan nemi erőszakok voltak benne: meghivott a szállodai szobájába, felmentem, ki akart velem kezdeni, azt mondtam, hogy nem, és elmentem. Elmentünk kajálni, beszéltünk a forgatókönyvemről, nemigen tetszett nekik, ujra elhivtak, ott meghivott magáhooz, azt mondtam, hogy nem, és otthagyott, nem csinált belőle filmet, brühü. Nemi erőszaknak hivnak mindent, azt is, mikor Keru ugyanazt csinálta, mint néhány hülye edző anno (ami bántalmazás, NEM nemi erőszak), hogy azokat a himnemüeket, akik ellógták az edzést/próbát, megverték. Pláne, ha felnőtt férfiről beszélünk, aki nagyobb és erősebb. Ha nem csapták szájon, biztos valamilyen szintig ők is lógósnak tartották magukat. A helyes ilyenkor kidobni az edzésről, kivágni a szindarabból, stb. És ha az illető kiskoru, akkor, ha megtudja a szülő, felrugni az érintettet. De NEM nemi erőszak! Sokfajta agressziv büntény van, ma a hivószó a nemi erőszak lett, és nem, nem én nevezek igy el mindent, hanem folyton ezt hallom.
   Nemi erőszak, ha valakivel akarata ellenére közösülnek.
   Zaklatás, ha többszöri jelzésre, hogy hagyj békén, tovább "udvarolgat" valaki, erősen nyomulva. Hogy a mellét fogja vagy hivogatja telefonon, vagy mindig ott áll a ház előtt, mindegy.
   A zaklatás büntetőjogilag akkor se nemi erőszak. A fizikai agresszió, ha nincs benne szexuális elem, pláne nem az. És most minden metoo... ÉN nem keverem őssze. Aki összemossa, az a média, és akik évtizedekkel késöbb hülyeségeket beszélnek (volt, aki valóban zaklató eseteket emliltett, és nem hivta nemi erőszaknak, volt, akit a sztori alapján tényleg megerőszakoltak. A többségnél egyik se történt, és zavaros az egész sztori).
   setni, udvarfy, tornando és 1 másik tag kedveli ezt.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Rendben. A férfiakat a természet úgy találta ki, hogy "támadjanak"(?) Ha ez a támadás egy ártatlan flört, vagy csak annyi, hogy a férfi jelzi, hogy "vagyok és ugrok, amikor magadhoz engedsz" - addig rendben. De abban a pillanatban, ha bármi módon visszaél hatalmi helyzetével, akkor már elítélendő. Számomra legalábbis. Mint ahogyan a nők pedig szeretnek kacérkodni, s ha a férfit elbűvölte, akkor érzik jól magukat. Ez is rendben, amíg nem megy a "játék" olyan irányban, hogy a nő is visszaél a helyzetével. Mert az nem járja, hogy elcsábítom, megbolondítom, aztán játszom a szűzikét... Mivel fiam is van, meg leányom is, pontosan tudom azt, hogy egy férfit is kegyetlenül meg lehet őrjíteni, aztán jókat vihorászva ott is hagyni. Nem ecsetelem ilyenkor azt, hogy egy férfi mit érez(het), mert tudom. El lett nekem ez mondva. Pocsék egy állapot. A határokat kell tudni, mindkét részről, s azt minden esetben be kell tartani, de kőkeményen. Ez a véleményem.
  16. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Teljesen egyetértek a hölggyel. A feminizmus bár alapvetően jó dolog szerintem, de a vadhajtásai kiölik a romantikát az életből.
  17. fych
   fych
   Amióta bezárták az OPNI-t, nálunk is egyre több elmebeteg rohangál szabadon. Ott is biztos ez történt. Valahogy bejuthatott a suliba egy ilyen sültbolond, írt egy körlevelet, és még ki is postázták.
   Valószínűleg azóta már visszavitték az illetőt a zártosztályra. :D
   Most fogalmazzák a tisztázó levelet.
   varázsdoboz és setni kedveli ezt.
  18. tornando
   tornando
   szexuális zaklatás a fogalom ami annyira bizonytalan és ezzel lett visszaélve
   Nem az udvarlásról és a nemi erőszak határvonaláról beszélnek
   Még az a francia nő sem
   Ne kavarj
   Az a nő arról beszél
   Hát miről?
   Milyen félreértelmezhető lehet egy kicsit nem gyámoltalan közeledő
   Amit Ő ostromlásnak nevez
   Az összemosódottság a szexuális zaklatás jogi kategóriával jött létre
   Ezzel élnek vissza úton útfélen
   Na azért még arra is volt példa nemi erőszak vádjával támadtak le valakit, utólag.
   Úgyhogy zongorázd le a különbséget!!!
   És öntsd jogi nyelvbe.
   Még pedig úgy hogy soha semmikor ne lehessen visszaélni vagy félreértelmezni
   3 fogalom van az egyik nem kell, az a gumihatáros
   Utoljára módosítva: 2018 Január 10
   setni és Vegetable kedveli ezt.
  19. tornando
   tornando
   Nem olvastad el a cikket.
   Az iskola vezetője írta.
   Nem egyes személyek hülyültek meg hanem egy komplett társadalmi rend
   A rosszul értelmezett vagy túlzásba vitt liberalizmus?
   CasaLoma kedveli ezt.

Megosztás