Cigihez kapcsolodó minden

Melitta témája a 'Egészségünkre!' fórumban , 2004 Április 1.

 1. negytoll

  negytoll Állandó Tag

  Még dohányzom.
  Nagy marha és áldozat vagyok.Rászoktam.Függő vagyok.
  Pusztítom vele magamat,rosszabb a közérzetem és jelentősen gyorsítom vele halálom eljöttét.
  Szeretnék leszokni de eddig még nem sikerült.
  Azok akik dohányoznak hamarabb halnak meg.
  Azok akik nem dohányoznak nem élnek boldogtalanabb életet, sőt.
  A másokkal egy légtérben való dohányzásnál nem az a lényeg, hogy büdös hanem az hogy ártalmas.
  A "tiltás" nem a legelegánsabb megoldás a nemdohányzók védelmére, de tud valaki jobbat?
  A statisztikák szerint a dohányzásról leszokni majdnem olyan nehéz mint a kokainról.
  A rászokást kéne megnehezíteni, reklámok stb.
  De hát itt Magyarországon még azt is kiharcolta a dohánylobbi , hogy a nagyon erős cigarettákat még tovább szívhassuk.(dereguláció)
   
 2. formica

  formica Kitiltott (BANned)

  Ezt nem lehet megtenni minden helyzetben.
   
 3. apaszka

  apaszka Állandó Tag

  28 évig cigiztem! 3 éve októberben dobtam el! Sokat szívtam,és képes voltam éjjel is elmenni venni,ha elfogyott.
  Hallotam a rádióba,hogy 3x annyira felemelik,az árát! Számolgattam,és elhatároztam,hogy a 14 hónapos Swiftemet,lecserélem SX4 re! Na,, a cigi árából fogom fizetni. Decemberig jó két hónapig nem szívtam egy slukkot sem! Elmentem a kereskedőhöz,és lecseréltem az autómat nagyobbra!
  A mai napig nem gyújtottam rá! Én a utoljára pár évig,és még ennek az árából is kilehet fizetni autót!
  28 év alatt Házat,és kocsit ,garázst,is vehettem volna az árából,de akkor nem foglalkoztam vele! Jó volt cigizni. bajom nem volt ,csak az anyagiak bosszantottak nagyon! 1.5 doboz naponta minimum elment!

  A füst már abszolút nem zavar! Viszont tényleg saját maga ellen beszél a kormány,hogy tiltja sok helyen a dohányzást! Mi bevételük van belőle?
   
 4. Alibasa

  Alibasa Állandó Tag

  Személy szerint sosem dohányoztam - a leszokás nehézségéről nincs fogalmam. Mindenesetre a füst számomra zavaró és csak üdvözölni tudom a döntéshozók erőfeszítéseit: előbb az aluljárókból s rövidesen a villamos és buszmegállókból is eltiltják a dohányosokat. Sorry - de ez nekem jó hír!
   
  altairka kedveli ezt.
 5. jucimama

  jucimama Új tag

  A cigi tiltása nekem is jó hir! A szagokra érzékeny vagyok,ha már a ruháján megérzem valakinek az is zavar.
   
  altairka kedveli ezt.
 6. Beuska65

  Beuska65 Állandó Tag

  Simán leszoktam róla,mivel asztmás lettem és már nem esett jól. Nem kizárt,hogy a cigi segítette elő az asztma kialakulását...
   
 7. csibirkas

  csibirkas Állandó Tag

  Engem viszont arra kényszerít a jogszabály, h. fizessem a dohányosok egészségügyi ellátását. Én sosem dohányoztam, sokkal kisebb az esélyem arra, h. tüdő- vagy érrendszeri betegséget kapjak, mégis ugyanannyi egészségbiztosítási járulékot fizetek, mint egy láncdohányos. Vagyis én fizetek az ő hülyeségéért. Hol itt a magántulajdonhoz való jog?
   
  altairka és formica kedveli ezt.
 8. istenajandeka9

  istenajandeka9 Állandó Tag

  Szerintem ezt is lehet lassan rasszizmusnak nevezni, amit a dohányosokkal csinálnak....:D
  Mindenkinek saját szociális joga eldönteni, hogy mit tesz az egészségével!
  A vajkrémekre miért nem írják rá, hogy minél kenhetőbb, annál rákkeltőbb? Nem! Sőt! Még reklámozzuk is a kőolaj származékot, hogy ezt egyed, mert ettől egészséges lesz a kis szíved! legfeljebb a májad adja be az unalmast....:D
   
  altairka kedveli ezt.
 9. kgyurci

  kgyurci Állandó Tag

  Nem értek 1-t! Szerintem a dohányzás fejben dől el! Akaraterő és belátás - "minek is szívom?"
   
  altairka kedveli ezt.
 10. istenajandeka9

  istenajandeka9 Állandó Tag

  Ez mind így van, de van aki nem akar leszokni, mert szereti. Egyesek játékgépeznek, mások alkoholizálnak, más meg dohányzik. Ennyi.
   
  altairka kedveli ezt.
 11. Viola9

  Viola9 Állandó Tag

  Elmesélem, hogy én hogyan szoktam le :
  1.Agyilag elhatároztam nagyin komolyan!!!Na nem azért, mert olyan nagy az akaraterőm, hanem mert megijedtem: a szívem időnként nagyokat bedobbant, amikor rágyújtottam. A gyerekem meg még kicsi volt.
  Agyilag zavart az is , hogy függő vagyok . Képes voltam mindent elkövetni érte , ha elfogyott. Pl. négykézláb keresni, hátha leesett egy valahová .: ))Azt gondoltam, hogy most akkor a cigi az úr a házban, nem én....
  2. Láttam egy japán filmet: egy nyuszival cigit szívattak és átvilágították a fülét . Pillanatokon belül lelassult a vérkeringése , majd kampec : (
  A véralvadást segíti a cigi.
  3. Olvastam egy jó cikket , megfogadtam: kb 1 hónapig csak kocadohányos voltam , nem tüdőztem le . Ekkor megmaradt a rágyújtás szertartása, de a szervezetből kiürült a nikotin .
  A győzelem az volt , amikor már idegesített az általam kipöfékelt füst. Viszont szigorúan be kell tartani, hogy ne tüdőzzük le !!!

  Jutalom: érzem azokat az ízeket, illatokat, amit azelőtt nem .
  Szívás : helyette rágcsálni kellett , feljött 10 kg : ((
  Erre oda kell közben figyelni .
  Drukkolok mindenkinek : ))
   
 12. altairka

  altairka Állandó Tag

  Gratulálok a leszokásodhoz.
  Így egy normális emberrel több. Engem mindig annyira idegesítenek a dohányos emberek, mivel asztmás vagyok, másrészt egyszerűen rosszul vagyok a szagától. Ezért, ha valamelyik barátom vagy ismerősöm cigizik a jelenlétemben, kikapom a szájából, és széttaposom. Ilyenkor jó érzés tölt el. Még sajnos így is sok barátom dohányzik, de drukkolok nekik, és mindenkinek, hogy szokjon le róla. Most bevezettek egy olyan törvényt, hogy buszmegállókban, köztereken és azok 50 méteres körzetében tilos a dohányzás, és elég nagy a büntetés, ha rajtakapnak. Motiváljon ez mindenkit a leszokásra.
   
 13. altairka

  altairka Állandó Tag

  Hogyha a dohányosok gyűlölete rasszizmus, akkor remélem egyre nagyobb rasszista leszek! A dohányzás többet árt a dohányos környezetének, a levegőnek, a növényeknek meg a körülötte levőknek. 1X próbáltam ki, de megbántam. A sok birka ember elkölti a pénzét cigire, ahelyett, hogy kaját venne magának, és elkezd kéregetni, majd a kukákat túrni. Nem 1 ilyen emberrel találkoztam. Rohattul idegesítő az a sok füst.
  ENNYI!
   
 14. altairka

  altairka Állandó Tag

  Itt nem a bevételről van szó, hanem az egészséges környezetről, a szmogról, meg ezekről a szarokról. Egyre több szmogriadó van, amik nem csak a járművek füstjeiből jönek össze. Van olyan ismerősöm, aki rendszeresen fizet a szomszédainak, csak azért, hogy ne dohányozzanak, mert az egész családja asztmás, és fulladoznak a füsttől. Pár hónap alatt leszokott a szomszédság a dohányzásról. A mi szomszédunk minden nap annyit szív mint az állat, a korombeli gyerek szájából többször kikaptam azt a [email protected], aztán a jelenlétemben már nem gyújt rá.
  Ilyenkor ne a hasznon járjon az eszetek, hanem az egészségeteken, mert az fontosabb. Pár évtized alatt sokkal rosszabb lett a levegő mindenhol.


  Egyet értek, joguk szerintem is van hozzá, de akkor nekünk, nem-dohányosoknak meg legyen arra, hogy kikapjuk a szájukból, eloltjuk, és kidobjuk. Vagy ők fizessenek többet.
  ez a véleményem róla
   
 15. Györgyi anyu

  Györgyi anyu Állandó Tag


  Tökéletesen egyet értek Veled!!! A sok élelmiszer adalék - persze nem természetes, hanem vegyianyag - lassan ölő méreg. Azt bezzeg szabad :34:. Vegyszer maradvány zöldségben gyümölcsben, és gyógyszer a húsban, génmodosított, sugárkezeléssel tartósított, stb - ezeket lehet DE DOHÁNYOZNI???
   
  Pogika kedveli ezt.
 16. fzr46fzr

  fzr46fzr Állandó Tag

  Nagyon nehéz leszokni róla. Én sokszor próbáltam, volt, hogy másfél év mulva visszaszoktam. De az utolsó leszokás sikerült.:D:D:D
  Immár tizenegynéhány éve nem dohányzom.
  Komolyra fordítva a szót, a gyermekeinknél azt kell megakadályozni (szép szóval, tiltással, példamutatással) hogy rászokjanak.
   
  altairka kedveli ezt.
 17. altairka

  altairka Állandó Tag

  Végre! Király vagy, hogy már ennyi ideje leszoktál! Én szerencsére nem vagyok függő, csak kipróbáltam, de nem jött be. Leszokottként milyen olyan közegbe menni, ahol még sokan dohányoznak? Nem irritál a füstje?
   
 18. altairka

  altairka Állandó Tag

  Én azt mondom, hogy lehet. Amit eszel, azzal másokat nem károsítasz, de a dohányzással sok mindent, köztük a körülötted levőket. Vegyszer és tartósítószer nélküli kaját is lehet venni, ami még egészséges is, de egészséges cigarettát nem.
   
 19. altairka

  altairka Állandó Tag

  Nekünk a volt szomszédunk szokott le, miután ide költöztek, mert annyira jó barátok voltunk, és látta, hogy nem bírom a füstöt az asztmám miatt. De sajnos már elköltöztek, és már más szomszédunk van, akik szintén dohányoznak, de még leszoktathatók... bazi nagy szerencsével :D
   
 20. beni62

  beni62 Állandó Tag

  Sziasztok, uj vagyok, mindenkit szeretettel udvozlok.
  En is mar sokszor megprobaltam leszokni, de rovid eredmennyel. Igazan csak akkor sikerult, amikor nem kotottem semmi feltetelhez, datumhoz, agyban eldontottem, letettem es kesz. Csak ugy marol holnapra. Ennek mar negy eve. A megkezdett doboz cigi meg megvan, de mar nem csabit...
   
  altairka kedveli ezt.

Megosztás